Dodaj do ulubionych

Czy Polska powinna stać się areną negocjacji

IP: *.teleton.pl 13.04.02, 22:21
Naszemu wielmożnie panującemu premierowi przychodzą do łepetyny coraz głupsze
pomysły. Ciekawe czy będzie chciał ugościć Arafata i hałastrę żydów w trakcie
negocjacji pokojowych za własne prywatne pieniądze, czy też powstanie jakiś
nowy podatek, np. prożydowski podatek negocjacyjny. Nie wiem czy miller żyje
jeszcze w Polsce czy już zupełnie oderwał się od szarej biednej i dziurawej
rzeczywistości. Podobno w Polsce nie ma na nic kasy, ale dla żyda zawsze się
znajdzie parę złotych. Może lepiej za tę kasę, którą chce wyrzucić w błoto
(przeznaczyć na negocjacje pokojowe żydzi-Palestyna)ufundowałby jedzenie dla
dzieci z domów dziecka, albo inne tego typu rzeczy. No chyba, że miller ma
rodzinne korzenie w izraelu.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Scan Re: Czy Polska powinna stać się areną negocjacji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 22:28
      Panie, Panowie - do szeregu, klawiaturą - Pal! Nowa partia magla!
    • kitek1 kiedys zrobili konferencje antyterrorystyczna..... 13.04.02, 22:29
      az sie osama ze smiechu posikal,
      i byl wtedy prawie do zlapaniasmile
    • Gość: pollak Re: Czy Polska powinna stać się areną negocjacji IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.04.02, 22:58
      Szczerze mowiac to ja juz nie chce slyszec o zadnych
      negocjacjach. I to nawet nie wiem dlaczego.
    • Gość: pollak Re: Czy Polska powinna stać się areną negocjacji IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.04.02, 23:05
      I jeszcze jedno...

Gość portalu: Chris napisał(a):

> Naszemu wielmożnie panującemu premierowi przychodzą do
      łepetyny coraz głupsze
      > pomysły.

Z tym sie zgadzam.

> chyba, że miller ma
      > rodzinne korzenie w izraelu.....

Eeee, no nie przesadzaj. Przypisywac Zydom naszego
      mlynarza? Rownie dobrze mozna powiedziec ze ma slabosc do
      Arabow. Chociaz dla mnie, mowienie o negocjacjach w tej
      sprawie, w Polsce, jest troche smieszne.
      • nossos Ale za pośrednictwo można zarobić!! Może 13.04.02, 23:14
        jednak warto? Byle, zeby delegacja arabska, chciala pozniej wyjechac z Polski,
        i nie prosila o azyl.
        • Gość: pollak Re: Ale za pośrednictwo można zarobić!! Może IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.04.02, 00:21
          nossos napisał(a):

> jednak warto? Byle, zeby delegacja arabska, chciala
          pozniej wyjechac z Polski,
          > i nie prosila o azyl.

Pytanie co zarobic? smile
          Rozmawiac o pokoju zawsze warto. Ale dlaczego Polska? Nie
          ze bym nie chcial, tylko swiat jest duzy. Czy mamy u
          jednych badz drugich jakis autorytet?
        • chaladia A i owszem - czy to wstyd? 14.04.02, 00:23
          Widzisz, Nossos, Ty z dziwnej perspektywy na to patrzysz i dziwne rzeczy
          widzisz.
          Polska ma zupełnie niezłą opinię na Bliskim Wschodzie.
          Warszawa nie nadaje się na taką konferencję zupełnie, bo trzeba by wprowadzić
          bardzo duże ograniczenia komunikacyjne z uwagi na bezpieczeństwo stron i korki
          w mieście zupełnie by nas wykończyły. Tym bardziej, że taka konferencja
          to "murowane" parę tygodni, jak nie miesięcy. Antagonizmy są ogromne, a na
          dodatek to są Semici (i Żydzi, i Arabowie) - więc nigdy się nie spieszą i lubią
          sobie pogadać. Za to mamy w Polsce parę miejsc, które łatwo dobrze strzec,
          zapewniających zupełnie sensowny poziom komfortu i pomysł Millera nie jest taki
          zły.
          Polska na takiej konferencji raczej może dużo zarobić niż stracić.
          Oczywiście nikt z delegacji stron za pobyt nie zapłaci - takie są obyczaje na
          tym świecie, ale te kilka tysięcy dziennikarzy przez kilka tygodni, hotele,
          akredytacje, to już są całkiem spore pieniądze. Na koniec, gyby coś z tego
          wyszło, co daj Boże, to byłaby wielka chwała dla całego kraju.
    • Gość: zyx Definicja zebraka IP: *.rdu.bellsouth.net 13.04.02, 23:38

Cris: zebrak to ten (ta) ktorz(a) widzi tylko swoje potrzeby i dlatego nie moze
      dac nic innym. Czyzbys tak chcial rysowac Polakow?

> Naszemu wielmożnie panującemu premierowi przychodzą do łepetyny coraz głupsze
      > pomysły. Ciekawe czy będzie chciał ugościć Arafata i hałastrę żydów w trakcie
      > negocjacji pokojowych za własne prywatne pieniądze, czy też powstanie jakiś
      > nowy podatek, np. prożydowski podatek negocjacyjny. Nie wiem czy miller żyje
      > jeszcze w Polsce czy już zupełnie oderwał się od szarej biednej i dziurawej
      > rzeczywistości. Podobno w Polsce nie ma na nic kasy, ale dla żyda zawsze się
      > znajdzie parę złotych. Może lepiej za tę kasę, którą chce wyrzucić w błoto
      > (przeznaczyć na negocjacje pokojowe żydzi-Palestyna)ufundowałby jedzenie dla
      > dzieci z domów dziecka, albo inne tego typu rzeczy. No chyba, że miller ma
      > rodzinne korzenie w izraelu.....

• Gość: Chris Re: Definicja zebraka IP: *.teleton.pl 14.04.02, 00:21
        Nie nie chcialbym, zeby Polacy byli uwazani za zebrakow, czy tez sami sie
        uwazali za zebrakow. Ja po prostu zaczynam miec dosc tego
        wiecznego "podkladania sie" innym krajom. Leją się w Jugoslawii Polacy jadą (to
        nic ze prawie w dziurawych butach i na rowerach ale jada), leja sie w
        Afganistanie Polacy jada - w podobnej konfiguracji sprzetowej, a teraz jeszcze
        izrael. Zauwaz tylko, ze kiedy Polacy maja interes do innego panstwa czy do
        unii to wtedy jestesmy raczej niechetnie wysluchiwani. Chcielismy 7% vat w
        budownictwie -kupa-musi byc tak jak unia chce, chcielismy zmiany kontraktu
        gazowego na bardziej uczciwy-kupa-bedziemy musieli w dalszym ciagu placic za
        frajer, z dotacji do rolnictwa w unii tez pewnie gowno bedzie. Po prostu
        chodzilo mi o to, zeby Polacy nie pchali sie bez przerwy tam gdzie nikt ich nie
        zaprasza, bo niestety w obecnej sytuacji NAS PO PROSTU NA TO NIE STAĆ. Przeciez
        kazdy z nas musi umiec odmawiac sobie pewnych rzeczy. Nie wiem czy wolabys zeby
        za te same pieniadze jakies dziecko dostalo jesc, ktos mial wykonaną
        skomplikowaną operację, czy zeby sobie Arafat z jakims zydem popieprzyli w
        Warszawie o dupie Maryni a tam i tak się bedą walić aż iskry będą szły.
        Przecież dopóki zydzi nie oddadzą Palestyńczykom ich ziemi w tamtym rejonie nic
        się nie zmieni
        • Gość: zyx ortografia antysemity IP: *.rdu.bellsouth.net 14.04.02, 05:25

polska wydala takiego idiote, ktory nawet slowa Izrael nie umie poprawnie
          napisac. polak, ktory nawert nie umie zaczac slow Zyd z duzej litery. Przypadek?
          Moze glupota i wiewczna nedza ida w parze?Gość portalu: Chris napisał(a):

> Nie nie chcialbym, zeby Polacy byli uwazani za zebrakow, czy tez sami sie
          > uwazali za zebrakow. Ja po prostu zaczynam miec dosc tego
          > wiecznego "podkladania sie" innym krajom. Leją się w Jugoslawii Polacy jadą (to
          >
          > nic ze prawie w dziurawych butach i na rowerach ale jada), leja sie w
          > Afganistanie Polacy jada - w podobnej konfiguracji sprzetowej, a teraz jeszcze
          > izrael. Zauwaz tylko, ze kiedy Polacy maja interes do innego panstwa czy do
          > unii to wtedy jestesmy raczej niechetnie wysluchiwani. Chcielismy 7% vat w
          > budownictwie -kupa-musi byc tak jak unia chce, chcielismy zmiany kontraktu
          > gazowego na bardziej uczciwy-kupa-bedziemy musieli w dalszym ciagu placic za
          > frajer, z dotacji do rolnictwa w unii tez pewnie gowno bedzie. Po prostu
          > chodzilo mi o to, zeby Polacy nie pchali sie bez przerwy tam gdzie nikt ich nie
          >
          > zaprasza, bo niestety w obecnej sytuacji NAS PO PROSTU NA TO NIE STAĆ. Przeciez
          >
          > kazdy z nas musi umiec odmawiac sobie pewnych rzeczy. Nie wiem czy wolabys zeby
          >
          > za te same pieniadze jakies dziecko dostalo jesc, ktos mial wykonaną
          > skomplikowaną operację, czy zeby sobie Arafat z jakims zydem popieprzyli w
          > Warszawie o dupie Maryni a tam i tak się bedą walić aż iskry będą szły.
          > Przecież dopóki zydzi nie oddadzą Palestyńczykom ich ziemi w tamtym rejonie nic
          >
          > się nie zmieni

• Gość: Chris Re: ortografia antysemity IP: *.teleton.pl 14.04.02, 07:19
            Gość portalu: zyx napisał(a):

>
            > polska wydala takiego idiote, ktory nawet slowa Izrael nie umie poprawnie
            > napisac. polak, ktory nawert nie umie zaczac slow Zyd z duzej litery. Przypadek
            > ?
            > Moze glupota i wiewczna nedza ida w parze?Gość portalu: Chris napisał(a):
            >
            Po pierwsze nie "wiwieczna" a wieczna, po drugie: sadzac po adresie nie do konca
            z Polski piszesz pokrako uwazajaca sie za patriote, po trzecie ortografii uczyc
            mnie nie musisz, poniewaz zostalem dobrze wyedukowany w polskiej szkole, a
            pisalem mala litera w celu podkreslenia braku szacunku dla zydow i izraela za to
            co aktualnie czynia i tyle. Po czwarte jak ktos nie ma argumentow to sie czepia
            szczegolow (w tym przypadku pisowni). Po piate skad u ciebie podejrzenie o moj
            antysemityzm czy napisalem ze dobry zyd to martwy zyd, nie nigdzie tego nie ma.
            Po prostu nie daze ostatnio tej nacji szczegolnym szacunkiem. Po szoste nie zycze
            sobie wycieczek osobistych marna kreaturo pod katem mojego statusu materialnego,
            poniewaz do pierwszego i nie tylko zawsze mi starcza, a o biedzie pisalem jako o
            problemie calego kraju a nie swoim wlasnym.
            Na koniec dobra rada - mysl troszeczke to latwiej ci bedzie zrozumiec wypowiedzi
            na forum. Pozdrawiam.
            • Gość: zyx Zebrak to stan umyslu IP: *.rdu.bellsouth.net 15.04.02, 05:05
              a ty umiesz byc chamem. nawet z pieniedzmi czujesz sie marny. Zebrak to ten ktory
              mysli tylko o swoich potrzebach. Polska dostala od swiata duzo, rowniez
              pieniedzy, przebaczonych dlugow, itp . Dlaczego nie dac z siebie ? Ja tez mam
              wyksztalcenie i pokazalem Ci jak czuje sie gdy ktos CELOWO poniza TWOJ narod.

> Gość portalu: zyx napisał(a):
              >
              > >
              > > polska wydala takiego idiote, ktory nawet slowa Izrael nie umie poprawnie
              > > napisac. polak, ktory nawert nie umie zaczac slow Zyd z duzej litery. Przy
              > padek
              > > ?
              > > Moze glupota i wiewczna nedza ida w parze?Gość portalu: Chris napisał(a):
              >
              > >
              > Po pierwsze nie "wiwieczna" a wieczna, po drugie: sadzac po adresie nie do konc
              > a
              > z Polski piszesz pokrako uwazajaca sie za patriote, po trzecie ortografii uczyc
              >
              > mnie nie musisz, poniewaz zostalem dobrze wyedukowany w polskiej szkole, a
              > pisalem mala litera w celu podkreslenia braku szacunku dla zydow i izraela za t
              > o
              > co aktualnie czynia i tyle. Po czwarte jak ktos nie ma argumentow to sie czepia
              >
              > szczegolow (w tym przypadku pisowni). Po piate skad u ciebie podejrzenie o moj
              > antysemityzm czy napisalem ze dobry zyd to martwy zyd, nie nigdzie tego nie ma.
              >
              > Po prostu nie daze ostatnio tej nacji szczegolnym szacunkiem. Po szoste nie zyc
              > ze
              > sobie wycieczek osobistych marna kreaturo pod katem mojego statusu materialnego
              > ,
              > poniewaz do pierwszego i nie tylko zawsze mi starcza, a o biedzie pisalem jako
              > o
              > problemie calego kraju a nie swoim wlasnym.
              > Na koniec dobra rada - mysl troszeczke to latwiej ci bedzie zrozumiec wypowiedz
              > i
              > na forum. Pozdrawiam.

• Gość: Chris Re: Zebrak to stan umyslu IP: *.teleton.pl 15.04.02, 15:54
                Po pierwsze buraku nie jestem chamem i nie mierz wszystkich swoja miarka.
                Po drugie przykro mi ze poczules sie urazony gdy - wedlug ciebie- obrazilem
                twoich obrzezanych braci w izraelu, ktorzy w ostatnich dniach w Dzeninie stali
                sie bandytami i mordercami. Czyzby zapomnieli jak co roku biadola w Oswiecimiu, a
                przeciez teraz wyczyniaja podobne rzeczy, moze na nieco mniejsza skale (poki co
                ale zobaczymy jak sie sprawy potocza).
                Po trzecie wszedzie nawet w ogolnoswiatowym biznesie jest taka regula, ze nie ma
                nic darmo i za wszystko predzej czy pozniej porzyjdzie nam zaplacic i to slono. A
                obecnie bulimy jak za zboze na NATO, zaczynamy na Unie Europejska w tym roku
                drobna kwotka 2,5 mld EURO - malo? I prosze nie mow mi ze cos dostalismy za
                darmo, bo mi sie flaki wywracaja. Darmo to znaczy wedlug swiata odroczona
                platnosc, a nie bezplatnie. Jakbys zyl tu w Polsce to bys wiedzial co to znaczy.

> a ty umiesz byc chamem. nawet z pieniedzmi czujesz sie marny. Zebrak to ten kto
                > ry
                > mysli tylko o swoich potrzebach. Polska dostala od swiata duzo, rowniez
                > pieniedzy, przebaczonych dlugow, itp . Dlaczego nie dac z siebie ? Ja tez mam
                > wyksztalcenie i pokazalem Ci jak czuje sie gdy ktos CELOWO poniza TWOJ narod.
                > Gość portalu: Chris napisał(a):
                >
          • Gość: 2002 Re: ortografia antysemity IP: *.coh.org 15.04.02, 22:03
            >
            > polska wydala takiego idiote, ktory nawet slowa Izrael nie umie poprawnie
            > napisac. polak, ktory nawert nie umie zaczac slow Zyd z duzej litery. Przypadek
            > ?
            > Moze glupota i wiewczna nedza ida w parze?

Przepraszam, a czy chrzescijaninin, albo buddysta, innowierca etc... tez piszesz
            duza litera?
    • Gość: Jose Re: Czy Polska powinna stać się areną negocjacji IP: 213.25.164.* 14.04.02, 07:25
      Towarzysz Miller po raz kolejny w żałosny sposób próbuje odwrócic uwagę od
      znakomitej sytuacji w Polsce, tym razem zapraszając Żydów i Arabów. Szkoda, że
      starym zwyczajem towarzysz Pol nie policzył, ile przy tym może miejsc pracy
      powstaćsmile) A tak swoją drogą jak słucham najnowszych wypowiedzi towarzysza
      Millera to mi się przypomina takie stare powiedzenie, żeby kurdupli do władzy
      nie dopuszczać bo mają łeb blisko d..y i im się wiele rzeczy może pomieszać...
      • Gość: SUMIENIE Re: Czy Miller powinien IP: *.chello.pl 14.04.02, 08:08
        jeden buduje wieze widokowa(Kwachu) drugiemu pragnie sie Centrum Negocjacji
        Pokojowych, w kraju gdzie niby to prawica zrobila wielka dziure,chyba w mozgach
        czerwonych pajacykow?
        Ciekawe co powie Kwasniewski,Miller z nim walczy na wszystkich frontach.
        Teraz do Ciebie pajacu zyx.
        Nie czepiaj sie Chrisa za literowki,czy ortografie kazdemu sie trafi.
        Czemu zaraz wyzywasz od antysemitow jak ktos a inne zdanie od ciebie parchu?
        Pisz na temat semito, a nie wyzywaj.
        Chris pozdrawiam Cie
        • Gość: Chris Re: Czy Miller powinien IP: *.teleton.pl 14.04.02, 08:14
          Dzieki, zgadzam sie z Toba w 100 %.
          • Gość: Kazik Re: Czy Miller powinien IP: *.pl 14.04.02, 21:47
            To swietny pomysł. Gdyby sie udało, bylibysmy na
            pierwszych stronach gazet. Moze odwrocilibysmy od
            siebie pietno antysemity. A pietno to nie nie dodaje
            nam uroku.
            Taka inicjatywa pokojowa byłaby bardzo pozytywnie
            przyjęta przez opinie publiczną krajów zachodnich, na
            której to opinii powinno nam obecnie zależec.
            Dla sceptykow przypominam, ze interesy USA w Iraku
            reprezentowała Polska.
            Polska w krajach arabskich cieszy sie duzą sympatią.
            Powiem więcej, kraje arabskie to jedne z nielicznych
            krajów gdzie Polska cieszy sie sympatią. Może i Izrael
            zgodziłby sie, choć tam Polska już nie cieszy się taką
            sympatią.
            Wiem to z autopsji, pracowałem wiele lat w kraju
            arabskim, zawadziłem również o Izrael.

Leszek, nie lubie Cie, bo jestes komuchem, ale w tej
            sprawie masz moje poparcie.
        • Gość: zyx parchem mnie nazwales (SUMIENIE?) IP: *.rdu.bellsouth.net 15.04.02, 05:07

nie odpowiem ci tym samym. a jest tego duzo, wybrac mozna.
          Gość portalu: SUMIENIE napisał(a):

> jeden buduje wieze widokowa(Kwachu) drugiemu pragnie sie Centrum Negocjacji
          > Pokojowych, w kraju gdzie niby to prawica zrobila wielka dziure,chyba w mozgach
          > czerwonych pajacykow?
          > Ciekawe co powie Kwasniewski,Miller z nim walczy na wszystkich frontach.
          > Teraz do Ciebie pajacu zyx.
          > Nie czepiaj sie Chrisa za literowki,czy ortografie kazdemu sie trafi.
          > Czemu zaraz wyzywasz od antysemitow jak ktos a inne zdanie od ciebie parchu?
          > Pisz na temat semito, a nie wyzywaj.
          > Chris pozdrawiam Cie

• eliot Re: Czy Polska powinna stać się areną negocjacji 15.04.02, 16:05
      Moze to grozic tym, ze tak milujace pokoj organizacje jak Dzihad, Hamas,
      Hezbollach itd., moglyby dla storpedowania rozmow przeniesc nieco ze swojej
      pokojowej dzialalnosci na Wisle...
      Ot tu synagoga, tam Konstanty Gebert w powietrze... wink
      Eliot
      • Gość: borsuk Terrorysci i Tchorze IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.02, 16:37
        A przy okazji moglby wyleciec w powietrze takze Eliot.
        Bo terroryzm ma to do siebie, ze nie wybiera ofiar.
        Gina i przeciwnicy i zwolennicy terrorystow.
        Niemcy wlaza Palestynczkom od dawna, robia demonstracje dobrej woli, niemieckie
        histeryczki z organizacji pacyfistycznych wlasnymi cialami zaslaniaja Arafata
        przed izraelskimi kulami, a i tak autobus niemiecki wylecial w powietrze.

Bojcie sie bojcie wlasnego cienia. Tylko mi pozniej nie klepcie o wartosciach i
        tradycji. Przejrzyjcie wreszcie na oczy i zauwazcie ze z konfliktu dwoch
        narodow islam probuje zrobic konflikt cywilizacji.
        Zauwazcie wreszcie, ze gruzy z WTC spadly takze na Warszawe.

A Ty zyx panuj troche nad jezykiem. Obrazaniem nas (bo mnie tez przy okazji
        obrazasz) nic nie wskorasz.
        No chyba, ze chcesz tylko zaognic sytuacje.
        Czujesz sie parchem? Biedny "sumienie" nie wie, ze okreslenia "parch" uzywali
        Zydzi na odszczepienca od religii. Jemu sie tylko wydaje ze Cie obraza.

pozdrawiam Was wszystkich - giaurzy

borsuk
        • eliot Re: Terrorysci i Tchorze 15.04.02, 16:43
          Gość portalu: borsuk napisał(a):

> A przy okazji moglby wyleciec w powietrze takze Eliot.

Zborsuczyl Cie kto czy jak?
          Jak sie Pan Szaron i Muhammad Abd ar-Rauf Arafat al Qudwa al Husseini, pospolicie
          pod ksywa Jasira Arafata znany, chaca napi...alac to niech sie napierd...ja. Ich
          brocha.
          Przegraja OBIE strony. Ale glupota ludzka to ma do siebie, ze jest nieuleczalna.
          Wylatuj wiec sobie w powietrza na wlasna reke.
          Eliot
          • Gość: borsuk Re: Terrorysci i Tchorze IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.02, 20:56
            Otoz to. Zborsuczyli mnie Marokanczycy.
            Wlasnie tam bylem i nabralem przekonania ze jest to tylko kwestia czasu jak
            islam rzuci sie nam do gardla.
            Jezeli teraz pozwolimy im polknac Izrael, odsuniemy wlasne problemy o pare lat
            moze. Jezeli nie, mamy szanse na rownowage sil.
            Dla Ciebie to konflikt dwoch narodow, muzulmanie widza to w skali globalnej.
            Prawa Palestynczykow to piekny pretekst do wyrzniecia niewiernych.
            Jestes dla nich takim samym psem niewiernym jak zyx.
            No, moze podrzynajac gardlo zyxowi, beda mieli troche wiecej przyjemnosci.

Salam alejkum

niewierny borsuk

• Gość: snajper Re: Terrorysci i Tchorze IP: *.acn.waw.pl 16.04.02, 04:34

> Otoz to. Zborsuczyli mnie Marokanczycy.
              > Wlasnie tam bylem i nabralem przekonania ze jest to tylko kwestia czasu jak
              > islam rzuci sie nam do gardla.
              > Jezeli teraz pozwolimy im polknac Izrael, odsuniemy wlasne problemy o pare lat
              > moze. Jezeli nie, mamy szanse na rownowage sil.
              > Dla Ciebie to konflikt dwoch narodow, muzulmanie widza to w skali globalnej.
              > Prawa Palestynczykow to piekny pretekst do wyrzniecia niewiernych.
              > Jestes dla nich takim samym psem niewiernym jak zyx.
              > No, moze podrzynajac gardlo zyxowi, beda mieli troche wiecej przyjemnosci.
              >
              > Salam alejkum
              >
              > niewierny borsuk

Niewierny Borsuku !

Przecież sam chyba nie wierzysz, że z tego co piszesz adresaci wyciągną wnioski.
              Oczekujesz od osobników z semicką wysypką uczuleniową, aby stanęli po tej samej
              stronie barykady razem z... Żydem ??? Prędzej sami gardło muzułmaninowi
              nadstawią, nóż mu wczesniej naostrzywszy. Patrioci nie potrafiący spojrzeć dalej
              niż koniec własnego nosa, lub cudzego napletka.

Pozdrawiam serdecznie.
            • eliot Re: Terrorysci i Tchorze 16.04.02, 10:36

> Otoz to. Zborsuczyli mnie Marokanczycy.
              > Wlasnie tam bylem i nabralem przekonania ze jest to tylko kwestia czasu jak
              > islam rzuci sie nam do gardla.
              > Jezeli teraz pozwolimy im polknac Izrael, odsuniemy wlasne problemy o pare lat
              > moze. Jezeli nie, mamy szanse na rownowage sil.
              > Dla Ciebie to konflikt dwoch narodow, muzulmanie widza to w skali globalnej.
              > Prawa Palestynczykow to piekny pretekst do wyrzniecia niewiernych.
              > Jestes dla nich takim samym psem niewiernym jak zyx.
              > No, moze podrzynajac gardlo zyxowi, beda mieli troche wiecej przyjemnosci.
              >
              > Salam alejkum
              >
              > niewierny borsuk
              >
              Pisalem i o tym z okazji chocby "Wscieklosci i Dumy" Oriany. Jedna z nielicznych,
              ktora ma jeszcze jaja i ktora w tym szambie politycznej poprawnosci ma odwage
              pisac co mysli. Nasze lewactwo, od prawa do lewa, przezywa codzienny orgazm na
              mysl o Arafacie, Cze, itp. personach. Sami sie nadstawiaja by ich zpaetzowac, tak
              z przodu jak i z tylu. Czynnosc ta wedle nich umacnia tzw. "substancje" narodowa.
              Jaka to substancja sam sobie odpowiedz. A co do Twoich obserwacji w Maroka, to
              chociaz tak daleko mnie nie zapedzilo to jednak przez ostatni
              miesiac "integrowalem sie europejsko", na gruncie prywatnym oczywiscie. I mialem,
              watpliwa przyjemnosc obserwowac przejawy muzulmanskiej milosci do nas. Musze
              potwierdzic Twoja diagnoze z Maroka. Co czynie z przykroscia bom czlek golebiego
              serca, gotowym kazdemu nieba przychylic... wink))
              Eliot
              • Gość: borsuk Re: Terrorysci i Tchorze IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.02, 11:19
                A wiec zgoda na calej linii, co w dzisiejszych niespokojnych czasach jest juz
                wartoscia sama w sobie smile).
                Mam identyczne zdanie na temat Oriany i innych spraw, ktore poruszyles.

Co do meritum - czyli konferencji w Polsce - to jest to zupelnie obojetne gdzie
                sie to odbedzie.
                Ani Polski to nie bedzie kosztowac - wbrew obawom przeciwnikow (chyba nikt nie
                mysli, ze Szwajcarzy doplacaja do permanentnych spotkan na ich ziemi), ani
                splendoru jej nie przyda - wbrew nadziejom entuzjastow.
                Tylko jeden argument wzbudzil moj sprzeciw - wlasnie Twoj - bezpieczenstwo, ale
                po przeczytaniu dalszych Twoich uwag doszedlem do wniosku, ze nie poznalem sie
                na ironii. Przepraszam i obiecuje poprawe.

bardzo pokojowo nastawiony

borsuk
                • eliot Re: Terrorysci i Tchorze 16.04.02, 13:13

>>
                  > bardzo pokojowo nastawiony
                  >
                  > borsuk
                  >

Witaj w klubie!

Eliot wink
    • draconessa Re: Czy Polska powinna stać się areną negocjacji 15.04.02, 16:18
      Co najmniej paranoczny pomysł. I gdzie miałoby się to dobywać, w którym
      miejscu? Nie sądzę, żeby nasz kraj, z taką dziurą w budżecie było stać na
      fundowanie światu konferencji pokojowych, które nic nie przyniosą. Po drugie,
      już sobie wyobrażam bałagan organizacyjny i zamieszanie z tym związane. Miller
      pewnie chciał się poczuć w centrum polityki wszechświatowejwink)) Może myśli, że
      załatwi tym ludowi igrzyska, a odwróci uwagę od nieudolności swego rządu?
      Naród się będzie cieszył, że tacy jesteśmy ważni i nie będzie o głupotach
      myślał... ( np. o podatkach albo bezrobociu)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka