Dodaj do ulubionych

Obietnice wyborcze

11.01.16, 20:14
Czy PiS obiecywal, ze pogorszy stosunki z Niemcami jak tylko dojdzie do wladzy? Czy wyborcy zdaja sobie sprawe z pulapki miedzynarodowej w ktora PiS wmanewrowuje Polske? Czy PiS wierzy w to, ze w sojuszu z Orbanem nic im nie grozi?

Zaczynam sie bac o nasz kraj.

PF
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Obietnice wyborcze 11.01.16, 23:05
      PiS obiecywało zupełnie co innego a jego prezes i szara eminencja obecnych władz zawsze mówił przed wyborami dla każdego coś miłego. Bo jedno jest pewne - ciemny lud wszystko kupi. Do tego stopnia że nawet obwołał by go królem.
    • andrzejg Re: Obietnice wyborcze 11.01.16, 23:14
      Mam nadzieję, że 'urzędasy" odpowiedzialne za bieżące kontakty stonują szczytowanie polityków
      Jestem pewien,że realia stonują wszystkich, a jak nie , to mamy do czynienia z debilami u sterów

Masz spadochron?
      • polski_francuz Re: Obietnice wyborcze 12.01.16, 07:30
        Mam niemieckich przyjaciol. Co ja im mam powiedziec? Ze mamy u wladzy rozgoraczkowanych amatorow?

Eh, zizn...

PF
        • andrzejg Re: Obietnice wyborcze 12.01.16, 07:53
          a po co ukrywać prawdę?
          • polski_francuz Re: Obietnice wyborcze 12.01.16, 08:01
            Niemcy wybrali opcje hanzeatycka: rozmawiac, robic interesy, spokojnie szukac rozwiazania werbalnie. Ta opcja jest atrakcyjna dla sasiadow, dla ludzi, ktorzy w Niemczech pracuja, dla swiata. Ale wyobrazmy sobie, ze podobna opcja co w Polsce (u nich sie PiS=AfD) wezmie wladze.

To bedziemy mieli takich Niemcow, jakich PiS chce: nieustepliwych, wojowniczo-zorganizownych, agresywnych...

Po to glownie.

PF
    • dicksmith Odpowiedź niesie rynek 12.01.16, 07:52
      Węgierska giełda BUX była jedyną w Europie, która zanotowała wzrost w roku 2015 i to aż o ponad 40%, podczas gdy wszystkie znaczące giełdy, wliczając w to niemiecki DAX i francuzki CAC, zakończyły rok na minusie. Międzynarodowy kapitał spekulacyjny nie uląkł się anty-orbanowskiej propagandy rozsiewanej przez Merkel, Hollande'a i aparatczyków UE i zainwestował na Węgrzech, kiedy tylko Orban przegonił "obrońców demokracji".
      • polski_francuz Re: Odpowiedź niesie rynek 12.01.16, 08:02
        Jaki rynek? Ile ich tam jest z 10 mln czy cos. Tyle ile w Nowym Jorku.

PF
        • dicksmith Re: Odpowiedź niesie rynek 12.01.16, 08:08
          acha, uważasz że powinni się zrzec własnego rynku akcji? ein volk, ein markt...
          • polski_francuz Re: Odpowiedź niesie rynek 12.01.16, 08:12
            Ein Führer z Zoliborzasmile

Allez, ranek mnie wzywa.

Goodday

PF
            • dicksmith Re: Odpowiedź niesie rynek 12.01.16, 08:31
              > Ein Führer z Zoliborzasmile

Ty nie obrażaj kanclerzyny. Jej ludzie twierdzą że to żaden Führer, ino drugi Putin.
    • xiazeluka Re: Obietnice wyborcze 12.01.16, 08:20
      A na czym konkretnie polega to "pogarszanie stosunków" z IV Rzeszą?
      • dicksmith Re: Obietnice wyborcze 12.01.16, 08:34
        na tym że nastąpił stosunek przerywany, polskie usta przestały robić laskę nadzorcom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka