Dodaj do ulubionych

Przyczyny katastrofy "Titanica", prezydenckiego...

15.04.12, 17:31
...tupolewa i promu "Costa Concordia" są takie same: nieprzestrzeganie procedur i ludzka pycha - uważa prof. Jerzy Młynarczyk, ekspert prawa morskiego i rektor gdyńskiej WSAiB, który badał sądowe akta "Titanica". W Gdyni w weekend odbędzie się konferencja na temat morskiej katastrofy sprzed równo 100 lat

trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,11529888,100_lat_po_tragedii_Titanica__czyli_historie_pisane.html#ixzz1s7iLmJO4
Obserwuj wątek
    • wikul Stasiuk o katastrofie smoleńskiej 16.04.12, 21:47
      "Ja też ich rozumiem, ale dlaczego oni nie rozumieją, że to, co zrobili z tą katastrofą, mogło mnie wściec? Wku...ć po prostu. Jak można nieszczęśliwy wypadek i zbieg okoliczności sakralizować i czynić z niego symbol religijny?! Mówić, że polegli! Jak można zestawiać katastrofę samolotu z dwudziestoma tysiącami ludzi zabitych strzałem w tył głowy i zakopanych w bezimiennych dołach??! To jest kolosalny moralny przekręt. Tam nie było żadnego bohaterstwa, nie było żadnej ofiary. Po prostu zginęli urzędnicy. Codziennie ktoś ginie. Nie można przestrzeni społecznej zakażać trupim fetyszem. Mnie to obraża, że można popełniać tak horrendalne nadużycie i używać go do celów politycznych. Mamić biednych ludzi, zmuszać ich do stania pod krzyżem, bo oni przecież wierzą w te wszystkie opowieści. I jeszcze myślą, że to Ruskie strącili samolot. A było lecieć w ogóle tam?! Do tej okrutnej, krwawej Rosji? Do paszczy tego odwiecznego lwa czy tygrysa syberyjskiego."

wyborcza.pl/1,123455,11497770,Stasiuk__Ta_katastrofa_byla_w_pewnym_sensie_katastrofa.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#ixzz1sEasCVTb
      • off_nick Żenada, 16.04.12, 21:52
        jutro też sobie podbijesz?
        • dachs Żenada, takie pytanie 16.04.12, 22:01
          off_nick napisała:

> jutro też sobie podbijesz?

Jutro ja mu podbiję. Choćny po to, by zacytowac to zdanie:

"Jak można zestawiać katastrofę samolotu z dwudziestoma tysiącami ludzi zabitych strzałem w tył głowy i zakopanych w bezimiennych dołach??!"
          • andrzejg Re: Żenada, takie pytanie 17.04.12, 06:07
            dachs napisał:

>
            > Jutro ja mu podbiję. Choćny po to, by zacytowac to zdanie:
            >
            > "Jak można zestawiać katastrofę samolotu z dwudziestoma tysiącami ludzi zabi
            > tych strzałem w tył głowy i zakopanych w bezimiennych dołach??!"

>

chyba o to im chodzi,o to ,aby wdeptać w błoto pamięć o Katyniu
            o to, aby zawłaszczyć tragedię narodową dla własnych politycznych celów

Niech już nikt mnie się nie pyta dlaczego nie cierpię PiS i wolę Belzebuba jako premiera

A.
            • perla Re: Żenada, takie pytanie 17.04.12, 08:02
              andrzejg napisał:

> o to, aby zawłaszczyć tragedię narodową dla własnych politycznych celów

o, to zdanie jest w mediach odmieniane przez wszystkie przypadki.
              Mógłbyś Andrzeju to rozwinąć jakoś, i napisać o tej polityce i celach?
              Jam prosty i póki co to widzę, że na katastrofie zyskało PO obejmując pełnię władzy (takie są fakty), oraz strasząc mściwym Jarosławem, który zbija kapitał polityczny na grobie brata (o tym kapitale też mi wytłumacz).
              Sobie myślę, że Jarosław jaki jest taki jest, niemniej wolałby nie mieć grobu brata ani polityki a co za tym idzie i władzy, zamian za brata żywego właśnie.

• dachs Re: Żenada, takie pytanie 17.04.12, 08:21
                perla napisał:

> Jam prosty i póki co to widzę, że na katastrofie zyskało PO obejmując pełnię wł
                > adzy (takie są fakty), oraz strasząc mściwym Jarosławem, który zbija kapitał po
                > lityczny na grobie brata (o tym kapitale też mi wytłumacz).

Z sondaży na których głownie (Twoim zdaniem) PO obiera swoja stategię, wynikała totalna klęska PiSu w wyborach prezydenckich i bezwzględna większość PO w Sejmie.
                Katastrofa przewróciła te sondaże radykalnie.

> Sobie myślę, że Jarosław jaki jest taki jest, niemniej wolałby nie mieć grobu b
                > rata ani polityki a co za tym idzie i władzy, zamian za brata żywego właśnie.

Sobie myślę, że możesz mieć rację, ale niekoniecznie. I tak sobie myślimy. smile
        • wikul Re: Żenada, 16.04.12, 22:07
          off_nick napisała:

> jutro też sobie podbijesz?

Nie wiem, zazwyczaj podbija mi g-48 ale jak go zabraknie.
          • pikrat Re: Żenada, 16.04.12, 22:28
            Prawda boli - Olega, offnik, innych. Sa bezradni jak dzieci a zachowuja sie jak strusie, chowajac glowy w piasku. Popieranie tego pisowskiego dziadostwa pozbawia zdolnosci honorowych.
            Słyszeliscie co powiedział scierwak Girynski o premierze u Rymanowskiego?
            Kto temu troglodycie dal doktorat?
              • pikrat Re: Oddział Specjalny - Kabaret pod Wyrwigroszem 17.04.13, 13:40
                Zayebisty!!! smile
            • a000000 Re: Żenada, 04.04.13, 20:54
              pikrat napisał:

>Popieranie tego pisowskiego dziadostwa pozbawia zdolnosci honorowych.

do zaniedbań organizacyjnych w skutek czego doszło do katastrofy to posunęło się dziadostwo pisowskie czy peowskie?
              • rycho7 Re: Żenada, 04.04.13, 21:27
                a000000 napisała:

> do zaniedbań organizacyjnych w skutek czego doszło do katastrofy to posunęło
                > się dziadostwo pisowskie czy peowskie?

Masz racje Soso poslalby bojcow z NKWD o 4 rano do bram Palacu Prezydenckiego. Popaprancy z BOR proponowali pierwotnie jedynie 5 rano.
                • wikul Zwycięstwo blisko 17.04.13, 11:50
                  Prezes Kaczyński znów zapewniał zgromadzonych o bliskim zwycięstwie. „Zwyciężymy, bo idziemy wciąż mozolnie w górę, wspinamy się. Przeciwnik z konieczności ustępuje. Cofa się przed naszym naporem” – mówił. Słuchałem, notując jego słowa i – przyznaję – nie bardzo rozumiałem ich wielkość i zawartą tam myśl taktyczną. Ale teraz rozumiem. Lud smoleński i PiS pną się w górę, a pod ich naporem Tusk z Komorowskim się cofają. Cofają się oczywiście w górę, bo są od dołu naciskani, i to jest ta taktyka politycznego lisa Jarosława Kaczyńskiego – wepchnąć ich obu na sam szczyt. Czy mu się to uda, zobaczymy. A swoją drogą, chciałbym zobaczyć minę premiera Tuska po raz trzeci na szczycie. Pewnie z radości rzuci się w przepaść. „Trzymaj się, Donald” – krzyknie za nim wtedy prezydent Komorowski, bo on zawsze znajdzie pokrzepiające słowo dla człowieka w potrzebie.

www.polityka.pl/spoleczenstwo/felietony/1541109,1,pies-czyli-kot.read#ixzz2QiEtDZNa
              • pikrat Re: Żenada, 17.04.13, 13:36
                A co? w samolocie "benzyny" zabrakło? Nie było powietrza w oponach? Niczego nie zaniedbano. Trzeba było nie dawać w ogóle dziadom samolotu, powiedzieć, że jest zepsuty. Nie dość, że sami stracili życie to jeszcze pociągnęli za sobą porządnych ludzi.
        • kalllka Re: Żenada (?) 17.04.13, 13:41
          ja tez Stasiuka podbije offie, a chocby za to, ze od lat,
          z pogranicza kultur, potrafi strzelic grochem w stolnice z makaronem.

• snajper55 Smoleńskie puzzle 18.04.13, 19:58
      wiadomosci.wp.pl/kat,59154,title,Edukacyjne-puzzle-z-prawdopodobnym-zamachem-ukladanka-dla-dzieci-z-informacja-o-Smolensku,wid,15501784,wiadomosc.html?ticaid=1106f3

To dla dzieci. A co dla dorosłych? Może puzzle ze zdjęciem ciała Lecha Kaczyńskiego po katastrofie? Do poukładania.

S.
      • wikul Re: Smoleńskie puzzle 19.04.13, 11:16
        Według szacunków "Rz" w Klubie Parlamentarnym PiS jest ok. 30-40 "smoleńskich ateistów", którzy nie wierzą w głoszoną przez Macierewicza tezę o zamachu. I wypowiadają się coraz bardziej otwarcie. W antymacierewiczowskim ruchu oporu najpoważniejszą grupę stanowi tzw. zakon PC, czyli najbardziej oddani druhowie Kaczyńskiego z jego pierwszej partii (np. Adam Lipiński)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13767473,W_PiS_rosnie_ruch_oporu_wobec_Macierewicza__Poslowie.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
        • snajper55 Re: Smoleńskie puzzle 21.04.13, 02:37
          wikul napisał:

> Według szacunków "Rz" w Klubie Parlamentarnym PiS jest ok. 30-40 "smoleńskic
          > h ateistów", którzy nie wierzą w głoszoną przez Macierewicza tezę o zamachu. I
          > wypowiadają się coraz bardziej otwarcie. W antymacierewiczowskim ruchu oporu na
          > jpoważniejszą grupę stanowi tzw. zakon PC, czyli najbardziej oddani druhowie Ka
          > czyńskiego z jego pierwszej partii (np. Adam Lipiński)

Próbę osłabienia Macierewicza przez odsunięty przez niego w cień zakon PC. Ta "prawica" zawsze się ze sobą żarła i, daj Bóg, będzie tak dalej.

S.
    • wikul "GPC". Kaczyński o katastrofie smoleńskiej: 20.04.13, 19:24
      Przy uderzeniu z taką prędkością samolot nawet by nie pękł.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13701869,_GPC___Kaczynski_o_katastrofie_smolenskiej__Przy_uderzeniu.html#TRrelSST

Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
      • pikrat Re: "GPC". Kaczyński o katastrofie smoleńskiej: 21.04.13, 08:18
        Kaczyński polega na ekspercie...

https://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/538062_354460991332249_704882833_n.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka