Dodaj do ulubionych

Walka z korupcją

18.11.05, 07:18
Dobrze Ado.Będę jedynie krytykował posunięcia rządu.Te posunięcia,
którymi czuje się zaniepokojony, bo prawdę mówiąc 'zamiatanie' nowego
rządu w ogóle mnie nie niepokoi, tylko znając zycie wiem,że w przypadku
tak totalnej władzy jaka miało SLD,niejeden nie oprze się pokusie.

Przytaczam fragment artykułu z GW.Jak na razie nic o tym nie piszą w
Gazecie Prawnej, ale gdy tylko tam cos sie pojawi , to pewnikiem dokleję

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3020418.html
Sejm poprzedniej kadencji przymierzał się do wprowadzenia i tam obowiązku konkursów. PiS to popierało, ale projekt zawierającej stosowne zapisy noweli ustawy o prywatyzacji i komercjalizacji nie przeszedł z innych powodów. Kazimierz Marcinkiewicz, ówczesny sprawozdawca projektu, wyraził wtedy żal, że przepadł. Zapewniał, że nowy Sejm do niego wróci.

I rząd - jak się dowiadujemy - wysłał już do Sejmu projekt nowelizacji. Posłowie mają się nią zająć na najbliższym posiedzeniu. W projekcie brak jednak zapisu o konkursach dla prezesów.

Zniknęły też inne ważne zapisy - dotyczące już wszystkich spółek skarbu państwa.

Przede wszystkim - że prezes państwowej spółki musi mieć zgodę rady nadzorczej na umowę sponsoringową, darowizny albo umorzenie długu przekraczającego 5 tys. euro.

Takich reguł dziś nie ma w przepisach, a wiadomo, że darowizny i sponsoring to najłatwiejszy sposób wypompowanie pieniędzy z firmy.

Zniknął też wymóg, że minister skarbu poda do publicznej wiadomości składy rad nadzorczych spółek państwowych, a także szczegóły transakcji prywatyzacyjnych.

Nie ma też zapisu, że rząd w rozporządzeniu określi warunki, jakie ma spełniać kandydat na prezesa.

Wczoraj nikt nie potrafił nam wytłumaczyć, skąd te zmiany. Wiceminister skarbu Michał Stępniewski był zaskoczony brakiem przepisów o konkursach. Sądził, że do Sejmu trafił ten sam projekt nowelizacji z zeszłej kadencji.

- Nowy minister skarbu polecił swoim urzędnikom, aby przyjrzeli się tej nowelizacji i zaproponowali do niej uzupełnienia - powiedział nam Marcin Przychocki, zastępca dyrektora departamentu prawnego resortu skarbu. Jego zdaniem projekt ustawy, która trafiła do Sejmu, przyjął jeszcze rząd Belki, a rząd Marcinkiewicza go tylko zaakceptował i wysłał do parlamentu.

Rzecznik rządu Konrad Ciesiołkiewicz zapewniał wczoraj "Gazetę", że rząd przygotuje autopoprawkę do projektu, w której będzie mowa o konkursach i kontrolowaniu finansów spółek.

Przypomne jedynie ,że PiS był za pozostawieniem w rękach Skarbu Państwa ponad
setki spółek.Zobaczymy jakie beda autopoprawki, ale jak na razie mamy dwie
możliwości.Albo rząd Marcinkiewicza powtórzył manewr z expose premiera i po
prostu bezmyślnie przesłał ustawe do zatwierdzenia, albo zrobił to celowo
i rozwiązania proponowane przez SLD bardzo mu odpowiadają.W końcu wiadomo
kto będzie decydował o obsadzeniu foteli w spółkach z udziałem Skarbu Państwa.
I tak źle i tak niedobrze.Jak tu nie krytykować Ado.

A.
Obserwuj wątek
    • lizut_maleszka _______________________wyróżnieni e od redakcji GW 18.11.05, 07:59
      Jak tu nie krytykować Ado.
      >
      > A.

Tylko i wyłącznie krytykować! Nie wzdragać się przed żadną krytyką
      TEGO PASKUDNEGO RZĄDU nawet tak absurdalną za przygotowane przez rząd SLD
      ustawy.
      Nie bawmy się w żadne 100 dni jakie dawaliśmy Oleksemu, Millerowi i Belce
      ...tu musimy "walić śmiało" od 1-go dnia, Ado.
      Żeby nie złapali oddechu - tak jak wczoraj.
      Nasz szlachetny Niesiołowski, pozyskany kilka tygodni, temu razem z Lisem nie
      dopuścili Kurskiego do wypowiedzi do końca programu.
      Nie pozwolili mu razem (Lis też choc był personalnie zaangażowany w
      zniesławienie Kurskiego) dopowiedzieć kwestii.

"Dziadek uciekł z Wermachtu i walczył w polskiej armii."

Tusk jest historykiem a żaden historyk na podstawie znanych materiałów nie
      potwierdził ani jednego z tych kłamstw Protasiewicza.

Tak właśnie nalezy robić nie dopuszczac do prawdy! Ośmieszać sam fakt, że to on
      chce znów rozpoczynać rozmowę o dziadku - by znów obrazić Tuska!

Można śmiało skrytykować rząd PiS za ustawę SLD ->

Niepotrzebny cytat:
      Nowy minister skarbu polecił swoim urzędnikom, aby przyjrzeli się tej
      nowelizacji i zaproponowali do niej uzupełnienia - powiedział nam Marcin
      Przychocki, zastępca dyrektora departamentu prawnego resortu skarbu. Jego
      zdaniem projejt ustawy, która trafiła do Sejmu, przyjął jeszcze rząd Belki, a
      rząd Marcinkiewicza go tylko zaakceptował i wysłał do parlamentu.
      • andrzejg Prawy Haszu 18.11.05, 08:06
        lizut_maleszka napisał:
        Do tego cytatu odnosi sie moja uwaga
        'Albo rząd Marcinkiewicza powtórzył manewr z expose premiera i po
        prostu bezmyślnie przesłał ustawe do zatwierdzenia'

> Niepotrzebny cytat:
        > Nowy minister skarbu polecił swoim urzędnikom, aby przyjrzeli się tej
        > nowelizacji i zaproponowali do niej uzupełnienia - powiedział nam Marcin
        > Przychocki, zastępca dyrektora departamentu prawnego resortu skarbu. Jego
        > zdaniem projejt ustawy, która trafiła do Sejmu, przyjął jeszcze rząd Belki, a
        > rząd Marcinkiewicza go tylko zaakceptował i wysłał do parlamentu.

Wprowadź chłopie cenzurę i będziesz miał święty spokój

A.
        • lizut_maleszka Lewe metody z prawym Haszem 18.11.05, 08:29
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=32143961&a=32147161
          Prawy haszu!Tak nalezy rozmawiać z haszem! Cwaniacy nie wzdragający się przed
          drwiną i kpiną, zrozumieją jaki on prawy!

Najlepszy jest atak personalny! Broń Boże merytoryczny!

Z Kurskim się udał to haszem tym bardziej!

Jak z dziadkiem co uciekł i walczył w armii polskiej a nigdzie nikt do tej
          PORY nie może znaleźć żadnego dokumentu ani na to, że uciekł ani w jakiej
          jednostce słuzył.

A Wassermana na badania psychiatryczne - gdy hasza wysyłał do psychuszki
          R7 łatwo się z nim dyskutowało.
          Cóż... tylko że Żakowskiemu wypsnęła sie w wywiadzie z Wassermanem informacja,
          która mógł znac tylko agent.
          • piq Re: Lewe metody z prawym Haszem 18.11.05, 16:52
            Są dokumenty brytyjskie na służbę dziadka Tuska w wojsku polskim na Zachodzie
            od listopada 1944. Była o tym mowa, kłamczuszku, w czasie kampanii wyborczej i
            w trakcie tej sprawy, i nikt temu nie zaprzeczył, więc są wiarygodne.

Z BBC:
            "Józef Tusk urodzony 23 marca 1907 w Gdańsku. Wcielony do Wehrmachtu między
            2.08.1944, a 12.10.1944. Służył w kampanii Kadrowej 328 Zapasowego Batalionu
            Szkolnego Grenadierów".
            Jednostka ta nigdy nie trafiła na front.
            Natomiast sam Józef Tusk już od listopada 1944 roku był żołnierzem Polskich Sił
            Zbrojnych na Zachodzie - na co wskazują informacje z archiwów brytyjskich, do
            których dotarli dziennikarze.

Ale ty wolisz to przemilczeć, bo jesteś zakochany w tym zerze moralnym Kurskim.
            Masz absolutnie zerowy poziom krytycyzmu dla swoich bożyszcząt - co nie
            świadczy najlepiej o twojej intelektualnej rzetelności.

Poza tym, panie Haszku, sam stosujesz ataki ad personam i nie masz przed tym
            żadnego oporu. Natomiast alergicznie reagujesz na każde stwierdzenie
            (czyjekolwiek), w którym ktoś się z tobą nie zgadza i uważasz to za atak
            personalny. Teraz masz na celowniku Abe tylko dlatego, że ośmieliła się
            wypowiedzieć myśl, która ci nie pasuje do własnego portretu.

Kiedy przychodzi odpowiedzieć na proste pytanie, a nie da się zdryfować, gdy
            jest niewygodne, to dostajesz gorączki.

No to powtarzam to proste pytanie: jak sobie dajesz radę w sensie MORALNYM ze
            sprawą wsadzenia lepra na stołek wicemarszałka sejmu, a wywrócenia kandydatury
            Niesiołowskiego na stołek wicemarszałka senatu? Przypominam: lepr - rosyjski
            agent, eseldowska kreatura, b. pezetperowiec, kłamca, złodziej, bandyta i
            kretyn; Niesiołowski - polski patriota, antykomunista, więziony i prześladowany
            przez ub, chrześcijański narodowiec z przekonań (czyli blisko do ciebie,
            Haszu), profesor uniwersytetu.

Proszę o prostą odpowiedź jak człowieka, bez wypisywania zamiast odpowiedzi
            tyrad przeciwko Tuskowi, platfusom, mariannie, rokicie, prywatyzacji itp.
            Proszę o zrozumiały post. Może być krótki, nawet jedno słowo, byle na temat.
            • andrzejg Re: Lewe metody z prawym Haszem 19.11.05, 04:04
              piq napisał:
              'Niesiołowski - polski patriota, antykomunista, więziony i prześladowany
              Haszu), profesor uniwersytetu.'

dodatkowo nie brał udziału w nocnej zmianie (według jego słów)
              Wszedł do gabinetu na zaproszenie, aby zaraz wyjść.Głosował przeciw
              rozwiązaniu rządu Olszewskiego (też według jego wypowiedzi)

A.
            • hasz0 _________________Tak własnie!: Lewe metody z #-em! 19.11.05, 08:01
              1)
              Radzę sobie na zasadzie symetrii opóźnionej w stosunku do Waszych metod!

Koniec odpow.

P.S.
              Kontratak mylicie z atakiem i tyle.
              Jesli Wy wierzycie nie sądom a przeciwnikom jawności to ja to rozumiem!
              Mogę ja wierzyć ---> sądowi kolezenskiemu.
              Takie migdy się nie odbyły w PO!!!!!!!!!!!!!!

Nigdy tez nie przyznaliscie mi racji na początku - gdy to ja nieprowokowany
              o tym z przekąsem pisałem. Ponieważ jestem coraz to banowany bez powodu łatwo
              się Wam dyskutuje ...gratuleje! Fajnie bronić tych co zamiatają pod dywan i
              udawac jak Wy, że nie smierdzi! A sprzataczkę wyrzucić za drzwi...

Była prowokacja podrzutka? Była "niewiedza"?
              Jest rozpaczliwe dzielenie włosa na czworo?
              Łatwo się dyskutuje gdy znikają oszczrcze posty przeciwko H
              a zostają riposty>
              Tę sama metodę stosuje PO a ja ją tylko lepiej rozumiem od Was.
              101 raz piszę to samo a Wy utwierdzacie mnie coraz to nowymi
              rzutowanymi, sprowokowanymi oskarżeniami - teraz np. już że to ja stosuję
              personalne ataki gdy to tylko o czym pisałem pokazałem PRÓBKĘ możliwości
              jak łatwo wykpić nawet wielu stosując parę chwytów z waszego repertuaru...

Wyjasn. terminu przykładem:
              Hasz: XXX jest złe.
              R7: Hasz jest be
              Hasz: R7 jest oszczercą
              AG: Haszu pogięło Cię...

2)M: stary dziadu branzowij sie
              H: nic do M cos do kogos
              Klops: tatata
              H:nic cos o Tadeuszu
              Kosciuszko: Ty taki branz sie
              H: obraz jeszcze Pulaskiego
              Pulaski: tatatat..

A propos Kurskiego i Niesiołowwskiego - gdzie jest że uciekł?
              "Kwit na wegiel"" tylko z nazwiskiem i datą i pustymi rubrykami
              ..........? gdzie nr jedn, miejsce, stopien itp pokazali to na cały ekran
              trochę krytycyzmu w Wałesy kwit też wierzycie?
              Manipulujecie ostro a ja tylko jestem krytyczny i tyle!
              • andrzejg Haszu pogięło Cię? 19.11.05, 08:20
                hasz0 napisał:
                > AG: Haszu pogięło Cię...

I to ma byc epitet?
                Chyba rzeczywiscie Cie pogięło.
                Dobrz Panie Haszu.Od tej pory bede sie zwracał bardzo elegancko.

> trochę krytycyzmu w Wałesy kwit też wierzycie?

Ależ Panie Tadeuszu.Czy ja gdzies napisałem ,że wierze w kwit?
                Kwit był potrzebny Wałęsie do rozpoczęcia rozpraw z jego oszczercami.
                Ma do tego prawo.Czy Pan mu tego prawa zabroni?

> Manipulujecie ostro a ja tylko jestem krytyczny i tyle!

Ha!
                Dowcipnis z Pana , Panie Tadeuszu

A.

P.S.
                Tak lepiej?
                • hasz0 ______________Jak sobie radzicie moralnie z faktem 19.11.05, 10:51
                  że sztab Tuska znał sprawę Wermachtu i dziadkow
                  - szczuł od wielu tygodni sztab Kaczyńskiego dziennikarzami,
                  których preferencje przeciez teraz widać jak nad dłoni!!!!!

Pytali Kurskiego od tygodni czy uruchomi tę informację!

Panowie "kryształowi" z Gazety Polskiej, z Polsatu i pani z TVP
                  oraz chyba z....(?? reszta zwróccie uwagę na rozrzut esbeckich opcji
                  politycznych!) wiedzieli wcześniej - teraz przeciez przed mikrofonami świadczą
                  wspólnie
                  - umawiając się w eterze na świadków przed sądem! Sam to słyszalem!

Świadkowie - po kilku tygodniach - umawiają sie na oczach i uszach słuchaczy...
                  Lis występuje jako SĘDZIA we własnej sprawie
                  w Polsacie "co z tą Polską" - robiąc jednostronny atak-wywiad z Kurskim
                  i Niesiołowskim!

Każdy obiektywny słuchacz musi dac wygrana Kurskiemu!

A Wy..... mnie pytacie jak JA sobie radzę z moim morale i inteligencją?

Qrcza! Andrzej tak jak ograniczasz wszystkie swe poparcia R7 do "pogięło"
                  i całkiem choc nazywasz mnie Panem udając że o to chodzi (znów manipulacja!)
                  odpowiedz z PiQiem

Czy ja kiedykolwiek w dyspucie JAKO PIERWSZY obraziłęm personalniekogokolwiek!
                  Nawet znaku pytania nie daję!
                  Haki...podenerwowanie zaczepką spoza tematu...
                  odczekanie pare dni aż ja zmienię metodę aby pokazać miałkość
                  i wtedy.....
                  udając, ze nie było żadnego udanego kabaretu Hasza z oszcerców...
                  wali się w niego znów tym samym przekręcajac jego wywtykanie
                  hucpiarzom BRAKU
                  empatii
                  kindersztuby
                  taktu
                  kultury osobistej
                  manier
                  etykiety
                  a Hasza urok osobisty, dowcip, prztyczki, kabaretowe gagi i wygłupy
                  z właściwym egocentrykom i egotykom bez empatii i wczuwania się w cudzą sytuację
                  uznać za durnotę i chamstwo a nawet kazać mu przepraszać...
                  albo sugerować, ze jest snobem i zupakiem!

A ja z KAŻDYM rozmawiam czy występuje jako pacyna czy nick...
                  dostosowuję sie do stylu nawet gdy mnie banuja i posty prowokacyjne znikają tak
                  jak wczoraj...
                  ja jestem oazą naturalności w tym morzu fałszu i sztuczności,
                  zadęcia i pychy, snobizmu i niezdrowych ambicji...
                  od dzis jeżdżę sankami tak jak jeżdziłem rowerem....

• andrzejg Re: ______________Jak sobie radzicie moralnie z f 19.11.05, 11:22
                    hasz0 napisał:

> że sztab Tuska znał sprawę Wermachtu i dziadkow
                    > - szczuł od wielu tygodni sztab Kaczyńskiego dziennikarzami,
                    > których preferencje przeciez teraz widać jak nad dłoni!!!!!
                    >
                    > Pytali Kurskiego od tygodni czy uruchomi tę informację!
                    >
                    > Panowie "kryształowi" z Gazety Polskiej, z Polsatu i pani z TVP
                    > oraz chyba z....(?? reszta zwróccie uwagę na rozrzut esbeckich opcji
                    > politycznych!) wiedzieli wcześniej - teraz przeciez przed mikrofonami świadczą
                    > wspólnie
                    > - umawiając się w eterze na świadków przed sądem! Sam to słyszalem!
                    >
                    > Świadkowie - po kilku tygodniach - umawiają sie na oczach i uszach słuchaczy...
                    > Lis występuje jako SĘDZIA we własnej sprawie
                    > w Polsacie "co z tą Polską" - robiąc jednostronny atak-wywiad z Kurskim
                    > i Niesiołowskim!
                    >
                    > Każdy obiektywny słuchacz musi dac wygrana Kurskiemu!
                    >

Pytasz się jak ja sobie daje rade z Kurskim?Coś Ci sie pomyliło Haszu.
                    Chocby powyższa interpretacja wydarzeń była jak najprawdziwsza i chocbyś
                    trafił z nia w dziesiątkę, to dalej pozostaje ciekawostką jak Ty dajesz
                    sobie radę popierając Kurskiego.Załóżmy,że jest prawdą to co piszesz.
                    Tusk i jego sztab znał historie dziadka.Docierały z mediów informacje,
                    że koło rodziny Tuska ktos sie kręci.Tusk dawał sygnały Kaczyńskiemu,
                    że grzebanie w rodzinie jest niedopuszczalnym chwytem.Wynika z tego,że
                    Tusk kłamał i jego podpieranie sie historią rodziny też zakrawało na cynizm.
                    Kurski okazał się zbawca narodu ocalajac go od klamcy i cynika...
                    Czyli grzebanie po rodzinie jest jak najbardziej poprawne.Do którego pokolenia
                    Haszu?Czy mam już zbierać metryki?Jak sobie poradzisz z Kurskim?

PO przegrała, Tusk przegrał.Powinienes się cieszyć.
                    Ja patrząc realnie i reagując na Twoje wypowiedzi i ataki na PO w całości,
                    zadawałem Ci konkretne pytanie 'dlaczego PiS chce koalicji z PO?', na które
                    długo,długo nie chciałeś odpowiedzieć,az wydukałes z siebie 'bo chcieli się
                    wywiązać z obietnic wyborczych'.Oburzałes się ,gdy odsyłałem Cię do Samoobrony.
                    Niby dlaczego sie oburzaleś?Przecież to wszystko jest logiczne.Aby rządzić,
                    trzeba mieć wiekszość w Sejmie, a skoro PO odpada (przeciez ze złodziejami i
                    aferzystami nie wchodzi sie w koalicję.Czyż nie?), to któz pozostaje na scenie?
                    Przecież nie SLD.Samoobrona i LPR.Sam widzisz ,że ta koalicja zyje i jeszcze
                    niejeden raz da o sobie znać.Kaczyński powiedział,ze rola Leppera może wzrosnąć,
                    gdy ten się zmieni i proszę cyk, Lepper sie przeobraża w socjalliberała.

Jesli chodzi o Lisa.Nie oglądam Polsatu , to nie skomentuje ostatniego jego programu.Jednak powiedz mi.Kto jest świnią.Ten kto mówi o społeczeństwie ,że
                    to ciemnota, czy ten który taka wypowiedź ujawnia?Przeciez tak chwalisz Kurskiego
                    za ujawnienie tajemnicy o dziadku Tuska, to tak samo powinieneś chwalić Lisa.

> A Wy..... mnie pytacie jak JA sobie radzę z moim morale i inteligencją?
                    >
                    > Qrcza! Andrzej tak jak ograniczasz wszystkie swe poparcia R7 do "pogięło"
                    > i całkiem choc nazywasz mnie Panem udając że o to chodzi (znów manipulacja!)
                    > odpowiedz z PiQiem

Aleś chłopie przewrażliwiony.Jak jakas panienka z dobrego domu.
                    To przyjmij do wiadomosci,że 'pogięło Cie' używam na codzień w języku
                    potocznym , a znaczy to ni mniej , nie więcej , tylko 'gadasz głupoty'

>
                    > Czy ja kiedykolwiek w dyspucie JAKO PIERWSZY obraziłęm personalniekogokolwiek!

Tak

> ja jestem oazą naturalności w tym morzu fałszu i sztuczności,
                    > zadęcia i pychy, snobizmu i niezdrowych ambicji...

Choćby tu, powyżej.
                    Wprost sugerujesz innym fałsz,sztucznosć,zadęcie,pychę,snobizm i niezdrową ambicję oazo naturalności.

A.

• andrzejg Jak sobie dajesz radę z Kurskim 19.11.05, 11:33
                    hasz0 napisał:
                    >
                    > Każdy obiektywny słuchacz musi dac wygrana Kurskiemu!
                    >
                    > A Wy..... mnie pytacie jak JA sobie radzę z moim morale i inteligencją?

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051119/publicystyka/publicystyka_a_1.html
                    ' Z tym Wehrmachtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud to kupi - cytował Kurskiego Lis.'

Zwróć uwagę na słowo 'jedziemy' . --------------> MY
                    To znaczy kto?

A.
                  • piq Gazecie Polskiej też nie wierzysz, #??? 19.11.05, 12:02
                    Powiem wprost: kurski to szmaciarz i szuja z rzadką kupką zamiast
                    przyzwoitości. Koniec, kropka. Jak go spotkam, dam mu w bezczelny ryj.

A teraz, #, czas na kolejną próbę uzyskania odpowiedzi na pytanie, które zadaję
                    ci po raz n-nasty, nie doczekując się odpowiedzi:

Jak sobie dajesz radę w sensie MORALNYM ze
                    sprawą wsadzenia lepra na stołek wicemarszałka sejmu, a wywrócenia kandydatury
                    Niesiołowskiego na stołek wicemarszałka senatu? Przypominam: lepr - rosyjski
                    agent, eseldowska kreatura, b. pezetperowiec, kłamca, złodziej, bandyta i
                    kretyn; Niesiołowski - polski patriota, antykomunista, więziony i prześladowany
                    Haszu), profesor uniwersytetu.

Proszę o prostą odpowiedź jak człowieka, bez wypisywania zamiast odpowiedzi
                    tyrad przeciwko Tuskowi, platfusom, mariannie, rokicie, prywatyzacji itp.
                    Proszę o zrozumiały post. Może być krótki, nawet jedno słowo, byle na temat.

Ten fragment będę kopiował aż do uzyskania od ciebie odpowiedzi.

A te fragmenty sobie po prostu wkleję:

> a Hasza urok osobisty, dowcip, prztyczki, kabaretowe gagi i wygłupy
                    > z właściwym egocentrykom i egotykom bez empatii i wczuwania się w cudzą
                    sytuacj
                    > ę
                    > uznać za durnotę i chamstwo a nawet kazać mu przepraszać...
                    > albo sugerować, ze jest snobem i zupakiem!
                    >
                    > ja jestem oazą naturalności w tym morzu fałszu i sztuczności,
                    > zadęcia i pychy, snobizmu i niezdrowych ambicji...

Hm, Haszu, czy aby na pewno wyzdrowiałeś? A może załóż sobie forum na własny
                    temat?
    • ada08 Re: Walka z korupcją 18.11.05, 08:35
      Bardzo dobrze, Andrzeju, bardzo dobrze, to jest konstruktywna opozycja co sie
      zowie smile
      Też jestem ciekawa jak się ta sprawa wyjasni. Miałby rząd
      Marcinkiewicza "twórczo kontynuować" dzieło poprzedników ?
      a.
      • lizut_maleszka _____Czy to nie Ty zyczyłaś smierci temu dziadowi? 18.11.05, 09:12
        byłaby nagroda!

Waserrman stwierdził, ze RM dokonało wyłomu w niepolskich mediach
        i pozwala czuć się swobodnie nie będąc atakowanym przez agenta redaktora
        i zaraz za chwile... złapał Żakowskiego na informacji, która znać mógł tylko
        agent!!!

A 5!!! - pięć minut! rozmawiał znim jak z ciulem, który ma się przebadać
        najpierw u psychiatry. Wasermann podobnie jak Hasz0 Rysiowi7
        wyjasnił mu, ze to była bolszewicka metoda na politycznego przeciwnika,
        niewymagajaca sądu, przed którą nie można się było obronić.

Nagroda dla Pauliny i Order czeka! Supruniuk się ucieszy!
        Jak tam to nie Ty?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=32137171&a=32148857
        • karlin Masz jakiś link do tej rozmowy Żakowskiego z 18.11.05, 09:28
          Wassermanem?

Pzdr.
          • lizut_maleszka Re: Masz jakiś link do tej rozmowy Żakowskiego z 18.11.05, 09:41
            leciało w TOK FM w czasie gdy pisałem te kilka postów
            pomagając tym miernotom, co starego dziada, przygłupa, mohera,
            nie zdołali załatwić polemicznie.
            Nawet personalne ataki dały mierny efekt dopiero wtedy, gdy się przeziębił
            i podupadł na duchu!

Może sam wejdę i zobaczę - szło tak najpierw kazal mu sie Zakowski zbadać
            u psychiatry - ciagnał to niesamowicie długo w stylu Rycha7 -
            nieczuły jak to agent i przygłup, na subtelną ironię Wassermana
            - dopiero mu podpowiedział, ze gdyby dzinnikarzowi kazali sie położyc na kilka
            na psychiatrykuu przestał!

A potem podczas rozmowy o USA nie usłyszałem o co poszło moze Wikul, albo
            AndrzejG czy PiotrQ słyszeli?
            Złapał go ja minister:
            - nie wiem o tym o czym może wiedziec tylko agent!!!!
            Skad Pan o tym wie?

Baran nawet nie załapał!
            jak stado atakujące starego dziada hasza na końcu przepraszaniem zdziewek
            - tez hasz nie wiedział tego co agenci wiedzą o łóżkowych sprawach
            największych dziewek...
            Pozdrawia Cie tu jakis stary dziad
            TOK FM i GW to je to!
            Nie chcesz jakiejś antynagrody?

• ada08 Re: _____Czy to nie Ty zyczyłaś smierci temu dzia 18.11.05, 12:57
          Pytanie jest pod moim postem chyba więc do mnie ?
          Odpowiadam: Nie. To nie ja życzyłam śmierci "temu dziadowi". Nie wiem o jakim
          dziadu mówisz, zresztą to nie ma znaczenia, bo nikomu nie zyczę śmierci.
          a.
        • rycho7 prokurator W. zna z autopsji - stosowal 18.11.05, 14:04
          lizut_maleszka napisał:

> Wasermann podobnie jak Hasz0 Rysiowi7
          > wyjasnił mu, ze to była bolszewicka metoda na politycznego przeciwnika

Nie sadzilem, ze Hasz ma takie osobiste doswiadczenia. Ja osobiscie wysylalem
          kilka razy ludzi do psychiatrow. Szalenie delikatnie, owijajac w bawelne,
          trafieni tymi dolegliwosciam sa strasznie czuli. Ale nie zauwazylem nigdy aby
          wynikalo to z roznic pogladow. Jako krwawy komuch mam na sumienia jednego
          takiego. W upaly zapil sam na daczy, serce nie wytrzymalo. A ja z delikatnosci
          nie zawiazalem mu rekawow z tylu i dopuscilem zeby sie pataletal na wolnosci. Z
          Haszem tez nie mam zamiaru na sile. Chlopczyk to jest duzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka