Dodaj do ulubionych

Histeria posłanki Kempy (PiS) w sprawie narkotyków

01.04.11, 15:22
Sejm uchwalił nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, która łagodzi przepisy dotyczące karania za posiadanie małej ilości narkotyków. Głosowaniu towarzyszyła burzliwa dyskusja. - Jako matka proszę was o wycofanie tej ustawy, ona jest szkodliwa dla naszych dzieci - mówiła posłanka PiS, Beata Kempa.

No właśnie... jeśli dzieciątko pani posłanki wypali trawkę to będzie to bardziej szkodliwe, niż, jeśli zostanie aresztowane, seksekscesy pod celą.

Jak to dobrze, że w PO nie spotyka się takich wyrodnych matek.
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 01.04.11, 15:26
      powinna jeszcze, w geście Rejtana, rozerwać biustonosz na progu sali plenarnej.

"Konopie indyjskie i zawarte w nich kannabinoidy nie są obecnie szeroko stosowane w medycynie, a w wielu krajach (w tym Polsce) w ogóle nie są stosowane jako leki lub środki medyczne.

Z dwóch specjalnie hodowanych i selekcjonowanych odmian konopi Cannabis sativa pozyskuje się składniki preparatu o nazwie Sativex. Wykazano, że kannabinoidy zawarte w ekstrakcie z konopi (głównie THC i kannabidiol) mogą skutecznie znosić silne bóle neuropatyczne. Wskazania obejmują bóle neuropatyczne w przebiegu stwardnienia rozsianego (SM), leczenie wspomagające średniego i silnego bólu u chorych z zaawansowanym nowotworem, cierpiących mimo stosowania największych tolerowanych dawek opioidów. Lek aplikowany jest w postaci aerozolu na błonę śluzową jamy ustnej. Sativex został zarejestrowany do leczenia tylko w Kanadzie, ale może być też używany ze specjalnych wskazań w Wielkiej Brytanii. Lek czeka na rejestrację w Unii Europejskiej i Stanach Zjednoczonych.

Obecnie trwają też badania nad innymi wskazaniami do Sativexu. Obejmują one stwardnienie rozsiane (niedowład spastyczny i zaburzenia funkcji pęcherza moczowego), allodynię, neuropatię cukrzycową, bóle splotu ramiennego, bóle w przebiegu urazów rdzenia kręgowego. Producent leku, GW Pharmaceuticals, prowadzi też badania nad innymi preparatami opartami na kannabinoidach – mogłyby one znaleźć zastosowanie w terapii reumatoidalnego zapaleniu stawów czy nieswoistego zapalenia jelit (IBD).

Marinol jest pierwszym syntetycznym (a więc nie pozyskiwanym z konopi czy marihuany) tetrahydrokannabinolem (dronabinol) zaaprobowanym przez amerykańską FDA. Początkowo uzyskał rejestrację jako lek przeciwwymiotny u pacjentów poddawanych chemioterapii z powodu nowotworu, u których konwencjonalne leczenie nudności okazało się nieskuteczne. Następnie wskazania rozszerzono i obecnie Marinol stosowany jest w leczeniu anoreksji w przebiegu AIDS. Lek wytwarzany jest w postaci kapsułek, dostępny w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie.

Kolejnym syntetycznym kannabinoidem jest nabilon – budową chemiczną zbliżony do THC, dostępny jako Cesamet. Jest lekiem przeciwwymiotnym – z tymi samymi ograniczeniami co Marinol.

Próby stosowania samej marihuany w leczeniu wymiotów nie poddających się klasycznej terapii wykazały, że jest lepiej wchłanialna w przypadku palenia niż podawania doustnego.

W fazie klinicznych testów znajduje się Acomplia (Rimonabant), lek służący do walki z otyłością i uzależnieniami. Rimonabant to antagonista receptora kanabinoidowego CB1 – substancja o działaniu odwrotnym do THC.

Medyczne korzyści z przyjmowania kannabinoidów są niezwiązane i niezależne od efektów psychoaktywnych. Badania wykazały, że większość pacjentów może osiągnąć korzyści z leczenia, zanim pojawią się jakiekolwiek objawy odurzenia."

pl.wikipedia.org/wiki/Marihuana
      • hasz0 cóż mafia jak pisze R7 01.04.11, 15:31
      • wikul Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 01.04.11, 16:27
        jaceq napisał:

> powinna jeszcze, w geście Rejtana, rozerwać biustonosz na progu sali plenarnej.

O matko, lepiej NIE !
        • jaceq Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 02.04.11, 20:04
          wikul napisał:

> O matko, lepiej NIE !

Dlaczego? Czyż nie byłby to fajny gest podkreślający determinację posłanki, takie Pisie "no passaran"?
          Na taki występ powinna oczywiście założyć typ "bardotka", rozpinany z przodu. Kurde! przecież to mogłoby być warte namalowania! taka scena, a Matejków nie brakuje.
          • wikul Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 02.04.11, 20:57
            jaceq napisał:

> Na taki występ powinna oczywiście założyć typ "bardotka", rozpinany z przodu. K
            > urde! przecież to mogłoby być warte namalowania! taka scena, a Matejków nie bra
            > kuje.

Coś koło tego ?

https://www.zdelegalizowany.blo9.eu/wp-content/uploads/2011/03/Obraz1666.jpg
            • jaceq Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 02.04.11, 21:20
              > Coś koło tego ?

Absolutnie nie, na miłość boską! Tylko naturalny wdzięk posłanki Kempy!
              • wikul Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 02.04.11, 21:28
                jaceq napisał:

> Absolutnie nie, na miłość boską! Tylko naturalny wdzięk posłanki Kempy!

Taki ?

https://2.bp.blogspot.com/_rXh4M8VS3LQ/TUxteWbVtiI/AAAAAAAADHA/GekZNW8GaUY/s1600/komisja_beata_kempa_pap550.jpg
                • jaceq Młoda Wilczyca w barwach narodowych 02.04.11, 21:35
                  Nie, taki.

Żartowałem.

Zaraz musisz straszyć.

https://www.spieprzajdziadu.com/muzeum/images/0/07/Kempa.jpg

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Beata_Kempa
      • matelot Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 01.04.11, 16:30
        Czytałem gdzieś - kiedyś, że zapalenie jointa jest mniej szkodliwe niż picie wódy a daje podobne doznania. Czy opresyjność władzy w stosunku do zwolenników marychy jest wynikiem działań lobby spirytusowego? Coś musi być skoro substancje uzyskiwane z "trawy" mają takie znakomite właściwości lecznicze a jednak nie są dopuszczane do swobodnego obrotu.

Wyobraźmy sobie kogoś chorego na wątrobę, który potrzebuje się odprężyć i sięga po zabójczy kieliszek a mógłby sobie mniej zaszkodzić wypalając czy to skręta czy może gotowego papieroska z maryśką.
        • wikul Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 01.04.11, 18:57
          matelot napisał:

> Czytałem gdzieś - kiedyś, że zapalenie jointa jest mniej szkodliwe niż picie wó
          > dy a daje podobne doznania. Czy opresyjność władzy w stosunku do zwolenników ma
          > rychy jest wynikiem działań lobby spirytusowego? Coś musi być skoro substancje
          > uzyskiwane z "trawy" mają takie znakomite właściwości lecznicze a jednak nie s
          > ą dopuszczane do swobodnego obrotu.

Tak twierdzą zwolennicy marychy, specjaliści od uzależnień twierdzą co inego.
          Nie ma lobby spirytusowego. Branża pada, nikt nie chce kupować wytwórni wódek.

> Wyobraźmy sobie kogoś chorego na wątrobę, który potrzebuje się odprężyć i sięga
          > po zabójczy kieliszek a mógłby sobie mniej zaszkodzić wypalając czy to skręta
          > czy może gotowego papieroska z maryśką.

Jak ktoś ma chorą watrobe to ani jedno ani drugie a rapaholin.

• jaceq Re: Histeria posłanki Kempy (PiS) - piękna była, 02.04.11, 20:00
            wikul napisał:

> specjaliści od uzależnień twierdzą co inego.

Jacy specjaliści, takie ich opinie, taka ich mać.
      • rycho7 zwalczanie konopii wymyslil du Pont 01.04.11, 17:57
        jaceq napisał:

> "Konopie indyjskie

Konopie siewne zawieraja o wiele mniej TCH niz konopie indyjskie.

Na poczatku XX wieku du Pont mial patenty i technologie do produkcji papieru z pulpy drzewnej. Konkurencja byl papier z konopii. Do dzis papier na banknoty produkuje sie z konopii. Taki papier jest 12 razy trwalszy i 4 razy wiecej recyklingowany.

Du Pont konkutencje pokonal wmawiajac "legislatorom" szkodliwosc tego co zalecal pan Zagloba.

Zwalczanie narkotykow wymyslono gdy prohibicja w USA okazala sie plajta. Narkotyki bez zakazow kosztowalyby na rynku 10 tysiecy do miliona razy taniej. Nikomu nie oplacaloby sie prowadzenie marketingu. Nie bylyby zakazane wiec nie smakowalyby zakazem. Narkomani za darmo nie rujnowaliby rodzin i nie napedzaliby przestepczosci aby zdobywac kase. Policja, prokuratura, sady, szpitale i terapeuci straciliby zajecie. Jak mozna byc tak okrutnym dla naszych podatkow?
        • matelot Re: zwalczanie konopii wymyslil du Pont 01.04.11, 18:05
          Bardzo przekonywujące, rycho. Pozwoliłem sobie wcześniej zauważyć, że lobby spirytusowe macza palce w tych okrutnych praktykach, które posłanka Kempa wychwala, niemniej w sprawie konopi wszyscy politycy starają się zachować poprawnie politycznie i nawet taki mały gest dla kilku okruchów zioła został z trybuny napiętnowany.
        • jaceq Re: zwalczanie konopii wymyslil du Pont 02.04.11, 20:13
          rycho7 napisał:

Narkotyki bez zakazow kosztowalyby na rynku 10 tysiecy do miliona razy taniej.

Oczywiście, w cenie dominuje składnik zwany akcyzą ryzyka. Krzew jest banalnie łatwy w uprawie, jeden - dwa krzaczory w zachwaszczonym ale i słonecznym sadzie nie powinny zwrócić niczyjej uwagi* (byleby nie pozwolić im urosnąć na 3 metry wzwyż), z tego powinno być minimum 150 g suchego towaru, przy wyjątkowo niesprzyjającej pogodzie, czyli roczny zapas na 2 osoby. Tylko gdzie go trzymać?

• hasz0 trza omamić i oszołomić by cacanki dać miast 02.04.11, 20:16
          • rycho7 ekouprawy 02.04.11, 20:31
            jaceq napisał:

> jeden - dwa krzaczory w zachwaszczonym ale i słonecznym sadzie

Mam nieszczescie dobrze pamietac podreczniki ogrodnictwa z bardzo dawnych nieslusznych czasow. Konopie to podstawowa roslina w ogrodzie bez chemii. Wystarczy bardzo malo krzakow. My szatany musi z natury som komuchi.
          • matelot Re: zwalczanie konopii wymyslil du Pont 02.04.11, 20:40
            Podobno nieźle się udaje w... lesie, krzaczek nie przez wszystkich rozpoznawany. Kiedy uprawiałem jeździectwo był w stajni taki chłopak od koni, o którym mówiono, że popala marychę, której sporo krzaków ma w lesie w miejscach, o których tylko on wie. Ale czy ludziom można wierzyć?wink
            • rycho7 klimat Turkiestanu 02.04.11, 20:47
              matelot napisał:

> Podobno nieźle się udaje w... lesie

Ale zdecydowanie na polanach. Ich naturalne srodowisko jest w Turkiestanie. Stad wiedza u sarmaty Zagloby.

> krzaczek nie przez wszystkich rozpoznawany

Wierze, aczkolwiek to nie jest problem rosliny lecz perceptariuszy. Lisc da sie naszkicowac kilkoma kreskami.
              • jaceq Re: klimat Turkiestanu 02.04.11, 20:53
                rycho7 napisał:

> Lisc da sie naszkicowac kilkoma kreskami.

Stąd idea listka.
    • superspec Jeżeli chodzi o Kempę to do niej nic nie mam 01.04.11, 15:33
      Została wybrana w demokratycznych wyborach a ja jestem zwolennikiem ludowładztwa przedstawicielskiego.A praca w parlamencie polega też na laniu wody.smile

Co do narkotykow to jestem za dopuszczeniem ich do obrotu i stworzeniem jakieś państwowej agendy do zwalczania problemow z tymi używkami.
      • jaceq Re: Jeżeli chodzi o Kempę to do niej nic nie mam 01.04.11, 15:41
        praca w parlamencie polega też na laniu wody.smile

Za 3 stówy dniówki i 22-50 tys. nagrody.
        • superspec Nic lepszego nie wymyślono.:)/nt 01.04.11, 15:44

• jaceq Re: Nic lepszego nie wymyślono.:)/nt 02.04.11, 20:05
            No to ja wymyślam: euro zamiast złotówek w dniówkach i nagrodach. Czyż nie lepsze?
      • wikul Re: Jeżeli chodzi o Kempę to do niej nic nie mam 01.04.11, 16:29
        superspec napisał:

> Została wybrana w demokratycznych wyborach a ja jestem zwolennikiem ludowładztw
        > a przedstawicielskiego.A praca w parlamencie polega też na laniu wody.smile
        >
        > Co do narkotykow to jestem za dopuszczeniem ich do obrotu i stworzeniem jakieś
        > państwowej agendy do zwalczania problemow z tymi używkami.

Nie chodzi o jej prace w sejmie, chodzi o jej niewyparzoną parszywą gębę. Z PO za głupi dowcip wyrzucaja, w PiS za chamstą prezes chwali.
        • matelot Re: Jeżeli chodzi o Kempę to do niej nic nie mam 01.04.11, 16:32
          Wilul, rozmarzyłeś się... gdyby za chamstwo z PiS wyrzucali to kto by w tej partii pozostał poza prezesem? wink
          • gini A to i dobrze, ze forumowe bydlo 01.04.11, 16:39
            Dzieci nie posiada.
          • snajper55 Re: Jeżeli chodzi o Kempę to do niej nic nie mam 01.04.11, 20:45
            matelot napisał:

> Wilul, rozmarzyłeś się... gdyby za chamstwo z PiS wyrzucali to kto by w tej par
            > tii pozostał poza prezesem? wink

A Prezes by został?

S.
            • hasz0 życz.śmierci przez obdarcie sk?ustrzel.dorżn.nożem 01.04.11, 20:54
            • matelot Re: Jeżeli chodzi o Kempę to do niej nic nie mam 01.04.11, 21:18
              Musiałby. Aby zgasić światło. smile
        • superspec PiS to partia populistyczna. 01.04.11, 16:36
          Spodoba się taka gęba wyborcom PiS-u.
          • matelot Re: PiS to partia populistyczna. 01.04.11, 16:43
            superspec napisał:

> Spodoba się taka gęba wyborcom PiS-u.

==================
            Znów masz rację. Ja czasem wyobrażam sobie jak wygląda ta belgijska i wychodzi na to, że jako sympatyczka pislamskiego chamstwa przypomina coś między Kempą, Wróbel a Sobecką. Brrrrr...
            • wikul Rozmarzonym kolegom dedykuję ... 02.04.11, 21:01
              www.youtube.com/watch?v=fqJ33omnBm4&feature=player_embedded#at=38

Wystarczy że kilka osób z tego forum ma już regularne odloty.
              • jaceq Re: Rozmarzonym kolegom dedykuję ... 02.04.11, 21:19
                > "wypalam rocznie 1200g mniej wiecej"

No, niezły stachanowiec, 10 deka miesięcznie.
                • wikul Re: Rozmarzonym kolegom dedykuję ... 02.04.11, 21:25
                  jaceq napisał:

> > "wypalam rocznie 1200g mniej wiecej"
                  >
                  > No, niezły stachanowiec, 10 deka miesięcznie.

Ciekawe ile nasze forumowe damy tego zużywają ?
                  • jaceq Re: Rozmarzonym kolegom dedykuję ... 02.04.11, 21:29
                    Nie mam pojęcia, ale mnie wystarczyloby to na jakieś 10 lat. 1200 g ziół to naprawdę niezły wór.
              • matelot Re: Rozmarzonym kolegom dedykuję ... 02.04.11, 21:44
                wikul napisał:

> www.youtube.com/watch?v=fqJ33omnBm4&feature=player_embedded#at=38
                >
                > Wystarczy że kilka osób z tego forum ma już regularne odloty.

===================
                Nigdy nie miałem przyjemności zażywania i (ponieważ rzuciłem palenie) raczej się nie zdecyduję na inhalowanie innego dymu. Po 45 latach z papierochami wciąż jestem nałogowcem i pewnie niewiele by mi brakowało by poszły konie po betonie smile
                • rycho7 Re: Rozmarzonym kolegom dedykuję ... 02.04.11, 21:55
                  matelot napisał:

> Nigdy nie miałem przyjemności zażywania i (ponieważ rzuciłem palenie)

Ja wrecz odwrotnie. Nigdy nie palilem (nalogowo). Dobry haszysz ma przewspanialy aromat. Gdyby to nie byl dym to bym sie chetnie uzaleznil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka