23.10.15, 11:04
Na poczatku tego roku zalozylem watek chwalacy multi-kulti po wizycie na uniwersytecie w Trolhättan w Szwecji.

Nie wszystkim sie to multi-kulti podobalo.

I 21-letni prawicowiec zaatakowal szkole w Trollhättan zabijajac nauczyciela i ucznia zanim go policja zastrzelila.

Coraz wiecej tej nienawisci w Europie.

PF
Obserwuj wątek
    • oleg3 Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 12:00
      polski_francuz napisał:
      > 21-letni prawicowiec zaatakowal szkole w Trollhättan zabijajac nauczyciela i ucznia
      > zanim go policja zastrzelila.

Poprawność już ci do reszty przeżarła mózg. Lewicowiec też może być rasistą. A multi-kulti jest zbrodnią przeciw cywilizacji, zbrodnią przeciw ludzkości.
      • pikrat Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 13:11
        To jak une w tej Hameryce żyjo? Toć tam same multikuti smile A kolorowych ile a ile religiów?!
        Kto ci tak Olegu w główce namieszał?
        No i dlaczego taki nerwowy jesteś? - Francuz jest profesorem i kudy ci chamie do niego? Ja ci kilka razy odpuściłem ale jak przekroczysz miarkę do otrzymasz ode mnie wiązankę róż syberyjskich z bakami jak komin Batorego a więc miarkuj się.
        • perla profesor 23.10.15, 13:58
          pikrat napisał:

> Francuz jest profesorem

wiem, że PF zajmuje się naukami ścisłymi, i z pewnością jest dobry w tym co robi, no i jest pasjonatem swojego zawodu.
          Ale tytuł profesora nic obecnie nie znaczy.
          Skoro taki tytuł nosi M. Płatek czy Hartman, to ja się cieszę, że nie jestem profesorem właśnie.
          • pikrat Re: profesor 23.10.15, 14:13
            perla napisał:

> pikrat napisał:
            >
            > > Francuz jest profesorem
            >
            > wiem, że PF zajmuje się naukami ścisłymi, i z pewnością jest dobry w tym co rob
            > i, no i jest pasjonatem swojego zawodu.
            > Ale tytuł profesora nic obecnie nie znaczy.

Czasem trudno się z tym nie zgodzić. Ponoć "najwybitniejszy" prezydent Polski też był profesorem...

> Skoro taki tytuł nosi M. Płatek czy Hartman, to ja się cieszę, że nie jestem pr
            > ofesorem właśnie.

Aby zostać profesorem trzeba jednak mieć nieco "oleju" w głowie. Nie wymieniając w tym zacnym gronie pani Pawłowicz dowiodłeś właśnie, że poziom oleju masz poniżej miarki.
        • oleg3 Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 14:10
          Chciałeś mi obsikać nogawki? Ustawiłeś się pod wiatr i musisz zmienić spodnie.
          • pikrat Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 14:38
            oleg3 napisał:

> Chciałeś mi obsikać nogawki? Ustawiłeś się pod wiatr i musisz zmienić spodnie.
            >

Stanowczo ciebie nie doceniłem, Olegu. Taka piękna metafora... bo to metafora, nieprawdaż?
            Ale... widzisz, ja od prawie czterdziestu lat żegluję. Nie muszę się zastanawiać z której strony wieje wiatr. Czuję wiatr każdą komórką mojego ciała. Może wymyślisz coś lepszego? Tylko nie pisz do mnie "szczurku", kopiwrajta na to pieszczotliwe określenie ma manny i też tego nie nadużywa czyniąc mianując mnie na szczurka tylko kiedy trafię go celnie argumentem, na który nie ma odpowiedzi.
      • t_ete Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 13:47
        Olegu, prosze porownaj akty agresji w krajach europejskich (prawicowcow i lewicowcow), ktore zakonczyly sie nieszczesciem dla jednego czlowieka czy wielu osob. To jest takze pytanie o 'profil' czlowieka, ktory gotow jest bic czy zabic w imie wyznawanych przez siebie pogladow. Mord jako przeslanie / ostrzezenie dla innych.

Nie twierdze, ze ludzie o przekonaniach prawicowych maja en bloc krwiozercze zamiary. Ale gdy idea padnie na 'specyficzny grunt' takiej a nie innej osobowosci - efekt moze byc grozny.

Nie multi-kulti jest zbrodnia ale fanatyzm, ktory 'oglusza i oslepia'. Nie kazdy fanatyk zdolny jest 'samodzielnie' popelnic' zbrodnie - bo nie jest to cos, do czego zdolny jest kazdy czlowiek (bez wzgledu na wyznawana religie czy poglady) ale idea, ktora szerzy, do ktorej przekonuje innych - moze dla niektorych stac sie wazniejsza niz - wydawaloby sie podstawowe 'nie zabijaj'.

tete

• oleg3 Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 14:07
          Jak to było Tete 11-11-2012 w Wie? Tylko osoba z wypranym mózgiem może sądzić, że cała lewica to pacyfiści, a koktajl Mołotowa to prawicowy wynalazek. Ci goście z Niemiec to pewnie byli prawicowcy/pacyfiści*

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/antyfaszysta-oplul-mundur-rzucil-sie-z-rekami,190522.html

• t_ete Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 18:00
            oleg3 napisał:

> Tylko osoba z wypranym mózgiem może sądzić, że cała lewica to pacyfiści ....

Ja tego nie twierdze. Podobnie jak nie twierdze, ze cala prawica zionie piekielnym ogniem.

Ale to nie przeszkadza temu bys uwazal, ze mam 'wyprany mozg'.

tete

• oleg3 Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 19:19
              t_ete napisała:
              > Ale to nie przeszkadza temu bys uwazal, ze mam 'wyprany mozg'.

Aaa ty po prostu jesteś niedoinformowana. Nie ma to nic wspólnego ze swoistym rasizmem, który prezentujesz. Zabić może tylko osobnik "sprofilowany prawicowo".

Jesteś dużą dziewczynką i nie wierzę byś nie pamiętała mordów dokonywanych przez lewackie bojówki w latach 70/80-tych w RFN. Napiszesz - było, minęło. Teraz przemoc (w Europie) to domena osobników o prawicowym profilu. Zajrzyj pod ten link. Strona 15 z 33.

Grupy anarchistyczno-lewackie To nie jest prawicowa propaganda tylko dokument ABW.

i dla odświeżenia pamięci
              pl.wikipedia.org/wiki/Frakcja_Czerwonej_Armii
              • polski_francuz Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 20:20
                Lewicowy zabijali bogatych prawicowcy zabijaja innych rasowo.

Ale ta dyskusja jest jalowa.

PF
                • pro100 ciekawostka 23.10.15, 20:29
                  polski_francuz napisał:

> Lewicowy zabijali bogatych prawicowcy zabijaja innych rasowo.
                  >
                  > Ale ta dyskusja jest jalowa.
                  >
                  ponad 30% narodu wymordowanych przez czerwonych khmerów to do jakiej katgorii? a 300 tys wymordowanych polaków w sowieciarni 37/38, a hołodomor?
                  • polski_francuz Re: ciekawostka 23.10.15, 21:55
                    Pro, Ty badz czlowiek, Ty dyskutuj na temat. Mowimy o gosciu co napadl na szkole w Szwecji pelna Arabow. A Ty chcesz to jakos zwiazac z czerwonymi Khmerami?

Jak? Jaki to ma sens?

Nie widze go.

PF
                    • xiazeluka Re: ciekawostka 23.10.15, 23:51
                      Lewicowy zabijali bogatych prawicowcy zabijaja innych rasowo.

Komuchy wytłukły 100 mln ludzi. Sami bogaci?
                      Niemieccy lewicowcy mordowali innych rasowo.

To się zgadza. Co masz jednak na myśli pisząc o "prawicowcach mordujących rasowo"???
              • t_ete Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 20:33
                oleg3 napisał:

> Aaa ty po prostu jesteś niedoinformowana. Nie ma to nic wspólnego ze swoistym r
                > asizmem, który prezentujesz. Zabić może tylko osobnik "sprofilowany prawicowo".

Oleg, czy potrafisz czytac - nie uprzedzajac sie wczesniej ?
                Nie napisalam o 'prawicowym sprofilowaniu', napisalam o pewnych cechach osobowosci '[b]czlowieka, ktory gotow jest bic czy zabic w imie wyznawanych przez siebie pogladow.'

> Jesteś dużą dziewczynką i nie wierzę byś nie pamiętała mordów dokonywanych prze
                > z lewackie bojówki w latach 70/80-tych w RFN.

Alez oczywiscie pamietam. Doskonale. Nie musisz mi niczego odswiezac.
                Tyle, ze to Ty napisales o 'zbrodniczym multi-kulti' - i ja odnioslam sie do tego co dzieje sie wspolczesnie - a nie do tego co dzialo sie w Europie 40 lat temu.

Powtorze jeszcze raz :

Nie multi-kulti jest zbrodnia ale fanatyzm, ktory 'oglusza i oslepia'. Nie kazdy fanatyk zdolny jest 'samodzielnie' popelnic' zbrodnie - bo nie jest to cos, do czego zdolny jest kazdy czlowiek (bez wzgledu na wyznawana religie czy poglady) ale idea, ktora szerzy, do ktorej przekonuje innych - moze dla niektorych stac sie wazniejsza niz - wydawaloby sie podstawowe 'nie zabijaj'.

Fanatyzm polityczny w kazdym kierunku - bywa grozny ; religijny zreszta tez.

Do organizacji terrorystycznej latwiej zwerbowac "osoby podatne na sugestie, o obniżonym krytycyzmie i niskiej samoocenie, a także skłonne do przyjmowania radykalnych, idealistycznych poglądów."

www.cbnt.collegium.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=55:werbunek-do-organizacji-terrorystycznych&catid=38:poradniki&Itemid=34

tete
                • oleg3 Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 21:24
                  t_ete napisała:

> Tyle, ze to Ty napisales o 'zbrodniczym multi-kulti' - i ja odnioslam sie do tego
                  > co dzieje sie wspolczesnie - a nie do tego co dzialo sie w Europie 40 lat temu.

Napisałem: "multi-kulti jest zbrodnią przeciw cywilizacji, zbrodnią przeciw ludzkości." Tak samo jak nazizm i komunizm (socjalizmy narodowy i internacjonalistyczny). Szło mi oczywiście o to, że "multi-kulti" jest ideologią zbrodniczą. Dlaczego? Bo pozbawia człowieka korzeni. O współczesnej lewackiej przemocy w Europie możesz przeczytać w linkowanym wcześniej opracowaniu ze strony Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. To nie Macierewicz jest autorem.
                  • t_ete Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 22:19
                    oleg3 napisał:

> Napisałem: "multi-kulti jest zbrodnią przeciw cywilizacji, zbrodnią przeciw lud
                    > zkości." Tak samo jak nazizm i komunizm (socjalizmy narodowy i internacjonalist
                    > yczny). Szło mi oczywiście o to, że "multi-kulti" jest ideologią zbrodniczą. D
                    > laczego? Bo pozbawia człowieka korzeni.

Dla mnie to nie do pojecia, ze idee 'multi-kulti' mozna nazwac - po pierwsze : zbrodnicza, po drugie : porownac z nazizmem czy komunizmem.

Wielokulturowe sa Stany Zjednoczone i Kanada. 'Zbrodnicza ideologia' ?

>O współczesnej lewackiej przemocy w Europie możesz przeczytać w linkowanym wcześniej opracowaniu ze strony Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. To nie Macierewicz jest autorem.

Dziekuje Oleg. Ja wiem, ze wolisz rozmawiac o lewackiej przemocy.
                    Jednak w mojej opinii - przemoc nie ma jednego koloru, nie dziala pod jedna konkretna 'flaga'. I uwierz mi - dlatego wlasnie - najbardziej obawiam sie skrajnosci. I tych z lewej - i tych z prawej strony.

tete
                    • wikul Michalczewski o multi - kulti i nie tylko 24.10.15, 00:39
                      Doświadczył pan zalet multikulti, gdy mieszkał pan w Hamburgu?

- Żyłem tam wiele lat, i to bardzo intensywnie. To wspaniałe miasto. Wokół siebie miałem Turków, Albańczyków, Chińczyków, Ghańczyków, Włochów, Czechów, Polaków, Niemców... I jeszcze by wymieniać. Ten kolorowy, otwarty, wielokulturowy świat naprawdę mnie fascynował. To, że ktoś jest innej narodowości czy inaczej wygląda, to nie był powód do agresji. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. ...

wyborcza.pl/magazyn/1,149044,19074067,dariusz-michalczewski-swieza-krew-dobrze-nam-zrobi.html#BoxGWImg
                • a000000 Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 21:38
                  t_ete napisała:

> Fanatyzm polityczny w kazdym kierunku - bywa grozny ; religijny zreszta tez.

każdy, absolutnie każdy fanatyzm jest groźny, nawet fanatyzm naukowy... bo odbiera rozum.
                  • t_ete Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 22:02
                    a000000 napisała:

> każdy, absolutnie każdy fanatyzm jest groźny, nawet fanatyzm naukowy... bo odbi
                    > era rozum.

Masz na mysli specjalistow od szkodliwosci szczepien ? A moze tych, ktorzy specjalizuja sie w 'leczeniu' homoseksualizmu ? Niezle przyklady na to ile szkod moze uczynic fantasmagoria 'pseudonaukowca', ktorej pozniej ulegaja inni. Choc przyczyny tego 'ulegania' moga byc rozne.
                    A propos - 'leczenia' homoseksualizmu - naprawde wart obejrzenia film oparty na faktach "Modlitwa za Bobby'ego'.

www.filmweb.pl/reviews/Cierpienia+m%C5%82odego+Bobby%E2%80%99ego-16295
                    tete
                    • a000000 Re: Ein rassistisches Verbrechen 23.10.15, 22:13
                      t_ete napisała:

> Masz na mysli specjalistow od szkodliwosci szczepien ?

wyraźnie napisałam: KAŻDY.

> A propos - 'leczenia' homoseksualizmu

homoseksualizm jest WRODZONĄ wadą rozwojową powstałą w życiu płodowym, która jako taka jest nieuleczalna.
                      • t_ete no to sie zgadzamy ; ntx 23.10.15, 22:20

• wikul Re: Ein rassistisches Verbrechen 24.10.15, 00:41
                        a000000 napisała:

> homoseksualizm jest WRODZONĄ wadą rozwojową powstałą w życiu płodowym, która
                        > jako taka jest nieuleczalna.

Nie odbieraj zasług Krollopowi i jemu podobnym.
    • perla Re: Nienawisc 23.10.15, 13:52
      polski_francuz napisał:

> Coraz wiecej tej nienawisci w Europie.

ciekaw jestem twego zdania nt. która strona multi-kulti ma więcej nienawiści i pogardy właśnie.
      • wikul Re: Nienawisc 23.10.15, 14:43
        www.facebook.com/pisowskihejt/videos/1681695272046020/
      • polski_francuz Re: Nienawisc 23.10.15, 21:52
        Moje zdanie: prawo jest dla wszystkich takie same. Bez wzdledu na kolor skory i wymiary czaszki. A zdolni sa wsrod Arabow, bialych i czarnych.

Sianie nienawisci jest wyborem demagogow.

Trudno wiecej dodac n/t.

PF
        • a000000 Re: Nienawisc 23.10.15, 22:05
          polski_francuz napisał:

> Moje zdanie: prawo jest dla wszystkich takie same. Bez wzdledu na kolor skory i
          > wymiary czaszki

a owszem. Tylko, czy ci o innym kolorze czy wymiarze o tym wiedzą? Czy się z tym zgadzają? czy przypadkiem nie żądają dla siebie praw szczególnych, przywiezionych ze swoich plemiennych wiosek?

Multi- kulti to różnorodność.... również obowiązujących praw. Postulując równość występujesz przeciw multi-kulti. Z czym się zgadzam.

• polski_francuz Re: Nienawisc 23.10.15, 22:16
            Pytasz sie o moje zdanie wiec Ci odpowiadam. Chcesz znac zdanie innoczaszkowcow to pytaj sie innoczaszkowcow.

Osobiscie podejrzewam, ze innoczaszkowcy widzac ze wszyscy przestrzegaja prawa zaczna sami je przestrzegac bo se pomysla, ze jesli "wlazles miedzy wrony to krakaj jak i one".

PF
            • a000000 Re: Nienawisc 23.10.15, 22:33
              polski_francuz napisał:

> Osobiscie podejrzewam, ze innoczaszkowcy widzac ze wszyscy przestrzegaja prawa
              > zaczna sami je przestrzegac bo se pomysla, ze jesli "wlazles miedzy wrony to kr
              > akaj jak i one".

oby, ale osobiście wątpię. A wątpię po zapoznaniu się z Koranem i jasno tam wyłożonych celach.
              Muzułmaninowi NIE WOLNO osiedlić się pośród giaurów inaczej, jak w celu rozpropagowania islamu na nowych terenach. Ot, taka misja. A jeśli muzułmanin odstąpi od zasad z jakiegokolwiek powodu - jest renegatem i czeka go kara śmierci. Więc nie odstępuje.
              Twarde wymogi tworzą terroryzm. I tu mamy źródło problemu.
              • polski_francuz Re: Nienawisc 23.10.15, 22:52
                Mam w dupie Koran i jego reguly i malo mnie interesuja. Prawo jest jakie jest i trzeba je przestrzegac. Jak ktos go nie przestrzega to jest ukarany. Bez wzgledu na religie i inne duperele.

Sadze, ze mowisz o prawie i o administracji, ktora tchorzy i nie potrafi do przestrzegania prawa przymusic.

To jest temat na inne opowiadanie i na inny watek.

PF
                • polski_francuz Dodajmy 23.10.15, 22:59
                  Prawo jest odbiciem zwyczajow/norm/tradycji...wiekszosci ludzi zamieszkujacych panstwo. I moze sie zdarzyc, jak przewiduje Houllebecq, ze siem kiedys wiekszosc stanie arabsko-koranska. A wtedy ta wiekszosc bedzie te prawa uchwalac. Cos podobnego chyba sie dzieje w Izraelu.

Ale, z drugiej strony, ludzie dobrze zyjacy robia malo dzieci. Niemcy, na ten przyklad, juz w ogole dzieci nie robia. Wiec jak sie wielbiviele Koranu wzbogaca to pewnie przestana robic dzieci.

PF

• a000000 Re: Dodajmy 23.10.15, 23:19
                    polski_francuz napisał:

> I moze sie zdarzyc, jak przewiduje Houllebecq, ze siem kiedys wiekszos
                    > c stanie arabsko-koranska.

i to już za życia naszych wnuków.

. Wiec jak sie wielbiviele Koranu wzbogaca
                    > to pewnie przestana robic dzieci.

na to bym nie liczyła.

Cos p
                    > odobnego chyba sie dzieje w Izraelu.

tyle, że Izraelczycy doskonale wiedzą, że przetrwanie gwarantuje im jedynie wiara z jej zasadami i nawet niewierzący się stosują. I nie zwalczają własnych korzeni jak to ma miejsce w Europie.
                    • polski_francuz Re: Dodajmy 23.10.15, 23:28
                      Robienie mniej dzieci przez zamoznych to regula socjologiczna. Podobnie jak kobity co pyskuja oraz olewanie religii. Tyle ze, moze to troche potrwac zanim te reguly dotra do Arabow.

Moze kilkadziesiat a moze kilkaset lat. W najgorszym wypadku te 400 do 500 lat roznicy miedzy data urodzenia Chrystusa i Mahometa.

Ale czas przyspieszyl i tak dlugo to nie potrwa.

Allez, sen mnie morzy. Moze skonczymy naprawianie swiata jutro?

PF
                • a000000 Re: Nienawisc 23.10.15, 23:14
                  polski_francuz napisał:

> Mam w dupie Koran i jego reguly i malo mnie interesuja. Prawo jest jakie jest i
                  > trzeba je przestrzegac. Jak ktos go nie przestrzega to jest ukarany. Bez wzgle
                  > du na religie i inne duperele.

marzenie ściętej głowy. Do tego sułtan krwawy jest potrzebny, nie nasze liberalne ciamciaramcie.

>
                  > Sadze, ze mowisz o prawie i o administracji, ktora tchorzy i nie potrafi do prz
                  > estrzegania prawa przymusic.

i dlatego czarno to widzę.
                  • polski_francuz Re: Nienawisc 23.10.15, 23:24
                    Najblizej do tego idealu (prawo to prawo i trza je przestrzegac) maja Niemcy. Tyle ze maja wyrzuty sumienia po ekscesach 2 ws. i ciagla chce sie dac lubic.

I za morde, tych co trza, trudno im wziac.

PF
    • qwardian Re: Nienawisc 23.10.15, 14:46

O żadnej nienawiści nie ma mowy, wikingowie jako tubylcy mają w genach bronić własne terytorium i zobowiązuje ich do tego stare plemienne prawo...

Natomiast poniżej jest straszny przykład obrzydliwej zbrodni kaffir z Erytrei na dobrym, pracowitym białym człowieku, który spokojnie robi sobie zakupy w Ikei.

tworczosc.org/szwecja-uchodzcy-z-erytrei-zamordowali-dwie-osoby/
      • qwardian Re: Nienawisc 23.10.15, 15:16

Prawem zwyczajowym Wikinga jest zabić złodzieja, a każda inwazja to zlodziejstwo..

Jak system prawa działał w praktyce? Otóż załóżmy, że jeden wiking ściął drzewa w lesie należącym do drugiego wikinga. Poszkodowany pozywa i sąd (oczywiście nie było zawodowych sędziów tylko odpowiednik naszych ławników) zasądza 10 uncji srebra jako odszkodowanie. Wiking złodziej oświadcza, że nie zamierza płacić. Poszkodowany idzie do sądu i deklaruje, że skazany nie wykonał wyroku. Sąd ogłasza, że ten który nie wykonał wyroku staje się wyjętym spod prawa. Ma kilka tygodni na opuszczenie wyspy, po czym poszkodowany ma prawo zabić złodzieja bez żadnych konsekwencji.
    • a12a2a P_F, Sztokholm europejską stolicą gwałtów. 23.10.15, 22:14
      Przytłaczającą większość gwałtów popełniają multi-kulti-owcy (Arabowie & Afrykańczycy). W kraju ok. 55 "stref szariatu" a la France, do których nie wjeżdża nawet uzbrojona w broń palną policja; ze strefą w Goeteborgu na czele...

Ale... idzie nowe:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19078247,ponadpartyjne-porozumienie-w-szwecji-wladze-zaostrzaja-zasady.html

P_F, o czym Ty chrzanisz?
      Czasem odnoszę wrażenie, że nie jesteś człowiekiem, a lewacką projekcją macherów z Czerskiej...
      • polski_francuz Daj szanse Szwedom 23.10.15, 22:18
        niech zaprowadza porzadek u siebie. Po swojemu.

PF
      • xiazeluka Re: P_F, Sztokholm europejską stolicą gwałtów. 23.10.15, 23:52
        Jacy znowu "Afrykańczycy"? Mówi się "Murzyni".
        • wikul Re: P_F, Sztokholm europejską stolicą gwałtów. 24.10.15, 00:47
          xiazeluka napisała:

> Jacy znowu "Afrykańczycy"? Mówi się "Murzyni".

Murzyni to pojęcie szersze. Pewien czarnoskóry Polak nie obrażał się jak mówili na niego "Murzyn" ale obrażał się gdy nazywali go Aframerykaninem. Pochodzi z Gujany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka