Dodaj do ulubionych

Prezes organizuje marsz z okazji stanu wojennego

05.12.11, 13:02
Nareszcie, będzie mial okazję docenić tą rocznicę. W 1981 został złośliwie przez Jaruzelskiego i jego juntę zignorowany. Najwyższy czas żeby uczcić wielkość i doniosłość tego wydarzenia.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10758942,Powtorka_Marszu_Niepodleglosci__Bronia_Polski_przed.html
Obserwuj wątek
    • lumpior Biedactwo. 05.12.11, 14:41
      lestat.salon24.pl/69413,jaroslaw-kaczynski-w-dniu-13-xii-1981
    • jaceq Napięty ma harmonogram... 05.12.11, 21:09
      No a wcześniej - 10 grudnia. Bogdana, Grzegorza i Julii.
      • wikul Re: Napięty ma harmonogram... 05.12.11, 23:04
        jaceq napisał:

> No a wcześniej - 10 grudnia. Bogdana, Grzegorza i Julii.

Pewnie będzie czterodniówka. Nie opłaca sie wracać na dwa dni.
    • wikul Re: Prezes organizuje marsz z okazji stanu wojenn 05.12.11, 23:12
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,10763851,__Bezsens_____totalna_glupota____Byli_opozycjonisci.html
      • jaceq Byli opozycjoniści 06.12.11, 00:02
        to zdaniem Jarosława jest Układ i Ukryta Opcja Niemiecka. Stali tam, gdzie ZOMO podczas gdy Prezes jeszcze nawet nie wiedział, że jest stan wojenny. Dopiero później, kiedy Matka opieprzyła Ojca, że nie zapłacił za telefon, dowiedział się w kościele.

Udział w Marszu Prezesa zapowiedział Jan Tomaszewski. Podobno będzie podpisywał piłki. Mariana Piłkę oszczędzi.
        • snajper55 Re: Byli opozycjoniści 06.12.11, 15:08
          jaceq napisał:

> to zdaniem Jarosława jest Układ i Ukryta Opcja Niemiecka. Stali tam, gdzie ZOMO
          > podczas gdy Prezes jeszcze nawet nie wiedział, że jest stan wojenny. Dopiero p
          > óźniej, kiedy Matka opieprzyła Ojca, że nie zapłacił za telefon, dowiedział się
          > w kościele.

Gdyby wtedy Prezes wiedział, że opozycja zdobędzie władzę, to na pewno też były w opozycji.

> Udział w Marszu Prezesa zapowiedział Jan Tomaszewski. Podobno będzie podpisywał
          > piłki. Mariana Piłkę oszczędzi.

Przyjdę z piłką do metalu.

S.
    • wikul "Za zdradę kula w łeb"Narodowcy grożą Kaczyńskiemu 07.12.11, 20:51
      "Za zdradę kula w łeb" takiej treści zdanie pojawiło się na nacjonalistycznym portalu w związku z marszem 13 grudnia. Nacjonaliści stwierdzają, że marsz PiS to marsz zdrajców. Wypominają podpisanie przez Lecha Kaczyńskiego traktatu Lizbońskiego, które też miało miejsce 13 grudnia.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10774654,Narodowcy_przed_13_grudnia_groza_Jaroslawowi_Kaczynskiemu_.html
      • matelot Re: "Za zdradę kula w łeb"Narodowcy grożą Kaczyńs 07.12.11, 21:01
        Hmm... okazuje się, że są jeszcze prawdziwsi Polacy od tych w PiS... smile
        • wikul Re: "Za zdradę kula w łeb"Narodowcy grożą Kaczyńs 07.12.11, 21:05
          matelot napisał:

> Hmm... okazuje się, że są jeszcze prawdziwsi Polacy od tych w PiS... smile

Nie brakuje kłopotów Prezesowi. Kolejny bunt w PiS. "Pan Prezes upokorzył Zbigniewa Ziobrę". Krakowscy działacze odchodzą z partii.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10771993,Kolejny_bunt_w_PiS___Pan_Prezes_upokorzyl_Zbigniewa.html
          • matelot Re: "Za zdradę kula w łeb"Narodowcy grożą Kaczyńs 07.12.11, 21:30
            Nic to... będą bronić "dobrego imienia" prezydenta Kaczyńskiego, największego Polaka zaraz po papieżu. Na czele ruchu, czy jak to zwał, pani Fotyga. No cóż, ona z pewnością ma za co być Lechowi Kaczyńskiemu wdzięczna. Chyba nikt inny nie powierzyłby tej Pani stanowiska ministra SZ. Jedyne co jej wychodziło to robienie min...smile
            • wikul Re: "Za zdradę kula w łeb"Narodowcy grożą Kaczyńs 07.12.11, 21:42
              matelot napisał:

> Nic to... będą bronić "dobrego imienia" prezydenta Kaczyńskiego, największego P
              > olaka zaraz po papieżu. Na czele ruchu, czy jak to zwał, pani Fotyga. No cóż, o
              > na z pewnością ma za co być Lechowi Kaczyńskiemu wdzięczna. Chyba nikt inny nie
              > powierzyłby tej Pani stanowiska ministra SZ. Jedyne co jej wychodziło to robie
              > nie min...smile

A co na to Uparty Ptak i Wazelinowy Bawół z plemienia Pisland ?

deser.pl/deser/56,111855,10603804,_Najnowszy_numer_Faktoidu_.html
              • matelot Re: "Za zdradę kula w łeb"Narodowcy grożą Kaczyńs 07.12.11, 22:17
                Dobre smile
                ... ale w jego przypadku obrona dobrego imienia nie wchodzi w rachubę... nigdy go nie miał wink
    • t_ete 'wsio nie tak, riebiata' 07.12.11, 23:00
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,10779145,Studencki_spor_o_13_grudnia_1981.html
      "(...) Wynik debaty? Nierozstrzygnięty. Najciekawiej dyskusję podsumował Andrzej Milczanowski.

- Z przyjemnością słuchałem głosów obu stron. Dobrze, że interesujecie się historią, polityką. Ale, sięgając po cytat z piosenki Wysockiego, powiem wam: Wsio nie tak riebiata! - zażartował Milczanowski. - Nie ma prostej odpowiedzi na pytanie, czy stan wojenny był koniecznością. To prawda, że Związek Radziecki wolał rozprawić się z Solidarnością polskimi rękami. Ale gdyby się nie udało, czy by nie interweniował?! Czy mógł sobie Polskę ot tak "odpuścić"? Nie. Byliśmy "stołem operacyjnym" Europy. Terenem o strategicznym znaczeniu."

Dobrze ze mlodziez dyskutuje. Ale tylko naiwnym wydaje sie ze na wszystkie pytania znalezc mozna odpowiedz w naukowych opracowaniach czy w archiwach IPN. Odpowiedz nie jest taka prosta. A Milczanowski - w swoim stylu. Zawsze w formie smile

tete

• t_ete zapomnialam ... 07.12.11, 23:15
        komentarz do marszu dodac ;

13 grudnia gdy ludzi wygarniano z domow - nikt ich nie dzielil na centroprawice, prawice, lewice czy co tam jeszcze. A w Solidarnosci byl przeciez pelen wachlarz pogladow. Klocili sie - ale i tak byli razem (nie mieli wyjscia).

Nie dziwi mnie ze Kaczynski nie jest zdolny oddac szacunku tym, ktorych wowczas internowano - wszak wielu z nich uznal za politycznych wrogow. Poza tym ... on zostal w domu. I to go jakos uwieralo przez dalsze zycie.

Dla mnie 13 grudnia to smutna rocznica. Zbyt dobrze pamietam nocny lomot czolgow. Rozpaczliwy szloch kolezanki ktorej maz zostal w stoczni. Poranna jazde maluchem zeby dowiezc informacje. Bezradnosc. W Piascie chlopcy z rodziny...

Coz ze dosc szybko udalo sie pozbierac. Ze kazda ulotka, gazetka byla jak balsam i pokrzepienie.

Dla mnie tamten dzien pozostal w sepii. I nie potrafie do niego przykleic aktualnych hasel. Mierzi mnie pomysl Prezesa.

tete
        • snajper55 Re: zapomnialam ... 08.12.11, 00:20
          t_ete napisała:

> komentarz do marszu dodac ;
          >
          > 13 grudnia gdy ludzi wygarniano z domow - nikt ich nie dzielil na centroprawice
          > , prawice, lewice czy co tam jeszcze.

Ale można było zauważyć dwie grupy: tych, którzy stali tam, gdzie było ZOMO, i tych, którzy stali tam, gdzie była ciepła pierzyna.

S.
    • piq Prezessimus a marsz niepodległości i 13 grudnia:. 08.12.11, 15:14
      W marcu 1980 Andrzej Kryże (ur. 29 marca 1948 w Warszawie) - polski prawnik, sędzia, sekretarz stanu i podsekretarz stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości w rządzie Jarosława Kaczyńskiego w latach 2005-2007, syn Romana Kryże, jako sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie skazał na karę aresztu zasadniczego Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego za publiczne stwierdzenie, że PRL nie jest państwem niepodległym i zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości. Wykonane wyroki zostały skasowane przez Sąd Najwyższy.
      W czerwcu 2007 Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu na wniosek Zbigniewa Nowaka wszczęła postępowanie sprawdzające w sprawie, czy podczas wyrokowania nie złamano prawa. W jego efekcie 12 listopada 2007 podjął decyzję o wszczęciu śledztwa w sprawie.

Tyle na temat moralnego prawa Jarosławka do organizowania parteitagu w rocznicę 13 grudnia.
    • wikul Re: Prezes organizuje marsz z okazji stanu wojenn 08.12.11, 17:16
      ... A kilka dni temu poseł PiS Jacek Sasin zapraszał też piłkarskich kibiców. Marsz ma mieć charakter pokojowy. ...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10784136,Bedzie_powtorka_z_11_listopada___Wzywam_uczestnikow.html
      • benek231 Byla tu kiedys proba dyskusji, nt. s.w. :O) 08.12.11, 18:15
        Ciekawe jak to wyglada teraz - w swietle wypowiedzi Mielczanowskiego i Jaruzelskiego, na przyklad.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,698175,703800,Stan_Wojenny_Byl_Niezbedny_.html
        A co do Kaczora.... DNO smile
        • gandalph Pamiętam tamtą dyskusję 08.12.11, 22:27
          Jednak dzisiaj wałkowanie tematu stanu wojennego już mnie tylko śmieszy. Z perspektywy 30 lat uważam to za nic nie znaczący epizod, poza jednym: wkrótce po 13 grudnia 1981 wyszło na jaw, że komuniści tak naprawdę nie mają żadnego pomysłu na Polskę. Dokładnie to samo stało się po 1989 roku; pary starczyło na jakieś 3 lata, pozostały czas ujawnił kompletną miałkość tak dawnej opozycji, jak i pogrobowców PZPR. W duchu zadaję sobie pytanie, czy stan wojenny i późniejsza beznadziejna dekada rzeczywiście były potrzebne po to tylko, aby po kraju mogły bez przeszkód plenić się całe zastępy kaczoidów? Czy to nie jest aby tak, że komunizm był tylko wielce wygodnym listkiem figowym zakrywającym polskie popapraństwo? Przecież od 20 lat nie mamy już komunistycznego gorsetu, można bez przeszkód reformować (a jest co!), i co? I duża koopa! Ogon zaniedbań i zaniechań jest tak długi, że można nim 3 razy owinąć Ziemię wokół i jeszcze zostanie.
          Czy to nie jest aby tak, że pewnym kręgom komunizm bynajmniej nie wadził, lecz to, że rządzi Jaruzelski, Kania, Kiszczak, Rakowski et consortes, a nie oni? Tak, tak, o mam na myśli właśnie kaczoidów!
          Krótko mówiąc, okrągła 30-ta rocznica wywołuje u mnie raczej smętne refleksje...
          • benek231 Re: Pamiętam tamtą dyskusję 10.12.11, 14:47
            gandalph napisał:

Czy to nie jest aby tak, że komunizm był tylko wielce wygodnym listkiem figowym zakrywającym polskie popapraństwo?
            >
            >
            *Trafna obserwacja, ale...

Przecież od 20 lat nie mamy już komunistycznego gorsetu, można bez przeszkó
            > d reformować (a jest co!), i co? I duża koopa! Ogon zaniedbań i zaniechań jest
            > tak długi, że można nim 3 razy owinąć Ziemię wokół i jeszcze zostanie.
            >
            >
            *Co bysmy nie powiedzieli to jednak poszla Polska sporo do przodu. Zapoznien cywilizacyjnych nie da rady nadrobic z dnia na dzien. Mam nadzieje, ze po kolejnych 20 latach Polska stanie sie pelnoprawnym obywatelem Europy.
            >
            >
            > Czy to nie jest aby tak, że pewnym kręgom komunizm bynajmniej nie wadził, lecz
            > to, że rządzi Jaruzelski, Kania, Kiszczak, Rakowski et consortes, a nie oni? Ta
            > k, tak, o mam na myśli właśnie kaczoidów!
            >
            >
            *Wiadomo... surprised)
            >
            >
            > Krótko mówiąc, okrągła 30-ta rocznica wywołuje u mnie raczej smętne refleksje...
            >
            >
            *No ale rocznice sa po to by powspominac sobie smile
            • gandalph Re: Pamiętam tamtą dyskusję 10.12.11, 15:26
              "Co bysmy nie powiedzieli to jednak poszla Polska sporo do przodu. Zapoznien cywilizacyjnych nie da rady nadrobic z dnia na dzien. Mam nadzieje, ze po kolejnych 20 latach Polska stanie sie pelnoprawnym obywatelem Europy. "

Moim zdaniem to stwierdzenie jest i prawdziwe, i nieprawdziwe. Oczywiście, że w Polsce wiele zmieniło się, na korzyść, rzecz jasna. Ale równocześnie wcale nie zniknęły zagrożenia, zaniedbania i błędy. Co gorsze, nie widzę, by którakolwiek ekipa rządząca prawidłowo zdiagnozowała przyczyny trudności, przyczyny, powiedziałbym, natury cywilizacyjnej. Co więcej, pewne patologie pogłębiają się. Ich obecności nie uświadamia sobie również znaczna część społeczeństwa.
              Aby to szczegółowo przedstawić, potrzebowałbym cyklu wykładów, niestety, forum nie jest na to najlepszym miejscem. W każdym razie ja osobiście jestem pesymistą, jeśli chodzi o wróżby dla Polski i Polaków na przyszłość. Chciałbym się mylić!
            • gandalph BTW, zajrzyj na pocztę w GW... 10.12.11, 15:37
              Pozdrowienia
    • g-48 Re:Brawo Wikulec! 09.12.11, 00:34
      kronikarp.pl/szukaj,6018,strona-1
      Czy tu mi nie mignela zatroskana twarz Tuszczyka?
      A moze tu tez?
      www.youtube.com/watch?v=yJrOt3wPcxE
      No i w koncu sie doczekal wladzy!
      A tu jak sie ma bank nazielonej wyspie poddanych Tuszczyka:
      wyborcza.biz/Waluty/0,112682,,,,EURPLN.html
      Zanim zaczniesz bluzgac to usiadz 10 minut na sedesie i zastanow sie czy masz racje.
      Pozdrowienia dla niemyslacych.
      • wikul Czy gó...-48 może coś napisać na temat ? 09.12.11, 16:32
        Bez inwektyw i po polsku ? Nie wszyscy tu znaja j.wolski i specyficzny bełkot politycznego analfabety ?

wyborcza.pl/1,75515,6593086,Legenda_PiS__Rzad__ktorego_nikt_nie_popieral.html
        • g-48 Re:Szanowny wikusielcu 10.12.11, 20:53
          Czy gó...-48 może coś napisać na temat ?
          Twoj rozwoj zatrzymal sie na wydzielinie z jelita grubego a wiec tez tak cie traktuje.
          Jezeli chodzi o politycznego analfabety to nazywaly mnie tez tak twoi koledzy partyjni w PRL.
          Ja ci dalem do przemyslenia filmy dokumentalne a ty mi tu wychodzisz z jakimis pismakami z GW.A wiec troche mozna oczekiwac od twoich szarych komorek aby popracowaly same bez
          tego patosu gazetowego.
          • wikul Re:Szanowny wikusielcu 10.12.11, 21:54
            Co ty możesz powiedzić ciemny człowieku (jak takich określa Kurski) na ten temat. To własnie Kurski wysmażył ta propagandę na bierzące potrzeby. Teraz już mu to niepotrzebne a w motłochu zostanie na zawsze. I Kaczyński też juz mu nie jest potrzebny, ale takie matoły jak gó...-48 do śmierci będą w to wierzyć.
            Dzięki za podbijanie wątka.
            • g-48 Re:Szanowny wikusielcu 11.12.11, 01:15
              Widzisz doswiadczony polityku ze twoj rozwoj umyslowy zostal w tyle za GW bo wyzwiska i osmieszanie PiSu to jest za malo aby brylowac znastwem polityki. Faktem jest ze PiS nie ma powodzenia w mediach ale wystarczy ze zaplacisz wiecej za Euro abys wiedzial co jest grane
              ale tacy jak ty co slepo wierza co w mediach pisze to potem obcieraja suchy pysk reka umoczana w nocniku.
              Twoja nienawisc do przeciwnikow powoduje "slodziutki" zaslepienie ktore prowadzi wprost do gulika.
              • wikul Nawiedzone gó...-48 11.12.11, 16:40
                Straszliwie sie musiałes wysilić wydalając chyba najdłuższy tekst w swojej karierze. Niestety, im więcej tym głupiej. Bełkot przypominający wynurzenia Nelly Rokity. Ale gó... jak to gó..., jak sie przyczepi to trudno oderwać.
                Liczę mendoweszko, na dalsze podbijaniu mi wątków.
                • g-48 Re:Szanowny wikusielcu 12.12.11, 20:57
                  Straszliwie sie musiałes wysilić wydalając chyba najdłuższy tekst w swojej kari
                  > erze. Niestety, im więcej tym głupiej. Bełkot przypominający wynurzenia Nelly R
                  > okity. Ale gó... jak to gó..., jak sie przyczepi to trudno oderwać.
                  > Liczę mendoweszko, na dalsze podbijaniu mi wątków.
                  No wypowiedzi moje sa roznorodne nie tak jak twoje zawiniete w sreberko GW.
                  • wikul Szanowne gó...-48 12.12.11, 21:33
                    Czy ty nie masz odrobiny godności, ambicji i honoru ? Nikt cię tego w domu nie nauczył ? Żona cie bije po glowie i nie masz sie komu poskarżyć ? Wielokrotnie ci pisłem że nie życze sobie żebyś sie pode mnie podczepiał. Ile jeszcze razy trzeba ci szambonurku bez honoru, napluć w gębę żebyś się w końcu odczepił ?
                    • syn-syna Re: Ach biedny Wikusielcu..... 13.12.11, 00:37
                      ............to jest otwarte forum a wiec pisze gdzie chce a ze idziesz mi synku na nerwy dlatego
                      przypinam sie pod ciebie bo piszesz glupstwa na poziomie przedszkolaka a zamiast dyskusji masz tylko wyzwiska.
                      • wikul Re: Ach biedny Wikusielcu..... 13.12.11, 21:05
                        syn-syna napisał:

> ............to jest otwarte forum a wiec pisze gdzie chce a ze idziesz mi synku
                        > na nerwy dlatego
                        > przypinam sie pod ciebie bo piszesz glupstwa na poziomie przedszkolaka a zamias
                        > t dyskusji masz tylko wyzwiska.

Otwarte forum nie zwalnia z posiadania honoru, tchórzliwa pacyno jednodniowa. Won !!!
                        • g-48 Re: Ach biedny Wikusielcu..... 14.12.11, 00:40
                          Otwarte forum nie zwalnia z posiadania honoru, tchórzliwa pacyno jednodniowa. W
                          > on !!!
                          A ty ten honor masz? Moze miedzy dwoma posladskami.
                          Juz o twoim honorze swiadcza drgawki jakie dostajesz na widok PiSu i Kaczorka.
                          • wikul Wstydu też nie masz gó...-48 14.12.11, 20:08
                            Przyłapałem cie na posługiwaniu sie innym nickiem ale gó...-48 uważa że nic sie nie stało.
    • wikul Demonstracja Solidarnych? Przyszli tylko dziennika 12.12.11, 19:29
      O godz. 16 miała się rozpocząć demonstracja Solidarnych 2010. Przed Pałacem Prezydenckim nie ma jednak po nich śladu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10805264,Demonstracja_Solidarnych__Przyszli_tylko_dziennikarze.html
      • dachs Może to jest jakiś pomysł? 12.12.11, 20:15
        O ile spokojniej byłoby w Warszawie, gdyby na demonstracje przychodzili tylko dziennikarze.
        Oni i tak wiedzą z góry jak demonstracja przebiegała, a udział osób postronnych - czego by nie wyrabiały - nie zakłóci wprawdzie posiadanego obrazu, ale może opóźnić dotkliwie przekazywanie danych do redakcji i powrót na kolację.
        Myślę, że osoby wrażliwe na los innych istot (żurnalista, to jednak istota) poprą ten pomysł z całego serca. smile
        • wikul Re: Może to jest jakiś pomysł? 12.12.11, 20:49
          dachs napisał:

> O ile spokojniej byłoby w Warszawie, gdyby na demonstracje przychodzili tylko d
          > ziennikarze.
          > Oni i tak wiedzą z góry jak demonstracja przebiegała, a udział osób postronnych
          > - czego by nie wyrabiały - nie zakłóci wprawdzie posiadanego obrazu, ale może
          > opóźnić dotkliwie przekazywanie danych do redakcji i powrót na kolację.
          > Myślę, że osoby wrażliwe na los innych istot (żurnalista, to jednak istota) pop
          > rą ten pomysł z całego serca. smile

Popieram ale ... Prezes nie.

"Marsz 13 grudnia? PiS zbiera wojska w oparciu o sprytny populizm" - Maliszewski dla TOK FM

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10803427,_Marsz_13_grudnia__PiS_zbiera_wojska_w_oparciu_o_sprytny.html
      • jaceq Re: Demonstracja Solidarnych? Przyszli tylko dzie 12.12.11, 23:57
        Dobrze żarło, niemniej zdechło.

https://bi.gazeta.pl/im/1/10806/z10806961X,Demonstranci-przed-domem-generala-Jaruzelskiego.jpg

Pustki. Więcej glin pilnuje domu Jaruzela, niż przyszło "demonstrantów". Mimo, że pogoda raczej sprzyja, jak na tę porę roku.
        • wikul Re: Demonstracja Solidarnych? Przyszli tylko dzie 13.12.11, 21:06
          jaceq napisał:

> Dobrze żarło, niemniej zdechło.
          >
          > https://bi.gazeta.pl/im/1/10806/z10806961X,Demonstranci-przed-domem-general
> a-Jaruzelskiego.jpg
          >
          > Pustki. Więcej glin pilnuje domu Jaruzela, niż przyszło "demonstrantów". Mimo,
          > że pogoda raczej sprzyja, jak na tę porę roku.

O, matko ! Tyle zachodu na nic.
          • jaceq Re: Demonstracja Solidarnych? Przyszli tylko dzie 14.12.11, 20:11
            wikul napisał:

> O, matko ! Tyle zachodu na nic.

Mogliby się przystroić w te swoje białe kapturki (znane już z 11.11) i podpalić ten krzyż. Wtedy już nikt by ich nie odróżnił od kukluksklanu.
    • g-48 Re:Wikuwisielec gospodarka sie wali a ty.... 12.12.11, 21:05
      .....o pie...ch.
      wyborcza.biz/Waluty/1,111941,10799834,Politycy_nie_przekonali_inwestorow__Gieldy_tapnely.html
    • t_ete Re: Prezes organizuje marsz z okazji stanu wojenn 13.12.11, 21:48
      Jaroslaw Kaczynski : "Gdyby nie to chore państwo... parlibyśmy do przody jak Chiny... Stalibyśmy na czele świata..."

Tak. Ogolnie rzecz biorac jestesmy fantastyczni. Ale niestety wiekszosc z nas wymaga leczenia bo wybieramy nie tych co trzeba. W zwiazku z tym nie jestesmy na czele swiata. A moglibysmy gdyby rzadzil Prezes.

Groteska.

tete

• snajper55 Historia powtarza się jako farsa 13.12.11, 22:38
        t_ete napisała:

> Jaroslaw Kaczynski : "Gdyby nie to chore państwo... parlibyśmy do przody jak
        > Chiny... Stalibyśmy na czele świata..."

>
        > Tak. Ogolnie rzecz biorac jestesmy fantastyczni. Ale niestety wiekszosc z nas w
        > ymaga leczenia bo wybieramy nie tych co trzeba. W zwiazku z tym nie jestesmy na
        > czele swiata. A moglibysmy gdyby rzadzil Prezes.
        >
        > Groteska.

"Denn heute gehört uns Deutschland, und morgen die ganze Welt!"

S.
        • t_ete cd. groteski 14.12.11, 07:35
          rzadko odwiedzam strony PiS ; pewnie nigdy nie zobaczylabym tego 'kwiatka' ...

www.plotek.pl/plotek/1,78649,10809015,Marta_Kaczynska_udaje_biedna.html
          Komentarz jest taki sobie. Jak dla mnie - Marta moze sobie zyc jak chce - i na poziomie ktory lubi.To jej sprawa.
          Ale drazni mnie gdy na polityczne potrzeby przebiera sie za kogos kim nie jest. To zaproszenie na marsz w jej wykonaniu jest rownie szczere jak skrecony na potrzeby kampanii prezydenckiej film z Jaroslawem Kaczynskim.
          Gdyby Marta zapraszala na marsz - siedzac w swoim nowoczesnym mieszkaniu, ubrana w swoje markowe ciuszki - kojarzylaby sie z dostatkiem - a nie z bieda.
          A moze .... to bylo cos w rodzaju inscenizacji ? Dziewcze zywcem wyjete z poczatku lat osiemdziesiatych czyli z 'glebi komuny' wink

tete

• matelot Re: cd. groteski 14.12.11, 09:27
            Moim zdaniem to co ona by na siebie nie założyła i tak będzie wyglądać na ofiarę
            klęski głodowej lub zarażoną tasiemcem.wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka