Gość: Olko33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:31 Szanowni pańsatwo, A jak Wam Marta sie podoba. Dla mnie jest super - ale chcę taki mały ranking zrobic. na tyle mi sie podoba, ze nic innego nie potrafie wymyslic dla córeczki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalincia Re: Marta 05.08.09, 15:49 może być tradycyjne imię, które nie wychodzi z mody. Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Marta 05.08.09, 16:29 A mnie się podoba. Ładne, proste, Marty sa fajne- osobiście znałam 3 i mogę potwierdzić Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Marta 05.08.09, 16:37 Dla mnie bardzo zwykłe - kojarzy mi się z Kasią, Agnieszką, Anią, Gosią i Asią, bo takie pamiętam głównie z dzieciństwa. Ale to dobre imię, sympatyczne. I chyba ostatnio nieco rzadziej nadawane. Odpowiedz Link Zgłoś
reggaemama Re: Marta 05.08.09, 17:27 śliczne ! (to moje imię,podoba mi się bardzo ) Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Marta 05.08.09, 18:28 przepiękna ale nie znam ani jednej Marty zadowolonej z imienia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_doha Re: Marta 06.08.09, 10:29 Ja jestem z niego zadowolona Imię się nie starzeje ani nie jest za popularne co mnie bardzo cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Marta 06.08.09, 10:57 w moim pokoleniu dramatycznie popularne, ale małym dziewczynkom faktycznie rzadziej teraz nadawane Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Marta 05.08.09, 18:34 Neutralne. Bardzo neutralne, z przewagą na 'nie' Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Marta 05.08.09, 19:35 Nie podoba mi się w ogóle. Dla mnie brzmi twardo i po prostu nieładnie. Do tego oklepane do bólu, znam bardzo dużo Mart. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Marta 05.08.09, 20:20 Znam duzo Mart i wszystkie roznia sie jak ogien i woda.Ale z przewaga na tak-ostatnio rzadsze i lepsze od modnej ostatnio Martyny Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Marta 05.08.09, 20:25 czarna-dalia napisała: Do tego oklepane do bólu, znam bardzo dużo Mart. Fakt, że ty znasz bardzo dużo Mart nie świadczy wcale o tym, ze to imię jest oklepane. Oklepane (i to do bólu) to może być Julia, Jakub, Alicja, Maja, Wiktoria, bo te imiona nosi co drugie małe dziecko. Natomiast małych Mart jest stosunkowo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marta 05.08.09, 20:27 Oklepane mogą być także imiona noszone przez dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Marta 05.08.09, 20:22 Bardzo mi się podoba! Jest jednym z moich ulubionych biblijnych imion Brałam je kiedyś mocno pod uwagę przy nadawaniu imion dla mojej młodszej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: Marta 05.08.09, 23:35 Bardzo mi się podoba. Wydaje mi się takie konkretne, zawsze na czasie; pasuje i do dziewczynki i do dorosłej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Marta 06.08.09, 08:34 bardzo fajne imię. A już kompletnie rozczuliło mnie jego zdrobnienie wypowiedziane kiedyś przez moją 3-letnią siostrzenicę o koleżance w przedszkolu: Martka (wymówione Maltka ) Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy1 Re: Marta 06.08.09, 08:40 Jak dla mnie jest to jedno z pięknięjszych imion Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Marta 06.08.09, 09:10 Lubię to imię. Biblijnie, klasycznie, elegancko, dla małej dziewczynki i dla dorosłej kobiety. Jedyne smutne skojarzenie to piosenka o Marcie Grzegorza Turnaua (Na parapecie wsparta w niebieskiej sukni, nazywa się na pewno, na pewno Marta - lub może jeszcze smutniej...) Na forum rówieśniczym mamy jedną małą Martę (zdrobniale - Tuśkę, ta forma mnie po prostu rozbraja!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olko33 Re: Marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:17 Dziękuję - mozna na Was liczyc ) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Marta 06.08.09, 10:23 Bardzo lubię to imię. Mam w rodzinie roczną Martusię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaatje Re: Marta IP: 194.123.66.* 06.08.09, 16:49 Ktos wczesniej wspomnial o Martach niezadowolonych ze swojego imienia - i ja sie do nich zaliczam. Nie oswoilam go sobie, nie potrafie sie przekonac do jego rzekomej urody, kojarzy mi sie z pozytywistycznymi robotnicami z tworczosci Elizy Orzeszkowej. W zdrobnieniach natomiast wypadam calkiem sympatycznie: Martka albo Tusia. Nie przekazalabym swojego imienia corce, ale to moja absolutnie subiektywna opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Marta IP: *.cdma.centertel.pl 09.08.09, 06:34 MARTA JEST SUPER! jestem w ciąży i jeśli będzie córeczka to właśnie Martusia, Tusia, Marteczka, Marcia... Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Marta 09.08.09, 15:32 Dla mnie to najpiękniejsze imię żeńskie i dlatego nosi je moja córeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Marta IP: 213.25.144.* 09.08.09, 16:53 Jest ładne,ale nie jakoś szczególnie piękne,bo jest wiele ładniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Marta 10.08.09, 10:54 Gość portalu: sara napisał(a): > Jest ładne,ale nie jakoś szczególnie piękne,bo jest wiele ładniejszych naucz się nie wydawać tak zdecydowanych sądów, które są banalnie łatwe do podważenia lub bardzo wyraźnie podkreślaj, że jest to Twoje subiektywne zdanie. Do swojego zdania masz prawo. Podejrzewam, że rodzice, którzy nadają imiona swoim dzieciom, zawsze robią to w przekonaniu, że wybierają NAJŁADNIEJSZE Odpowiedz Link Zgłoś
aniamaciej2 Re: Marta 10.08.09, 12:24 od zawsze wiedziałam, że córka będzie Martą. Matrusia, Martulka, Martuleczka, Martunia, Marcia, Martuńka, Martuchna, Tuśka, Tunia... co kto woli Odpowiedz Link Zgłoś