Gość: byly_ministrant Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:46 Nie rozumiem jak można oburzac się na słowa prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akurat WIDAC ZE TO GLUPIA BABA!!! IP: *.238.117.9.adsl.inetia.pl 09.12.04, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola bzdury piszecie w wiekszości !!!!!!!!!!! IP: 193.151.96.* 09.12.04, 14:47 nie jestem katolikiem , jestem obojetny wyznaniowo, jestem tolerancyjny wzgledem wszystkich religi i ruchów , ale ta nienawiśc do chrześcijanstwa widać , ze idzie z szeregów komunistycznych i dlatego NIENAWIDZE KOMUNISTÓW , nawet życzę im wszystkiego najgorszego, co zdechniecia włącznie . Mama moja jest katoliczka i rodzina równiez , nie mam chrześcijanstwu w zasadzie nic do zarzucenia , nie wierzę ze wzgl , ze nie przekonałem sie w pełni do zasad wiary jakie głosi chrzescijanstwo... i to by było na tyle.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hostein Frau Mittwoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:49 Frau Mittwoch ist ganz dumm. Sie hat keine Ahnung über katholische Glaublichkeit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unpaletti Re: Frau Mittwoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:59 Lieber Herr: So einen Begriff wie "Glaublichkeit" gibt's im Deutschen eher nicht. Sie meinen vermutlich "Glaubenslehre"? Odpowiedz Link Zgłoś
emre_baran & #35; & #35; Czy tylko ja? & #35; & #35; 09.12.04, 14:50 Czy tylko ja? poporstu nie moge sie nadziwic skad sie tacy ludzie biora i kto ich zatrudnia? Mniejsza o tresc. Ten cyrk jest jednak znamienny dla caloksztaltu swiatowej sceny politycznej. Administracja Panstwowa poczynajac od pierwszych szeregow opanowana jest przez zorganizowana [?] bande kretynow. Ta Kobiete powinna wykonywac proste prace fizyczne. Cierpi na ciezki przypadek amnezji (nie pamieta co i do kogo mowila) i gigantyczny deficyt zdrowego rozsadku (odczytuje publicznie teksty ktorych nie rozumie wystepujac jako reprezentant 40 milionowego Panstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_coyote BOG OJCIEC IP: *.ma.ic.ac.uk 09.12.04, 14:50 A czy "bog ojciec" tlumaczy sie na angielski jako "godfather"? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.s.gajda ciekawe co by powiedziała na kalendarz phirelli 09.12.04, 14:54 serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,61305,2432164.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baptysta Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:52 Ja w sprawie formalnej. Jak sie w końcu, Panowie Redaktorzy, nazywał facet. co to założył tę agencję: Reuters, czy Reuter? Bardzo będę wdzięczny za kompetentną informację. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek bezbożny Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:53 oczywista prawda,katolicyzm jest religią wsteczną,archaiczną,wygodną dla usprawiedliwienia wielu niedemokratycznych postępowan pseudopolitykow typu inkwizytor Giertych.Wszyscy wiedzą jakie poglądy ma męska linia tego rodu-a co o Polsce myślala p. Giertych nie wie nikt.I o yo chodzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.12.04, 14:55 Jak ona pieknie gra na gitarze....(patrz zdjecie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.e. Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.cable.wanadoo.nl 09.12.04, 14:56 dalek szukać nie trzeba: w katedrze wawelskiej siostry zakonne to posadzki szorują, świeczniki polerują, kwiatów doglądają, ołtarze czyszczą, a księża spacerują po dziedzińcu z komórka w ręku. równouprawnienia kościół na pewno nie upowszechnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakobieta DOWODEM WASZE MAILE IP: 156.17.218.* 09.12.04, 14:58 o tym, że pani minister ma rację, najlepiej świadczy poziom agresji obrońców katolicyzmu - pozbawiaja wszelkich złudzeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Co ma tytul do tresci artykulu???? IP: *.37.122.135.adsl.snet.net 09.12.04, 14:58 Jak ze zdania: "Katolicyzm nie wspiera bezpośrednio ale też nie sprzeciwia się przemocy wobec kobiet" mozna wywnioskowac "Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet"??? Przeciez to czysty Goebels, Urban i Rumsfeld razem wzieci... Czy naprawde rzetelne dziennikarstwo juz nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga popatrzcie uważnie na ta "buzię" IP: *.crowley.pl 09.12.04, 14:58 Skad oni takich idiotów biora w tym "rządzie".Czy sie klonuja??? Baba bez znajomosci języka -na miedzynarodowej konferencji reprezentuje Polske!!! Dołączam ja do "pocztu dyplomatów SLD" typu Marek Siwiec obsrywator UE wyborów na Ukrainie które wg niego przebiegały OK i v-min zdrowia wg którego nie należy wszystkich leczyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: popatrzcie uważnie na ta "buzię" IP: *.crowley.pl 09.12.04, 15:06 Gość portalu: Jan Bies napisał(a): > A co z milionami kobiet spalonych na stosach? Według badań brytyjskich święta > inkwizycja zamordowała nie mniej niż 3500000 kobiet (...) A kto Waści historii uczył? Co to za androny? Po pierwsze - pomyliłeś się, prosiaczku, o jedno zero. 3,5 mln kobiet to w tamtych czasach byłoby chyba połowa populacji Europy w ogóle. Nawet najbardziej antykościelne źródła mówią o 300 tys. spalonych na stosach "czarownic". Po drugie - jakbyś się, prosiaczku, historii pouczył, to byś może znalazł, że z tych 300 tys. katolickiej inkwizycji mozna na upartego przypisać... 10 procent. Bo z tych 300 tys. ok. 200 tys. (czyli dwie trzecie) spalono na stosach już po reformacji, w krajach protestanckich (tak, tak - Luter i Kalwin baaardzo lubili stosy, wbrew pozorom...). A ok. 70 tys. - w Anglii, już po tym, jak Henryk VIII ogłosił się głową tamtejszego Kościoła. Może zamiast powtarzać hasła i slogany warto do jakichś książek sięgnąć? Do książek HISTORYKÓW - OK, nawet tych bardzo niechętnych Kościołowi. Bo te bajki, o których waćpna mówisz, to pochodzą od pisarzy "sensacyjnych" powieści. Można zajrzeć choćby do: www.datapolis.pl/grzes/inkw_rz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.halaludowa.wroc.pl 09.12.04, 15:01 Mądra kobieta w Polsce nie ma żadnych szans. Na konferencje zagraniczne b ędą jeżdzić głupki, będą siedzieć cichutko w kącie, ale za to nie narażą się nikomu i będzie dobrze, po bożemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opp Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.umwo.opole.pl 09.12.04, 15:03 I to jest właśnie k a t o l i c k a miłość bliżniego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy The greater the truth the greater the libel IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 15:03 Ja mawiaja Anglicy - im wiecej prawdy tym wieksza kompromitacja. Komunisci kompromituja sie z kazdym wypowiedzianym slowem i dlatego ZAWSZE musza klamac. Jak przestana klamac, zaczna sie osmieszac. Klasycznym przykladem z ostatnich dni jest wiceminister Nizankowski - mial odwage napisac prawde i wylecial za to z ministerstwa, bo komunista Balicki nienawidzi prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: philon Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: 81.210.26.* 09.12.04, 15:03 od razu widac kto rzadzi w tym kraju KOSCIOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am14 Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:07 Obie glowne religie: chrzescijanstwo i islam traktuja kobiete z gory, z tym ze islam z duzo wiekszej gory. Im wiecej religijnosci tym wiecej przemocy, bo religijnosc jest glownie deklarowana a malo praktykowana. Tak jest u czlowieka ze wszystkim: im wiecej pomnikow Wolnosci tym mniejsza wolnosc, im glosniej krowa ryczy tym mniej mleka daje. Tam gdzie religia naucza o milosierdziu dla maluczkich, maluczkim jest najgorzej. Won z religijnoscia. Do tego zeby szanowac kobiete wystarczy minimum rozumu, rozsadku i tzw. sumienia. A najmocniej bija dziewczyny męscy bokserzy, ktorzy co niedziela chodza z rodzinkami do kościólka. I dają na tacę. I w ankiecie napisaliby: wierzący i praktykujący katolik. Hipokryzja do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zam ISLAM ZRODLEM PRZEMOCY WOBEC KOBIET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:05 Koran 4:34 „Napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je!” raport.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornitolog a SLD jest ich inkubatorem (idiotów i kanalii) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebnbbbb ------------------------------------- ISLAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:06 4:34 „Napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je!” raport.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agresywny Katolik Zaorać SLD? ZAMKNĄĆ ICH W NAJGŁEBSZYCH LOCHACH !!! IP: *.attu.pl 09.12.04, 15:07 Ludzie wyjdźmy na ulice wyłapmy całe SLD i ich "podopiecznych": "cioteczki", lesbijki, oszustów, gangsterów, pedofili, złodzieji, kłamców lustracyjnych, byłych agentów UB i wywiadu PRLK dumnych z trgo faktu; i każdego komu się ckni za komuną. Wsadźmy ich do jakiś wielkich głębokich lochów! Bo więzień i szpitali szkoda! Raz na 1 maja im się żarcie rzuci i niech będą szczęśliwi w swojej "komunie". Podpisano Agresywny Katolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius PrzybićKatolikówAgresywnych do krzyża!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:33 Przybić nawiedzonych świrów katolickich na skrzyżowanych patykach. Dać im trzy razy dziennie do zeżarcia różaniec. A na deser loda na ciepło od swego kapłana. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telesfor Ale minister - nie wie co, kiedy i komu mówiła. IP: *.res.east.verizon.net 09.12.04, 15:07 Po prostu żal d... ściska. Po prostu kobiecina się nie nadaje na ten stołek, co właśnie dowiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Rólko W obronie praw kobiet IP: *.bcc.com.pl 09.12.04, 15:08 Kobiet bez wątpienia są w Polsce dyskryminowane. Sędzia Rólko z Zielonej Góry już im pomaga wnosząc stosowną poprawkę do konstytucji. Zobaczcie sami: www.tata.pl/wyrolowani.htm Dziewczyny! Głowy do góry! (Nie to! To jest spódnica. Głowa jest wyżej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THOR Znowu ruszył do boju Legion Pachołków Rydzyka?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupor Katolików należy trzymać krótko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 15:11 Tak jak się to robi w krajach cywilizowanych. Inaczej wejdą na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś