Dodaj do ulubionych

czas się wycofać z Iraku

13.09.04, 07:29
politycy powinni wiedzieć kiedy zająć "z góry upatrzone pozycje".
czy polscy politycy tego nie wiedzą?
czy istnieje jeszcze jakikolwiek powód aby polskie wojsko przebywało w Iraku?
pilnowanie irackiej ropy?
oczekiwanie na kawałek tortu, którego już nie ma?
"słowo" prezydenta dane Amerykanom, że do końca...wierni...itd?
może jednak Prezydent będzie miał odwagę powiedzieć-dość już
dalszy pobyt nie przynosi już nic dobrego ani Irakowi ani Polsce przede
wszystkim
uważam, ze zadanie wojskowe zostało wykonane
Saddam obalony
reszta w rękach Irakijczyków już jest
a my Europejczycy?
musimy znaleźć już inny sposób na walkę z terrorysmem islamskim
Obserwuj wątek
    • danek4 Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 08:35
      nikt poza mną nie uważa, że czas na wycofanie wojsk z Iraku?
      wolicie protestować na ulicach?
      lub podawać swoje opinie w sondażach?
      bo jeden głos tutaj jest nie wart tyle 75% całości populacji?
      tylko masa ma głos?
      wyrażona komunikatem prasowym lub telewizyjnym?
      nawet jeśli tak jest, a jest, bo politycy pod te opinie przygotowują swoje
      programy polityczne i liczą głosy wyborców to chociaż się nie oszukujcie, że
      jesteście wolni, wolni od...niczego
      • flamandka Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 08:38
        Ja bylam za tym, zeby w ogole tam nie wchodzic, jesli dobrze pamietasz.
        Wiec naturalne, ze jestem za wyjsciem.
        • danek4 Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 08:48
          flamandka napisała:

> Ja bylam za tym, zeby w ogole tam nie wchodzic, jesli dobrze pamietasz.
          > Wiec naturalne, ze jestem za wyjsciem.

żeby wyjść to najpierw trzeba wejść
          prawda jakie to naturalne?
          • flamandka Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 08:56
            danek4 napisała:

> flamandka napisała:
            >
            > > Ja bylam za tym, zeby w ogole tam nie wchodzic, jesli dobrze pamietasz.
            > > Wiec naturalne, ze jestem za wyjsciem.
            >
            > żeby wyjść to najpierw trzeba wejść
            > prawda jakie to naturalne?

Taa ale zeby nie trzeba bylo wychodzic, to nie trzeba bylo tam wchodzic, tym
            bardziej, ze te wejscie kosztowalo , zycie jak na razie siedemnastu ludzi, plus
            inne takie duperele.
            Prawda jakie naturalne?
            Belgowie nie weszli i sie nie martwia jak wyjsc.
            • danek4 Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 09:02
              flamandka napisała:

> Belgowie nie weszli i sie nie martwia jak wyjsc.

ale za to mają inne zmartwienie wcale nie mniejsze a nawet większe
              ale to chyba zmartwienie Belgów a nie twoje?
              ty przecież martwisz się o los niewiniątek w Palestynie
              a może już nie?
              na forum świat przeczytałam, że teraz martwisz się o budżet polskiego rządu
              • flamandka Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 09:12
                danek4 napisała:

> flamandka napisała:
                >
                >
                > > Belgowie nie weszli i sie nie martwia jak wyjsc.
                >
                > ale za to mają inne zmartwienie wcale nie mniejsze a nawet większe
                > ale to chyba zmartwienie Belgów a nie twoje?

Widzisz Danusiu , to ty zalozylas watek.
                Najpierw goraco namawialas do wejscia do Iraku, dzis namawiasz do wyjscia.

> ty przecież martwisz się o los niewiniątek w Palestynie
                > a może już nie?

Alez pewnie, ze sie martwie, bo czemu nie?Ty sie martwisz jedynie o Zydow.

> na forum świat przeczytałam, że teraz martwisz się o budżet polskiego rządu

A uwazasz, ze nie trzeba sie martwic?Niedawno jeczalas, ze skladek nie masz z
                czego zaplacic.
                • danek4 Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 10:31
                  flamandka napisała:

>
                  > Alez pewnie, ze sie martwie, bo czemu nie?Ty sie martwisz jedynie o Zydow.
                  >

a nie kłamiesz teraz?
                  to przecież ja założyłam ten wątek aby ratować życie polskich żołnierzy
                  ty jakoś na to przede mną nie wpadłaś a teraz coś o Żydach piszesz?
                  tobie znowu odbija w jednym kierunku?
                  • flamandka Re: czas się wycofać z Iraku 13.09.04, 10:53
                    danek4 napisała:

> flamandka napisała:
                    >
                    > >
                    > > Alez pewnie, ze sie martwie, bo czemu nie?Ty sie martwisz jedynie o Zydow
                    > .
                    > >
                    >
                    > a nie kłamiesz teraz?
                    > to przecież ja założyłam ten wątek aby ratować życie polskich żołnierzy
                    > ty jakoś na to przede mną nie wpadłaś a teraz coś o Żydach piszesz?
                    > tobie znowu odbija w jednym kierunku?

Dobre , najpierw wysylalas tych ziolnierzy na wojne, a teraz zalozylas ten
                    watek by ratowac ich zycie.
                    A tym co zgineli i ich rodzinom, wrocisz zycie?
                    Bezczelna jestes.
            • Gość: Wampir Re: czas się wycofać z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 05:57
              Taaaa, pewnie. Żabojady też nie chcieli wojować w 1940, d... dali
              błyskawicznie, najlepiej się schować pod miotłę. Moja chata z kraja.
              Życie ludzi? Jasne! Zawsze tak było.
              Wszyscy tam pojechali na ochotnika, po pieniądze, wiedzieli, że ryzykują -
              mieli pecha.
    • cs137 Widzisz, Danusiu... 13.09.04, 08:47
      To jest tak, jabyś powiedziała komuś, kto wpadł w bagno: "No jak długo
      zammierzasz pan tkwić po szyję w tym błocie? Czas już wyjść z tego bagna".
      • danek4 Re: Widzisz, cees 13.09.04, 08:59
        cs137 napisał:

> To jest tak, jabyś powiedziała komuś, kto wpadł w bagno: "No jak długo
        > zammierzasz pan tkwić po szyję w tym błocie? Czas już wyjść z tego bagna".

nie panikuj cees
        ty jako fizyk powinieneś wiedzieć, ze na bagno w naturze są inne sposoby
        wyjścia albo ich nie ma
        a z bagien ludzkich to tylko trzeba chcieć wyjść albo w nim tkwić
        ja już dawno tu pisałam, że należałoby do Iraku posyłać tych co tworzą nam to
        nasze polskie bagno i niechby w Iraku pokazali swoje umiejętności i odwagę
        niech własną piersią pilnują polskich interesów
        rzucili polskie "armatnie mięso" licząc na to, że psy niewierne na tym
        poprzestaną
        nie poprzestaną
        "miesa armatniego" jest ci u nas dostatek, ale tylu niewiernych psów nimi i tak
        się nie nakarmi co już widać, bo apetyt na więcej u tych bezbożnków w Allahu
        rośnie i w Iraku i w Europie
        • cs137 Nieporozumienie... 13.09.04, 09:25
          Myslałem, że Ty mówisz o naszych smile))))

Moja siostra ukończyła w połowie lat 70-tych zootechnike na SGGW w Warszawie.
          Pierwsza jej praca była w ogromnym zespole PGR-ów, zwanym "Kombinat Redło", ok.
          50 km na południe od Koszalina.

Ewa, z dyplomem inżyniera, została jakąś tam brygadzistką w owczarni i miała
          pod sobą kilka osób personelu. Jedna z nich to była pani już dobijająca do
          emerytury, bardzo miła i lubiąca dużo mówić, w tym o swoim życiu, które było
          bardzo urozmaicone i ciekawe.

Kiedyś, w trakcie opowiadania jednaej historii, powiedziała: ""Wie pani, pani
          Ewo, na wiosnę czterdziestego piątego, jak Czaplinek padł..." (Czaplinek to
          takie ładne miasteczko, niedaleko owego kombinatu).

Ewa jej przerywa: "Jak to padł? A, już rozumiem: Ruscy go najpierw zdobyli,
          potem Niemcy zrobili kontratak, Ruscy sie bronili, ale nie wybronili i wtedy
          Czaplinek padł, tak?"

Ta pani na to: "Nie, pani Ewo, to Ruscy atakowali, nasi się bronili w Czaplinku,
          ale w końcu on padł".

Okazało sioię, że tam miła starsza pani była Niemką, jedną z nielicznych osób
          narodowiości niemieckiej, które pozostały na tamtych terenach. A spolonizowała
          się tak doszczętnie, że Ewa, dopóki nie usłyszała taj historii, absolutnie sie
          tego nie domyślała.

Teraz też zaszło nieporozumienie, troche jak w czasie rozmowy mojej siostry z
          tamta pania. Ja myslałam, że Ty mówisz o "naszych", czyli Amerykanach, że juz
          pora, by sie wycofali. I stąd mój komentarz. A Ty mówiłaś o "naszych" ale o
          Polakach. Gdybym opacznie nie zrozumiał, to bym, oczywiście, takiego komentarza
          nie robił.

Serdecznie Cie ściskam,

Cees
          • danek4 Re: Nieporozumienie...ale w sam czas 13.09.04, 10:27
            cs137 napisał:

>
            > Teraz też zaszło nieporozumienie, troche jak w czasie rozmowy mojej siostry z
            > tamta pania. Ja myslałam, że Ty mówisz o "naszych", czyli Amerykanach, że juz
            > pora, by sie wycofali. I stąd mój komentarz. A Ty mówiłaś o "naszych" ale o
            > Polakach. Gdybym opacznie nie zrozumiał, to bym, oczywiście, takiego
            komentarza
            > nie robił.
            >
            > Serdecznie Cie ściskam,
            >
            > Cees

Ceesie
            te nieporozumienia w rodzaju "twoje dzieci i moje dzieci biją nasze dzieci"
            (wiesz, to normalne rozmowy w rodzinach o podwójnym odzysku)
            i podobnie w tym przypadku tylko na odwrót jakby
            ty ceesie zadbaj teraz o bezpieczeństwo Waszych marines" a ja tu dbam o
            bezpieczeństwo "naszych dzielnych i wiernych" aby nie po grób, bo i po co?
            dla chwały jakiś tam mrzonek?
            był interes i dobrze
            zakończył sie interes-zwijać się trzeba i do domu swego strzec
        • Gość: Wampir Re: Widzisz, cees IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 06:08
          Jezu, Jezu, Jezusieńku! Jaka Ty głupia jesteś. Kiedy do Twojego móżdżku dotrze,
          że pojechali ochotnicy a nie "armatnie mięso" to przestaniesz sie odzywać na
          ten temat. Zajmij się modą ciążową albo czymś w tym rodzaju.
          Cees'a popieram - Odi profanum vulgus et arceo!
    • dokowski Jesteśmy tam potrzebni. A żołnierze giną też na... 13.09.04, 10:04
      ... poligonach. Tam w Iraku naprawdę zginęło niewielu żołnierzy, a są tak
      bardzo potrzebni ... To zwyczajnie nieludzkie i nieszlachetne odbierać pomoc,
      którą daliśmy. Nie zawsze powinniśmy być tylko politykami (chociaż nie
      twierdzę, że z przyczyn politycznych powinniśmy wytrwać lub uciec, nie piszę
      też co tym sądzę jako polityk, bo uważam, że w sprawie pomocy dla Iraku nie
      polityka jest najważniejsza)
      • danek4 Re: Jesteśmy tam potrzebni. A żołnierze giną też 13.09.04, 10:28
        dokowski napisał:

> ... poligonach. Tam w Iraku naprawdę zginęło niewielu żołnierzy, a są tak
        > bardzo potrzebni ... To zwyczajnie nieludzkie i nieszlachetne odbierać pomoc,
        > którą daliśmy. Nie zawsze powinniśmy być tylko politykami (chociaż nie
        > twierdzę, że z przyczyn politycznych powinniśmy wytrwać lub uciec, nie piszę
        > też co tym sądzę jako polityk, bo uważam, że w sprawie pomocy dla Iraku nie
        > polityka jest najważniejsza)

a ty dokowski tu nie ewangelizuj bycia dobrym cudzym życiem
        • dokowski To nie cudze życie, ale naszych dzieci i wnuków 13.09.04, 13:04
          danek4 napisała:

> a ty dokowski tu nie ewangelizuj bycia dobrym cudzym życiem

Młode, dopiero kształtujące się państwo polskie, dopiero szukające sobie
          miejsca w świecie, po stuleciach niewoli uczące się od nowa współpracy z innymi
          podmiotami, takie państwo jak nasze szuka dopiero drogi i wizji, jak będzie
          Polska wyglądała za 50 czy 100 lat, jako dojrzała już demokracja, jako naród
          bez kompleksów.

Częścią tej wizji jest też odpowiedź na pytanie, czy polscy żołnierze będą
          ginąć od czasu do czasu poza granicami Polski w obronie jakichś wyższych
          wartości, tak jak żołnierze amerykańscy i brytyjscy, czy będziemy tak jak
          Niemcy ginąć tylko wtedy, gdy zło zapanuje nad nami, ale nikomu nie pomożemy w
          potrzebie. Wszyscy, którzy mamy dzieci, powinniśmy mieć wpływ na wybór polskiej
          drogi, na wybór wartości, za które będą ginąć nasi żołnierze
          • aleksander_krzeszowice TYLKO SZCZURY UCIEKAJĄ Z TONĄCEGO ... 13.09.04, 13:06
            ...okrętu , wycofanie wojsk teraz to po prostu ucieczka z pola walki ...
            • Gość: Najman Aga Re: A moze byś Pan tam pojechał na ochotnika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:38
              Ochotnicy bardzo mile są widziani.
    • Gość: chala Z Pomorza i Slaska tez. IP: *.rdu.bellsouth.net 13.09.04, 13:13
      Zamiast dwoch sojusznikow - sygnatariuszy Poczdamu, bedzie ZERO sijusznikow.
      Molego sasiedztwa, Polacy!
      • flamandka Re: Z Pomorza i Slaska tez. 13.09.04, 13:19
        Gość portalu: chala napisał(a):

> Zamiast dwoch sojusznikow - sygnatariuszy Poczdamu, bedzie ZERO sijusznikow.
        > Molego sasiedztwa, Polacy!

Przed Poczdamem byla Jalta Zyxior , i ci "sojusznicy" dali nas w opieke swojemu
        sojusznikowi Stalinowi.
        Nie mowiac juz o tym jak sojusznik angielski nam pomobl w 1939 roku.
        Co ma Poczdam do Iraku?
        • Gość: . Polacy bylibyby szczesliwi,gdyby druga defilade po IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.09.04, 05:39
          Warszawie, Hitler przyjmowal w Londynie! Wylicz mi, ciezka idiotko, sily
          brytyjskie w 1939... Wazne nie to, co sobie Polak na ten temat wyobrazal, ale
          to co realnie bylo! A bylo niewiele: to byla ciagle kolonialna armia z dobra
          flota, ktora w wojnie w Europie mozna bylo o tylek potluc.
          • Gość: . PS: a Slask mial autonomie juz przed wojna; nawet IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.09.04, 05:41
            wlasny Sejm - najwyzsza pora na niepodleglosc, a wiec?
        • Gość: Gargamel Re: Z Pomorza i Slaska tez. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 06:16
          Co się czepiasz Anglików. Zachowali się w miarę przyzwoicie, na miarę swoich
          aktualnych możliwości. Plamę dał wcześniej co prawda Chamberlain. Raczej doczep
          się Francuzów. Pogadaj z Polakami, którzy w 1940 poczuli francuską nienawiść, a
          po wydostaniu się do Anglii sympatię. Ja miałem okazję o tym rozmawiać.
      • Gość: Kolega Spokojnie i po kolei. Najpierw wycofajmy sie ... IP: 131.137.84.* 13.09.04, 19:18
        z Iraku (73% ankietowanych, prawda ??).
        Potem zrobmy sondaz na temat wycofania sie z Pomorza i Slaska, spojrzymy na
        wyniki i pomyslimy co z tym fantem zrobic.
        • Gość: julev Re: Spokojnie i po kolei. Najpierw wycofajmy sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:28
          Czas najwyższy aby Prezydent i rząd zaczęli liczyć się z opinią publiczną.
          Jeżeli są tacy dzielni to niech wyślą swoich najbliższych by walczyli w
          Honkerach.Tego nie można nazwać tylko skandalem.To świadczy o nieliczeniu się z
          życiem Polaków.Zołnierza do walki trzeba wyposażyć, uzbroić a przede wszystkim
          przekonać co do słuszności a nie szantażować perspektywą nie przedłużenia
          kontraktu.Pan Szmajdziński wyraźnie się zapomina.
          • Gość: . 12 powodów, dla których wojna w Iraku okazała... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 23:50
            12 powodów, dla których wojna w Iraku okazała się błędem:

Usunięto Husajna. Okazało się, jak naprawdę Irakijczycy kochają Wodza: padły
            pomniki, zdjęto portrety, a Wódz został wysiedlony z kilkudziesięciu pałaców do
            nory. Co za strata!
            Przegoniono terrorystów z Ansar-al-islam z północy Iraku. Nie mogą się
            spokojnie szkolić, tylko jak Husajn chowają się po dziurach przed "wojskami
            okupacyjnymi". Zamiast "walczyć" o wolność dla islamu z cywilami w
            Europie "walczą" z "wojskami okupacyjnymi". Europa ma o co mieć pretensje.
            Husajn nie wspiera już finansowo palestyńskich terrorystów torpedujących proces
            pokojowy z Izraelem. Ilość eksplodujących izraelskich autobusów spadła w
            zastraszającym tempie.
            Francja, Niemcy, Rosja i Chiny nie mogą już sprzedawać Husajnowi broni. Komu
            Dassault sprzeda teraz Mirage?
            Sąsiedzi Iraku mogą odwołać wojska znad irackiej granicy. Nie ma czwartej armii
            świata (1991) i stalinowskiego dyktatora.
            Broni masowego rażenia w Iraku nie było i nie będzie. Zapewne Kurdowie w
            Halabdży w 1988 zjedli masowo mleko w proszku, a irańscy żołnierze zatruli się
            nawozem sztucznym. Wprawdzie Husajn starał się upewnić cały świat, że MA broń
            masowego rażenia. Ale winny jest oczywiście Bush.
            Husajn nie może już grać na nosie ONZ i supermocarstwom. Upadający autorytet
            ONZ nie może podupadać dalej. Niemcy chcą stałego miejsca w Radzie
            Bezpieczeństwa. Ciekawe kogo będą bronić? Husajna i talibów już nie ma.
            Pacyfiści i lewacy stracili idola. Mogą bronić już tylko Bin Ladena. Nie będą
            też mieli dokąd jeździć na wycieczki. No chyba, że pociągami pod Madrytem.
            Irakijczycy nienawidzą okupantów. Zapewne czekają z utęsknieniem na wyzwolenie
            przez Al-Qaidę i talibów oraz ich nieograniczoną niczym dyktaturę.
            Kadafiemu zmiękła rura.
            Blix stracił fuchę szefa inspekcji rozbrojeniowych ONZ.
            Bush może przez to wygrać wybory.

Copyright by Zed 2004
            • flamandka Re: 12 powodów, dla których wojna w Iraku okazała 14.09.04, 00:10
              Gość portalu: . napisał(a):

> 12 powodów, dla których wojna w Iraku okazała się błędem:
              >
              > Usunięto Husajna. Okazało się, jak naprawdę Irakijczycy kochają Wodza: padły
              > pomniki, zdjęto portrety, a Wódz został wysiedlony z kilkudziesięciu pałaców
              do
              >
              > nory. Co za strata!
              > Przegoniono terrorystów z Ansar-al-islam z północy Iraku. Nie mogą się
              > spokojnie szkolić, tylko jak Husajn chowają się po dziurach przed "wojskami
              > okupacyjnymi".

A dlaczego wojska okupacyjne w cudzyslowiu?W koncu to sa wojska okupacyjne.

Zamiast "walczyć" o wolność dla islamu z cywilami w
              > Europie "walczą" z "wojskami okupacyjnymi". Europa ma o co mieć pretensje.

A walczyli w Europie?Ponoc terrorysci zaatakowali USA tyle, ze wlasciciel WTC
              skarzy Arabie Saudyjska o odszkodowanie.
              A powiedz mi przy okazjii kiedy to terrorysci zaatakowali Polske bo nie
              pamietam.

> Husajn nie wspiera już finansowo palestyńskich terrorystów torpedujących
              proces
              >
              > pokojowy z Izraelem.

Wiesz znam Zydow , ktorzy twierdza, ze to Izrael nie chce pokoju, a zamachy jak
              byly tak sa mimo, ze Husajn ich nie wspiera.

Ilość eksplodujących izraelskich autobusów spadła w
              > zastraszającym tempie.

Podaj jakies dane.

> Francja, Niemcy, Rosja i Chiny nie mogą już sprzedawać Husajnowi broni.

Taa a USA nigdy nie sprzedawalo Husajnowi broni alez skad, teraz sprzedali
              Polakom samoloty, offset mial byc, podobno...

Komu
              > Dassault sprzeda teraz Mirage?

Napewno nie nam, bo my wybralismy samoloty z offsetem, wspanialym.

> Sąsiedzi Iraku mogą odwołać wojska znad irackiej granicy. Nie ma czwartej
              armii
              >
              > świata (1991) i stalinowskiego dyktatora.

Taa i nie bedzie nastepnego Iran Contras, ktos na tym straci, ale Haliburton
              zarabia to sie liczy.+ kontrakty, dla firm amerykanskich.

> Broni masowego rażenia w Iraku nie było i nie będzie.

A znalezli cos?

Zapewne Kurdowie w
              > Halabdży w 1988 zjedli masowo mleko w proszku, a irańscy żołnierze zatruli
              się
              > nawozem sztucznym. Wprawdzie Husajn starał się upewnić cały świat, że MA broń
              > masowego rażenia. Ale winny jest oczywiście Bush.

Cos ci sie pomylilo, Husajn caly czas twierdzil, ze tej broni nie ma, wpuscil
              nawet inspektorow tyle, ze Bush nie pozwolil im dokonczyc kontroli, bo
              Haliburton sie niecierpliwil.

> Husajn nie może już grać na nosie ONZ i supermocarstwom. Upadający autorytet
              > ONZ nie może podupadać dalej. Niemcy chcą stałego miejsca w Radzie
              > Bezpieczeństwa. Ciekawe kogo będą bronić? Husajna i talibów już nie ma.
              > Pacyfiści i lewacy stracili idola. Mogą bronić już tylko Bin Ladena. Nie będą
              > też mieli dokąd jeździć na wycieczki. No chyba, że pociągami pod Madrytem.
              > Irakijczycy nienawidzą okupantów.

A powinni ich kochac, coz za niewdziecznicy.

Zapewne czekają z utęsknieniem na wyzwolenie
              > przez Al-Qaidę i talibów oraz ich nieograniczoną niczym dyktaturę.

Straszne, nie chca byc okupowani, nie chca oddac swojej ropy , nie chca placic
              Amerykanom za odbudowe kraju, ktorzy Amerykaznie zniszczyli.
              > Kadafiemu zmiękła rura.
              > Blix stracił fuchę szefa inspekcji rozbrojeniowych ONZ.
              > Bush może przez to wygrać wybory.

Jak bush przegra to ja sie rozplacze , tyle rozrywki dostarczal.

>
              > Copyright by Zed 2004
            • Gość: Wampir Re: 12 powodów, dla których wojna w Iraku okazała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 06:25
              > Francja, Niemcy, Rosja i Chiny nie mogą już sprzedawać Husajnowi broni. Komu
              > Dassault sprzeda teraz Mirage?

Dodaj jeszcze technologie atomowe.
              Kim Jong-Il następny w kolejce!
          • Gość: Gargamel Julev, jak politycy zaczną się liczyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 06:20
            ... z tzw. opinią publiczną to raz będą wprowadzać wojsko a potem wyprowadzać -
            i tak w kółko. Głupoty gadasz, rusz czasem móżdżkiem!
            • Gość: Gringo Re: Julev, jak politycy zaczną się liczyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 06:33
              Łysiak pisze, że na ulicy gdzie mieszka 9 alfonsów i 1 święty - demokratycznie
              ci pierwsi przegłosują świętego. To jest opinia punliczna.
              • Gość: Gringo Re: Julev... miało być oczywiście PUBLICZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 06:34
    • Gość: Hieronim To się wycofuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:58
    • Gość: felusiak Czas na spotkanie z rzeczywistoscia IP: *.nyc.rr.com 14.09.04, 05:33
      Kazde niepodlegle panstwo prowadzi z gruntu samolubna polityke. Egoizm nie jest
      jednak taki zly w koncu dzialalnosc gospodarcza opiera sie na egoizmie.
      Ale do rzeczy. USA prowadzi taka wlasnie samolubna polityke. We wlasnym
      interesie. Jesli korzystaja na tym inni to jest to tylko skutek uboczny. Ameryka
      jest bardzo szczodra ale tylko w stosunku do tych, ktorych potrzebuje. Polska
      zatem winna prowadzic polityke w taki sposob aby USA zawsze jej potrzebowalo.
      Taki uklad zapewnia szczodrosc pod warunkiem, ze rzad RP potrafi ja wynegocjowac.
      • Gość: . Ale Polacy nie chca pojac, ze najlepszym gwarantem IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.09.04, 05:43
        miedzynarodowych traktatow i ukladow jest wspolnota interesow, business- innymi
        slowy. I co z takimi zrobic?
      • Gość: Kolega Czy znany ci jest przyklad kraju, ktory doznal ... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.09.04, 05:52
        szczodrosci Ameryki jako wynik umiejetnych z nia negocjacji ??

Czy nie wyglada na to, ze Polska nie umie sobie wynegocjowac tej amerykanskiej
        szczodrosci i dlatego lepiej byloby dla niej (Polski) sie z tego Iraku
        wycofac ?? (zyskow nie widac, za to same straty)
    • mojahead Re: czas się wycofać z Iraku 14.09.04, 08:14
      Trzeba wszesnej bylo myslic glowa, a nie dupa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka