Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia od Róży

IP: 212.160.135.* 11.06.01, 16:44
Po tym co tutaj przeczytałam na temat Pana Jezusa nie mogę być dłużej
uczestniczką tego forum. To nie jest miejsce dla dziewczyny. Pozdrawiam
serdecznie wszystkich z którymi polemizowałam.
Ola
Obserwuj wątek
    • sceptyk Re: Pozdrowienia od Róży 11.06.01, 17:59
      Olu, doceniam Twoja konsekwencje i wiernosc przekonaniom. To sie chyba nazywa
      integralnosc osobista. Ale nie musisz uciekac stad na zawsze. Wariatow (co by
      to okreslenie nie znaczylo) w zyciu nie unikniesz. Nie musisz z niemi
      rozmawiac, ale oni sa wsrod nas. Ucieczka nie rozwiazuje sprawy do konca, choc
      zapewne daje pewien spokoj sumienia, pozwala na swiadomosc, ze sie nie jest
      czescia czegos obrzydliwego.

Ja jestem starszy od Ciebie, chlop poza tym i takie rozne 'bluzgi' splywaja po
      mnie jak woda po kaczce. Ale mloda dziewczyne to moze ranic.

Przemysl te decyzje. Zachecam do jej zmiany. No ale, przyznaje tez, mozna sobie
      wyobrazic zycie bez Forum.

Sciskam Cie

Sceptyk
    • Gość: Indris Re: Pozdrowienia dla Róży IP: *.ibspan.waw.pl 11.06.01, 18:11
      Rozumiem Twoją reakcję, sam się poczułem jakbym zobaczył karalucha. Ale karaluchy też są
      częścią - choć obrzydliwą - rzeczywistości. Trzeba z nimi walczyć a nie udawać, że ich nie ma.
      W tym wypadku należy ignorować tak oznaczone wątki - chyba same spadną. A gdyby ktoś mógł
      namierzyć serwer z którego takie rzeczy przychodzą - powinno się go odpowiednio 'spopularyzować'
      Przyłączam się do apelu mojego poprzednika i pozdrawiam niezależnie od ostatecznej decyzji.
    • Gość: Perła Re: Pozdrowienia od Róży IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 20:03
      Droga Różo
      Jeśli to przeczytasz to chcę zauważyć, że w ten sposób postępując dałaś
      gnojkowi punkt. Zabiera nam Ciebie. Może jak szok minie to powrócisz tutaj? Ja
      też byłem spieniony i chciałem się wyżyć na pierwszym lepszym. Popadło na
      Luzera ale jak wiesz, szybciej człowiek ołysieje na tym forum niż Luzera
      zdenerwuje. To co gnojek wypisuje jest pewnym wynikiem działań różnych takich.
      Z tym, że oni to robią subtelnie lub bardziej chamsko jak Krzys52. Bluźnierstwo
      przestało być NAGANNE w naszym kraju i dlatego takich gnojków będzie więcej.

pozdrawiam serdecznie - Perła

ps. mimo wszystko zaimponowałaś mi. Dobrze, że są dziewczyny, które się
      szanują. Ale wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (jak gnojka wykopiemy stąd oczywiście).
      • Gość: Czesiek Re: Pozdrowienia od Róży IP: *.15.tuwien.teleweb.at 11.06.01, 20:22
        Gość portalu: Perła napisał(a):

> Droga Różo
        > Jeśli to przeczytasz to chcę zauważyć, że w ten sposób postępując dałaś
        > gnojkowi punkt. Zabiera nam Ciebie. Może jak szok minie to powrócisz tutaj? Ja
        > też byłem spieniony i chciałem się wyżyć na pierwszym lepszym. Popadło na
        > Luzera ale jak wiesz, szybciej człowiek ołysieje na tym forum niż Luzera
        > zdenerwuje. To co gnojek wypisuje jest pewnym wynikiem działań różnych takich.
        > Z tym, że oni to robią subtelnie lub bardziej chamsko jak Krzys52. Bluźnierstwo
        >
        > przestało być NAGANNE w naszym kraju i dlatego takich gnojków będzie więcej.
        >
        > pozdrawiam serdecznie - Perła
        >
        > ps. mimo wszystko zaimponowałaś mi. Dobrze, że są dziewczyny, które się
        > szanują. Ale wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (jak gnojka wykopiemy stąd oczywiście)
        > .

Coz ,Ja jestem o pogladach odmmiennych,ale uwazam ze powinnas wrocic do
        forum.Swiat sklada sie z roznorodnych ludzi i wsrod nich trzeba zyc.Zbyt
        wulgarnych sprobowac sprowadzic na wlasciwe tory argumentami,ewentualnie pominac
        milczeniem.Natomiast uczestnictwo na forum o tych samych pogladach jest
        towarzystwem wzajemnej adoracji i nic nowego nie wnosi.
      • Gość: Perła Re: ps od Perły IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 21:43
        No i jak sobie damy radę z lewicą teraz bez Ciebie?! Weź i to pod uwagę.

pozdrawiam jeszcze raz
        • Gość: tyu Re: ps do ps od Perły IP: *.BMJ.net.pl 11.06.01, 22:09
          Różo!
          Jeśli zostaniesz, pokonuj mnie ile razy chcesz! A bydlaków ignorujmy wspólnie!
      • Gość: Soltys Re: Vara od Krzysia52 IP: *.200.152.54.cm-upc.chello.se 12.06.01, 08:24
        Perlo!
        Nie obcieraj sobie niczego dobrym imieniem Krzysia52.
        Krzys52 jest jednym z niewielu zrownowazonych Ludzi tego
        forum.
        Absolutnie bez chamstwa, ktorego jest tu wiecej niz
        przyzwoitosc powinna dozwolic.

Chyba, ze jego zrownowazenie i przemyslane opinie -
        dotyczace nawet Zydow -tak bardza rania katolickie
        dusze. To z kolei jest problemem tych dusz i ich
        pasterzy. Nie Krzysia52.

Pozdrawiam i zycze mozolnej wedrowki ku samoswiadomosci.
        Takowa uszlachetnia.
    • Gość: piotrq Pozdrowienia dla Róży IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 20:37
      Różo droga, Bóg jest zbyt wielki, żeby jakiś człowieczyna mógł Go obrazić. Ten
      człowieczyna dla nas jest skończonym debilem, sukinsynem i chamem i nawet
      człowieczyną nie jest. Jest wielu agnostyków, wielu niewierzących na tym forum,
      ale wśród nich jest mnóstwo porządnych, de facto religijnych ludzi, bo
      religijność to przede wszystkim szacunek dla obrazu Boskości, który każdy w
      sobie nosi i powinien pielęgnować. Ci, którzy nie szanują innych, bluźnią Bogu.
      Ty zawsze byłaś wzorem szacunku dla innych i osobistej godności, a ponadto
      wprowadzałaś do naszych gor(sz)ących dyskusji nieoceniony element prawdziwie
      kobiecej subtelności i delikatności. Dlatego jeśli opuścisz forum, będzie mi -
      i większości z nas - Ciebie bardzo brakowało.
      To Twoja decyzja, ale - jak sądzę - dobro nie powinno oddawać pola złu.
      Pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie
    • Gość: Jureek Re: Pozdrowienia dla Róży IP: 62.8.156.* 12.06.01, 08:08
      No i kogo ja teraz bede sie nieznosnie czepial? smile
      Szkoda, naprawde szkoda, Rozo, ze odchodzisz. Oslabiasz w ten sposob nie tylko prawice na forum, ale i
      frakcje ludzi rozsadnych i niezacietrzewionych. A chamom wypisujacym takie teksty, jak ten o Jezusie tylko o to
      chodzi, zeby opanowac i te przestrzen. A moze ktos chce w ten sposob pokazac, ze konieczna jest cenzura?
      Rozo, bedzie mi Ciebie brakowalo na forum. A moze zmienisz decyzje?
      Pozdrawiam serdecznie
      Jurek
      • Gość: TY Re: do Jurrek- jesteś dwulicowy albo... IP: 212.191.128.* 13.06.01, 14:44
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> No i kogo ja teraz bede sie nieznosnie czepial? smile
        > Szkoda, naprawde szkoda, Rozo, ze odchodzisz. Oslabiasz w ten sposob nie tylko
        > prawice na forum, ale i
        > frakcje ludzi rozsadnych i niezacietrzewionych. A chamom wypisujacym takie teks
        > ty, jak ten o Jezusie tylko o to
        > chodzi, zeby opanowac i te przestrzen. A moze ktos chce w ten sposob pokazac, z
        > e konieczna jest cenzura?
        > Rozo, bedzie mi Ciebie brakowalo na forum. A moze zmienisz decyzje?
        > Pozdrawiam serdecznie
        > Jurek

odp.
        Jurrku .
        Jesteśn dwulicowy w swojej wypowiedzi do Róży , albo przekorny z przekory na
        forum.
        Zobacz co napisałeś w ,, Opinie o gazecie ..." , a także w wątku ,, Z KIM NIE
        CHCĘ NA FORUM ROZMAWIAĆ ... ". Przeczytałeś ? No to do dzieła :
        Chamstwu / zdziczeniu / na forum musimy koniecznie powiedziec NIE , bo właśnie
        takie wątki prowadzą do cenzury . TO JEST FORUM PUBLICZNE , A NIE SZALET.
        Pamiętaj , jeżeli w porę się nie zareaguje ... to podobne wątki będą powstawać
        coraz częściej . Duże zło powstaje tam gzie tolerujemy małe- ot takie
        powiedzenie ,, od rzemyczka... ".
        Apel mój na forum powstał dużo wcześniej niz ten obrzydliwy wątek/ zobacz tam
        jest już 27 osób !!!!/.Nie , nie jestem / tak jak Róża / zapalonym Katolikiem /
        raczej ze względu na inne spojrzenie na sprawy instytucji która nazywa się
        Kościół Katolicki , jest mi z tym nie po drodze . Ale takie wątki napawają mnie
        obrzydzeniem , nawet nie wiem czy słowo zdziczenie tu pasuje .
        Demokracja / o której tak szumnie czasami wypisujesz / nie na tym
        polega .Demokracja to nie tylko brak cenzury , to także szacunek do drugiego , to
        uszanowanie poglądów innych... jednym słowem demokracja to nie kibel .
        Nie myśl , że Ciebie stawiam w szeregu tego małpoluda , nie nie mam powodów , bo
        nie zauważyłem abyś tak postępował , ale....obrona takich postępowań /
        demokracja - ha , ha , ha..../ mogłaby Cię postawić na równi z tym bydlęciem...
        czy warto .Przemyśl !
        Szkoda mi rzeczywiście Róży i nie tylko...młoda dziewczyna ...pełna
        ufności...bunt , oburzenie - po co poddawać się bez walki ? Pomóżmy jej
        przetrwać , bio to naprawdę młoda wartościowa dziewczyna !
        Spierajmy się , walczmy , przekonujmy ...ale bez chamstwa .A , że dzisiaj Ty /
        dotyczy wszystkich / jesteś po tej stronie , a ja po drugiej ....jakie to ma
        znaczenie...a może jutro zmienimy sie rolami - tylko krowa nie zmienia swoich
        poglądów. Niech to będzie walka na argumenty / to coś tak z Lenina który nie jest
        moim idolem / , ale na argumenty - a nie kloaczenie .
        Pozdrawiam i życzę wytrwało9ści w przxekonywaniu tej młodej osóbki .
        TY
        • Gość: Jureek Re: do TY, ktory ciagle nie rozumie IP: 62.8.156.* 13.06.01, 16:16
          Dobrze, ze odpowiedzial Ci juz Sceptyk, bo ja nie mam dzisiaj zbyt wiele czasu na rozpisywanie sie. Wiec tylko
          male wyjasnienie. Juz po raz ktorys zarzucasz mi jakobym bronil chamstwa na forum. Zrozum wreszcie, ze to nie
          jest tak, ze jesli ktos nie zamierza spiewac w dyrygowanym przez Ciebie chorze swietego oburzenia, to oznacza
          to, ze broni on chamstwa. Podobnie, jesli ktos jest przeciw cenzurowaniu wypowiedzi, to nie znaczy to, ze
          popiera on chamstwo na forum.
          Pozdrawiam
          Jurek
    • Gość: luka Re: Pozdrowienia od Róży IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 08:19
      Pani Aleksandro!

Na początek fraszka:
      "Panie, pozwól, że ci zejdziem z drogi
      - tak do gówna mówią nogi".

Obrzydliwości należy omijać z zachowując pogardliwe milczenie.
      Ale nie uciekać, gdyż wtedy te ekstermenty rozlewają się jeszcze
      szerzej. Jest Pani jedną z nielicznych kobiet na tym forum,
      Pani głos zawsze lał wodę na rozpalone łby dyskutantów; kobieca
      opinia jest więc cenna i merytorycznie i wychowawczo.

Pani Aleksandro! Bardzo proszę - może zechce Pani zmienić decyzję?
      La donna e mobile!

Pozdrawiam serdecznie
      luka
      • Gość: bykk Re: Pozdrowienia dla Róży IP: *.chello.pl 12.06.01, 11:24
        Różo,Oleńko nasza wróć!
        Widzisz sama,jak wszyscy Cię ładnie prosimy.
        Nie dawaj satysfakcji takiemu gnojowi!
        Moje rogi zwiędną bez ciebie na forum!
        pozdrawiam Cię gorąco
        bykk
    • Gość: Kasia Re: Pozdrowienia od Róży IP: *.is.pan.pl 12.06.01, 13:16
      Twoja reakcja na to ohydztwo jest bardzo zrozumiała i godna szacunku. Mimo, że
      goszczę na forum dużo krócej od Ciebie i pewnie mniej się zżyłam to też miałam
      duże obiekcje aby ponownie wejść. Ale pomyślałam sobie, że moje wycofanie się
      będzie jedynie satysfakcją dla takich typów jak "jasiek". W końcu na forum są
      jeszcze osoby, z którymi można ciekawie pogadać...a jeśli każdy zacznie uciekać
      przed śmieciami to forum zamieni się w wysypisko. Pomyśl nad tym...
      Jak widzisz jest wielu, którym będzie Ciebie brakowało...
      • Gość: chrizz Re: RÓŻO WRÓĆ!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 12.06.01, 14:15
        Choć nie zgadzałem się z Tobą ani razu a nasze poglądy są diametralnie różne to
        nie cieszy mnie fakt, że sobie idziesz. Nie przejmuj się tym, że ktoś szarga
        rzeczy, które są dla Ciebie świętością - masz przecież sumienie i ono powinno
        być zawsze czyste. To że ktoś wg. Ciebie zaśmieca forum to nie jest powód do
        odejścia - możesz po prostu się tym nie przejmować - olać. Ważne żebyś ty była
        wierna swojej wierze (poglądom politycznym mam nadzieję trochę mniej).
        Pozdrawiam i mam nadzieję, że przeczytasz moje "Przesłanie" i przemyślisz swoją
        decyzje.
        Pozdrawiam
    • luzer Re: Nieostatnie (mam nadzieję) kuszenie Róży 12.06.01, 18:56
      Różeńko-Oleńko, pozwól, że jak zwykle, z szatańską konsekwencją, będe Cię
      kusił, byś jednak z nami pozostała.
      Czy jest w stanie obrazić Twe uczucia kundel, który, zadzierając łapę, obsikuje
      krzyż przydrożny???
      Czy wrona, za przeproszeniem, paskudząca na ołtarz podczas polowej mszy jest
      powodem, do cierpienia?
      Czy zabłąkany w kościele kot, przeraźliwym miauczeniem zakłócający wzniosłą
      ciszę momentu podniesienia przyprawia Cię o ból głowy?
      NIE! Wszystkie owe stworzenia zachowaniem swym nie naruszają Twych uczuć, gdyż
      są NIEŚWIADOME tego, co robią. Czyżbyś więc podejrzewała o jakąkolwiek
      świadomość owo stworzenie o móżdżku stawonoga, które jednym ze swych odnóży
      popukuje nieudolnie w klawiaturę? Nawet sto odpowiedzi na jego debilne posty
      nie ucieszyłoby tak owego indywiduum, jak właśnie świadomość, że oto, ni stąd
      ni zowąd, władne jest ono wyrzucić stąd kogoś fajnego?
      Spójrz, Olu, masz tu sporą grupę przyjaciół, z których jedni (w dyskusjach)
      chcą Cię wspierać, a inni - wprost przeciwnie - się spierać, ale wszystkim im
      (łącznie z moją skromną osobą) bardzo by Ciebie brakowało, gdybyś już nie
      wróciła. Myślę, że warto jednak, wybacz męskie słowo, wypiąć się na rozmaite
      insekty, łażące tu i ówdzie po forum i zostać, chociażby dla takich ludzi, jak
      Perła, Luka, Al, Tyu, Piotrq, Indris i wielu, wielu jeszcze innych - bo to ONI,
      a nie karaluchy, stanowią o prawdziwej wartości tego forum. Przemyśl jeszcze te
      wszystkie posty, które dostałaś od przyjaciół i - WRÓĆ!!!

Pozdrawiam Cię szatańsko serdecznie, oddany Ci kusiciel, Luzer-Rezul.

• Gość: tyu Re: ostatnie, bo skuteczne (mam nadzieję!!!) kuszenie Róży IP: *.BMJ.net.pl 13.06.01, 00:14
        A ja dodatkowo obiecuję uczcić Twój powrót poematem ku Twej czci!
        • Gość: Lisek Do Rozy i wszystkich IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 00:30
          Drodzy koledzy - i Ty, Rozo:
          Nie mam niestety pojecia, o co rzecz idzie, ale chyba w zadnym watku na tym
          forum nie bylo tylu pieknych slow i cieplych uczuc. A wiec jest to mozliwe!
          Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
          Lisek
          • Gość: bykk Re: Do Liska IP: *.chello.pl 13.06.01, 12:32
            jak to nie wiesz?przeczytaj pierwszy post na tym wątku i wszystko jasne!
            pozdrawiam
    • Gość: TY Re: specjalnie do Róży - zgryźliwie , ale nie złośliwie ! IP: 212.191.128.* 13.06.01, 12:48
      Masz racje Różo , ale ....
      Przypomnij sobię czasy / to było dosyć dawno / kiedy usiłowałem walczyć z
      chamstwem / a raczej zdziczeniem / na forum to Ty byłas przeciw .
      Przypominam :pisałem o chęci oddania takich typków do sądu / to nie było poza
      przestraszeniem moim zamiarem / , Ty oponowałaś , broniłaś....a dzisiej
      widzisz jakie efekty . Wcale tu nie chcę Ci coś zarzucać , a jednak tak było !
      Zejście z forum to porażka z tym debilem , a Twoje istnienie to zwycięstwo tych
      co sobię nie życzą takich idiotów . Spojżyj na wątek ,, Z KIM NIE CHCĘ NA
      FORUM ROZMAWIAĆ..."
      To jest walka , która przynosi malutkie efekty ... ale przynosi .
      Pomijanie milczeniem takiego wątku powinno buć naszą odpowiedzią ...a tam
      siedzi teraz ok 27 osób - pytam się PO CO ?
      Pozdrawiam
      TY
      • Gość: Sceptyk Re: Zgryzliwy TY IP: 195.15.57.* 13.06.01, 15:54
        TY, krecisz, macisz i udajesz madrale. Sa dwie rozne rzeczy:

Jedna jest sciganie wypowiedzi, ktore sa niezgodne z prawem. Propozycje takie,
        mnie osobiscie wydajace sie logicznymi, tu na forum padaly, ale bynajmniej nie
        z Twojej strony

Druga zas, cenzurowanie wypowiedzi wdlg nie wiadomo jakich kryteriow (no bo na
        te ustalane przez slynnego filozofa TY - ja sie nie zgadzam),

Ty, TY, proponowales jakies listy proskrypcyjne i juz zaczales je ustalac
        (m.in., wpisales tam sobie ?bykka?, ktory, choc czasem zapalczywie rogiem
        szturchnie, jest rzetelnym uczestnikiem Forum i TY bys mogl sie wiele od niego
        nauczyc). W dodatku robiles to pod megalomanskim haslem ?Z kim nie chce
        rozmawiac?, jakby rozmowa z TY miala byc jakims zaszczytem dla pozostalych
        uczestnikow Forum, a jej niemoznosc - kara. Nie staraj sie wiec teraz na sile
        postawic na swoim, bo ani to czas ani miejsce, a ponadto, to co masz do
        postawienia jest pokrzywione, tak jak twoja argumentacja, a wiec nie moze Ci
        sie udac.

Sceptyk
        • Gość: TY Re: Optymistycznie nielogiczny sceptyk... IP: 212.191.128.* 15.06.01, 13:38
          Gość portalu: Sceptyk napisał(a):

> TY, krecisz, macisz i udajesz madrale. Sa dwie rozne rzeczy:
          >
          > Jedna jest sciganie wypowiedzi, ktore sa niezgodne z prawem. Propozycje takie,
          > mnie osobiscie wydajace sie logicznymi, tu na forum padaly, ale bynajmniej nie
          > z Twojej strony
          >
          > Druga zas, cenzurowanie wypowiedzi wdlg nie wiadomo jakich kryteriow (no bo na
          > te ustalane przez slynnego filozofa TY - ja sie nie zgadzam),
          >
          > Ty, TY, proponowales jakies listy proskrypcyjne i juz zaczales je ustalac
          > (m.in., wpisales tam sobie ?bykka?, ktory, choc czasem zapalczywie rogiem
          > szturchnie, jest rzetelnym uczestnikiem Forum i TY bys mogl sie wiele od niego
          > nauczyc). W dodatku robiles to pod megalomanskim haslem ?Z kim nie chce
          > rozmawiac?, jakby rozmowa z TY miala byc jakims zaszczytem dla pozostalych
          > uczestnikow Forum, a jej niemoznosc - kara. Nie staraj sie wiec teraz na sile
          > postawic na swoim, bo ani to czas ani miejsce, a ponadto, to co masz do
          > postawienia jest pokrzywione, tak jak twoja argumentacja, a wiec nie moze Ci
          > sie udac.
          >
          > Sceptyk

odp.
          Padały te propozycje / te które wydają Ci się logiczne / i były moje/ pod innym
          nickiem /, ale Ty wtedy o dziwo się z nimi nie zgadzałeś- dziwna w Tobie jakaś
          przemiana ...
          Sposób Twoich wypowiedzi trąci mi troszeczkę brakiem ciągłości logicznej , bo TY
          JAK MISTRZ WAŁĘSA ,, JESTEŚ ZA , A NAWET PRZECIW ''.
          Szumnie mówisz o demokracji , ale demokracja to nie tylko branie , to także
          dawanie - jeżeli ktoś myśli inaczej to warto aby znalazł sobie taką wyspę która
          nazywa się Utopia i tam, mieszkał podniecając się własnym JA .
          Co do bykka , miał on swoje złe momenty , ale dzisiaj mogę tylko o nim mówić
          dobrze , i to właśnie jert dobre dla nas i dla niego - było nie było fajnego
          chłopaka .
          Jeżeli Twoja teoria o ,, wszystko nam wolno , bo jest demokracja " jest
          logiczna , a w tym co ja piszę jest brak spójności , to postaram się postawić
          pokrętną / i skrajną / opinie -,, zabijajmy bo nam wszystko wolno w tej
          demokracji ". Tyle na dZisiaj ....a Róży brak / no ...demokracja !!!/
          A co do zaszczytów w rozmowie ze mną , z Tobą , innymi - wolny wybór...ja jednak
          wybrałem Ciebie , a nie tego śmiecia z wątku ,, Jezus...". A czy wart jest on
          naszej zwady ?????
          Piszesz o mojej zgryźliwości , ale ja nigdy nie napisałem o ,, słynnym filozofie
          SCEPTYKU " , no bo i nie zaistniały i prawdopodobnie nie zaistnieją takie
          przesłanki.... ale na wszelki wypadek biję głową ,, o Wielki "...- teraz możesz
          śmiało napisać o mojej zgryźliwości !
          Pozdrawiam
          TY
    • Gość: Adams Re: Pozdrowienia od Róży IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 15.06.01, 15:48
      Choć niezbyt często tutaj zaglądam (chroniczny brak czasu ) , proszę Cię Różo ( Olu ) : nie opuszczaj Forum
      nie daj bydlakowi satysfakcji.
      • Gość: Lisek Dzieki, bykku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 18:18
        Dzieki za wyjasnienie, bykku. Czyzby zatem przyczyna wszystkiego byl ten
        krotki, obrzydliwie wulgarny post dotyczacy Jezusa?!! Takie gowno trzeba po
        prostu ignorowac i nie pozwalac, by psuly nam przyjemnosc dyskusji.

Ohydny post, ktory stal sie przyczyna odejscia Rozy, dotyczy Najwazniejszego
        Zyda - Jezusa (mam nadzieje, ze nie uraze nikogo tym sformulowaniem, bo nie
        jest to moja intencja). Ale na tym forum jest duzo rownie ohydnych, wulgarnych
        i agresywnych postow, skierowanych przeciw Zydom w ogole. Cieszylbym sie, gdyby
        i one spotkaly sie z podobnym ostracyzmem, jak inkryminowany post. Czy w tej
        sprawie potrafimy byc rownie solidarni?
        • luzer Re: Do Liska 15.06.01, 18:37
          Gość portalu: Lisek napisał(a):

> ...na tym forum jest duzo rownie ohydnych, wulgarnych
          > i agresywnych postow, skierowanych przeciw Zydom w ogole. Cieszylbym sie, gdyby
          > i one spotkaly sie z podobnym ostracyzmem, jak inkryminowany post. Czy w tej
          > sprawie potrafimy byc rownie solidarni?

Niestety, Lisku, nie bardzo. Jak widzisz, ów nieszczęsny post ciągle utrzymuje
          się wysoko, bo stale ktoś coś tam dopisuje. Co gorsza, dopisują się ludzie,
          którym się owa treść nie podoba - jeśli im się nie podoba, to czemu robią coś,
          aby mieć ją non stop przed oczyma? Zupełny brak sensu. Nie dziwiłbym się gdyby
          pisali tam tylko "JAŚKOpodobni", ale tak?...
          Cieszę się natomiast, że zasiliłeś na forum szeregi tych, dla których estetyka
          jest wartością nieprzemijajacą.
          Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.

• Gość: Lisek Re: Do Liska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 18:46
            Ja tez Cie, Luzerze, pozdrawiam.
        • Gość: Vinc Lisek? IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 15.06.01, 21:35
          Starasz sie mowic glosem Medrca, ale ironia z jaka wypowiadasz wlasne slowa,
          nie daje Ci najlepszego swiadectwa.
          Wiadomo jest , ze kreci sie tu grupa szowinistow, tak z jednej jak i z drugiej
          strony,wypowiedzi ich sa bluzniercze i pozbawione czasami jakiegokolwiek sensu.
          Czy nie uwazasz , ze dzieje sie to za sprawa prowokacji, i to nietylko
          prowokacji w stylu oszolomow.
          Czytam GW, choc nie codziennie mam ku temu okazje(gazeta.com), ale chyba
          przyznasz mi, ze niektorzy pisza tam prowokacyjne artykoly, mysle ze obaj wiemy
          o kogo chodzi.
          Czy nie zauwazyles, ze pojawiaja sie na tym forum rowniez ludzie nie
          wyksztalceni, czy zabronisz im wypowiedziec wlasnego slowa, co mysla na
          poszczegolny temat.
          A jak traktoja ich , ludzie wyksztalceni , ale nie do konca wyksztaltowani.
          Czy odpowiadanie im z szyderczym akcentem, stosowanie zlosliwych docinek na
          pograniczu z ublizaniem,to nie jest prowokacja?
          Jesli sprowokojesz kogos do rzeczowej rozmowy,bedziesz mial z niego partnera,
          ale kiedy poddasz temat pod dyskusje, lecz w formie z gory pokazujacej
          wylacznie Twoja racje, to skutki beda wiadome.
          Tematy wyznaniowe, tak zydowskie jak i chrzescijanskie, sa najbardziej
          drazliwymi tu na tym forum, i wcale nie mozna sie temu dziwic.
          Jesli jestes Chrzescijaninem, nie wchodz w dyskusje z Zydami, jezeli nie
          potrafisz uszanowac innych przekonan religijnych.
          Tak samo jest z Zydami, chcesz prowadzic partnerska dyskusje z gojem, uszanoj
          jego przekonania religijne, a napewno nie odczujesz pogardy ze strony goja.
          Jest takie stare powiedzenie,"zyczliwi zyja dluzej", wyglada ze jest ono
          prawdziwe.
          Ale piszac cos z pominieciem prawdy, a ukladajac sie tendencyjnie w syrone
          przez siebie wybrana, czynisz prowokacje, in niema to nic wspolnego z
          zyczliwoscia, ani etyka dziennikarska.

Pozdrawiam, Vinc

• Gość: Lisek Re: Lisek? - Vinc? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 00:45
            Szanowny Vinc,

Nie bardzo zrozumialem, czy piszesz do mnie, czy do Luzera. Jesli do mnie, to tym
            bardziej niewiele rozumiem z Twojego listu, bo nie wydaje mi sie on w pelni
            adekwatny do tego, co pisalem. W kazdym razie, odpowiadam na miare moich
            mozliwosci. Jesli zas Twoj list nie byl do mnie - to przepraszam za
            nieporozumienie.

> Starasz sie mowic glosem Medrca,

Dziekuje za komplement.

> ale ironia z jaka wypowiadasz wlasne slowa, nie daje Ci najlepszego swiadectwa.

Jestem zbyt prostodusznym Liskiem, by stosowac ironie. Gdzie sie jej dopatrzyles?

> Wiadomo jest , ze kreci sie tu grupa szowinistow, tak z jednej jak i z drugiej
            > strony,wypowiedzi ich sa bluzniercze i pozbawione czasami jakiegokolwiek sensu.

Zgadzam sie. Staram sie to ignorowac, ale czasem mnie poniesie i wtedy chwytam za
            klawiature.

> Czytam GW, choc nie codziennie mam ku temu okazje(gazeta.com), ale chyba
            > przyznasz mi, ze niektorzy pisza tam prowokacyjne artykoly, mysle ze obaj wiemy
            o kogo chodzi.

Niestety, nie wiem, co w tym wypadku masz na mysli. Musialbys napisac bardziej
            konkretnie.

> Czy nie zauwazyles, ze pojawiaja sie na tym forum rowniez ludzie nie
            > wyksztalceni, czy zabronisz im wypowiedziec wlasnego slowa, co mysla na
            > poszczegolny temat. A jak traktoja ich , ludzie wyksztalceni , ale nie do
            konca wyksztaltowani. Czy odpowiadanie im z szyderczym akcentem, stosowanie
            zlosliwych docinek na pograniczu z ublizaniem,to nie jest prowokacja?

Mam nadzieje, ze nigdzie nikogo nie obrazilem. Staram sie tego unikac. Swoje
            mysli staram sie wyrazac wprost i bez kpiny. Jesli masz mi cos do zarzucenia,
            podaj przyklad.

> Jesli sprowokojesz kogos do rzeczowej rozmowy,bedziesz mial z niego partnera,
            > ale kiedy poddasz temat pod dyskusje, lecz w formie z gory pokazujacej
            > wylacznie Twoja racje, to skutki beda wiadome.

Staram sie pisac rzeczowo. Ale dyskusja polega wlasnie na przedstawianiu swoich
            racji.

> Jesli jestes Chrzescijaninem, nie wchodz w dyskusje z Zydami, jezeli nie
            > potrafisz uszanowac innych przekonan religijnych.

To chyba jednak nie do mnie.

> Ale piszac cos z pominieciem prawdy, a ukladajac sie tendencyjnie w syrone
            > przez siebie wybrana, czynisz prowokacje, in niema to nic wspolnego z
            > zyczliwoscia, ani etyka dziennikarska.

To chyba tez nie do mnie. Nie rozpoznaje siebie w takim sposobie pisania.

> Pozdrawiam, Vinc

Ja tez pozdrawiam. Lisek
            • luzer Re: Lisek? - Vinc ? - Luzer? - sprawa polska? 16.06.01, 00:54

> Szanowny Vinc,
              >
              > Nie bardzo zrozumialem, czy piszesz do mnie, czy do Luzera. Jesli do mnie, to t
              > ym
              > bardziej niewiele rozumiem z Twojego listu, bo nie wydaje mi sie on w pelni
              > adekwatny do tego, co pisalem. W kazdym razie, odpowiadam na miare moich
              > mozliwosci. Jesli zas Twoj list nie byl do mnie - to przepraszam za
              > nieporozumienie.

Nie przejmuj się Lisku, jeśli był do mnie, to ja też niczego w nim nie
              zrozumiałem. Jego adekwatność zawieszona została gdzieś w przestrzeni, a sam
              tekst należy do gatunku natchnionych albo pisanych na tzw. "haju" (zresztą
              semantycznie to nawet dość blisko).
              Łudziłem się, że to jednak do Ciebie i, że Ty będziesz wiedzial o co chodzi.
              A teraz to już nic nie wiem (oprócz tego, rzecz jasna, że Cię serdecznie
              pozdrawiam).
              • Gość: Lisek Re: Lisek? - Vinc ? - Luzer? - sprawa polska? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 01:02
                Witaj znowu, Luzerze. Tak wiec, obaj nic nie rozumiemy. Moze Vinc nam cos
                wyjasni? W kazdym razie pochlebia mi nic nie rozumiec wspolnie z Toba.

Pozdrowienia,
                Lisek
                • Gość: Perła Re: Lisek - Luzer - sprawa intymna? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 01:08

> Witaj znowu, Luzerze. Tak wiec, obaj nic nie rozumiemy. Moze Vinc nam cos
                  > wyjasni? W kazdym razie pochlebia mi nic nie rozumiec wspolnie z Toba.
                  >
                  > Pozdrowienia,
                  > Lisek

Mój Boże, łza się w oku kręci. Tylko patrzeć jak tu do pocałunków dojdzie.

• Gość: bykk Re: Lisek - Luzer - sprawa intymna? IP: *.chello.pl 16.06.01, 14:34
                    Perła,czytałem posty Liska.Chytrusek taki,że hej(...chociaż rudy to nie czer...)
                    Nawet Luzer dał się przechytrzyć.
                    pozdrawiam
                    Ps. Róża,Ola jesteś tam ? Odezwij się!
                    • Gość: Lisek Re: Lisek - Luzer - Perla - Bykk - wspolna sprawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 15:36
                      No moze przesadzilem w wyrazach holdu dla Mistrza Luzera. Ale jesli i Wy, Perlo
                      i Bykku, nie rozumiecie, o co chodzilo Vistowi, to jestem zaszczycony nic nie
                      rozumiejac wspolnie z Wami. A jesli rozumiecie, to mi wytlumaczcie.
                      • luzer Re: Lu - Li 16.06.01, 21:19

> No moze przesadzilem w wyrazach holdu dla Mistrza Luzera.

Nic nie przesadziłeś - bardzo dobrze było!!!!
                        A Perła zazdrośnik jest! Zazdrośnik, zazdrośnik!!!...
                  • luzer Re: Do biednego, niedopieszczonego Perełki! 16.06.01, 21:02

> Mój Boże, łza się w oku kręci. Tylko patrzeć jak tu do pocałunków dojdzie.

Perełko, zaśpiewam Ci razem ze starym, dobrym Paulem Anką: "Put your head on my
                    shoulder!...." Lepiej? Ulżyło? Łezki już nie płyną? No widzisz....

• Gość: Perła Re: Do biednego, niedopieszczonego Perełki! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 23:35
                      luzer napisał(a):

> Gość portalu: Perła napisał(a):
                      >
                      > > Mój Boże, łza się w oku kręci. Tylko patrzeć jak tu do pocałunków dojdzie.
                      >
                      > Perełko, zaśpiewam Ci razem ze starym, dobrym Paulem Anką: "Put your head on my
                      >
                      > shoulder!...." Lepiej? Ulżyło? Łezki już nie płyną? No widzisz....
                      >

Luzer, proszę, po polsku tylko. Ja niekształconym człowiekiem jestem. :sad!)'';

ps. tylko bez pocałunków!
                      • luzer Re: Do biednego, niedopieszczonego Perełki! 16.06.01, 23:42

> Luzer, proszę, po polsku tylko. Ja niekształconym człowiekiem jestem. :sad!)'';

Perła, ty mi nie wciskaj, ze podstaw angielskiego nie znasz, ty programisto w
                        dysk twardy kopany! Po angielsku szwargoczesz pewnie lepiej niż po polsku, po
                        świecie się obijałeś tu i ówdzie, więc mi tu nie ściemniaj, dobrze?

> ps. tylko bez pocałunków!

A kto Ci pocałunki proponował?
                        Mogę Cię tylko pozdrowić, co niniejszym czynię.
                        • Gość: Perła Re: tylko mi tu nie po angieksy i amerykańsku IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 23:51
                          luzer napisał(a):

>
                          > > Luzer, proszę, po polsku tylko. Ja niekształconym człowiekiem jestem. :sad!
                          > )'';
                          >
                          > Perła, ty mi nie wciskaj, ze podstaw angielskiego nie znasz, ty programisto w
                          > dysk twardy kopany! Po angielsku szwargoczesz pewnie lepiej niż po polsku, po
                          > świecie się obijałeś tu i ówdzie, więc mi tu nie ściemniaj, dobrze?
                          >
                          > > ps. tylko bez pocałunków!
                          >
                          > A kto Ci pocałunki proponował?
                          > Mogę Cię tylko pozdrowić, co niniejszym czynię.

Tylko nie w mój dysk, dobra? Mnie ze szkoły wywalili i ja ni z ząb jęzków
                          nijakich! Ty się Luzer lepiej wypowidć w kwestii co ja jerry i 44 w wątku o
                          celibacie napisał>>>(%%%***^. Kogo Beatka drapać będzię? (__+)
                          • luzer Re: tylko mi tu nie po angieksy(?) i amerykańsku 17.06.01, 00:26

> Ty się Luzer lepiej wypowidć w kwestii co ja jerry i 44 w wątku o
                            > celibacie napisał>>>(%%%***^. Kogo Beatka drapać będzię? (__+)

Ależ Ciebie, Perełko, Ciebie! Tobie tego znacznie bardziej potrzeba. To znaczy,
                            tylko w wypadku, jeśli dogadasz się z Beatką w kwestii drapania. Ja w każdym
                            razie zrzekam się wszelkich pretensji na Twoją korzyść. Jak widzisz, mimo, że nie
                            chodzę w niedziele na msze, miłość bliźniego we mnie jeszcze nie wygasła.wink)

• Gość: Perła Re: Beatko, tylko ja... on się podał IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 00:30
                              luzer napisał(a):

>
                              > > Ty się Luzer lepiej wypowidć w kwestii co ja jerry i 44 w wątku o
                              > > celibacie napisał>>>(%%%***^. Kogo Beatka drapać będzię? (__+)
                              >
                              > Ależ Ciebie, Perełko, Ciebie! Tobie tego znacznie bardziej potrzeba. To znaczy,
                              >
                              > tylko w wypadku, jeśli dogadasz się z Beatką w kwestii drapania. Ja w każdym
                              > razie zrzekam się wszelkich pretensji na Twoją korzyść. Jak widzisz, mimo, że n
                              > ie
                              > chodzę w niedziele na msze, miłość bliźniego we mnie jeszcze nie wygasła.wink)
                              >

Jesteś WIELKI!
                              (::#@#();..,)))-
            • sceptyk Re: Vinc, Lisek - b.powazni faceci 16.06.01, 16:33
              Vinc nie pozwala kpic sobie z adwersarzy, i nawet Liska jakos zbalamucil, ze i
              On, sterroryzowany, wyrzeka sie tego. A ja bede kpil. Okrutnie (no na tyle, na
              ile mi przyplyw tworczej weny pozwoli). To w koncu z kogo mam kpic w zyciu? Z
              przyjaciól, z pieknych kobiet, z szefa w pracy, z Busha? Z siebie (czasem to
              robie, ale delikatnie; nie chce innych wyreczac)? Zadna z tych propozycji mi
              nie odpowiada. W ogole nie kpic? Nudno. W zwiazku z czym z checia i
              przyjemnoscia zakpie sobie z jakiegos kpa, który bzdury horrendalne na forum
              wypisuje (np. jakis model ostatnio napisal, ze Polska stanie sie niezadlugo
              Iranem lub Afganistanem - no to co, ja mam z nim serio dyskutowac!? czy
              odpowiedziec, ze slonie i tygrysy pokaza sie wkrotce w naszych lasach?)

pozdrawiam kpiarsko
              Sc-k

PS. Ja mysle, ze Róza mogla sie chwilowo od komputera oddalic. Sadze, ze jak
              wróci to da znac.
    • jurek1 Różo wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.06.01, 01:05
      Z głębokim smutkiem, ale i zrozumieniem przeczytałem post Róży o jej odejściu z
      forum.
      Różo, kwiatuszku!
      Chamstwo nas zalewa, ale czyż jest to powód aby normalni ludzie musieli
      schodzić do podziemia?
      Przemyśl swoją decyzję. Chamstwa w życiu nie unikniesz. Można z nim walczyć i
      można je ignorować (to też jest forma walki).

Pozdrawiam

Z nadzieją, że jednak się spotkamy na forum.

Jurek
      • luzer Re: Różo wróć (albo chociaż daj znak życia) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.06.01, 21:14
        jurek1 napisał(a):

> Różo, kwiatuszku!
        > Chamstwo nas zalewa, ale czyż jest to powód aby normalni ludzie musieli
        > schodzić do podziemia?(...)Chamstwa w życiu nie unikniesz. Można z nim walczyć
        > i można je ignorować (to też jest forma walki).

Tak jest, Różenko! Jurek dobrze radzi. Bierz ołówek, kajecik i pisz: chamstwu w
        życiu (dobrze piszesz "chamstwu"? a, może i dobrze) należy przeciwstawiać się
        siłom i godnościom osobistom".
        Aha, zapomniałem Ci wcześniej przypomieć - napisałaś, że z przyczyny obecności
        chamów na forum doszłaś do w niosku, że dla Ciebie nie ma tu miejsca. Drżę z
        niepokoju, byś nie doszła z kolei do przeświadczenia, że skoro na tym najlepszym
        ze światów gości tyle zła, to też nie ma tu dla Ciebie miejsca! Daj znać, ze
        jeszcze z niego nie odeszłaś, bo wszyscy tu bardzo się niepokoimy. Rezul.
      • Gość: Blong Jurek! Czy jestes pedofilem? IP: *.as6.chcg1.il.voyager.net 17.06.01, 00:13
        • jurek1 Re: Jurek! Czy jestes pedofilem? 17.06.01, 00:40
          To było do mnie? Jeżeli tak to rozwiń swoją twórczą myśl.
          • Gość: Perła Re: Jurek! Czy jestes pedofilem? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 01:11
            jurek1 napisał(a):

> To było do mnie? Jeżeli tak to rozwiń swoją twórczą myśl.

Ty jurek1, nie rżnij teraz głupa

• jurek1 Re: Do Perły 17.06.01, 01:21
              Ciebie też pogięło? Znowu marychę paliłeś?
              • Gość: Perła Re: Do Perły IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 13:20
                jurek1 napisał(a):

> Ciebie też pogięło? Znowu marychę paliłeś?

No jurek, myślałem, że załapiesz podwójny blef.
                pozdrawiam

ps. i nie paliłem a piłem (kto u licha kaca wynalazł?)

• Gość: Blong Re: Jurek! Czy jestes pedofilem? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 01:28
            jurek1 napisał(a):

> To było do mnie? Jeżeli tak to rozwiń swoją twórczą myśl.

nic rozwijac nie bede bo to nie pisalem ja a ten psychol co grasuje dzisiaj na
            forum smile - zerknij na adres.
            Pozdrawiam

• jurek1 Re: Jurek! Czy jestes pedofilem? 17.06.01, 01:38
              Ok sorry, nie popatrzyłem. Dzięki TPSA za SDI przynajmniej adresów nie da się
              podrobić.

Pozdrawiam
              • Gość: Blong Do Jurka IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 01:43
                W porzadku - nie chcialem temu psycholowi sprawiac satysfakcji wiec nie pisalem
                sprostowania. Poglady moge miec rozne, ale staram sie nigdy nikogo nie obrazac.
                Wiec jesli cos w duchu tego postu powyzej gdzies zobaczysz z moim nickiem, to
                zerknij na adres to z pewnoscia nie bede ja smile.
                Serdecznie pozdrawiam
                • Gość: bykk Re: Do Luzera IP: *.chello.pl 17.06.01, 02:42
                  Luzer,co Ty tak? Z Miriam Ci dobrze,z Liskiem bardzo dobrze było?
                  Ty tak jawnie? Nieładnie tak .Zdecyduj się!
                  pozdrawia zazdrosny bykk
                  • luzer Re: Do Luzera 17.06.01, 11:46
                    Gość portalu: bykk napisał(a):

> Luzer,co Ty tak? Z Miriam Ci dobrze,z Liskiem bardzo dobrze było?
                    > Ty tak jawnie? Nieładnie tak .Zdecyduj się!

Dlaczego jak jawnie to nieładnie? A jak by było tajnie, to by było ładniej???

> pozdrawia zazdrosny bykk

A cóż to, Bykku - rykowisko??

Pozdrawia, wolny od zazdrości, Luzer.
                    • Gość: Perła Re: Do Luzera IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 13:01
                      Luzer, masz coś na kaca? Bo mi główka pęka.
                      • Gość: bykk Re: Do Luzera i Perły IP: *.chello.pl 17.06.01, 14:05
                        Luzer,ja tylko tak,bo widzisz Lisek chyba mężczyzna,a Miriam chyba kobieta?
                        Chciałem cię ochronić od pomyłki,z dobrego, byczego, potężnego serca.
                        No,chybaże Ty...?Trudno.Trzym się swoich racji.Pozdrawiam Cię.
                        ps.Perła,kac ludzka rzecz,nie widzę przeszkód.Pośpieszny z GŁ. 4-godziny
                        i jesteś w Królewskim Mieście(samochodem 3,5 godziny,ale na kacu ZABRONIONE!)
                        A u mnie w domu znajdziesz wszystko co się wiąże z kacem,tylko nie myl z KC!
                        zapraszam
                      • luzer Re: Do skacowanego Perły od "Wuja <Dobrej Rady>" Luzera 17.06.01, 18:32
                        Do spowiedzi, Perełko!!!
                        Czy nie wiesz, że nieumiarkowanie w jedzeniu i PICIU(!) to jeden z grzechów
                        głównych???!!! A najlepiej - znajdź sobie takiego kotka, jakiego miał facet z
                        opowiadania Mrożka "Mały przyjaciel".
                        To by Ci na miesięcy parę permanentny od jakiegoś czasu problem Twej
                        rozwiązłości rozwiązało.

Pozdrawiam.

PS. Niezłe jest też zimne piwo.

PS.(bis) Na pocieszenie opowiem Ci dowcip, który (co, niewątpliwie, dodaje mu
                        pieprzyku, ostatnio słyszałem od znajomego księdza.

Jezus, zmierzając do Wieczernika na spotkanie z apostołami, słyszy już z
                        daleka, dobiegające ze środka domku odgłosy ostrej balangi (coś jak u Ciebie).
                        Uchyla drzwi i widzi, że w środku wino leje się strumieniami, a apostołowie,
                        waląc szklanicami o stół, śpiewają biesiadne piosenki. Cicho sie wycofał,
                        myśląc - "Cóż, chłopcy są młodzi, zdrowi - mają prawo do chwili zabawy."
                        Niestety drugiego wieczora sytuacja się powtórzyła: wina było jeszcze więcej,
                        śpiewy jeszcze głośniejsze i, w dodatku, dość frywolne. Jezus znów się wycofał,
                        myśląc sobie to samo, co dnia poprzedniego. Trzeciego wieczora sytuacja
                        zmieniła sie o tyle, że w chórze śpiewających frywolne piosenki pojawiły się,
                        o zgrozo, damskie głosy. Jezus, w równym stopniu zaniepokojony co zaciekawiony,
                        przełamał wrodzoną nieśmiałość i, korzystając z okazji, że akurat Piotr wyszedł
                        na zewnątrz zaczerpnąć świeżego powietrza, wziął go na stronę i rzekł mu:
                        - Piotrze, ja rozumiem, że jesteście młodzi, zdrowi i czasem musicie się
                        zabawić, ale powiedz mi, skąd zaprawdę macie pieniądze, by już trzeci dzień
                        ucztować i swawolić?
                        Piotr:
                        - Ja nie wiem, Panie, ale podobno Judasz coś sprzedał!
                        • Gość: Perła Re: Do trzeźwego i dowcipnego Luzera (wuja znaczy się) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 18:42
                          Witaj Luzer

Dzięki za radę ale piwo NIE! Idę na inne wątki aby popatrzeć co tam w nocy
                          nawypisywałem.
    • sceptyk Re: O czym chlopy gadacie? 17.06.01, 14:36
      Mam niejasne wrazenie, ze dyskusja jakby troszke z toru zboczyla.
      • Gość: Lisek Re: O czym chlopy gadacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 17:07
        Milcze, oniesmielony.
        • sceptyk Re: Czy aby Lisku nie kpisz? 17.06.01, 17:17
          A ponadto, przypominam: mowa jest srebrem, a milczenie...
          • Gość: Lisek Re: Czy aby Lisku nie kpisz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 17:21
            ...............
            • sceptyk Re: No i bardzo dobrze. 17.06.01, 17:27
              • Gość: Lisek Re: No i bardzo dobrze. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 17:29
                Czy to znaczy, ze chcialbys, izbym juz w ogole zamilkl na tym forum?
                • sceptyk Re: Byloby bardzo zle! 17.06.01, 17:37
                  Alez Lisku (dzieki milczeniu - okresowemu - nie tylko rudy ale i pozlacany;
                  dobrze ze nie czerwony), Twoje zamilkniecie stanowiloby niepowetowana szkode
                  dla Forum.

Przesylam niedzielne pozdrowienia
                  sc-k
                  • Gość: Lisek Hau, hau! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 23:08
                    Dziekuje. A zatem odszczekne sie tu od czasu do czasu. Pozdrawiam. Lisek.
    • Gość: Kolec Re: Pozdrowienia od Róży IP: *.dialup.online.no 17.06.01, 23:07
      Nie widzieliście Róży?
      K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka