borsu.borsu Re: niepopularne imie 20.08.09, 16:31 dzieki za wielki odzew teraz tylko pozostaje z chlopem usiasc i podyskutowac milego popoludnia wam wszystkim zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: niepopularne imie 20.08.09, 16:42 Dorota, Helena, Magdalena- niezbyt częste Teraz jest moda na pretensjonalne (Bianki, Bereniki), i na dresiarskie (Nikole, Oliwjerki), i na "staropolskie" (wszystkie Miłoszki, Dobrochny etecera) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: niepopularne imie 20.08.09, 16:45 Benita, Blanka, Melania. Jacek, Nikodem, Mirosław. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: niepopularne imie 20.08.09, 16:50 super Mój typ imienia dla córki w ogóle się nie pojawił w żadnym z postów I NIE jest to Brunhilda. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: niepopularne imie 20.08.09, 17:18 Jeszcze Benedykt mi przyszedl do glowy. Byl wymieniony? Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: niepopularne imie 20.08.09, 17:40 A moja znajoma ma córkę o imieniu Dobrochna, a syna - Mieszko - no zdecydowanie staropolskie a mi się podoba Michalina - ale rodzina mnie obśmiała ..... no ale i tak będzie chłopak - będzie Adam - bo ja lubię bezpretensjonalnie. lubię moje imię Anna Odpowiedz Link Zgłoś
cruzbos Konrad,Makary,Emil,Grzegorz,Karol ,Robert,Damian 20.08.09, 17:51 dla dziewczynki: Dorota, Lidia, Sylwia, Judyta, Izabela, Edyta, Iwona mi podobają się: Adrianna, Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
cruzbos Magdalena dziś rzadko spotykane 20.08.09, 17:56 dla dziewczynki spotkałam się z imieniem Delfina (oryginalne ale okropne wg mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: niepopularne imie 20.08.09, 19:34 Witam imienniczkę u mnie córeczka miała mieć na imię Alicja, ale wyszedł chłopiec Julian Aleksy. teraz pewnie wybrałabym inne imię dla córki - wchodziły w grę Ida, Aniela, Łucja, Małgorzata, Ewa, Liwia, Barbara, Zofia, Tamara, Kalina. pzdr, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
iza2385 Re: niepopularne imie 20.08.09, 20:01 a może Felicja mało popularne znam tylko jedną moją mamę Odpowiedz Link Zgłoś
pyzata001 Re: niepopularne imie 27.08.09, 14:57 A mój mąż ma na imię Euzebiusz i bardzo podoba mi się to imie koledzy mówią do niego Euzo lub Ebi Ja zawsze Euzebiusz. Ja chcę nazwać swoje maleństwo Natan lub Dalia - jeszcze nie wiem co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: niepopularne imie IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 17:09 A może Agata? Albo Ada? P.S.- ja MAM AGATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brysiątko Re: niepopularne imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 17:48 No wiec Ilona.. moje imie... w sumie nie lubie ale ogolnie malo znane... niewiele Ilon sie znajdzie na tym swiecie... Drugie moje imie Cecyli ehh no coz byla juz o nim mowa na mnie czasem Celcia mÓwią... moja siostra ... sama imie wybieralam Antonina ( Tosia, Tośka, Tosieńka) piękne kocham to imie o a np jedna z moich babć miala na imie Pelagia( pelasia ) pełen hardcore w tych czasach tak miec na imie Odpowiedz Link Zgłoś
wucha Re: niepopularne imie 06.01.10, 08:31 nasza córeczka ma na imię Edyta... Panie w szpitalu się dziwiły i mówiły, że niepopularne... synek (urodzi się w kwietniu/maju), będzie Ryszard... też nie spotkałam małego Rysia w naszych stronach Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: niepopularne imie 20.08.09, 20:06 Jeszcze się tu nie pojawiło: Laura. Tak ma na imię moja młodsza córeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: niepopularne imie 20.08.09, 21:12 Agnieszka,Barbara,Krystyna (Agusia,Agnisia,Aga,Basia,Baśka,Basieńka,Krysia,Kryśka) Stanisław,Józef,Stefan,Jerzy (Staś,Staszek,Józio,Józek,Stefciu,Stefek,Jurek,Jerzyk) Odpowiedz Link Zgłoś
gajo-ofka Re: niepopularne imie 20.08.09, 21:51 moja prababcia miała na imię Otolia (nie OTYLIA), piękne imię- żałuję, że nie mam córki... Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: niepopularne imie 23.08.09, 11:51 Ha Moje imię się nie pojawiło (chyba, że przeoczyłam): Tatiana. Imiona dzieci w sygnaturce. Córkom imiona nadał mąż, synowi na szczęście nie zdążył i ja to zrobiłam. Bo typem mojego męża dla chłopca był Samuel. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 A mój syn 20.08.09, 21:23 ma na imie August. I niektórym baaardzo się nie podoba, ale nam tak to imie cesarzy, królów i papierzy - na mam nadzieje, ze tym ostatnim nie zostanie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 A nazwisko Kołek .-))))) 21.08.09, 00:31 Mnie sie osobiscie August nie podoba,tak samo jak i Augustyna(mialam taka kolezanke). Ale pies tam,z dziwnymi imionami...wazne by do nazwiska jakos pasowalo .-)))) A ten Kołek to z niedawnego artykulu o grzybach. Pan mial na imie JUSTYN a na nazwisko KOŁEK. No po prostu padlam. Ten pan to znawca grzybow. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: A nazwisko Kołek .-))))) 21.08.09, 08:53 gacusia1 napisała: > Mnie sie osobiscie August nie podoba,tak samo jak i Augustyna (mialam > taka kolezanke). Nie musi Ci sie podobać, mam to gdzieś wiele imon jest dla mnie brzydkich, ale jak sie rodzicom podoba oki. Kołek sie nie nazywam. Imie do nazwiska dopasowane. A Augustyna tez mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: A mój syn 21.08.09, 07:55 > tak to imie cesarzy, królów i papierzy - na mam nadzieje, ze tym > ostatnim nie zostanie ))) papierzem? a to cos od papieru? Bo chyba nie o papieza ci chodzi? zaden nie mial tak na imie... reszte zlosliwosci zachowam dla siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: A mój syn 21.08.09, 08:54 aurita napisała: > > tak to imie cesarzy, królów i papierzy - na mam nadzieje, ze tym > > ostatnim nie zostanie ))) > > papierzem? a to cos od papieru? > Bo chyba nie o papieza ci chodzi? zaden nie mial tak na imie... > reszte zlosliwosci zachowam dla siebie.... oj zachowaj zachowaj... z błedem mialas racje, reszte złosliwosci mam w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: A mój syn 21.08.09, 11:58 > z błedem mialas racje, reszte złosliwosci mam w d.... to bardzo pasuje do imienia August, cesarzy i krolow Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: A mój syn 21.08.09, 13:52 o cesarzach i królach to było zartobliwie, no ale jak ktoś dowartościowac sie chce to i imienia czyjegoś dziecka sie przyczepi. Cos mi się wydaje, że tematu sie trzymałam ? A słowo DUPA skoro Cie oburza to zaszyj sie może gdzieś w swojej forumowo-utopijnej wizji ludzi wylizanych, którzy wszystkie zlosliwości oczywiście dla siebie zachowują... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: A mój syn 22.08.09, 14:27 alez nie tlumacz sie: -wyszukane imie -przerost formy nad trescia -problemy z ortografia -problemy z historia -sklonnosc do wulgaryzmow -agresja werbalna -problemy ze zrozumieniem slowa pisanego to tworzy bardzo spojna calosc Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: niepopularne imie 20.08.09, 21:28 Normalne imiona są teraz tak rzadko nadawane ,że stają się niecodzienne. np. Dorota. A malej Beaty to wieki nie idziałam Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: niepopularne imie 21.08.09, 16:26 > A malej Beaty to wieki nie idziałam Ja oglądam codziennie. Postawiliśmy na klasykę Tylko nie jest już taka mała. Odpowiedz Link Zgłoś
cielecinka Re: niepopularne imie 20.08.09, 21:32 to ja standardowo z męskich polecam Roland, a z żeńskich hmmmmm, nigdy się nad nimi nie zastanawiałam. Ale mam kuzynkę o imieniu Józefina. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 20.08.09, 21:41 Moja starsza córka ma na imię Józefina. Młodsza Anielka . Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Ktoś pisał o Cecylii 20.08.09, 21:43 owszem ładne imię, ale dużo bardziej odpowiada mi imię Celestyna Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: niepopularne imie 20.08.09, 21:39 Dla mnie oryginalne Witosława w skrócie Witosia. Nie mylić z Wiesławą. Klar znam parę .... w tym jedna 8 letnią A popularna tu Łucja kojarzy mi się z osoba nieszczęśliwą, jakoś tak po obejrzeniu filmu czy teatru telewizji "Wszystkie dzieci Łucji" Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: niepopularne imie 20.08.09, 21:43 Gdybym miała synka na pewno nazwałabym go Leon. A gdybym miała następną córkę to może Jagoda, Helenka. Hmm, moja córka też ma oryginalne imię, więc wiem o czym piszesz. Jedna jedyna na całe przedszkole i nie Dżesika Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: niepopularne imie 20.08.09, 22:09 dla chłopca Damian lub Jeremi dla dziewczynki Luiza, Liwia, Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: niepopularne imie 20.08.09, 22:31 moje babcie miału na imię :Helena i Marianna , a prababcia Tekla , ale takich imion dawno już nie spotkałam ,jak trzecią córkę urodzę , to na imię będzie miała Antonina na imię u mojej młodszej córki jest w klasie i Delfina i Matylda i obie to bardzo fajne dziewczynki , Odpowiedz Link Zgłoś
dorala Re: niepopularne imie 20.08.09, 22:54 Mój syn ma na imię Rufin. Dziś ma prawie 14 lat i nigdy na nie nie narzekał. Wszyscy Go szybko zapamiętują np. w szkole, i jak dotąd nie spotkał swojego imiennika. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Neonówka i Sarkozy 21.08.09, 00:30 Mój bratanek wrócił właśnie z wakacji, i zaczął opowiadać o nowych kolegach. - Poznałem 2 kolegów - tylko imiona mieli dziwne. Jeden nazywał się SZARKOZY a drugi jak lampka. Nie wiedziałam o co mu chodzi! ale brat mi wyjaśnił - jeden chłopiec nazywał się NEO a drugi - to dziewczynka i nazywała się NIKOLA. Ale skąd wziął się bratankowi ten "SZarkozy" ..nie wiedzą :d Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Podobaja ci sie te imiona,iwles? 21.08.09, 00:37 Moja wnuczka ma na imię Lucia a jak kiedyś będę wnuka to będzie Constantin Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podobaja ci sie te imiona,iwles? 21.08.09, 00:38 No może to kwestia skojarzeń, ale tak chociaż najbardziej podoba mi się Julia, ale ostatnio baaaardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
rosannamarianna Re: Podobaja ci sie te imiona,iwles? 21.08.09, 01:44 A mnie się podoba - Anna... Nie znam ani jednej młodej osóbki o tym imieniu... Kiedyś bardzo popularne, teraz prawie wcale. No i sama mam tak na imię ... Moje córki to Marianna i Rosanna... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Podobaja ci sie te imiona,iwles? 21.08.09, 10:46 Moja siostrzenica ma na imię Anna Klementyna . Ma 21 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Podobaja ci sie te imiona,iwles? 21.08.09, 10:45 Moja kuzynka ma na imię Julita ale prawie wszyscy mówią na nią Julek . Iwles, a Anielka Ci się nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podobaja ci sie te imiona,iwles? 21.08.09, 22:24 Umo, Ty przecież wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
xmagdalenax Re: Julita, Jowita, Kornelia, Marcjanna, Roma, 22.08.09, 22:05 Cyprian,ksawery,nika? Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: niepopularne imie 21.08.09, 02:09 To jest niepopularne imię: Honorata. I fajne. Tak myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: niepopularne imie 21.08.09, 03:39 Za moich studenckich lat kilka bylo w akademiku swiezo-narodzonych Klar, Lucji, Karolin, Karolow, Jakubow, Weronik i Dominik tudziez Dominikow - to sa teraz ludzie w wieku kilku mlodych mam na tym forum wiec sie dziwie, ze imie Klara ma byc takie oryginalne. Raczej bylo, w pewnych kregach, bardzo popularne tych dwadziescia iles tam lat temu. I te Klary gdzies sobie po Polsce zyja Jest tyle publikacji o imionach, ich pochodzeniu i znaczeniu, ze zawsze sie zastanawiam skad sie bierze popularnosc na forum tego tematu, ktory tu w roznych watkach wraca co jakis czas. Jako mala dziewczynka mialam ukochana lalke Ingeborge - zawsze sobie wyobrazalam, ze tak bedzie miala na imie moja corka. Nie ma Jakos gdy sie urodzila nie pasowalo do Niej to imie... Ja w ogole mysle, ze nie ma co wybierac przed urodzeniem. Trzeba na czlowieka spojrzec, "rozpoznac go" zeby moc to imie nadac temu wlasnie, specjalnemu nowemu czlwiekowi! To nie nalepka na dzinsy. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 21.08.09, 10:52 bi_scotti napisała: Ja w ogole mysle, > ze nie ma co wybierac przed urodzeniem. Trzeba na czlowieka > spojrzec, "rozpoznac go" zeby moc to imie nadac temu wlasnie, > specjalnemu nowemu czlwiekowi! To nie nalepka na dzinsy. Tu się zgadzam. Dziecko przynosi imię ze sobą. Podobnie koty - spojrzysz na takiego i już wiadomo, że ten to Tuliś, a tamten np Heweliusz Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: niepopularne imie 21.08.09, 12:01 w Chinach (przynajmniej kiedys_ imie zmienia sie w zaleznosci od wieku Odpowiedz Link Zgłoś
borsu.borsu Re: niepopularne imie 21.08.09, 15:39 bi_scotti napisała: > Za moich studenckich lat kilka bylo w akademiku swiezo-narodzonych > Klar, Lucji, Karolin, Karolow, Jakubow, Weronik i Dominik tudziez > Dominikow - to sa teraz ludzie w wieku kilku mlodych mam na tym > forum wiec sie dziwie, ze imie Klara ma byc takie oryginalne. > Raczej bylo, w pewnych kregach, bardzo popularne tych dwadziescia > iles tam lat temu. I te Klary gdzies sobie po Polsce zyja wiesz co,ja znam oprocz siebie jeszcze 2-jedna corke kolegi mojej mamy(co zmalpowal,bo dziewoja jest o rok mlodsza,a druga to znajoma przyjaciolki. chcialabym uniknac sytuacji,ze moje dziecko wolaliby np. po nazwisku czy przezwisku,bo ma wsrod znajomych kilka osob o takim imieniu. a to,ze moje imie bylo popularne naprawde mnie zaskoczylo;D nie wiem,skad moja matka je wydarla,skoro juz moja mlodsza siostra jest zwyczajna karolina(miala byc karolkiem,ale wyszla niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: niepopularne imie 21.08.09, 23:07 Honorata kojarzy mi się z jędzą - miałam znajomą z pracy o tym imieniu i szczerze jej nienawidziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: niepopularne imie 21.08.09, 09:03 Danuta, Alicja, Barbara? Dwa ostatnie chyba bardziej popularne ostatnio. Dla chłopca: Ryszard. Tak ma na imię syn Chylińskiej. Innego Rysia z tego pokolenia nie znam. NIestety, mój mąż storpedował Ryszarda Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: niepopularne imie 21.08.09, 10:13 Też chciałam Ryszard dla chlopca - mąz absolutnie nie! problem sie rozwiazał sam, bo mamy 3 dziewczynki, i ani jednego chlopca. Nasze imiona to Gabriela, Laura i Marianna - chyba nie dziwaczne i tez nie najbardziej popularne. a najmniej popularne obecnie imiona to te osób z mojego pokolenia, Agnieszka, Agata, Małgorzata, Beata, Anna.... W podstawówce miałam przyjaciółke Ilonę - to imie było i jest mało popularne, a ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_kasia Re: niepopularne imie 21.08.09, 10:20 chyba miałam w liceum 2 ilony i 4 mariole Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: niepopularne imie 21.08.09, 10:27 Moju ma Ryszard na drugie, po moim ojcu. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: niepopularne imie 21.08.09, 10:46 Barbara, Krystyna chyba żadko się teraz spotyka a chyba też ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
bez27 Re: niepopularne imie 21.08.09, 11:05 mój syn ma popularne imię, ale inne nie wchodziło w rachubę, pasuje do niego idealnie ; w przedszkolu jest 2 chłopców o tym imieniu; miał być Tymoteusz, Tymon, Stanisław, Jan. Dwa ostatnie mi się NIE PODOBAJĄ, dwa pierwsze nie pasowału zupoełnie do nazwiska i dziecka... Gdyby była dziewczynka miała być wstępnie Olga, choć teraz mi się nie podoba; w latach wcześniejszych (plany, plany) miaała być: Weronika, chłopak: Mateusz lub Marcin, te imiona obecnie mi się nie podobają, jak też Ryszard i inne podobne; gdybym jescze kiedyś miała córkę to byłaby Marianna Antonina ( po ukochanej babci Mariannie i dziadku mojego K.) w bliskiej okolicy i rodzinie są Wiktor (aż 4), Piotr, Tomasz, Zuzia, Nina, Łukasz, Michał, Maciej, Maja, Kinga, Aleksandra, Natalia, Dominika, Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 21.08.09, 11:25 bez27 napisała: Ryszard i inne podobne; Nie podobnego imienia do Ryszarda. No może jeszcze Artur brzmi podobnie, może Gerard (ale jak dla mnie już zbyt wycudaczone). Ryszard to piękne imię dla prawdziwego mężczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: niepopularne imie 21.08.09, 12:40 a dla mnie Rysiek to chlopak spod budki z piwem albo taki wiejski, obciachowy koles tak jak Wiesiek, Czesiek, Zdzisiek, Stasiek, Muniek, Edek itp a Krystyna czyli Kryska to taka pierwsza lepsza baba np ze spozywczaka albo urzedu - Kryskaaaaa choc no tu! albo Miecka! wiec ani to tradycyjne imiona ani orginalne Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: niepopularne imie 21.08.09, 14:01 Mój tata ma na imię Winicjusz- w skrócie Winek. Nigdy osobiście nie poznałam nikogo o takim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bez27 Re: niepopularne imie 21.08.09, 22:32 ojciec mojej znajomej ma na imię Euzebiusz; nie spotkałam nikogo więcej o tym imieniu; Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 21.08.09, 14:13 an_ni napisała: > wiec ani to tradycyjne imiona ani orginalne Może oryginalne nie, ale tradycyjne i owszem. A skojarzenia które tutaj przytoczyłaś, w sposób naturalny przyszły Tobie do głowy, bo zapewne sama obracasz się w towarzystwie budkowo - piwnym . Wystarczy trochę zainteresować się sztuką, literaturą oraz historią, a od razu poszerzą się Tobie horyzonty. Wiesz ile było i jest wybitnych Ryśków, Mietków, Zdzisków oraz Krysiek? Zapewne nie wiesz, skoro wypisujesz takie idiotyzmy. Poczytaj, pogooglaj, a potem możemy pogadać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 21.08.09, 14:36 No między innymi tego Ryszarda miałam na myśli . Ale wiesz, punkt widzenia zależy od punktu... siedzenia Generalnie nie ma obciachowych imion. Wszystko zależy od noszącego go właściciela. A to czy nam się ono podoba, czy nie, to tylko kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: niepopularne imie 21.08.09, 17:10 a nie dociera do ciebie ze nawet najladniejsze czy arystokratyczne imie masowka potrafi spaczyc i potem sie kojarza nieciekawie? taka wlasnie masowka piwno - malo miasteczkowa och elito, nie przechodzilas nigdy obok budki z piwem ani budowy i nie slyszalas wolania "Rysiek podaj piwo" ! za to z Kapuscinskim prowadzilas dlugie rozmowy moze? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 21.08.09, 17:39 Dociera do mnie, że Ty masz spaczone widzenie przez ową masówkę. Ja elita, nawet jeśli przechodziłam obok budki z piwem, nie wsłuchiwałam się w okrzyki wydobywające się z pod tychże, a nawet jeśli usłyszałam co nieco, nie znajdywałam w tym punktu odniesienia w kwestii moich gustów dotyczących imion. Co do Kapuścińskiego - długich rozmów z nim nie prowadziłam, ale miałam z nim styczność, co poczytuje sobie jako zaszczyt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: niepopularne imie 21.08.09, 17:49 co zatem robisz na masowym forum e-mama? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 21.08.09, 18:44 an_ni napisała: > co zatem robisz na masowym forum e-mama? Nie jest ono tak masowe, jak towarzystwo z pod budki z piwem. Sprawdź ile ludzi ma dostęp do neta w Polsce, jaki procent z tego pisze na ematce, to będziesz wiedziała jak to się ma do wielkości "budkowej" braci Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: niepopularne imie 22.08.09, 00:28 Ejże, elity nie piszą "z pod" Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: niepopularne imie 22.08.09, 11:32 kozaki_wiesi napisała: > Ejże, elity nie piszą "z pod" > Owszem piszą, gdy się pomylą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: niepopularne imie 21.08.09, 22:34 a co zlego jest w zdaniu "Rysiek podaj piwo" ? i czym się różni od zdnia "Jarek podaj piwo" ? Czy tylko różnica polega na tym, że Ty -an_ni- go nie słyszałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
niklodek Re: niepopularne imie 21.08.09, 14:38 Ostatnio słyszałem jak jakaś mama na podwórku woła do swojej pociechy „Cyryl!” brzmiało nawet fajnie. Z damskich mam słabośc do Filony Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: niepopularne imie 21.08.09, 14:45 chlopiece Cyprian dla dziewczynki kiedys podobalo mi sie Gemma; Dobrohna jest swietne (mialam kolezanke w szkole) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: niepopularne imie IP: *.chello.pl 14.09.09, 13:56 cześć! nie wiem czy już te imiona ktoś proponował dla dziewczynki:Miłosława-Miłka lub Łucja-Lusia a dla chłopca Lubomir- Lubek lub Tomir.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pacia811 jeszcze nie było 21.08.09, 16:56 a Bibianna?? wg mnie bardzo oryginalne, znam tylko jedną osobę o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adka Re: jeszcze nie było IP: *.wroclaw.mm.pl 19.09.09, 14:47 Ja też, moją babcię, skrót jest Binia i jest świetne. A moja siostrzenica ma tak na drugie: Iga Bibianna. Odpowiedz Link Zgłoś
asiarol Re: niepopularne imie 22.08.09, 00:30 mój mąż zawsze żartuje ,że ma dyżurny zestaw: dla syna-Polikarp, dla córki-Rzepicha na serio moje typy: Marianna, Pola, Lena,Matylda(do Klary też mam słabość), Kalina,Maria z chłopcem gorzej: Jan, Paweł, z oryginalnych -Iwo, Bruno,Julian,Jeremi,Eryk Odpowiedz Link Zgłoś
cruzbos Cyprian,Bogusz,Fabian,Norbert,Rem igiusz 22.08.09, 17:37 dla chłopca również ładne: Sylwester, Radosław, Przemysław, Jarosław dla dziewczynki: Sabina, Milena, Gabriela, Urszula Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Thea 22.08.09, 18:40 A może Tea? Nie dopytałam rodziców, jak to się pisze. W gruncie rzeczy bardzo mi się podoba. Tu wszyscy myślą, że to polskie imię (rodzice Polacy mieszkający w Rosji), w PL - że rosyjskie. Pewnie dlatego nikt nie uważa, że pretensjonalne... Odpowiedz Link Zgłoś
mamainki Re: niepopularne imie 22.08.09, 21:21 Moje córki mają na imiona Inka i Kamila.Chyba mało popularne, bo żadne nie zostało wymienione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adka Re: niepopularne imie IP: *.wroclaw.mm.pl 19.09.09, 14:51 Zarejstrowali w urzędzie Inkę? Bardzo jestem ciekawa, czy w tej właśnie formie. To jest moje marzenie, aby dać córce tak na imię, ale jak na razie nie mam na to szans, sami chłopcy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1984k Re: niepopularne imie 22.08.09, 23:50 moj pradziadek to był Bazyli tez oryginalnehaha,Ale u kuzynki sa 4 dziewczynki i same miny- Irmina,Paulina,Adelina, Jaśmina nie źle Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: niepopularne imie 23.08.09, 09:48 a może Karina (byłam jedyna i w podstawówce i w liceum i na studiach) a mój syn jest Maksymilian i narazie jedyny Maks, jakiego znam Odpowiedz Link Zgłoś