Dodaj do ulubionych

Chwila szczerości

17.05.16, 17:53
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,150682,20089786,zbigniew-ziobro-niefortunnie-sie-przejezyczyl-ciekawe-jaka.html#Czolka3Img_Z9_6
Obserwuj wątek
    • wikul Państwa powinny być świeckie, ... 17.05.16, 18:02
      ... te wyznaniowe kończą źle, stwierdził mądry papież.

wyborcza.pl/1,75399,20088201,panstwa-powinny-byc-swieckie-te-wyznaniowe-koncza-zle-wywiad.html
    • qwardian Re: Chwila szczerości 17.05.16, 18:35

"... te wyznaniowe kończą źle, stwierdził mądry papież."

To dziwne z racji, że był świadkiem katastrofy państwa antywyznaniowego, Sowieckiego Sojuza uzbrojonego po zęby, a nasz katolicki Watykan z drużyną halabardników ma się bardzo dobrze. Chyba że odnosi się do państw wyznaniowych z których płyną do Europy jihadyści. Tak czy inaczej moim papieżem jest Benedykt szesnasty, bo nigdy nie uznałem ponownego wyboru...
      • wikul Re: Chwila szczerości 19.05.16, 20:32
        Obraźliwe słowa i transparenty. Ksiądz lży parafian podczas I komunii
        Poranek 15 maja, kościół w Lutomi Dolnej. Około dwudziestki dzieci ubranych na biało przystępuje do komunii świętej. Towarzyszą im całe rodziny. We wsi to duże wydarzenie. Po kościele przechodzi szmer, gdy pojawiają się tam transparenty z niezrozumiałymi hasłami - "złodzieje" i "kradzierz" (pisownia oryginalna). Niosą je ministranci. A potem ksiądz wygłasza kazanie. - Mówił na nim, że my rodzice jesteśmy złodziejami, że kradniemy - opowiada matka jednego z dzieci. - Nazwał nas tak, bo twierdzi, że nie dajemy dzieci do kościoła dość często i kradniemy je Jezusowi. To było bardzo przykre. - Ksiądz nas wyzywał przy naszych rodzinach i dzieciach - denerwuje się tato jednego z komunijnych chłopców. - Jak można powiedzieć, że ja kradnę?! Moje dziecko w domu mnie potem pytało, dlaczego to robię - dodaje zniesmaczony. ...

wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,20102268,obrazliwe-slowa-i-transparenty-podczas-komunii-z-inicjatywy.html#ixzz497zrHdb2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka