Dodaj do ulubionych

No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O)

16.05.24, 07:33
]Warszawa zakazuje symboli religijnych w urzędzie miasta. Na biurku też nie można mieć krzyżyka

Warszawa jako pierwsze miasto w Polsce zakazuje krzyży w urzędzie, a urzędnikom eksponowania symboli religijnych na biurkach. Rozporządzenie w tej sprawie podpisał prezydent Rafał Trzaskowski.

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,30972947,ratusz-zakazuje-symboli-religijnych-w-urzedzie-miasta-i-namawia.html?_gl=1*1el6hdr*_gcl_au*MTg2NTczNTMzNS4xNzE1ODM1NDU2*_ga*OTQ0ODk0OTg3LjE3MTU4MzU0NTY.*_ga_6R71ZMJ3KN*MTcxNTgzNTQ1Ni4xLjEuMTcxNTgzNjY3Ny4wLjAuMA..&_ga=2.52215723.327550189.1715835456-944894987.1715835456#S.TD-K.C-B.2-L.2.duzy

Wyglada na to, ze jest sie z czego cieszyc. Oby skonczylo sie to wszystko zapedzeniem Pedofilow do kruchty, gdzie ich miejsce.

--
KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 16.05.24, 08:10
      Krzyżfob powrócił do źródeł. To cieszy.

• oleg3 Re: No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 16.05.24, 13:02
      Krzyżfobie. Zostawiam na boku twój ordynarny język, który moim zdaniem łamie polskie prawo.

Mam pytanie.
      Kiedy ostatnio byłeś w warszawskim urzędzie i jaki masz interes/prawo w lobbowaniu w sprawie usunięcia symboli religijnych z tego Urzędu?

Pomijam oczywistą niekonstytucyjność linkowanego zrządzenia Trzaskowskiego.
      • benek231 Slychac wycie - znakomicie :O) 16.05.24, 16:00
        Mysle, ze nie zaszkodzi troche opluwania tych waszych "niby religijnych symboli". Tak na ochodne, by gowno splywalo ze scian z poslizgiem, szybciej.

A z tego co widze we wpisach pod artykulami, chetnych do opluwania waszych falszywych swietosci jest juz calkiem sporo.

oleg3 napisał:

--
        KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
        Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
        • boomerang Re: Slychac wycie - znakomicie :O) 17.05.24, 01:27
          Też uważam że w tej kwestii powinni wrócić do modelu wypracowanego w PRLu. Wtedy na ścianach nie wisiały krzyże, tylko portrety przywódców. Problem z tym że dzisiejsi przywódcy nie polaryzują siłą społeczeństwa tak jak ci z PRLu. Weźmy dla przykładu ciebie, Krzyżfobie. Ciebie zadowoliłby na ścianie portret Tuska, ale antydemokratyczne ekskrementy, których jest niemało, jak wiesz, wolałyby Du*ę. Krzyż w miarę godzi prawie wszystkich, bo społeczeństwo deklaruje statystycznie 95-procentową przynależność do chrześcijaństwa.
    • polski_francuz Krzyze na scianie vs. ruble na koncie 17.05.24, 08:08
      krzys52 napisał:

" Warszawa jako pierwsze miasto w Polsce zakazuje krzyży w urzędzie, a urzędnikom eksponowania symboli religijnych na biurkach. Rozporządzenie w tej sprawie podpisał prezydent Rafał Trzaskowski."

Moge zrozumiec Trzaskowskiego, ktory idac "z duchem czasow" nie chce juz symbolow religiinych. Tworzenie watkow z porownaniem krzyza do go...na jest atakiem na polska historie i prowokacja. Czy gowniarz to piszacy jest muzulmaninem czy Zydem czy jest ruskim scierwem (na co wyglada) czy Amerykancem za ktorego sie podaje jest wrogiem. I zaczynam go jako wroga traktowac.

PF
      • oleg3 Szacun PF 17.05.24, 09:24
        polski_francuz napisał:

> krzys52 napisał:
        >
        >
        > " Warszawa jako pierwsze miasto w Polsce zakazuje krzyży w urzędzie, a urzęd
        > nikom eksponowania symboli religijnych na biurkach. Rozporządzenie w tej sprawi
        > e podpisał prezydent Rafał Trzaskowski."

>
        > Moge zrozumiec Trzaskowskiego, ktory idac "z duchem czasow" nie chce juz symbol
        > ow religiinych. Tworzenie watkow z porownaniem krzyza do go...na jest atakiem n
        > a polska historie i prowokacja. Czy gowniarz to piszacy jest muzulmaninem czy Z
        > ydem czy jest ruskim scierwem (na co wyglada) czy Amerykancem za ktorego sie po
        > daje jest wrogiem. I zaczynam go jako wroga traktowac.
        >
        > PF
      • boomerang Re: Krzyze na scianie vs. ruble na koncie 17.05.24, 10:46
        Nie traktuję tego osobnika poważnie. On mnie znieczulił na siebie lata temu.
      • benek231 No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 17.05.24, 15:04
        polski_francuz napisał:

Czy gowniarz to piszacy jest muzulmaninem czy Zydem czy jest ruskim scierwem (na co wyglada) czy Amerykancem za ktorego sie podaje jest wrogiem. I zaczynam go jako wroga traktowac.
        **
        Zatrwazajace jak to sie wszysko zmienia. W jednej chwili byles przyjacielem a w nastepnej wrogiem sie stales.
        I co ja teraz biedny mam poczac(?)

--

• xiazeluka Re: No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 17.05.24, 15:08
          "I co ja teraz biedny mam poczac(?)"

Zdejmij się z Murzyna, Kretynie52.
        • polski_francuz что делать? 17.05.24, 15:35
          benek231 napisał:

" I co ja teraz biedny mam poczac(?)"

Pisz z szacunkiem o Polsce i o Jej symbolach. PiS mozesz atakowacsmile

PF
          • benek231 No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 17.05.24, 16:18
            polski_francuz napisał:

>
            > Pisz z szacunkiem o Polsce i o Jej symbolach. PiS mozesz atakowacsmile
            **
            Dzieki za zezwolenie. A juz myslalem, ze nie pozwolisz mi atakowac PiSu. Zwlaszcza jako moj wrog.
            Bo wczesniej, jako moj przyjaciel, trzymales przez wiele lat z najgorszego autoramentu czarnoszczecinnymi wrogami demokracji, Unii Europejskiej, praw przeroznych mniejszosci - jak dla mnie z wrogami Polski.

Bodaj jedyna porzadna osoba, w twoim owczesnym towarzystwie, byla Tete. I dla niej mam nadal duzo szacunku, oraz wspominam ja z przyjemnoscia. Choc do tej pory zachodze w glowe jak tak inteligentna i dobra osoba mogla przez tyle lat tkwic w gownie skladajacym sie z twojego owczesnego towarzystwa. Zwlaszcza w towarzystwie Kretyna, ktorego najlepiej opisuje moja sygnaturka.

Tak zagadales sie wowczas z antydemokratycznym gownem, tak jedliscie sobie z dziobkow przez lat wiele, ze nawet nie zauwazyles wowczas wyjasnienia, iz symbol kultu religijnego jest nim gdy znajduje sie w miejscach do tego przeznaczonych, czyli w swiatyniach, miejscach kultu ludowego, na cmentarzach, na szyjach wyznawcow, itp. Ale natychmiast przestaje nim byc gdy zaczyna sluzyc do walenia mnie nim po glowie, w celu wymuszenia podporzadkowania sie.

A ja chce by Polska byla panstwem swieckim, i by religijne symbole zostaly pousuwane z budynkow publicznych, jak Sejm czy urzedy roznego szczebla. Przy czym zdaje sobie sprawe, ze wasz cel jest diametralnie rozny i macie gleboko w dupie wszelkie mozliwe argumenty przeciwko temu. Ma byc tak jak chcecie wy. Kropka. A ostatnich 30 lat nie pozostawia najmniejszych zludzen co do waszych po katolicku tepych a zamordystycznych zadz.

--
            • polski_francuz позволь мне поработать 17.05.24, 16:32
              benek231 napisał:

" Dzieki za zezwolenie. A juz myslalem, ze nie pozwolisz mi atakowac PiSu. Zwlaszcza jako moj wrog. Bo wczesniej, jako moj przyjaciel, trzymales przez wiele lat z najgorszego autoramentu czarnoszczecinnymi wrogami demokracji, Unii Europejskiej, praw przeroznych mniejszosci - jak dla mnie z wrogami Polski.

Bodaj jedyna porzadna osoba, w twoim owczesnym towarzystwie, byla Tete. I dla niej mam nadal duzo szacunku, oraz wspominam ja z przyjemnoscia. Choc do tej pory zachodze w glowe jak tak inteligentna i dobra osoba mogla przez tyle lat tkwic w gownie skladajacym sie z twojego owczesnego towarzystwa. Zwlaszcza w towarzystwie Kretyna, ktorego najlepiej opisuje moja sygnaturka."

Malo mam teraz czasu a odpowiedz wymaga troche czasu. Dodam tylko dwie rzeczy. Tête jest i byla super-dziewczyna. A co do symboli...za kazdym razem jak mnie zona pogoni na msze to widze w naszym kosciele Madonne Czestochowska z cieciem szwedzkiej szabli. Obraz dostali z Polski. Jak mozna na symbole pluc? Nie mozna!

To Ci rozwine jak zrobie to co musze (bo mnie sw. Piotr nie wpusci do niebasmile).

PF
              • benek231 Cos mi sie widzi, ze ty juz malo kumasz :O) 17.05.24, 18:07
                Czyli y mu mow a on zdrow.

polski_francuz napisał:

Jak mozna na symbole pluc? Nie mozna!
                **
                To na co pluje nie jest religijnym symbolem, lecz symbolem dominacji was nad nami. Tak sie sklada, ze przedstawiany jest on w formie chrzescijanskiego krzyza, choc z chrzescijanstwem nie ma nic wspolnego. A chrzescijanski krzyz to nie tylko forma lecz przede wszystkim tresc. To czym obsrywacie wszystko co tylko sie da jest jedynie w ksztalcie krzyza.

--
            • polski_francuz Od historii kraju do piszacego na forum 17.05.24, 21:51
              benek231 napisał:

"A ja chce by Polska byla panstwem swieckim, i by religijne symbole zostaly pousuwane z budynkow publicznych, jak Sejm czy urzedy roznego szczebla. "

Zacznijmy od duzego a skonczmy na malym.

Historia kraju jest jest jak genotyp. I wazy i liczy sie. Wezmy przyklad kraju bez historii jak Izrael, ktory szuka swojego genotypu i sie zupelnie pogubil po ataku Hamasu mordujac masowo Palestynczykow. Innym przykladem sa Niemcy, ktorym genotyp zmieniony zostal przez amerykansko-ruskich chirurgow. I wydaje sie OK, poki co.

Kosciol katolicki i wiara odgrywaly w polskiej historii wazna role. Chrzest uznawany jest za poczatek naszej historii. I wielkich podzialow religijnych (katolicy vs. protestanci) jak w Niemczech czy we Francji nie bylo. Dotrwalo to do XX wieku i w moim (i twoim pewnie tez) zyciu byl wybor JPII na papieza. Ten wybor byl poteznym kope w ruska d..e, ktora wowczas manipulowala Polske. I byl elementem waznym w powstaniu Solidarnosci i w powstaniu niepodlegej Polski.

Pojdzmy dalej. Z czasem i ze wzbogacaniem, Polska i Polacy stana sie coraz bardziej swieccy. Jak Niemcy, Francuzi czy Amerykancy. Ale to stanie sie z czasem i pod warunkiem dania silnego ciosu ruskim, ktorzy Polsce obecnie zagrazaja.

Tyle ogolnikow. W szczegolnosci, to pochodzisz z Polski i wiesz tyle co i ja i inni. Twoje chamskie naduzywanie jezyka polskiego jest nieznosne. Mozna myslec co sie chce i miec poglady jakie sie ma ale nie mozna naduzywac jezyka. Robisz to regularnie i w koncu, zachodzi pytanie kim jestes? Jakie masz wyksztalcenie? Jaki jest twoj stosunek do innych?

I z tego co moge wydedukowac na forum jestes zapatrzony w siebie i nie sluchasz innych. Twoja zarozumialosc jest pewnie rezultatem izolacji socjalnej. Pozostaje wyciagnac z tego wnioski i cos uczynic.

Tyle moich opinii

PF

• pikrat Re: Od historii kraju do piszacego na forum 17.05.24, 22:37
                Przeczytaj moje sygnaturki, Profesorze. Mam nadzieję, że nie masz się za większego patriotę jak Kościuszko i większego historyka niż Jasienica.
              • benek231 No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany O) 18.05.24, 07:39
                polski_francuz napisał:

Twoje chamskie naduzywanie jezyka polskiego jest nieznosne.
                **
                I znow nie odniosles sie do tego co napisalem o "krzyzu" jako symbolu (politycznej) dominacji. Masz moje argumenty i poglady w dupie. Tak jak i mnie samego masz w dupie. Bo dla was wazne jest jedno: ma byc tak jak chcecie wy. Kropka. A ja moge sobie pogadac do obrazu, bo tobie nie chce wyjac sie palcow z uszu. Oczywiscie nie dociera do ciebie jakiego kalibru prymitywem jestes.
                Walisz mnie tym "krzyzem" po glowie i co do tego nie masz zadnych zastrzezen. Istotne jest jedynie to, ze po "chamsku" oponuje, "naduzywajac(?) polskiego jezyka". Bo powinienem siedziec cicho i czekac az wszystko samo sie ulozy, (szczesliwie) po mojej mysli, za jakies 100 czy 500 lat. Pocieszny jestes z tym swoim wymadrzaniem sie a jednoczesnie projekcja, ze to niby ja mam byc zarozumialy.

A sprawa jest prosta gdyz nikt nie bedzie mowil o zdejmowaniu tego gowna ze sciany gdy go tam nie bedzie. Czyli okazuje sie, ze najlepszym chrzescijaninem w Polsce jest Trzaskowski, gdy ma on juz dosc tego opluwania i postanowil polozyc temu kres. Bo wy jestescie absolutnie gruboskorni.

PS....Jest oczywiscie pozytywna strona naszej konwersacji. Nareszcie wyszedles z tych swoich dekoracji i pokazales prawdziwe oblicze. Teraz nie mam juz pytan zwiazanych z twoim wieloletnim przebywaniem w czarnoszczecinnym, antydemokratycznym, antykobiecym i antyunijnym gownie. Ty nie znalazles sie tam przypadkowo - to twoje naturalne srodowisko. Po prostu byles i jestes jednym z nich, choc podpicowywales sie na oczytanego swiatowca. Punury koscielny tluk.

--
                • polski_francuz давайте поговорим о кресте 18.05.24, 09:20
                  benek231 napisał:

"I znow nie odniosles sie do tego co napisalem o "krzyzu" jako symbolu (politycznej) dominacji."

Kosciol w Polsce nie dominuje zycia politycznego. Co prawda, co mnie tez oburza, zdarza sie ze ksieza na mszach przedstawiaja "sluszne" poglady polityczne, ale wierni raczej to olewaja. Wyksztalcenie, lektury, znajomosc jezykow i least but not last, polska masowa emigracja poszerzaja horyzont. Jest to zatem raczej kwesta kultury i w Polsce tez moze zamieszkania (wschod - zachod czy wies-miasto) co sie o politycznych pogladach sadzi.

Oczywiscie nie dociera do ciebie jakiego kalibru prymitywem jestes.

Polljak we Francji jest faktycznie slabiutki w kulturze (jedzenia) czy erotyzmu (juz wiek nie tensmile) ale sa tez i wielcy Rodacy/Rodaczki jak Pani Maria Sklodowska, by daleko nie szukac.

" Walisz mnie tym "krzyzem" po glowie i co do tego nie masz zadnych zastrzezen. Istotne jest jedynie to, ze po "chamsku" oponuje, "naduzywajac(?) polskiego jezyka". Bo powinienem siedziec cicho i czekac az wszystko samo sie ulozy, (szczesliwie) po mojej mysli, za jakies 100 czy 500 lat."

O to to, utemperuj i jezyk i poglady. Co przychodzi, na ogol, rownolegle i w tym samym czasie. Polska miala i ma wrogow. I kosciol katolicki nie jest wrogiem.

"Jest oczywiscie pozytywna strona naszej konwersacji. Nareszcie wyszedles z tych swoich dekoracji i pokazales prawdziwe oblicze."

Raczej moj genotyp. Jestem i musze byc wierny pamieci Rodziny. Jak o tym zapominam to zerkam na dokumenty w poczatku XIX wieku, ktore wyszukal dziadek ze strony Taty, ze moj przodek noszacy te samo nazwisko poszedl za Napoleona na ruskich. Czy moge sie mylic? Pewnie ze moge. Po to rozmawiam z innymi.

PF
                  • benek231 No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 18.05.24, 16:37
                    W pierwszym swym poscie w tym watku napisales: "Moge zrozumiec Trzaskowskiego, ktory idac "z duchem czasow" nie chce juz symbolow religiinych." Cztery posty nizej rozwinales te mysl "wykazujac" jak bardzo ten krzyz jest wazny i niezbedny by znajdowal sie wszedzie tam gdzie sie znajduje. Krotko mowiac jestes zwolennikiem upstrzenia miejsc publicznych symbolami swojej religii i masz moja opinie gdzies. Co jest OK - takie twoje prawo. Tyle, ze i ja mam swoje prawa do prezentowania wlasnych opinii w tym temacie, majac gdzies to wszystko co mozesz sadzic na ich temat. W efekcie twoje religijne symbole beda coraz czesciej i powazniej opluwane, szargane itp.

Tu chcialbym wyprostowac pewna komplikacje. Bo ja nie domagam sie zdejmowania krzyzy ze scian lecz tego ideologicznego gowna w ksztalcie krzyzy. Dlatego, dla unikniecia nieporozumien, nazywal bede prawidlowe krzyze krzyzami, natomiast te w Sejmie czy urzedach - krzyzakami. Czyli ja nie nazywam ideologicznym gownem krzyzy lecz wylacznie krzyzaki. W ten sposob mam nadzieje uniknac nieuzasadnionych zarzutow o szarganie waszych swietosci. Zatem raz jeszcze - ideologiczne gowno na scianie to krzyzaki a nie krzyze. Licze tez na to, ze orientujesz sie, iz nie wszystko co zlozone na krzyz automatycznie staje sie krzyzem, do ktorego sie modlisz, jak sadze.

polski_francuz napisał:

> Kosciol w Polsce nie dominuje zycia politycznego.
                    **
                    W mysl Konkordatu panstwo polskie jest zakladnikiem kk. Ponadto panstwo polskie placi (pieniedzmi podatnikow) wiele miliardow zlotych rocznie na utrzymanie tego zlodziejskiego kosciolka. A zlodziejskiego chocby z powodu wyrywania tego co nie ich za pomoca Komisji Majatkowej - dostawali co chcieli i ile chcieli. Podobnie teraz gdy urzadnicy, czy bonzowie partyjni, przekazuja na ten zlodziejski kosciolek spoleczne mienie ktore nie jest ich wlasnoscia, bo zawszec to lepiej miec u kk fory. A zlodziejski kosciolek, przyjmujac co nie bylo wlasnoscia darczyncow, stawal sie wsponikiem w okradaniu podatnika i panstwa. Czyli tu nawet nie ma jakiejs rownowagi, jak zaklada Konstytucja, lecz mamy do czynienia z oczywista dominacja kk.
                    **

*
                    Raczej moj genotyp.
                    **
                    Ale wywodzisz swoj genotyp z tej samej substancji co Kretyn, miedzy paroma innymi. To dlatego przez wiele lat byliscie sobie tak bliscy. A jednoczesnie byliscie i jestescie przeciwnikami zdejmowania ze sciany tego gowna, czyli krzyzakow.

--
                    • benek231 Zabraklo ci jezyka w gebie, PeeF :O) 26.05.24, 06:48
                      Albo slusznosc moich argumentow zaczela do ciebie docierac. I jest ci niezrecznie a moze i, po trosze, wstyd.

Mozna powiedziec, ze niewierzacy jestem od zawsze. Przez wiele lat nie interesowala mnie religia, nie przeszkadzala - to byl dla mnie obcy swiat. Nawet staralem sie unikac rozmow na te tematy bo wiedzialem, ze to nie ma sensu.
                      Ruszylo mnie dopiero wasze chamskie zawlaszczanie terenu. Rzuciliscie sie na te Polske jak jakas dzicz, majac w dupie wszelkie racje innych. Uznaliscie, ze po przegranej komuny to wy jestescie zwyciezcami i tymi ktorzy dyktuja wszystko. Chcieliscie zaprowadzic w Polsce cos w rodzaju szariatu czyli panstwo religijne, jesli nie wyznaniowe. Z dominacja katolicyzmu, ma sie rozumiec. A to, w dodatku, oznaczalo wyeliminowanie demokracji - bezsprzecznie ta wam przeszkadzala w realizacji waszego zboznego dziela. Zawieszenie krzyzaka w Sejmie przelalo czare goryczy.

Dla mnie bylo to kolejne zawlaszczenie terenu, poprzez zaznaczenie. Cos w rodzaju obsikiwania terenu przez dzikie psy. Bo przeciez wam wszystko bylo juz wolno. Fakt deptania godnosci innych, naruszania ich rownosci wobec prawa, niszczenia demokracji - niespecjalnie was interesowal. Mialo byc tak jak odpowiada to wam, czyli z krzyzakiem. Otoz takiego wala!!, ze tak powiem. Nie zgadzam sie na to i nie pomoga wam zadne pieprzenia o tradcji, polskosci, historii, itp. Bo to jest wasza wersja snuta pod katem utrzymania wlasnej dominacji. I jako taka to teraz ja mam ja gleboko w dupie. Ja chce miec 21 wiek, demokacje i rozdzielenie roligii od panstwa. A wy nie macie najmniejszych szans by przekonac mnie co do swoich racji. Nie posiadacie takowych.

Krzyze na kosciele, kaplicy, czy innych miejscach kultu nigdy mi nie przeszkadzaly i nie przeszkadzaja. Szanowalem je - niejako odruchowo i z racji wychowania. Z pewnym zastrzezeniem, wszakze, gdy idzie o symboliczne krzyze, czy religijne symbole takich indywiduow jak Kretyn. Bo na ich religie, wraz z krzyzem i innymi symbolami, to ja pluje i sram, skoro tacy jak Kretyn sa jej wyznawcami. To czego oni bronia zdecydowanie nie jest krzyzem - nie jest pieknym symbolem chrzescijanstwa lecz czyms obrzydliwym, tak jak oni sami. A to ludzie sprawiaja, ze ich religijne symbole sa cos warte badz nie.

Dotarlo cos z powyzszego?

--

• polski_francuz Pioro nie jezyk 26.05.24, 09:18
                        benek231 napisał:

" Albo slusznosc moich argumentow zaczela do ciebie docierac. I jest ci niezrecznie a moze i, po trosze, wstyd."

Jestem zadowolony, bo/ze argumentujesz kulturalnie. O to mi chodzilo.

" Bo przeciez wam wszystko bylo juz wolno. Fakt deptania godnosci innych, naruszania ich rownosci wobec prawa, niszczenia demokracji - niespecjalnie was interesowal. Mialo byc tak jak odpowiada to wam, czyli z krzyzakiem. Otoz takiego wala!!, ze tak powiem. Nie zgadzam sie na to i nie pomoga wam zadne pieprzenia o tradcji, polskosci, historii, itp. Bo to jest wasza wersja snuta pod katem utrzymania wlasnej dominacji."

Polska historia to, przede wszystkim, historia walki o wolnosc. Wolnosc jest mamy od 34 lat (jednego pokolenia) bedzie mozna sie przypatrywac kedy Polska pojdzie. Moim zdaniem stanie sie bogatym krajem i nasza kreatywnosc i pracowitosc wreszcie nam posluzy. Co z wiara? Pewnie, powoli uwierzymy w siebie. I ta duma zapanuje i postawi sie nad innymi wiarami.

Tak nam dopomoz...smile

PF
                        • benek231 No i wazne bys mowil na temat :O) 26.05.24, 15:52
                          Za to ty najbardziej lubisz mowic nie na temat. Ale co tam, przezyje.

Pisalem na tym forum bardzo kulturalnie przynajmniej 10 lat i nie ruszaly mnie wszelkie wyzwiska, bluzgi pod moim adresem, czy cordynarne chamstwo czarnoszczecinnych. Nie mogli sobie ze mna dac rady, prymitywy, wiec od rozmowy przechodzili do inwektyw. Momentami potrafilo ich byc jednoczesnie kilkunastu usilujacych mnie brac pod but. Oblazili mnie jak wszy. Nie mozna bylo sobie z nikim porozmawiac bo katolicka holota zniechecala jak mogla moich potencjalnych rozmowcow. Coraz czesciej rozmawialem z samym soba, niemniej to co mialem powiedziec mowilem - mimo wszystkich trudnosci.

Gdzies po 15 latach zdecydowalem, ze dosc tego i teraz ja bede sprawial przykrosc tym skurwysynom. Niech wie jeden z drugim jak to przyjemnie gdy ktos splunie mu w twarz. Gdy wskoczy mu na klate, rodzine, wartosci, swietosci czy pochodzenie. Probki tego miales moznosc podziwiac, sadze.
                          Niestety ale funkcjonuje ciagle sporo ludzi do ktorych nie dociera kulturalny argument, ktorzy czyjas delkatnosc biora za slabosc czyli zachete do kopania. To ci sami do ktorych trafiaja argumenty przemocowe, a slowem tez pieknie mozna ranic - walnac w ryja, czy dac kopa w jaja.
                          Kiedys ojciec pouczal mnie bym unikal i nie rozpoczynal konfliktow. Ale gdy nie da sie tego uniknac bym walczyl i dawal nauczke. A ja to sobie zapamietalem.

--

polski_francuz napisał:

• polski_francuz Jeslis wlazl miedzy wrony... 26.05.24, 19:16
                            benek231 napisał:

" Niestety ale funkcjonuje ciagle sporo ludzi do ktorych nie dociera kulturalny argument, ktorzy czyjas delikatnosc biora za slabosc czyli zachete do kopania. To ci sami do ktorych trafiaja argumenty przemocowe, a slowem tez pieknie mozna ranic - walnac w ryja, czy dac kopa w jaja."

Dociera do kazdego, ze sie trzyma swoich zasad. A jedna z nich, na forum, jest wlasnie uzywanie kulturalnego jezyka. Jak go uzywasz to przejdziesz na mur-beton do historiismile

PF

• benek231 Ja tak nie uwazam :O) 27.05.24, 15:51
                              polski_francuz napisał:

Dociera do kazdego, ze sie trzyma swoich zasad. A jedna z nich, na forum, jest wlasnie uzywanie kulturalnego jezyka.
                              **
                              I masz w tym jakies osiagniecia? Potrafiles swym jezykiem wyrazac jakies opinie? Czy nie uwazasz, ze kulturalny jezyk powinien sluzyc czemus wiecej anizeli chwaleniu sie jego kulturalnoscia? To znaczy, ze nie powinien stanowic wartosci samej dla siebie?

Ponizej zawsze zamieszczam moja sygnaturke opisujaca Kretyna. Nie ma w niej nic co bym sobie wymyslil. Absolutnie nie oczerniam g., Ba, z tresci tej sygnaturki dumny jest sam Kretyn, i mowi o tym w watku o "Gen. Pytlu i symetrystach". Dla mnie bycie antysemita czy mizogiem (a jest tego znacznie wiecej) nie jest powodem do dumy ale dla niego, jak najbardziej, jest. I co ty na to?
                              A wyglada na to, ze gdyby Kretyn nie byl takim ordynarnym forumowym chamem i bandyta, czyli poslugiwal sie bardziej kulturalnym jezykiem, to w twoim mniemaniu to wlasnie on "przeszedlby do historii".

• polski_francuz Tresc i forma 27.05.24, 17:19
                                benek231 napisał:

"I masz w tym jakies osiagniecia? Potrafiles swym jezykiem wyrazac jakies opinie? Czy nie uwazasz, ze kulturalny jezyk powinien sluzyc czemus wiecej anizeli chwaleniu sie jego kulturalnoscia? To znaczy, ze nie powinien stanowic wartosci samej dla siebie?"

Jezyk (czy slowo pisane) jest forma. I ta forma przekazuja pewna tresc. By daleko nie szukac, twoja krytyke wobec PiSu podzielalem. Formy zas nie. W koncu forme, by daleko nie szukac, forme mozna troche porownac do zewnetrznej urody.

PF
                                • benek231 Znaczy powazasz przerost formy nad trescia :O) 27.05.24, 18:37
                                  Mozna i tak. Jest cala masa ludzi ktorzy potrafia ladnie dlugo mowic, choc w ich wywodach trudno doszukac sie jakiejs sensownej tresci.

A ja nie jestem dyplomata - prawda, ze widac? smile - a przy okazji pragne dac wyraz mojej niecheci do pewnych ludzi, jesli nie nienawisci, gdyz moim zdaniem zasluguja na to by wiedziec co o nich mysle. By wiedzieli, ze moje aktualne postawy w stosunku do nich i ich wartosci to przede wszystkim ich zasluga, nie moja.

--
                                  • boomerang Re: Znaczy powazasz przerost formy nad trescia :O 27.05.24, 23:49
                                    > a przy okazji pragne dac wyraz mojej niecheci do pewnych ludzi, jesli nie nienawisci

naprawę ludzi zacznij od siebie
                          • boomerang Re: No i wazne bys mowil na temat :O) 26.05.24, 23:51
                            > Gdzies po 15 latach zdecydowalem, ze dosc tego i teraz ja bede sprawial przykrosc tym skurwysynom.

Psychiatry ci Krzyżfobie nie polecę, bo psychiatrzy to najgorszy dyletancki element w świecie medycznym. Poleciłbym ci natomiast zdrowe jedzenie, medytację, a nawet karate.
            • boomerang Re: No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 17.05.24, 23:48
              > A ja chce by Polska byla panstwem swieckim, i by religijne symbole zostaly pousuwane z budynkow publicznych, jak Sejm czy urzedy roznego szczebla.

To że ty tak chcesz to za mało. Polska nie jest krajem świeckim i w budynkach urzędów państwowych znajdziesz nie tylko krzyże ale i menory. Twoja przybrana ojczyzna USA również nie jest państwem świeckim i na dolarach znajdziesz wyznanie wiary: "In God we trust".
          • pikrat Re: что делать? 17.05.24, 21:23
            polski_francuz napisał:

> benek231 napisał:
            >
            >
            > " I co ja teraz biedny mam poczac(?)"
            >
            > Pisz z szacunkiem o Polsce i o Jej symbolach. PiS mozesz atakowaćsmile
            >
            > PF
            ======================

Symbolem Polski jest Orzeł Biały. Przykro patrzeć jak człowiek nauki schodzi na psy...
    • benek231 No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 20.05.24, 08:03
      Obejrzalem na YT fragment "Kawa na Lawe" gdzie jakis debil z Konfederacji pieprzyl bzdury, ze np. urzednik powinien miec prawo postawienia krzyza czy obrazka na swoim prywatnym biurku.

Niestety nikt(!) nie uswiadomil glupka, ze w urzedzie nie ma prywatnych biurek.

Nawiasem mowiac widac bylo porazajacy wplyw tego idioty J*M i Mentzena na umysly mlodziezy.

--
      KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukrainco w, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
      • xiazeluka Re: No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 20.05.24, 08:37
        "Nawiasem mowiac widac bylo porazajacy wplyw tego idioty J*M i Mentzena na umysly mlodziezy.
        "

Mówisz, Kretynie52, że taki wpływ jest widoczny? No to jeszcze Polska nie zginęła.
        • xiazeluka Re: No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 20.05.24, 09:32
          /bo tłumaczyć, iż Kretyn52 nie zrozumiał wypowiedzi Bosaka, nie ma potrzeby, to oczywiste/
      • benek231 No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 23.05.24, 18:07
        benek231 napisał:

> Obejrzalem na YT fragment "Kawa na Lawe" gdzie jakis debil z Konfederacji piepr
        > zyl bzdury, ze np. urzednik powinien miec prawo postawienia krzyza czy obrazka
        > na swoim prywatnym biurku.

Niestety nikt(!) nie uswiadomil glupka, ze w urzedzie nie ma prywatnych biurek.

Nawiasem mowiac widac bylo porazajacy wplyw tego idioty J*M i Mentzena na umysly mlodziezy.
        **
        Z drugiej strony, gdyby pozwolic na jakas skromna manifestacje wiary to - znajac polskie klimaty wiem, ze - zaraz rozpoczalby sie festiwal wznoszenia coraz to wiekszych oltarzy a biurkach. Choc kazdy bylby jedynie o wlos wiekszy od poprzedniego.

--
    • boomerang Re: No i zaczeli zdejmowac to gowno ze sciany :O) 24.05.24, 00:49
      a ja czekam aż ciebie Krzyżfobie zdejmą z tego forum, bo wisisz na tym forum jak na krzyżu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka