22.07.17, 13:21

To piękne zjawisko i piękny stan wymagający elitarnego wrecz doń podejścia, aby nie przekroczyć granic, żeby było pięknie.

Wolność to też stan ducha. Psychiki. niektórzy z nas nie potrzebuję wolności, nie myślą o niej. O Niej. Nigdy nie zaabrobuję zniewolenia. Kiedyś podpisałam dokument, który sprawia, że nie jestem wolna ale cały czas walczę o tę wolność. I rozumiem, bez patosu, frazę z pieśni "dziś twój tryumf albo zgon".

Można zaszuć człowieka, można go - załatwić. Wkręcić w jakąś sytuację, miotać nim i zwariuje. Zreczam Wam, że można.

Może to zrobić najzwyklejszy człowiek. Oszukać drugiego. I wtedy, kiedy ten, pod wpływem jakiejś wręcz manipulacji, COŚ PODPISZE, a ktoś DA MU SŁOWO, że W CIĄGU ROKU GO OD TEGO UWOLNI - i po wszystkim. Jesteś człowieku - załatwiony!

A teraz walczę o odzyskanie swojej wolności.

I przyłączam się do walki o wolność sądów.

Bo faktycznie albo triumf albp nie warto żyć. Nie ma po co.

www.youtube.com/watch?v=_h_86kkeXik
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Wolność 22.07.17, 14:07
      Wybacz, ze dopisze ale stanowczo odradzam ci ..walkę o wolność, Miriam.
      To oksymoron z koda- refren starego cyberwirusa, pętla wanna- kraj.
      Jeśli pozwolisz..
      spróbuj nie skarżyć się mimo, ze to co przezywasz bardzo boli., jest niesprawiedliwe, nie fair. Spróbuj nie przerzucać odpowiedzialności za ból, spróbuj nie komentować swojej sytuacji używając elektroniki bo bardzo podkręca twoje emocje.
      Zdystansuj się, wyjedź tam gdzie będziesz tylko ze sobą / i swoją wolnością/
      Mam nadzieje, ze tym samym odetniesz od siebie ogon- twoje prywatne, biznesowe sprawy- pożywkę dla złośliwego oprogramowania, które /pewnie z fotosikiem/ sobie zainstalowałaś.

• gertuszka Re: Wolność 22.07.17, 14:10
        W ogóle nie Wiesz, o czym piszesz. Nikt z Was nie wie, co się na tym forum czy poprzez to forum stało i może jeszcze stać.

Nie Wiesz, że można NAPRAWDĘ stać na skraju przepaści. Można mieć najstraszliwsze myśli. I one są racjonalne.

• kalllka Re: Wolność 22.07.17, 14:20
          Ależ wiem. Przeszłam przez podobne doświadczenia i dlatego napisałam.
          Poza tym właśnie dlatego ze cię nie znam, mogę ci pomoc. Paradoksalnie tylko ktoś obcy i nie wkręcony w nawzajemne forowanie, może ci pomoc...

• gini Re: Wolność 22.07.17, 18:39
      A ja mam gdzies wolnosc polskich sadow do lamania prawa, i dzialania na telefon jak pewien sedzia z Gdanska.
      Jezeli Gensdorfowa uwaza sie za ksiezna, a konstytucje za suwerena, to znaczy, ze baba, nadaje sie na zmywak, chociaz moze i nie?

Prawo sie zmienia Malgosiu, zmieniaja sie konstytucje, ta nasza, to tez pustoslowie, wlasciwie .

Dzis sobue zrobilam jeden dzien wolnosci ,pojechalam do Brugge, popilam pojadlam , pozwiedzalam, wyobraz sobie, ze z Brukseli do Brugge, jest tylko godzina jazdy pociagiem, i w godzine, znajdujesz sie, w calkiem innym swiecie, nie widzisz, ani jednego ciapatego, miasto, czysciutkie, architektura przecudowna, i stukot konskich kopyt.

pozdrawiam cala w skowronkach
      • maksimum Re: Wolność 22.07.17, 20:49
        gini napisała:

> Jezeli Gensdorfowa uwaza sie za ksiezna, a konstytucje za suwerena, to znaczy,
        > ze baba, nadaje sie na zmywak, chociaz moze i nie?

Wg moich standardow,nie nadaje sie.
        Zwyklemu garkotlukowi da sie wytlumaczyc,ze suweren to ludzie a nie przedmioty.
      • monalisa2016 Re: Wolność 22.07.17, 21:38
        gini napisała:

> A ja mam gdzies wolnosc polskich sadow do lamania prawa, i dzialania na telefon
        > jak pewien sedzia z Gdanska.

Gini ryba śmierdzi od głowy czyli przykład do naśladowania i powielania idzie z samego brukselskiego centrum wiec nie rozumiem pretensji unii i wszystkich innych z nią związanych jak i mediów którzy na każdym kroku łamią unijną konstytucję (Traktat z Lizbony) jak i umowy które uzgodnili i zobowiązali sie własnym podpisem do przestrzegania ich.
        Gdzie jest jeszcze w unii praworządność? NIGDZIE! Wiec gdzie tu mowa o wolności słowa czy przestrzegania umów czy rozporządzeń?

• wikul Re: Wolność 22.07.17, 18:52
      gertuszka napisała:

> I przyłączam się do walki o wolność sądów.
      >
      > Bo faktycznie albo triumf albo nie warto żyć. Nie ma po co.

Brawo, !!! Jesteś w znakomitym towarzystwie, ludzi uczciwych i wrażliwych. Zwyciężymy !!!
      www.tygodnikpowszechny.pl/czas-przebudzenia-149126
      • wikul Re: Wolność 22.07.17, 19:31
        m.sportowefakty.wp.pl/igrzyska-olimpijskie/700218/manifestacje-rafala-dutkiewicza-widzial-caly-swiat
    • qwardian Re: Wolność 22.07.17, 19:50
      Nieśmiało, czy prawo jako termin sądowy nie stanowi antonimu dla wyrażenia, wolność?
      • gini Re: Wolność 22.07.17, 22:06
        www.facebook.com/Marek-Jakubiak-871948612817182/?hc_ref=ARQMOh-Mfz91IC9eBFKk1xXOsytLJu7yiM-sgV627ynBYD-STc6ZirF-LadD5r14-rA&fref=nf

No , nie Rubikoniu, przebil dzis kazdego idiote, a mnie rozsmieszyl do lez.
        • gertuszka Re: Wolność 22.07.17, 22:14
          Popatrzcie, co się w całym kraju dzieje ! nie lekceważcie tego! To gniew. Nie damy się. Zbliża się burza. smile Nie tylko w wymiarze prawa ale dosłownie nad nami. "biją w tarabany..." Unieśmy światełka ! Pozdrawiam Was !

Jeszcze jest mała szansa, także dla mnie, mojego osobistego życia, któremu zadano cios. Ten, kto czyta - wie, że o niego chodzi. Siebie rozpozna. Jeśli cokolwiek mi się stanie - jesteś winny. To przez ciebie.
          • gini Re: Wolność 22.07.17, 22:20
            Miriam, ja mam pomysl, podesle Wam troche kredek ,pomalujcie sobie na asfalcie u nas w Brukseli tak sie walczy z terroryzmem .
            To jak namalujecie na asfalcie na tego kaczora, ze go nie chcecie, to on sie wystraszy .
            Sama pomysl, jak kredki wystarcza na terroryzm to co moga z takim kaczorem zrobic.
            Wyslac kredki na adres gminy, i moge ewentualnie podrzucic gminie paru ciapatych na utrzymanie)))
            Serdecznosci
          • monalisa2016 Re: Wolność 22.07.17, 22:21
            Gertuszka pozwól ze skończę twoje przemówienie, i wylądujecie jak wylądowała Ukraina. smile, smile
          • qwardian Re: Wolność 22.07.17, 23:08
            Moje zainteresowanie romansem Miriam, skończyło się z zakichanymi pieluchami, Twoje o tyle jak się przyznasz kiedy się pierwszy raz całowałaś.

Protesty zostawiam tym czterdziestu tysiącom, których usunięto z kamienic. Oni pewnie bardziej kochają sędziów niż ja, to niech tak już pozostanie..
        • qwardian Re: Wolność 22.07.17, 22:16
          Ania, nie potrafię nawet przejść security check. Te litery są tak pokreskowane, że ich nie mogę odcyfrować.

Co miałem na myśli, że jest "wolność mediów", ale w stosunku do sądu jest niezawisłość, bo prawo to lista nakazów i zakazów, za których nieprzestrzeganie sędzia do pudła wkłada. Jaka tam wolność?
    • perla tuszka napisała: 23.07.17, 00:07
      "Jeszcze jest mała szansa, także dla mnie, mojego osobistego życia, któremu zadano cios. Ten, kto czyta - wie, że o niego chodzi. Siebie rozpozna. Jeśli cokolwiek mi się stanie - jesteś winny. To przez ciebie."

chodzi ci o te pół miliona złotych, które Ci ukradłem?
      No ukradłem i co z tego?
      Nie mam twoich pieniędzy i co mi teraz zrobisz?
      Znaczy się mam ale to są już moje pieniądze.
      Zresztą, 3 tygodnie temu mieszkałaś przez kilka dni u mnie na wsi na Roztoczu i mówiłaś, że nigdy Ci na forsie nie zależało.
      To po co te żale Ty wieczna idealistko, i różne utopie w głowie...
      Przecież to tylko papierki, jest o wiele ważniejszych spraw niż głupie pół miliona zł. Tak mówiłaś.
      Walcz, walcz na ulicach i nieś gniew ze światełkami. smile))
      Jak widzisz Miriam jestem uczciwy, ukradłem Ci 500 tys zł i tego się nie wypieram. Przeciwnie, zrobiłem dobrą robotę filosemicką. Zaprzeczyłem, że tylko Żydzi kradną gojów. Otóż goje też potrafią okraść Żydów. Doceń więc mój uczynek jako Żydówka.
      I przestań w końcu kłamać. U Ciebie to jest patologia o czym Ci mówiłem. Nawet zapytana ile jajek zjadłaś na śniadanie, jedno czy dwa, to patrząc wprost w oczy to i tak okłamiesz.
      Wyluzuj i miłych snów Misia właśnie.
      • gini Re: tuszka napisała: 23.07.17, 00:14
        Perla, a Wy sobie, znow jaja robicie ))Kurde ilez to juz czasu ))
        • perla Re: tuszka napisała: 23.07.17, 00:24
          gini napisała:

> Perla, a Wy sobie, znow jaja robicie ))Kurde ilez to juz czasu ))

gini, nie ma "wy".
          Po prostu mam dość tego moralnego szantażu właśnie.
          • kalllka Re: tuszka napisała: 23.07.17, 00:37
            Uooo jeszu, to o pierścionek z pierla /w koronie/ chodziło.. a ja głupia wpadam na odsiecz i uściski oferuje głupia, właśnie.
            • t_ete Re: tuszka napisała: 23.07.17, 09:16
              kalllka napisała:

> Uooo jeszu, to o pierścionek z pierla /w koronie/ chodziło.. a ja głupia wpadam
              > na odsiecz i uściski oferuje głupia, właśnie.

Takie ustawki, zabawki. Od wielu lat. Trzeba miec zdrowie smile

tete
              • gertuszka Re: tuszka napisała: 23.07.17, 12:06
                Żadne ustawki.
                To koniec.
                Pożyczka indeksowana kursem franka.
                Hipoteka mieszkania,
                Sznur, który chcę zerwać
                albo się na nim powiesić.

Życzcie mi szczęścia w jednym i drugim.
                • t_ete Re: tuszka napisała: 23.07.17, 12:16
                  gertuszka napisała:

> Żadne ustawki.
                  > To koniec.
                  > Pożyczka indeksowana kursem franka.
                  > Hipoteka mieszkania,
                  > Sznur, który chcę zerwać
                  > albo się na nim powiesić.
                  >
                  > Życzcie mi szczęścia w jednym i drugim.

Oczywiscie zycze Ci szczescia w zerwaniu sznura. Poniewaz nikomu nie zycze zle. Nawet jesli to ustawka.

tete
      • dachs Re: tuszka napisała: 23.07.17, 02:13
        A jesteś pewien, że to Miriam ukradłeś te pól melona?
        Bo mi trudno sobie wyobrazić, że tyle miała.
        Kuuurcze, trudna ta wasza miłość.
        Szkoda, bo miałem nadzieję, że się kiedyś znów spotkamy.
        We czwórkę, bo zonę chciałem wziąć ze sobą, chętnie się spotykamy z ciekawymi ludźmi.
        Ale, jak się znowu zejdziecie, daj szybko znać, żebyśmy trafili w ten krótki czas.
        Pozdrowienia dla Miriam.
        • perla Re: tuszka napisała: 23.07.17, 04:25
          Borsuku, szansa na spotkanie w takim składzie jest żadna. To twoja wina.
          Prawda, że ładne - "to twoja wina"?
          Wszystko to twoja wina.
          Toż to idealny sposób na życie jest.
          To nie moja wina, to twoja wina właśnie.
      • gertuszka Re: tuszka napisała: 23.07.17, 12:14
        Skończone bydle z ciebie Tomasz. Zamknij się lepiej i ciszej!
      • gertuszka Re: tuszka napisała: 23.07.17, 12:34
        Napisz im, jak było. Tylko prawdę napisz. O sobie. Nie zgrywaj wieraszki bo oboje wiemy, że nigdy nim nie byłeś, nie jesteś i nie będziez. Napisz o swoim alkoholiźmie, o którym nie wiedziałąm, Dlaczego twoja pierwsza dama miała cie dość. O hazardzie nie swoimi pieniędzmi, napisz. Pochwal się! Oni to lubia. A ty jesteś mega niedowartościowany bo wiesz ile mi krzywdy zrobiłeś.
      • maksimum Re: tuszka napisała: 23.07.17, 20:08
        perla napisał:

> chodzi ci o te pół miliona złotych, które Ci ukradłem?
        > No ukradłem i co z tego?
        > Nie mam twoich pieniędzy i co mi teraz zrobisz?
        > Znaczy się mam ale to są już moje pieniądze.
        ------------
        Straszna szuja jestes i sam fakt ze umrzesz z przejedzenia czy przepicia nie odpuszcza twoich win.
        • elka-sulzer Re: Wolnosc ... to slowo bez znaczenia! 23.07.17, 23:03
          Tak samo jak "patriota" czy ... "terrorysta".
          Czy pare innych slow ...
          Slowa te nabieraja znaczenia w zaleznosci od potrzeby ... krypto-syjonistow, hehehe.
    • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 12:18
      Twoim obowiązkiem było wszystko razem ze mną w banku spłacić, rozumiesz? teraz ja sama muszę się borykać z 450 000 złotych ! Co ty sobie wyobrażasz?!? Że to zabawka? Że jesteś bezkarny?! Nie ma tak ! I nie będzie ! raz ci darowałam - teraz już tak nie bedzie ! Pajacować na forum, to twoja metoda ! Zaraz dam ru twoj prawdziwy konterfekt, jak wyglada ta perla po latach, ile zgnilizny moralnej na powiedzmy twarzy, ! bedziesz sie tu poklepywał po ogromnym brzuszysku i pisał : wyliuzuj misia. Bezczelna moralna szumowino.
    • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 12:21
      W razie czgo jest ślad mjego wołania o pomoc. Niech zostanie. Kto może, niech śmieje się z mojej tragedii. Jakże muszę być doprowadzona do ostateczności przez tego tam, że tu piszę i w ten sposób. Niech zostanie ślad. Cześć !
    • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 13:55
      "Ty jeszcze wierzysz tej starej świni" moge zacytowac Klossa. to do Was. Czytacie tego buca, tumana i co. Nic. Jeżeli faktycznie twierdzicie, że to ,c odzieje się w kraju to "ustawki" no toście sie z tym lombardziarzem - dobrali. Do kogo odzywam się. Nie ma do kogo.
      • gini Re: Wolność 23.07.17, 14:10
        Malgosiu, odjechalas totalnie, porownujesz swoje zycie prywatne, z tym co sie dzieje w kraju.Masz od lat jakies tam swoje sprawy a mnie co do tego, a na temat tego co sie dzieje w kraju, mam wlasne zdanie .

Jutro pogodzisz sie z Perla, albo i nie ale to jest Twoj problem, ja nie mam zamiaru byc sedzia w Waszym sporze .

Wiesz ostatnio przeczytalam fajna sentencje, gdy ktos Cie skrzywdzi, nie warto sie mscic, trzeba isc usiasc nad brzegiem rzeki, i poczekac az beda plynely, zwloki , to sie sprawdza.

• gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 14:16
          Fajna, rzeczywiście, sentencja. Masz pocztę.
    • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 15:25
      .
    • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 15:26
      Jak, jak trzeba się starać,jaką krzywdę cholerną trzeba wyrządzic, żeby doprowadzić kogoś (mnie) do takiego stanu!!!! Nad tym nikt się nie zastanowi?!
      • blueelvic2 Nie chcialem w tym watku uczestniczyc, ale... 23.07.17, 16:07
        Czego oczekujesz od forum i niby daczego?

• gertuszka Re: Nie chcialem w tym watku uczestniczyc, ale... 23.07.17, 17:34
          Rozsądzacie od lat losy kraju, ba! świata, to rozsądzcie sprawę. Z Realu rozsądzacie i nie boicie się. Tu wasz ulubionych bohater jest. Patrzcie, jaka ściema. Na datki RM - to bydle ma, a żeby opłacić to, co powinien to nie ma. Na palenie niesko.nczonej ilość papierosów, gawiedź ze wsi, żeby mu przynosili jedzenie bo juz siły nie ma dźwigać kałduna, opłacać to - ma forsę! Na 6-7 butelek dziennie piwa ma, na wakacje dla bliskich ma, na kupno tego i tamtego - ma. A tego, co zrobić powinien, o - na to - to nie ma. Taki polaczek? Czy Polak z honorem? Czy gó... zwykłe?
      • perla Re: Wolność 23.07.17, 17:33
        zapomniałaś napisać, że jestem również narkomanem.
        Jeżeli jest prawdą to co tu piszesz i jesteś pewna tej prawdy, to to nie nadaje się na forum, lecz do prokuratury bo to poważne przestępstwo.
        Zgłoś to do prokuratora i tyle. Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu a prokurator ostro się za to weźmie bo wymieniłaś sumę 450 tys zł.
        Nie rozumiem dlaczego tego nie robisz. Przecież umiesz to robić.
        Wiesz, że mam forsę, więc jest z czego brać. Sąd mi da kilka lat odsiadki i nakaz zapłaty na Twoją korzyść.
        Więc do jasnej cholery, zamiast pluć na forum rusz się w końcu i zawiadom prokuraturę! To będzie konkretne działanie, bo tu na forum niczego nie uzyskasz. Masz wszystkie moje namiary, wiesz też gdzie mam konta bankowe, więc w czym problem? Przecież masz dowody i świadków.
        I wiesz Miriam, musisz to zrobić. Ostatni raz dałem Ci pieniądze jak byłaś u mnie 3 tyg temu. Wiesz również, że jutro miałem zrobić przelewy na twoje bieżące sprawy, ale nie zrobię tego. I nie z powodu Twego dzisiejszego plucia.
        Dlatego - tylko prokurator właśnie.
        • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 17:37
          Jak zwykle belkot. Na prokuraturze już byłeś. Tak popiskiwałeś u mecenasa, że dostałeś warunki. Wtedy trzesła ci się dupa. A teraz do prokuratury. Nie dam się nabrać na twoje niby kozactwo: podaj do prokuratury. Jesteś żałosny ! Bo wiesz, że teraz jesteś czysty, wtedy - byłoby kilka lat odsiadki, dobrze wiesz. Mecenas chciał ci jesien z dupska zrobić ale ja dałam się nabrac na ten twój strach, trzęsienie łap, piskliwy głos: tata umieraaaa, mma umieraaaa... Dałam się nabrać sku...synowi właśnie!
          • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 17:41
            Heh, teraz doczytałam, to twój sposób, ale moze uwierzą inni. Od 15 lat cie znam! ZAWSZE mówiłeś, e gdyby COŚ (wszystko jedno, co) nie stało się TO BYŚ ZROBIŁ (i tu coś, co powinieneś zrobić). Ale ponieważ zrobiłam, napisałam, nie zrobiła etc - to nie zrobisz! Jak ty się nie wstydzisz! Widzę w tym wpisie że bokami już robisz, przlewa się. Ty i przelewy cha cha cha ! Manipulatorze. Tylko, kiedy masz miecz nad karkiem. Wtedy tak. Kiedy strach obleci dupsko. Masz morlany obowiazek ! Nie tylko mnie oszukiwałeś wiesz dobrze, niech to świństwo się wyleje z ciebie na tym forum ! Cuchniesz.
          • perla Re: Wolność 23.07.17, 18:05
            no dobrze wariatko, skoro tak bardzo chcesz...
            Prawdą jest, że pożyczyłem od ciebie 120 tys zł na co wziełaś pożyczkę w banku.
            Niemniej prawdą jest, że oddałem ci 320 tys zł.
            O 200 tys zł więcej niż pożyczyłem.
            Mam na to dowody w postaci przelewów bankowych. Tego co dostałaś do ręki nie liczę.
            Mam również podpisane przez ciebie oświadczenie przed notariuszem o całkowitej spłacie pożyczki.
            I teraz następuje prawdziwy problem. Otóż tych pieniędzy nie wpłaciłaś do banku tylko roztrwoniłaś.
            Taksówki z Łodzi do Paryża brałaś aby zjeść ciastko w hotelu Ritz. Wielka pani byłaś wtedy.
            A gdy się kasa skończyła to zaczęłaś brać tłuste pożyczki na własne konto. Ile tego jest, 6 czy 7?
            No ok, teraz mnie obwiniasz.
            Ale o co?
            Ano o to, że wtedy jak dostałaś pieniądze to moją winą jest to, że nie wziąłem cię za rączkę jak małą dziewczynkę i nie zaprowadziłem do banku. Bo jak powiedziałaś: wypłacać to ja umiem ale wpłacać to już nie.
            Totalna schiza. Nie jesteś małą dziewczynką tylko dorosłą kobietą.
            Druga moja wina polega na tym, że te 6 niespłaconych pożyczek to tylko dlatego, iż nauczyłem cię brać pożyczki. Tak twierdzisz. No ręce opadają. Przecież mówiłem - nie pożyczaj więcej pieniędzy.
            A teraz jesteś obskoczona i pokazujesz palcem na mnie - to on jest winien właśnie.
            • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 18:15
              No dobrze złodzieju.
              W tej pożyczce były dwie wzięte dla ciebie co daje 200 000 indeksowane kusem franka. Podpisałes, że w ciągu roku zwrócisz. Frank skoczył, a ty - nie zwróciłeś. Wszystkie wpłaty, jakie otrzymywałam od ciebie przekazywałam bankowi. Mam na to wyciągi z konta. Zaczęłam brać pożyczki, żeby dopłacać bo ty sobie do łba wbiłeś że 1700 lub 2100 i nic więcej, a trzeba było nie raz dopłacać vide mój rachunek bankowy.

Oswiadczenie jest nieważne. Złożone pod przymusem, już pytałam. To nie jest oświadczenie notarialne. Podpis jest poswiadczony. Nie tresć. Mogłam sobie napisać, co chciałam. Ale jest osoba, która jest świadkiem tego, co zrobiłeś, namawiając mnie, bo twoja matka umiera - twoje własne słowa, chciałbyś, zeby spokojnie umarła. Umówiliśmy się.

Kiedy poznałeś mojego sp Ojca już, mówił ci wiele rzeczy. Nie posłuchałeś. Nie znałam się na bankach, nie brałam nigdy pożyczek, to tyś mnie w to wkręcił, a teraz ustawą antylichwiarską po raz enty stanąłeś na nogi, jako hazardzista założyłes sobie konto takie, że aby z niego wypłacić sztab ludzi musi się na to zgodzić. Widziałeś, że biorąc tę pożyczkę zaufałam ci i powiedziałeś, że nigdy mnie z nia - nie zostawisz. A teraz, kiedy trzeba walczyć u ciekłeś i pozostał po tobie tylko smród.

Sam byłęś obskoczony, twoja matka nazwała cie "dziadem". Nie pamiętasz? Mówiłeś to moja wina, ja cię w to wkręciłem, a teraz inaczej podśpiewujesz, tylko cienko coś. Ty nie ma rąk. Ty masz łapska. Ty w kasynach przerąbałeś moje mieszkanie.
            • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 18:24
              Co za kwota?!! Ty chyba faktycznie masz fioła z cukrzycy, któ®ej nie leczysz, opasły kmiocie.
            • maksimum Re: Wolność 24.07.17, 02:00
              perla napisał:

> no dobrze wariatko, skoro tak bardzo chcesz...
              > Prawdą jest, że pożyczyłem od ciebie 120 tys zł na co wziełaś pożyczkę w banku.
              > Niemniej prawdą jest, że oddałem ci 320 tys zł.
              > O 200 tys zł więcej niż pożyczyłem.
              > Mam na to dowody w postaci przelewów bankowych. Tego co dostałaś do ręki nie liczę.
              > Mam również podpisane przez ciebie oświadczenie przed notariuszem o całkowitej
              > spłacie pożyczki.
              > I teraz następuje prawdziwy problem. Otóż tych pieniędzy nie wpłaciłaś do banku
              > tylko roztrwoniłaś.
              > Taksówki z Łodzi do Paryża brałaś aby zjeść ciastko w hotelu Ritz. Wielka pani
              > byłaś wtedy.
              ------------------
              Chyba jednak nie powinniscie byc razem.
    • gertuszka Re:Metoda Borowieckiego 23.07.17, 17:44
      kiedy przysięgał na obraz w Ziemi Obiecanej. To Borowiecki mówił do Żyda: ja bym nie darował. A przecież to on sam wiedział, że krzywoprzysieżca. "Ja bym nie darował." jeszcze los cie pomści, kiedy zostaniesz stary i chory i ztymi parszywymi siebie wspomnieniami. Nawet twoje dziecko powiedziało ci co o tobie myśli! Los sie odwzajemnia.

• gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 17:53
      To oświadczenie było wymuszone i nie jest ważne.Możesz z nim za ścianę bieżyć ! wink

Zrobiłam je tylko i wyłącznie na twoją prośbe "żeby matka spokojnie umarła". Poki co, matka ma się dobrze, minął rok i daj jej Boże jeszcze 100 lat. To nie ma żadnej wartości prawnej, został inny dokument. Chciałam po dobroci, ale skoro nie chcesz, skoro moje słowa - nie działają - inaczej będzie. To było tylko poświadczenie podpisu, a że wymusiłeś je ode mnie - mam kolejnych świadków. Masz przechlapane.
      • perla Re: Wolność 23.07.17, 18:08
        gertuszka napisała:

> To oświadczenie było wymuszone i nie jest ważne.

ja byłem na Roztoczu a ty w Łodzi.
        Sama poszłaś do notariusza i podpisałaś a potem mi wysłałaś to pocztą.
        Zresztą, oprócz tego mam dowody przelewów bankowych własnie.
        • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 18:16
          Nie to był twój pomysł, zadzwoniłeś do Łodzi i zacząłeś błagać... Sam wiesz. Matka podobno umierała... Nie pamiętasz? Nie doceniłeś mnie. Nie podpisałam niczego co by twoje zobowiązania anulowało.
          • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 18:18
            I na tym kończę złodzieju, i szumowino jedna. Jesteś bydlakiem. Gnij. Śmierdzi od ciebie, ten gnijący tłuszcz na tobie. Do wariactwa, jeśli już, ty mnie doprowadziłeś. Ale może wyjdę z tego i popatrzę jak płyną te gnijące zwłoki, o których gini napisała.

Koniec !
            • perla Re: Wolność 23.07.17, 18:28
              wszystko co piszesz to tylko obelgi, kłamstwa i frustracja.
              Prawda jest na papierze, a nie to co masz w głowie.
              Wpadłaś w spiralę długów i teraz szukasz winnego.
              Odreagujesz pisząc coś o skomleniu, błaganiu i tym podobnych hecach.
              Niczego takiego nie było.
              Niemniej znam Twoją trudną sytuację. Wyjdziesz z tego.
              Ja miałem gorszą i wyszedłem i mam kasę.
              Ok, czas iść pić alkohol właśnie. smile
              • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 18:33
                Oczywiście, że były skomlenia. Mecenas Pszczółkowski i moja przyjaciółka ich słuchali. Telepałeś się! Popiskiwałeś, tego nikt nie zaprzeczy, wzbudzałes litość większą niż dzisiaj ja. I mam ten dokument, chlaj, bo ty nie umiesz pić nie znasz kultury picia, chlaj, póki możesz.
                Ty "robisz" w złocie i lombardach. Zarabiasz na ludzkiej biedzie. Żywisz się krzywdą ludzką, stąd takie odpisy, jakie powyżej. Brzydzę sie ciebie pod kazdym względem. Kazdym.

Ty odreagowujesz chlaniem. Jeste jak śmierdząca beczka po starym piwie marnej jakości.. własnie perła.

Tylko czekaj, ja ci tego nie puszczę łazem.
    • gertuszka Re: Wolność 23.07.17, 18:21
      Ten horror z TZ to inicjały tego, który swój numer telefonu na forum podawał. Opiszę na blogu, w książce, na scenariusz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka