szczekuszka 28.11.03, 12:44 Moja pierwsza lalka miala na imie Renatka. Niestety Renatka w rzeczywistosci byla chlopcem (miala poteznego siusiaka) i mialam z tego powodu duzo przykrosci. Pozniej byla Wioletta, Iwonka i najwazniejsza lalka Malgosia. Moja siostra miala barbie, ktora nazwala NORa (nieodmiennie kojarzyla nam sie z nora lisow), bo tak miala na imie narzeczona wokalisty z Modern Talking. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
badziul Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 28.11.03, 13:06 a moim ulubieńcem byl miś - Wincenty (tato dał go mamie na 1 rocznicę ślubu - a teraz mieszka ze mną dalej a ma juz 36 lat!!!) i dostanie go w prezencie nasze dziecko... kiedys tam causki badziul ps. ukochany króliczek męża to Filip! Odpowiedz Link Zgłoś
pati_pati Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 28.11.03, 15:00 Moja lalka miała na imię Dorota, a mój Brat "ochrzcił" swoją lalkę-chłopca Bibciu, a pieska kudłatego Bandzior... Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 28.11.03, 22:50 Ja miałam dwie ulubione lalki Basię i Krysię. Innych juz nie pamiętam... I jeszcze miałam lalkę - chłopca stylizowaną na piłkarza, ktorego na cześc mojego dziadka nazwałam Janek. No i miś Puchatek (ale nie Kubuś). Dostałam go od taty, kiedy wrócił z jakiejś delegacji a miałam wtedy 2 latka. Miś jest ze mną do tej pory (ma juz 32 lata) ale juz jest prawie zupełnie wytarty z pluszu i nie ma jednego oczka... Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 29.11.03, 13:00 Ja się lalkami nie bawiłam, za to miałam ukochane pluszaki - misia Łukasza, psa Michała i koziołka Józia. Mój synek również lubi pluszaki. Ukochane to małpka Siadalska, krecik Ciekawski, wielbłąd Uwielbiak. Pozdrawiam Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 29.11.03, 19:09 Czesc ! O ile siegam pamiecia moja lalka miala na imie Roksana (brrrrrrrr)a druga Dominika .Moj 3 letni synek ma pieka pluszaka ktorego sam nazwal FLEPPI ! Slodko.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.12.03, 12:09 Ja mialam lalki o takich imionach: Ola, Ela, Irka (od Ireny sasiadki) i Ewelina. Misie: Marcin (potem wywalczylam to imie dla mojego brata) i Coralgol (czy cos takiego, taka bajka byla). Mialam jeszcze malpke Czike. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.12.03, 10:57 Pamietam, ze miałam lalki o imionach: Basia, Agnieszka, Renatka, Asia. Ale ja bawiłam sie raczej miśkami. Miś był na pewno - Bartek, Uszatek, pozostałych pluszaków imion nie pamietam. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 03.12.03, 16:57 Moja lalka była chłopcem (siusiaka nie miała) i nazywała się Henio. Innych imion nie pamiętam... Mój mąż miał misia Barnabę. Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 04.12.03, 20:42 Ulubione to Piotrus i Jacus, ale dziewczynkom poswiecalam wiecej inwencji - Luiza ( bajka Andersena) a w Sarze bylam tak zakochana, ze nawet chcialam tak nazwac czasowo psa )) Jak mialam 13 lat chcialam,zeby moja coreczka miala na imie Karolinka Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 17.12.03, 00:02 Dwie ukochane to szczuplutka elegancka Żaneta i Murzynka-dzidziuś -Andżelika. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 07.01.04, 12:28 po jakimś telewizyjnej bajce dla dzieci nazwałam lalkę Emilda i tak juz zostało innych imion - wstyd przyznać - nie pamiętam, chociaż jestem pewna, że każda lalka miała swoje imię pamiętam tylko tę Emildę z innych zabawek - małpka Monki Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 07.01.04, 13:48 Ja imion swoich lalek niestety nie pamietam. Natomiast moja corka ma 2 lalki, ktorymi i tak sie nie bawi, hihi. Lale mialy wypisane na pudelkach imiona, wiec chcac niechcac sa Amanda i Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 08.01.04, 05:24 Kundzia (od Kunegundy) mego syna ukochany misio Nestor Odpowiedz Link Zgłoś
diana5 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 08.01.04, 21:53 Moja ukochana lalka byla barbie o imieniu Monika, marzylam o niej ze dwa lata)) Narzeczonego Moniki odgrywal mis, imienie nie posiadal ale udawal(z tego co pamietam) najpierw Pawla Stasieka- tego z Papa Dance a potem wokaliste z Europe. To byly czasy) Odpowiedz Link Zgłoś
micz73 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 16.01.04, 23:00 Pierwsza barbie mojej córki miała na imię Maumela. Młoda usłyszała w telewizji coś o Manueli Gretkowskiej i tak ją to imię zauroczyło, że tak ochrzciła lalkę. Z tym, że nie umiała tego imienia wymówić Z czasem się nauczyła, ale lalka została Maumelą. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
luxonna Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 07:36 Fajny wątek! Ja mialam córeczkę Gabrysię i synka Michała, bliźniaki, zdecydowanie dwujajowe, bo podobieństw miały 0 Do tego Michał nie miał siusiaka i miał z tego powodu ogromne nieprzyjemności, szczególnie ze strony moich starszych kuzynek... Eh... ile ja łez wylałam z powodu tego siusiaka! Do tego była jeszcze małpka Agatka, miś Bazyli no i wyrodna córka Monika, która została wydziedziczona odkąd przestała mówić "mama" (po kąpieli i zalaniu mechanizmu "mówiącego" Później nadszedł czas na Barbie, która nie była oryginalna i nazywała się Petra (imie z pudelka) i również powodowała uwagi kuzynek i litry łez moich Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 08:52 moja pierwsza lalka miała na imię Telimena Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 22:23 Moje lalki miały takie imiona jakie miały, tzn ja im ich nie nadawałam, one po prostu tak miały na imię. Nieco jaśniej- widząc lalke po raz pierwszy wiedziałam już jak miała na imię (niektóre imiona w ogóle mi się nie podobały, no ale mówi się trudno)- czy ktoś rozumie pokręcona psychikę małej dziewczynki??) Więc tak- pierwsze lalki miały na imię Ola i Kasia (to jeszcze było ok), potem przyszła kolej na Murzynkę Marzenkę (niestety nijak się nie chciała inaczej nazywać) Dorotkę (oj, to była wredota) Anię (wcielenie spokoju i opanowania) Barbie- podobną Iwonkę (niestety, a taka była ładna) i wreszcie prawdziwa Barbie, która była Anną i się nie zdrabniała (w ogóle była bardzo poważna). No i Fleur Małgosia) Ale mi wspomnienia wróciły) Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 01.02.04, 23:37 Moim ukochanym lalkom nadałam imiona Karolina i Linda, ale zupełnie nie pamiętam z czym to się wiązało. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Taki watek juz byl 10.05.04, 22:23 Moze zamiast rozpoczynac nowy, warto dodac wpis do starego? Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Taki watek juz byl 11.05.04, 00:52 No to sie wpisze wreszcie i ja. Lalki mialam ale sie nimi nie bawilam a jak juz mialam jakis przeblysk by sie jednak pobawic to lalki mialy przerozne imiona nic na stale, nawet nie pamietam jakie. Potem juz mi lalek nie kupowali bo ucinalam im wlosy ( jakies zadatki mialam niespelniona na fryzjerke czy co? ), w sumie to niczym sie nie umialam ponoc bawic bo wszystko mi sie w pare minut nudzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
kristy4 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 04:54 Moja pierwsza lalka to Marysia, później były Basia i Anielka i Bożenka. Egzotyczna piękność musiała nosić egzotyczne imię Wioletta; dzidziuś Iwonka. Ukochana długowłosa lala nosiła imię Halinka. Czy pamiętacie te wszystkie lalki z lat 70-ych z białymi, zielonymi lub czerwonymi włosami uczesanymi w baranka? Wtedy to mi nie przeszkadzało, ale i tak marzyłam o lalce z długimi, czarnymi włosami. Moje córki mają lalki o dziwnych imonach: Motylek, Złotopiękna, Kwiatuszek, Różyczka, Złota Korona, Ptaszek. I ningdy nie miały ochoty nadawać im bardziej ludzkie imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 08:44 Pamiętam, że miałam dużą lalkę Ulę, moja siotra podobną Olę. Barbie zmieniały imiona jak rękawiczki - do każdej zabawy inne imię, ale zazwyczaj wymyślne. Pluszaki miały radzej nieludzkie imiona: Jeżynka - Kuleczka, Gorylek - Mango, Piesek - Donald. Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 22:02 Tak ten watek byl, przed chwilka sie wpisalam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=12544563&a=12578309 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 23:21 Nie wiem o co ci dokladnie chodzi, ale wyluszcze swoje racje. Po prostu zanim zalozymy nowy watek, warto sprawdzic czy taki sam nie istnieje. A jesli istnieje, to lepiej sie dopisac, niz zakladac drugi. I tu nie chodzi oto, ze ja jestem autorka pierwszego watku , tylko o pewien porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 11.05.04, 23:57 szczekuszka napisała: > Nie wiem o co ci dokladnie chodzi, ale wyluszcze swoje racje. > Po prostu zanim zalozymy nowy watek, warto sprawdzic czy taki sam nie istnieje. > A jesli istnieje, to lepiej sie dopisac, niz zakladac drugi. > I tu nie chodzi oto, ze ja jestem autorka pierwszego watku , tylko o pewien > porzadek. Nie wiem czy to, co napisalas bylo do mnie? Raczej powinno byc do zalozycielki drugiego, takiego samego watku! Mnie o nic nie chodzi, po prostu dopisalam sie do jednego watku i zaraz potem (po 30 sekundach) zauwazylam, ze juz taki istnieje, kilka watkow nizej. Zadnego z nich nie zakladalam. Jesli mam ochote dopisac sie do jakiegos, myslisz, ze sprawdzam czy moze prypadkiem nie ma takiego drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 12.05.04, 19:07 Ten jest "bliżej", więc wpiszę się tutaj. Moja najukochańsza lalka miała błękitne włosy, dziurę w plecach (po mechaniźmie mówiącym chyba, ale ja nie pamiętam czy ona w ogóle mówiła ) i miała bardzo ładne imię Małgosia. Inna, też najukochańsza, naprawdę przypominająca dziecko była Olą, na "ciele" miała narysowane koślawe serduszko (w kardiologa się bawiłam, czy co??) i obcięte włosy. Była jeszcze Róża-Lucynka (w zależności od tego jakie imię mi się w danej chwili bardziej podobało, po paru latach tych zmian doszłam do wniosku, że ona ma na imię Lucyna, a przezwisko Róża). Oprócz tego szmaciana Szarlota (!) i krasnoludek Olek (prawdę mówiąc brakowało mi synków). Pamiętam dokładnie, bo w końcu nie minęło tak dużo czasu odkąd się nimi bawiłam, a poza tym Ola i Różyczka cały czas są w moim pokoju Fajny wątek Odpowiedz Link Zgłoś
gniewosz_m Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 12.05.04, 19:44 szczekuszka napisała: > Po prostu zanim zalozymy nowy watek, warto sprawdzic czy taki sam nie istnieje. > A jesli istnieje, to lepiej sie dopisac, niz zakladac drugi. > I tu nie chodzi oto, ze ja jestem autorka pierwszego watku , tylko o pewien > porzadek. HAHAH.... CHODZI O PORZĄDEK? A TY JESTES DYREKTOREM PORZĄDKU? ZNACZY ZE NIBY JAKBYM JA CHCIAL ZALOZYC WATEK TO MAM SIEDZIEC TUTAJ DWA DNI I CZYTAC TYTULY, ZE NIBY JAKAS OSOBA MA KOMPLEKS NA TYM PUNKCIE I MOZE SIE OBRAZIC??????????? ILE MAMY LAT??? DWANASCIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: A jakie imiona nosily Wasze lalki?? 13.05.04, 12:01 A czemu tak krzyczysz????????? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka :)) 13.05.04, 16:10 > HAHAH.... CHODZI O PORZĄDEK? Poniekad... Bo koniec, koncow zakladane sa wciaz watki o tych samych imionach i tych samych problemach. Wiesz na forum Murator, jak ktos jest nowy, to ma taki podpis:"WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi." Niektorym Forumowiczom tez to po prostu radze. Nie wiem, dlaczego ktos moglby sie poczuc urazony, ze wyciagam stary watek, badz do niego zapraszam?! > ILE MAMY LAT??? DWANASCIE??? Nie wiem ile masz lat, ale to wlasnie dzieci, mlodziez i ludzie nieznajacy netykiety z upodobaniem pisza capsem. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: :)) 14.05.04, 00:20 Na czym to polega że Szczekuszka założyła ten wątek i upomina, że zanim się go założyło trzeba było sprawdzić czy już takiego nie ma??? Rozdwojenie jaźni, czy ja coś przegapiłam??? Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: :)) 14.05.04, 02:57 Wiesz, ja mysle, ze masz racje ale to wszystko co piszesz na tym, zalozonym badz co badz przez siebie watku, powinnas napisac na tym drugim, zalozoym pozniej przez kogos innego. Bo skad ta osoba bedzie wiedziec o co Tobie chodzi? Tam ja spytaj dlaczego zalozyla drugi taki sam, zamiast dopisac sie do Twojego? To przeciez chyba nie do mnie piszesz, bo to nie ja go zalozylam, ja sie tylko do tamtego dopisalam, poniewaz tamten zauwazylam wczesniej, a pozniej nie chcac powtarzac tego samego na Twoim watku, po prostu wkleilam sobie link. Nie rozumiem dlaczego ta cala dyskusja odbywa sie tutaj, na tym watku??? Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia7 Re: :)) 14.05.04, 12:48 Ja też się tam dopisałam, bo był "na wierzchu"...Ale może tak zamiast się kłócić, przenieść posty z tamtego wątku tutaj i połączyć je w jeden? Da się? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: :)) 14.05.04, 13:20 jagusia7 napisała: > Ja też się tam dopisałam, bo był "na wierzchu"...Ale może tak zamiast się > kłócić, przenieść posty z tamtego wątku tutaj i połączyć je w jeden? Da się? Jagusiu, ja się nie kłócę, ja tylko zwróciłam uwagę na aspekt przeszukiwania archiwum forum. I nie wiem po co sie nad tym roztrzasac?! Z mojej strony uwazam temat za zakonczony. Odpowiedz Link Zgłoś