Dodaj do ulubionych

BIAŁA RASA JEST LEPSZA !!!!!!!

IP: *.echostar.pl 20.08.02, 14:01
Jak donoszą naukowcy, badania dowiodły wyższości BIAŁEJ RASY.

Średdnia ilość znoszonych jajek przez nioski rasy BIAŁEJ
jest wyższa o 24 sztuki rocznie niż rasy czarnej i o
36 niż rasy brązowej.

BIAŁA RASA górą ...................
Obserwuj wątek
    • Gość: snajper JAK ŚMIESZ, RASISTO !!!!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 20.08.02, 15:26
      Gość portalu: XXL napisał(a):

> Jak donoszą naukowcy, badania dowiodły wyższości BIAŁEJ RASY.
      > Średdnia ilość znoszonych jajek przez nioski rasy BIAŁEJ
      > jest wyższa o 24 sztuki rocznie niż rasy czarnej i o
      > 36 niż rasy brązowej.
      >
      > BIAŁA RASA górą ...................

Badania były tendencyjne, bo przeprowadzali je BIALI naukowcy.

PRECZ Z RASAIZMEM !!! KAŻDA KURA JEST TAK SAMO WARTOŚCIOWA !!!
      • letalin Re: Moja wyższość 20.08.02, 15:49
        A ja jestem światłym człowiekiem i p*****e jakiej rasy jest kura którą zabito
        na moje zlecenie...
    • v.c Szokujace 20.08.02, 15:53

> Jak donoszą naukowcy, badania dowiodły wyższości BIAŁEJ RASY.
      >
      > Średdnia ilość znoszonych jajek przez nioski rasy BIAŁEJ
      > jest wyższa o 24 sztuki rocznie niż rasy czarnej i o
      > 36 niż rasy brązowej.
      >
      > BIAŁA RASA górą ...................

A ja nie wiedzialem ze my jaja skladamy????????????????????
      Kto na nich siedzi?????????????
      Szokujace!
    • Gość: doku Biali wydajniej wytwarzają witaminę D IP: *.mofnet.gov.pl 20.08.02, 15:56
      • Gość: snajper Za to czarni nie muszą się opalać !!! (n/t) IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 20.08.02, 17:04
        • Gość: XXL Na rożnie wszystkie kury są równe !!! (no txt) IP: *.echostar.pl 20.08.02, 17:07
          • eliot Ale niektóre są bardziej opalone...;-))) (nt) 20.08.02, 17:12

• Gość: snajper Re: Na rożnie wszystkie kury są równe ??? IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 20.08.02, 17:43
            No wiesz !!! To tak, jakbyś powiedział, że na plaży nudystów wszystkie kobiety
            są takie same. Nieprawda. Jedne są tłuściejsze, inne chudsze. Jedne są
            kościste, inne pulchne. Jedne mają grube udka, inne chude. Jedne mają chrupiącą
            skórkę, inne ciągnącą. To oczywiście o kurach. smile))))

Pozdrawiam. smile))))
            • Gość: XXL Re: Na rożnie wszystkie kury są równe ??? IP: *.echostar.pl 20.08.02, 17:55
              No wiesz !!!!
              My tu o JAJACH mówimy, poważne sprawy.

A ty o skórkach z kurki .......
              • wojcd Re: Na rożnie wszystkie kury są równe ??? 20.08.02, 18:01
                Kury wszystkich krajow laczcie!!!!
                Ktos tu rasizm uprawia. A fe...
                • Gość: XXL Re: Na rożnie wszystkie kury są równe ??? IP: *.echostar.pl 20.08.02, 18:04
                  wojcd napisał:

> Kury wszystkich krajow laczcie!!!!
                  > Ktos tu rasizm uprawia. A fe...

Oho, zwolennik kórnika, kurzej komuny ...........
                  • wojcd Re: Na rożnie wszystkie kury są równe ??? 20.08.02, 18:08
                    > Oho, zwolennik kórnika, kurzej komuny ...........

A co mam wolna wole. Bede bronil w dni parzyste kury biale, a w nieparzyste niebiale. No i kto mi zabroni. No kto?
                    Wojciech
                    • Gość: XXL Re: Na rożnie wszystkie kury są równe ??? IP: *.echostar.pl 21.08.02, 01:16
                      wojcd napisał:

> A co mam wolna wole.Bede bronil w dni parzyste kury biale, a w nieparzyste nie
                      > biale. No i kto mi zabroni. No kto?

Kogut bracie.
                      Ten I sekretarz kumitetu komuny kórnikowej.
                      On wiele może.......
        • Gość: doku Ależ muszą, właśnie dla witaminy D IP: *.mofnet.gov.pl 21.08.02, 11:15
          • Gość: snajper Re: Ależ muszą, właśnie dla witaminy D IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 21.08.02, 14:57
            No, może. Ale dla opalenizny nie muszą. Zawsze to jeden powód mniej. wink)) A w
            nocy są mniej widoczni, co im też przewagę zapewnia. I jako ofiarom, bo schować
            i uciec łatwiej się mogą, i jako napastnikom, zaskoczenie napadniętgo im
            zapewniając. Czarni górą !!! smile))

Pozdrawiam.
    • Gość: śmiewca Niby równe są rasy, ale bantamki najpiękniejsze! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.08.02, 15:18
      • Gość: snajper Re: Niby równe są rasy, ale bantamki najpiękniejs IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 21.08.02, 15:44
        Może i są. Tylko co to takiego ? smile)) Bantamki ? A może Batmanki ?

Pozdrawiam.
        • Gość: Śmiewca Czy leci z nami ornitolog lub zootechnik, ha? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.08.02, 15:51
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Może i są. Tylko co to takiego ? smile)) Bantamki ? A może Batmanki ?
          >
          > Pozdrawiam.

Śm. Wiem, ale nie powiem! B A N T A M K I są piekne.
          • Gość: snajper Bez łaski !!!! ;))) IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 22.08.02, 15:16
            Gość portalu: Śmiewca napisał(a):

> Gość portalu: snajper napisał(a):
            >
            > > Może i są. Tylko co to takiego ? smile)) Bantamki ? A może Batmanki ?
            >
            > Śm. Wiem, ale nie powiem! B A N T A M K I są piekne.

Bantamki, rasa karłowatych kur ozdobnych, tzw. karzełków ozdobnych, zaliczana
            do najstarszych ras kur, wywodząca się z Japonii. Nazwa pochodzi prawdopodobnie
            od portu Bantam (ob. Banten) na Jawie. Dzięki hodowcom japońskim i europejskim
            rasa osiągnęła wysoki poziom uszlachetnienia i doskonałości estetycznej.

Bantamki są amatorsko hodowane na całym świecie. Charakteryzują się swobodnie
            opuszczonymi skrzydłami i wypiętą piersią, co nadaje im śmiały, wyzywający
            wygląd. Kogut ma krótki, zaokrąglony tułów i małą głowę, ozdobioną czerwonym,
            różyczkowatym, delikatnie ząbkowanym, pełnym grzebieniem. Oczy od
            ciemnobrunatnych do pomarańczowych i czerwonych (w zależności od odmiany
            barwnej). Policzki czerwone, nieopierzone, gładkie, zausznice duże, okrągłe,
            białe, dzwonki okrągłe, czerwone, kark i plecy pokryte obfitą grzywą. Ogon
            długi i szeroki, łukowato wygięty. Kogut osiąga wagę 0,6 kg, kura - 0,5 kg.

W obrębie rasy wyhodowano wiele odmian barwnych: gronostajowe (czarno-białe),
            czarno-białe (pstre), białe, jarzębiate, żółte, niebieskie i porcelanowe.

• Gość: ania Re: Bez łaski !!!! ;))) IP: *.acn.waw.pl 23.08.02, 01:46
              Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: Śmiewca napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: snajper napisał(a):
              > >
              > > > Może i są. Tylko co to takiego ? smile)) Bantamki ? A może Batmanki ?
              > >
              > > Śm. Wiem, ale nie powiem! B A N T A M K I są piekne.
              >
              > Bantamki, rasa karłowatych kur ozdobnych, tzw. karzełków ozdobnych, zaliczana
              > do najstarszych ras kur, wywodząca się z Japonii. Nazwa pochodzi
              prawdopodobnie
              >
              > od portu Bantam (ob. Banten) na Jawie. Dzięki hodowcom japońskim i
              europejskim
              > rasa osiągnęła wysoki poziom uszlachetnienia i doskonałości estetycznej.
              >
              > Bantamki są amatorsko hodowane na całym świecie. Charakteryzują się swobodnie
              > opuszczonymi skrzydłami i wypiętą piersią, co nadaje im śmiały, wyzywający
              > wygląd. Kogut ma krótki, zaokrąglony tułów i małą głowę, ozdobioną czerwonym,
              > różyczkowatym, delikatnie ząbkowanym, pełnym grzebieniem. Oczy od
              > ciemnobrunatnych do pomarańczowych i czerwonych (w zależności od odmiany
              > barwnej). Policzki czerwone, nieopierzone, gładkie, zausznice duże, okrągłe,
              > białe, dzwonki okrągłe, czerwone, kark i plecy pokryte obfitą grzywą. Ogon
              > długi i szeroki, łukowato wygięty. Kogut osiąga wagę 0,6 kg, kura - 0,5 kg.
              >
              > W obrębie rasy wyhodowano wiele odmian barwnych: gronostajowe (czarno-białe),
              > czarno-białe (pstre), białe, jarzębiate, żółte, niebieskie i porcelanowe.

Czy porcelanowe nie tluka sie szybko?
              >
              • Gość: XXL Re: Bez łaski !!!! ;))) IP: *.echostar.pl 23.08.02, 23:36
                Gość portalu: ania napisał(a):

>>W obrębie rasy wyhodowano wiele odmian barwnych: gronostajowe (czarno-białe),
                > > czarno-białe (pstre), białe, jarzębiate, żółte, niebieskie i porcelanowe.
                >
                > Czy porcelanowe nie tluka sie szybko?

Jaja pewnie tak.........
                • Gość: śmiewca O.K.,snajper!Wiedzy nigdy za dużo.Rasizm?Taki tak! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.08.02, 07:25
                  Bantamki są jak Balijki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka