pro100 14.09.15, 09:01 a co na to chodząca zygzakiem i żunt psiapsiółków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pro100 podchodząc profetycznie 14.09.15, 09:40 pro100 napisał: > a co na to chodząca zygzakiem i żunt psiapsiółków? - to po kawusi i bezach (bezy, oczywista, łyżkamy) zrobimy połowe co mówi ryzy i połowę co mówi prosiak. będzie piękny zygzak. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Optymizm 14.09.15, 09:54 do ktorego mam naturalne sklonnosci, mi mowi: cieszmy sie ze Niemcy sa rownie durni co i inni. Ale, jako ze ich troche na piedestale ustawilem, to mi troche zal. Z kogo mamy teraz brac przyklad? Kogo starac sie dogonic i przegonic? PF Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Optymizm 14.09.15, 10:06 polski_francuz napisał: > do ktorego mam naturalne sklonnosci, mi mowi: cieszmy sie ze Niemcy sa rownie d > urni co i inni. > > Ale, jako ze ich troche na piedestale ustawilem, to mi troche zal. Z kogo mamy > teraz brac przyklad? Kogo starac sie dogonic i przegonic? > > PF ci którym się chce zeżrą tych którym się nie chce. zachód ma fazę - muchi zeżryjta mnie. twój optymizm to w którą stronę? że szybko zeżrą, czy że powoli? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Optymizm 14.09.15, 10:57 Co do uchodzcow to trudno, a raczej, niemozliwe byc optymista. Jesli zaczna sie integrowac to potrwa to z 2-3 pokolenia zanim sie zintegruja. A jest pewnie wsrod tych tlumow wielu siejacych burdel islamski. No wiec przestaje myslec n/t bo jest za trudny dla mnie. Jak juz ostrozna, na ogol, Angela robi dziecinne bledy, to lepiej siedziec cicho. PF Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Optymizm 14.09.15, 11:06 Chciałabym być dobrze zrozumiana, pro Uważam, ze każdy z nas, bez względu na to czy optymista-pesymista, dobry- zły jest w sieci.pl Polska sieć, jest zrelatywizowana do bulu. Mo zdaniem, i to próbowałam w moich postach napisać, ze tylko od stopnia świadomości siebie i dualnosci : ze wszyscy ludzie, bez względu na światopogląd, podlegają sprzężonym ze sobą mechanizmom, czy "wybiera sie" autokreację / up- IP/ w systemie i byciem mucha / w sieci u pana pająka/ Ps. Tu pozwolę sobie na wtręt-do PF, Uważam, ze niepotrzebnie się denerwujesz niemożliwością komentowania pod, wydrwigrossem. Tu, na forach, dano możliwość innym poszaleć, pod beniowymi skrzydłami / piorami/ inwigilacja, ekhm pardons-opieka. póki co, w każdym razie, póki co. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Optymizm 14.09.15, 11:14 ., od stopnia świadomości: znajomosci siebie i dualnych mechanizmów, rządzących światem zależy czy damy się wciągnąć w sieć pana pająka.pl, czy rzeczywiście mamy wybór. I jeszcze jedno, bardzo trudno / technicznie - paradoks moraveca / jest, zebrać myśli i przekazać je w krótkiej sensownej / bezbłędnej / formie, na mobilnym urządzeniu / dodatkowo szykanowanym "zrelatywizowanym" systemem/ za co jednak bardzo wszystkich przepraszam,. we własnym imieniu. Kajka. Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Re: Optymizm 14.09.15, 10:50 po krzywej psa nie można przegonić co najwyżej wpierdzielić się w to samo g... z opóźnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Optymizm 14.09.15, 10:59 Polska ma inne sytuacje pod wieloma wzgledami niz Niemcy. I nie musiala i nie chciala kopiowac dobrego serca Angeli. A teraz Angela sama sie zakalapuckala w sytuacje bez dobrego wyjscia. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Optymizm 14.09.15, 11:36 " dobrego serca Angeli" Powinienem wziac w cudzyslow. Co powyzej czynie. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Optymizm 14.09.15, 11:37 kazdy z krajów unii ma inna sytuacje. Angela, nie tyle ma serce, ile nie znała stanu serc" innych polityków europejskich. Problem w tym, ze sytuacja jest płynna, a polityka europejska silnie spolaryzowana. Teraz by się zastanowić i realnie ustalić, co dalej, trzeba zatrzymać flood i głód. Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Re: Optymizm 14.09.15, 13:56 za te same pieniądze można pomóc 4 razy większej liczbie uchodźców koczujących w obozach w jordanii, libanie, turcji i iraku rzeczywistych uchodźców rzeczywiście potrzebujących pomocy kobiet, dzieci trzeba nie mieć serca żeby być takim idiotą żeby być takim sku...synem żeby robić sobie z nich jaja bezczelnie na oczach całego świata Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 poprawka 20x 15.09.15, 00:06 20x sktuteczniej jest pomagać uchodźcom tam a nie tu Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:30 dachs napisał: > Że nie można normalnie żyć? ależ można, tylko, że w Polsce. Może i jest biednie ale przynajmniej sami swoi. A zamknięcie granic? Jestem za. Naszą wschodnią granicę pilnują uzbrojeni żołnierze. Przed Słowianami. Trzeba to samo zrobić z zachodnią i południową właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:34 dachs napisał: > Że nie można normalnie żyć? nie o cieszenie idzie. u nas mamy jeszcze szansę na wstępną selekcję. brygady na granicy ze szklanicami schłodzonej żytniej i chlebkiem ze szmalcem i skwareczkami na zakąskę. wypił, zakąsił - witaj bracie polaku. wypił po pierwszym nie zakąsza - ci...sem do matuszki rossiji. nie wypił nie zakąsił - paszoł won wstrętny terrorysto. tych w buchenwaldzie tuż by mogli niemce selekcjonować - wytoczyć darmowe beki z piwem - któren jodluje jak szwab w oktoberfest jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:42 Co ty tak krzywo nawijasz, prosto? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:48 kalllka napisała: > Co ty tak krzywo nawijasz, prosto? mordę mam do wszystkiego przyklejać? a do pomysła żadna lewacka menda się nie przyklei klajstrem czy ksenofobii czy nietolerancji religijnej. i rolnicy zarobią i gorzelnie i piekarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:54 Jaki "buchenwald" , matuszka rassija" beniu ze swoją translacja cię nawiedził, z samego "srana"? Weź zrozum w czym rzecz. Całkiem poważnie, przejdź trochę, świeże powietrze pozwala nabrać dystansu do siebie i ., zabawy /slownej/ która w dobrej wierze uprawiasz, ale która e-mail masz, degraduje nas do poziomu much plujek, a srerioznyj prablem, o którym mamy prawo a nawet obowiązek rozmawiać, tylko do seryjnej zabawy /w użytecznych marketingowo trolli/ Używając tandety nie zbudujesz jakosci. / i nawet jeśli, jak większość z was- chłopcy, nie wypowiedz wprost, ze cię coś więcej niż własna dupa obchodzi, to jednak warto zadbać o jej "dobre" imię na przyszłość, gdy z pewnością sytuacja się zmieni , a "włatcow much," wreszcie wypie... do lamusa/ Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 12:17 kalllka napisała: > Jaki "buchenwald" część imigrancki zamieszkuje aktualnie któryś kl jak dobrze pamietam to akuratnie hbuchenwald , matuszka rassija" wypijalność na głowę zdecydowanie mocniejsza jak w polsce > beniu ze swoją translacja cię nawiedził, > z samego "srana"? Weź zrozum w czym rzecz. Całkiem poważnie, > przejdź trochę, świeże powietrze pozwala nabrać dystansu do siebie i ., zabawy > /slownej/ która w dobrej wierze uprawiasz, ale która e-mail masz, degraduje n > as do poziomu much plujek, a srerioznyj prablem, o którym mamy prawo a nawet o > bowiązek rozmawiać, tylko bidulo, uwazasz że zbawisz świat światłymi radami? > to > jednak warto zadbać o jej "dobre" imię na przyszłość, gdy z pewnością sytu > acja się zmieni , a "włatcow much," wreszcie wypie... do lamusa/ no i co ci po "dobrym imieniu"? kierowca autobusu naćpany, hamulce niesprawne wali toto prosto w przepaść. oczywista można zgłosić uwagę - wydaje mi się że wasza wycieczka podąża w niepożądanym kierunku - kallka, albo - kretyni, walicie w przepaść - ja. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 13:12 Na razie to wycieczki osobiste,' jeżdżą' w te i nazad przy pomocy reklamówek / jeśli wiesz, a mam wrażenie ze wiesz, co w slangu- it zmaczacreklamowki/ Jestem pewna, ze gdy się zastanowisz, uznasz za niewłaściwe, cynizowac moja chęć naprawienia twojego nicknejmu- jeśli wiesz, co w normalnym życiu- np.przy używaniu -Internet banking. znaczy "dobre" imię.,. Poza tym , jesli sprzątanie burdelu- tu udzielanie informacji, jaki używając np "mordy"/ zamiast edytora/ zrobiłeś ty i twoi" bezinteresowni" Wymieni koledzy, jest niewart pomocy innych użytkowników, , to niech ci będzie i pamiętaj, Żyjesz z nas "póki Polska,nie zgineła". /Zostań więc sobie przy swojej mordzie bo word już dawno poza twoim zasięgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 15:08 emeryci, lub za chwilę emeryci. stąd każdy pisze co uważa a nie uważa co pisze. osobiście czniam na sranking, ranking, banking tudzież szajs zboka Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 15:29 Of kors,ze srasz. Sztuczna sraczka,pero Czyli wywołana przez wirus "zboka" jak raczyłeś nazwać, kogo ., no właśnie, kogo? Anyway, mnie godny żywot obecnych tu emerytów bardzo interesuje. Z wielu powodów, ale jednego niewątpliwie merkantylnego- jeśli bedą dobrze i uczciwie traktowani, / zaopiekowano/ mnie dobrze i uczciwie zapłacą, za opiekę. Bez uciekania się do tandety, obelżywych marketingowych chwytów i haków.,. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 15:57 kalllka napisała: > Of kors,ze srasz. Sztuczna sraczka,pero sjp.pl/cznia%C4%87 > Czyli wywołana przez wirus "zboka" jak raczyłeś nazwać, kogo ., no właśnie, ko > go? idiotów pci obojga co tam wieszają co popadnie a potem zdziwieni > Anyway, mnie godny żywot obecnych tu emerytów bardzo interesuje. Z wielu powodó > w, ale jednego niewątpliwie merkantylnego- jeśli bedą dobrze i uczciwie traktow > ani, / zaopiekowano/ mnie dobrze i uczciwie zapłacą, za opiekę. > Bez uciekania się do tandety, obelżywych marketingowych chwytów i haków.,. dwa punty krytyczne u faceta (wiek obojętny) 1. się nie domysla 2. nie będzie mi baba mówić co mam robić. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 16:44 tak postawione kwestie / krytyczne/ są referendalne. Nawet specjalnie nie ważne, ze dot. Facetów, facetow-emerytów, itd a nie wszystkich użytkowników "geriatrii" Mysle, ze większość widząc, zes facet, podziela twoje zdanie., w każdym razie, przyzwoicie byłoby jednak zapytać, co myślą o uczciwej opiece, nawet jeśli miałaby się nimi opiekować kobieta Ty się wypowiedziałeś/ w obu kwestiach/ na ,nie."cnie"? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 18:42 kalllka napisała: > w każdym razie, przyzwoicie byłoby jednak zapytać, co myślą o uczciwej opiece > , nawet jeśli miałaby się nimi opiekować kobieta co rozumiesz przez uczciwą opiekę? > Ty się wypowiedziałeś/ w obu kwestiach/ > na ,nie."cnie"? u mnie w rodzinie mężczyźni pracują, pracują a potem trzask, prask i nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 20:13 Opieka-/ rzecz. żeński/ od opiekacz/rzecz. meski.- otoczenie opieka, opiekanie. opiekunka, opiekun- osoba opiekajaca. Uczciwość- rzecz.zenski- moralność, sprawiedliwość/ rzecz. żeńskie/- "Trzask prask"-problem z głowy- comfortably tomb. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 i jak z odpowiedziami na ofertę? 22.09.15, 14:32 z drugiej strony patrząc to wg badaczy dzisiejszy 70 latek ma spermę lepszą we wszystkich parametrach od dzisiejszych 25 latków. może raczej jedno z ostatnich stad ogierów przyzwoitej jakości zamiast geriatryczne (no moze z lekka dychawiczne) Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 kwaterują w KL Buchenwald, naprawdę 15.09.15, 00:11 mnie to porusza bo mi tam dziadka zakwaterowali w czerwcu 44 skutecznie tu nam dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: kwaterują w KL Buchenwald, naprawdę 15.09.15, 12:47 krates-8 napisał: > mnie to porusza bo mi tam dziadka zakwaterowali w czerwcu 44 > skutecznie > [url=http://www.rmf24.pl/raport-fala-uchodzcow/najnowsze-fakty/news-imigranci-m > ieszkaja-na-terenie-kl-buchenwald-tu-nam-dobrze-i,nId,1884645]tu nam dobrze[/ur > l] Mieszkają w adaptowanym do zamieszkania byłym hangarze a nie w barakach jak można by sądzić po tej "strasznej" informacji. Byłem tam kilkadziesiąt lat temu w obozowym muzeum. Baraki po wojnie zostały zlikwidowane pod pretekstem walki z zarazą (tyfus). Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:41 A jakie są "dobre" / optymistyczne/ socjalne, polityczne, strony -szczegóły, takiej sytuacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: A czym się martwisz? 14.09.15, 14:31 To chyba wniosek dla wróżki. A ja, sprzątaczka, myśle, ze teraz dopiero , majac 90% pewność możliwości- skuteczności działań, poszczególnych państw, beda implementować -pomoc. Pewnie nie wszystkim sie spodoba, ze teraz systemy informatyczne bedą mielic i sortować ludzi. ale tak przynajmniej zdoła się uporządkować i delegować / np Polsce/ zadania pomocowe. Na marginesie, bo już dawno miałam zapytać, twój "krates" to od Sokratesa? Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Krates, po prostu Krates 14.09.15, 23:55 jak podaje Diognes Laertios: Było dziesięciu Kratesów: pierwszy — poeta Starej Komedii; drugi — retor z Tralles, uczeń Isokratesa; trzeci — saper na służbie Aleksandra; czwarty — cynik, o którym będzie mowa niżej; piąty — filozof perypatetycki; szósty — Ateńczyk akademik, uczeń i ulubieniec Polemona; siódmy — gramatyk z Mallos; ósmy — autor dzieł geometrycznych; dziewiąty — poeta epigramatyczny i dziesiąty — filozof akademicki z Tarsu. Krates ok. r. 328 p. n. e. , syn Askondasa, pochodził z Teb. Należał do bardziej znanych cyników. Hippobotos jednak twierdzi, że był uczniem nie Diogenesa, ale Brizona z Achai. Przypisują mu takie oto żartobliwe wiersze: Pera - to miasto wśród ciemnych oparów, piękne, żyzne, morzem oblane, nie mające nic takiego, co by ściągało głupców, pasożytów, rozpustników szukających rozkoszy zmysłowych. Ale rośnie tam tymianek i czosnek, i figi, i zboże w takiej obfitości, że ludzie nie muszą o nie walczyć i nie noszą też broni dla zdobycia pieniędzy lub sławy. A oto znany ustęp z jego zapisków: Dla kucharza min dziesięć, drachmę lekarzowi, pochlebcy pięć talentów, doradcy grosza tylko, kochance jeden talent, trzy obole filozofowi. Nazywano go także Odźwiernym, ponieważ otwierał drzwi wszystkich domów, wchodził i beształ mieszkańców. Pozostał po nim także taki wiersz: Tyle mam, ilem się wyuczył i przemyślał, i od Muz dowiedział się czcigodnych: wszystko inne to marność. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 21:48 dachs napisał: > Że nie można normalnie żyć? Lubi paszporty, granice, deklaracje celne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: allah mit uns /nt 14.09.15, 18:23 ...Głownie freitag / chociaż właściwie, niedługo ramadan wiec pewnie tez i w sontag/ Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:33 mówili, że skrzętni i gospodarni Niemcy mają wszystko d o k ł a d n i e policzone i robią biznes życia. A my wiadomo - zaścianek, bieda i ksenofobia. Faszyści! Ciekawe kiedy przeproszą Orbana i dadzą mu order za przestrzeganie europejskiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:40 W naszej telewizji czy "ich"- niej, olegu? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:44 kalllka napisała: > W naszej telewizji czy "ich"- niej, olegu? W TVP Info. Cytowane poglądy lansował szef "Krytyki Politycznej" Sławomir Sierakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:52 Aha. To/ zobaczyć /może, pomoże, za morzem: EU officials discuss escalating refugee crisis www.cnn.com/2015/09/14/world/europe-migrant-crisis/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
dicksmith do jasnej anielki 15.09.15, 00:34 wyszlo na to ze polska ksenofobia to nie taka zacofana postawa zyciowa Odpowiedz Link Zgłoś