Dodaj do ulubionych

Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdzieczne

IP: 195.42.83.* 15.09.01, 14:03
Premierowi Buzkowi bedziemy jeszcze kiedys wdzieczni, za reformy, za
modernizacje panstwa. Za to, ze umial odejsc od populizmu i i godnoscia wziac
na siebie wszystkie niewygody dnia dzisiejszego.
Na Balcerowicza i Mazowieckiego terz pluli 10 lat temu, teskaniac za tow.tow.
Rakowskimi i Messnerami. Dzis ich dzialalnosc ocenia sie znacznie pozytywniej
niz wowczas.
Chce podziekowac Panu Premirowi za te cztery lata ciezkiej pracy.
Podziwiam Pana Panie Premierze!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: V.C. Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi w .... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 14:33
      Podaj adres . Prześlę Ci duże opakowanie wazeliny ...
    • Gość: jolka Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 14:42
      Gość portalu: arek napisał(a):

> Premierowi Buzkowi bedziemy jeszcze kiedys wdzieczni, za reformy, za
      > modernizacje panstwa. Za to, ze umial odejsc od populizmu i i godnoscia wziac
      > na siebie wszystkie niewygody dnia dzisiejszego.
      > Na Balcerowicza i Mazowieckiego terz pluli 10 lat temu, teskaniac za tow.tow.
      > Rakowskimi i Messnerami. Dzis ich dzialalnosc ocenia sie znacznie pozytywniej
      > niz wowczas.
      > Chce podziekowac Panu Premirowi za te cztery lata ciezkiej pracy.
      > Podziwiam Pana Panie Premierze!!!

Arku !
      Rozmawiałam kiedyś, ze swoim sędziwym dziadkiem i wspomniałam mu, że
      A.Kwaśniewski i J. Piechota twierdzą, że "kochają ludzi" piszą o tym w książkach
      i na stronach www. Dziadek mi powiedział, że J.Buzek nie musi tego mówic i pisać
      w książkach bo to się czuje.
      Zgadzam się z Twoją oceną Pana Premiera w całej rozciągłości.
      Pozdrawiam.
      • Gość: V.C. Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi w .... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 14:54
        Jolu , Tobie też trochę wazelinki ?
        P.S . Brawo , Twoja reakcja była błyskawiczna .Nie byle kto czuwa dniem i
        nocą , nieustannie troszcząc się o image premiera i całej AWSP .
        • Gość: jolka Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi do V.C. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 15:15
          Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Jolu , Tobie też trochę wazelinki ?
          > P.S . Brawo , Twoja reakcja była błyskawiczna .Nie byle kto czuwa dniem i
          > nocą , nieustannie troszcząc się o image premiera i całej AWSP .

To przypadek zrządzenie losu, że akurat byłam w pobliżu. No ale Tobie także
          gratuluję nadzwyczajnej czujności. Nie proszę Cię o stanowisko merytoryczne
          ad.wątku bo już je dokładnie poznałam. Nadal jednostronność, tendencyjność
          i "ludożerstwo" ? Bardzo współczuję wręcz ubolewam.
          Pozdrawiam Cię Victorze.
        • Gość: jurek1 Do V.C. IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 15.09.01, 21:15
          Czytając poprzedni post miałem Ci napisać, że jeszcze jednej osobie tubkę
          będziesz musiał wysłac, ale byłeś szybszy. Nie ma to jak intenacjonalistyczna
          czujność.

Pozdrawiam
        • Gość: jurek1 Do V.C. IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 15.09.01, 23:15
          Czytając poprzedni post miałem Ci napisać, że jeszcze jednej osobie tubkę
          będziesz musiał wysłac, ale byłeś szybszy. Nie ma to jak intenacjonalistyczna
          czujność.

Pozdrawiam
          • Gość: jolka Re: Do Jurka 1 - przysłałeś już drugi post o tej samej treści IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 23:36
            Gość portalu: jurek1 napisał(a):

> Czytając poprzedni post miałem Ci napisać, że jeszcze jednej osobie tubkę
            > będziesz musiał wysłac, ale byłeś szybszy. Nie ma to jak intenacjonalistyczna
            > czujność.
            >
            Czy mam rozumieć, że będziesz przysyłał co dwie godziny następne ? Może chociaż
            zmienisz treść; byłoby ciekawiej. smile
            Pozdrawiam znudzona.

• Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 00:00
              Jolu,
              nareszcie zauważyłaś moją obecność.
              A tak poważnie to przypadek. Po napisaniu i wysłaniu pierwszego postu musiałem
              odejść od komputera. Po powrocie nacisnąłem "odśwież", aby zobaczyć co się
              zmieniło i okazało się, że mój post poszedł ponownie. Zwykła pomyłka,
              przepraszam, aczkolwiek bez tego moja skromna osoba nie byłaby przez Ciebie
              zauważona.
              Znakiem nie ma tego złego ....

Pozdrawiam
              • Gość: jolka Re: Do Jurka - po zauważeniu jego obecności IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 00:08

> Jolu,
                > nareszcie zauważyłaś moją obecność.
                > A tak poważnie to przypadek. Po napisaniu i wysłaniu pierwszego postu musiałem
                > odejść od komputera. Po powrocie nacisnąłem "odśwież", aby zobaczyć co się
                > zmieniło i okazało się, że mój post poszedł ponownie. Zwykła pomyłka,
                > przepraszam, aczkolwiek bez tego moja skromna osoba nie byłaby przez Ciebie
                > zauważona.
                > Znakiem nie ma tego złego ....

Witam i o zdrowie pytam !
                Zawsze zauważam twoje złośliwostki i przycinki wobec mojej (także skromnej) osoby.
                Na dobre by wyszło gdybyś przestał mi dokuczać i obmawiać przed każdym
                dyskutującym ze mną forumiarzem.
                Z wyrazami przyjazni.

• Gość: jurek1 Do Joli o złośliwościach IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 00:19
                  Twoja intuicja kobieca Cię zawodzi. Jeżeli przeczytałaś już mój post do Ciebie
                  o samorządach i dyktaturze to zauważysz, że nie ma tam cienia złośliwości.
                  Ktoś kiedyś rzucił głupio, że wpuszczam Cię w maliny i złapałaś się tego jak
                  tonący brzytwy chociaż już pisałem, że nie jest to prawdą. Później pozwoliłem
                  sobie na parę przycinków (bez złych intencji zresztą), ale generalnie darzę
                  przyjaźnią prawie każdego uczestnika tego forum nawet jeżeli nie zgadzam się z
                  jego (lub jej) poglądami.

Chociaż nie czuję się winny przyjmij moje przeprosiny jeżelim Cię w czymkolwiek
                  uraził.

Z wyrazami przyjaźni

Jurek
                  • Gość: jolka Re: Do Joli o złośliwościach IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 00:32

> Twoja intuicja kobieca Cię zawodzi. Jeżeli przeczytałaś już mój post do Ciebie
                    > o samorządach i dyktaturze to zauważysz, że nie ma tam cienia złośliwości.
                    > Ktoś kiedyś rzucił głupio, że wpuszczam Cię w maliny i złapałaś się tego jak
                    > tonący brzytwy chociaż już pisałem, że nie jest to prawdą. Później pozwoliłem
                    > sobie na parę przycinków (bez złych intencji zresztą), ale generalnie darzę
                    > przyjaźnią prawie każdego uczestnika tego forum nawet jeżeli nie zgadzam się z
                    > jego (lub jej) poglądami.
                    >
                    > Chociaż nie czuję się winny przyjmij moje przeprosiny jeżelim Cię w
                    czymkolwiek uraził.
                    >
                    Ależ Jurku ! Ja wiem co mówię.Choc cokolwiek jestem dziś roztargniona, jaki to
                    watek o dyktaturze i samorządach - gdybyś był uprzejmy przypomnieć ?
                    Cieszę sie że zaliczasz takżemnie do grona pzryjaciół Forumowych. Absolutnie w
                    niczym mi nie uchybiłes.(pzrynajmniej dzisiaj) smile
                    Pozdrawiam
                    • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 00:48
                      Nie wątek, a post o dyktaturach i samorządach. W becnie zaledwie pięć wierszy
                      niżej.

Pozdrawiam

P.S. Roztargnienie, o ile nie jest stale przypisane do danego osbnika może być
                      wynikiem przemęczenia. Może warto skorzystać z tego, że jutro (raczej już dziś)
                      niedziela i dobrze się wyspać
                      • Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 01:15

> Nie wątek, a post o dyktaturach i samorządach. W becnie zaledwie pięć wierszy
                        > niżej.
                        >
                        > P.S. Roztargnienie, o ile nie jest stale przypisane do danego osbnika może być
                        > wynikiem przemęczenia. Może warto skorzystać z tego, że jutro (raczej już dziś)
                        > niedziela i dobrze się wyspać

Dzieki obie informacje przyjełam do akceptującej wiadomości.
                        Pozdrawiam
      • Gość: M. Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 15:17
        Droga Jolu,
        Polityka nie jest dla dobrych ludzi. Czy on jest dobry - nie wiem. Napewno jest
        miekki. Jak jakis taki w polityke sie zablaka, to tylko jak Buzek ambarasu
        narobi. Cztery reformy na jeden rzad to bylo za duzo. Jego poprzednicy reformy
        odkladali bojac sie klopotow z nimi zwiazanych. A pan Buzek nie mial wyboru moze,
        albo nie byl silny wystarczajaco, zeby niektore zatrzymac. Staly sie. Buzka za
        reformy nikt nie oskarza, trudno byc mu wdziecznym, bo nie on je wymyslil.
        Napewno gabinet byl zle zorganizowany. Pan minister Komolowski z mydlem w uchu i
        odciskiem poduszki na policzku, spozniony godzine na ranne spotkanie z
        powodu "korkow" - to dla mnie obraz tego rzadu.
        Pozdrawiam
        M.

Gość portalu: jolka napisał(a):

> Gość portalu: arek napisał(a):
        >
        > > Premierowi Buzkowi bedziemy jeszcze kiedys wdzieczni, za reformy, za
        > > modernizacje panstwa. Za to, ze umial odejsc od populizmu i i godnoscia wz
        > iac
        > > na siebie wszystkie niewygody dnia dzisiejszego.
        > > Na Balcerowicza i Mazowieckiego terz pluli 10 lat temu, teskaniac za tow.t
        > ow.
        > > Rakowskimi i Messnerami. Dzis ich dzialalnosc ocenia sie znacznie pozytywn
        > iej
        > > niz wowczas.
        > > Chce podziekowac Panu Premirowi za te cztery lata ciezkiej pracy.
        > > Podziwiam Pana Panie Premierze!!!
        >
        > Arku !
        > Rozmawiałam kiedyś, ze swoim sędziwym dziadkiem i wspomniałam mu, że
        > A.Kwaśniewski i J. Piechota twierdzą, że "kochają ludzi" piszą o tym w książkac
        > h
        > i na stronach www. Dziadek mi powiedział, że J.Buzek nie musi tego mówic i pisa
        > ć
        > w książkach bo to się czuje.
        > Zgadzam się z Twoją oceną Pana Premiera w całej rozciągłości.
        > Pozdrawiam.

• Gość: jolka Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 15:40
          Gość portalu: M. napisał(a):

> Droga Jolu,
          > Polityka nie jest dla dobrych ludzi. Czy on jest dobry - nie wiem.

Miła Małgosiu !
          Jak wyżej wspomniałam wymieniając konkretnych polityków SLD - kładą oni nacisk
          właśnie na tę populistyczną cechę(dobroć).Czy są dobrzy - watpię. Przytoczyłam
          wypowiedż staruszka dlatego, że ludzie starzy mają intuicję prawie taką jak my
          kobiety.

Napewno jest miekki. Jak jakis taki w polityke sie zablaka, to tylko jak Buzek
          ambarasu narobi. Cztery reformy na jeden rzad to bylo za duzo.

Pod pojęciem ambarasu rozumiesz prawdopodobnie chaos - dezorganizację, fajnie
          byłoby gdyby za to wszystko obciążyć jednego człowieka no chociażby Pana Premiera.
          Ale niestety nasza rzeczywistość jest dużo bardziej złożona, nie chcę się
          powtarzać ale SLD w sejmikach samorządowych - to nie był nie tylko sojusznik ale
          nawet nie współpracownik Rządu. Z perspektywy czasu twoja ocena jest zupełnie
          inna, aniżeli apriori. Swego czasu wdrażałam pewien projekt i zastanawiałam się
          czy go nie przełożyć w czasie - doradcy mi powiedzieli, że nigdy nie będzie
          dobrego czasu (zawsze za wcześnie).

Jego poprzednicy reformy odkladali bojac sie klopotow z nimi zwiazanych. A pan
          Buzek nie mial wyboru moze, albo nie byl silny wystarczajaco, zeby niektore
          zatrzymac. Staly sie. Buzka za
          > reformy nikt nie oskarza, trudno byc mu wdziecznym, bo nie on je wymyslil.

No właśnie czy poprzednikom mamy być wdzięczni za zaniechanie ? Czy Panu
          Premierowi no i sile napędowej L.B. Powinniśmy oceniać tych co wdrażali a to nie
          byli tylko zwolennicy Rządu. (np. słuzba zdrowia: sejmiki samorządowe, Rady Kas
          chorych, Zoz - to SLD).Senator Romaszewski określił uczestnictwo Sld we
          wspomnianych gremiach jako V kolumnę.

> Napewno gabinet byl zle zorganizowany. Pan minister Komolowski z mydlem w uchu
          > i odciskiem poduszki na policzku, spozniony godzine na ranne spotkanie z
          > powodu "korkow" - to dla mnie obraz tego rzadu.

Nie znam tego epizodu. Dlaczego podajesz ten przykład z mojego terenu? smile
          Dobrze, że dba o higienę i się wysypia. smile
          Nie przeceniajmy dyscypliny formalnej - nie zawsze się ona przekłady na wyniki i
          styl pracy.
          Także pozdrawiam.
          • Gość: M. Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 15:56
            Wiem dobrze, ze SLD w opozycji pozostajac "wstrzymywalo konie" tam gdzie moglo,
            co najmniej od poczatku tego roku. Po wyborach kilka olbrzymich holdingow
            dostanie dofinansowanie. Niepotrzebne byly wypowiedzi typu - "dopiero dzisiaj o
            zlym stanie finansow, ja Premier sie dowiedzialem", czy "popelnialismy bledy,
            bo uczymy sie rzadzic". Ich bledy przekladaja sie na moje klopoty. Na sprawnosc
            rzadzenia licze. Nic wiecej. A tego nie bylo. KOmolowskiego sama na wlasne oczy
            w tym stanie widzialam. On zrobil jeszcze cos gorszego - powiedzial, ze
            spotkanie o spoznienie przedluza (!), potem mu bylo glupio, jka ludzie
            wychodzili. Ja tez wyszlam wczesniej - bo dodatkowo nic ciekawego nie mowil.
            Czy z SLD bedzie lepiej? Nie znosze polityki. Ale chcialabym, zeby dostali
            ponad 50%, zeby nie musieli w zadne koalicje wchodzic - dyktatura moim zdaniem
            tylko moze nam pomoc. Tez nie ciesze sie, ze post pezetpeerowcow.
            Pozdrawiam,
            M.
            • Gość: jolka Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 16:29
              Gość portalu: M. napisał(a):

> Wiem dobrze, ze SLD w opozycji pozostajac "wstrzymywalo konie" tam gdzie
              moglo, co najmniej od poczatku tego roku.

Nie tylko w tym roku, ja się zastanawiam czy to nie jest ich cecha
              charakterystyczna - zaniechania, może po prostu nie umieją inaczej.Sprawować
              władzę a nie zarządzać.

Po wyborach kilka olbrzymich holdingow
              > dostanie dofinansowanie. Niepotrzebne byly wypowiedzi typu - "dopiero dzisiaj o
              > zlym stanie finansow, ja Premier sie dowiedzialem", czy "popelnialismy bledy,
              > bo uczymy sie rzadzic". Ich bledy przekladaja sie na moje klopoty. Na sprawnosc
              > rzadzenia licze. Nic wiecej. A tego nie bylo.

Te wypowiedzi tak sądzę były szczere - znowu powiesz, że politycy nie powinni być
              szczerzy. Ocena finansów państwa to sprawa oczywista dla wąskiej grupy ludzi.
              Premier nie musi się znać na szczegółach.Czytałam wywiad z J.Baucem i odebrałam
              go jako bardzo przyzwoitego faceta, pomimo dymisji wskazał do jakich błędów się
              poczuwa i co go zaskoczyło. Mnie natomiast irytuje pasywna rola opozycji w
              Sejmie - oni też twierdzą, że o niczym nie wiedzieli, ale nieraz że wiedzieli
              lepiej i szybciej niz Rząd. J.Bauc skrytykował prof. Belkę, który też "dał się
              zaskoczyć" kryzysowi finansów publicznych. Z mojego punktu widzenia - kto co
              wiedział czy nie wiedział to tematy zastępcze - mało istotne.

KOmolowskiego sama na wlasne oczy
              > w tym stanie widzialam. On zrobil jeszcze cos gorszego - powiedzial, ze
              > spotkanie o spoznienie przedluza (!), potem mu bylo glupio, jka ludzie
              > wychodzili. Ja tez wyszlam wczesniej - bo dodatkowo nic ciekawego nie mowil.

Ja byłam tez na spotkaniach, na których pewien minister SLD w trakcie podpisywał
              korespondencję sekretarce - olewając zebranych. Czytałam kiedyś w literaturze z
              organizatoryki, szef powinien być oryginalny i mieć jakieś "przypadłości" np.
              sprawdzać klamki od drzwi w biurach (czy jeszcze ktoś pracuje).

> Czy z SLD bedzie lepiej? Nie znosze polityki. Ale chcialabym, zeby dostali
              > ponad 50%, zeby nie musieli w zadne koalicje wchodzic - dyktatura moim zdaniem
              > tylko moze nam pomoc. Tez nie ciesze sie, ze post pezetpeerowcow.

Dyktatury nie będzie. Następne wybory samorządowe SLD przegra jak nic. I znowu
              będzie koalicja współrządząca - ja tylko wierzę, że AWSnie będzie działała jak V
              kolumna w sejmikach. Watpię czy przetrwają całą kadencję, ale wszystko naszym
              kosztem. Wolałabym najbardziej egzotyczną koalicję - licząc na efekt synergii.
              Pozdrawiam.
              • Gość: jurek1 Do Joli o samorządach i dyktaturach IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 00:13
                No cieszę sie Jolu, że powoli reformujesz swoje poglądy.
                Jeszcze nie tak dawno wyglądało na to, że wygrana SLD pogrąży kraj w chaosie i
                tylko trzęsienie ziemi może nas uratować albo potop.

Teraz widzę ewolucję Twoich poglądów.
                Z tą większością bez konieczności koalicji to nie jest taki głupi pomysł bo
                przynajmniej za 4 lata nie będzie argumentu: "partner koalicyjny utrudniał nam
                pracę". Będzie trzeba rzetelnie sie rozliczyć.

Co do wyborów samorządowych. Jestem większym sceptykiem. Jeżeli się nie mylę to
                wybory za rok. Za krótko, żeby mandat zaufania do SLD wygasł. Tym bardziej, że
                prawica po tych wyborach przez pewien czas się nie pozbiera. Przegrane wybory
                zawsze skutkują na prawicy szukaniem winnych, a nie szukaniem przyczyn i
                wyciąganiem wniosków na przyszłość.
                Jeżeli jednak masz jakieś typy na wybory w Szczecinie to podpowiedz. Z
                przyjemnością rozważę. Tylko serio (większość dotychczasowych nazwisk naszych
                radnych - nie wszystkie, osobiście skreślam). Znam także niektóre osoby, które
                już teraz myślą o starcie do Rady Miasta, dwie nawet wstąpiły do SLD z tego
                powodu, a dwie na Platformę. Tych również skreślam.

Pozdrawiam
                • Gość: jolka Re: Od Joli do Jurka o samorządach i dyktaturach IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 21:28

> No cieszę sie Jolu, że powoli reformujesz swoje poglądy.
                  > Jeszcze nie tak dawno wyglądało na to, że wygrana SLD pogrąży kraj w chaosie i
                  > tylko trzęsienie ziemi może nas uratować albo potop.
                  > Teraz widzę ewolucję Twoich poglądów.
                  > Z tą większością bez konieczności koalicji to nie jest taki głupi pomysł bo
                  > przynajmniej za 4 lata nie będzie argumentu: "partner koalicyjny utrudniał nam
                  > pracę". Będzie trzeba rzetelnie sie rozliczyć.
                  > Co do wyborów samorządowych. Jestem większym sceptykiem. Jeżeli się nie mylę to
                  > wybory za rok. Za krótko, żeby mandat zaufania do SLD wygasł. Tym bardziej, że
                  > prawica po tych wyborach przez pewien czas się nie pozbiera. Przegrane wybory
                  > zawsze skutkują na prawicy szukaniem winnych, a nie szukaniem przyczyn i
                  > wyciąganiem wniosków na przyszłość.
                  > Jeżeli jednak masz jakieś typy na wybory w Szczecinie to podpowiedz. Z
                  > przyjemnością rozważę. Tylko serio (większość dotychczasowych nazwisk naszych
                  > radnych - nie wszystkie, osobiście skreślam). Znam także niektóre osoby, które
                  > już teraz myślą o starcie do Rady Miasta, dwie nawet wstąpiły do SLD z tego
                  > powodu, a dwie na Platformę. Tych również skreślam.

Drogi Jurku !
                  Zapoznałam się z twoimi poglądami odnośnie ewolucji moich poglądów. smile.
                  Co do wyborów samorządowych to faktycznie jest jeszcze czas na dyskusję, jak będą
                  kandydaci to chętnie podyskutuję.
                  Pozdrawiam.
      • Gość: Polka Re: JOLU! IP: 213.77.30.* 17.09.01, 14:54
        A kim był Twój dziadek, oprócz tego, że był po prostu dziadkiem, żeby w ten
        sposób się wypowiadać.
        • Gość: jolka Re: Do Polki ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 16:04
          Gość portalu: Polka napisał(a):

> A kim był Twój dziadek, oprócz tego, że był po prostu dziadkiem, żeby w ten
          > sposób się wypowiadać.

Mój dziadek nie tylko był ale jest :
          - Polakiem
          - kombatantem
          - inwalidą wojennym
          wypowiadał się prywatnie - miał chyba do tego prawo tak jak ja i Ty ?
          Pozdrawiam.

• Gość: R@ven Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 15:24
      Wdzięczni???
      Za co???
      ZA ZRUJNOWANIE KRAJU???
      CZTERY NIEUDANE REFORMY???
      BĘDZIEMY TERAZ CIERPIEĆ PRZEZ CO NAJMNIEJ 2-3 LATA.
      JAK CHCE COŚ NAPRAWIAĆ LUB BUDOWAĆ TO NIECH JEDZIE NA TROPIKI TAM BĘDZIE MIAŁ
      POLE DO POPISU.
      • Gość: jolka Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 15:58
        Gość portalu: R@ven napisał(a):

> Wdzięczni???
        > Za co???
        > ZA ZRUJNOWANIE KRAJU???
        > CZTERY NIEUDANE REFORMY???
        > BĘDZIEMY TERAZ CIERPIEĆ PRZEZ CO NAJMNIEJ 2-3 LATA.
        > JAK CHCE COŚ NAPRAWIAĆ LUB BUDOWAĆ TO NIECH JEDZIE NA TROPIKI TAM BĘDZIE MIAŁ
        > POLE DO POPISU.

Nie krzycz człowieku jesli nie masz argumentów merytorycznych.
        Pozdrawiam
        • Gość: jajacek Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi krzyz na droge !! IP: *.kabel.telenet.be 15.09.01, 17:16
          Jola to typowy przeyklad fanatyzmu,zaslepienia i ?
          Jest to tym gorsze ,ze niewatpliwie jest inteligetna osoba.
          Gorsze dla tego ,ze moze przekonac do swoich utopi ludzi nie umiejacych
          poslugiwac sie tak pokretnymi argumetami jak ona.
          Mysle ze gdyby AWS rozstrzelal z dziesieciu ludzi to tez by ich
          usprawiedliwiala i szukala V kolumny.
          Jednym slowem wszystkiemu winne jest SLD nawet,przez ostatnie cztery lat.
          Dzikoje tez za informacje kto wygra wybory (przytlaczajaca przewaga glosow)za
          dwa lata.Nawet nie ma sensu isc do urn !
          Wniosek jest jeden .
          Spoleczenstwo jest nidojzale nie doroslo do demokraci. Buzkowi w przyszlosci
          bedziemy stawiac pomniki.
          Krzaklewski zostanie kanonizowany,a SLD bedzie organizacja zbrdnicza.
          A tak naprawde to wedlug LRP wez sie za prasowanie koszul staremu,i opieranie
          dzieciakow,jesli jeszcze nie masz rodziny to ucz sie tych czynnosci!
          • Gość: jolka Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi - do jajacka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 17:56
            Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Jola to typowy przeyklad fanatyzmu,zaslepienia i ?
            > Jest to tym gorsze ,ze niewatpliwie jest inteligetna osoba.
            > Gorsze dla tego ,ze moze przekonac do swoich utopi ludzi nie umiejacych
            > poslugiwac sie tak pokretnymi argumetami jak ona.
            > Mysle ze gdyby AWS rozstrzelal z dziesieciu ludzi to tez by ich
            > usprawiedliwiala i szukala V kolumny.

Jajacku ! Nie wiem czy śmiać się czy płakać. V kolumna to nie moje - to senatora
            Romaszewskiego. Nie muszę nikogo przekonywać ; ludzie mają swoje zdanie policz
            ilu nie chce głosować na SLD - cyrka 80%. AWS tworzą ludzie prawi i głoszą hasło
            wyborcze : Prawa Polska.

> Jednym slowem wszystkiemu winne jest SLD nawet,przez ostatnie cztery lat.

No a co Ty myślisz, że SLD było na wygnaniu, spadło jak to ktoś ostatnio ładnie
            powiedział "z ostatnim deszczem". Dekowali się i prowadzili swą destruktywną
            działalność. Wcale mnie to nie satysfakcjonuje wręcz przeciwnie - oburza mnie, że
            chcą przejąć władzę nie mając żadnego pomysłu na rozwój Kraju (mojego).

> Dzikoje tez za informacje kto wygra wybory (przytlaczajaca przewaga glosow)za
            > dwa lata.Nawet nie ma sensu isc do urn !

Porozmawiamy o tym za dwa lata, amoże nawet wcześniej smile.

> Wniosek jest jeden .
            > Spoleczenstwo jest nidojzale nie doroslo do demokraci. Buzkowi w przyszlosci
            > bedziemy stawiac pomniki.
            > Krzaklewski zostanie kanonizowany,a SLD bedzie organizacja zbrdnicza.

Co do społeczeństwa - to w większości jest to tzw.milczący środek - oni nie
            głosują na SLD a dlaczego ? Domyśl się sam.
            Co do demokracji to już Churchill powiedział, że jest to zły system ale nikt nie
            wymyślił lepszego. No no z tym SLD to trafiłeś w 10. Brawo !

> A tak naprawde to wedlug LRP wez sie za prasowanie koszul staremu,i opieranie
            > dzieciakow,jesli jeszcze nie masz rodziny to ucz sie tych czynnosci!

Zawsze Ci się przyda jak dasz gosposi wychodne.
            Dziekuję za komplementy, na ile szacujesz moje IQ ? smile
            Pozdrawiam.
    • Gość: Ryszard Jak można cenić premiera Buzka?!!! IP: *.pl 15.09.01, 17:18
      Rozumiem, że można mieć poglądy prawicowe, ale cenić tego człowieka? jaki z
      niego polityk? administrator? Gdyby w dowolnym kraju europejskim albo w USA
      partia rządząca miała pod koniec kadencji poparcie cztery (!) razy mniejsze niż
      na starcie, to szef tej partii w szybkim tempie zostałby wysłany na zieloną
      trawkę (a jakby miał trochę poczucia przyzwoitości, to odszedł by sam) i do
      końca życia jego kontakt z polityką ograniczałby się do pisania pamiętników.
      • Gość: jolka Re: Można cenić premiera Buzka - do Ryszarda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 18:13
        Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> Rozumiem, że można mieć poglądy prawicowe, ale cenić tego człowieka? jaki z
        > niego polityk? administrator?

Rysiu !
        Choć ja nie socjolog - to Ci wyjaśnię, że za co innego cenię Pana Profesora
        Jerzego Buzka; jako człowieka, za co innego jako polityka i jeszcze za coś
        innego jako administratora. Dla tych trzech wymienionych przez Ciebie ról
        (funkcji) może istnieć kilka kombinacji (pozytywnych i ujemnych). Nie podałeś
        szczegółów - to ja też nie będę Cię zanudzać. Poglądy prawicowe to za dużo
        powiedziane - po prosty chodzi o to żeby być przyzwoitym i prawym człowiekiem (to
        o mnie) i wtedy nie szermuje się pytaniami mającymi na celu poniżenie drugiego
        człowieka, bez względu na zajmowane przez niego stanowisko ( w Państwie).

Gdyby w dowolnym kraju europejskim albo w USA
        > partia rządząca miała pod koniec kadencji poparcie cztery (!) razy mniejsze niż
        > na starcie, to szef tej partii w szybkim tempie zostałby wysłany na zieloną
        > trawkę (a jakby miał trochę poczucia przyzwoitości, to odszedł by sam) i do
        > końca życia jego kontakt z polityką ograniczałby się do pisania pamiętników.

Nie przesadzajmy, Pan Leszek Miller (też dowolny kraj europejski) wg sondaży
        otrzymał 5% głosów, że będzie dobrym premierem i co ? Zrezygnował albo
        przedstawił program ocalenia narodowego, podjął dyskusję z A.Olechowskim, żeby
        przekonać społeczeństwo. Ile będzie miał poparcia za rok, dwa ? czy wtedy
        zrezygnuje ?.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Ryszard Do Jolki IP: *.pl 16.09.01, 16:48
          Godna podziwu lojalność! Nie rozumiem, ale szanuję.
    • Gość: lokis Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.pl 15.09.01, 19:45
      Zgadza się. Społeczeństwo będzie wdzięczne Buzkowi - i to już niedługo. Bo
      przecież w ciągu kilku tygodni, które nastąpią bezpośrednio po wyborach, Buzek
      poda się do dymisji. Właśnie za tę autodymisję społeczeństwo będzie mu bardzo
      wdzięczne. Ten jeden raz. Powie ktoś, że Buzek nie będzie miał wyjścia, bo z
      kretesem przerżnie wybory i to jest - obiektywnie rzecz biorąc - prawda. Ale
      przecież wdzięczność to takie irracjonalne uczucie... Nawet ofiary porywaczy
      bywają wdzięczne swym oprawcom, chociaż nigdy nie potrafią uzasadnić - za co
      właściwie...

PS widzę, że jolka ma na wszystko odpowiedź, w ostateczności tylko podpierając
      się autorytetem dziadka. Te napuszone wywody, w których jolka próbuje dowieść
      przewag Buzka nad czerwonym nie są - pomimo ich mniemanej elokwencji - warte
      funta kłaków, bo jolka mija się z prawdą w niemal każdym swym stwierdzeniu.

Dyskutowanie z adwersarzami o tak specyficznie pojmowanym stosunku do faktów
      obiektywnych nie leży w mojej naturze, więc proszę Cię - jolu - daruj sobie te
      autorytatywne połajanki, które zazwyczaj kierujesz pod adresem osób
      posiadających jakieś własne poglądy.
      • Gość: jolka Re: Do Lokisa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 20:18
        Gość portalu: lokis napisał(a):

> Zgadza się. Społeczeństwo będzie wdzięczne Buzkowi - i to już niedługo. Bo
        > przecież w ciągu kilku tygodni, które nastąpią bezpośrednio po wyborach, Buzek
        > poda się do dymisji. Właśnie za tę autodymisję społeczeństwo będzie mu bardzo
        > wdzięczne.

Szanowny Lokisie !
        Zazdroszczę Ci bardzo tej pewności siebie i przemawiania w imieniu społeczeństwa.
        Interesuje mnie jaką masz legitymację, do przemawiania w imieniu społeczeństwa.
        Masz jakieś pisemne upowaznienia -ode mnie napewno nie - a ja to co nie zaliczam
        się do społeczeństwa ? Ponieważ twoje wypowiedzi w imieniu społeczeństwa są
        nieuprawnione - pozwolę sobie z nimi nie dyskutować.

Ten jeden raz. Powie ktoś, że Buzek nie będzie miał wyjścia, bo z
        > kretesem przerżnie wybory i to jest - obiektywnie rzecz biorąc - prawda. Ale
        > przecież wdzięczność to takie irracjonalne uczucie... Nawet ofiary porywaczy
        > bywają wdzięczne swym oprawcom, chociaż nigdy nie potrafią uzasadnić - za co
        > właściwie...

Znasz już wyniki wyborów ? Zazdroszczę naprawdę bardzo. Wdzięczność ofiar wobec
        porywaczy - nie rozumiem o co ci chodzi naprawdę pomimo, że bardzo marszczę
        czoło ?

> PS widzę, że jolka ma na wszystko odpowiedź, w ostateczności tylko podpierając
        > się autorytetem dziadka. Te napuszone wywody, w których jolka próbuje dowieść
        > przewag Buzka nad czerwonym nie są - pomimo ich mniemanej elokwencji - warte
        > funta kłaków, bo jolka mija się z prawdą w niemal każdym swym stwierdzeniu.

Szkoda, że stosujesz atak pesonalny na moją osobę, zamiast poddac druzgocącej
        krytyce te nieprawdziwe twoim zdaniem wywody. Byłoby to napewno bardziej
        interesujące. "Wkażdym niemal stwierdzeniu"piszesz czyli dopuszczasz, że w
        niektórych sprawach mam rację ? Ciekawam w których. Dziadek to nie ostateczność-
        od niego zaczęłam.

> Dyskutowanie z adwersarzami o tak specyficznie pojmowanym stosunku do faktów
        > obiektywnych nie leży w mojej naturze, więc proszę Cię - jolu - daruj sobie te
        > autorytatywne połajanki, które zazwyczaj kierujesz pod adresem osób
        > posiadających jakieś własne poglądy.

Jesteś pierwszą osobą która uzurpuje sobie prawo do znajomości faktów
        obiektywnych inni przewaznie zdają sobie sprawę zsubiektywności ich oglądu
        sytuacji (m.in.ja). Nie mam zamiaru milczeć jeśli o to Ci chodzi - jesli nie
        chcesz zemną dyskutować to twoja strata - po prostu nie poznasz poglądów osoby o
        innym światopoglądzie.Jeśli jest to dla Ciebie takie przykre to pomijaj moje
        posty, nie znęcaj sie nad samym sobą.
        Chociaż coraz częsciej Cię widuję koło siebie. smile Co to znaczy ?
        Pozdrawiam mimo.
        • Gość: lokis A może byś tak pohaftowała ? IP: *.pl 16.09.01, 15:03
          Niepotrzebnie traciłaś na mnie czas. Jeżeli koniecznie musisz coś robić
          palcami, to lepiej wyhaftuj portret J.B. na chusteczce, którą zawsze już
          będziesz nosić blisko serca. Przynajmniej nie zmarnujesz całego zapału na
          wystukiwanie takich długich epistoł dla tak marnego efektu.

Los Polskę Buzkiem ciężko doświadczył - taki był mój pogląd wczoraj, a również
          i dzisiaj jest taki. Nie zmienił się, bo niby dlaczego miałby się zmienić ?
          Dlatego, że pytasz mnie skąd wiem o laniu, które Buzka czeka w wyborach ? To
          spytaj i autora niniejszego wątku, skąd wie, że "społeczeństwo będzie
          wdzięczne". Odpowiedź, której on by udzielił to właściwie moja odpowiedź, tylko
          że ja przy każdym z buzkowych "dokonań" wzdycham jeszcze: niestety...

A może dlatego, że głównie czepiasz się słówek i bijesz pianę dygresji ? Buzek
          także, ale żadne z Was nie brzmi od tego ani odrobinę mądrzej...

A co z twórczą interpretacją przedwyborczych sondaży, na której tyle tej piany
          już ubiłaś ? 80% nie chce SLD - to robi wrażenie, lecz nie przy wyniku AWSP.
          Bo - stosując Twoją metodę liczenia - partii Buzka nie chce "zaledwie" 98%.

I tak cały Twój wysiłek lepiej się opłacało włożyć w haftowanie, niż w
          przekonywanie. Pewnie chciałabyś mi na to odpisać, że są zakute łby, których
          nie otworzą żadne argumenty. To nie ja się tu do nich zaliczam więc uprzedzę
          Twój referat i podpowiem Ci, jak w prosty sposób mogłaś mnie zachęcić do
          bardziej rzeczowej dyskusji o Szanownym Panu Profesorze.

Wystarczyło raz - jeden, jedyny raz - przyznać, że być może Buzek jednak coś
          schrzanił. Nie sabotażyści z SLD, nie aferzyści z PO, nie dogmatycy z UW, nawet
          nie tzw zaplecze - czyli AWS-TKM. Pan premier osobiście - czegoś nie
          dopilnował, na czymś się nie znał, ale zadecydował, komuś uwierzył, chociaż nie
          powinien...

Gdybyś ten jeden raz zademonstrowała zdolność do krytycznej oceny Buzka,
          wówczas merytoryczna dyskusja z Tobą miałaby dla mnie sens. A tak - pozostaje
          mi życzyć Ci sukcesów hafciarskich, bo jako agitator kariery nie zrobisz.
          • Gość: jolka Re: Ad rem Lokisie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 22:01
            Gość portalu: lokis napisał(a):

> Niepotrzebnie traciłaś na mnie czas. Jeżeli koniecznie musisz coś robić
            > palcami, to lepiej wyhaftuj portret J.B. na chusteczce, którą zawsze już
            > będziesz nosić blisko serca. Przynajmniej nie zmarnujesz całego zapału na
            > wystukiwanie takich długich epistoł dla tak marnego efektu.
            > Los Polskę Buzkiem ciężko doświadczył - taki był mój pogląd wczoraj, a również
            > i dzisiaj jest taki. Nie zmienił się, bo niby dlaczego miałby się zmienić ?
            > Dlatego, że pytasz mnie skąd wiem o laniu, które Buzka czeka w wyborach ? To
            > spytaj i autora niniejszego wątku, skąd wie, że "społeczeństwo będzie
            > wdzięczne". Odpowiedź, której on by udzielił to właściwie moja odpowiedź,
            tylko że ja przy każdym z buzkowych "dokonań" wzdycham jeszcze: niestety...

Wiem co mam robić.

> A może dlatego, że głównie czepiasz się słówek i bijesz pianę dygresji ? Buzek
            > także, ale żadne z Was nie brzmi od tego ani odrobinę mądrzej...
            > A co z twórczą interpretacją przedwyborczych sondaży, na której tyle tej piany
            > już ubiłaś ? 80% nie chce SLD - to robi wrażenie, lecz nie przy wyniku AWSP.
            > Bo - stosując Twoją metodę liczenia - partii Buzka nie chce "zaledwie" 98%.

Po co ta relatywizacja ?

> I tak cały Twój wysiłek lepiej się opłacało włożyć w haftowanie, niż w
            > przekonywanie. Pewnie chciałabyś mi na to odpisać, że są zakute łby, których
            > nie otworzą żadne argumenty.
            To nie ja się tu do nich zaliczam więc uprzedzę
            > Twój referat i podpowiem Ci, jak w prosty sposób mogłaś mnie zachęcić do
            > bardziej rzeczowej dyskusji o Szanownym Panu Profesorze.
            > Wystarczyło raz - jeden, jedyny raz - przyznać, że być może Buzek jednak coś
            > schrzanił. Nie sabotażyści z SLD, nie aferzyści z PO, nie dogmatycy z UW, nawet
            > nie tzw zaplecze - czyli AWS-TKM. Pan premier osobiście - czegoś nie
            > dopilnował, na czymś się nie znał, ale zadecydował, komuś uwierzył, chociaż nie
            > powinien...
            > Gdybyś ten jeden raz zademonstrowała zdolność do krytycznej oceny Buzka,
            > wówczas merytoryczna dyskusja z Tobą miałaby dla mnie sens. A tak - pozostaje
            > mi życzyć Ci sukcesów hafciarskich, bo jako agitator kariery nie zrobisz.

Wiem co mam robić. Mam gosposię - hafty zarówno ręczne jak i maszynowe są
            niemodne. Prezentujesz archaiczne poglądy odnośnie roli kobiety współczesnej.
            Czytam twoje posty i bardzo krytycznie je oceniam smile. Sądzę, że w wielu sprawach -
            ocenach się różnimy ale w niektórych poglądach istnieje między nami pełna
            zgodność.
            Hołdujesz zasadzie, że jeśli ktoś ma inne poglądy a Ty nie posiadasz
            umiejętności (argumentów) aby go przekonać to należy go upokorzyć, poniżyć ?
            Dziwny jest ten świat.
            Załączam chłodne pozdrowienia.
    • Gość: jędrek Buzek ok. IP: *.optimus.waw.pl 15.09.01, 19:55
      Popieram zdanie że Buzek - choć nie bez wpadek - zrobił kawał dobrej roboty :
      zaczął reformy bez których nasza służba zdrowia i system ubezpieczeń
      społecznych niedługo wyciągnęły by kopyta , a tak z problemami ale :
      - emeryci regularnie dostają swoje świadczenia ,
      - szpitale funkcjonują ,większość całkiem nieźle .dzięki reformie muszą lepiej
      liczyć kasę i uważam że jest to plus ograniczający marnotrawstwo środków.
      - oświata jest kilka kroków do przodu ( programy nauczania są znacznie lepsze
      niż dawniej ), przybyło wyższych uczelni.
      - siła nabywcza ludności ( sądząc po ilości sprzedanych samochodów ,sprzętu RTV-
      AGD i innych dóbr codziennego użytku ,pełnych parkingach pod każdym
      supermarketem oraz mającym miejsce w ostatnich latach boomem turystycznym )
      wcale nie taka mała .
      - średnia pensja : ok.500 $ , a np.Białoruś - 35 $ .
      - jesteśmy w NATO , a niedługo będziemy w Unii Europejskiej ( ten rząd zrobił
      wiele w tym kierunku )
      - cały czas mamy dodatni wzrost gospodarczy ,
      - stabilna złotówka
      - malejąca inflacja
      Premier Buzek :
      był człowiekiem niekonfliktowym
      ,w miarę dobrze kierował rządem ,
      dobrze ( znacznie lepiej niż Cimoszewicz i jego minister spraw wewn.Miller )
      dał sobie radę podczas powodzi
      i godnie reprezentował nasz kraj za granicą.
      To tyle pozytywów ,żeby ktoś nie sądził że mam różowe okulary wiem że jest też
      niemało negatywów , ale wg mnie bilans jest dodatni.
      Wiele osób - szczególnie tych które oparły się praniu mózgów ,defetystycznej
      propagandzie klęski uprawianej przez media publiczne , w szczególności
      dyspozycyjnych wobec SLD komentatorów z TVP i PR - ma podobne zdanie.
      pzdr Arka i Jolkę .
      • Gość: jajacek Re: Buzek ok. IP: *.kabel.telenet.be 15.09.01, 21:22
        Gość portalu: jędrek napisał(a):

> Popieram zdanie że Buzek - choć nie bez wpadek - zrobił kawał dobrej roboty :
        > zaczął reformy bez których nasza służba zdrowia i system ubezpieczeń
        > społecznych niedługo wyciągnęły by kopyta , a tak z problemami ale :
        > - emeryci regularnie dostają swoje świadczenia ,

Emeryci dostaja swiadczenia-a zapomiales jak Alot zaciagal pozyczki w
        bankach ,zeby dostali te swoje pieniadze

> - szpitale funkcjonują ,większość całkiem nieźle .dzięki reformie muszą lepiej
        > liczyć kasę i uważam że jest to plus ograniczający marnotrawstwo środków.

Tak jest licza ,ze na przyklad ostatnio nie bylo pieniedzy na rozruszniki serca
        Nie wspominam o dostepie do specjalistow!!

> - oświata jest kilka kroków do przodu ( programy nauczania są znacznie lepsze
        > niż dawniej ), przybyło wyższych uczelni.

Na to ze przybylo wyzszych uczelni to Buzek ani rzad nie ma wplywu ,i ty sobie
        zaluz jak masz warunki i pieniadze.

> - siła nabywcza ludności ( sądząc po ilości sprzedanych samochodów ,sprzętu RTV
        > -

Czlowieku od dwoch lat sie trabi o zalamaniu rynku samochodow w Polsce.
        Zapomiales protesty laweciarzy?

> AGD i innych dóbr codziennego użytku ,pełnych parkingach pod każdym
        > supermarketem oraz mającym miejsce w ostatnich latach boomem turystycznym )
        > wcale nie taka mała .
        > - średnia pensja : ok.500 $ , a np.Białoruś - 35 $ .

No tak mamy do kogo sie porownywac!! Dlaczego nie porownasz do
        Czech,Wegier,Estoni.

> - jesteśmy w NATO , a niedługo będziemy w Unii Europejskiej ( ten rząd zrobił
        > wiele w tym kierunku )

Kalendarz byl ustalony od dawna i ten rzad poprostu nic nie zpieprzyl

> - cały czas mamy dodatni wzrost gospodarczy ,

Tylko za jak AWS objelo wladze wzrost ten byl na poziomie 7% a na koniec jest 2%
        > - stabilna złotówka
        > - malejąca inflacja

To akurat najmiejsza zasluga Buzka,kolega Balcerowicz dba o zlotowke!!
        > Premier Buzek :
        > był człowiekiem niekonfliktowym
        > ,w miarę dobrze kierował rządem ,

On kierowal swoja zona w domu a rzadzil Krzaklewski.
        Dal sie zmanipulowac a wydawalo sie ,ze to wyksztalcony czlowiek.

> dobrze ( znacznie lepiej niż Cimoszewicz i jego minister spraw wewn.Miller )
        > dał sobie radę podczas powodzi
        > i godnie reprezentował nasz kraj za granicą.
        > To tyle pozytywów ,żeby ktoś nie sądził że mam różowe okulary wiem że jest też
        > niemało negatywów , ale wg mnie bilans jest dodatni.
        > Wiele osób - szczególnie tych które oparły się praniu mózgów ,defetystycznej
        > propagandzie klęski uprawianej przez media publiczne , w szczególności
        > dyspozycyjnych wobec SLD komentatorów z TVP i PR - ma podobne zdanie.
        > pzdr Arka i Jolkę .
        Ostatnia powodz to byla bulka z maslem w porownaniu do tej z przed czterech lat!

• Gość: dre Buzek ok. IP: *.whitemouse.com.pl 15.09.01, 23:05
          Średnio na głowę mieszkańca w Polsce zarabia się najwięcej ze wszystkich tzw.
          demoludów, poza oczywiście byłą NRD, bo tam jest inna para kaloszy (choć i tam
          bezrobocie sięga prawie 20%).
          Oceniam prof. Buzka bardzo pozywytnie. Jest to świetny kandydat na przyszłego
          prezydenta.
          Szkoda tylko, że SLD nie rządziło przez te ostatnie cztery lata, a zwłaszcza
          dwa ostatnie, bo mielibyśmy z pięciu innych premierów w stylu Pawlaka i
          Oleksego, i dziura w dubrżecie państwa byłaby jeszcze większa, zero reform...
          Jedynym plusem takiej sytuacji byłoby to, że etos "normalnej przyszłośći"
          ciągle obiecywanej przez SLD przeszedłby też do lamusa historii. Kwaśniewski
          nie wygrałby w drugiej turze. Ale nie martwy się! Wszystko jest do odzyskania.
          Na pewno na wierzbie nie rosną gruszki i demokracja szybko
          zweryfikuje "normalną przyszłość".
          Kolejna kampania wyborcza zacznie się po ogłoszeniu wyników głosowania w dniu
          23.09.2001 r.
        • Gość: jędrek reformy potrzebne .. IP: *.optimus.waw.pl 20.09.01, 00:02

> Gość portalu: jędrek napisał(a):
          >
          > > Popieram zdanie że Buzek - choć nie bez wpadek - zrobił kawał dobrej robot
          > y :
          > > zaczął reformy bez których nasza służba zdrowia i system ubezpieczeń
          > > społecznych niedługo wyciągnęły by kopyta , a tak z problemami ale :
          > > - emeryci regularnie dostają swoje świadczenia ,
          >
          > Emeryci dostaja swiadczenia-a zapomiales jak Alot zaciagal pozyczki w
          > bankach ,zeby dostali te swoje pieniadze

J: nie wiem czy wiesz że gdyby w tym czteroleciu zostawić ZUS bez jakiegokolwiek
          programu naprawczego ( wedle zasady : nie ruszaj g.. bo śmierdzi ) to już w 2004-
          2005 ZUS by zbankrutował i wtedy to co dziś jest określane jako kryzys to było by
          kaszką z mleczkiem w porównaniu z następnym kryzysem. Trzeba było tą
          gównianą ,nieprzyjemną robotę odwalić , dziś niestety płaci się za to rachunek
          polityczny.
          >
          >
          > > - szpitale funkcjonują ,większość całkiem nieźle .dzięki reformie muszą le
          > piej liczyć kasę i uważam że jest to plus ograniczający marnotrawstwo środków.
          >
          > Tak jest licza ,ze na przyklad ostatnio nie bylo pieniedzy na rozruszniki serc
          > a.> Nie wspominam o dostepie do specjalistow!!

J: liczą ,liczą , nie jesteśmy Ameryką żeby starczyło na wszystko.Uważam że
          starcza i tak na bardzo wiele .> > - oświata jest kilka kroków do przodu (
          programy nauczania są znacznie lep
          > sze > > niż dawniej ), przybyło wyższych uczelni.
          >
          > Na to ze przybylo wyzszych uczelni to Buzek ani rzad nie ma wplywu ,i ty sobie
          > zaluz jak masz warunki i pieniadze.

J : uczelnia to nie kiosk z pietruszką ,żeby pierwszy z brzegu gość sobie
          zakładał. A wbrew temu co piszesz rząd ma istotny wpływ na funkcjonowanie
          szkolnictwa wyższego , ten rząd włożył sporo kasy w uczelnie wyższe ,
          profesorowie wrewszcie zarabiają lepiej , tak zresztą jak nauczyciele ze szkół
          niższego szczebla.
          >
          >
          > > - siła nabywcza ludności ( sądząc po ilości sprzedanych samochodów ,sprzęt
          > u RTV
          > > -
          >
          > Czlowieku od dwoch lat sie trabi o zalamaniu rynku samochodow w Polsce.
          > Zapomiales protesty laweciarzy?

J : laweciarze g.. mnie obchodzą , są pasożytami wpychającymi nan nasz rynek kupę
          złomu.
          Co do siły nabywczej ludności dam przykład : pod który supermarket bym nie
          podjechał to parkingi pełne i te sieci budują następne centra handlowe ( zdają
          sobie sprawę że jednak wielu Polaków ma kasy na tyle żeby im zrobić odpowiedni
          obrót )

oraz mającym miejsce w ostatnich latach boomem turystycznym
          J : tylu Polaków ilu wyjechało za granicę na urlopw tym roku nie było nigdy
          wcześniej.

> > wcale nie taka mała .
          > > - średnia pensja : ok.500 $ , a np.Białoruś - 35 $ .
          >
          > No tak mamy do kogo sie porownywac!! Dlaczego nie porownasz do
          > Czech,Wegier,Estoni.

J : Na Węgrzech i w Estonii płace są niższe niż w Polsce , w Czechach
          porównywalne z naszą średnią.
          >
          >
          > > - jesteśmy w NATO , a niedługo będziemy w Unii Europejskiej ( ten rząd zro
          > bił wiele w tym kierunku )
          >
          > Kalendarz byl ustalony od dawna i ten rzad poprostu nic nie zpieprzyl

J : jak znasz ten kalendarz to może oświeć naród kiedy będziemy w Unii ?
          wbrew temu co mówisz jest jeszcze wiele niewiadomych i fakt że w negocjacjach
          idzie nam dobrze i nic nie spieprzyliśmy to też zasługa tego rządu.
          >
          > > - cały czas mamy dodatni wzrost gospodarczy ,
          >
          > Tylko za jak AWS objelo wladze wzrost ten byl na poziomie 7% a na koniec jest 2
          > %
          J : rozejrzyj się poza swój ogródek i dostrzeż że na świecie jest recesja , a
          Polska nie jest izolowaną wyspą ,także nic dziwnego że wzrost mamy mniejszy ,
          jednak jest to ciągle wzrost .
          > > - stabilna złotówka
          > > - malejąca inflacja
          >
          > To akurat najmiejsza zasluga Buzka,kolega Balcerowicz dba o zlotowke!!

J: A Balcerowicz to w czyim rządzie był ? poza tym Balcerowicza nie ma w rządzie
          już 1,5 roku a złoty nadal stabilny.

>
          > > dobrze ( znacznie lepiej niż Cimoszewicz i jego minister spraw wewn.Miller
          > )
          > > dał sobie radę podczas powodzi
          > > i godnie reprezentował nasz kraj za granicą.
          > > To tyle pozytywów ,żeby ktoś nie sądził że mam różowe okulary wiem że jest
          > też niemało negatywów , ale wg mnie bilans jest dodatni.
          > > Wiele osób - szczególnie tych które oparły się praniu mózgów ,defetystyczn
          > ej propagandzie klęski uprawianej przez media publiczne , w szczególności
          > > dyspozycyjnych wobec SLD komentatorów z TVP i PR - ma podobne zdanie.
          > > pzdr Arka i Jolkę .

> Ostatnia powodz to byla bulka z maslem w porownaniu do tej z przed czterech lat

J : nie chodzi o to jaka była powódź , tylko jak zachował się premier i rząd .
          Cimoszewicz reagował nieudolnie , Buzek z głową i szybko.

• Gość: knockout Re: Buzek ok. IP: *.piekary.oho.com.pl 16.09.01, 01:49

> - średnia pensja : ok.500 $ , a np.Białoruś - 35 $.
        mieszkam na Slasku, to 500$ netto to widzi moze 5%
        populacji.
        > - jesteśmy w NATO , a niedługo będziemy w Unii
        Europejskiej ( ten rząd zrobił wiele w tym kierunku )
        szczegolnie mianujac Czarneckiego odpowiedzialnym na
        akces do UE heheheheh
        jeszcze 4 lata u mielibysmy dodatni, czyli ujemny wzrost
        gospodarczy. Nie wspomne, ze wzrost PKB spadl z 6 do 2%.
        > - stabilna złotówka
        ma tylko czasem skoki o 10% miesiecznie, ale to betka
        > - malejąca inflacja
        to nie moze byc cel nadrzedny, poczytaj sobie troszke z
        makro.
      • Gość: Polka Re: Buzek ok. IP: 213.77.30.* 17.09.01, 14:56
        Gość portalu: jędrek napisał(a):

> Popieram zdanie że Buzek - choć nie bez wpadek - zrobił kawał dobrej roboty :
        > zaczął reformy bez których nasza służba zdrowia i system ubezpieczeń
        > społecznych niedługo wyciągnęły by kopyta , a tak z problemami ale :
        > - emeryci regularnie dostają swoje świadczenia ,
        > - szpitale funkcjonują ,większość całkiem nieźle .dzięki reformie muszą lepiej
        > liczyć kasę i uważam że jest to plus ograniczający marnotrawstwo środków.
        > - oświata jest kilka kroków do przodu ( programy nauczania są znacznie lepsze
        > niż dawniej ), przybyło wyższych uczelni.
        > - siła nabywcza ludności ( sądząc po ilości sprzedanych samochodów ,sprzętu RTV
        > -
        > AGD i innych dóbr codziennego użytku ,pełnych parkingach pod każdym
        > supermarketem oraz mającym miejsce w ostatnich latach boomem turystycznym )
        > wcale nie taka mała .
        > - średnia pensja : ok.500 $ , a np.Białoruś - 35 $ .
        > - jesteśmy w NATO , a niedługo będziemy w Unii Europejskiej ( ten rząd zrobił
        > wiele w tym kierunku )
        > - stabilna złotówka
        > - malejąca inflacja
        > Premier Buzek :
        > był człowiekiem niekonfliktowym
        > ,w miarę dobrze kierował rządem ,
        > dobrze ( znacznie lepiej niż Cimoszewicz i jego minister spraw wewn.Miller )
        > dał sobie radę podczas powodzi
        > i godnie reprezentował nasz kraj za granicą.
        > To tyle pozytywów ,żeby ktoś nie sądził że mam różowe okulary wiem że jest też
        > niemało negatywów , ale wg mnie bilans jest dodatni.
        > Wiele osób - szczególnie tych które oparły się praniu mózgów ,defetystycznej
        > propagandzie klęski uprawianej przez media publiczne , w szczególności
        > dyspozycyjnych wobec SLD komentatorów z TVP i PR - ma podobne zdanie.
        > pzdr Arka i Jolkę .

Na szczęście jesteście w mniejszości!
        • Gość: jędrek mniejszość mądrzejszych IP: *.optimus.waw.pl 20.09.01, 00:07
          Gość portalu: Polka napisał(a):

> Gość portalu: jędrek napisał(a):
          >
          > > Popieram zdanie że Buzek - choć nie bez wpadek - zrobił kawał dobrej robot
          > y :
          > > zaczął reformy bez których nasza służba zdrowia i system ubezpieczeń
          > > społecznych niedługo wyciągnęły by kopyta , a tak z problemami ale :
          > > - emeryci regularnie dostają swoje świadczenia ,
          > > - szpitale funkcjonują ,większość całkiem nieźle .dzięki reformie muszą le
          > piej
          > > liczyć kasę i uważam że jest to plus ograniczający marnotrawstwo środków.
          > > - oświata jest kilka kroków do przodu ( programy nauczania są znacznie lep
          > sze
          > > niż dawniej ), przybyło wyższych uczelni.
          > > - siła nabywcza ludności ( sądząc po ilości sprzedanych samochodów ,sprzęt
          > u RTV
          > > -
          > > AGD i innych dóbr codziennego użytku ,pełnych parkingach pod każdym
          > > supermarketem oraz mającym miejsce w ostatnich latach boomem turystycznym
          > )
          > > wcale nie taka mała .
          > > - średnia pensja : ok.500 $ , a np.Białoruś - 35 $ .
          > > - jesteśmy w NATO , a niedługo będziemy w Unii Europejskiej ( ten rząd zro
          > bił
          > > wiele w tym kierunku )
          > > - cały czas mamy dodatni wzrost gospodarczy ,
          > > - stabilna złotówka
          > > - malejąca inflacja
          > > Premier Buzek :
          > > był człowiekiem niekonfliktowym
          > > ,w miarę dobrze kierował rządem ,
          > > dobrze ( znacznie lepiej niż Cimoszewicz i jego minister spraw wewn.Miller
          > )
          > > dał sobie radę podczas powodzi
          > > i godnie reprezentował nasz kraj za granicą.
          > > To tyle pozytywów ,żeby ktoś nie sądził że mam różowe okulary wiem że jest
          > też
          > > niemało negatywów , ale wg mnie bilans jest dodatni.
          > > Wiele osób - szczególnie tych które oparły się praniu mózgów ,defetystyczn
          > ej
          > > propagandzie klęski uprawianej przez media publiczne , w szczególności
          > > dyspozycyjnych wobec SLD komentatorów z TVP i PR - ma podobne zdanie.
          > > pzdr Arka i Jolkę .
          >
          > Na szczęście jesteście w mniejszości!

J : kiedyś pewien filozof powiedział : znam tylko jedną większość , większość
          głupców , teza że w mniejszości są ludzie mądrzy sprawdza się wszędzie ,
          w Polsce też.

• Gość: Drapka Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 16.09.01, 13:37
      Ja się zgadzam, że Pan Premier jest niezwykle sympatycznym człowiekiem i
      uważam, że Krzaklewski zrobił mu wielką krzywdę czyniąc go premierem. Biedny
      Buzek z szanowanego i lubianego profesora stał się szefem najmniej popularnego
      rządu ostatniej dekady, przypłacił to problemami zdrowotnymi. Mozna było się
      spodziewać, że nie będzie w stanie opanować ogromu nieudolności,
      niekompetencji, pazerności i głupoty różnych odłamów AWS-u. Niestety - fakem
      jest, że jako premier ponosi odpowiedzialność przed wyborcami za dokonania
      swego rządu. Zgadzam się, że wiele z nich było potrzebnych (jak np. 4 reformy,
      nowelizacja kodeksu karnego itp), ale nikt mnie nie przekona, że potrzebne było
      wsadzenie na stołek ministra środowiska osobnika nazwiskiem Tokarczuk, który,
      jak się okazało do końca w moich oczach skompromitował swoją ekipę - sprawił,
      że z niecierpliwością będę wypatrywać w czasie wieczoru wyborczego informacji o
      tym, że AWSP nie przekroczyło progu 8 % i w związku z tym nie będą już mieli
      żadnego wpływu na politykę (bo jestem przekonany, że SLD obczyści rady
      nadzorcze, zarządy itp. z różnych AWS-owskich pozostałości i spadów.

A panu Tokarczukowi życzę, żeby musiał stać przebrany za białego misia pod
      nowymi wyciągami na Kasprowy i obserwował jak dzięki takim jak on Tatry są
      niszczone przez biznes turystyczny.
      • Gość: Hiacynt do Drapki o SLD w roli czyścioszka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 15:19
        Gość portalu: Drapka napisał(a):

> że z niecierpliwością będę wypatrywać w czasie wieczoru wyborczego informacji o

> tym, że AWSP nie przekroczyło progu 8 % i w związku z tym nie będą już mieli
        > żadnego wpływu na politykę (bo jestem przekonany, że SLD obczyści rady
        > nadzorcze, zarządy itp. z różnych AWS-owskich pozostałości i spadów.

Specjalność postkomunistów to działalność w bankach, radach i zarządach -
        przecież to są fachowcy, specjalnie przygotowywani.Z adresu
        http://www.mswia.gov.pl/, możesz ściągnąć "Sprawozdanie z likwidacji
        majątku byłej Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej"
        Używając twej terminologii, nazwałbym spodziewane działania eseldowców
        nie obczyszczeniem, a raczej ostatecznym zanieczyszczeniem wyżej wymienionych.
        Jeżeli poczytujesz listy wyborcze swych pupili, to wiesz jakie nazwiska
        powrócą, i kto w szeregach towarzyszy przebiera nóżkami.

• Gość: jajacek Re: do Drapki o SLD w roli czyścioszka i Hiacynta IP: *.kabel.telenet.be 16.09.01, 18:07
          Hiacyncie jak sie domyslam ty wolisz tych zlodzieji z AWS i ZChN.
          Powiec czym zasluzli ci sie w ciagu tych 4 lat.
          Odnosze wrazenie ze jestes jednym z nich!!!
          • Gość: Hiacynt Skąd jestem złodziejem? IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 18:13

> Hiacyncie jak sie domyslam ty wolisz tych zlodzieji z AWS i ZChN.
            > Powiec czym zasluzli ci sie w ciagu tych 4 lat.
            > Odnosze wrazenie ze jestes jednym z nich!!!

Jestem złodziejem z AWS czy z ZCHN??
            • Gość: M. Jestes TERRORYSTA Jajacku! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 18:32
              Zastanow sie co wypisujesz. Buzek nie jest winien, ze kradna. AWS-owcy nie
              kradna - bo do tych funduszy, z jakich zakladali firmy nikt spoza swiata
              polityki dostepu nie ma. Jakby inna partia rzadzila - to tez rozdzielalaby to
              wsrod swoich. Polityka i ekonowmia = wladza i pieniadze.
              Z SLDowcami przyjda nowi. I tez przecietny zjadacz chleba tylko bedzie
              obserwowal, kto odnosi sukcesy w interesach.
              Buzek zawinil, bo jest do niczego jako organizator i manager. A taka wina jest
              jeszzce wieksza.
    • Gość: Lechu A o jakich reformach piszecie ? IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 16.09.01, 18:37
      Bo ja nie widzę żadnej. Jak wkładałem do wspólnego kotła, tak dalej wkładam.
      Za to mam gorszy serwis niż miałem.
      Poproszę o jeden przykład, za co mam być wdzięczny temu ślązakowi ?
      To już drugi reformator ze Śląska. Efekt ten sam, tylko tym razem dużo
      większy smile
      • Gość: jajacek Re: Hiacynt-- Nie jestes Zlodziejem !!!! IP: *.kabel.telenet.be 16.09.01, 18:51
        Przepraszam ale tak to wyszlo z pospiechu !
        Mam wybor jeden zlodziej ze starej zlodziejskiej szkoly przestrzegajacy zasad
        zlodziejskiego fachu-SLD
        Mlody zlodziej nie majacy zadnych zasad za pare groszy zabija nie ma zadnego
        honorowego kodeksu poza"Teraz Kurwa MY" AWS i klony
        PS.
        Nie wspominam folkloru typu LRP,Alternatywa,Samoobrona itp.
    • Gość: orange Re: Panu Premierowi Prof. Buzkowi spoleczenstwo bedzie jeszcze wdziecz IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 19:46

Buzkowi nie będę wdzięczny ani niewdzięczny - to figurant, nie ma na nic
      wpływu. Ciekawe, czy on w ogóle wie co się dzieje, czy poza urzędowo
      optymistycznymi informacjami ma jakiś ogólny obraz sytuacji? Wystarczy przejść
      się do pierwszego z brzegu szpitala (jeśli jeszcze w Waszej okolicy coś takiego
      istnieje) - obraz nędzy i rozpaczy. Może premier wziął na siebie niewygody dnia
      codziennego, szkoda tylko że tak szczodrze podzielił się nimi ze
      społeczeństwem...

Miller&Spółka to ta sama zaraza, życie jest okrutne i wirusy się mnożą.
    • Gość: Hiacynt pytania osobiste tylko do Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 23:19
      Jolka!
      Od wielu dni na forum bronisz AWS-u i Buzka, przed atakami z zewnątrz.
      Ja mam pytania z innych pozycji, czy mogłabyś mi odpowiedzieć?
      Jak widzisz rolę Krzaklewskiego w AWS-ie ?
      Co sądzisz o polityce kadrowej Buzka - ze szczególnym uwzględnieniem powołania
      Iwanickiego na ministra?
      Jak widzisz rolę Buzka w rozpadzie AWS-u? Chodzi mi o ten okres po wyborach
      prezydenckich, gdy Płażyński z Rokitą rozprowadzali AWS.

Byłoby nie fair gdybym nie przedstawił swojego punktu widzenia.
      1. Krzaklewski konsekwentnie niszczony przez Urbana, UW-u, wyborczą nie mówiąc
      o postkomunistach. Dzięki niemu powstał AWS, i stał się głównym wrogiem układu.
      Plan powiódł się doskonale, pojęcie kozła ofiarnego można na jego przykładzie
      omawiać.
      2. Uważam, że Buzek był nielojalny w stosunku do Krzaklewskiego.
      3. Krzaklewskiego zabrakło - AWS się rozpadł.
      4. Buzka zawsze przygarnie jeżeli nie PO to UW-u. Co go wiąże z AWS-em? I czy
      AWS w ogóle istnieje?

Pozdrawiam Jolu.
      • Gość: jolka Re: Odpowiedż publiczna Hiacyntowi na pytania osobiste tylko IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 15:08
        Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Jolka!
        > Od wielu dni na forum bronisz AWS-u i Buzka, przed atakami z zewnątrz.

Po to tu jestem i będę bywać do 23 IX.

> Ja mam pytania z innych pozycji, czy mogłabyś mi odpowiedzieć?

Tak - twoja pozycja mi odpowiada. smile

> Jak widzisz rolę Krzaklewskiego w AWS-ie ?
        > Co sądzisz o polityce kadrowej Buzka - ze szczególnym uwzględnieniem powołania
        > Iwanickiego na ministra?
        > Jak widzisz rolę Buzka w rozpadzie AWS-u? Chodzi mi o ten okres po wyborach
        > prezydenckich, gdy Płażyński z Rokitą rozprowadzali AWS.
        >
        > Byłoby nie fair gdybym nie przedstawił swojego punktu widzenia.
        > 1. Krzaklewski konsekwentnie niszczony przez Urbana, UW-u, wyborczą nie mówiąc
        > o postkomunistach. Dzięki niemu powstał AWS, i stał się głównym wrogiem układu.
        > Plan powiódł się doskonale, pojęcie kozła ofiarnego można na jego przykładzie
        > omawiać.

Uważam, że to tylko próby zaszczucia, zniszczenia przez sfrustrowanych
        zwolenników nowej partii pn.SLD - sprawa Pana Mariana Krzaklewskiego jest otwarta.
        M.Krzaklewski nie zrobił niczego złego. Te zarzuty stawiane też na Forum, o
        kierowaniu Rządem z tylnego siedzenia - to przecież absurdy. Rząd musi mieć
        zaplecze i stąd wymóg bezpośredniej współpracy obu wymienionych Panów. "Zarzut
        kierowania z tylnego siedzenia" postawił szef malutkiego brata - siedzącego
        notabene z przodu - i próbujący wyrwać kierownicę a gdy samochód skręcił to
        ewakuował się do ... Albo te zarzuty że jest za "ładny"?. Sądzę, że ten grzech
        pierworodny (konsolidację obozu posierpniowego)zidentyfikowałeś znakomicie.

> 2. Uważam, że Buzek był nielojalny w stosunku do Krzaklewskiego.

Nie - ja tak nie sądzę wyczuwam, że pomiędzy tymi Panami istnieje więż wspólnego
        losu - która powstała w toku walki w latach 80tych. To bardzo trwałe więzi.
        To są ludzie ideowi i przedkładają sprawy kraju nad własne ambicje.

> 3. Krzaklewskiego zabrakło - AWS się rozpadł.

Parcie było odśrodkowe - walka o władzę, sadzę że Płazynski wykazał się brakiem
        dalekowzroczności politycznej, a J.Rokita też miał nadzieję na awans. No cóż
        osobista kariera rzecz wazna, bliższa koszula ciału.

> 4. Buzka zawsze przygarnie jeżeli nie PO to UW-u. Co go wiąże z AWS-em? I czy
        > AWS w ogóle istnieje?

Ja wierzę, że J.Buzek zostanie w AWS - tak mi się wydaje. To nie jest typ
        człowieka chorągiewki.
        Polityka kadrowa - uważam, że to Premier powinien mieć nieograniczone możliwości
        aby skonstruować autorski Rząd. Ograniczenia nielojalnego w końcu koalicjanta -
        wiązały ręce Premiera w wielu sprawach, o czym niewielu zdaje się pamiętać.
        Z tego punktu widzenia akceptuję wszystkie zmiany personalne dokonane przez Pana
        Premiera. Nie wyobrażam sobie pełnienia funkcji kierowniczej z narzuconymi z
        zewnątrz podwładnymi - nie dobranymi przeze mnie.
        Co do T.Iwanickiego - to ilekroć oglądałam jego wystąpienia w tv -dziwiłam się,
        że nie pełni odpowiedzialnych funkcji. Ten wybór na ministra - przyjęłam z
        satysfakcją. Uważam, że wybór (powołanie)L.Kaczyńskiego miał podtekst polityczny.
        Jestem przeciw karze śmierci.
        Pozdrawiam.
        • Gość: bykk do jajacka IP: *.chello.pl 17.09.01, 16:01
          Jajacku!
          ~Dlaczego tak głupio klepiesz?
          Kiedyś stukałeś,że chcesz do domu,czyli Polski!
          Czemu nie zastanowisz się,że to inna Polska?!
          Czemu nie piszesz,że wyjechałeś od nas i dlaczego?
          Nie bądż taki teraz mądry!Napisz kto Cię zmusił do wyjazdu(jeżeli)!
          Siedzisz w Belgii i udajesz,że wszystko wiesz!
          Napisz nam o tym,a nie udawaj "Greka"!!!!!!!!!!!!!!
          Pozdrawiam Cię mimo
        • Gość: Hiacynt odpowiedż osobista na Odpowiedż publiczną na pytania osobiste IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 17.09.01, 22:29

> Uważam, że to tylko próby zaszczucia, zniszczenia przez sfrustrowanych
          > zwolenników nowej partii pn.SLD - sprawa Pana Mariana Krzaklewskiego jest otwar
          > ta.
          > M.Krzaklewski nie zrobił niczego złego. Te zarzuty stawiane też na Forum, o
          > kierowaniu Rządem z tylnego siedzenia - to przecież absurdy. Rząd musi mieć
          > zaplecze i stąd wymóg bezpośredniej współpracy obu wymienionych Panów. "Zarzut
          > kierowania z tylnego siedzenia" postawił szef malutkiego brata - siedzącego
          > notabene z przodu - i próbujący wyrwać kierownicę a gdy samochód skręcił to
          > ewakuował się do ... Albo te zarzuty że jest za "ładny"?. Sądzę, że ten grzech
          > pierworodny (konsolidację obozu posierpniowego)zidentyfikowałeś znakomicie.

Jolu, to były pytania osobiste, gdyż nie miałem ochoty czytać
          listów forumowiczów plujących na Krzaklewskiego, po prostu
          na pewne tematy nie dyskutuję i tylko Twoje zdanie mnie interesowało.

> > 2. Uważam, że Buzek był nielojalny w stosunku do Krzaklewskiego.
          >
          > Nie - ja tak nie sądzę wyczuwam, że pomiędzy tymi Panami istnieje więż wspólneg
          > o losu - która powstała w toku walki w latach 80tych. To bardzo trwałe więzi.
          > To są ludzie ideowi i przedkładają sprawy kraju nad własne ambicje.

Zgadzam się jeżeli chodzi o osobiste przymioty obydwu, ale w pewnym momencie
          Buzek uwierzył w swoją gwiazdę, i wtedy ulegał Płażyńskiemu i Rokicie
          .
          > Co do T.Iwanickiego - to ilekroć oglądałam jego wystąpienia w tv -dziwiłam się,
          > że nie pełni odpowiedzialnych funkcji. Ten wybór na ministra - przyjęłam z
          > satysfakcją. Uważam, że wybór (powołanie)L.Kaczyńskiego miał podtekst polityczn
          > y.

I tu różnimy się i to bardzo. Nie zamierzam pytać się Ciebie, co wiesz o
          Iwanickim, ale równie dobrze mogłabyś się dziwić, że Wachowski nie pełni
          odpowiedzilnych funkcji. Inwigilacja prawicy nas różni. Tobie bliżej do
          Milczanowskiego, Wachowskiego, Cebuli i Miodowicza, a mnie do Kaczyńskiego,
          Olszewskiego.
          Pozdrawiam serdecznie - tylko Miodowicz jeszcze przez PO się załapie.
          Ta jedna odpowiedż, za wszystkie wystarczyła.
          • Gość: jolka Re: odpowiedż Hiacyntowi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 20:33
            Gość portalu: Hiacynt napisał:
            >
            > I tu różnimy się i to bardzo. Nie zamierzam pytać się Ciebie, co wiesz o
            > Iwanickim, ale równie dobrze mogłabyś się dziwić, że Wachowski nie pełni
            > odpowiedzilnych funkcji. Inwigilacja prawicy nas różni. Tobie bliżej do
            > Milczanowskiego, Wachowskiego, Cebuli i Miodowicza, a mnie do Kaczyńskiego,
            > Olszewskiego - tylko Miodowicz jeszcze przez PO się załapie.

Szanowny Jacku!
            Bliżej mi faktycznie (nie tylko terytorialnie)do S.Milczanowskiego.
            Co doWachowskiego, Cebuli i Miodowicza - to się nie wypowiadałam - i nie
            powinieneś mi przypisywać tychże bliskości.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Hiacynt Re: odpowiedż Joli IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 20:41

> Gość portalu: Hiacynt napisał:
              > >
              > > I tu różnimy się i to bardzo. Nie zamierzam pytać się Ciebie, co wiesz o
              > > Iwanickim, ale równie dobrze mogłabyś się dziwić, że Wachowski nie pełni
              > > odpowiedzilnych funkcji. Inwigilacja prawicy nas różni. Tobie bliżej do
              > > Milczanowskiego, Wachowskiego, Cebuli i Miodowicza, a mnie do Kaczyńskiego
              > ,
              > > Olszewskiego - tylko Miodowicz jeszcze przez PO się załapie.
              >
              > Szanowny Jacku!
              > Bliżej mi faktycznie (nie tylko terytorialnie)do S.Milczanowskiego.
              > Co doWachowskiego, Cebuli i Miodowicza - to się nie wypowiadałam - i nie
              > powinieneś mi przypisywać tychże bliskości.
              > Pozdrawiam.

Jolu, wiem, że się nie wypowiadałaś, ale moja wiedza skłoniła mnie
              do tego bym tak ujął. Po prostu tak mi daleko do Iwanickiego, jak do
              Wachowskiego, i chciałem byś to tak odczytała. Po prostu bardzo daleko i moja
              wiedza mnie do tego upoważnia. Chciałem Tobie w ten sposób tę dalekość moją
              przybliżyć.Niestety forum się na nadaje do bardziej wnikliwej dyskusji.
              Serdecznie pozdrawiam Jacek
    • Gość: Ryszard Pies z kulawą nogą nie będzie wdzięczny... IP: *.pl 19.09.01, 21:14
      ...bo nie ma za co. Co do mnie, to mam nadzieję, że zwycięstwo SLD będzie na
      tyle przekonywujące, że politycy prawicy podzielą się na dwie grupy:
      - tych, którzy byli po prostu nieudolni, odejdą i nikt o nich pamiętać nie
      będzie. Być może znajdą jakieś zajęcie w wyuczonych zawodach (przykład: Jerzy
      Buzek; a propos, skąd ta tytułomania? co ma wspólnego tytuł naukowy profesora z
      działalnością na stanowisku premiera?).
      - tych, którzy się nakradli albo dopuścili innych tego rodzaju czynów - tych
      powinno czekać śledztwo i ława oskarżonych (np. zasłużył sobie na to
      Milczanowski - autor prowokacji skierowanej przeciwko Oleksemu - i różnego
      rodzaju uop-ki).
      Jolce życzę zaś, żeby przejrzała na oczy i jeżeli już nie może żyć bez prawicy,
      to skierowała wzrok na Platformę Obywatelską. Ci przynajmniej traktują kobiety
      jak ludzi, a nie rodzaj sprzętu kuchennego do postawienia między lodówką a
      zmywarką.
      • Gość: Hiacynt do Ryszarda o frakcji Unii Wolności IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 21:20

> ...bo nie ma za co. Co do mnie, to mam nadzieję, że zwycięstwo SLD będzie na
        > tyle przekonywujące, że politycy prawicy podzielą się na dwie grupy:
        > - tych, którzy byli po prostu nieudolni, odejdą i nikt o nich pamiętać nie
        > będzie. Być może znajdą jakieś zajęcie w wyuczonych zawodach (przykład: Jerzy
        > Buzek; a propos, skąd ta tytułomania? co ma wspólnego tytuł naukowy profesora z
        >
        > działalnością na stanowisku premiera?).
        > - tych, którzy się nakradli albo dopuścili innych tego rodzaju czynów - tych
        > powinno czekać śledztwo i ława oskarżonych (np. zasłużył sobie na to
        > Milczanowski - autor prowokacji skierowanej przeciwko Oleksemu - i różnego
        > rodzaju uop-ki).
        > Jolce życzę zaś, żeby przejrzała na oczy i jeżeli już nie może żyć bez prawicy,
        >
        > to skierowała wzrok na Platformę Obywatelską. Ci przynajmniej traktują kobiety
        > jak ludzi, a nie rodzaj sprzętu kuchennego do postawienia między lodówką a
        > zmywarką.

Nie sądzę Ryszardzie, by frakcję Unii Wolności można nazywać prawicą.
        Ostatniego zdania nie rozumiem, mógłbyś rozwinąć.
        • Gość: Ryszard Re: do Ryszarda o frakcji Unii Wolności IP: *.pl 19.09.01, 21:49
          Mówiąc o prawicy, mam na myśli obóz solidarnościowy. To oczywiście
          uproszczenie, ale nie większe, niż kiedy o niektórych ludziach SLD (Kaczmarek,
          Belka, Jagieliński) mówimy jako o lewicy.
          Co do ostatniego zdania - no niestety jest tak, że ugrupowanie premiera Buzka z
          najwyższą niechęcią traktuje kobiety jako ludzi. Jeżeli już, to jako część
          rodziny, służącą do rodzenia i wychowywania dzieci. Przykłady: restrykcyjna
          ustawa antyaborcyjna, godząca przede wszystkim w kobiety, polityka tzw.
          "prorodzinna", czyli preferująca rodziny wielodzietne, na zasadzie "matka
          siedzi w domu z szóstką potomstwa", walka z edukacją seksualną w szkołach, co
          znowuż godzi w kobiety, bo dziewczyny uczy się (jeżeli już się uczą) w szkole o
          "cudzie miłości", a nie o prezerwatywach, a kiedy dziewczyna zachodzi w ciążę,
          to zazwyczaj nastoletni tatuś odpływa w siną dal, itp., itd.
      • Gość: jolka Re: Do Ryszarda o wdzięczności i nie tylko IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 22:36

a propos, skąd ta tytułomania ?

To stary zwyczaj, nie wiem czy pamiętasz Rysiu ! Był kiedyś nie premier ale chyba
        przewodniczący Rady Państwa też tak mówiono prof. H.Jabłoński - wtedy nie raziło
        może było mniej profesorów.

> Jolce życzę zaś, żeby przejrzała na oczy i jeżeli już nie może żyć bez
        prawicy, to skierowała wzrok na Platformę Obywatelską. Ci przynajmniej traktują
        kobiety jak ludzi, a nie rodzaj sprzętu kuchennego do postawienia między lodówką
        a zmywarką.

Na wzrok nie narzekam jak większość Polaków cierpię na astygmatyzm i nic poza
        tym. Potrzebna jest równowaga - nie można utykac na jedną nogę. Był ktoś kto
        wspierał lewą nogę. Dlaczego "lewa noga" - taka niewdzięczna i bezwzględna ? w
        dążeniu do władzy ? smile.
        PO - też mi się podoba zwłaszcza D.Tusk - ale nie można stracić głosów AWSP - bo
        rachunek się nie zgodzi.smile
        Ryszardzie! Jesli Ty jesteś tym samym który okazał mi szacunek za "niezrozumiałą
        lecz godną podziwu lojalność" - to odwdzięczam Ci się najmilszym uśmiechem smile.
        Znam swoją wartość i nie pozwalam się żle traktować nie tylko jako człowiek ale
        przede wszystkim jako kobieta.
        Co do ocen obozu posierpniowego - porozmawiamy mam nadzieję na tym Forum za jakiś
        czas, na tle dokonań nowych władców.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Jacek Re: Przepraszam ze wtrace IP: *.kabel.telenet.be 19.09.01, 22:58
          Jak pisala Jola mam nadzieje ,ze porozmawiamy na forum o dokonaniach obozu
          posierpniowego.smile)
          Beda mam nadzieje jakies procesy ,moze Milczanowskiemu dobiora sie do tylka.
          • Gość: jolka Re: Wybaczam Ci ze sie znowu wtrącasz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 23:33
            Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Jak pisala Jola mam nadzieje ,ze porozmawiamy na forum o dokonaniach obozu
            > posierpniowego.smile)
            > Beda mam nadzieje jakies procesy ,moze Milczanowskiemu dobiora sie do tylka.

Jajacku ! zmieniłes nicka ? Kochanie nie bądz taki monotematyczny. smile Starzy-
            Nowi też zasługują na dyskusję - już sobie ostrzę ołówek.smile
            Pan S.Milczanowski jest jednym z wytrawniejszych prawników - możesz sobie
            pomarzyć - jemu nikt krzywdy nie zrobi, bo za co ?
            Pozdrawiam Cię zadowolona.
            • Gość: Hiacynt do Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 23:41

> Pan S.Milczanowski jest jednym z wytrawniejszych prawników - możesz sobie
              > pomarzyć - jemu nikt krzywdy nie zrobi, bo za co ?

Napiszę Ci za co, jak lewicę wykończysz i będziesz osłabiona smile.
              • Gość: jolka Re: do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 23:49
                Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> > Pan S.Milczanowski jest jednym z wytrawniejszych prawników - możesz sobie
                > > pomarzyć - jemu nikt krzywdy nie zrobi, bo za co ?
                >
                > Napiszę Ci za co, jak lewicę wykończysz i będziesz osłabiona smile.

Hiacynt! Zbieraj siły lepiej na Borsuka. Bo on Ci albo Tobie godny przeciwnik - a
                To co masz do powiedzenia - to nie zadna tajemnica już nie raz i nie dwa mówiłeś.
                Czyżby zasada G. - kłamstwo im częściej powtarzane itd.
                Zeby twoje słowo ciałem sie stało. - a pro po lewicy.smile
                Pozdrawiam zasypiając.
        • Gość: Ryszard Re: Do Ryszarda o wdzięczności i nie tylko IP: *.tele2.pl 20.09.01, 10:28

Tak, to ten sam Ryszard. Dziękuję za uśmiech.
          Przechodząc do spraw poważniejszych - uważam, że błędne (choć rozumiem, że
          wygodne dla AWS-u) jest mówienie o "potrzebie równowagi". To trochę tak, jakby
          powiedzieć, że skoro większość ludzi pracuje porządnie, to dla równowagi powinno
          się premiować obiboków. Poza tym ludzie prawicy obsadzili sporo kluczowych
          stanowisk (z których są praktycznie nieusuwalni) - NIK, Trybunał Konstytucyjny,
          Rzecznik Praw Obywatelskich, Rada Polityki Pieniężnej itd. Nie ma obawy - monopol
          władzy nam nie grozi. Zresztą, wybory dopiero przed nami, zobaczymy, jaki będzie
          wynik SLD i czy będzie koalicja, czy nie, i jaka.
          Jeszcze co do tytułów; masz rację z Jabłońskim, ale jednak jakoś mnie to razi. Co
          innego mówić "profesor Balcerowicz" bo ten jest profesorem ekonomii, co ma
          bezpośredni związek z pełnioną funkcją prezesa NBP, a co innego znaczy dla J.
          Buzka, który jest chemikiem. Nie mówimy przecież "prof. Jaskiernia, dr
          Krzaklewski, dr Wałęsa (to ostatnie - śmieszne, ale przecież prawdziwe)". Był
          taki rysunek Mleczki: facet się komuś przedstawia i mówi: "Jestem magister, dla
          przyjaciół Megi".

Pozdrawiam
          • Gość: jolka Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 20:28
            > Jeszcze co do tytułów; masz rację z Jabłońskim, ale jednak jakoś mnie to razi.
            > Co
            > innego mówić "profesor Balcerowicz" bo ten jest profesorem ekonomii, co ma
            > bezpośredni związek z pełnioną funkcją prezesa NBP, a co innego znaczy dla J.
            > Buzka, który jest chemikiem. Nie mówimy przecież "prof. Jaskiernia, dr
            > Krzaklewski, dr Wałęsa (to ostatnie - śmieszne, ale przecież prawdziwe)".

Profesor chemii J.Buzek wygrał debatę w Radiu Zet pt. "Prawy do lewego" z mgr
            politologii (chyba)L.Milerem stosunkiem głosów 57 do 43.
            Rysiu ! Co powinien według Ciebie zrobić kandydat na Premiera w tym stanie
            rzeczy.? smile
            Pozdrawiam.

• civic_vtec Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 21.09.01, 20:39
              Jolu, gratulacje za takie przynajmniej zwyciestwo. To na otarcie łez - przykre,
              ale prawdziwe jak zycie.
              Skad taki wynik? (zakladam, ze byl to wynik glosowania sluchaczy)
              Moim skromnym zdaniem zwolennicy SLD odpuscili sobie te debate. Nie jest im
              potrzebna, bo i tak juz wiedza co i jak. Z kolei wielbiciele AWSP i czaru Pana
              Profesora zgromadzili sie przy odbiornikach szukajac wsparcia i otuchy. Nie
              wierze w to, ze ci milczacy poswiecili swoj czas na sluchanie, a tym bardziej
              na glosowanie. Wniosek: ten sondaz nie jest wiarygodny jako prognoza
              przedwyborcza. Przykro mi, bo wolalbym widziec rzeczywiste zwyciestwo swiatlego
              uczonego i intelektualisty (?) nad partyjnym demagogiem (?). Moje sympatie w
              tym wypadku troche bardziej z prawej - moze zgodnie z wynikiem tej debaty?

Pozdrawiam - vtec
              • Gość: jolka Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 20:48
                civic_vtec napisał(a):

> Jolu, gratulacje za takie przynajmniej zwyciestwo. To na otarcie łez - przykre,
                > ale prawdziwe jak zycie.
                > Skad taki wynik? (zakladam, ze byl to wynik glosowania sluchaczy)
                > Moim skromnym zdaniem zwolennicy SLD odpuscili sobie te debate. Nie jest im
                > potrzebna, bo i tak juz wiedza co i jak. Z kolei wielbiciele AWSP i czaru Pana
                > Profesora zgromadzili sie przy odbiornikach szukajac wsparcia i otuchy. Nie
                > wierze w to, ze ci milczacy poswiecili swoj czas na sluchanie, a tym bardziej
                > na glosowanie. Wniosek: ten sondaz nie jest wiarygodny jako prognoza
                > przedwyborcza. Przykro mi, bo wolalbym widziec rzeczywiste zwyciestwo swiatlego
                > uczonego i intelektualisty (?) nad partyjnym demagogiem (?). Moje sympatie w
                > tym wypadku troche bardziej z prawej - moze zgodnie z wynikiem tej debaty?
                >
                Głosowało 16 000 osób moim zdaniem byli to zwolennicy róznych partii nie tylko
                AWSP - dla mnie to jest przedsmak sytuacji powyborczej tak jak wyżej wspomniałam
                80% będzie przeciw SLD, ale to nie jest ani budujące ani napawające optymizmem.
                Zdaje mi się Vtecu, że trochę demonizujesz ewentualny fakt nie wejścia AWSP do
                Sejmu, ja na przykładzie A.Olechowskiego który poprostu nie kandyduje do Sejmu
                ani Senatu ; uważam, że to nie będzie żadna tragedia dla AWSP. Natomiast
                wolałabym aby w Sejmie były obie partie UW i AWS - posiadające kompetencje i
                doświadczenie do pełnienia funkcji konstruktywnej opozycji.
                Pozdrawiam.
                • civic_vtec Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 21.09.01, 21:39
                  I bardzo ladnie ujelas to w ostatnim zdaniu. UW i AWSP jako swiadoma,
                  konstruktywna i praworzadna opozycja - bo wiedza jak to robic. Troche naiwnosci
                  nie zaszkodzi.
                  Szkoda jednak, ze nie potrafia wiecej sad
                  • Gość: jolka Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 22:10
                    civic_vtec napisał(a):

> I bardzo ladnie ujelas to w ostatnim zdaniu. UW i AWSP jako swiadoma,
                    > konstruktywna i praworzadna opozycja - bo wiedza jak to robic. Troche
                    naiwnosci nie zaszkodzi.
                    > Szkoda jednak, ze nie potrafia wiecej sad

Oj Vtecu my chyba po przeciwnych stronach jesteśmy - dopiero mi się oczy
                    otworzyły.smile. Może Ty za daleko mieszkasz miły ?
                    Bądż dobrej myśli to tylko jeszcze jeden dzień. VVVVV
                    Pozdr. mimo
            • Gość: Ryszard Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 IP: *.pl 21.09.01, 22:14

> Gość portalu: Ryszard napisał(a):
              > > Jeszcze co do tytułów; masz rację z Jabłońskim, ale jednak jakoś mnie to r
              > azi.
              > > Co
              > > innego mówić "profesor Balcerowicz" bo ten jest profesorem ekonomii, co ma
              >
              > > bezpośredni związek z pełnioną funkcją prezesa NBP, a co innego znaczy dla
              > J.
              > > Buzka, który jest chemikiem. Nie mówimy przecież "prof. Jaskiernia, dr
              > > Krzaklewski, dr Wałęsa (to ostatnie - śmieszne, ale przecież prawdziwe)".
              >
              > Profesor chemii J.Buzek wygrał debatę w Radiu Zet pt. "Prawy do lewego" z mgr
              > politologii (chyba)L.Milerem stosunkiem głosów 57 do 43.
              > Rysiu ! Co powinien według Ciebie zrobić kandydat na Premiera w tym stanie
              > rzeczy.? smile
              > Pozdrawiam.
              >

Wygrać wybory! Notabene, debaty nie słuchałem na żywo, przeczytałem jej zapis na
              stronie internetowej Radia Zet. Moim zdaniem, wypowiedzi Buzka były żałosne. Ten
              człowiek kompletnie oderwał się od rzeczywistości i nadal żyje w przekonaniu, że
              cztery reformy to nie tylko jest coś, co trzeba było zrobić (taki punkt widzenia
              od biedy mógłbym zrozumieć), ale też coś, za co naród powinien AWS wielbić.
              Przypominało mi to trochę Gomułkę w 1970, który przekonywał ponoć, że chociaż
              mięso zdrożało, to lokomotywy staniały, więc per saldo jest OK.
              • Gość: jolka Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 22:32
                Jolka napisała :
                > > Profesor chemii J.Buzek wygrał debatę w Radiu Zet pt. "Prawy do lewego" z
                > mgr politologii (chyba)L.Milerem stosunkiem głosów 57 do 43.
                > > Rysiu ! Co powinien według Ciebie zrobić kandydat na Premiera w tym stanie
                > > rzeczy.? smile
                > >
                > Wygrać wybory! Notabene, debaty nie słuchałem na żywo, przeczytałem jej zapis n
                > a stronie internetowej Radia Zet. Moim zdaniem, wypowiedzi Buzka były żałosne.
                Ten człowiek kompletnie oderwał się od rzeczywistości i nadal żyje w
                przekonaniu, że cztery reformy to nie tylko jest coś, co trzeba było zrobić (taki
                punkt widzenia od biedy mógłbym zrozumieć), ale też coś, za co naród powinien AWS
                wielbić.
                > Przypominało mi to trochę Gomułkę w 1970, który przekonywał ponoć, że chociaż
                > mięso zdrożało, to lokomotywy staniały, więc per saldo jest OK.

No tak tak Rysiaczku ale ja nie pytałam o Premiera Buzka tylko no już Ci wprost
                przypomnę pytanie : Co powinien zrobić L.Miller - bo tam u góry to pisałeś ..
                I Ty masz tylko jeden głos a tam była pzrewaga 57-43 tj 14 pkt proc. z 16000 tj
                2240 głosów ; chyba sporo jak sądzisz ?
                Jak nie chcesz nie odpowiadaj.smile
                Pozdrawiam bardzo wesoło.
                • Gość: Ryszard Re: Debata intelektualna prof.J.Buzka i mgr L.Millera 57 : 43 IP: *.pl 21.09.01, 22:43
                  Nie bardzo rozumiem pytania. Miller swoje zrobił w kampanii, którą SLD
                  poprowadził chyba dobrze. I mam nadzieję, że będzie premierem i to premierem
                  dobrym. A że słuchacze (bo to o słuchaczy, jak rozumiem, chodzi) lepiej ocenili
                  Jerzego Buzka? Za to wyborcy lepiej ocenią Leszka Millera! Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka