Dodaj do ulubionych

makrela pierdut, szengen kaput

14.09.15, 09:01
a co na to chodząca zygzakiem i żunt psiapsiółków?
Obserwuj wątek
    • pro100 podchodząc profetycznie 14.09.15, 09:40
      pro100 napisał:

> a co na to chodząca zygzakiem i żunt psiapsiółków?

- to po kawusi i bezach (bezy, oczywista, łyżkamy) zrobimy połowe co mówi ryzy i połowę co mówi prosiak. będzie piękny zygzak.
    • polski_francuz Optymizm 14.09.15, 09:54
      do ktorego mam naturalne sklonnosci, mi mowi: cieszmy sie ze Niemcy sa rownie durni co i inni.

Ale, jako ze ich troche na piedestale ustawilem, to mi troche zal. Z kogo mamy teraz brac przyklad? Kogo starac sie dogonic i przegonic?

PF
      • pro100 Re: Optymizm 14.09.15, 10:06
        polski_francuz napisał:

> do ktorego mam naturalne sklonnosci, mi mowi: cieszmy sie ze Niemcy sa rownie d
        > urni co i inni.
        >
        > Ale, jako ze ich troche na piedestale ustawilem, to mi troche zal. Z kogo mamy
        > teraz brac przyklad? Kogo starac sie dogonic i przegonic?
        >
        > PF

ci którym się chce zeżrą tych którym się nie chce. zachód ma fazę - muchi zeżryjta mnie. twój optymizm to w którą stronę? że szybko zeżrą, czy że powoli?
        • polski_francuz Re: Optymizm 14.09.15, 10:57
          Co do uchodzcow to trudno, a raczej, niemozliwe byc optymista. Jesli zaczna sie integrowac to potrwa to z 2-3 pokolenia zanim sie zintegruja. A jest pewnie wsrod tych tlumow wielu siejacych burdel islamski.

No wiec przestaje myslec n/t bo jest za trudny dla mnie. Jak juz ostrozna, na ogol, Angela robi dziecinne bledy, to lepiej siedziec cicho.

PF
        • kalllka Re: Optymizm 14.09.15, 11:06
          Chciałabym być dobrze zrozumiana, pro
          Uważam, ze każdy z nas, bez względu na to czy optymista-pesymista, dobry- zły jest w sieci.pl
          Polska sieć, jest zrelatywizowana do bulu.
          Mo zdaniem, i to próbowałam w moich postach napisać, ze tylko od stopnia świadomości siebie i dualnosci : ze wszyscy ludzie, bez względu na światopogląd, podlegają sprzężonym ze sobą mechanizmom, czy "wybiera sie" autokreację
          / up- IP/ w systemie i byciem mucha / w sieci u pana pająka/

Ps. Tu pozwolę sobie na wtręt-do PF,
          Uważam, ze niepotrzebnie się denerwujesz niemożliwością komentowania pod, wydrwigrossem. Tu, na forach, dano możliwość innym poszaleć, pod beniowymi skrzydłami / piorami/ inwigilacja, ekhm pardons-opieka.
          póki co, w każdym razie, póki co.
          • kalllka Re: Optymizm 14.09.15, 11:14
            ., od stopnia świadomości: znajomosci siebie i dualnych mechanizmów, rządzących światem zależy czy damy się wciągnąć w sieć pana pająka.pl, czy rzeczywiście mamy wybór.

I jeszcze jedno, bardzo trudno / technicznie - paradoks moraveca / jest, zebrać myśli i przekazać je w krótkiej sensownej / bezbłędnej / formie, na mobilnym urządzeniu / dodatkowo szykanowanym "zrelatywizowanym" systemem/ za co jednak bardzo wszystkich przepraszam,. we własnym imieniu.
            Kajka.
      • krates-8 Re: Optymizm 14.09.15, 10:50
        po krzywej psa
        nie można przegonić
        co najwyżej wpierdzielić się w to samo g...
        z opóźnieniem
        • polski_francuz Re: Optymizm 14.09.15, 10:59
          Polska ma inne sytuacje pod wieloma wzgledami niz Niemcy. I nie musiala i nie chciala kopiowac dobrego serca Angeli. A teraz Angela sama sie zakalapuckala w sytuacje bez dobrego wyjscia.

PF
          • kalllka Re: Optymizm 14.09.15, 11:32
            "Polska "ma serce?
            O rany.,
          • polski_francuz Re: Optymizm 14.09.15, 11:36
            " dobrego serca Angeli"

Powinienem wziac w cudzyslow. Co powyzej czynie.

Pozdro

PF
          • kalllka Re: Optymizm 14.09.15, 11:37
            kazdy z krajów unii ma inna sytuacje.
            Angela, nie tyle ma serce, ile nie znała stanu serc" innych polityków europejskich. Problem w tym, ze sytuacja jest płynna, a polityka europejska silnie spolaryzowana. Teraz by się zastanowić i realnie ustalić, co dalej, trzeba zatrzymać flood i głód.
            • krates-8 Re: Optymizm 14.09.15, 13:56
              za te same pieniądze można pomóc 4 razy większej liczbie uchodźców
              koczujących w obozach w jordanii, libanie, turcji i iraku
              rzeczywistych uchodźców rzeczywiście potrzebujących pomocy
              kobiet, dzieci
              trzeba nie mieć serca żeby być takim idiotą żeby być takim sku...synem żeby robić sobie z nich jaja bezczelnie na oczach całego świata
              • krates-8 poprawka 20x 15.09.15, 00:06
                20x sktuteczniej jest pomagać uchodźcom tam
                a nie tu
    • dachs No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:05
      Że nie można normalnie żyć?
      • perla Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:30
        dachs napisał:

> Że nie można normalnie żyć?

ależ można, tylko, że w Polsce.
        Może i jest biednie ale przynajmniej sami swoi.
        A zamknięcie granic? Jestem za. Naszą wschodnią granicę pilnują uzbrojeni żołnierze. Przed Słowianami.
        Trzeba to samo zrobić z zachodnią i południową właśnie.
      • pro100 Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:34
        dachs napisał:

nie o cieszenie idzie. u nas mamy jeszcze szansę na wstępną selekcję. brygady na granicy ze szklanicami schłodzonej żytniej i chlebkiem ze szmalcem i skwareczkami na zakąskę. wypił, zakąsił - witaj bracie polaku. wypił po pierwszym nie zakąsza - ci...sem do matuszki rossiji. nie wypił nie zakąsił - paszoł won wstrętny terrorysto. tych w buchenwaldzie tuż by mogli niemce selekcjonować - wytoczyć darmowe beki z piwem - któren jodluje jak szwab w oktoberfest jest ok
        • kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:42
          Co ty tak krzywo nawijasz, prosto?
          • pro100 Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:48
            kalllka napisała:

> Co ty tak krzywo nawijasz, prosto?

mordę mam do wszystkiego przyklejać? smile a do pomysła żadna lewacka menda się nie przyklei klajstrem czy ksenofobii czy nietolerancji religijnej. i rolnicy zarobią i gorzelnie i piekarnie.
          • kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:54
            Jaki "buchenwald" , matuszka rassija"
            beniu ze swoją translacja cię nawiedził,
            z samego "srana"? Weź zrozum w czym rzecz. Całkiem poważnie,
            przejdź trochę, świeże powietrze pozwala nabrać dystansu do siebie i ., zabawy /slownej/ która w dobrej wierze uprawiasz, ale która e-mail masz, degraduje nas do poziomu much plujek, a srerioznyj prablem, o którym mamy prawo a nawet obowiązek rozmawiać, tylko
            do seryjnej zabawy /w użytecznych marketingowo trolli/
            Używając tandety nie zbudujesz jakosci. / i nawet jeśli, jak większość z was- chłopcy, nie wypowiedz wprost, ze cię coś więcej niż własna dupa obchodzi, to jednak warto zadbać o jej "dobre" imię na przyszłość, gdy z pewnością sytuacja się zmieni , a "włatcow much," wreszcie wypie... do lamusa/
            • pro100 Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 12:17
              kalllka napisała:

> Jaki "buchenwald"

część imigrancki zamieszkuje aktualnie któryś kl jak dobrze pamietam to akuratnie hbuchenwald

, matuszka rassija"

wypijalność na głowę zdecydowanie mocniejsza jak w polsce

> beniu ze swoją translacja cię nawiedził,
              > z samego "srana"? Weź zrozum w czym rzecz. Całkiem poważnie,
              > przejdź trochę, świeże powietrze pozwala nabrać dystansu do siebie i ., zabawy
              > /slownej/ która w dobrej wierze uprawiasz, ale która e-mail masz, degraduje n
              > as do poziomu much plujek, a srerioznyj prablem, o którym mamy prawo a nawet o
              > bowiązek rozmawiać, tylko

bidulo, uwazasz że zbawisz świat światłymi radami?

> to
              > jednak warto zadbać o jej "dobre" imię na przyszłość, gdy z pewnością sytu
              > acja się zmieni , a "włatcow much," wreszcie wypie... do lamusa/

no i co ci po "dobrym imieniu"? kierowca autobusu naćpany, hamulce niesprawne wali toto prosto w przepaść. oczywista można zgłosić uwagę - wydaje mi się że wasza wycieczka podąża w niepożądanym kierunku - kallka, albo - kretyni, walicie w przepaść - ja.
              • kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 13:12
                Na razie to wycieczki osobiste,' jeżdżą' w te i nazad przy pomocy reklamówek / jeśli wiesz, a mam wrażenie ze wiesz, co w slangu- it zmaczacreklamowki/
                Jestem pewna, ze gdy się zastanowisz, uznasz za niewłaściwe, cynizowac moja chęć naprawienia twojego nicknejmu- jeśli wiesz, co w normalnym życiu- np.przy używaniu -Internet banking. znaczy "dobre" imię.,.
                Poza tym , jesli sprzątanie burdelu- tu udzielanie informacji, jaki używając np "mordy"/ zamiast edytora/ zrobiłeś ty i twoi" bezinteresowni" Wymieni koledzy, jest niewart pomocy innych użytkowników, , to niech ci będzie i pamiętaj, Żyjesz z nas "póki Polska,nie zgineła".

/Zostań więc sobie przy swojej mordzie bo word już dawno poza twoim zasięgiem.
                • pro100 forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 15:08
                  emeryci, lub za chwilę emeryci. stąd każdy pisze co uważa a nie uważa co pisze. osobiście czniam na sranking, ranking, banking tudzież szajs zboka
                  • kalllka Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 15:29
                    Of kors,ze srasz. Sztuczna sraczka,perouncertain
                    Czyli wywołana przez wirus "zboka" jak raczyłeś nazwać, kogo ., no właśnie, kogo?
                    Anyway, mnie godny żywot obecnych tu emerytów bardzo interesuje. Z wielu powodów, ale jednego niewątpliwie merkantylnego- jeśli bedą dobrze i uczciwie traktowani, / zaopiekowano/ mnie dobrze i uczciwie zapłacą, za opiekę.
                    Bez uciekania się do tandety, obelżywych marketingowych chwytów i haków.,.
                    • pro100 Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 15:57
                      kalllka napisała:

> Of kors,ze srasz. Sztuczna sraczka,perouncertain
                      sjp.pl/cznia%C4%87
                      > Czyli wywołana przez wirus "zboka" jak raczyłeś nazwać, kogo ., no właśnie, ko
                      > go?

idiotów pci obojga co tam wieszają co popadnie a potem zdziwieni

> Anyway, mnie godny żywot obecnych tu emerytów bardzo interesuje. Z wielu powodó
                      > w, ale jednego niewątpliwie merkantylnego- jeśli bedą dobrze i uczciwie traktow
                      > ani, / zaopiekowano/ mnie dobrze i uczciwie zapłacą, za opiekę.
                      > Bez uciekania się do tandety, obelżywych marketingowych chwytów i haków.,.

dwa punty krytyczne u faceta (wiek obojętny) 1. się nie domysla 2. nie będzie mi baba mówić co mam robić.
                      • kalllka Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 16:44
                        tak postawione kwestie / krytyczne/
                        są referendalne. Nawet specjalnie nie ważne, ze dot. Facetów, facetow-emerytów, itd a nie wszystkich użytkowników "geriatrii"
                        Mysle, ze większość widząc, zes facet, podziela twoje zdanie.,
                        w każdym razie, przyzwoicie byłoby jednak zapytać, co myślą o uczciwej opiece, nawet jeśli miałaby się nimi opiekować kobieta uncertain
                        Ty się wypowiedziałeś/ w obu kwestiach/
                        na ,nie."cnie"?
                        • pro100 Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 18:42
                          kalllka napisała:

> w każdym razie, przyzwoicie byłoby jednak zapytać, co myślą o uczciwej opiece
                          > , nawet jeśli miałaby się nimi opiekować kobieta uncertain

co rozumiesz przez uczciwą opiekę?

> Ty się wypowiedziałeś/ w obu kwestiach/
                          > na ,nie."cnie"?

u mnie w rodzinie mężczyźni pracują, pracują a potem trzask, prask i nie ma.
                          • kalllka Re: forum to jest raczej geriatryczne 14.09.15, 20:13
                            Opieka-/ rzecz. żeński/ od opiekacz/rzecz. meski.- otoczenie opieka, opiekanie.
                            opiekunka, opiekun- osoba opiekajaca.
                            Uczciwość- rzecz.zenski- moralność, sprawiedliwość/ rzecz. żeńskie/-
                            "Trzask prask"-problem z głowy- comfortably tomb.

• pro100 i jak z odpowiedziami na ofertę? 22.09.15, 14:32
                          z drugiej strony patrząc to wg badaczy dzisiejszy 70 latek ma spermę lepszą we wszystkich parametrach od dzisiejszych 25 latków. może raczej jedno z ostatnich stad ogierów przyzwoitej jakości zamiast geriatryczne (no moze z lekka dychawiczne)
            • krates-8 kwaterują w KL Buchenwald, naprawdę 15.09.15, 00:11
              mnie to porusza bo mi tam dziadka zakwaterowali w czerwcu 44
              skutecznie
              tu nam dobrze
              • wikul Re: kwaterują w KL Buchenwald, naprawdę 15.09.15, 12:47
                krates-8 napisał:

> mnie to porusza bo mi tam dziadka zakwaterowali w czerwcu 44
                > skutecznie
                > [url=http://www.rmf24.pl/raport-fala-uchodzcow/najnowsze-fakty/news-imigranci-m
                > ieszkaja-na-terenie-kl-buchenwald-tu-nam-dobrze-i,nId,1884645]tu nam dobrze[/ur
                > l]

Mieszkają w adaptowanym do zamieszkania byłym hangarze a nie w barakach jak można by sądzić po tej "strasznej" informacji. Byłem tam kilkadziesiąt lat temu w obozowym muzeum. Baraki po wojnie zostały zlikwidowane pod pretekstem walki z zarazą (tyfus).
      • kalllka Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 11:41
        A jakie są "dobre" / optymistyczne/ socjalne, polityczne, strony -szczegóły, takiej sytuacji ?
      • krates-8 A czym się martwisz? 14.09.15, 13:48
        że czarowna iluzja prysła?
        • kalllka Re: A czym się martwisz? 14.09.15, 14:31
          To chyba wniosek dla wróżki.
          A ja, sprzątaczka, myśle, ze teraz dopiero , majac 90% pewność możliwości- skuteczności działań, poszczególnych państw, beda implementować -pomoc. Pewnie nie wszystkim sie spodoba, ze teraz systemy informatyczne bedą mielic i sortować ludzi. ale tak przynajmniej zdoła się uporządkować i delegować / np Polsce/ zadania pomocowe.

Na marginesie, bo już dawno miałam zapytać, twój "krates" to od Sokratesa?

• krates-8 Krates, po prostu Krates 14.09.15, 23:55
            jak podaje Diognes Laertios:

Było dziesięciu Kratesów: pierwszy — poeta Starej Komedii; drugi — retor z Tralles, uczeń Isokratesa; trzeci — saper na służbie Aleksandra; czwarty — cynik, o którym będzie mowa niżej; piąty — filozof perypatetycki; szósty — Ateńczyk akademik, uczeń i ulubieniec Polemona; siódmy — gramatyk z Mallos; ósmy — autor dzieł geometrycznych; dziewiąty — poeta epigramatyczny i dziesiąty — filozof akademicki z Tarsu.

Krates ok. r. 328 p. n. e. , syn Askondasa, pochodził z Teb. Należał do bardziej znanych cyników. Hippobotos jednak twierdzi, że był uczniem nie Diogenesa, ale Brizona z Achai. Przypisują mu takie oto żartobliwe wiersze:

Pera - to miasto wśród ciemnych oparów,
            piękne, żyzne, morzem oblane, nie mające nic takiego,
            co by ściągało głupców, pasożytów,
            rozpustników szukających rozkoszy zmysłowych.
            Ale rośnie tam tymianek i czosnek, i figi, i zboże
            w takiej obfitości, że ludzie nie muszą o nie walczyć
            i nie noszą też broni dla zdobycia pieniędzy lub sławy.

A oto znany ustęp z jego zapisków:

Dla kucharza min dziesięć, drachmę lekarzowi,
            pochlebcy pięć talentów, doradcy grosza tylko,
            kochance jeden talent, trzy obole filozofowi.
            Nazywano go także Odźwiernym, ponieważ otwierał drzwi wszystkich domów, wchodził i beształ mieszkańców. Pozostał po nim także taki wiersz:

Tyle mam, ilem się wyuczył i przemyślał, i od Muz
            dowiedział się czcigodnych: wszystko inne to marność.
      • wikul Re: No i z czego się cieszysz? 14.09.15, 21:48
        dachs napisał:

Lubi paszporty, granice, deklaracje celne itp.
    • krates-8 allah mit uns /nt 14.09.15, 12:39

• qwardian Re: allah mit uns /nt 14.09.15, 17:28

Allah macht frei smile
        • qwardian Re: allah mit uns /nt 14.09.15, 18:03

Islam macht frei...
          • kalllka Re: allah mit uns /nt 14.09.15, 18:23
            ...Głownie freitag / chociaż właściwie, niedługo ramadan wiec pewnie tez i w sontag/
            • qwardian Re: allah mit uns /nt 14.09.15, 19:23

Alc% frei ??
              • kalllka Re: allah mit uns /nt 14.09.15, 20:16
                Try.
    • oleg3 Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:33
      mówili, że skrzętni i gospodarni Niemcy mają wszystko d o k ł a d n i e policzone i robią biznes życia. A my wiadomo - zaścianek, bieda i ksenofobia. Faszyści!

Ciekawe kiedy przeproszą Orbana i dadzą mu order za przestrzeganie europejskiego prawa.

• kalllka Re: Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:40
        W naszej telewizji czy "ich"- niej, olegu?
        • oleg3 Re: Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:44
          kalllka napisała:

> W naszej telewizji czy "ich"- niej, olegu?

W TVP Info. Cytowane poglądy lansował szef "Krytyki Politycznej" Sławomir Sierakowski.
          • kalllka Re: Jeszcze wczoraj w telewizji 14.09.15, 20:52
            Aha.
            To/ zobaczyć /może, pomoże, za morzem:

EU officials discuss escalating refugee crisis
            www.cnn.com/2015/09/14/world/europe-migrant-crisis/index.html
    • dicksmith do jasnej anielki 15.09.15, 00:34
      wyszlo na to ze polska ksenofobia to nie taka zacofana postawa zyciowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka