Dodaj do ulubionych

Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną

28.12.15, 22:19
marionetkę prezesa.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19402803,polska-nie-ma-juz-prezydenta-ma-bezwolna-marionetke-prezesa.html

Nawet pijawkousta Pani Staniszkis czuje się upokorzona. I wieszczy rozłam w Pisie, którego część wydaje się zawstydzona rozmachem łamania demokracji przez Pis.
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 28.12.15, 22:31
      Uszy więdną co na ten temat piszą ludzie na portalach społecznościowych. Codziennie przybywa niezliczona ilość memów itp.
    • benek231 No biedny Dudus po prostu - omotali go :O) 28.12.15, 22:46
      zindoktrynowali, oraz zahipnotyzowali. On sam jest mentalnie ubezwlasnowolniony - istne chodzace warzywo.

Daj spokoj Jaceq. Duda to dorosly czlowiek, po studiach prawniczych, z doktoratem, a tu wokol brzmi spiewka o jego ubezwlasnowolnieniu. Tymczasem on po prostu realizuje plan uwalenia demokracji jaki stworzyli Kaczory do spolki z biskupami. Nie mozna ublizac czlowiekowi od bezwolnych marionetek, skoro on jest lojalnym czlonkiem grupy zamachowcow. On jest tak wolny, ze bardziej to juz chyba nie moze. I dlatego konsekwentnie popiera swych kolegow i mocodawcow.

Oni przekroczyli juz Rubikon, i doskonale wiedza, ze powrotu to juz dla nich nie ma. Musza wiec brnac dalej - pisalem niedawno o tym. I dalej... W nadziei, ze jednak odniosa taki sukces w jaki uwierzycli sami. Bo u tych polskich patriotow najwazniejsze to by wierzyc, ze chciec to moc. A reszta jakos sie ulozy sama.
      Duda to nie jest gowniarz ktorego Kaczor prowadza za ucho. Duda to jeden z autorow skoku na demokratyczne panstwo. Robienie z niego ofiary jest zwyczajnie niesmaczne.
    • benek231 Znalazlem taki oto wpis pod art. o Staniszkis :O) 28.12.15, 22:58
      >>
      Pani zasluzyla sobie na znacznie wieksze upokorzenie, anizeli tylko to co odczuwa sama.
      Po tej publikacji wszyscy porzadni ludzie powinni pani pokazac plecy - w miejsce wykorzystywania jej przeciwko PiSowi.

Czym jest PiS, oraz czym sie staje, widac bylo wyraznie od kilku lat. Jakim bydlakiem jest Kaczynski, jaka wsza i zgnilkiem, widac bylo od czasow jego premierowania. A pani, osoba podobno wyedukowana, niewatpliwie udawala, ze niczego nie widzi, ze wszystko jest w porzadku. No bo coz innego moglo to byc, z pani strony? Zaslepienie?

Droga pani, jak dla mnie rownie dobrze mogla sobie pani nadal piersia karmic Kaczynskiego - jedna profesor w ta czy w tamta strone, co za roznica. A za bledy tez sie placi, a nawet powinno - co dotyczy i pani. Bo sama placzliwa deklaracja to jednak nie jest zadna zaplata, zadne upokorzenie.>>

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19402945,prof-staniszkis-czuje-sie-upokorzona-tym-jak-pis-lamie-zasady.html#ixzz3vefwswQP
      • wikul Lustrują i grzebią w życiu prywatnym prof. Stanisz 28.12.15, 23:14
        Tak płaci za nazwanie ekipy Kaczyńskiego "infantylną dyktaturą"

natemat.pl/166663,wierni-pis-lustruja-i-grzebia-w-zyciu-prywatnym-prof-staniszkis-tak-placi-za-nazwanie-ekipy-kaczynskiego-infantylna-dyktatura
    • jaceq Profesor Kupfelwajser-Gliński wysmażył 28.12.15, 23:32
      nową "ustawę" medialną.
      Firmuje ją dla niepoznaki posłanka Pis Barbara Bubel:

wyborcza.pl/1,75478,19403442,nowelizacja-ustawy-medialnej-w-sejmie-zarzady-mediow-publicznych.html

Czasy, kiedy dla rządów Pawlactwa przeciwwagą w mediach byli "pampersowie" z Walendziakiem, dla rządów Eseldectwa - Dworaki - minęły. Pierwszym klakierem waadzy był jako przewodniczący Radiokomitetu niejaki Urbański i jego pachołkowie: Czabański i Darski.

Obecna ekipa śmierdzieli szykujących się na stołki jest już wybitnie żałosna: Jacek Kur...ski, Sobala, Skowroński. Smród gorszy zalatuje, niż od Karnowskich.
    • xiazeluka Drogi jacequ 29.12.15, 08:29
      Nie po to Mła pomstował na cenzurę, że Ci klawiaturę kneblują, byś potem zamieniał się w marionetkę degenerata Foxa. Weź się trochę od tego czubka odróżniaj.

Co do TK - naprawdę to dziwaczne ciało, złożone z kolaborantów Peło, zasługuje na obronę? Wszak ferajna ta skompromitowała i siebie i swój urząd uzasadnieniem zezwolenia na rabunek forsy z OFE, ponieważ nie osądzała jego zgodności z tak zwaną konstytucją, lecz zgodność z bilansem budżetu państwa. To także ci pseudosędziowie z politycznego nadania uznali za konstytucyjne zmuszanie właścicieli samochodów do donoszenia na samych siebie, za konstytucyjny uznali przymus krępowania siebie samego pasami (nie)bezpieczeństwa w samochodach plus kilkanaście podobnych wyskoków, przyklepujących rozwiązania bezprawne i totalitarne. TK w obecnym kształcie, lekko zmodyfikowanym przez Lewo i Niesprawiedliwość, nadaje się do rozpędzenia, a nie wynoszenia na ołtarze.

Zresztą - nawet po pisiackich podrygach pozostaje faktem, że w tym żałosnym trybunale większość to loverzy Peło.
      • benek231 Spadaj hitlerku - won :O) 29.12.15, 08:41
        Kretynie.
      • jaceq Re: Drogi xiazeluko, 30.12.15, 22:47
        Dziękuję za troskę, ale ja pisałem trochę obok. Mnie nie chodzi tyle o TK i prawnicze pierdy (co prawnik to inne zdanie), ale raczej o styl. Bolszewicki styl, w jakim Pis to robi. Ja widzę analogię do 1917 i stylu, w jakim WKP(b) wykończyło tych tam Eserowców.

Co do samego TK - to opinia moja bliska jest Twojej wyrażonej powyżej. Też jestem za rozp... ędzeniem ferajny, tylko że mam świadomość, że ferajna, która ją zastąpi nic nie będzie lepsza, a nawet być może uzna, że konstytucyjna jest przewodnia rola partii Pis.
        Loverów Peło doliczyłem się tam aż pięciu.

Nie wiem dlaczego, ale w warunkach polskich niemożliwe wydaje się rozwiązanie tematu TK w stylu USAńskim czy szwajcarskim. Być może jest jeszcze za wcześnie (a może za późno?) by znaleźć wystarczający pęczek dobrze wykształconych prawników, o pozycji która zagwarantuje ich niezależność od zawirowań politycznych, ideologii wszelakich i oczywiście od nacisków religii.

Jeszcze za czasów Pana Scana sugerowałem likwidację TK i powierzenie jego obowiązków jakiejś żydowskiej firmie prawniczej z Newjorku, wysłanie im egzemplarza konstytucji, kilku tomów jakichś komentarzy i zapewnienie ciągłych dostaw makulatury zwanej ustawami sejmowymi. I niech orzekają: zgodne-niezgodne (przecież to powinno być łatwe) z mocą wiążącą. Koszt rozwiązania byłby znacząco niższy od budżetu TK, a żydowska firma prawnicza z pewnością miałaby bezstronność większą, niż jakiekolwiek polskie gremium kauzyperdów. Zresztą nie musi być żydowska; może być chińska.

A Dudę nadal i mimo wszystko uważam za pachołka Kaczyńskiego. Płatnego pachołka. Dobrze płatnego.
        • xiazeluka Re: Drogi xiazeluko, 31.12.15, 10:49
          WKPiS(b) robi to, na co pozwala im demotfukracja - zagarnia koryto dla siebie. A styl to rzecz gustu.

W polskich, a raczej - jewriopiejskich warunkach rozwiązania hamerykańskie czy helweckie (Szwajcaria, mimo wszystko, rozwijała się w niszy polityczno-geograficznej) wywołują opór "elit". "Elity" świetnie funkcjonują dzięki socjalizmowi, kumoterstwu i władzy nad mediami, więc wszystko, co mogłoby im uszczknąć wpływów z definicji zwalczają. Np.: dlaczego w Generalnym Gubernatorstwie musi istnieć powszechny haracz na szczekaczki publiczne? Ponieważ "tak jest w całej Europie", a "BiBiSi to wzór obiektywizmu ple ple ple". Argument przeciwny - w Hameryce takiego rozwiązania nie ma - nie posiada mocy argumentacyjnej. Nie, bo nie.

Pomysł z wynajęciem zagramanicznej kancelarii w miejsce TK jest doskonały. Tyle, że obrońcy demotfukracji prędzej spalą Cię na stosie, nim zechcą pomysł w ogóle rozważyć.
    • oleg3 Mądry człowiek napisał 29.12.15, 10:42
      Cytat
      Pamiętam – i nie raz przytaczałem – jak „tuski” mówiły do ludzi: macie swoje sądy, prokuratury, instancje, izby, samorządy, referenda, macie całą tę demokrację – odczepcie się ode mnie. Po czym spokojnie związywały ręce sądom, prokuraturom, instancjom, izbom, samorządom, referendom, demokracji – i czekały, aż się ktoś wkurzy i zacznie chuliganić. A pod rządami skrępowań działał ten, kto ten myk rozumiał, i czynił spustoszenie, robiąc sobie dobrze.
      Jan Herman
      • benek231 Ty hitlerku jestes nieuczciwym dyskutantem :O) 29.12.15, 18:19
        widzisz wylacznie to co pasuje do twojej ukladanki.
    • andrzejg Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 30.12.15, 05:48
      Jesteś niepoprawny politycznie jacqu. Będziesz ustawiany... po przyjacielsku oczywiście

A.
      • xiazeluka Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 30.12.15, 08:26
        Bardzo dobrze, że jaceq jest niepoprawny politycznie. Właśnie dlatego Mła chciałby czytać teksty jego autorstwa, a nie cudze, politpoprawne gramoty ze szczekaczek okołolisowych.
        • jaceq Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 30.12.15, 22:48
          Tego niestety nie potrafię namalować, ale potraktuj, proszę, jako noworoczne proroctwo:

https://tabloidonline.files.wordpress.com/2015/11/jak-koncza-kaczki-151129-500.jpg
          • xiazeluka Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 31.12.15, 10:43
            Gdybyż tam jeszcze dofotoszopować łby reszty liderów Bandy Czterech...
            • jaceq Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 02.01.16, 11:51
              Nie miałbym nic przeciwko temu.
    • allegro.con.brio Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 01.01.16, 20:13
      jaceq napisał:

> Nawet pijawkousta Pani Staniszkis czuje się upokorzona. I wieszczy rozłam w Pis
      > ie, którego część wydaje się zawstydzona rozmachem łamania demokracji przez Pis
      > .

Łamaniem demokracji... Ja się trochę dziwię tym emocjom, ale to wynika z faktu że jest mi kompletnie wszystko jedno która frakcja będzie okupować TK. Z resztą, prezydent może to podpisać nie ze względu na bycie czyjąś marionetką (którą być może jest) ale z uwagi na swoje sympatie i antypatie (z jego perspektywy spazmy obrońców tzw. demokracji muszą wydawać się nawet całkiem budujące).
      • jaceq Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 02.01.16, 11:40
        > Ja się trochę dziwię tym emocjom

To jest chłodna ocena, pozbawiona emocji. Jeżeli wolisz, może być zwykłe łamanie prawa. Konstytucja to jest prawo. Maliniak po raz pierwszy jawnie i ewidentnie złamał konstytucję (art. 10 pkt. 2) nie uniewinniając Kamińszczaka (bo miał do tego prawo), tylko wydalając to kuriozalne uzasadnienie (o "uwalnianiu" wymiaru itp.), bo Maliniak żadnych uprawnień do "uwalniania" nie posiada. Niejako skutkiem ubocznym tego "uwalniania" jest pozbawienie człowieka prawa do obrony i uznanie go za winnego (niewinnych się nie ułaskawia, a do uniewinniania Maliniak kompetencji nie posiada) przed zakończeniem ścieżki postępowania karnego (z ew. kasacją włącznie).
        Trybunał Stanu jak nic, gdyby... Otóż gdyby dzisiejsza "opozycja", po dojściu do władzy, nie wolała haratać w gałę, jak to było w przypadku Ziobru. Zapewne tak będzie.

Jest kwestią otwartą, czy Maliniak zrobił to ułaskawienie na polecenie prezesa, czy też po prostu chciał prezesowi zrobić dobrze sam z siebie. Za to późniejsze działania Maliniaka, czyli dalsze łamanie konstytucji (orzeczenia TK są wiążące także dla Maliniaka) są elementem uzgodnionym przez Biuro Polityczne KC PiS i Maliniak jest tylko trybikiem wykonującym swoją robotę wyznaczoną przez geniusz prezesa.

> jest mi kompletnie wszystko jedno która frakcja będzie okupować TK

A mnie nie jest, bo wolałbym, żeby żadna frakcja nie okupowała TK. Dlatego popieram likwidację TK i powierzenie jego obowiązków żydowskiej firmie prawniczej z NY albo z Moskwy, wszystko jedno. Z pewnością w obecnej sytuacji będzie taka firma bardziej obiektywna i niezależna w swoich ocenach co jest zgodne, a co nie.
        • kalllka Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 02.01.16, 12:58
          ... "Z pewnością... będzie taka firma bardziej niezależna i obiektywna..."
          Tyle, ze tryb [jej] powołania byłby niezgodny z konstytucja / podobnie jak twoje niefortunne sformułowania / tryb rozkazujący/ jacequ.
          Zastanawiałeś się dlaczego, skarzyles się, gdy
          gazeta cię zbanowala?
        • kalllka Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 02.01.16, 13:07
          ... Bo, moim zdaniem, nadużywasz gościnności, sprzyjającego ci medium i ludzi.
          / zwlaszczcza gdy traktujesz jak debili wklejajac w watki swoją Obrazę/
          • polski_francuz No coz kallko 02.01.16, 13:30
            Wtrace i ja nieproszone trzy grosze. Niezbyt rozumiem co sie w Polsce dzieje i nie chce zabierac glosu w sprawach politycznych bo jeszcze troche zbyt wczesnie na sensowne oceny.

Do jaceqa mam stosunek ambiwalentny. Kiedys docenil forme moich wpisow ale troche potem mnie zjechal za niekulturalne zachowanie wobec dany33. Pewnie co do jednego i drugiego mial troche racji ale jedno sprawilo mi przyjemnosc a drugie przykrosc. Ale, z moich obserwacji, moze pewna cecha jaceqa sie troche zarysowuje. Jest nia arogancja. W tym wypadku, wobec mediow.

Od czasu do czasu troche skromnosci kazdemu sie moze przydac.

PF

• kalllka Re: No coz kallko 02.01.16, 14:10
              Nie to, co, się w Polsce-> necie, dzieje
              ale, jak / z jakiego powodu/ się dzieje, było przedmiotem mojego postu, wtrętu, do Jaceqa.
              Od dawna uważam, ze nie ma w Polsce, politycznego podziału; medialna ustawa, a właściwie jej PO-PiS erystyczny, wyraźnie to pokazała.
              Odcielam się więc od sztucznie podsycanego / przez jaceqa, benia, andrzejga, wikula, a ostatnio także olega/ "politycznego konfliktu" i szukam przyczyn ich niepolitycznego zachowania.,
              • andrzejg Re: No coz kallko 04.01.16, 00:48
                kalllka napisała:

> Odcielam się więc od sztucznie podsycanego / przez jaceqa, benia, andrzejga, wi
                > kula, a ostatnio także olega/ "politycznego konfliktu" i szukam przyczyn ich n
                > iepolitycznego zachowania.,

Czyli wPiSujesz się w schemat działania PiSi, którego zwolennicy również nie rozumieją reakcji prof. Staniszkis i juz grzebią jej w przeszłości.

Powiedz mi, dlaczego Olega?

A.
                • kalllka Re: No coz kallko 04.01.16, 10:51
                  Zacznę od tego, ze ci odmowie.
                  Bo nie nam siły odgruzować twojego pytania z dramatyzmow typu: "pisi", "schemat działania" podwójnych znaczeń dla szukania etc.
                  Gdybys zechciał, sam,
                  byłabym, zwyczajnie wdzięczna.
                  • andrzejg Re: No coz kallko 04.01.16, 14:34
                    To ja byłbym wdzięczny za wytłumaczenie "sztucznego podsycania politycznego konfliktu"
                    Oskarżasz, to się tłumacz. Ja mówię "sprawdzam"
                    • kalllka Re: No coz kallko 04.01.16, 15:28
                      OK. Wyjaśnię jeszcze raz, inaczej.
                      Wedle mnie, nie ma różnicy pomiędzy polskimi partiami.
                      Nie ma istotnej różnicy ani w programowej polityce ani w sposobie jej wyrażania.
                      Najlepiej widać to na przykładzie ustawy medialnej, sam sprawdź/
                      panoptykon.org/
                      Wracając do sprawy, ustawa to POPiS arogancji- ignorancji; koincydencji
                      niepolitycznego zachowania czyli obrzucania się tortami gdy brakuje chleba.
                      I jeszcze jedno, abym była dobrze rozumiana- mnie interesuje znalezienie wspólnego języka- płaszczyzny porozumienia, wiec z góry przepraszając za niechęć do stosowania lokalnej- barokowej stylistyki,
                      ściele się do nóżek.
                      Kaleka
                      • andrzejg Re: No coz kallko 04.01.16, 15:43
                        Ja nie mam problemu ze znalezieniem wspólnego języka. Wspólny język to nie "wyjadanie sobie z dzióbków". Chyba nie o to Tobie chodzi?

POPiS, to był, gdy obie partie były w opozycji. Teraz nie można powiedzieć i ich wspólnym działaniu. Jest wojna polityczna.
                        • kalllka Re: No coz kallko 04.01.16, 16:09
                          Nie widzę u nikogo dziobków. Za to widzę, torty jak u braci Marx,.
                          Oczywistym, ze wole komedie,
                          bo wojna/ choćby na słowa/to najgorszy z możliwych, sposób na prowadzenia polityki.

Ps. Wiesz andrzejgu, ze nie wolno ptaków dokarmiać chlebem., w ogóle pieczywem, zawiera , niestrawny dla nich cukier.
            • jaceq Re: No coz kallko 02.01.16, 14:12
              Poczekaj, jaki będę arogancki, kiedy tzw. standardy medialne zacznie wyznaczać Stowarzyszenie Polskich Hien Dziennikarskich pod wodzą tego Skowrońskiego.

Pozdrawiam noworocznie Francję.
              • kalllka Re: No coz kallko 02.01.16, 14:27
                Jak zwykle się odgrażasz, jacequ.
                Sprytnie/ jak to "ofiara"/ wpisujac w retorykę znienawidzonych przez siebie pisowcow.
                Znamienne, ze zwracasz się/ swoim obrażonym ego/ wyłącznie do " zaufanych" kolegów.
                Tych, prawdopodobnie, którzy sa przydatni i korzystają jak wszystkie twoje "komórki macierzyste" z plików egze / exe./
                • jaceq Moja Droga, 02.01.16, 14:43
                  już mnie nie interesujesz. Wrzuciłem Cię do jednego pudła z Haszem i wyniosłem na strych.
              • kalllka Re: 02.01.16, 15:24
                Rzeczywiscie, jakość/ przesyłu i likwidacja wycieków, prywatnych danych do zabawy w fora i reklamę/ bardzo się poprawiła gdy straciłeś mną zainteresowanie.
                Teraz tylko pozostaje odczepić cię z serwerów/ europejskich providerow/ przestaniesz nawiedzać / zaprzyjaźnione routery, stacje radiowe i telewizyjneuncertain
              • polski_francuz Re: No coz kallko 02.01.16, 17:33
                To zes sie nie obrazil biore za pierwszy przejaw skromnoscismile

Dzieki za zyczenia i tez zycze Ci samych sukcesow w 2016 roku.

PF
        • allegro.con.brio Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 03.01.16, 01:39
          jaceq napisał:

> > Ja się trochę dziwię tym emocjom
          >
          > Maliniak po raz pierwszy jawnie i ewidentni
          > e złamał konstytucję (art. 10 pkt. 2) nie uniewinniając Kamińszczaka (bo miał d
          > o tego prawo), tylko wydalając to kuriozalne uzasadnienie (o "uwalnianiu" wymia
          > ru itp.), bo Maliniak żadnych uprawnień do "uwalniania" nie posiada.

Uzasadnienie jest sprzeczne z art. 10 pkt. 2 konstutucji, tak?

Niejako sk
          > utkiem ubocznym tego "uwalniania" jest pozbawienie człowieka prawa do obrony i
          > uznanie go za winnego (niewinnych się nie ułaskawia, a do uniewinniania Malinia
          > k kompetencji nie posiada) przed zakończeniem ścieżki postępowania karnego (z e
          > w. kasacją włącznie).

Czekaj, gdyby jak zrozumiałem, wymiar sprawiedliwości działał sprawnie i Kamiński miałby już dawno prawomocny wyrok, to nie było by problemu?

> Trybunał Stanu jak nic, gdyby... Otóż gdyby dzisiejsza "opozycja", po dojściu d
          > o władzy, nie wolała haratać w gałę, jak to było w przypadku Ziobru. Zap
          > ewne tak będzie.
          >
          > Jest kwestią otwartą, czy Maliniak zrobił to ułaskawienie na polecenie prezesa,
          > czy też po prostu chciał prezesowi zrobić dobrze sam z siebie. Za to późniejsz
          > e działania Maliniaka, czyli dalsze łamanie konstytucji (orzeczenia TK są wiążą
          > ce także dla Maliniaka) są elementem uzgodnionym przez Biuro Polityczne KC PiS
          > i Maliniak jest tylko trybikiem wykonującym swoją robotę wyznaczoną przez ge
          > niusz
          prezesa.

Jak to dobrze że właściwie od wyborów wyłączyłem się od śledzenia tego spektaklu.

> A mnie nie jest, bo wolałbym, żeby żadna frakcja nie okupowała TK. Dlatego popi
          > eram likwidację TK i powierzenie jego obowiązków żydowskiej firmie prawniczej z
          > NY albo z Moskwy, wszystko jedno. Z pewnością w obecnej sytuacji będzie taka
          > firma bardziej obiektywna i niezależna w swoich ocenach co jest zgodne, a co ni
          > e.

Nie wiem czy będzie bardziej obiektywna, z całą pewnością PiS nie miałby na nią wpływu. Z resztą, spojrzałem właśnie na naszą konstytucję, już artykuł drugi powoduje że nie chce mi się czytać dalej.

• allegro.con.brio Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 03.01.16, 21:02
            allegro.con.brio napisał:

> [...] Z resztą, spojrzałem właśnie na naszą konstytucję, już artykuł drugi p
            > owoduje że nie chce mi się czytać dalej.

Jeszcze taka luźna myśl - może prezes wziął sobie powyższe do serca i ze wszystkich swoich sił próbuje urzeczywistniać zasady sprawiedliwości społecznej.

• qwardian Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 02.01.16, 12:47

> Polska nie ma już prezydenta.

Nie ma Prezydenta Komorowskiego, bo sama funkcja prezydenta nie oznacza czegoś równie prestiżowego, wyjątkowego i długowiecznego co władca Wszechświata. Jest tylko urzędnikiem i dopóki nie okrada i niszczy mienia albo naraża nas na sto milionów strat w wyniku nieodpowiedzialnych decyzji jest w porządku. Prezydent jest częścią maszyny demokratycznej, śrubką buldożeru zespołu PiS, który z dużą sprawnością demoluje stary skorumpowany układ...
    • indeed4 Ale serio, serio?! 02.01.16, 16:23

forum.gazeta.pl/forum/w,28,159926012,159926012,Sondaz_Komorowski_i_Duda_najbardziej_ulegli.html

Buahahaha...
      • indeed4 Myśleć, pelikany! 02.01.16, 16:25

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156187080,156187521,Re_Duda_nie_wygra_bo_jest_marionetka_Kaczynski.html
        • indeed4 Tu czytać i nie pisać bzdur. 04.01.16, 21:06

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156187080,156187080,_Duda_nie_wygra_bo_jest_marionetka_Kaczynskiego_.html
      • piq to jest ekskluzywne forum, c h u j k u,... 02.01.16, 16:48
        ...będziesz się tutaj strasznie źle czuł, bo to nie jest miejsce dla ćwierćinteligentów.
    • andrzejg Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 02.01.16, 20:48
      www.facebook.com/leszek.konarski/videos/10206445900444629/?theater
      • wikul Staniszkis coraz bardziej zdegustowana ... 02.01.16, 22:50
        Profesor Jadwiga Staniszkis odwiedziła program "W punkt" emitowany w Telewizji Republika. Jego prowadząca Katarzyna Górska-Hejke pytała o zmiany w Trybunale Konstytucyjnym. W pewnym momencie jednak Staniszkis odeszła od głównego tematu rozmowy i zaczęła mówić o "zależności" mediów. ...
        – Ja uważam, że postkomunizm to nie jest kwestia ludzi, ale kwestia metod... Widzę to, co się dzieje w mediach, używanie do brudnej roboty ludzi zależnych – stwierdziła prof. Staniszkis. – Myślę o PiS-ie i o sposobie przeprowadzania tych kroków. To jest dla mnie komunizm, który bazował na najgorszych cechach człowieka – dodała. Reakcja gospodyni "W punkt" była natychmiastowa. – Przepraszam, ale w jaki sposób PIS używa zastraszonych ludzi w mediach? – zapytała Górska-Hejke. ...

natemat.pl/167011,staniszkis-masakruje-dziennikarke-tv-republika-mowi-o-zaleznych-ludziach-do-brudnej-roboty-w-mediach
        • benek231 Re: Staniszkis coraz bardziej zdegustowana ... 02.01.16, 23:24
          Staniszkos dala sie zagiac tej dziennikarce, ktora twierdzila, ze Rzeplinski nie zaprezentowal ustawy na ktorej oparl powolanie zmniejszonego skladu sedziowskiego.
          A powinna byla odpowiedziec, ze nie bylo rowniez ustawy ktora zabranialaby powyzszego, zwlaszcza w okolicznosciach tak szczegolnych jak teraz.

Zadaniem sedziow Trybunalu Konstytucyjnego jest bowiem troska o pozycje Trybunalu w systemie. A jest to taka pozycja jaka chcieli widziec tworcy Konstytucji, a nie (aktualnie) Konus z biskupami.
    • dicksmith Prezydęta już nie ma. Jest Prezydent. 04.01.16, 05:06
      Ciekawe czy przeżyje.
    • wikul Re: Polska nie ma już prezydenta. Ma bezwolną 08.01.16, 23:29
      imged.pl/dalem-andrzejowi-potrzymac-kota-16324716.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka