Dodaj do ulubionych

Polki moje kochane, zróbcie coś!!!

11.03.15, 15:15
Radny PO, kabareciarz Elity o Annie Grodzkiej: monstrum, potwór

"Kobiety polskie! Przed chwilą widziałem w TVP, jak w Waszym imieniu wypowiadał się jakiś dziwoląg pt. Grodzka i inny potwór pt. Nowacka. Przecież to jest paranoja! Polki moje kochane, zróbcie coś!!! Wy jesteście piękne, cudowne, kochane! Nie pozwólcie! Zaprotestujcie!!! Dlaczego o Was i za Was mówią jakieś monstra i stwory!!! Ludzie, czy to się dzieje naprawdę?".

Był to komentarz Skoczylasa do programu TVP Info, do którego zaproszono Annę Grodzką i wicemarszałek Sejmu Wandę Nowicką, którą pomylił z działaczką ruchów kobiecych Barbarą Nowacką.

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,17550257,Radny_PO__kabareciarz_Elity_o_Annie_Grodzkiej__monstrum_.html#ixzz3U5PC9LMl

Wielu Polaków tak myśli ale jest to politycznie niepoprawne. Lubię go jako kabareciarza ale z działalności politycznej nie znam. Ciekawe czy po takiej wypowiedzi uchowa się w PO. Za znacznie łagodniejsze określenia niejaki Węgrzyn wyleciał z partii.
Ale to są struktury lokalne.

Obserwuj wątek
    • prudernik Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 11.03.15, 15:23
      Znam go osobiście i wiem, że poszedł do PO dla kariery... jak to artysta co wypada z obiegu.
      A Barbara Nowacka niczym sie nie rżóni od Nowickiej...widziałeś jej szydercze obleśne grymasy przypminajace
      uśmiech kiedy czeka na swoją wypowiedź w studiu w czasie debat?
      I widocznie miał już serdecznie dosyć tego całego zrzeszonego antyPiSowsko towarzystwa...
    • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 13.03.15, 21:13
      wikul napisał:

> Wielu Polaków tak myśli ale jest to politycznie niepoprawne. Lubię go jako kaba
      > reciarza ale z działalności politycznej nie znam. Ciekawe czy po takiej wypowie
      > dzi uchowa się w PO. Za znacznie łagodniejsze określenia niejaki Węgrzyn wyleci
      > ał z partii.
      > Ale to są struktury lokalne.

Wystawil sobie Pan kabareciarz niepiekna laurke. Coz, talent do rozbawiania (lacznie z pisaniem celnych tekstow) - niewatpliwie ma. Ale ten tekst wyszedl mu - moim zdaniem - slabo. Nabijanie sie z czyjegos wygladu zawsze mnie mierzilo. To strasznie malutkie.

Wikul, niezaleznie od tego co mysli o Pani Grodzkiej 'wiekszosc Polakow', ja mysle o niej zupelnie inaczej. Niewiele jest tak odwaznych i konsekwentnych osob w polityce. Niewielu jest takich politykow odnoszacych sie z szacunkiem do swoich adwersarzy. Pani Grodzka zdecydowanie rozni sie od 'maglarzy i maglarek' roznych opcji politycznych. Ma klase, ktorej moga jej tylko zazdroscic. Byc moze - jest taka wlasnie dlatego, ze przeszla dluga i bardzo trudna droge. Nie musi juz niczego nikomu udowadniac (jak masa innych politycznych 'stazystow' i 'statystow'). Moze byc soba. I pomagac innym.

Podobno 'wiekszosc Polakow' lubi disco polo ... I co ? Mam tez polubic ? Niemozliwe.
      Jest mnostwo spraw, w ktorych nie zgadzam sie z 'wiekszoscia Polakow'.

tete

• krates-8 Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 13.03.15, 21:53
        na pewno o wiele lepiej mówi niż wygląda
        słuchałem z chłopa matrony dzisiaj w radio
        z życzliwym zainteresowaniem
        bo cenię konsekwencję w głoszeniu swojej prawdy
        mam krańcowo przeciwne poglądy
        ale muszę docenić kulturę dyskusji
        ale może wypadła tak dobrze na tle żakowskiego tylko
        w sumie to bez większego znaczenia
        nie ma szans na zebranie podpisów
        i nie ma już czym zwrócić na siebie uwagi publiki
        musiałaby wygrać konkurs interwizji
        • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 13.03.15, 23:17
          krates-8 napisał:

> na pewno o wiele lepiej mówi niż wygląda
          > słuchałem z chłopa matrony dzisiaj w radio
          > z życzliwym zainteresowaniem
          > bo cenię konsekwencję w głoszeniu swojej prawdy
          > mam krańcowo przeciwne poglądy
          > ale muszę docenić kulturę dyskusji
          > ale może wypadła tak dobrze na tle żakowskiego tylko
          > w sumie to bez większego znaczenia
          > nie ma szans na zebranie podpisów
          > i nie ma już czym zwrócić na siebie uwagi publiki
          > musiałaby wygrać konkurs interwizji

Tez mysle, ze nie ma szans z podpisami. Zreszta, chyba nie sadzila, ze moze sie to udac w wyscigu do prezydenckiego fotela.
          Ale mam nadzieje, ze stala sie na tyle rozpoznawalna - ze w nastepnych wyborach parlamentarnych wystartuje z sukcesem.

tete
      • wikul Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 13.03.15, 22:28
        t_ete napisała:

> wikul napisał:

> Wystawil sobie Pan kabareciarz niepiekna laurke. Coz, talent do rozbawiania (la
        > cznie z pisaniem celnych tekstow) - niewatpliwie ma. Ale ten tekst wyszedl mu -
        > moim zdaniem - slabo. Nabijanie sie z czyjegos wygladu zawsze mnie mierzilo. T
        > o strasznie malutkie.

Nabijanie się z czyjegoś (lub swojego) wyglądu to abecadło kabareciarza i mnie to nie dziwi. W kabarecie Elita naśmiewanie się z siebie to codzienność. Mnie to nie dziwi. Wśród polityków takie zachowanie też jest powszechne. W każdym razie wśród niektórych. Powiedzenia "siadaj kurduplu" itp. nie wywołało specjalnych emocji. Mam wrażenie że w panującej w Polsce atmosferze politycznej poprawności są równi i równiejsi. O jednych można pisać co się chce inni sa nietykalni. Grodzka należy do nietykalnych.

> Wikul, niezaleznie od tego co mysli o Pani Grodzkiej 'wiekszosc Polakow', ja my
        > sle o niej zupelnie inaczej. Niewiele jest tak odwaznych i konsekwentnych osob
        > w polityce. Niewielu jest takich politykow odnoszacych sie z szacunkiem do swoi
        > ch adwersarzy. Pani Grodzka zdecydowanie rozni sie od 'maglarzy i maglarek' roz
        > nych opcji politycznych. Ma klase, ktorej moga jej tylko zazdroscic. Byc moze -
        > jest taka wlasnie dlatego, ze przeszla dluga i bardzo trudna droge. Nie musi j
        > uz niczego nikomu udowadniac (jak masa innych politycznych 'stazystow' i 'staty
        > stow'). Moze byc soba. I pomagac innym.

Nie podzielam poglądu że Grodzka ma klasę a Sejm nie musi być siedliskiem wszelkiej maści oryginałów.

> Podobno 'wiekszosc Polakow' lubi disco polo ... I co ? Mam tez polubic ? Niemoz
        > liwe.
        > Jest mnostwo spraw, w ktorych nie zgadzam sie z 'wiekszoscia Polakow'.
        > tete

Nie lubię, ba, nie cierpię disco polo ale wokół (na czele z GW) wszyscy się starają mi wmówić że ta muzyka jest o.k. a film pod takim tytułem to prawie arcydzieło.
        • t_ete Skoczylas przeprosil 13.03.15, 23:10
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,17567359,Skoczylas_przeprasza___Nie_bylo_moja_intencja_nikogo.html?lokale=szczecin#BoxNewsImg
          Dobrze, ze przeprosil ...

> > wikul napisał:

> Nabijanie się z czyjegoś (lub swojego) wyglądu to abecadło kabareciarza i mnie
          > to nie dziwi. W kabarecie Elita naśmiewanie się z siebie to codzienność.

Wiesz ... ironie do szyderstwa dzieli 'centymetr'.

> Wśród polityków takie zachowanie też jest powszechne. W każdym raz
          > ie wśród niektórych. Powiedzenia "siadaj kurduplu" itp. nie wywołało specjalnyc
          > h emocji. Mam wrażenie że w panującej w Polsce atmosferze politycznej poprawnoś
          > ci są równi i równiejsi. O jednych można pisać co się chce inni sa nietykalni.
          > Grodzka należy do nietykalnych.

A ja mam wrazenie, ze nikt nie jest 'nietykalny'. Wiekszosc atakuje - jedynie niektorzy (niektore) sie 'nie odwijaja'.

> Nie lubię, ba, nie cierpię disco polo ale wokół (na czele z GW) wszyscy się sta
          > rają mi wmówić że ta muzyka jest o.k. a film pod takim tytułem to prawie arcydz
          > ieło.

No widzisz, to 'wspolnie' nie lubimy disco polo smile Ale na film poszlam 'w celach badawczych' (zeby - byc moze - zglebic wreszcie - to niezrozumiale dla mnie zjawisko).
          Z pewnoscia nie arcydzielo. Moze raczej - zabawa z konwencja. Swietny Tomasz Kot ! Dla niego - warto smile

tete
          • wikul Re: Skoczylas przeprosil ... 15.03.15, 18:25
            ... ale ci nie mają zamiaru.

wyborcza.pl/1,75968,17515115,Szczucie_na_Komorowskiego.html#TRrelSST
            • t_ete Re: Skoczylas przeprosil ... 15.03.15, 22:33
              wikul napisał:

> ... ale ci nie mają zamiaru.
              >
              rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75968,17515115,Szczucie_na_Komorowskiego.html#TRrelSST

Z tego zyja. Bo ktos to 'kupuje'. Smakuje mu.... sad
              Skoro chce - dostanie wiecej, wiecej i jeszcze wiecej ... Do czego prowadzi dokarmianie nienawisci ?

tete

• ewa8a Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 19:58
        t_ete napisała:
        > Wystawil sobie Pan kabareciarz niepiekna laurke.

To samo pomyślałam, gdy przeczytałam o tym chamskim popisie. Przeprosił, ale niesmak pozostał i nie ma szans, by o tym zapomnieć. Szkoda, bo Elita kojarzyła mi się zawsze z czymś bardzo sympatycznym i zabawnym.
        • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 22:39
          ewa8a napisała:

> To samo pomyślałam, gdy przeczytałam o tym chamskim popisie. Przeprosił, ale ni
          > esmak pozostał i nie ma szans, by o tym zapomnieć. Szkoda, bo Elita kojarzyła m
          > i się zawsze z czymś bardzo sympatycznym i zabawnym.

Szkoda. Bywalo, ze humor mieli 'gruby' ale pewnych granic nie przekraczali (przynajmniej tak to pamietam).

tete
        • jaceq Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 22:43
          Akurat Skoczylas był zawsze tzw. "najsłabszym ogniwem" Elity. Kiedyś uważałem, że to tylko taka poza, że on tylko udaje kogoś odstającego poziomem od reszty w celu jakiejś dramaturgii kabaretowej. Niestety, od lat wiem, że wcale nie udawał, że taki właśnie jest.
          To człek tej mendy Zdrojewskiego. Platfus obywatelski ksywa "zakrystian". Permanentny radny od bodaj 2000.
          • ewa8a Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 16.03.15, 16:31
            Rzeczywiście, to permanentny radny! Jak podaje wikipedia jest radnym nawet od 1998r. Nie wyobrażam sobie Kaczmarka, którego najbardziej lubiłam z całej Elity, by wygłosił taki prostacki tekst. To całkiem inna klasa. Tzw. artystom bliskie znajomości z polityką nie wychodzą na dobre. Rosiewicz najlepszym przykładem.
      • lepian4 Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 16.03.15, 13:02
        Daj spokoj, Ania jako Krzysio moglaby byc wiarygodna. A tak pozostal tylko szyderzcy smiech
        • ewa8a Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 16.03.15, 16:27
          lepian4 napisał:
          >Daj spokoj, Ania jako Krzysio moglaby byc wiarygodna. A tak pozostal tylko szyderzcy smiech

Niewątpliwie. Facet o takiej posturze nie wygląda dobrze w kobiecym wydaniu. Ale cóż zrobić, widać, podświadomość wzięła górę. To nie jest dewiacja seksualna, mylona często z transwestytyzmem, tylko dramat osoby, uwięzionej w nie swoim ciele. Cena tego wyboru jest ogromna. Dużo czasu musi upłynąć, by taki naród, jak Polacy zaakceptowali inność, nawet wówczas, gdy ta inność nie wchodzi im w drogę.
          Trudno mi oceniać Annę Grodzką jako polityka. Nie obserwuję jej dość wnikliwie, jednakże faktem jest, że jak napisała Tete, jest to osoba, która jak mało kto odnosi się z szacunkiem do adwersarzy, dlatego uważam, że powinna być traktowana w podobny sposób.
          • lepian4 Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 17.03.15, 10:42
            Gdyby Krzysia Grodzki odnosila sie z szacunkiem do mojej osoby, to nie publikowalby w mediach swoich zdjec z basenu w damskim stroju kapielowym. Ten facet chce byc powaznym politykiem?
            • ewa8a Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 17.03.15, 16:04
              Chodziło o szacunek do adwersarzy politycznych, ludzi z którymi Anna Grodzka styka się głównie w sejmie.
              Przykład z basenem doprawdy kuriozalny, uporczywe przekręcanie imienia i nazwiska głupiutkie i dziecinne – chyba czas zakończyć dyskusję.
              • lepian4 Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 18.03.15, 15:25
                Super kontrargument na zakonczenie rozmowy!
          • prudernik Wielkie dzięki dla Wikula za: 17.03.15, 11:25
            Grodzka u Olejnik:

Kto zapyta o stan organów płciowych prezesa PiS?

Moi koledzy m.in. Jasiu Kaczmarek, Krzysiu Wielicki są po Elektronice czyli znają się na czułych sygnałach na wysokich poziomach częstości a Tadziu Drozda i Jurek Skoczylas po Elektrycznym rozumieją moc i niskie częstotliwości
            www.prw.pl/articles/view/38330/Hej-kieliszki-w-dlon-Kabaret-Elita-swietuje-45-lecie-istnienia
    • andrzejg Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 14.03.15, 03:36
      wikul napisał:

>
      > Wielu Polaków tak myśli ale jest to politycznie niepoprawne.

Wiele kobiet upewni się Wikulu, że mężczyźni mózg maja umiejscowiony tam gdzie każda z nich sie domysla. Ja pewnie też, bo i dla mnie Grodzka/i to jakaś pomyłka.

A.
      • lumpior Polityka i wiara ogłupia totalnie. 14.03.15, 08:20
        No i mamy przykłady nie tylko Skoczylasa.A innitongue_outietrzak,Pospieszalski,Lichocka,Pawłowicz,Kempa,Oko,Rydzyk..... Polityczny kościół,nawiedzona polityka,to jeden ..diabeł.
      • kalllka Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 14.03.15, 14:13
        W Polsce politykę stosuje się jak wytrych. Liczą się efekty a nie narody.
        Wiedzac, ze opinia sie dowolnie steruje ( i tak nie rozróżnia politycznego sensu debaty od społecznego efektu) to na p. G. zastosowano wypróbowany marketingowy scenariusz: wszystko jedno jak ( się mówi pisze) o mięsie byle było dużo i wszędzie.
        Zwłaszcza zwrócenie uwagi i właśnie krytyka tzw autorytetow społecznych "winduje" partie, a nie markę ( nazwisko)
        Nie nadawalabym wiec politycznego znaczenia
        p.G ale poszerzała świadomość społeczna, ze każdy zdobyty w kamp prezydenckiej głos ( na G.,P. czy O. ) i tak zasili lewice w wyb. parlamentarnych.
        • kalllka Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 14.03.15, 14:17
          Errata: powinno być:
          Liczą sie widoczne efekty, a nie użyte metody.
    • wikul Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 21:07
      Na Grodzką złego słowa nie można powiedzieć. To święta krowa. Co innego prezydent Polski lub inny "normalny" polityk. Tych można besztać i mieszać z błotem.

wyborcza.pl/1,75968,17515115,Szczucie_na_Komorowskiego.html#TRrelSST
      • jaceq Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 22:55
        wikul napisał:

> Na Grodzką złego słowa nie można powiedzieć.

O dziwo - nawet mnie jest dość trudno to uczynić. Ten poseł/poślica zadziwiająco dobrze wypada jeżeli chodzi o typową robotę poselską, przy tym trzeba mieć na względzie jego/jej ułomność wcale nie ułatwiającą wystąpień publicznych przed audytorium np. Jojów, Pawłowiczów, Karskich, czy Suskich.
        • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 23:11
          jaceq napisał:

> O dziwo - nawet mnie jest dość trudno to uczynić. Ten poseł/poślica zadziwiając
          > o dobrze wypada jeżeli chodzi o typową robotę poselską, przy tym trzeba mieć na
          > względzie jego/jej ułomność wcale nie ułatwiającą wystąpień publicznych przed
          > audytorium np. Jojów, Pawłowiczów, Karskich, czy Suskich.

Ulomnosc ?
          Masz na mysli 'prawie cale' zycie w nieakceptowanym ciele ? Kilkudziesiecioletnia udreke, ktora zakonczyla operacja (fizyczna) zmiany plci ? Wyglad zewnetrzny ?
          Podziwiam jej odwage. Przeszla przez pieklo - i w jakis sposob - nadal przechodzi.
          Ale teraz inaczej. W zgodzie z soba.
          Oby kazdemu czlowiekowi wystarczylo odwagi by byc w zgodzie z soba.

tete
          • jaceq Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 23:39
            Powinienem był dodać: "ułomność poselska" znacznie utrudniająca wykonywanie tego zawodu w polskim sejmie.
            Brak jednej nogi również nazywam ułomnością, utrudniającą wykonywanie zawodu kuriera. A brak języka jest poważną ułomnością utrudniającą pracę jako native speaker. No, ale ludzie wybitni sobie jakoś radzą. Ludwig Van ogłuchł (ułomność) i dopiero potem spłodził coś niesamowitego: Hammerklavier, nie licząc kolejnych symfonii czy koncertów fortepianowych.
            • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 16.03.15, 12:00
              jaceq napisał:

> Powinienem był dodać: "ułomność poselska" znacznie utrudniająca wykonywanie teg
              > o zawodu w polskim sejmie.
              > Brak jednej nogi również nazywam ułomnością, utrudniającą wykonywanie zawodu ku
              > riera. A brak języka jest poważną ułomnością utrudniającą pracę jako native spe
              > aker. No, ale ludzie wybitni sobie jakoś radzą. Ludwig Van ogłuchł (ułomność)
              > i dopiero potem spłodził coś niesamowitego: Hammerklavier, nie licząc kolejnych
              > symfonii czy koncertów fortepianowych.

smile

Niech Ci bedzie ta 'ulomnosc'. Ja inaczej rozumiem to slowo.

'Ulomnosc poselska' - kojarzy mi sie raczej jako 'niezdolnosc poselska'. Takich 'niezdolnych' jest w naszym parlamencie calkiem sporo. Z wygladu : 'niepodobni do nikogo', gdy otworza usta - klepia 'przekaz dnia', niezdolni do samodzielnego myslenia lub sprzedajacy swa samodzielnosc za pozycje u szefa ?

tete
              • prudernik Oj Tete..Teta... 16.03.15, 12:07
                Scena z tych okoliczności - gdyby ŚP Prezydent Lech Kaczyński wszedł butami na krzesło przewodniczącego japońskiego parlamentu - byłaby pokazywana każdego dnia kampanii. Trafiłaby na czołówki wszystkich głównych programów informacyjnych. Doskonale pamiętamy, jak niszczony był za życia ŚP Prezydent Kaczyński i jak bardzo piętnowany był za każdą popełnioną lub niepopełnioną (jak w przypadku obracania szalika na meczu Austria - Polska podczas Euro 2008) gafę. Ówcześnie wystarczyło, by Prezydent Kaczyński pomylił imię psa na spotkaniu z ratownikami, by można było zgłaszać postulat o przedterminowe wybory. Tym samym, gdyby Lech Kaczyński wszedł butami na jakiekolwiek krzesło (już nawet nie mówię o krześle przewodniczącego japońskiego parlamentu), rządowe media rozpływałyby się z pogardy i nienawiści pod adresem Głowy Państwa, a ordynans Komorowskiego - Palikot, wołałby o natychmiastowe badania psychiatryczne przeprowadzone dla Prezydenta.

Fala jadu i agresji (a co najmniej zmasowanej krytyki) tych samych ludzi którzy dziś z całych sił wybielają Bronisława Komorowskiego, byłaby nieprzebrana. To byłaby nagonka totalna. Ba, uważam, że... słuszna. Tak, zachowanie Komorowskiego było niegodne urzędu jaki sprawuje. Różnica polega jednak na tym, że gdyby to co zrobił Komorowski uczynił ŚP Prezydent Kaczyński, zostałby zaszczuty. Dziś, na podstawie opisywanej sytuacji, można dostrzec jak bardzo różnie rządowe media reagują na zachowania poszczególnych polityków.

Jednak to czego dokonał Komorowski podczas podróży do Japonii, na długo zapisze się w annałach największych dyplomatycznych skandali Polski po 1989 roku.
                lipinski.salon24.pl/637046,medialna-histeria-przeciwko-andrzejowi-dudzie-rosnie-i-bedzie-narastac
                • t_ete cos takiego 17.03.15, 22:26
                  widze fale hejtu plynace przez net - w mysl 'klamstwo powtorzone tysiac razy - staje sie prawda' - 'skandaliczne krzeslo' stalo sie prawda ...

codziennie TVN24 relacjonuje wystepy kandydatow - ale nie dostrzeglam by jakies 'po-wskie bojowki' - wrzeszczac i buczac - atakowaly spotkania kandydata Dudy ...

ktoz to ach ktoz - skrzykuje sie w necie - by entuzjastycznie przeszkadzac prezydentowi-kandydatowi Komorowskiemu ?

czyzby to byli mlodzi, dobrze wychowani konserwatysci ?

tete

• wikul Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 16.03.15, 14:10
            t_ete napisała:

> Ulomnosc ?
            > Masz na mysli 'prawie cale' zycie w nieakceptowanym ciele ? Kilkudziesiecioletn
            > ia udreke, ktora zakonczyla operacja (fizyczna) zmiany plci ? Wyglad zewnetrzny?
            > Podziwiam jej odwage. Przeszla przez pieklo - i w jakis sposob - nadal przechodzi.
            > Ale teraz inaczej. W zgodzie z soba.
            > Oby kazdemu czlowiekowi wystarczylo odwagi by byc w zgodzie z soba.
            > tete

Twoja naiwność i łatwowierność poraża. To "niezaakceptowane ciało" nie przeszkadzało mu na zostanie ojcem i dziadkiem, zapuszczać brodę i wąsy. Oddajmy głos Wikipedi opisującej jej życiowe "piekło".

Ukończyła studia z zakresu psychologii klinicznej na Uniwersytecie Warszawskim. Następnie uzyskała stopień wojskowy starszego sierżanta podchorążego. W okresie PRL działała w Zrzeszeniu Studentów Polskich (m.in. jako instruktor polityczny młodych kadr) i PZPR (m.in. zasiadając podczas stanu wojennego w egzekutywie Podstawowej Organizacji Partyjnej na UW). W latach 80. pracowała w wydawnictwie książkowym, w 1986 objęła stanowisko dyrektorskie w przedsiębiorstwie Alma Press.
            W okresie III RP prowadziła własną działalność gospodarczą, pracując w branży wydawniczej, reklamowej i poligraficznej, była producentem wykonawczym drugiego sezonu serialu Defekt z 2005. W latach 2003–2006 zasiadała w radzie nadzorczej rozgłośni Radio dla Ciebie. Działała w Socjaldemokracji RP, następnie do września 2011 była członkinią Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Warszawie. Wstąpiła także do Stowarzyszenia „Ordynacka”. W wyborach samorządowych z 1998 bez powodzenia startowała do sejmiku mazowieckiego z listy Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

W zaawansowanym wieku wybrała sobie sposób na życie jako kobiety. Dlaczego interesował/a się organami płciowymi Kaczyńskiego pozostanie go/jej słodka tajemnicą.
            Grodzka u Olejnik: Kto zapyta o stan organów płciowych prezesa PiS?
            • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 17.03.15, 22:55
              wikul napisał:

> Twoja naiwność i łatwowierność poraża. To "niezaakceptowane ciało" nie przeszka
              > dzało mu na zostanie ojcem i dziadkiem, zapuszczać brodę i wąsy. Oddajmy głos W
              > ikipedi opisującej jej życiowe "piekło".

Przepraszam Cie Wikul, wikipedia tu nie pomoze. Wyliczanie co robila, kim byla.
              Jesli zdecydowala sie na zabieg w tak poznym wieku - nie oznacza, ze zrobila to dla kaprysu ... sam chyba w to nie wierzysz, ze mezczyzna moze poddac sie amputacji penisa ... ot tak wink

Trzeba naprawde wielkiej determinacji.

Przywolam inny przyklad.
              Stosunki homoseksualne nie byly w peerelowskiej Polsce karane wiezieniem - a jednak osoby o tej orientacji 'ukrywaly sie', bywalo ze zawieraly fikcyjne malzenstwa. Moze w kregach artystycznych bylo nieco 'swobodniej' ale nikt oficjalnie do homoseksualizmu sie nie przyznawal. Dlaczego ? No jak myslisz ?
              Dopiero po wielu latach (po 1989) zaczely sie niesmiale 'comming out'-y. Najpierw w kregach artystycznych.

Skoro tak trudno bylo w peerelu ludziom przyznac sie oficjalnie do homoseksualnych preferencji i czasem przez cale zycie tkwili w klamstwie - fikcyjnym malzenstwie, to mozesz wyobrazic sobie sytuacje osoby transseksualnej ??? Pewnie takze poddawali sie presji - zawierali malzenstwa (czy wychodzily za maz).

W latach osiemdziesiatych chyba - przeprowadzono w Polsce pierwsza operacje zmiany plci. Wczesniej to bylo nieosiagalne.

> Dlaczego interesował/a się organami płciowymi Kaczyńskiego pozostanie go/jej słodka tajemnicą.
              > Grodzka u Olejnik: Kto zapyta o stan organów płciowych prezesa PiS?

Dlaczego tajemnica ? Ja to doskonale zrozumialam.
              Niby dlaczego jedynie pani Anna Grodzka ma byc adresatka pytan odnosnie stanu narzadow plciowych ?

tete

• wikul Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 18.03.15, 15:37
                t_ete napisała:

> Przepraszam Cie Wikul, wikipedia tu nie pomoze. Wyliczanie co robila, kim byla.
                > Jesli zdecydowala sie na zabieg w tak poznym wieku - nie oznacza, ze zrobila to
                > dla kaprysu ... sam chyba w to nie wierzysz, ze mezczyzna moze poddac sie ampu
                > tacji penisa ... ot tak wink
                >
                > Trzeba naprawde wielkiej determinacji.

Trudno dyskutować z kimś kto tak bezkrytycznie wierzy b. agentowi we wszystkie opowieści. Nie chcesz Wikipedii to inne źródło które może wyjaśni Ci wątpliwości. Mogę tylko ponownie podkreślić Twoją łatwowierność. Wszystko co mówi przyjmujesz za prawdę a wszelkie wątpliwości na jego korzyść. Dlaczego nie przeprowadził tej operacji w Polsce ? Czy to nie próba ukrycia szczegółów?
                yelita.pl/artykuly/art/grodzka

> > Dlaczego interesował/a się organami płciowymi Kaczyńskiego pozostanie go
                > /jej słodka tajemnicą.
                > > Grodzka u Olejnik: Kto zapyta o stan organów płciowych prezesa PiS?
                >
                > Dlaczego tajemnica ? Ja to doskonale zrozumialam.
                > Niby dlaczego jedynie pani Anna Grodzka ma byc adresatka pytan odnosnie
                > stanu narzadow plciowych ?

????????????????????
                > tete
                >
                • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 19.03.15, 23:23
                  wikul napisał:

> Trudno dyskutować z kimś kto tak bezkrytycznie wierzy b. agentowi we wszystkie
                  > opowieści. Nie chcesz Wikipedii to inne źródło które może wyjaśni Ci wątpliwośc
                  > i. Mogę tylko ponownie podkreślić Twoją łatwowierność. Wszystko co mówi przyjmu
                  > jesz za prawdę a wszelkie wątpliwości na jego korzyść. Dlaczego nie przeprowadz
                  > ił tej operacji w Polsce ? Czy to nie próba ukrycia szczegółów?
                  > yelita.pl/artykuly/art/grodzka

Jakby tu powiedziec ... delikatnie ? Dla mnie przeszlosc polityczna Anny Grodzkiej - i problemy zwiazane z tym, ze byla osoba transseksualna - to dwie odrebne sprawy. Nie mam zamiaru ich laczyc i formulowac dziwacznych (wg. mnie) wnioskow.
                  Moge nie akceptowac jej wyborow zyciowych z lat osiemdziesiatych czy pozniejszych - ale nie mam zamiaru byc sedzia w tej sprawie. To nie moja rola.
                  Zycie osoby transseksualnej - jest udreka. Mozesz w to nie wierzyc lub nie chciec wierzyc - Twoj wybor.

> ????????????????????

Tyle znakow zapytania ? Czyzby to bylo oczywiste ze mozna jednej osobie zadac takie pytanie a innej nie ? Pani Anna Grodzka moze byc obiektem ataku ? Niby dlaczego ? Poniewaz otwarcie mowila o zmianie plci ?

Swietnie. Z takim uzasadnieniem mozna zadac pytanie 'o stan narzadow' kazdemu politykowi w wieku dojrzalym, ktory np. nie splodzil dzieci ....

To byloby rownie 'subtelne'.

Zeby bylo jasne. Uwazam, ze kazdy czlowiek ma prawo do prywatnosci, intymnosci. Polityk rowniez. Trudno by Anna Grodzka mogla 'ukryc' transeksualnosc , zreszta chyba przez dlugi czas dzialala w 'trans- fuzji' ( transfuzja.org/) , powiedziala o sobie tyle - ile chciala powiedziec. To jej prawo. Dziennikarze, politycy (lub osoby, ktorym sie wydaje, ze sa dziennikarzami czy politykami) powinny miec wyczucie granicy stawiania pytan - nie sadzisz ?

tete
              • ewa8a Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 18.03.15, 16:39
                Bardzo, bardzo dawno temu, kiedy bardziej niż teraz interesował mnie świat i czytałam niemal wszystko , kupiłam sobie książkę, bo zaintrygował mnie tytuł ,,Apokalipsa płci’’ (właśnie ją wyjęłam z biblioteczki), autorstwa Kazimierza Imielińskiego i Stanisława Dulki – rok wydania 1989. Po raz pierwszy zetknęłam się z problemem transseksualizmu. Książka jest pełna wypowiedzi tych nieszczęśliwych istot. Do głowy by nie przyszło, by z nich drwić. Rozumiem ich i bardzo współczuję.
                Wrzucając w google słowa : Jacek transseksualizm syn, można poznać historię Jacka Grudkowskiego i jego wspaniałego syna. Sentymentalna nie jestem, ale wciąż mnie to wzrusza, a takie bezmyślne barany jak Skoczylas powinny wygłaszać swoje apele pod budką z piwem.
      • t_ete Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 15.03.15, 22:56
        wikul napisał:

> Na Grodzką złego słowa nie można powiedzieć. To święta krowa. Co innego prezyde
        > nt Polski lub inny "normalny" polityk. Tych można besztać i mieszać z błotem.

Ja nikogo z blotem nie mieszam. Krytyka wystarczy. Traktuje innych tak - jak chcialabym - zeby inni mnie traktowali. Z marginesem na pomylke. Na ludzki blad. Na slaby dzien. Totez wobec bezpardonowego chamstwa jestem bezradna (i chyba bezbronna ; probowalam - ale poleglam).

tete

• ewa8a Panu Skoczylasowi chciałabym podziękować za troskę 17.03.15, 16:08
      Jak będę potrzebowała rady, dam panu skoczylasowi znać. Osobiście jestem za tym, by w moim imieniu działały Grodzkie i Nowickie niż panie pokroju Kempy, Pawłowicz, czy innej Sobeckiej.
      • t_ete Re: Panu Skoczylasowi chciałabym podziękować za t 17.03.15, 23:01
        ewa8a napisała:

> Jak będę potrzebowała rady, dam panu skoczylasowi znać. Osobiście jestem za ty
        > m, by w moim imieniu działały Grodzkie i Nowickie niż panie pokroju Kempy, Pawł
        > owicz, czy innej Sobeckiej.

Nie przepadam za pania Nowicka ale chetnie slucham pani Nowackiej. Ma dziewczyna zimna krew (w Kawie na Lawe) i radzi sobie swietnie.

tete
        • wikul Re: Panu Skoczylasowi chciałabym podziękować za t 18.03.15, 15:42
          t_ete napisała:

> Nie przepadam za pania Nowicka ale chetnie slucham pani Nowackiej. Ma dziewczyn
          > a zimna krew (w Kawie na Lawe) i radzi sobie swietnie.
          > tete

Jedna warta drugiej. Nowacka z głupawym uśmiechem tylko mizdrzy się do sąsiadów przy stole. Naiwne lewactwo aż przykro.
          • t_ete Re: Panu Skoczylasowi chciałabym podziękować za t 19.03.15, 22:50
            wikul napisał:

> Jedna warta drugiej. Nowacka z głupawym uśmiechem tylko mizdrzy się do sąsiadów
            > przy stole. Naiwne lewactwo aż przykro.

W Kawie na Lawie odbywaja sie mistrzostwa w 'mowieniu rownoleglym' . Trzeba miec swieta cierpliwosc zeby w tym uczestniczyc - i chyba wieksza ... zeby to ogladac.
            Na tle tuzow politycznych wszelkich opcji - pani Nowacka nie prezentuje sie specjalnie naiwnie. Moge sie z nia nie zgadzac - ale przynajmniej mnie tak nie wkurza jak pan Ziobro czy ekstremalnie irytujacy Mastalerek.

Mizdrzy sie ... ? Nie zarejestrowalam.

tete
            Moze bardziej przywiazuje

• t_ete cd. bo ucielo 19.03.15, 22:54
              Moze bardziej przywiazuje wage do tresci, a nie do min - czesciej slucham niz ogladam (pracuje, niestety takze w niedziele).

tete
        • ewa8a Re: Panu Skoczylasowi chciałabym podziękować za t 18.03.15, 16:46
          Lubię zarówno jedną, jak i drugą. Wandę Nowicką cenię za odwagę. Z każdej strony dostaje kopniaki, a jednak nie poddaje się. Najbardziej bezpieczną pozycją jest prezentowanie mglistych poglądów, robienie oka do wszystkich opcji i unikanie działań niepopularnych w pewnych kręgach (specjalność członków PO). Ona tego najwyraźniej nie potrafi. Mistrzynią hipokryzji była Matkaboskakwasniewska. Jej małzonek był w tym wręcz niezrównany. Obydwoje mają dobre sondaże, pomimo niecnych wybryków tego ostatniego. Konformizm popłaca.
          Barbara Nowacka zapowiada się nieźle. Oby była równie odważna jak jej mama, która wiele musiała znosić od sukienkowych i ich klakierów.
    • t_ete Pan Skoczylas odszedl z PO 20.03.15, 22:05
      zeby nie stawac przed sadem partyjnym

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,17632506,Jerzy_Skoczylas_nie_jest_juz_w_PO__Wlasnie_zrezygnowal.html?lokale=szczecin#BoxNewsLink
      tete
      • wikul Re: Pan Skoczylas odszedl z PO 21.03.15, 12:07
        PO od dawna skręca w lewo poddając się bezrefleksyjnej politycznej poprawności. Takie działania napędzają głosów PiS itp. Największy piewca politycznej poprawności właśnie totalnie zbankrutował.
      • ewa8a Re: Pan Skoczylas odszedl z PO 22.03.15, 09:22
        Mile zaskoczona jestem komentarzami pod artykułem. Okazuje się, że internauci odróżniają chamstwo od wolności wypowiedzi i zwracają uwagę, że prostactwo Skoczylasa nie licuje z dokonaniami kabaretu Elita, ani z funkcją, którą pełni ten osobnik w radzie miasta.
        • wikul Re: Pan Skoczylas odszedl z PO 22.03.15, 11:07
          ewa8a napisała:

> Mile zaskoczona jestem komentarzami pod artykułem. Okazuje się, że internauci o
          > dróżniają chamstwo od wolności wypowiedzi i zwracają uwagę, że prostactwo Sk
          > oczylasa nie licuje z dokonaniami kabaretu Elita, ani z funkcją, którą pełni t
          > en osobnik w radzie miasta.

Może nie licują ale nie takie epitety są tolerowane gdy nie dotyczą "lewackich świętych krów".
          • ewa8a Re: Pan Skoczylas odszedl z PO 22.03.15, 13:14
            Jak mniemam, to Anna Grodzka jest tym nietykalnym lewakiem. Możesz mi wyjaśnić, którą z wybranych z poniższej definicji postaw reprezentuje ?

,,Skrajna lewica (radykalna lewica, ultralewica, ekstremizm lewicowy, rewolucyjna lewica) – postawa społeczno-polityczna, obejmująca lewicowe nurty polityczne charakteryzujące się postawami antykapitalistycznymi i jednocześnie rewolucyjnymi, takie jak:
            Komunizm
            • marksizm
            o leninizm
            o trockizm
            o luksemburgizm
            o lewicowy komunizm
            o fidelizm
            o guevaryzm
            o titoizm
            o maoizm
            o hodżyzm
            • autonomizm
            • goszyzm
            • neokomunizm
            • eurokomunizm (zbliżający się często jednak do niezaliczanej do radykalnej czy skrajnej lewicy socjaldemokracji)
            • komunizm chrześcijański
            • komunizm utopijny
            • Nowa lewica
            Anarchizm
            • anarchokolektywizm
            • anarchokomunizm
            • anarchosyndykalizm''
            • t_ete :) 22.03.15, 17:38
              no to ja sobie cichutko w kacie poczekam ; wszak i mnie ktos kiedys 'lewaczka' nazwal ...

tete

ps. jesli 'poprawnosc' ma oznaczac, ze ludzie zanim sie o kims wyraza .... (chcialam napisac 'nieparlamentarnie' ale to juz nie jest aktualne ... jezyk 'parlamentarny' rozlozyl sie na straganie i trzyma mocno w maglu) - ordynarnie, wulgarnie, prostacko itd. - ugryza sie wczesniej w jezyk : jestem 'za'
              • wikul Re: :) 22.03.15, 20:44
                t_ete napisała:

> no to ja sobie cichutko w kacie poczekam ; wszak i mnie ktos kiedys 'lewaczka'
                > nazwal ...
                >
                > tete
                >
                > ps. jesli 'poprawnosc' ma oznaczac, ze ludzie zanim sie o kims wyraza .... (chc
                > ialam napisac 'nieparlamentarnie' ale to juz nie jest aktualne ... jezyk 'parla
                > mentarny' rozlozyl sie na straganie i trzyma mocno w maglu) - ordynarnie, wulga
                > rnie, prostacko itd. - ugryza sie wczesniej w jezyk : jestem 'za'

Nie udawaj, tete, że nie wiesz o co chodzi.
                • t_ete Re: :) 22.03.15, 21:29
                  wikul napisał:

> Nie udawaj, tete, że nie wiesz o co chodzi.

Nie udaje.
                  Ludzie tak sie 'zapamietuja' w politycznej niecheci, ze przestaja panowac nad wlasnym jezykiem. I dotyczy to dyskutantow roznych opcji.
                  Mozna sie wsciec, jasne - ale jest granica. Pewnie kazdy ma inna ...
                  Poza tym - mysle, ze slowne szambo najbardziej paskudzi autora (choc on sam - w ferworze - akurat tego nie dostrzega).

Zostalam 'lewaczka' bo ktos uznal, ze mam poglady odstajace (pewnie w lewo wink) od tych 'jedynie wlasciwych'. W innym kregu (z przewaga 'lewicujacych') parskano, ze jestem 'liberalka' - i to zapewne byla obelga wink). Moze wiec jestem ... w centrum ? Z dala od fundamentalizmow i siekania nozem myslacych inaczej - z idee fixe, ze dialog jest mozliwy ...

Czasem wydaje mi sie, ze gdy ktos uparcie tkwi w centrum - to go zadeptuja i ci z prawej i ci z lewej ... choc kazdy z innego powodu wink

tete

• wikul Re: Pan Skoczylas odszedl z PO 22.03.15, 20:54
              ewa8a napisała:

> Jak mniemam, to Anna Grodzka jest tym nietykalnym lewakiem. Możesz mi wyjaśnić,
              > którą z wybranych z poniższej definicji postaw reprezentuje ?

Pasuje do wielu wymienionych definicji. Wystarczy przeczytać życiorys i dopasować. Doszła tylko , modna ostatnio "zieloność".

Krzysztof Bogdan Bęgowski urodzony16 marca 1954 r. w Otwocku, syn Kazimiery i Józefa, komunistycznego pułkownika Ludowego Wojska Polskiego. Komunista, karierowicz PRL.
              Ukończył psychologię kliniczną. W 1982 r., w stanie wojennym był członkiem egzekutywy POP PZPR i Rady Okręgowej Socjalistycznego Związku Studentów Polskich, gdzie zasiadał w Komitecie Wykonawczym ds. Pracy Politycznej, a później ds. Szkoleń.
              We wrześniu 1982 r. Krzysztofa Bęgowskiego oddelegowano do Szkoły Podchorążych Rezerwy w Łodzi, gdzie odbył szkolenia polityczne. Po długotrwałym przeszkoleniu wojskowym, został dyrektorem Alma Pressu, wydawnictwa ZSP założonego w 1984 r. przez Jarosława Pachowskiego, członka PZPR, syna ambasadora PRL-u.
              Bęgowski bez przeszkód podróżował za granicę, był m.in. w Moskwie i Rostowie w lipcu 1982 r. na seminarium szkoleniowym organizowanym przez Komsomoł. Jako sekretarz Komisji Informacji Rady Naczelnej ZSP w 1984 r. był w Berlinie Wschodnim i Lipsku, jako dyrektor i redaktor naczelny Alma Press pojechał na Kubę, do Jugosławii oraz do Austrii. W dokumentach wyjazdowych Krzysztofa Bęgowskiego widniała adnotacja, że za wyjazdy odpowiedzialność brały wojskowe służby specjalne PRL-u. Krzysztof Bęgowski dysponował paszportem uprawniającym do wielokrotnego przekraczania granicy, który w czasach PRL-u posiadali tylko ludzie władzy.
              • t_ete Wikul 22.03.15, 21:39
                wikul napisał:

> Pasuje do wielu wymienionych definicji. Wystarczy przeczytać życiorys i dopasow
                > ać. Doszła tylko , modna ostatnio "zieloność".

Zyciorys. Coz ... gdyby to bylo takie proste - to jak wytlumaczyc ze tak 'bliskie sobie' (w sensie dzialalnosci opozycyjnej) zyciorysy Macierewicza, Niesiolowskiego, Michnika i innych - to teraz rozne swiaty ?
                Mysle, ze Ewa pytala o 'teraz'.

tete

ps. 'zielonosc' chyba nie jest zbyt modna w Polsce - wnioskuje z sondazy ; konfitury sa gdzie indziej ....
                • wikul Re: Wikul 22.03.15, 22:19
                  t_ete napisała:

> Zyciorys. Coz ... gdyby to bylo takie proste - to jak wytlumaczyc ze tak 'blisk
                  > ie sobie' (w sensie dzialalnosci opozycyjnej) zyciorysy Macierewicza, Niesiol
                  > owskiego, Michnika i innych - to teraz rozne swiaty ?
                  > Mysle, ze Ewa pytala o 'teraz'.
                  > tete

Nie rozumiem, życiorysy Niesiołowskiego czy Michnika to powód do wstydu ? Bo życiorys Będkowskiego nie jest chyba powodem do chluby. Macierewicz to inna bajka W młodości fascynował się Che Guevarą a to już lewactwo wzorcowe.

Grodzka obecnie zapisała się do Zielonych. Na jak długo ? Kto to wie ? Może za chwilę będzie już gdzie indziej np. w Partii Kobiet. Chociaż nie słyszałem żeby tam o nią zabiegali.

> ps. 'zielonosc' chyba nie jest zbyt modna w Polsce - wnioskuje z sondazy ; konf
                  > itury sa gdzie indziej ....

Modne, modne, co nie znaczy popularne. A "zielone" też z czegoś żyją, zwłaszcza gdy są w komitywie z tymi z zachodu.
                  • t_ete Re: Wikul 22.03.15, 23:27
                    wikul napisał:

> Nie rozumiem, życiorysy Niesiołowskiego czy Michnika to powód do wstydu ? Bo ży
                    > ciorys Będkowskiego nie jest chyba powodem do chluby. Macierewicz to inna bajka
                    > W młodości fascynował się Che Guevarą a to już lewactwo wzorcowe.

Alez nie. Nie chodzilo o powod do wstydu. Raczej o to ze ' ewoluowali' w roznych kierunkach - choc poczatki mieli podobne. Ludzie rozne zyciorysy maja. Ja tam kazdemu daje szanse.

> Grodzka obecnie zapisała się do Zielonych. Na jak długo ? Kto to wie ? Może za
                    > chwilę będzie już gdzie indziej np. w Partii Kobiet. Chociaż nie słyszałem żeby
                    > tam o nią zabiegali.

Zobaczymy.

> Modne, modne, co nie znaczy popularne. A "zielone" też z czegoś żyją, zwłaszcza
                    > gdy są w komitywie z tymi z zachodu.

Wikul, przeciez ludzie gonia za tym co modne. Modne - oznacza popularne.

tete

• ewa8a Re: Pan Skoczylas odszedl z PO 23.03.15, 15:41
                wikul napisał:
                > Pasuje do wielu wymienionych definicji.

A konkretnie ? Jedna wystarczy.
                • wikul Re: Pan Skoczylas odszedl z PO 23.03.15, 16:02
                  ewa8a napisała:

> wikul napisał:
                  > > Pasuje do wielu wymienionych definicji.
                  >
                  > A konkretnie ? Jedna wystarczy.

Waham się czy z całej pasującej palety wybrać eurokomunizm czy neokomunizm. A może eurokomunizm zielony nie wyszczególniony w wykazie ?
    • qwardian Re: Polki moje kochane, zróbcie coś!!! 23.03.15, 18:00
      W polityce nie ma zmiłuj się. Przeklinali kościół, zdejmowali krzyże, to zdjęci zostali i są przeklinani..

Sentymentalna nie jestem, ale wciąż mnie to wzrusza...

Pani Ewo, ustalmy to raz na zawsze, Pani jest sentymentalna w stosunku do Kościoła Katolickiego, księży i biskupów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka