Dodaj do ulubionych

Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom

IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 14.05.04, 12:36
Gdybym nazywał się Kulczyk i miał fajną teczkę (w niej nic ciekawego), to
myślę, że wszyscy urzędnicy bardzo by się mylili i popełniali błędy. To
lubię - to jest Polska właśnie - od góry do dołu... każdy chce jakoś żyć...
Pozdrawiam urzędników...
Obserwuj wątek
    • Gość: pi z poznania IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 12:43
      przeciez to wybudowanie starego browaru przez kulczykow wplynelo na zwiekszenie
      wartosci ziemi kolo niego, dlaczego kulczyk nie mial zebrac owocow wlasnych
      inwestycji - kupujac ziemie wg wartosci sprzed jego wybudowania? niech na drugi
      raz kupi pol miasta z okolicami, zeby rozne cwaniaczki nie probowaly sie
      dorobic na cudzych inwestycjach.
      • abe11 Re: z poznania 14.05.04, 12:51
        "Jan i Grażyna Kulczykowie kupili od miasta ok. 1,5 ha ziemi przy skrzyżowaniu
        ulic Ratajczaka i Kościuszki. To tutaj ma powstać drugie skrzydło Starego
        Browaru. Tymczasem komisja kończy kontrolę działań prezydenta i miejskich
        urzędników przy transakcji z małżeństwem Kulczyków. Za teren w śródmieściu
        Poznania zapłacili oni bowiem 6 mln zł, czyli niecałe 415 zł za m kw., choć
        ceny działek pod inwestycje w centrum są znacznie wyższe. Kulczykpark na
        zlecenie miasta wyceniono jednak jak teren pod rozszerzenie sąsiadującego z tą
        ziemią parku. I za takie pieniądze miasto sprzedało grunt, choć z planu
        ogólnego Poznania wynikało, że działka nadaje się na inwestycje".(GW-Poznań)

A.
      • Gość: Sumienie Wyborczej Re: z poznania IP: 151.92.176.* 14.05.04, 13:20
        Dlaczego Gazeto ukrywasz, że w Poznaniu rządzi PO ? A swoją drogą szkoda, że
        nie mozna tego przypisać Komunie co?
      • lauriane Re: z poznania 14.05.04, 15:13
        L.Przepraszam winno byc "raptem 250 milionow rocznie"
        Emocje mnie poniosly....
        J.C.
      • Gość: Janosik Re: z poznania IP: *.tac.net 14.05.04, 16:56
        Kulczyk glupi nie jest i wie jak kombinowac i dawac lapowki.
        "Nosil wilk razy kilka, poniesli i wilka." Hej!
      • Gość: maciek Re: z poznania IP: *.AUTON.CS.CMU.EDU 14.05.04, 17:42
        Ciekawe, ze jakos nie zdarza sie, by urzednik
        byl laskaw pomylic sie w przeciwna strone, tj.
        na niekorzysc takiego np. Kulczyka smile
        • Gość: krekor Re: z poznania IP: *.phy.ilstu.edu 14.05.04, 18:10
          Urzednicy myla sie wobie strony. Tyle ze jak myla sie na niekorzysc to akurat
          jest to moj brat albo inny zwykly smiertelnik.
          Czasem myla sie tez na rzecz rowniejszych, ale na ogol wynika to z nieporozumien
          na innych platformach (np. Optimus)
      • Gość: z poznania Re: z poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:58
        ależ mógł zebrac owoce swej inwestycji, a miasto owoce swojej inwestycji, co
        nie głupolu ?
    • Gość: Brooklynczyk Blad za lapowke? Gdzie prokurator? IP: *.rasserver.net 14.05.04, 12:45
      • Gość: ania Re: Blad za lapowke? Gdzie prokurator? Zapomnij IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 13:53
        nie dla Kulczyka ,tylko dla szefa Optimusa
      • Gość: poko Re: Blad za lapowke? Gdzie prokurator? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.05.04, 14:11
        ..pytanie retoryczne...- w kieszeni kulczyka......
    • Gość: Obserwator I już nie jest Jan bez ziemi! IP: *.crowley.pl 14.05.04, 13:10
      A urzędnicy dostali lizaki, zwykłe ale owinięte w dolary/euro. Ot i wszystko
    • Gość: rozjuszony Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:19
      jaki blad o czym tu wogole mowa tam nie bylo zadnego przypadku bo jak ja bym cos
      takeigo chcial zrobic (legalnie oczywiscie ) to blad tez by byl tylko w droga
      strone a ze kulczyk bogaty jest (wiadomo jak sie gromadzi taki majatek w kilka
      lat) no to sie pomylono (za okazaniem oczywistej i namacalnej wdziecznosci przez
      kulczyka )
      nie bylo inaczej i nikt mi nie powie ze sie myle
      a ja sie coraz babdziej rozjuszam ( 23 latek )
      • Gość: Poznanianka Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: 213.17.225.* 14.05.04, 14:48
        Jestem mieszkanką Poznania i uważam, że Stary Browar zamiast straszyć w centrum
        teraz dodaje mojemu miastu szyku.Dzięki tym zmianom cała jego okolica pięknieje.
        Poznań zyskał na urodzie i nie rozumiem dlaczego tylko Warszawa ma być piękna,
        a może inni nam zazdroszczą?Czego? Urody, tradycji, porządku, pracowitości i
        gospodarności.Proponuję wszystkim młodym rozjuszonym i tym starym ,którzy już
        nie mogą aby wzieli się do pracy.Bo chociaż niektórzy mają to nic z siebie nie
        dadzą więc nie krytykujmy jak już znajdą się tacy co to coś dla ogółu chcą
        zrobić.Wiem, ten ogół wciąż wolałby igrzysk....
        • Gość: Agnieszka Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 15:42
          jakby zaplacili 20 milionow jak sie nalezalo to miasto zyskaloby jeszcze wiecej
          szyku za te pieniadze - nikt nie odbiera prawa do zrobienia pieknej inwestycji
          tylko trzeba poniesc uczciwe koszta ... wielu chce cos zrobic ale nie moze -
          jakos nie chca im sprzedac gruntu za jedna trzecia ceny, gotowej autostrady do
          pobierania myta, telekomu ktory mozna sprzedac za 5 razy wiecej w ciagu roku
          itp itp
        • Gość: basia Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 16:37
          Rozbudowanie czy zrekultywowanie Browaru nie usprawiedliwia nieucziwego zakupu.
          Bardzo dobrze sie stało, że teren został zagospodarowany, że jest ładnie i
          estetycznie. Fakt jest faktem. Od początku było wiadomo,że ta sprawa brzydko
          pachnie. A ile było głosów broniących państwa Kulczyków? Dlaczego inni nie
          mieli takiej szansy wykazania sie działalnością na rzecz miasta.Podobna
          sytuacja szykuje sie pod Warszawą. Nijaki p.Gudzowaty tez chce być szlachetny i
          dbac o przyrodę. Ale przedtem chce za pół darmo kupić kawałek Puszczy
          Kampinowskiej.
    • Gość: mac561 Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: 82.160.4.* 14.05.04, 13:19
      he,he,he....pomyłka? Ile dał za tą pomyłkę? Nic się nie zmieniło, Miller i jego
      kolesie doprowadzili do zapaści moralnej kraju że w głowie się nie miesci.
    • Gość: czytelnik Synonim błędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:21
      Okazuje się ze słowo kant można zastąpić synonimami, co na to Pan Profesor
      Bralczyk ?
    • Gość: basia Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:22
      Od dawna wszyscy Polacy podejrzewali, że to był błąd. Co za ulga!!!
      • abe11 Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom 14.05.04, 13:26
        Gość portalu: basia napisał(a):

> Od dawna wszyscy Polacy podejrzewali, że to był błąd. Co za ulga!!!

Prawda? Od razu jakoś człowiekowi lżej wink
        A będzie jeszcze lżej.
        Kulczyk wygra sprawę o odszkodowanie od miasta i inwestycja dokona się
        w systemie bezkredytowym. Dobrze to sobie z kolegą Grobelnym obmyślili.

A.
        • Gość: Jan K Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 15:13
          No, ja myślę. Ja też.
    • Gość: zdzisiek Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:23
      To mi sie podoba - Błąd przy sprzedaży ziemii, pomyłka policji w Poznaniu,
      zbieg okoliczności w Łodzi. A jak moja żona nie złożyła deklaracji podatkowej w
      terminie (ZEROWEJ!!! - bo działalność była faktycznie zawieszona)to zaraz było
      wykroczenie a może i przestępstwo (jak sie wyraziła Pani urzędniczka)i wysoka
      grzywna.
    • Gość: Mareks Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.bze.com.pl 14.05.04, 13:27
      Ja również chciałbym aby mnie przytrafiło się kilka takich błędnych decyzji
      urzędników . Zakładam ,że jest to tyloko zbieg okoliczności że pewnym ludziom
      systematycznie zdarzają się takie błedy
      • Gość: snajper Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: 195.178.215.* 14.05.04, 13:39
        juz balzac mowil , ze za kazda fortuna kryje sie zbrodnia , w tym przypadku
        nazywa sie to pomylka urzednika.teraz juz wiecie dlaczego kulczyk jest taki
        nadziany , pewnie juz nie jeden raz ktos sie pomylil na jego korzysc.
    • Gość: gosc Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 14:00
      zawisc, zawics i jeszcze raz zawisc. Najlepiej jest gdy wszyscy maja rowno i
      kazdy ma g...o !!! Kto sie chce wychylic bedzie sciagniety na dol i to bardzo
      szybko. To nie jest polska specjalnosc, choc bieda sprzyja tego typu akcjom. Az
      dziw bierze, ze na takie destrukcyjne dzialania nie szkoda czasu i energii
      zamiast samemu ruszyc glowa, postawic sobie cel i sie rozwijac. No coz tak jest
      wygodniej.
      • Gość: g Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.196-200-80.adsl.skynet.be 14.05.04, 14:07
        Ach naszczescie urzednicy nie byli zawistni. Bo by normalnie narod czlowieka upodlil, ze mu sie udalo. Na szczescie jest jeszcze paru niezawistnych, co sie tylko czasem myla. Ja tam Kulczykowi gosci do portfela nie zagladam. Niech se ma jak Bog dal. Ale jak sie urzednicy pomylili, to niech teraz zaplaca z wlasnej kieszeni, nie z mojej!!! Jak chcesz o niezawistny to im doloz troche ze swoich zaskurniakow. A ja chce zeby moje pieniadze szly na PANSTWO a nie na bledy ADMINISTRACJI.

g.
      • Gość: snajper Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: 195.178.215.* 14.05.04, 14:14
        ja mu nie zazdroszcze.rowniez ciezko pracuje nie siedze dupa (dupom) na miejscu
        i jakos takiej kasy sie nie dorobilem i nigdy nie dorobie. a jak sie urzednik
        pomylil na moja korzysc , to mi sie to jeszcze czkawka kilka lat odbijalo.
        • Gość: Zenon Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:47
          Jest takie stare przyslowie:"To nie sztuka sie narobic i zarobic.Sztuka to
          mniej sie narobic i jeszcze wiecej zarobic". I to uczciwie. I jest to
          mozliwe.Zmien kolego zawod.
    • Gość: LS Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.nlh.no 14.05.04, 14:04
      Uzednik byl niewatpliwie zakulczykowany. Ile ten kolczyk i ilu zakulczykowanych
      urzednikow mamy? Czy sam Pan Prez. OK nie posiada jakis kulczykowatych
      kulczykow?
      Jak to u nas myli sie mafiosow z bisnesmanami
    • Gość: Robert hahaha!!! wstyd powtarzac takie bujdy! IP: *.zapora / 212.160.172.* 14.05.04, 14:09
    • Gość: siker od kiedy KORUPCJA nazywa się BŁĄD ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:10
      czs skończyć z bełkotem takich gremiów jak "komisja rewizyjna".Czas na
      PROKURATORA ale nie z Poznania.
    • Gość: vanev Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.ci.pwr.wroc.pl 14.05.04, 14:15
      badzmy powazni
      w dzisiejszych czasach juz nikt w takie bajki nie wierzy
      o bledzie mowy nie ma
    • Gość: KASIA A GDZIE PAN PROKURATOR IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 14.05.04, 14:16

TO SZCZYT WSZYSTKIEGO MOŻE POLSKA OGŁOSI ŻE OD TEJ PORY PANUJE JAŚNIE
      WYSOKOŚĆ KULCZYK Z RODZINĄ

UNIO RATUJ!!!! BO ROZKRADNĄ POLSKĘ!!
      • Gość: gość Re: A GDZIE PAN PROKURATOR IP: *.acn.pl 14.05.04, 14:24
        Pan prokurator liczy pieniądz - proszę nie przeszkadzać.

Była Piwnik, potem Kurczuk, teraz jakiś tam jego zastępca, zaraz będzie
        kolejny. Wszystko się rozmydla, odpowiedzialność przede wszystkim. Potem będą
        mówić tak jak Kalisz (prawnik) obecnie na stanowisku MSWiA ,że to nie jego wina
        bo on jest dopiero kilka dni. Jego poprzednik Oleksy powie to samo, i tak
        dalej. Zero odpowiedzialności.
      • Gość: atropos Pan prokurator też się pomyli IP: w3cache.* / 81.219.246.* 14.05.04, 14:48
      • Gość: Agnieszka Re: A GDZIE PAN PROKURATOR IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 15:33
        juz rozkradli a Unia nic nie pomoze chyba ze personalna z USA jak wysla marines
        i do nas
    • Gość: stb JASNE JASNE Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 14.05.04, 14:29
      gadanie, blad i co jeszcze plaga szaranczy. trzeba byc albo slepym albo oslepionym mamona aby zrobic taki blad.
    • Gość: Dolar Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.pl 14.05.04, 14:51
      Dostali po kilka a może i więcej "zielonych" to teren też im się wydał ZIELONY !!!
      • Gość: ups Re: Kabaret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:09
        Już mnie boki bolą od śmiechu co to się na linii Kwachu- Miller- Kulczyk
        wyrabia. Że też te bidne urzędniki nie mylą się na korzyść innych, a jeśli już
        to po to by dać w dupę. Tak czy inaczej to MY Rodacy płacimy za to ze swojej
        kieszeni a ja chętnie zdecyduję komu mam robić prezenty ze swoich podatków -
        Kulczykowi raczej nie! A może tak pomylą się jak trzeba będzie sfinansować
        leczenie dla chorych na raka dzieci i znajdą kasę na to - bez pośrednictwa
        Fundacji Pirwszej Damy Jolusi koleżanki Kulczyka.
    • lauriane Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom 14.05.04, 14:57
      Mieszkacie moi drodzy w bardzo dziwnym delikatnie ujmujac kraju, bo skoro ten p.
      Kulczyk zrobil okol 10 miliardow usd(bo chyba na tyle ocenia sie jego majatek)
      w okolo 15-20 lat, to srednia w najgorszym wypadku roczna to raptem tylko 0.5
      miliarda!
      Innymi slowy w jakim kraju oprocz bananowych republik,Rosji i krajow 3-ego
      swiata jest to mozliwe?
      Wlasnie w Polsce!!!!
      I to wlasnie tlumaczy fakt, ze Pomroczna znajduje sie na 64-tym miejscu rankingu
      swiatowego krajow skorumpowanych !!!!
      A wy sie czepiacie zakupu jakiejs dzialki za byle 20 pln?
      Wstyd dzieciaki!
      P.S. A swoja droga to natrzec mu uszu to by sie przydalo nawet za te dzialke, w
      koncu Al Capone wpadl na oszustwach podatkowych...
      J.C.
      • oben1 nie tylko w republikach bananowych 14.05.04, 15:25
        jak mi wiadomo 0,5 miliarda dolarów rocznie można także zarobić i w usa np Bill
        Gates na swoich okienkach tylko, że tam zarabia się najczęściej na własnym
        pomyśle i ciężkiej pracy a w polsce na tzw "błędach urzędasów" któży za nic
        pewnie nie odpowiedzą. tylko siąść i płakać przy tak wykształconych osobach
        pracujących w urzędach
      • Gość: Agnieszka Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 15:28
        absolutnie sie zgadzam - to pestka w porownaniu z tym co ten pan od 10 lat
        wyczynia - a swoja droga to bardzo naiwny mamy narod jezeli wciaz wpada w
        zachwyt nad tego rodzaju zbijaczami lewej fortuny - ale pytania sa proste - kto
        umozliwia temu cwaniakowi zasiadanie przy stole z niewiadomego powodu przy
        wszelkich prywatyzacjach - od telekomu po energie ?? kupuje za 5 po 2 latach
        sprzedaje za 20 - PROSTE tylko dlaczego on wlasnie kupuje?? to sa grube ryby i
        takiego faceta nikt na czyms powazniejszym nie zlapie - takze warto zrobic
        postepowanie nawet o te dzialke za pare groszy bo potem jak po sznureczku sie
        posypie bo kolesie sie odwroca ...

ja wciaz wpadam w zachwyt nad tymi polskimi pseudo milionerami ktorych nawet
        czasami nazywa sie businessmenami co nawet olowka czy ekierki nie
        wyprodukowali, jednego miejsca pracu nie stworzyli tylko wciaz posrednicza i
        posrednicza i gora kasy im rosnie ... chyba Al Capone byl nawet lepszy bo dal
        ludziom zarobic

• Gość: feliks50 Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.siersza-cent.intertel.net.pl 14.05.04, 15:13
    • feliks50 Jaki blad ?????????????????? 14.05.04, 15:14
      Po prostu normalny kolejny przekret !! Ktos sie niezle oblowil - ciekawe
      kto ????
    • Gość: obywatel Re: Błąd przy sprzedaży ziemi Kulczykom IP: *.acn.waw.pl 14.05.04, 15:19
      Kiedy za takie błędy odpowie urzędnik materialnie (łatwo obliczyć straty), i
      ciekawe czy jeżeli ci urzędnicy po wywaleniu ich z dot. stanowisk znajdą
      zatrudnienie u Państwa K.
    • Gość: Mądruś Kto pozwolił ukraść nasze pieniądze? IP: *.s1154.apx1.lnh.md.dialup.rcn.com 14.05.04, 15:21
      Kto wziął łapówkę za błędną intrpretację?
      • Gość: ups Re: Kto pozwolił ukraść nasze pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:14
        Nie trzeba było płacić łapówki, wystarczył telefon z dobrego Urzędu lub od
        osoby ogólnie znanej i rozpoznawalnej po wizytach u Królowej albo na Jasnej
        Gorze, klęczącej u Papieża świeżutko nawróconej Jaśnie Oświeconej - po co
        łapówka - po telefoniku lecą na złamanie karku, żeby się zasłużyć i posadki nie
        stracić.
        • Gość: gg Re: Kto pozwolił ukraść nasze pieniądze? IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 19:57
          Smiech bierze, gdy byle pijak ledwo trzymajacy sie na nogach i trzymajacy w
          reku pol litra krzyczy: nasze pieniadze, nasze pieniadze. Czyje nasze?
    • feliks50 A swoja droga ciekawe kiedy kolesie z SLD .. 14.05.04, 15:22
      przestana kpic w zywe oczy z ludzi !!
      Przeciez to sie w pale nie miesci jak oni drwia z wszystkich ludzi. Maja nas za
      glupcow czy co ??
      Zlodzieji nazywa sie biznesmenami, skorumpwanych urzednikow wybiela sie ze niby
      pomylka, a zwyklych ludzi za pare zlotych karze sie komornikiem lub wiezieniem !
      • Gość: maciek Re: A swoja droga ciekawe kiedy kolesie z SLD .. IP: *.AUTON.CS.CMU.EDU 14.05.04, 17:59
        No coz, w ten sposob kolesie z SLD daja do zrozumienia,
        ze jesli przylaczysz sie do nich do bedziesz mial dobrze,
        a jak nie to za pare zlotych beda cie ciagac po prokuratorach.
        "Kto nie z nami ten przeciwko nam".
        Czy to cos nowego?
    • feliks50 Daql mnie cala sprawa jest jasna !! 14.05.04, 15:24
      Prezydent miasta wzial lapowe !! nie ma innego wytlumaczenia !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka