Dodaj do ulubionych

KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 17:26
Koniec tatrzańskiej przyrody

-teraz Podhalańczycy, możecie sobie robić trasy narciarskie gdzie chcecie,
miśki przerobić na torebki dla turystów, drzewo na opał i ogniska
okolicznościowe, można się pobudować i w ogóle, proponuję góry też jakimś
walcem wyrównać bo ciut wysokie i nie każdy się na nie wdrapie- WYGRALIŚCIE! A
wasz burmistrz curusiowaty trzepie kasę

zróbcie olimpiadę - takiego kabaretu, nam jeszcze brakuje w tym pojebanym kraju

PO NAS CHOĆBY POTOP!
Obserwuj wątek
    • Gość: Porter Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 01:39
      Ja tez nie rozumiem, jakim cudem Tatry powstaly i istnialy kilkadziesiat
      milionow lat bez dyr. Byrcyna.
      Zbyszko - czy widziales jakikolwiek amerykanski park narodowy?
      • Gość: zbyszko Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 22:11
        doprawdy CELNE porównanie

nie jestem co prawda taaakim bywalcem świata jak ty, ale widziałem alpy.. jedna
        alpejska dolina to obszar przyrównywalny wilkością do CAŁYCH tatr.. myślę, że
        jeden park narodowy jest kilkakrotnie większy niż nasze wszystkie wzięte do
        kupy.. czy masz jescze jakieś ciekawe argumenty???

ps: jak tatry sobie istniały bez pana brycyna itp.. istniały również bez ciebie
        i całej masy ''turystów''
      • Gość: jurek1 Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 12.09.01, 08:09
        O ile dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź to pytasz czy w Stabach są parki
        narodowe.
        Jeżeli taki jest sens Twojego postu to napisze Ci tylko jedno:
        Zanim się zaczniesz wygłupiać to trochę sie poucz, albo poszukaj w internecie
        (to zresztą też forma nauki).

Jeżeli miałeś co innego na myśli to wyrażaj się jaśniej.
        • Gość: Porter Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: *.orion.pl 12.09.01, 12:29
          To nie moja wina, ze nie potrafisz zrozumiec prostego tekstu. Nie pytalem, czy
          w USA sa parki narodowe, tylko, czy moj rozmowca widzial jakikolwiek
          amerykanski park narodowy. Celem pytania, bylo sklonienie rozmowcy do refleksji
          nad roznicami pomiedzy amerykanskimi i polskimi parkami narodowymi. Krotko
          mowia - w USA parki narodowe sa dla ludzi. W Polsce - dla nie wiadomo kogo.
          Jednym z rzecznikow tego, aby parki byly dla nie wiadomo kogo, byl dyrektor
          Byrcyn. Bo Byrcyn najchetniej by TPN zamknal, nikogo nie wpuszczal i cieszyl
          sie, ze mu sie swistaki rozmnazaja.
          • Gość: jurek1 Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 21:36
            Sorry, Źle zrozumiałem Twoją pierwszą wypowiedź.
            Przepraszam, nie miałem zamiaru Cię obrażac.
          • Gość: zbyszko Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 17:44
            tobie chyba świstaki gwałtem dobrały się do pupy

.. skąd taka nienawiść wobec tego gatunku?
            • Gość: Porter Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: *.orion.pl 19.09.01, 17:14
              Dlaczego nienawisc? Skad ta opinia? Ja po prostu uwazam, ze ludziom powinno
              umozliwic sie zwiedzanie Parkow narodowychh (tak jak w Ameryce), a nie
              pozamykac wszystko, bo swistaki uber alles! Co wiecej, amerykanskim parkom
              narodowym (i tamtejszym swistakom) nie szkodzi ogromna liczba turystow,
              wplywaja z tego pieniadze, jest za co park utrzymymywac - i to zarowno parki
              panstwowe, jak i prywatne, bo i takie tu sa.
        • Gość: yagoda Panie Jurku, wszystko w porzadku?? IP: *.proxy.aol.com 13.09.01, 19:07
          Gość portalu: jurek1 napisał(a):

> O ile dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź to pytasz czy w Stabach są parki
          > narodowe.
          > Jeżeli taki jest sens Twojego postu to napisze Ci tylko jedno:
          > Zanim się zaczniesz wygłupiać to trochę sie poucz, albo poszukaj w internecie
          > (to zresztą też forma nauki).

Gdziekolwiek widze wypowiedzi Pana JURKA1 , zawsze powtarzam zawsze ma problemy z
          przeczytaniem i zrozumieniem tresci po czym bezsensownie atakuje czyjes
          wypowiedzi, czy tez argumentuje sie...lub zmusza rozmowce do zagladania do
          encyklopedii, czy tez innych zrodel....Maybe polish is not Your first
          language..and You are kind of practicing polish on a "forum"...Are You OK, sir???
          >
          > Jeżeli miałeś co innego na myśli to wyrażaj się jaśniej.

• Gość: gomez Re: Panie Jurku, wszystko w porzadku?? IP: *.solutions.net.pl 19.09.01, 11:04
            nie jest to pierwszy wyczyn Tokarczuka.czesc Kampinoskiego parku ma byc
            sprzedana w Drawienskim ma byc przeprowadzona rekultywacja starodrzewu
            polegajaca na wycince cennych drzew ,w dodatku ma przejsc przez niego
            autostrada.szczyt wszystkiego to decyzaja o budowie kaskady w Nieszawie.swietny
            wykonawca dewizy po nas chocby potop.
            • Gość: Porter Re: Panie Jurku, wszystko w porzadku?? IP: *.orion.pl 19.09.01, 17:16
              Ale pisales to po powodzi, prawda?
              • Gość: gomez Re: Panie Jurku, wszystko w porzadku?? IP: *.solutions.net.pl 19.09.01, 18:54
                po powodzi czy przed nastepna to jest obojetne.powodzie drogi panie powstaja na
                strumykach rowach i rzeczkach.w momecie kiedy fala dociera do Wisly zadna
                Nieszawa jej nie zatrzyma.na zachodzie juz dawno temu pobudowano zapory
                wybetonowano brzegi.obecnie za ciezka kase rzeki sie renaturyzuje.jesli cie
                interesuje ten temat poczytaj sobie o sytuacji na Renie.Nieszawa to ciezki
                szmal wyrzucony w bloto.moze nie tyle w bloto co do kieszeni lobby
                betoniarskiego.w razie dalszych watpliwosci sluze tekstami zrodlowymi
                • Gość: Porter Re: Panie Jurku, wszystko w porzadku?? IP: *.orion.pl 20.09.01, 14:36
                  Przepraszam, ale co do renaturyzowania rzek - nie mam dostatecznego
                  przygotowania, by na ten temat roamawiac. Wolalbym raczej rozmowe - dlaczego
                  idealem parku narodowego ma byc zamknieta enklawa, gdzie ludzie nie maja
                  dostepu. Moim zdaniem to bzdura!
    • Gość: Onyx Re: KONIEC TATRZAŃSKIEJ PRZYRODY IP: 62.87.254.* 20.09.01, 14:03
      Szkoda Byrcyna ze względu na to że dobrze chciał, ale takim miodem to on nie
      był. Swego czasu sporo czasu spędziłem w Tatrach i Dyrekcji TPN, stąd wiem co
      wyczyniano w lasach w ramach gospodarki leśnej. Kto doprowadził np. do ruiny
      schronisko na Przysłupie Miętusim? Spytajcie starych taterników, lub turystów,
      jak było onegdaj, a jak za czasów Byrcyna - to sa dwa różne światy. Napewno są
      przyczyny obiektywne, ale zakazy administracyjne i budowanie płotów nie jest
      dobrym rozwiązaniem. Konieczna jest współpłraca nie tylko z właścicielami
      gruntów i samorządami, ale organizacjami turystycznymi, taternikami,
      grotołazami,naukowcami różnych dziedzin, itp. Łącząc to wszystko z prawdziwą
      edukacją ekologiczną (nie z ideologicznym ochroniarstwem przyrody) możemy
      osiągnąc pozytywny efek. Najpierw trzeba pomyśleć, później robić - nie
      odwrotnie.

Onyx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka