canaris.jr 06.08.06, 14:02 www.repubblica.it/2006/05/gallerie/esteri/hiroshima/1.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozarski Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 14:04 Zaraz przyleci precz_z_preczem i napisze, ze to tez wina Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 14:28 pozarski napisał: > Zaraz przyleci precz_z_preczem i napisze, ze to tez wina Izraela. Hehehe, zaraz Ci sypnie, że Einstain był Zydem i jakiś wkład miał w zapoczątkowaniu planu Manhatan. pl.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 14:36 pozarski napisał: > Co racja to racja. no i kolejna "wojna" wisi na włosku owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 14:40 Eee, chyba nie. Precz_z_preczem lize razny. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 14:41 Piekielne literowki! mialo byc: rany. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 14:47 pozarski napisał: > Piekielne literowki! mialo byc: rany. hehehehe Ewka cięta jest jak brzytwa, i rana po takim cięciu długo się nie zabliźni Mocarna ta nasza Ewa owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 14:50 Och tak! Mocarna! I jak pieknie pisze po polsku! I jak jej zazdroszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 14:57 pozarski napisał: > Och tak! Mocarna! I jak pieknie pisze po polsku! I jak jej zazdroszcze! Spąsowiej, gdy to przeczyta, bo to bardzo skromna osoba owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 15:26 Alez nie, ona jest tego swiadoma. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 16:15 Wy najwyraźniej chcecie mi ściągnąć na głowę następnego ,,dyskutanta’’. Ślicznie dziękuję. Już Jacek się zmył i zostawił mnie z rozjuszonym Preczem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 19:32 ewa8a napisała: > Już Jacek się zmył i zostawił mnie z rozjuszonym Preczem. Najmocniej przepraszam; to nie moja wina. Tam wojna, a podły świat nic sobie z tego nie robi, tylko jeszcze bezczelnie urządza sobie mistrzostwa Europy w pływaniu. Poza tym musiałem wyjść nabyć sobie piwo. Właśnie je sobie nalewam do jednego z mnóstwa moich bibelotów, wyprodukowanego w 1910 w Glashütte. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 19:38 No popatrz, do czego to już doszło, musisz tłumaczyć się dlaczego odchodzisz od komputera ! Żartowałam z tym zostawieniem mnie. Mój mąż właśnie się obraził i poszedł na rower. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 06.08.06, 19:50 Nie szkodzi, wiem. )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: H i r o s h i m a (errata) .....Ewa z8a 07.08.06, 02:48 >Mój mąż - OOO, masz jeszcze jakies inne sukcesy w zyciu?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: H i r o s h i m a (errata) .....Ewa z8a 07.08.06, 08:05 Widzisz Jaski, tak się składa, że nie o moim życiu tutaj się pisuje, więc zostaw je łaskawie w spokoju, tak jak ja zostawiam twoje. Jesli masz coś merytorycznego do napisania, tonem, jakim pisują normalni ludzie, bez względu na przekonania, sympatie polityczne, napisz, chętnie poczytam, natomiast szczeniackie zagrywki zostaw sobie na inną okazję, mnie to nie kręci, a świadectwo sobie i tak już wystawiłeś. Pod wpływem emocji z ludzi wychodzą różne rzeczy, to co z ciebie wyszło, to....ech...lepiej nie wspominać. I to było na tyle Ewa z 8a Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a (errata) .....Ewa z8a 07.08.06, 17:12 Przyzwyczajony do poziomu tzw. 'argumentacji' dyskutanta jaski przyznam, że jednak zdołał tu mnie zaskoczyć. Niemile. Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: H i r o.Ewa z8a/Aplgis. 07.08.06, 20:38 Fakt, przesadzilem i przepraszam. Masz racje, Twoje zycie to Twoje zycie, czasem jednak super chamstwo mi sie uda. Objecuje, ze nigdy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: H i r o.Ewa z8a/Aplgis. 07.08.06, 20:47 Tego się nie spodziewałam, ale nie pozostaje mi nic innego, jak przeprosić za ten post. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=46156128&a=46515377 Chyba mnie za bardzo poniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: H i r o.Ewa z8a/Aplgis. 09.08.06, 02:24 Merci. Mozemy sie nie lubic, ale nie musimy sie opluwac. Mnie czasem taki szczeniacki instynkt ponosi, bede uwazal. Slowo. BTW, obrazony sie nie poczulem, to ponoc niezdrowe , chamowanie emocji Odpowiedz Link Zgłoś
bumblebee5 Ewo i Jaski 09.08.06, 07:42 jaski napisał: > Merci. Mozemy sie nie lubic, ale nie musimy sie opluwac. Mnie czasem taki > szczeniacki instynkt ponosi, bede uwazal. Slowo. BTW, obrazony sie nie > poczulem, to ponoc niezdrowe , chamowanie emocji I na tym polega kultura dyskusji. Bardzo ładnie podaliście sobie dłonie. Jaski zachował się jak dżentelmen, a Ewa jak dama. Obrazek jakich mało uświadczysz na forach. Rozrzewniłam się Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: H i r o.Ewa z8a/Aplgis. 09.08.06, 20:54 jaski napisał: > Mozemy sie nie lubic, ale nie musimy sie opluwac Opluwanie kogokolwiek to nie moje specjalność, nigdy tego nie robię, więc nie powinieneś czuć się przeze mnie opluty. Złośliwość, a opluwanie to jednak jakaś różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 07.08.06, 09:01 ewa8a napisała: > Wy najwyraźniej chcecie mi ściągnąć na głowę następnego ,,dyskutanta’R > 17;. > Ślicznie dziękuję. Już Jacek się zmył i zostawił mnie z rozjuszonym Preczem. > Hihi Ewo, duchem zawsze jestem jestem z Tobą owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: H i r o s h i m a (errata) ..... 07.08.06, 20:13 Dobre i duchem, spróbuj czasami pogadać z furiatem, masz doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 15:23 owca_czarna napisała: > Hehehe, zaraz Ci sypnie, że Einstain był Zydem Hehehe, to fakt raczej powszechnie znany. Prędzej udowodni (na swój nieskomplikowany sposób), że von Braun też był Żydem i nawet Fermi był z Italiańców żydowskiego pochodzenia. A może nawet cała załoga Enoli Gay. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 15:27 W kazdym badz razie bedzie strasznie zadowolony z wlasnych slow. To nic, ze go malo kto (poza zaisza) bierze powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 15:38 Wiesz co, Pozarski? Nie mam zielonego pojęcia, ile dokładnie dzieci zginęło w Hirosimie, ile wskutek niej, ale mam jakieś takie instynktowne poczucie, że w jakiś diaboliczny sposób było to niezbędne. I że - biorąc pod uwagę historię Japonii ostatniego półwiecza - ich śmierć nie poszła na marne. W Nagasaki za to już niekoniecznie. I podobnie w Dreźnie, pół roku wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 15:53 Podobno zginelo od razu 30000 ludzi, a w wyniku 100000. Nie wiem, czy w ogole da sie tak liczyc (o dzieciach). Faktem jest, ze Amerykanie zaoszczedzili mase swoich zolnierzy i ja im to licze na plus. Dobrze i wygodnie byc pacyfista, kiedy sie siedzi w fotelu w bezpiecznym miejscu. Nagasaki - tez zdania sa podzielone. Japonczycy podobno nie byli pewni, czy ich przeciwnicy maja jeszcze cos takiego w zanadrzu i nie chcieli sie poddac. To dostali druga bombe. A Drezno? Wg mnie to zemsta i jesli chodzi o mnie, nie mam nic przeciwko temu. Inni uwazaja, ze zbrodnia. Prosze bardzo. Mozna myslec, co sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 16:13 > Nie wiem, czy w ogole da > sie tak liczyc (o dzieciach) Sądzę, że się nie da. Gdyby się dało, pewnie spróbowałbym policzyć. > Mozna myslec, co sie chce. Przynajmniej jak na razie. Niektórzy uważają, że najwyższy czas coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 16:19 Obawiam sie, ze masz racje, Jaceq. Jest takie zydowskie (ci, ktorym to przez gardlo nie chce przejsc, mowia: chinskie) przeklenstwo: Obys zyl w ciekawych czasach! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 16:49 > Obys zyl w ciekawych czasach! Każde wydają się 'ciekawe' na swój sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 16:22 Na temat dzieci Aurora ma z pewnością jakieś dane i ciekawe zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 16:51 > Aurora ma z pewnością jakieś dane i ciekawe zdjęcia. Muszę zatem pospieszyć się i wcześniej przygotować kolację: www.youtube.com/watch?v=QCJLCc8DRrk&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 17:00 szczególny stan , w ktorym znajdowali i znajdują się ci co przeżyli zrzuty A-bomb , spowodował ,że powstało dla nich określenie : Hibakusha (bezpośrednie japonskie tłumaczenie brzmi : „niesprawna przez explozję osoba” jaka jest aktualnie liczba hibakuszów , nie wiem wszak lata lecą i wsjo pławajet - panta rei. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 17:13 abprall napisał: > szczególny stan , w ktorym znajdowali i znajdują się ci co przeżyli zrzuty > A-bomb , spowodował ,że powstało dla nich określenie : Hibakusha (bezpośrednie > japonskie tłumaczenie brzmi : > „niesprawna przez explozję osoba” > > jaka jest aktualnie liczba hibakuszów , nie wiem wszak lata lecą i wsjo > pławajet - panta rei. A Japończycy to wiedzą? owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 17:33 Jakis czas, o ile sie nie myle, byli ostracyzowani; kompletnie wyrzuceni poza nawias absolutnie doskonalej rasowo wiekszosci Japonczykow. Bo tez i rasowe, genetycznie czyste, myslenie nie jest Japonczykom obce. Dlatego tez tak sie swietnie dogadywali z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: H i r o s h i m a ..... 06.08.06, 17:34 w marcu 2005 było 266,598 hibakuszów certyfikowanych przez rząd japoński Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________H i r o s z i m a___N a g a s a k i 07.08.06, 10:40 www.gigawat.net.pl/article/articleview/555/1/54/ Odpowiedz Link Zgłoś