25.11.13, 19:09
Opowiedzcie mi troche o niej. Az taka dobra?

PF
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Blondynka 25.11.13, 21:15
      lepsza.
      A Kaczuś, jak zwykle łże
      • wikul Re: Blondynka 25.11.13, 21:43
        dachs napisał:

> lepsza.
        > A Kaczuś, jak zwykle łże

Łże jak bura suka, alle ciemny lud to kupuje.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,15012000,Grabowski__Prezes_PiS_ma_problemy_z_pamiecia__Bieda.html#BoxWiad2img
    • superspec Iranistka.:) 25.11.13, 22:01
      twitter.com/KonradPiasecki/status/404710744618328065
    • krates-8 Lubi wrzeszczeć na podwładnych 25.11.13, 23:42
      to się chamom podoba
    • jenisiej Moje pierwsze wrażenia 29.11.13, 21:26
      Tak, pierwsze, bo przyznaję ze wstydem, że dotychczas ani twarzy, ani dokonań nie zauważałem. Mea culpa.

Refleksja ogólna: mam wrażenie, że cała ekipa Tuska wkroczyła za swym liderem w okres przekwitania (no nie, to piękne poetyckie określenie jest chyba w polszczyźnie seksistowskie) - więc może w okres andro-meno-pauzy? Nie wiem, czy hormonalna terapia zastępcza (zastępowanie panów paniami i odwrotnie) pomoże.

Ad rem: całkiem przypadkiem obejrzałem przez radio wywiad z Carycą Elżbietą. Tak, obejrzałem przez radio - nie odsłuchałem. Słuchałem fajnego koncertu, sprawdzałem, kto tak ładnie śpiewa i nawinął mi się przy okazji powyższy link.

A więc - moje pierwsze (wizualne jeno) wrażenia i refleksje: po pierwsze telewizja prawdopodobnie poświęca więcej uwagi makijażowi, oświetleniu etc. gadających głów niż radio - nie ważę się oceniać, czy to dobrze, czy źle; po drugie zwróciłem uwagę na mowę ciała Pani Premier: niewiele patrzy w oczy rozmówczyni, za to niemal obsesyjnie porusza głową niczym dziobiąca kura. Nawyk ustalania pecking order?

Nie chce mi się teraz odgrywać tego klipu z włączonym dźwiękiem - sądzę, że chcąc czy nie, będę miał wiele okazji, by usłyszeć ten głos.

wink
      • polski_francuz Wysluchalem 29.11.13, 23:51
        wywiadu. I mi sie pani wicepremier spodobala. Jest spokojna, odpowiada z wiedza i szczerze. Ze unika patrzenia w oczy to trudno powiedziec. W czyje oczy ma patrzec: kamery? rozmowczyni?

Moze tez koncentruje sie na tym co ma powiedziec.

PF
    • mrs.courvoisier z pewnoscia lubi brac w kakauko 30.11.13, 12:07
      ten tatuaz sloneczka z tylu, nie ujawnila czy na kosci ogonowej czy na pupie... ciekawe czy plemiel jest dawca
    • wikul Re: Blondynka 04.12.13, 22:33
      Ten obrazek więcej powie.

www.dziennikzachodni.pl/artykul/1058372,barborka-2013-na-slasku-bienkowska-i-tusk-spiewaja-na-barborkowym-obiedzie-posluchaj,id,t.html
      • jenisiej No, no. Siła spokoju rulez! 05.12.13, 01:25
        Klocki w Płocku, piwko w Suszcu, Grzesiu na Majdan - panujemy nad sytuacją!

No i ta ziomalka Kiepury i Gierka, jak zwykle w twarzowej kreacji. Pewien wybitny (bez ironii) pisarz kazał się pochować w takim mundurku, choć pochodził z Ukrainy, a większość życia spędził w Warszawie. Ale to był podobno queer, czy jak to się dziś politpoprawnie nazywa.
      • krates-8 ożesz... mocne 8) 05.12.13, 01:44
        dali się ponieść... piszą
        może
        z tym że pan donald jakby bardziej
        aż mu się z d... kurzy
      • jenisiej Wdzięczni górnicy rewanżują się Pani Premier 05.12.13, 02:44
        wikul napisał:
        Ten obrazek więcej powie.

https://cloud-img2.cda.pl/g/63529_02f7340126362e4c18fa362364f55a6c.jpeg
    • amityr Re: Blondynka 05.12.13, 11:08
      Bieńkowska,Bieńkowska oby nie kolejny pijar ,zaraz się spuszczę.
      • wikul Mam niewyparzony język ... 09.12.13, 21:05
        Znalazłem cos jeszcze o p.Bieńkowskiej.

Gdy odbierała Nagrodę Kisiela dla najlepszego polityka 2011 roku, wypaliła:

- Jestem w szoku, bo mam wszystkie cechy, których nie powinien mieć polityk. Mam niewyparzony język, nie lubię się pokazywać, klnę i - przede wszystkim - nie gadam z ludźmi, których uważam za durnych. W ogóle z nimi nie obcuję.

wyborcza.pl/magazyn/1,134730,15001272,Najwieksza_pomylka_prezesa_Kaczynskiego.html
    • polski_francuz Macie szanse 21.01.14, 12:14
      i wicepremiera, ktory mowi co mysli i jest niezby daleko od prawdy.

Ktos, kto tak mowi jest uczciwy nie moze zle pracowac.

Chyba bede juz mowil, pani Bienkowska. I zyczyl jej i Polsce dalszej kariery politycznej.

PF
      • oleg3 Re: Macie szanse 21.01.14, 12:58
        polski_francuz napisał:
        > Ktos, kto tak mowi jest uczciwy nie moze zle pracowac.

Kto tak mówi ma marne kwalifikacje. Nie tylko polityczne.
        Caryca Elżbieta jest politycznie skończona. Kłopot dla Tuska. Duży kłopot bo cała strategia padła. "Rząd sam się wyżywi"; "trzeba się było ubezpieczyć" i teraz "sorry taki mamy klimat". To są zdania prawdziwe, ale politycznie obciążające. Bardzo!

• polski_francuz Wiekszosc 21.01.14, 13:57
          obywateli ma powyzej uszu poprawnosci politycznej. I tu widze otwarcie dla pani Bienkowskiej.

PF
        • wikul Re: Macie szanse 21.01.14, 18:33
          oleg3 napisał:

> Kto tak mówi ma marne kwalifikacje. Nie tylko polityczne.
          > Caryca Elżbieta jest politycznie skończona. Kłopot dla Tuska. Duży kłopo
          > t bo cała strategia padła. "Rząd sam się wyżywi"; "trzeba się było ubezpieczyć"
          > i teraz "sorry taki mamy klimat". To są zdania prawdziwe, ale politycznie obci
          > ążające. Bardzo!

Ktoś kto tak mowi jest po prostu szczery. A jeżeli o kwalifikacjach mają decydować kłamstwa i okrągłe słówka to ja wole szczerość. Ale można również uważać jakiegoś nie wychylającego sie młokosa z SLD za znakomitego polityka i rechotającego Kuźniara za dziennikarza. Wolny wybór.
          P.S. Jestem przekonany że jej wizerunek na tym nie ucierpi.
          • wikul Do oburzonych a niedoinformowanych 21.01.14, 18:45
            Taki mamy klimat i takie jak inwersja termiczna, zdarzaja się zjawiska. Żadne rządy, żaden minister, żaden dyrektor nie jest w stanie tego przewidzieć a skutki, jak widać, moga być opłakane, chciaż stosunkowo wysoka temperatura nie powinna prowadzić do takich dramatycznych skutków.

tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/na-kasprowym-cieplej-niz-w-trojmiescie-wszystko-przez-inwersje-termiczna,111413,1,0.html
            • oleg3 Re: Do oburzonych a niedoinformowanych 21.01.14, 19:07
              Ja nie jestem oburzony. Komentuję polityczne skutki tej wypowiedzi. A precedens mamy: Cimoszewicz. Gazeta.pl pokazuje memy

deser.pl/deser/51,111858,15306989.html#Cuk
              • wikul Re: Do oburzonych a niedoinformowanych 21.01.14, 22:17
                oleg3 napisał:

> Ja nie jestem oburzony. Komentuję polityczne skutki tej wypowiedzi. A precedens
                > mamy: Cimoszewicz. Gazeta.pl pokazuje memy
                >
                > deser.pl/deser/51,111858,15306989.html#Cuk

A zaglądałeś na sondaż? W przeciwieństwie do wypowiedzi Cimoszewicza znaczna większość jest za Bieńkowską.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15313692,Bienkowska_ma_racje__Dobrze__ze_ma_odwage_mowic_prawde_.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
        • dachs Re: Macie szanse 21.01.14, 18:56
          oleg3 napisał:

> Kto tak mówi ma marne kwalifikacje. Nie tylko polityczne.
          > Caryca Elżbieta jest politycznie skończona. Kłopot dla Tuska. Duży kłopo
          > t bo cała strategia padła. "Rząd sam się wyżywi"; "trzeba się było ubezpieczyć"
          > i teraz "sorry taki mamy klimat". To są zdania prawdziwe, ale politycznie obci
          > ążające. Bardzo!

Po części się z Toba zgadzam. Polityczne kwalifikacje - czyli w polskiej specyfice, łgać i łasić się do durniów - ma niewielkie.
          Mimo to chciałbym ją widzieć na stanowisku premiera. Może doczekamy.
          • amityr Re: Macie szanse 21.01.14, 20:20
            Wiem ,że kto mówi prawdę zawsze wychodzi na idiotę. Nigdy nie pokazuj całej dupy,mówi mądra matka do córki. Najważniejsze to podniecenie.
          • wikul Re: Macie szanse 21.01.14, 22:19
            dachs napisał:

> Mimo to chciałbym ją widzieć na stanowisku premiera. Może doczekamy.

Daj Boże.
      • jaceq Marne szanse 21.01.14, 20:31
        Po prostu zełgała. Lub została wprowadzona w błąd przez swoich czynowników. Mówią, że w momencie, kiedy zapodywywała o 2 "utkniętych" pociągach, było ich przynajmniej 19 (przy 2-godzinnym spóźnieniu mamy właśnie do czynienia z utknięciem). Oczywiście krótko odpowiada za szyny zostawione przez Tik-Taka, ale za rok powinno się ją rozliczyć. Także za ukrócenie związkowego kurеstwa na kolei.
        • wikul Re: Marne szanse 21.01.14, 22:25
          jaceq napisał:

> Po prostu zełgała. Lub została wprowadzona w błąd przez swoich czynowników. Mów
          > ią, że w momencie, kiedy zapodywywała o 2 "utkniętych" pociągach, było ich przy
          > najmniej 19 (przy 2-godzinnym spóźnieniu mamy właśnie do czynienia z utknięciem
          > ). Oczywiście krótko odpowiada za szyny zostawione przez Tik-Taka, ale za rok p
          > owinno się ją rozliczyć. Także za ukrócenie związkowego kurеstwa na kolei

Nie ma większego znaczenia ile było pociągów unieruchomionych. Taki mamy klimat i zdarzające się inwersje termiczne. Powinniśmy się z tym pogodzić a jak jesteśmy pokrzywdzenie to powinniśmy się, zgodnie z przepisami, domagać zwrotu pieniędzy za bilet i opieki na ew.postoju.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15309374,Gololedz_sparalizowala_znaczna_czesc_Niemiec__W_Berlinie.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
      • jenisiej Pani Premier, słyszała Pani... 21.01.14, 23:37
        ...że poprzedniej zimy zamarzło w Polsce ponad 100 osób (w 2010 ponad 200)?
        - Czyli jest postęp. A poza tym - sorry, mamy taki klimat smile

https://cdn2.se.smcloud.net/t/photos/t/256700/elzbieta-bienkowska-zamarzniety-kibel-w-pociagu-to-teraz-moj-problem_17678258.jpg
        • wikul Panie Jenisiej, słyszał Pan... 21.01.14, 23:45
          jenisiej napisał:

> ...że poprzedniej zimy zamarzło w Polsce ponad 100 osób (w 2010 ponad 200)?
          > - Czyli jest postęp. A poza tym - sorry, mamy taki klimat smile

A co to ma do rzeczy. Nie widzialeś meneli których żadna siła nie zagna do noclegowni ?
          A jaki jest klimat (za miedzą w tzw.cywilizowanym kraju z lubością przywoływanym przez niektórych) możesz poczytać tutaj.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15309374,Gololedz_sparalizowala_znaczna_czesc_Niemiec__W_Berlinie.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
    • wikul Taki mamy klimat 22.01.14, 01:00
      Dlaczego takiego durnia jak Kurski zaprasza sie do telewizji. Co ten czlowiek wie? Jak moze porownymac tzw. freezing rain czyli marznacy deszcz z niskimi temeraturami Freezing rain to najwiekszy problem w polnoco wschodnich stanach jak rowniez w Ontario i Quebec. Pamietam kilka lat temu marznacy deszcz wyrzadzil tak kolosanle szkody, ze zrywal linie wysokiego napiecia i powalal olbrzynie slupy. W Montrealu lamaly sie drzewa. Galezie niszczyly dachy domow i samochody zaparkowane na ulicy. Wiele miast i wsi nie mialo energii elektrycznej przez tydzien. Jakos nikt nie winil wladz za te szkody.
      malyballest4
      • cepekolodziej Re: Taki mamy klimat 22.01.14, 11:04
        Widziałem dawno temu stary amerykański film, czy nie z Humphreyem Bogartem -
        • jaceq Re: Taki mamy klimat 22.01.14, 13:42
          Oczywiście tego nie neguję.

Ale:
          W PeKaPach rządzą teraz "menedżyrowie". To faceci, którym limo bankiem zarosło. Dla nich nie liczy się pasażer, tylko "wynik". Pasażer w zasadzie to tylko "koszt". Idealny pasażer to taki, który kupuje bilet, ale nie jedzie. Oczywiście, trzeba go (pasażera) do tego kupna zachęcić, stąd akcje marketingowe, że czyste pociągi, że punktualne coraz bardziej, że bilety coraz tańsze itp. A wysłać w ciężkie warunki ludzi do roboty, to już jest "koszt". A już wysłać do roboty zwiunzkowców to jak zorganizować podróż do innej galaktyki.

I m.in. od tego jest Pani Blondynka z Tatuażem, żeby popędzić tym facetom kota i wybić im ze łbów tę ich žâşŗàņą bankową mentalność.

Melduję: w latach 60-tych były parowozy i jeździły i nawet ogrzać potrafiły skutecznie stojący w szczerym polu kilka godzin skład. Oblodzenie tego typu zdarza się rzadko, ale się zdarza. Na taki wypadek posiada się opracowane przez mądrych ludzi procedury, np. jazda elektrowozem z podniesionymi oboma (czasem nawet trzema) pantografami, z których pierwszy, podniesiony i odłączony robi za skrobak do lodu, a drugi, robi za właściwy odbierak prądu. Albo podpięcie do składu dodatkowej dużej lokomotywy z dieslem (i kotłem do ogrzewania) na te kilka "trudnych dni", a nuż się przyda? PESA ma lokomotywę dwusystemową 111Ed, normalnie idącą z pantografów, ale i z 400 kW dieslem na pokładzie, umożliwiającym dotoczenie się składu do cywilizacji bez prądu. Ale PKP Intercity stroi fochy, że za duży wypas, i straszszszny koszszszszt.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/111Ed-001_Gama_Marathon%282%29_Trako13.jpg/800px-111Ed-001_Gama_Marathon%282%29_Trako13.jpg
          • wikul Re: Taki mamy klimat 22.01.14, 13:59
            jaceq napisał:

> Melduję: w latach 60-tych były parowozy i jeździły i nawet ogrzać potrafiły sku
            > tecznie stojący w szczerym polu kilka godzin skład. Oblodzenie tego typu zdarza
            > się rzadko, ale się zdarza. Na taki wypadek posiada się opracowane przez mądry
            > ch ludzi procedury, np. jazda elektrowozem z podniesionymi oboma (czasem nawet
            > trzema) pantografami, z których pierwszy, podniesiony i odłączony robi za skrob
            > ak do lodu, a drugi, robi za właściwy odbierak prądu. Albo podpięcie do składu
            > dodatkowej dużej lokomotywy z dieslem (i kotłem do ogrzewania) na te kilka "tru
            > dnych dni", a nuż się przyda? PESA ma lokomotywę dwusystemową 111Ed, normalnie idącą z pantografów, ale i z
            > 400 kW dieslem na pokładzie, umożliwiającym dotoczenie się składu do cywilizacj
            > i bez prądu. Ale PKP Intercity stroi fochy, że za duży wypas, i straszszszny ko
            > szszszszt.

Znasz te parowozy czy słyszałeś o nich, bo ja przeżywałem to osobiście jako dziecko dojeżdżając do szkoły. Zapewniam że w najgorszych snach nie wyobrażasz sobie w jakich warunkach wtedy ludzie podróżowali.

https://rygielpisz.eu/sercemazur/files/thumbs/t_towos_191.jpg

P.S.Niestety, PKP nie ma kilku tysięcy lokomotyw dwusytemowych żeby żaby zabepieczyć wszystkie trasy.
            • jaceq Re: Taki mamy klimat 22.01.14, 14:36
              Tak, znam, wprawdzie 3 klasę pamiętam jak przez mgłę, ale pamiętam nocną jazdę do Zakopanego z Warszawy Głównej. W tej harmonii międzywagonowej, a na zewnątrz minus 5. I się nawet dało trochę pospać, było ciepło, bo drzwi międzywagonowe zablokowane dwumetrowymi nartami, więc dmuchało ciepłem, a siedziało się na plecakach.

> jako dziecko dojeżdżając do szkoły.

Pamiętam też jazdę takimi wagonami dwu- i trzyosiowymi, do przedziałów wsiadało się wprost z peronu. Twarde, drewniane ławki, ale na dworze mróz minus 20, a w środku przyjemnie, ciepło. To była jazda z Gdyni do chyba Kołobrzegu. Oczywiście parowóz.

> P.S.Niestety, PKP nie ma kilku tysięcy lokomotyw dwusytemowych żeby żaby zabepi
              > eczyć wszystkie trasy.

Nie ma ani jednej. Jedyny egzemplarz jeździ w barwach LOTOSu. Intercity go tylko testowało i chyba podczas testów kogoś ta lokomotywa poharatała.
      • jaceq Re: Taki mamy klimat 22.01.14, 13:45
        wikul napisał:

> Dlaczego takiego durnia jak Kurski zaprasza sie do telewizji.

Tego zupełnie nie rozumiem. Wielu rzeczy nie rozumiem: dlaczego podaje się rękę Karnowskim, dlaczego podejmuje się jakąkolwiek dyskusję z Krychą Pawłowicz itp.
    • amityr Re: Blondynka 22.01.14, 11:02
      Nic się nie stało :www.sfora.pl/Tusk-przeprasza-za-Bienkowska-A-internet-sie-smieje-s63895
      • cepekolodziej Re: Blondynka 22.01.14, 11:07

Internet?

To kretyni się śmieją. Standard.
        • amityr Re: Blondynka 22.01.14, 19:21
          OJ TA ,OJ TA kupili by kilka pociągów pendolino i po zimie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka