Dodaj do ulubionych

A jakie imiona nosily Wasze lalki??

28.11.03, 12:44
Moja pierwsza lalka miala na imie Renatka. Niestety Renatka w rzeczywistosci
byla chlopcem (miala poteznego siusiaka) i mialam z tego powodu duzo
przykrosciwink.
Pozniej byla Wioletta, Iwonka i najwazniejsza lalka Malgosia.

Moja siostra miala barbie, ktora nazwala NORa (nieodmiennie kojarzyla nam sie
z nora lisow), bo tak miala na imie narzeczona wokalisty z Modern Talkingwink.
Obserwuj wątek
    • badziul Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 28.11.03, 13:06
      a moim ulubieńcem byl miś - Wincenty (tato dał go mamie na 1 rocznicę ślubu - a
      teraz mieszka ze mną dalej a ma juz 36 lat!!!)

i dostanie go w prezencie nasze dziecko... kiedys tam

causki
      badziul

ps. ukochany króliczek męża to Filip!
    • pati_pati Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 28.11.03, 15:00
      Moja lalka miała na imię Dorota, a mój Brat "ochrzcił" swoją lalkę-chłopca
      Bibciu, a pieska kudłatego Bandzior...
    • anma Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 28.11.03, 22:50
      Ja miałam dwie ulubione lalki Basię i Krysię. Innych juz nie pamiętam...
      I jeszcze miałam lalkę - chłopca stylizowaną na piłkarza, ktorego na cześc
      mojego dziadka nazwałam Janek.
      No i miś Puchatek (ale nie Kubuś). Dostałam go od taty, kiedy wrócił z jakiejś
      delegacji a miałam wtedy 2 latka. Miś jest ze mną do tej pory (ma juz 32 lata)
      ale juz jest prawie zupełnie wytarty z pluszu i nie ma jednego oczka...
    • marcsi Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 29.11.03, 13:00
      Ja się lalkami nie bawiłam, za to miałam ukochane pluszaki - misia Łukasza, psa
      Michała i koziołka Józia.
      Mój synek również lubi pluszaki. Ukochane to małpka Siadalska, krecik
      Ciekawski, wielbłąd Uwielbiak.
      Pozdrawiam
      Marcsi
      • itsola Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 29.11.03, 19:09
        Czesc !
        O ile siegam pamiecia moja lalka miala na imie Roksana (brrrrrrrr)a druga
        Dominika .Moj 3 letni synek ma pieka pluszaka ktorego sam nazwal FLEPPI !
        Slodko.Pa Ola
      • abiela Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.12.03, 12:09
        Ja mialam lalki o takich imionach: Ola, Ela, Irka (od Ireny sasiadki) i Ewelina.
        Misie: Marcin (potem wywalczylam to imie dla mojego brata) i Coralgol (czy cos
        takiego, taka bajka byla). Mialam jeszcze malpke Czike.

Ania
    • madziarek_edziecko Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.12.03, 10:57
      Pamietam, ze miałam lalki o imionach: Basia, Agnieszka, Renatka, Asia. Ale ja
      bawiłam sie raczej miśkami. Miś był na pewno - Bartek, Uszatek, pozostałych
      pluszaków imion nie pamietam.
      Pa
      Madzia
      • gyokuro Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 03.12.03, 16:57
        Moja lalka była chłopcem (siusiaka nie miała) i nazywała się Henio. Innych
        imion nie pamiętam...
        Mój mąż miał misia Barnabę.
    • mader1 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 04.12.03, 20:42
      Ulubione to Piotrus i Jacus, ale dziewczynkom poswiecalam wiecej inwencji -
      Luiza ( bajka Andersena) a w Sarze bylam tak zakochana, ze nawet chcialam tak
      nazwac czasowo psa smile)) Jak mialam 13 lat chcialam,zeby moja coreczka miala na
      imie Karolinkasmile
      • sylwik7 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 17.12.03, 00:02
        Dwie ukochane to szczuplutka elegancka Żaneta i Murzynka-dzidziuś -Andżelika.
        • jo_asia Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 07.01.04, 12:28
          po jakimś telewizyjnej bajce dla dzieci nazwałam lalkę Emilda i tak juz zostało
          innych imion - wstyd przyznać - nie pamiętam,
          chociaż jestem pewna, że każda lalka miała swoje imię
          pamiętam tylko tę Emildę wink

z innych zabawek - małpka Monki wink
    • aniaop Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 07.01.04, 13:48
      Ja imion swoich lalek niestety nie pamietam.
      Natomiast moja corka ma 2 lalki, ktorymi i tak sie nie bawi, hihi.
      Lale mialy wypisane na pudelkach imiona, wiec chcac niechcac sa Amanda i Maria.
    • aniutek Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 08.01.04, 05:24
      Kundzia (od Kunegundy)
      mego syna ukochany misio Nestor
      • diana5 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 08.01.04, 21:53
        Moja ukochana lalka byla barbie o imieniu Monika, marzylam o niej ze dwa
        latasmile))
        Narzeczonego Moniki odgrywal mis, imienie nie posiadal ale udawal(z tego co
        pamietam) najpierw Pawla Stasieka- tego z Papa Dance a potem wokaliste z
        Europe. To byly czasysmile)
    • micz73 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 16.01.04, 23:00
      Pierwsza barbie mojej córki miała na imię Maumela. Młoda usłyszała w telewizji
      coś o Manueli Gretkowskiej i tak ją to imię zauroczyło, że tak ochrzciła lalkę.
      Z tym, że nie umiała tego imienia wymówić wink Z czasem się nauczyła, ale lalka
      została Maumelą.
      Pozdrawiam
      Magda
    • luxonna Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 07:36
      Fajny wątek! smile
      Ja mialam córeczkę Gabrysię i synka Michała, bliźniaki, zdecydowanie dwujajowe,
      bo podobieństw miały 0 smile Do tego Michał nie miał siusiaka i miał z tego powodu
      ogromne nieprzyjemności, szczególnie ze strony moich starszych kuzynek... Eh...
      ile ja łez wylałam z powodu tego siusiaka! wink Do tego była jeszcze małpka
      Agatka, miś Bazyli no i wyrodna córka Monika, która została wydziedziczona
      odkąd przestała mówić "mama" smile (po kąpieli i zalaniu mechanizmu "mówiącego" smile
      Później nadszedł czas na Barbie, która nie była oryginalna i nazywała się Petra
      (imie z pudelka) i również powodowała uwagi kuzynek i litry łez moich big_grin
      • filozosia Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 08:52
        moja pierwsza lalka miała na imię Telimena
        • grzalka Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 22:23
          Moje lalki miały takie imiona jakie miały, tzn ja im ich nie nadawałam, one po
          prostu tak miały na imięsmile. Nieco jaśniej- widząc lalke po raz pierwszy
          wiedziałam już jak miała na imię (niektóre imiona w ogóle mi się nie podobały,
          no ale mówi się trudnowink)- czy ktoś rozumie pokręcona psychikę małej
          dziewczynki??wink)
          Więc tak- pierwsze lalki miały na imię Ola i Kasia (to jeszcze było ok), potem
          przyszła kolej na Murzynkę Marzenkę (niestety nijak się nie chciała inaczej
          nazywaćsad) Dorotkę (oj, to była wredotawink) Anię (wcielenie spokoju i
          opanowania) Barbie- podobną Iwonkę (niestety, a taka była ładnasad) i
          wreszcie prawdziwa Barbie, która była Anną i się nie zdrabniała (w ogóle była
          bardzo poważna). No i Fleur Małgosiasmile)
          Ale mi wspomnienia wróciłysmile)
    • gabimama Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 23:37
      Moim ukochanym lalkom nadałam imiona Karolina i Linda, ale zupełnie nie
      pamiętam z czym to się wiązało.
      • szczekuszka Taki watek juz byl 10.05.04, 22:23
        Moze zamiast rozpoczynac nowy, warto dodac wpis do starego?
        • tradycja1 Re: Taki watek juz byl 11.05.04, 00:52
          No to sie wpisze wreszcie i ja.
          Lalki mialam ale sie nimi nie bawilam a jak juz mialam jakis przeblysk by sie
          jednak pobawic to lalki mialy przerozne imiona nic na stale, nawet nie pamietam
          jakie.
          Potem juz mi lalek nie kupowali bo ucinalam im wlosy ( jakies zadatki mialam
          niespelniona na fryzjerke czy co? ), w sumie to niczym sie nie umialam ponoc
          bawic bo wszystko mi sie w pare minut nudzilo.
    • kristy4 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 04:54
      Moja pierwsza lalka to Marysia, później były Basia i Anielka i Bożenka.
      Egzotyczna piękność musiała nosić egzotyczne imię Wioletta; dzidziuś Iwonka.
      Ukochana długowłosa lala nosiła imię Halinka.
      Czy pamiętacie te wszystkie lalki z lat 70-ych z białymi, zielonymi lub
      czerwonymi włosami uczesanymi w baranka? Wtedy to mi nie przeszkadzało, ale i
      tak marzyłam o lalce z długimi, czarnymi włosami.
      Moje córki mają lalki o dziwnych imonach: Motylek, Złotopiękna, Kwiatuszek,
      Różyczka, Złota Korona, Ptaszek. I ningdy nie miały ochoty nadawać im bardziej
      ludzkie imiona...
    • anilia Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 08:44
      Pamiętam, że miałam dużą lalkę Ulę, moja siotra podobną Olę. Barbie zmieniały
      imiona jak rękawiczki - do każdej zabawy inne imię, ale zazwyczaj wymyślne.
      Pluszaki miały radzej nieludzkie imiona: Jeżynka - Kuleczka, Gorylek - Mango,
      Piesek - Donald.
    • monhann2 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 22:02
      Tak ten watek byl, przed chwilka sie wpisalam:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=12544563&a=12578309
      Pozdrawiam
      • szczekuszka Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 23:21
        Nie wiem o co ci dokladnie chodzi, ale wyluszcze swoje racje.
        Po prostu zanim zalozymy nowy watek, warto sprawdzic czy taki sam nie istnieje.
        A jesli istnieje, to lepiej sie dopisac, niz zakladac drugi.
        I tu nie chodzi oto, ze ja jestem autorka pierwszego watku smile, tylko o pewien
        porzadek. smile
        • monhann2 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 23:57
          szczekuszka napisała:

> Nie wiem o co ci dokladnie chodzi, ale wyluszcze swoje racje.
          > Po prostu zanim zalozymy nowy watek, warto sprawdzic czy taki sam nie
          istnieje.
          > A jesli istnieje, to lepiej sie dopisac, niz zakladac drugi.
          > I tu nie chodzi oto, ze ja jestem autorka pierwszego watku smile, tylko o pewien
          > porzadek. smile

Nie wiem czy to, co napisalas bylo do mnie? Raczej powinno byc do zalozycielki
          drugiego, takiego samego watku! Mnie o nic nie chodzi, po prostu dopisalam sie
          do jednego watku i zaraz potem (po 30 sekundach) zauwazylam, ze juz taki
          istnieje, kilka watkow nizej. Zadnego z nich nie zakladalam. Jesli mam ochote
          dopisac sie do jakiegos, myslisz, ze sprawdzam czy moze prypadkiem nie ma
          takiego drugiego?
          • kalamburka_89 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 12.05.04, 19:07
            Ten jest "bliżej", więc wpiszę się tutaj.
            Moja najukochańsza lalka miała błękitne włosy, dziurę w plecach (po mechaniźmie
            mówiącym chyba, ale ja nie pamiętam czy ona w ogóle mówiła wink ) i miała bardzo
            ładne imię Małgosia. Inna, też najukochańsza, naprawdę przypominająca dziecko
            była Olą, na "ciele" miała narysowane koślawe serduszko (w kardiologa się
            bawiłam, czy co??) i obcięte włosy. Była jeszcze Róża-Lucynka (w zależności od
            tego jakie imię mi się w danej chwili bardziej podobało, po paru latach tych
            zmian doszłam do wniosku, że ona ma na imię Lucyna, a przezwisko Róża). Oprócz
            tego szmaciana Szarlota (!) i krasnoludek Olek (prawdę mówiąc brakowało mi
            synków). Pamiętam dokładnie, bo w końcu nie minęło tak dużo czasu odkąd się
            nimi bawiłam, a poza tym Ola i Różyczka cały czas są w moim pokoju smile
            Fajny wątek wink
        • gniewosz_m Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 12.05.04, 19:44
          szczekuszka napisała:

> Po prostu zanim zalozymy nowy watek, warto sprawdzic czy taki sam nie
          istnieje.
          > A jesli istnieje, to lepiej sie dopisac, niz zakladac drugi.
          > I tu nie chodzi oto, ze ja jestem autorka pierwszego watku smile, tylko o pewien
          > porzadek. smile

HAHAH.... CHODZI O PORZĄDEK? A TY JESTES DYREKTOREM PORZĄDKU?
          ZNACZY ZE NIBY JAKBYM JA CHCIAL ZALOZYC
          WATEK TO MAM SIEDZIEC TUTAJ DWA DNI I CZYTAC TYTULY,
          ZE NIBY JAKAS OSOBA MA KOMPLEKS NA TYM PUNKCIE
          I MOZE SIE OBRAZIC???????????
          ILE MAMY LAT??? DWANASCIE???
          • abiela Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 13.05.04, 12:01
            A czemu tak krzyczysz?????????
            Ania
          • szczekuszka :)) 13.05.04, 16:10
            > HAHAH.... CHODZI O PORZĄDEK?

Poniekad...
            Bo koniec, koncow zakladane sa wciaz watki o tych samych imionach i tych samych
            problemach.
            Wiesz na forum Murator, jak ktos jest nowy, to ma taki podpis:"WITAJ, nim
            zapytasz, poszukaj odpowiedzi."
            Niektorym Forumowiczom tez to po prostu radzesmile. Nie wiem, dlaczego ktos
            moglby sie poczuc urazony, ze wyciagam stary watek, badz do niego zapraszam?!

> ILE MAMY LAT??? DWANASCIE???

Nie wiem ile masz lat, ale to wlasnie dzieci, mlodziez i ludzie nieznajacy
            netykiety z upodobaniem pisza capsemsmile.

• kalamburka_89 Re: :)) 14.05.04, 00:20
              Na czym to polega że Szczekuszka założyła ten wątek i upomina, że zanim się go
              założyło trzeba było sprawdzić czy już takiego nie ma??? Rozdwojenie jaźni, czy
              ja coś przegapiłam???
            • monhann2 Re: :)) 14.05.04, 02:57
              Wiesz, ja mysle, ze masz racje ale to wszystko co piszesz na tym, zalozonym
              badz co badz przez siebie watku, powinnas napisac na tym drugim, zalozoym
              pozniej przez kogos innego. Bo skad ta osoba bedzie wiedziec o co Tobie chodzi?
              Tam ja spytaj dlaczego zalozyla drugi taki sam, zamiast dopisac sie do Twojego?
              To przeciez chyba nie do mnie piszesz, bo to nie ja go zalozylam, ja sie tylko
              do tamtego dopisalam, poniewaz tamten zauwazylam wczesniej, a pozniej nie chcac
              powtarzac tego samego na Twoim watku, po prostu wkleilam sobie link.
              Nie rozumiem dlaczego ta cala dyskusja odbywa sie tutaj, na tym watku???
              • jagusia7 Re: :)) 14.05.04, 12:48
                Ja też się tam dopisałam, bo był "na wierzchu"...Ale może tak zamiast się
                kłócić, przenieść posty z tamtego wątku tutaj i połączyć je w jeden? Da się?
                • szczekuszka Re: :)) 14.05.04, 13:20
                  jagusia7 napisała:

> Ja też się tam dopisałam, bo był "na wierzchu"...Ale może tak zamiast się
                  > kłócić, przenieść posty z tamtego wątku tutaj i połączyć je w jeden? Da się?

Jagusiu, ja się nie kłócę, ja tylko zwróciłam uwagę na aspekt przeszukiwania
                  archiwum forum.
                  I nie wiem po co sie nad tym roztrzasac?! Z mojej strony uwazam temat za
                  zakonczonysmile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.