Dodaj do ulubionych

Jestem wq**********************************ony

02.09.14, 17:50
Wracam ja z nieudanych wakacji na dalekiej Suwalszczyźnie - żadnych grzybów!!!! - szukam godzin transmisji siatkarskich mistrzostw, a tu nic.

Nic/ Nada. Zilch.

Chcesz oglądać - płać!

A won z tym. Wont. Nie dla psa kiełbasa, to i pies nie dla kiełbasy.

Tyle w temacie.
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: Jestem wq**********************************on 05.09.14, 00:28
      <<Telewizja publiczna jest dotowana przez państwo ( czytaj - podatników) i jej psim obowiązkiem jest propagowanie polskiego sportu i polskiej kultury!!! Polskie media złamały prawo medialne, wg. którego mecze reprezentacji narodowych muszą być transmitowane w co najmniej jednym kanale otwartym. KRRiT powinna nałożyć bardzo wysokie kary pieniężne zarówno na Polsat ( za monopolizację) jak i na TVP za nie wypełnianie funkcji misyjnej, do której jest zobowiązana. Nawet jeśli Polsat w ostatniej chwili ( wbrew wcześniejszym uzgodnieniom) zablokował dostępność do meczów polskiej reprezentacji, to TVP powinna była wykupić te mecze ( w ostatniej chwili) , a potem dochodzić swoich racji w KRRiT i sądzie.
      KRRiT uparcie milczy, co może wzbudzić uzasadnione podejrzenie,że są stroną w tej sprawie.( Łapówka !!! ) Minister Sportu powinien zająć jasne stanowisko i zlecić zbadanie tej poniżającej Polaków sytuacji przez CBA i prokuraturę.>>

www.sport.pl/siatkowka/1,106368,16586385,MS_siatkarzy_2014__Niemcy_o_Polsce__Tu_jest_siatkarski.html#BoxSlotI3img
    • jenisiej Współczuję 05.09.14, 19:31
      Ad grzyby:
      Urodzaj na grzyby mamy w tym roku wyjątkowy. Same pakują się do koszyka. Wszystkie rekordy zbieractwa zostały pokonane, a sezon przecież jeszcze się nie skończył.

To ponoć pod Warszawą. Ja polecam Szwecję, Svensony nie jedzą. Wracałem kiedyś od przyjaciół (Polaków) z Malmoe obwieszony sznurkami borowików niczym turysta na Haiti wieńcami kwiatów.

Ad telewizor:
      Od dawna nie posiadam. Po co mam się wq*******wiać? Jeśli chcę obejrzeć jakiś meczyk, idę do zaprzyjaźnionego pubu - klimatycznie jest. Filmy mogę ściągnąć z sieci, newsy i komenty toże. Jak wyżej: po co mam się wq*******wiać, oglądając te same gadające głowy? To już wolę wskoczyć czasami w odmęty Aquanetu, choć tu też jest przewidywalnie nudno. Aha, słucham radia - nie powiem, którego najczęściej. To moja słodka tajemnica.

wink
      • cepekolodziej Re: Współczuję 06.09.14, 09:02
        Na Suwalszczyźnie nie ma grzybów -
        • cepekolodziej Re: Współczuję 06.09.14, 09:13
          U mnie w Ruskiej Budzie też nie ma, nawet maślaków, chyba strażacy wszystkie pognietli, jak nie patrzyłem, kiedy paliłem prezenty, no, te niepotrzebne

https://www.fakt.pl/m/crop/-900/-900/faktonline/635451612352676253.jpg
    • cepekolodziej Re: Jestem wq**********************************on 19.09.14, 17:53
      Jak wyżej.

Za to piękny fragment z "Big Fish" Daniela Wallace'a. O gruntownym, pełnym nadziei nieporozumieniu. Kto zechce, przeczyta:

But that reminds me—and stop me if you’ve heard this one—of the day Jesus was watching the gates for St.Peter. Anyway, Jesus is giving him a hand one day when a man walks shuffling up the path to Heaven.

“‘What have you done to enter the kingdom of Heaven?’ Jesus asks him.

“And the man says, ‘Well, not much really. I’m just a poor carpenter who led a quiet life. The only remarkable thing about my life was my son.’

“‘Your son?’ Jesus asks, getting interested.

“‘Yes, he was a quite a son,’ the man says. ‘He went through a most unusual birth and later a great transformation. He also became quite well known throughout the world and is still loved by many today.’

“Christ looks at the man, embraces him tightly, and says ‘Father, father!’

“And the old man hugs him back and says, ‘Pinocchio?’”
      • gini Re: Jestem wq**********************************ona 25.09.14, 09:02
        czarownica.salon24.pl/607360,opcja-niemiecka-czyli-jak-zychowicz-chce-pomoc-niemcom
        pozdrawiam gini Belgijka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka