Dodaj do ulubionych

________POGROM LINII SPECJALNEJ..i "zarzutow" SLD

IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.11.01, 10:12

Z Barbarzynki Czajkowskiej-Linii-Unii
pozostal tylko grymas i blade lica.

Z miazdzacej kleski od poczatku do polowy LINII SPECJALNEJ
pr. 2 TVP, poprzez znaczna przegrana Maciarewicz zakonczyl
wyrazna przewaga okolo 1, 5 tys glosow -ponad 30 tysiecy.

Zdezorientowani widzowie uslyszeli chyba po raz pierwszy z mediow
publicznych tyle skrywanych lub odfalszowanych informacji.

I w miare rosnacej kompromitacji "obracania kota ogonem"
i cytowania Maciarewicza i Giertycha z komunistycznej "Polityki"
przez Czajkowska
jak i zarzucanej bylemu min. spr. wewn. rzekomego przyzwolenia
na 'rozrost mafii' i "noc dlugich nozy" przez SLD
- widzowie wyraznie przeniesli glosy na A. Maciarewicz.

Byl to szok - reprezentant SLD nie mogl ukryc zdenerwowania i wstydu
za obnazone oszczerstwa i klamstwa a Barbarze znikl ironiczny usmiech
i pobladlej zaczal drzec glos i rece.

Rzadko niezwykla sila prawdy jest tak wyrazna w TVnieP2.
Dla mnie uczta.
Dziesiec lat obsmarowania epitetami, klasyka GW, zwierzeca nienawiscia,
nieznanym defnicyjnie oszolomstwem (- prawde mowic ? ), choroba psychiczna
epitetami o "oczach" itp. - i jakby na darmo i bez efektu.

Jeszcze tylko niektorzy pisza - "nie lubie M. ale....". Matryca podswiadomosci dziala !
Obserwuj wątek
    • Gość: waldi Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 10:55
      strasznie żałuję bo nie oglądałem. Napisz proszę więcej. Rzadko można usłyszeć
      lub zobaczyć Macierewicza na żywo
      • Gość: # Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.11.01, 11:45
        Gość portalu: waldi napisał(a):

> strasznie żałuję bo nie oglądałem. Napisz proszę więcej. Rzadko można usłyszeć
        > lub zobaczyć Macierewicza na żywo

Byl to wykonaniu Macarewicz prawdziwy majstersztyk.
        Byl przygotowany ze Be Cze. -ka nie dopusci do meritum i jak zwykle "sprytnie"
        zarzuci cytatami o oszolomach z lewych gazet.

Pan Antoni wytlumaczyl Barabarzynce ze nie moze, zamiast swoich i Giertycha wypowiedzi ,
        wyjasniac sprzecznych z nimi klamliwymi cytatami z komunistycznej Polityki.
        Wykazal powiazania i uzasadnil linie tego zespolu redakcyjnego. Be Cze.-ka (Czajkowska)
        zbladla i po kazdej wypowiedzi A. M. odwracala sie do widzow i podawala "oficjalna"
        wersje wypowiedzi Maciarewicza. Komizm siegnal absurdu z science fiktion i "1984 roku" !!!

Podal wiele wybitnych nazwisk z nazwa agent komunistycznego wywiadu z centrala w Moskwie.
        Nowego mianowanego przez illera szefa negocjatorow z UNia Europejska wlacznie. Czajkowska bronila Go
        zawziecie, jak prawdziwa Plater.. pardon" Millerowka", przytaczajac wypowiedz na ten temat
        szefa Unii Eur., ze jest to wewnetrzna sprawa Polski i Unie to nie obchodi.

Tu pan Antoni potaknal: TAK to sprawa Polski - wylacznie. Jaki sygnal daje UE.
        Pouczyl ja, - co to znaczy w "jezyku dyplomatycznym".
        I jak to sie ma do ustapienia w stanowisku negocjacyjnym bez ustepstw ze strony UE.

I tak w tym stylu do konca.
        Z bubkiem z SLD, ktory zarzucil mu
        skandalicznie, ze w czasie 5 m-cy zajmowal sie lustracja zamiast walczyc z mafia,
        ze zorganizowal "noc dlugich nozy" .... i tp
        - rozprawil sie "miadzac go calkowicie.
        Podal nazwiska i afery wywodzace sie z "niezlustrowanych", pokazl mechanizm powstawania afer
        i mafii oraz powiazan z bylymi sluzbami (np. FOZZ, Bagiki, prezydenci, premierzy, TVP...).

Przypomnial plejade politykow i dziennikarzy nie uznajacych terminu "mafia"
        a nawet pisma i poltykow, ktorzy zalecili (sic!) uzywac "przestepczosc zorganizowana"
        z Kozlowskim , UW i SLD wlacznie.
        I pokazal na wzburzenie i zdenerwowanie przedstawiciela SLD
        po obnazeniu oszczerstw "nocy dlugich nozy"
        a naprawde "nocnej zmianie" z UBekami, Bolkiem, Pawlakiem...TWami
        i metodzie przejecia archiwow po prowokacji ze Nadwislanska Jedn.

Trzeba to jeszcze raz zobaczyc - jako dowod na Maleszkowatosc mediow
        i aktualnosc problemu, ktory nie chce sie przedawnic a przeciwnie
        wraca jak kulas niena ze stoku z odzruconej w przeszlosc sniezce.

Pzdr #.
        • krates.8 Cieszyć się? Skumbrie w tomacie. 22.11.01, 13:22
          W pierwszej chwili się chciałem ucieszyć. Z porażki zakłamania, pychy,
          lizusostwa, niekompetencji telewizyjnej kretynki.
          W sprawach poruszanych Maciarewicz ma całkowitą rację.

Ale dlaczego wierzy w socjalizm?

Po odsunięciu komuszków co nam zafunduje? Polski cukier, polską miedź, polskie
          monopole... Cła zaporowe, ograniczenia działalności gospodarczej, wysokie podatki
          (kraj w potrzebie!) Jest mi raczej obojętne czy pieniądze wydarte z mojego
          skromnego budżetu zostaną przepite, rozkradzione czy jak chcą narodowcy: utopione
          w błocie budowy zamków na piasku.

Był tu już taki cztery lata temu. Też się wszyscy cieszyli, że SLD odsunął od
          władzy, wziął władzę by ludziom oddać podobno. I co??? Porządził sobie z
          kolegami, SLD nie osłabło a podatnik jak bulił za bezdurno tak buli tyle że wciąż
          więcej.

Teraz gdy socjaliści się kłócą patrzę obojętnie... niech się pozagryzają
          wzajemnie.

Krates.8)

P.S. Cyniczny socjalista, który wie że to wyzysk jest może w odruchu
          samozachowawczym pofolgować ofiarom

Gość portalu: # napisał(a):
          >
          > Byl to wykonaniu Macarewicz prawdziwy majstersztyk.
          > Byl przygotowany ze Be Cze. -ka nie dopusci do meritum i jak zwykle "sprytnie"
          > zarzuci cytatami o oszolomach z lewych gazet.
          >
          > Pan Antoni wytlumaczyl Barabarzynce ze nie moze, zamiast swoich i Giertycha
          > wypowiedzi ,
          > wyjasniac sprzecznych z nimi klamliwymi cytatami z komunistycznej Polityki.
          > Wykazal powiazania i uzasadnil linie tego zespolu redakcyjnego. Be Cze.-ka
          > (Czajkowska)
          > zbladla i po kazdej wypowiedzi A. M. odwracala sie do widzow i podawala "oficja
          > lna"
          > wersje wypowiedzi Maciarewicza. Komizm siegnal absurdu z science fiktion i "198
          > 4 roku" !!!
          >
          > Podal wiele wybitnych nazwisk z nazwa agent komunistycznego wywiadu z cent
          > rala w Moskwie.
          > Nowego mianowanego przez illera szefa negocjatorow z UNia Europejska wlacznie.
          > Czajkowska bronila Go
          > zawziecie, jak prawdziwa Plater.. pardon" Millerowka", przytaczajac wypowiedz n
          > a ten temat
          > szefa Unii Eur., ze jest to wewnetrzna sprawa Polski i Unie to nie obchodi.
          >
          > Tu pan Antoni potaknal: TAK to sprawa Polski - wylacznie. Jaki sygnal daj
          > e UE.
          > Pouczyl ja, - co to znaczy w "jezyku dyplomatycznym".
          > I jak to sie ma do ustapienia w stanowisku negocjacyjnym bez ustepstw
          > ze strony UE.
          >
          > I tak w tym stylu do konca.
          > Z bubkiem z SLD, ktory zarzucil mu
          > skandalicznie, ze w czasie 5 m-cy zajmowal sie lustracja zamiast walczyc z mafi
          > a,
          > ze zorganizowal "noc dlugich nozy" .... i tp
          > - rozprawil sie "miadzac go calkowicie.
          > Podal nazwiska i afery wywodzace sie z "niezlustrowanych", pokazl mechanizm p
          > owstawania afer
          > i mafii oraz powiazan z bylymi sluzbami (np. FOZZ, Bagiki, prezydenci, premier
          > zy, TVP...).
          >
          > Przypomnial plejade politykow i dziennikarzy nie uznajacych terminu "mafia"
          > a nawet pisma i poltykow, ktorzy zalecili (sic!) uzywac "przestepczosc zorganiz
          > owana"
          > z Kozlowskim , UW i SLD wlacznie.
          > I pokazal na wzburzenie i zdenerwowanie przedstawiciela SLD
          > po obnazeniu oszczerstw "nocy dlugich nozy"
          > a naprawde "nocnej zmianie" z UBekami, Bolkiem, Pawlakiem...TWami
          > i metodzie przejecia archiwow po prowokacji ze Nadwislanska Jedn.
          >
          > Trzeba to jeszcze raz zobaczyc - jako dowod na Maleszkowatosc mediow
          > i aktualnosc problemu, ktory nie chce sie przedawnic a przeciwnie
          > wraca jak kulas niena ze stoku z odzruconej w przeszlosc sniezce.
          >
          > Pzdr #.

• manix20 Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i 25.11.01, 19:37
        Gość portalu: waldi napisał(a):

> strasznie żałuję bo nie oglądałem. Napisz proszę więcej. Rzadko można usłyszeć
        > lub zobaczyć Macierewicza na żywo

A co byś powiedział Waldi na „mecz” Macierewicz kontra Lepper”
        Czujesz bluesa? Kocham tych facetów! To nasza najlepsza kadra!
    • Gość: komodor Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 11:38
      Szanowny Poeto,jestem zachwycony Twoim kwiecistym stylem.Ja bym nie potrafił
      tak ładnie pisać o moim idolu.Co to znaczy szkoła ojczulka Rydzyka.
      Jeste głęboko wdzięczny tv, że miałem okazję obejrzeć i posłuchać amasadora
      mułłów i talibów w Polsce.Niestety prowadząca nie zadała ambasadorowi
      kluczowego pytania: U KOGO SIĘ LECZY?
      • Gość: siedem Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.tgory.pik-net.pl 22.11.01, 11:42
        komodor czerwony świniaku
        najpiękniejsze jest to że dostałeś jak twój towarzyszz SLD rozmówca Maciarewicza
        agonalnych drgawek
        a wszystko co potrafisz w obliczu prawdy
        to sobie w stylu jurka urbana albo tow. Plstusia
        zakpić
        7,14

Gość portalu: komodor napisał(a):

> Szanowny Poeto,jestem zachwycony Twoim kwiecistym stylem.Ja bym nie potrafił
        > tak ładnie pisać o moim idolu.Co to znaczy szkoła ojczulka Rydzyka.
        > Jeste głęboko wdzięczny tv, że miałem okazję obejrzeć i posłuchać amasadora
        > mułłów i talibów w Polsce.Niestety prowadząca nie zadała ambasadorowi
        > kluczowego pytania: U KOGO SIĘ LECZY?

• Gość: # Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.11.01, 11:56

Dzieki Panie Komodor za dodatkowa okrase wypowiedzi A. M.
          w postaci Panskiego "kociokwiku bezargumentalnego"
          - od slowa mentalnego. Z przeproszeniem kotow i swin - "kocio" i" kwik".

Jak to prawda bolesnie kluje poslugujacych sie falszem i klamstwem.
          Widzielismy twarze SLD i Be Cze.- ka pardon -kiej w TVP2
          - przeslij Pan swoja poczta - zobaczymy czy taka sama.

Wyobraznia uruchomiona panskimi bluzgami mowi, ze warto !!!
          Pozdrawiam Komodora wspolczujaco - moze lepiej sie ujawnic i spoko ?
        • bykk Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i 22.11.01, 12:00
          Widziałem,słyszałem,ja też jak Siedem,nie jestem fanem Macierewicza,ale
          wczoraj pokazał klasę! Widać co to jest program na żywo!
          Poseł sld i Czajko-Barbara,chcieli go zagonić w "kozi róg",jednak Antoni
          się nie dał! Powiedział głośno to,o czym wszyscy wiedzieli,tylko bali się
          mówić o tych sprawach. Myślę,że Czajkowskiej dostanie się od włodarzy TVP-sld!!!
          Ten poseł z sld miał minę srającego kota na pustyni!
          pozdrawiam
        • Gość: # Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.11.01, 14:40

Dzieki Panie Komodor za dodatkowa okrase wypowiedzi A. M.
          w postaci Panskiego "kociokwiku bezargumentalnego"
          - od "mentalnego". Za przeproszeniem kotow i swin - "kocio" i" kwik".

Jak to prawda bolesnie kluje poslugujacych sie falszem i klamstwem.
          Odreagowanie z wlasciwa wzburzeniem czerwieni kultura. Bez bialych cialek.

Widzielismy smiesznie spiete zdemaskowaniem obludy
          twarze SLD i Be Cze.- ka pardon -kiej w TVP2
          - przeslij Pan swoja poczta - zobaczymy czy taka sama.
          Pozdrawiam Komodora w gulgocie, wspolczujaco-tajnie - moze lepiej sie ujawnic i spoko ?
      • Gość: Hiacynt Komodor z LINII SPECJALNEJ..i IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 11:51

A kto jest Twim idolem?
        Zgadywać mam?

Urban? Piotrowski? Język gadzinowski.

Kluczowe pytania każdemu mozna zadać, i cóż z nich wynika?
        • Gość: komodor Re: Komodor z LINII SPECJALNEJ..i IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 12:29
          Szanowni Panowie, zaciekłość Waszych ataków oraz słownictwo upewnia mnie w
          przekonaniu, że mam rację i zostaliście boleśnie ugodzeni.
          Słowotok Macierewicza i jego krętactwa, odwracanie kota ogonem,kłamstwa i
          ucieczka od odpowiedzialnosci za przeinaczanie słów papieża ,prymasa i innych
          dowodzi, że ten członeczek wielu partyjek egzystuje wyłącznie w świadomości
          części ludu dzielnego, krzykliwego i niestety ciemnego.

Już dawno mówiono:mniej święconej u ojca Rydzyka wody a więcej rozumu.
          • Gość: Porter Re: Komodor z LINII SPECJALNEJ..i IP: *.orion.pl 22.11.01, 13:07

> Szanowni Panowie, zaciekłość Waszych ataków oraz słownictwo upewnia mnie w
            > przekonaniu, że mam rację i zostaliście boleśnie ugodzeni.
            > Słowotok Macierewicza i jego krętactwa, odwracanie kota ogonem,kłamstwa i
            > ucieczka od odpowiedzialnosci za przeinaczanie słów papieża ,prymasa i innych
            > dowodzi, że ten członeczek wielu partyjek egzystuje wyłącznie w świadomości
            > części ludu dzielnego, krzykliwego i niestety ciemnego.
            >
            > Już dawno mówiono:mniej święconej u ojca Rydzyka wody a więcej rozumu.

Jezeli jestes tak wyczulony na zacieklosc atakow i przeinaczanie slow - to p.
            Czajkowska powinna wzbudzic w tobie niepohamowany wstret.
            Bo to ona usilowala stawiac kolejne zarzuty, nie dopuszczajac Macierewicza do
            glosu, jako cytaty z Giertycha przedstawiala to, co na temat Giertycha Polityka
            itd itp.
            Piszesz o ludzie dzielnym, krzykliwym i ciemnym. Wnioskuje, ze sie za ciemnego
            nie uwazasz. Daj temu wyraz, poslugujac sie argumentacja, zamiast inwektyw i
            insynuacji.
            Jezeli twierdzisz, ze Macierewicz klamal - napisz w jakiej sprawie.
            Jezeli twierdzisz, ze uprawial kretactwa - wskaz, gdzie konkretnie.
            Jezeli rzucilo sie ci w oczy, ze uciekal od odpowiedzialnosci - rowniez badz
            lakaw uzasadnic - w ktorym miejscu.
            Bo - przykro mi, jako przedstawicielowi ciemnego ludu, to powiedziec, pozostali
            dyskutanci zadali sobie trud - i poparli swoje tezy argumentami. Ty jeden nie. A
            ja bym chcial odniesc jakas korzysc z dyskusji z przedstawicielem oswieconych
            warstw spolecznych. Dlatego jeszcze raz Cie prosze o uzasadnienie swoich tez.

• Gość: Hiacynt Komodor IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 13:30

> Słowotok Macierewicza i jego krętactwa, odwracanie kota ogonem,kłamstwa i
            >
            > Już dawno mówiono:mniej święconej u ojca Rydzyka wody a więcej rozumu.

Komodor ! Pisz do tematu!
            • bykk Re: do Komodor -a 22.11.01, 13:40
              Komodor,jeśli nie zrozumiałeś wczoraj,to w tej chwili zaczęła się na TV Polonia
              Linia Specjalna!!!
              Włącz,może coś załapiesz!
              pozdrawiam mimo
              • Gość: komodor Re: do Komodor -a IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 09:28
                Przepraszam za opóżnienie.Ja zrozumiałem wszystko:Macierewicz to biedny,chory
                człowiek ogarnięty załem nienawiści do wszystkich i wszystkiego co inne niż on
                sam.
                Otóż Macierewicz kłamał, kłamie i będzie kłamał - bo on inaczej nie potrafi.
                Macierewicz kłamie w każdej sprawie: w sprawie Unii
                Europejskiej,lustracji,naszej przeszłości i naszej przyszłości.
                Wszystkie jego wypowiedzi to słowotok nawiedzonego człowieka który nigdy nie
                był w stanie zrozumieć o co się go pyta - stąd odpowiedzi na pytania które nie
                padły.Linia specjalna świadczy o jednym (i tutaj jestem pełen uznania)
                sprawność Radia Maryja jest duża a personel zdyscyplinowany.
                Tak trzymać chłopaki!Myślenie przeciez męczy.
                • Gość: Porter Re: do Komodor -a IP: *.ppp.polbox.pl 25.11.01, 18:55

> Przepraszam za opóżnienie.Ja zrozumiałem wszystko:Macierewicz to biedny,chory
                  > człowiek ogarnięty załem nienawiści do wszystkich i wszystkiego co inne niż on
                  > sam.
                  > Otóż Macierewicz kłamał, kłamie i będzie kłamał - bo on inaczej nie potrafi.
                  > Macierewicz kłamie w każdej sprawie: w sprawie Unii
                  > Europejskiej,lustracji,naszej przeszłości i naszej przyszłości.

A czy bylby Pan laskaw powiedziec, na czym polegaly klamstwa Macierewicza w tych
                  kwestiach w programie linia specjalna?

Moim zdaniem w tych akurat kwestiach jego poglady wygloszone w Linii Specjalnej
                  byly dosc dobre umotywowane i malo kontrowersyjne. Ale moge sie mylic. Jak juz
                  pisalem jestem przedstawicielem ciemnego ludu, dlatego jak mam okazje zapytac o
                  cos Czlowieka Oswieconego - to pytam.
          • Gość: JB Re: Komodor z LINII SPECJALNEJ..i IP: *.inetia.pl 22.11.01, 13:39

> Słowotok MILERA i jego krętactwa, odwracanie kota ogonem,kłamstwa i
            >
            > Już dawno mówiono:mniej święconej u ojca URBANA wody a więcej rozumu.

• Gość: komodor Re: Komodor z LINII SPECJALNEJ..i IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 09:33
              I to jest właśnie znamienna metoda stosowana przez Macierewicza i jego
              totumfackich.Nie możecie żyć bez fałszerstw i przeinaczeń.
              I żeby nie było żadnych wątpliwości,ja pisałem MACIEREWICZA a ty oczywiście
              brudną łapką to zmieniasz.A przecież wystarczy wyżej popatrzeć i przeczytać.
              Kłamstwo - ulubiona metoda LRP ma krótkie i krzywe nożki.
      • manix20 Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i 25.11.01, 20:00

Czy nie uważasz, że nasz „Talib” jest szalenie medialny? Ta wykwintna
        gestykulacja ten
        „ołów” w oczach? Myślisz, że On jest tego....kuku...? To jest możliwe!!!!!
        Pozdrawiam

• manix20 Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i 25.11.01, 20:07

Czy nie uważasz, że nasz „Talib” jest szalenie medialny? Ta wykwintna
        gestykulacja ten
        „ołów” w oczach? Myślisz, że On jest tego....kuku...? To jest możliwe!!!!!
        Pozdrawiam

• Gość: Piort Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: 192.168.1.* 22.11.01, 12:51
      Jakoś mi ten Macierewicz nie leży. Facet ma tak fantycznie narodowe i
      katolickie poglądy, że samo to, nie mówiąc już o rysach twarzy, budzi moje
      podejrzenia co do jego aryjskości. Z tą lustracją, to po prostu zazdrości tym,
      którzy się lepiej od niego ustawili, a przecież wiadomo, ze niezależnie od tego
      czy rządzą biskupi czy komuniści, ci sami ludzie będą się paść przy władzy. Nie
      ufam tym, którzy chcą prowadzic nas naprzód, a zapatrzeni sa ciągle w tył i
      szukają wrogów.
      • Gość: mmikki Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.chello.pl 22.11.01, 13:40
        Antoni Macierewicz wpisal sie w nurt socjalizmu... narodowego, dlatego, mimo
        socjalistycznej wizji gospodarczej nie porozumie sie z socjalistami-
        internacjonalistami z nieboszczki PZPR.
        • Gość: # Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.11.01, 15:13
          Gość portalu: mmikki napisał(a):

> Antoni Macierewicz wpisal sie w nurt socjalizmu... narodowego, dlatego, mimo
          > socjalistycznej wizji gospodarczej nie porozumie sie z socjalistami-
          > internacjonalistami z nieboszczki PZPR.

Inny pisze "z ta lustracja to facet zazdrosci tym.." i o "..niearyjskich rysach..". !!!!!!!!!!

Jak dlugo interesuje sie polityka w Polsce po 5 marca 1953 roku nie slyszalem,
          by zarzucac Zydom biznes-lustracje !!!!!!!!1

Byl "IBM holocaust", "business holocaust" ale zeby wykonanie uchwaly lustracyjnej Sejmu
          z narzuconym terminem (b. krotkim) wykonania przez min. spr wewn. nazywac zazdroscia...

I sugestia, iz A. Maciarewicz byl w nieslawnej nieboszce PZPR.
          Panowie wiecej przyzwoitosci.
          Zostawcie insynuacje kiblowe Pani Barbarze i kilku innym z TVnieP !!!

Nie wiem skad te informacje o socjalizmie.
          Argumenty idol, nieidol trącą dziecinada. Moze wiecej rzetelnych argumentow.
          Dzis idol - jutro kretacz. Wielu juz ich mamy.

Ale po 11 latach kto klamal o stanie gotowosci Jednostek Nadwislanskich,
          zamachu stanu przez premiera (sic !) Olszewskiego ?i wyborcy to polkneli !!!!!!!!!,
          kto uczestniczyl w "nocnej zmianie rzeczywstego, panicznego obalenia rzadu
          choc bylo pewne , ze (540 - 118 nieTW) Tajnych Wspolpracownikow odwola prawowity rzad.

Ilu z nocnej narady mialo teczki TW ? Dlugo jeszcze po tym rzadzie nie mogli sobie TWi towarzysze
          oraz rozowi, darowac najwiekszego w historii 1000 lat Polski sukcesu
          - wyprowadzenia wojsk azjatyckiego mocarstwowego agresora bez kropli krwi.
          Dwoma ujawnionymi przez Bolka w Moskwie depeszami dyplomatycznymi
          tego rzadu udaremniajacymi pozstawienie okupanta w charakterze "spolek
          polsko-rosyjskich". To byl jedyny prawdziwy trwaly sukces Polski w konfrontacji z Rosja
          w 20 wieku !!!

Kto tego nie rozumie - nie jest po prostu Polakiem. Jest Polski wrogiem i to bezwzlednym
          i niebezpiecznym - bo wewnetrznym.
    • Gość: LIMAK Re: Polski Talib # ( kratka ) ,chwali Taliba Macio IP: 172.16.51.* 22.11.01, 14:48

>
      > Z Barbarzynki Czajkowskiej-Linii-Unii
      > pozostal tylko grymas i blade lica.
      >
      > Z miazdzacej kleski od poczatku do polowy LINII SPECJALNEJ
      > pr. 2 TVP, poprzez znaczna przegrana Maciarewicz zakonczyl
      > wyrazna przewaga okolo 1, 5 tys glosow -ponad 30 tysiecy.
      >
      > Zdezorientowani widzowie uslyszeli chyba po raz pierwszy z mediow
      > publicznych tyle skrywanych lub odfalszowanych informacji.
      >
      > I w miare rosnacej kompromitacji "obracania kota ogonem"
      > i cytowania Maciarewicza i Giertycha z komunistycznej "Polityki"
      > przez Czajkowska
      > jak i zarzucanej bylemu min. spr. wewn. rzekomego przyzwolenia
      > na 'rozrost mafii' i "noc dlugich nozy" przez SLD
      > - widzowie wyraznie przeniesli glosy na A. Maciarewicz.
      >
      > Byl to szok - reprezentant SLD nie mogl ukryc zdenerwowania i wstydu
      > za obnazone oszczerstwa i klamstwa a Barbarze znikl ironiczny usmiech
      > i pobladlej zaczal drzec glos i rece.
      >
      > Rzadko niezwykla sila prawdy jest tak wyrazna w TVnieP2.
      > Dla mnie uczta.
      > Dziesiec lat obsmarowania epitetami, klasyka GW, zwierzeca nienawiscia,
      > nieznanym defnicyjnie oszolomstwem (- prawde mowic ? ), choroba psychiczna
      > epitetami o "oczach" itp. - i jakby na darmo i bez efektu.
      >
      > Jeszcze tylko niektorzy pisza - "nie lubie M. ale....". Matryca podswiadomosci
      > dziala !

Kratko
      Tylko ty możesz tak się nachwalic swego przydupasa Maciotaliba , wam w to graj
      oszołomić Polaków i bat talibowski w rekę ...taka " Krótka rozprawa miedzy
      chłopem , panem i plebanem "
      Chwała Ci Talibie Polski
      LIMAK

• bykk Re: do LIMAKA 22.11.01, 15:20
        LIMAK,Ty jednak jesteś nieprzemakalny!
        Trudno!
        mimo pozdrawiam
        • Gość: LIMAK Re: do LIMAKA IP: 172.16.51.* 23.11.01, 07:19
          bykk napisał(a):

> LIMAK,Ty jednak jesteś nieprzemakalny!
          > Trudno!
          > mimo pozdrawiam

Bykk-u
          Dziękuję , za pozdrowienia- miło mi , że "byk" mówi nareszcie ludzkim głosem .
          Mojego postu nie zrozumiałes , bo nie jestes w temacie...Przeczytaj post ( obronę
          pedofili przez kratkę -# ) w wątku Krzysia52 " Ethanol pedałem..." , cz coś w tym
          sensie...to napewno zmienisz zdanie .
          Jeszcze jedno , zwróć uwagę , że tu na forum grasuje pewna ilość Księży Kat.(
          zawodowo ) spełniających rolę cenzora naszych dyskusji ...wiem , że masz trochę
          intuicji więc dostrzeżesz sam tych osobników , jeżeli nie to poproś - podam ich
          nicki ... Ciekawy jestem , czy Ty akceptujesz taką sytuację ?
          Płaszcz nieprzemakalny , na dzisiejsza pogodę byłby OK
          Pozdrawiam mojego wiecznego antagonistę , niezależnie od problemu jaki poruszam .
          Wiem ,że LIMAK działa na Ciebie jak płachta na " byka "
          LIMAK
          ps.
          Wydajęm mi się , że gdybym napisał "Bykk jest OK " , to Ty z pewnością byś
          zaprzeczył !

• Gość: # Re: Polski Talib # ( kratka ) ,chwali Taliba Macio IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.11.01, 15:35
        Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> Kratko
        > Tylko ty możesz tak się nachwalic swego przydupasa Maciotaliba , wam w to graj
        > oszołomić Polaków i bat talibowski w rekę ...taka " Krótka rozprawa miedzy
        > chłopem , panem i plebanem "
        > Chwała Ci Talibie Polski
        > LIMAK

Kamilku. Dziecko co robiles w marcu 1953 roku ? Co robiles w czerwcu 1956 ?
        W marcu 1968 itd... Pewnie jeszcze w pieluszki ale po 70 -tym.
        Chcesz sie ze mna spotkac starczy Ci odwagi bronic komuszkow w 4 oczy ?
        Znam takie typki jak Ty od dziesiatek lat - tchorze
        podpinajace sie pod rozne "silne" organizacje. I plujace zza plecow.
        nIezdolne do argumentacji, artykulacji i stawienia czola.
        I niezdolne do wyobrazenia sobie czlowieka niezaleznego - od Maciarewicza tez.
        Do ludzi w polityce trzeba miec ograniczone zaufanie i pewne kontrole.
        Tacy jak Ty rozumuja w kategorii siks i ich idoli.

Popluj sobie bajtami zza niewidocznego w pelni adresu "portu". To wlasnie Twoj styl.

Synku - nigdy nie bedziesz chlopem - zapytaj kolezanek z pracy..
        Widzac Taliba z odleglosci mniejszej niz 100 m normalnie bys sie zesral !
        Tak Twoj typ ma. Kazdy to na tym Forum wie. Tfu....
        A teraz do lazienki i umyj buzie....
        • Gość: LIMAK Re: Polski Talib # ( kratka ) ,chwali Taliba Macio IP: 172.16.51.* 23.11.01, 07:42

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
          >
          > > Kratko
          > > Tylko ty możesz tak się nachwalic swego przydupasa Maciotaliba , wam w to
          > graj
          > > oszołomić Polaków i bat talibowski w rekę ...taka " Krótka rozprawa miedzy
          >
          > > chłopem , panem i plebanem "
          > > Chwała Ci Talibie Polski
          > > LIMAK
          >
          > Kamilku. Dziecko co robiles w marcu 1953 roku ? Co robiles w czerwcu 1956
          > ?
          > W marcu 1968 itd... Pewnie jeszcze w pieluszki ale po 70 -tym.
          > Chcesz sie ze mna spotkac starczy Ci odwagi bronic komuszkow w 4 oczy ?
          > Znam takie typki jak Ty od dziesiatek lat - tchorze
          > podpinajace sie pod rozne "silne" organizacje. I plujace zza plecow.
          > nIezdolne do argumentacji, artykulacji i stawienia czola.
          > I niezdolne do wyobrazenia sobie czlowieka niezaleznego - od Maciarewicza tez
          > .
          > Do ludzi w polityce trzeba miec ograniczone zaufanie i pewne kontrole.
          > Tacy jak Ty rozumuja w kategorii siks i ich idoli.
          >
          > Popluj sobie bajtami zza niewidocznego w pelni adresu "portu". To wlasnie Two
          > j styl.
          >
          > Synku - nigdy nie bedziesz chlopem - zapytaj kolezanek z pracy..
          > Widzac Taliba z odleglosci mniejszej niz 100 m normalnie bys sie zesral !
          > Tak Twoj typ ma. Kazdy to na tym Forum wie. Tfu....
          > A teraz do lazienki i umyj buzie....

Księżulku.
          W 53 , 56...uczyłem się .
          W 68 wywalili mnie z polibudy .
          W 70 aktywnie działałem w klubach które pewnie znasz.
          W 75- 80 wspólpraca z KOR
          W 80 budowałem w zakładzie Solidarność
          W 81 wywalony z roboty z paragrafu stanu wopjennego i wilczy bilet na pracę (
          przepis dot. zwolnienia z pracy mogę Ci podać , a byłem na szczycie stanowiska w
          swoim zakładzie )
          W 90 popierałem i odbudowywałem Solidarność
          W 92 ja opuściłem...
          Pochwal się Ty ...i kto tu jest gówniarzem sam sobie odpowiedz...ty
          przepieprzyłeś życie w sutannie , ukryty za murami ( ciepełko tam było ) ...
          To Ty chłopem nie będziesz , bo Twój post w obronie pedofilii ( " Ethanol
          pedofilskim ..." ) wśród Księży Kat. o tym wybitnie świadczy...Ty się dziewczyn z
          pracy nie pytaj ( homoseks to nie dziewczyna !) , Ty spojrzyj w lustro i zastanów
          sie czy pedofil to męższyzna....Tfffu...
          Z jednym się tylko zgodzę ....że gdybym zobaczył Taliba ze 100 m. to bym się
          chyba zesrał ( mnie nie wstyd sie bać , kiedy działałem w S też sie
          bałem ...szczególnie w pierwszym dniu stanu wojennego , ale do pracy
          poszedłem ...było nass tylko kilku...a i jak zawoziłem pomoc rodzinom
          aresztowanych tez ...kiedy panowie z UB przychodzili do zakładu pracy w którym
          szefowałem i pytali kto zawoził pieniądze P. K. też ..., nie wiem może...
          Ale nac Talibów w Polskim wykonaniu wiem napewno , że z przyjemnościa bym NASRAŁ !
          Miło Ci Klecho Dyżurna ?!!
          LIMAK
          Ps. Teraz Ty popraw sobie sutanne i idź do dzieci na katecheze ...wiem , że
          sprawia Ci to duże podniecenie ...
          • Gość: siedem Re: Polski Talib # ( kratka ) ,chwali Taliba Macio IP: *.tgory.pik-net.pl 23.11.01, 07:49
            A ś-limak zawijał je w te sreberka...
            Jak tak dalej pojdzie to dowiemy się ze w powstaniu styczniowym walczyłeś.
            7,22

> Gość portalu: # napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: LIMAK napisał(a):
            > >
            > > > Kratko
            > > > Tylko ty możesz tak się nachwalic swego przydupasa Maciotaliba , wam
            > w to
            > > graj
            > > > oszołomić Polaków i bat talibowski w rekę ...taka " Krótka rozprawa m
            > iedzy
            > >
            > > > chłopem , panem i plebanem "
            > > > Chwała Ci Talibie Polski
            > > > LIMAK
            > >
            > > Kamilku. Dziecko co robiles w marcu 1953 roku ? Co robiles w czerwcu
            > 1956
            > > ?
            > > W marcu 1968 itd... Pewnie jeszcze w pieluszki ale po 70 -tym.
            > > Chcesz sie ze mna spotkac starczy Ci odwagi bronic komuszkow w 4 oczy ?
            > > Znam takie typki jak Ty od dziesiatek lat - tchorze
            > > podpinajace sie pod rozne "silne" organizacje. I plujace zza plecow.
            > > nIezdolne do argumentacji, artykulacji i stawienia czola.
            > > I niezdolne do wyobrazenia sobie czlowieka niezaleznego - od Maciarewicz
            > a tez
            > > .
            > > Do ludzi w polityce trzeba miec ograniczone zaufanie i pewne kontrole.
            > > Tacy jak Ty rozumuja w kategorii siks i ich idoli.
            > >
            > > Popluj sobie bajtami zza niewidocznego w pelni adresu "portu". To wlasni
            > e Two
            > > j styl.
            > >
            > > Synku - nigdy nie bedziesz chlopem - zapytaj kolezanek z pracy..
            > > Widzac Taliba z odleglosci mniejszej niz 100 m normalnie bys sie zesral !
            > > Tak Twoj typ ma. Kazdy to na tym Forum wie. Tfu....
            > > A teraz do lazienki i umyj buzie....
            >
            > Księżulku.
            > W 53 , 56...uczyłem się .
            > W 68 wywalili mnie z polibudy .
            > W 70 aktywnie działałem w klubach które pewnie znasz.
            > W 75- 80 wspólpraca z KOR
            > W 80 budowałem w zakładzie Solidarność
            > W 81 wywalony z roboty z paragrafu stanu wopjennego i wilczy bilet na pracę (
            > przepis dot. zwolnienia z pracy mogę Ci podać , a byłem na szczycie stanowiska
            > w
            > swoim zakładzie )
            > W 90 popierałem i odbudowywałem Solidarność
            > W 92 ja opuściłem...
            > Pochwal się Ty ...i kto tu jest gówniarzem sam sobie odpowiedz...ty
            > przepieprzyłeś życie w sutannie , ukryty za murami ( ciepełko tam było ) ...
            > To Ty chłopem nie będziesz , bo Twój post w obronie pedofilii ( " Ethanol
            > pedofilskim ..." ) wśród Księży Kat. o tym wybitnie świadczy...Ty się dziewczyn
            > z
            > pracy nie pytaj ( homoseks to nie dziewczyna !) , Ty spojrzyj w lustro i zastan
            > ów
            > sie czy pedofil to męższyzna....Tfffu...
            > Z jednym się tylko zgodzę ....że gdybym zobaczył Taliba ze 100 m. to bym się
            > chyba zesrał ( mnie nie wstyd sie bać , kiedy działałem w S też sie
            > bałem ...szczególnie w pierwszym dniu stanu wojennego , ale do pracy
            > poszedłem ...było nass tylko kilku...a i jak zawoziłem pomoc rodzinom
            > aresztowanych tez ...kiedy panowie z UB przychodzili do zakładu pracy w którym
            > szefowałem i pytali kto zawoził pieniądze P. K. też ..., nie wiem może...
            > Ale nac Talibów w Polskim wykonaniu wiem napewno , że z przyjemnościa bym NASRA
            > Ł !
            > Miło Ci Klecho Dyżurna ?!!
            > LIMAK
            > Ps. Teraz Ty popraw sobie sutanne i idź do dzieci na katecheze ...wiem , że
            > sprawia Ci to duże podniecenie ...

• Gość: Piort Re: Polski Talib # ( kratka ) ,chwali Taliba Macio IP: 192.168.1.* 23.11.01, 08:21
            Drogi Limaku! Mamy bardzo zbliżone życiorysy, w tym samym roku nas wylali z
            Polibudy, tylko ja jeszcze odsłużyłem wojsko. Chodzilem do tej samej szkoły co
            Macierewicz (Reytan) i jakoś go nie mogę sobie przypomnieć. Dla mnie wszyscy
            fanatycy, którzy widzą tylko jedną drogę i wrogów dookoła są podejrzani, a
            szczególnie gdy bez umiaru powołują się na Naród i Kościół.
            • Gość: siedem Re: Polski Talib # ( kratka ) ,chwali Taliba Macio IP: *.tgory.pik-net.pl 23.11.01, 08:25
              A jacy są niepodejrzani???
              tacy co się powołują na internacjonalistyczne braterstwo i Lenina?
              7,89

Gość portalu: Piort napisał(a):

> Drogi Limaku! Mamy bardzo zbliżone życiorysy, w tym samym roku nas wylali z
              > Polibudy, tylko ja jeszcze odsłużyłem wojsko. Chodzilem do tej samej szkoły co
              > Macierewicz (Reytan) i jakoś go nie mogę sobie przypomnieć. Dla mnie wszyscy
              > fanatycy, którzy widzą tylko jedną drogę i wrogów dookoła są podejrzani, a
              > szczególnie gdy bez umiaru powołują się na Naród i Kościół.

• Gość: LIMAK Re: Polski Talib # ( kratka ) ...do Piotra IP: 172.16.51.* 23.11.01, 08:49

> Drogi Limaku! Mamy bardzo zbliżone życiorysy, w tym samym roku nas wylali z
              > Polibudy, tylko ja jeszcze odsłużyłem wojsko. Chodzilem do tej samej szkoły co
              > Macierewicz (Reytan) i jakoś go nie mogę sobie przypomnieć. Dla mnie wszyscy
              > fanatycy, którzy widzą tylko jedną drogę i wrogów dookoła są podejrzani, a
              > szczególnie gdy bez umiaru powołują się na Naród i Kościół.

Piotrze
              Dla niektórych Polska to puste słowo , byle sobie naładowac kieszenie...To tak
              jak nasz L.W Matka Boska w klapie , a judaszowskie wnetrze...jem,u mozna
              wybaczyc bo to prosty chłop z Popowa , ale tym co szczyca się wykształceniem i
              stanowiskami w których moralność powinna byc sztandarem , naplułbym w twarz ...co
              oni wiedza o tych " płotkach " , które walczyły o zmiany , niev , nie dla
              pieniędzy.
              Ten perfidny # ciagler mnie poucza , a sam o sobie z podniesioną twarza nic nie
              potrafi publicznie powiedziec , bo i co on ma do powiedzenia...a moze sam był w
              tym czasie kapusiem i chce odreagowac teraz.
              Dziękuję Ci Piotrze za ciepłe słowa wsparcia i ciesze się , bo ich tak brakuje na
              forum .
              Wojska nie odsłużyłem , trochę z cwaniactwa , a trochę mi pomogli inni...a
              wszystkich wtedy chcieli tam wtłoczyc , byle mieć ich pod opieką ...ale co ja
              teraz jestem wart w oczach perfidnej # , nawet w oczach tego obrońcy pedofilów (
              a m,oże to on też ) mężczyzną nie jestem ...gadzina jedna !
              Pozdrawiam Cię Piotrze szzególnie serdecznie ponieważ dzisiaj jest to dzien
              szczególny ...moi koledzy w drodze do pracy równe trzy miesiące temu (
              23.01.2001 ) zginęli w jednej z największech w ostatnich miesiacach katastrof
              drogowych ...ja się uratowałem...
              LIMAK

• Gość: Piort Re: od Piorta do Limaka IP: 192.168.1.* 23.11.01, 13:18
                Chyba mnie źle zrozumiałes. Uważam tych wszystkich, którzy powołują się na
                szczytne ideały dla zdobycia władzy za oszustów i naciagaczy. W końcu lat 50 na
                fali odwilzy powstał komitet budowy pomnika Powstańców Warszawy i prowadzono
                zbórkę pieniędzy. Zarabiałam wtedy 1200 zł i dałem 200 zł (1/6 zarobków) na ten
                cel. Po latach okazało się, że pieniądze poszły na utrzymanie komitetu, a
                żadnego pomnika nie postawiono. Wielu podnosiło hasła narodowe i ufalem im, ale
                gdy doroslem to zrozumialem, że ci wszyscy którzy chcą dzielić społeczeństwo,
                robią to dla swojego brudnego interesu. Divide et impera! Spójrz na Jugosławię!
                W szkole miałem koleżankę, córkę patrona jednej z ulic Warszawy. Skończyła
                polonistykę i byla nauczycielką polskiego. W 1968 przyszła z płaczem, że ją
                jako Żydówkę wyrzucają ze szkoły, a przecież ona uczy polskie dzieci polskiego
                i czuje się Polką. Myslałem że po latach tłumionego antysemityzmu nadeszła
                reakcja, ale gdy zobaczyłem, że mieszkania i stanowiska po "syjonistach"
                zajmują ci najbardziej aktywni w zwalczaniu syjonizmu, zrozumialem, że nie mam
                powodu do dumy z tego, że jestem Polakiem. Ci żydzi, którzy chcieli się
                naturalizować zostali czujnie wykryci przez ludzi pokroju Macierewicza i nic
                dziwnego, że się odseparowali.
                Patriotyzm to pojęcie, w które różni ludzie usiłują wtłoczyć różne racje. Gdy
                zapytalem kolegę Niemca, czy tego Mercedesa kupił z patriotyzmu, aby popierać
                niemiecką produkcję, to mi odpowiedział: gdybym kupił drożej gorszy samochód to
                bylbym idiotą a nie patriotą. Generał Montgomery w słąwnym przemówieniu do
                żołnierzy powiedział: To oni mają walczyć do ostatniej kropli krwi, wy nie
                poświęćcie ani jednej. Gdy wysyła sie do boju żołnierzy z bagnetami przeciw
                czołgom to im się mówi o patriotyźmie, bo to taniej niż ich porządnie uzbroić.
                Gdy musimy zaciskać pasa to powoływaniem się na patriotyzm usiłuje się pokryć
                nieudolność i/lub złodziejstwo rządzących. Nie wierzę w moralność ludzi we
                włądzach, a Macierewicza uważam za wyjątkowa gnidę manipulujacą SB-ckimi aktami
                według własnego chorego widzimisię.
                • Gość: LIMAK Re: od Piorta do Limaka IP: 172.16.51.* 23.11.01, 14:20

> Chyba mnie źle zrozumiałes. Uważam tych wszystkich, którzy powołują się na
                  > szczytne ideały dla zdobycia władzy za oszustów i naciagaczy. W końcu lat 50 na
                  >
                  > fali odwilzy powstał komitet budowy pomnika Powstańców Warszawy i prowadzono
                  > zbórkę pieniędzy. Zarabiałam wtedy 1200 zł i dałem 200 zł (1/6 zarobków) na ten
                  >
                  > cel. Po latach okazało się, że pieniądze poszły na utrzymanie komitetu, a
                  > żadnego pomnika nie postawiono. Wielu podnosiło hasła narodowe i ufalem im, ale
                  >
                  > gdy doroslem to zrozumialem, że ci wszyscy którzy chcą dzielić społeczeństwo,
                  > robią to dla swojego brudnego interesu. Divide et impera! Spójrz na Jugosławię!
                  >
                  > W szkole miałem koleżankę, córkę patrona jednej z ulic Warszawy. Skończyła
                  > polonistykę i byla nauczycielką polskiego. W 1968 przyszła z płaczem, że ją
                  > jako Żydówkę wyrzucają ze szkoły, a przecież ona uczy polskie dzieci polskiego
                  > i czuje się Polką. Myslałem że po latach tłumionego antysemityzmu nadeszła
                  > reakcja, ale gdy zobaczyłem, że mieszkania i stanowiska po "syjonistach"
                  > zajmują ci najbardziej aktywni w zwalczaniu syjonizmu, zrozumialem, że nie mam
                  > powodu do dumy z tego, że jestem Polakiem. Ci żydzi, którzy chcieli się
                  > naturalizować zostali czujnie wykryci przez ludzi pokroju Macierewicza i nic
                  > dziwnego, że się odseparowali.
                  > Patriotyzm to pojęcie, w które różni ludzie usiłują wtłoczyć różne racje. Gdy
                  > zapytalem kolegę Niemca, czy tego Mercedesa kupił z patriotyzmu, aby popierać
                  > niemiecką produkcję, to mi odpowiedział: gdybym kupił drożej gorszy samochód to
                  >
                  > bylbym idiotą a nie patriotą. Generał Montgomery w słąwnym przemówieniu do
                  > żołnierzy powiedział: To oni mają walczyć do ostatniej kropli krwi, wy nie
                  > poświęćcie ani jednej. Gdy wysyła sie do boju żołnierzy z bagnetami przeciw
                  > czołgom to im się mówi o patriotyźmie, bo to taniej niż ich porządnie uzbroić.
                  > Gdy musimy zaciskać pasa to powoływaniem się na patriotyzm usiłuje się pokryć
                  > nieudolność i/lub złodziejstwo rządzących. Nie wierzę w moralność ludzi we
                  > włądzach, a Macierewicza uważam za wyjątkowa gnidę manipulujacą SB-ckimi aktami
                  >
                  > według własnego chorego widzimisię.

Piotrze
                  Nie gniewaj się , że bedzie krótko. Czuję to co piszesz i też tak to odbieram w
                  rzeczywistości - jota , w jote .Pamiętam z tego okresu moją koleżanke (
                  ŻYDÓWKE ), KIEDY MUSIAŁA PRZEZ TAKICH MACIAREWICZOWSKICH ŁOTRÓW , OPUSZCZAĆ
                  POLSKĘ , KRAJ W KTÓRYM SIE URODZIŁA I CHCIAŁA ŻYC .Nie pozwolili te łotry , a kim
                  był jej ojciec ? Żydem - krawcem pracującym w tteatrze ...jaki to był
                  szkodnik ...to oni chcieli zbic kapitał na antysemityźmie...ale dość , dość ...bo
                  się rozczulam i mogę powiedziec trochę za dużo.
                  Trochę jestem wyprowadzony z równowagi przez tego gówniarza nie znającego życia (
                  bykk-a ) który zarzucił mi kłamstwo tylko dlatego , ze nie za bardzo zwracając
                  uwagę na daty ( a nie zwracasz kiedy piszesz o tym com Cię boli )pomyliłem dla
                  mnie te nieistotne szczególiki ,dla mnie istotą były moje przeżycia , chciał się
                  świnia wyżyć ...
                  Wiesz , mnie to bardzo zabolało , dlatego teraz muszę ochłonąć ...
                  Jeżeli możesz napisz ...spokojnie czytać jeszcze mogę .
                  LIMAK

• bykk Re: do LIMAKA-KŁAMAKA 23.11.01, 11:47
            Witaj LIMAKU!
            Dlaczego zmyślasz,czyj życiorys piszesz?
            Lepiej się nie odzywać niż kłamać!Nie bój,życiorysu Twego nie będę publikował,
            tylko wykażę Ci jak kłamiesz!

> Księżulku.
            > W 53 , 56...uczyłem się .

Czego się mogłeś uczyć,w tych latach jak Ciebie na świecie nie było?!

> W 68 wywalili mnie z polibudy .

Jak Cię mogli wywalać,jeśli do żłobka nawet Cię mama nie woziła?

> W 70 aktywnie działałem w klubach które pewnie znasz.

Jakie to kluby masz na myśli,kluby powstały owszem,ale nie w tym roku!(maciupki
            byłeś,nie?)

> W 75- 80 wspólpraca z KOR

KOR w 75 roku?,mało wiesz,podszkol się!

> W 80 budowałem w zakładzie Solidarność
            > W 81 wywalony z roboty z paragrafu stanu wopjennego i wilczy bilet na pracę (
            > przepis dot. zwolnienia z pracy mogę Ci podać , a byłem na szczycie stanowiska
            > w
            > swoim zakładzie )

Jak Cię wywalili z paragrafu w 81,jeśli dalej piszesz,że pomagałeś rodzinom
            aresztowanych,to zdecyduj czy "szefowałeś",czy wywalili Cię?

> W 90 popierałem i odbudowywałem Solidarność

W 90 roku "Solidarność" była odbudowana,więc co miałeś odbudowywać?
            Trzeba było jeśli już,robić to w 88 roku,nie zmyślaj!
            > W 92 ja opuściłem...

???????

> Pochwal się Ty ...i kto tu jest gówniarzem sam sobie odpowiedz...ty
            > przepieprzyłeś życie w sutannie , ukryty za murami ( ciepełko tam było ) ...
            > To Ty chłopem nie będziesz , bo Twój post w obronie pedofilii ( " Ethanol
            > pedofilskim ..." ) wśród Księży Kat. o tym wybitnie świadczy...Ty się dziewczyn
            > z
            > pracy nie pytaj ( homoseks to nie dziewczyna !) , Ty spojrzyj w lustro i zastan
            > ów
            > sie czy pedofil to męższyzna....Tfffu...
            > Z jednym się tylko zgodzę ....że gdybym zobaczył Taliba ze 100 m. to bym się
            > chyba zesrał ( mnie nie wstyd sie bać , kiedy działałem w S też sie
            > bałem ...szczególnie w pierwszym dniu stanu wojennego , ale do pracy
            > poszedłem ...było nass tylko kilku...a i jak zawoziłem pomoc rodzinom
            > aresztowanych tez ...kiedy panowie z UB przychodzili do zakładu pracy w którym
            > szefowałem i pytali kto zawoził pieniądze P. K. też ..., nie wiem może...

LIMAK,nie pieprz,mało wiesz o metodach SB,panowie przyszli i pytali,a ludzie
            mówili,że tak to ja robiłem?Nie rozśmieszaj forum! Popytaj ludzi,którzy "to"
            przeszli,a potem stukaj!

> Ale nac Talibów w Polskim wykonaniu wiem napewno , że z przyjemnościa bym NASRA
            > Ł !
            > Miło Ci Klecho Dyżurna ?!!
            > LIMAK
            > Ps. Teraz Ty popraw sobie sutanne i idź do dzieci na katecheze ...wiem , że
            > sprawia Ci to duże podniecenie ...

Czy Ty już się nie zmienisz? Czy musisz zaraz napluć na drugiego?
            pozdrawiam mimo i życzę miłego wypoczynku!
            Ps. a tak ładnie tydzień temu pisałeś!
            • Gość: LIMAK Re: do LIMAKA-KŁAMAKA IP: 172.16.51.* 23.11.01, 13:47
              bykk napisał(a):

> Witaj LIMAKU!
              > Dlaczego zmyślasz,czyj życiorys piszesz?
              > Lepiej się nie odzywać niż kłamać!Nie bój,życiorysu Twego nie będę publikował,
              > tylko wykażę Ci jak kłamiesz!
              >
              > Gość portalu: LIMAK napisał(a):
              >
              > > Księżulku.
              > > W 53 , 56...uczyłem się .
              >
              > Czego się mogłeś uczyć,w tych latach jak Ciebie na świecie nie było?!
              >
              > > W 68 wywalili mnie z polibudy .
              >
              > Jak Cię mogli wywalać,jeśli do żłobka nawet Cię mama nie woziła?
              >
              > > W 70 aktywnie działałem w klubach które pewnie znasz.
              >
              > Jakie to kluby masz na myśli,kluby powstały owszem,ale nie w tym roku!(maciupki
              > byłeś,nie?)
              >
              > > W 75- 80 wspólpraca z KOR
              >
              > KOR w 75 roku?,mało wiesz,podszkol się!
              >
              > > W 80 budowałem w zakładzie Solidarność
              > > W 81 wywalony z roboty z paragrafu stanu wopjennego i wilczy bilet na prac
              > ę (
              > > przepis dot. zwolnienia z pracy mogę Ci podać , a byłem na szczycie stanow
              > iska
              > > w
              > > swoim zakładzie )
              >
              > Jak Cię wywalili z paragrafu w 81,jeśli dalej piszesz,że pomagałeś rodzinom
              > aresztowanych,to zdecyduj czy "szefowałeś",czy wywalili Cię?
              >
              > > W 90 popierałem i odbudowywałem Solidarność
              >
              > W 90 roku "Solidarność" była odbudowana,więc co miałeś odbudowywać?
              > Trzeba było jeśli już,robić to w 88 roku,nie zmyślaj!
              > > W 92 ja opuściłem...
              >
              > ???????
              >
              > > Pochwal się Ty ...i kto tu jest gówniarzem sam sobie odpowiedz...ty
              > > przepieprzyłeś życie w sutannie , ukryty za murami ( ciepełko tam było ) .
              > ..
              > > To Ty chłopem nie będziesz , bo Twój post w obronie pedofilii ( " Ethanol
              > > pedofilskim ..." ) wśród Księży Kat. o tym wybitnie świadczy...Ty się dzie
              > wczyn
              > > z
              > > pracy nie pytaj ( homoseks to nie dziewczyna !) , Ty spojrzyj w lustro i z
              > astan
              > > ów
              > > sie czy pedofil to męższyzna....Tfffu...
              > > Z jednym się tylko zgodzę ....że gdybym zobaczył Taliba ze 100 m. to bym s
              > ię
              > > chyba zesrał ( mnie nie wstyd sie bać , kiedy działałem w S też sie
              > > bałem ...szczególnie w pierwszym dniu stanu wojennego , ale do pracy
              > > poszedłem ...było nass tylko kilku...a i jak zawoziłem pomoc rodzinom
              > > aresztowanych tez ...kiedy panowie z UB przychodzili do zakładu pracy w kt
              > órym
              > > szefowałem i pytali kto zawoził pieniądze P. K. też ..., nie wiem może...
              >
              > LIMAK,nie pieprz,mało wiesz o metodach SB,panowie przyszli i pytali,a ludzie
              > mówili,że tak to ja robiłem?Nie rozśmieszaj forum! Popytaj ludzi,którzy "to"
              > przeszli,a potem stukaj!
              >
              > > Ale nac Talibów w Polskim wykonaniu wiem napewno , że z przyjemnościa bym
              > NASRA
              > > Ł !
              > > Miło Ci Klecho Dyżurna ?!!
              > > LIMAK
              > > Ps. Teraz Ty popraw sobie sutanne i idź do dzieci na katecheze ...wiem , ż
              > e
              > > sprawia Ci to duże podniecenie ...
              >
              > Czy Ty już się nie zmienisz? Czy musisz zaraz napluć na drugiego?
              > pozdrawiam mimo i życzę miłego wypoczynku!
              > Ps. a tak ładnie tydzień temu pisałeś!

bykk-u
              wi9em, , ze lekko w datach się pomyliłem , może nie przykładałem do tego tak
              istotnej wagi , pewne rzeczy pisałem ( Solidarność ) troche z " przerzutnią " , ,
              bo rozpatrywanie tego kiedy się S budowała , a kiedy została zbudowana od
              nowa ...to juz niepotrzebne szczególy .
              Teraz leże przede mną pismo ( autentyczne z datami ) dot. mojego zwolniena:

Obywatel
              ..........
              Dyrektor.........
              w......

znak....... data 7.10.82 r.
              "Z dniem 8.10.82 r. ( zobacz i tu tez w dacie sie pomyliłem ) odwołuje
              Obywatela...z pełnienia funkcjikierownika jednostkizmilitaryzowanej .
              Zgodnie z wyjaśnieniami MPPiSS z dn.21.12 .1981 r .znak : PP-019-16/81 w
              sprawie...zawiadamiam ,że zwalniam Obywatela .....z obowiązku stawiania się do
              pracy..."
              Ty gówniarzu , nieznający życia , mam Cię dość ... i podobnych tobie...TEGO SIE
              NIE CZUJE , KIEDY SIĘ NIE PRZEŻYŁO , a pomyłka w datach ? Jaka ma wartość !!!
              Jesteś dla mnie do końca istnienia na forum NIEWIDZIALNY!!!!

LIMAK

• Gość: siedem Re: do LIMAKA-KŁAMAKA IP: *.tgory.pik-net.pl 23.11.01, 14:16
                oj byku po Tobie
                Wielki Imperator Limak Uznał Cię Za Nieistniejącego
                /pewnie już planuje podbój galaktyki/
                a tak niedawno była mowa że towarzysze z chińskiej republiki Ludowej wysyłają
                małego slimaczka w kosmos
                7,48

> bykk napisał(a):
                >
                > > Witaj LIMAKU!
                > > Dlaczego zmyślasz,czyj życiorys piszesz?
                > > Lepiej się nie odzywać niż kłamać!Nie bój,życiorysu Twego nie będę publiko
                > wał,
                > > tylko wykażę Ci jak kłamiesz!
                > >
                > > Gość portalu: LIMAK napisał(a):
                > >
                > > > Księżulku.
                > > > W 53 , 56...uczyłem się .
                > >
                > > Czego się mogłeś uczyć,w tych latach jak Ciebie na świecie nie było?!
                > >
                > > > W 68 wywalili mnie z polibudy .
                > >
                > > Jak Cię mogli wywalać,jeśli do żłobka nawet Cię mama nie woziła?
                > >
                > > > W 70 aktywnie działałem w klubach które pewnie znasz.
                > >
                > > Jakie to kluby masz na myśli,kluby powstały owszem,ale nie w tym roku!(mac
                > iupki
                > > byłeś,nie?)
                > >
                > > > W 75- 80 wspólpraca z KOR
                > >
                > > KOR w 75 roku?,mało wiesz,podszkol się!
                > >
                > > > W 80 budowałem w zakładzie Solidarność
                > > > W 81 wywalony z roboty z paragrafu stanu wopjennego i wilczy bilet na
                > prac
                > > ę (
                > > > przepis dot. zwolnienia z pracy mogę Ci podać , a byłem na szczycie s
                > tanow
                > > iska
                > > > w
                > > > swoim zakładzie )
                > >
                > > Jak Cię wywalili z paragrafu w 81,jeśli dalej piszesz,że pomagałeś rodzino
                > m
                > > aresztowanych,to zdecyduj czy "szefowałeś",czy wywalili Cię?
                > >
                > > > W 90 popierałem i odbudowywałem Solidarność
                > >
                > > W 90 roku "Solidarność" była odbudowana,więc co miałeś odbudowywać?
                > > Trzeba było jeśli już,robić to w 88 roku,nie zmyślaj!
                > > > W 92 ja opuściłem...
                > >
                > > ???????
                > >
                > > > Pochwal się Ty ...i kto tu jest gówniarzem sam sobie odpowiedz...ty
                > > > przepieprzyłeś życie w sutannie , ukryty za murami ( ciepełko tam był
                > o ) .
                > > ..
                > > > To Ty chłopem nie będziesz , bo Twój post w obronie pedofilii ( " Eth
                > anol
                > > > pedofilskim ..." ) wśród Księży Kat. o tym wybitnie świadczy...Ty się
                > dzie
                > > wczyn
                > > > z
                > > > pracy nie pytaj ( homoseks to nie dziewczyna !) , Ty spojrzyj w lustr
                > o i z
                > > astan
                > > > ów
                > > > sie czy pedofil to męższyzna....Tfffu...
                > > > Z jednym się tylko zgodzę ....że gdybym zobaczył Taliba ze 100 m. to
                > bym s
                > > ię
                > > > chyba zesrał ( mnie nie wstyd sie bać , kiedy działałem w S też sie
                > > > bałem ...szczególnie w pierwszym dniu stanu wojennego , ale do pracy
                > > > poszedłem ...było nass tylko kilku...a i jak zawoziłem pomoc rodzinom
                >
                > > > aresztowanych tez ...kiedy panowie z UB przychodzili do zakładu pracy
                > w kt
                > > órym
                > > > szefowałem i pytali kto zawoził pieniądze P. K. też ..., nie wiem mo
                > że...
                > >
                > > LIMAK,nie pieprz,mało wiesz o metodach SB,panowie przyszli i pytali,a ludz
                > ie
                > > mówili,że tak to ja robiłem?Nie rozśmieszaj forum! Popytaj ludzi,którzy "t
                > o"
                > > przeszli,a potem stukaj!
                > >
                > > > Ale nac Talibów w Polskim wykonaniu wiem napewno , że z przyjemnościa
                > bym
                > > NASRA
                > > > Ł !
                > > > Miło Ci Klecho Dyżurna ?!!
                > > > LIMAK
                > > > Ps. Teraz Ty popraw sobie sutanne i idź do dzieci na katecheze ...wie
                > m , ż
                > > e
                > > > sprawia Ci to duże podniecenie ...
                > >
                > > Czy Ty już się nie zmienisz? Czy musisz zaraz napluć na drugiego?
                > > pozdrawiam mimo i życzę miłego wypoczynku!
                > > Ps. a tak ładnie tydzień temu pisałeś!
                >
                > bykk-u
                > wi9em, , ze lekko w datach się pomyliłem , może nie przykładałem do tego tak
                > istotnej wagi , pewne rzeczy pisałem ( Solidarność ) troche z " przerzutnią " ,
                > ,
                > bo rozpatrywanie tego kiedy się S budowała , a kiedy została zbudowana od
                > nowa ...to juz niepotrzebne szczególy .
                > Teraz leże przede mną pismo ( autentyczne z datami ) dot. mojego zwolniena:
                >
                > Obywatel
                > ..........
                > Dyrektor.........
                > w......
                >
                > znak....... data 7.10.82 r.
                > "Z dniem 8.10.82 r. ( zobacz i tu tez w dacie sie pomyliłem ) odwołuje
                > Obywatela...z pełnienia funkcjikierownika jednostkizmilitaryzowanej .
                > Zgodnie z wyjaśnieniami MPPiSS z dn.21.12 .1981 r .znak : PP-019-16/81 w
                > sprawie...zawiadamiam ,że zwalniam Obywatela .....z obowiązku stawiania się do
                > pracy..."
                > Ty gówniarzu , nieznający życia , mam Cię dość ... i podobnych tobie...TEGO SI
                > E
                > NIE CZUJE , KIEDY SIĘ NIE PRZEŻYŁO , a pomyłka w datach ? Jaka ma wartość !!!
                > Jesteś dla mnie do końca istnienia na forum NIEWIDZIALNY!!!!
                >
                > LIMAK
                >

• Gość: Puchaty Podróba Taliba to po prostu LIMAK IP: *.polkomtel.com.pl 23.11.01, 09:14
        Miśku mój i tutaj postanowiłeś wnieść coś do dyskusji...stary - jak Ci sie
        wątek nie podoba załóż swój, a jak chcesz brać udział w dyskusji to może
        chcociaż dla zmyły rzuć jakimkolwiek argumentem....to nie boli (choć trzeba
        doprowadzić te dwie zramolałe szare komórki do zderzenia się...)

puchaty
    • Gość: Balzer Maciarewicz jak zwykle sie zblaznil IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 15:23
      Przedstawiane przez niego poglady nie trzymaly sie wogle logiki.
      Rzucal nieswiezymi juz sloganami i na sile probowal naciagac rzeczywistosc
      na swoja korzysc. Trzeba mu wybaczyc gdyz jest to chory psychicznie czlowiek
      zyjacy w swoim urojonym swiecie, tak jak i wielu innych spod znaku O.Rydzyka
      Ten zalosny wystep w TVP jeszcze raz pokazal ze dla ludzi pokroju Maciarewicza
      i reszty LPR nie ma miejsca na scenie politycznej.
      Z gory zaznaczam ze nie jestem zadnym zwolennikiem SLD, wrecz przeciwnie.
      • Gość: # Re: Maciarewicz jak zwykle sie zblaznil IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.11.01, 15:40
        Tak jak ja zgory po przeczytaniu nicka Balcer
        wiedzialem na 100%
        ze uzyjesz
        - nieswiezy
        - Ojciec Rydzyk,
        - oszolom
        - chory psychicznie itp.

i ani 1 -go (slownie: jednego) argumentu na zarzuty postawione przez Maciarewicza.

Gdzie ten podrecznik do walki z prawda ? W b. starej ksiedze ?
    • Gość: Blong Re: w obronie lewicowca IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 18:05
      oj jak pieknie to wyglada kiedy kwiat forumowej prawicy broni ultra lewicowca -
      jak w czasach minionych, tak ekonomicznie dzis - Macierewicza.
      Lubicie grzebac w zyciorysach i niektorzy ludzie sa dla was z powodu
      przeszlosci niewiarygodni, wiec skad sie wziela teraz wasza wiara w prawdziwosc
      slow czerwonego Antka?
      • Gość: L eonid Re: w obronie lewicowca IP: *.czajen.pl 22.11.01, 18:24
        Władza ludowa będzie musiała zlikwidować linię specjalną. Nadchodzą czasy
        że "oszołomy" będą uzyskiwać większe poparcie od towarzyszy z SLD.
        • Gość: Blong Re: w obronie lewicowca IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 18:27
          Gość portalu: L eonid napisał(a):

> Władza ludowa będzie musiała zlikwidować linię specjalną. Nadchodzą czasy
          > że "oszołomy" będą uzyskiwać większe poparcie od towarzyszy z SLD.

odpowiedz na podobnym poziomie
          blebleblebleble
          smile

• Gość: siedem Re: w obronie lewicowca IP: *.tgory.pik-net.pl 23.11.01, 07:33
            od kogoś te nauki bełkot upobieramy.
            no nie?
            7,00

Gość portalu: Blong napisał(a):

> Gość portalu: L eonid napisał(a):
            >
            > > Władza ludowa będzie musiała zlikwidować linię specjalną. Nadchodzą czasy
            > > że "oszołomy" będą uzyskiwać większe poparcie od towarzyszy z SLD.
            >
            > odpowiedz na podobnym poziomie
            > blebleblebleble
            > smile
            >

• Gość: Blong Re: czerwony Antek 2 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 18:20
      czy gdyby naprz. Michnik oszalal i zaczal sie zachowywac jak Antek i GW zmienil
      w filie Naszego Dziennika to tez go natychmiast pokochacie?
      smile))
      • Gość: siedem Re: czerwony Antek 2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 23:26
        blong ja myślę, że boicie się "norymbergi" Maciarewicza.

> czy gdyby naprz. Michnik oszalal i zaczal sie zachowywac jak Antek i GW zmienil
        >
        > w filie Naszego Dziennika to tez go natychmiast pokochacie?
        > smile))

• Gość: Blong Re: czerwony Antek 2 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 01:23
          Gość portalu: siedem napisał(a):

> blong ja myślę, że boicie się "norymbergi" Maciarewicza.

czego sie mamy bac, przeciez on ma nasz rodowod i wy go tak kochacie
          smile
      • snajper46 Re: czerwony Antek 2 22.11.01, 23:39

> czy gdyby naprz. Michnik oszalal i zaczal sie zachowywac jak Antek i GW zmienil
        > smile))

Jak się ma tylu sympatyków co oni, to każdy z nich jest na wagę złota. Przeszłość
        wtedy natychmiast przestaje się liczyć. Mógł być czerwony, mógł być zielony,
        wszystko jedno. Nawet SBka pokochają. smile)
        • Gość: Blong Re: czerwony Antek 2 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 01:25
          snajper46 napisał(a):

> Nawet SBka pokochają. smile)

Tyle, ze wtedy sie dowiemy, ze on to tak naprawde nie byl SBek a jesli byl to go
          zmuszano etc.
          smile

• Gość: # Re: czerwony Antek 2 IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.11.01, 08:55

> snajper46 napisał(a):
            > > Nawet SBka pokochają. smile)
            > Tyle, ze wtedy sie dowiemy, ze on to tak naprawde nie byl SBek a jesli byl to go
            > zmuszano etc.
            > smile
            >

Splatanie i uwiklanie pomieszania faktow z przeinaczeniami
            i manipulacjami siegnelo tragizmu.

Jakich mielismy dzialaczy ze znacznym stazem w opozycji
            • Gość: Blong Re: czerwony Antek 2 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 16:56
              > Splatanie i uwiklanie pomieszania faktow z przeinaczeniami
              > i manipulacjami siegnelo tragizmu.
              >
              > Jakich mielismy dzialaczy ze znacznym stazem w opozycji
              >
    • Gość: Indris Obciach SLD IP: *.ibspan.waw.pl 23.11.01, 12:02
      Obserwowałem tę "LS". P. Macierewicz zaczął uzyskiwać przewagę dopiero po
      wejściu p. Lewandowskiego - rzeczywiście kompromitującym. Ciekawe jest, czy SLD
      nie miało kogoś lepszego, czy osobiste wpływy p. L. zdecydowały. Tak czy owak
      jest to dzwonek alarmowy dla SLD: sam kontrast z Buzkiem przestaje wystarczać.
      • bykk Re: do Indrisa 23.11.01, 12:56
        Nareszcie mogę się z Tobą zgodzić w 100%!!!
        pozdrawiam,miłego weekendu!
      • Gość: # Re: Obciach SLD IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.11.01, 12:58
        Dla przypomnienia - Buzek byl 7 -ym kandydatem na premiera
        a 1 -ym na jaki zgodzila sie Unia. Jego 1 -sza wypowiedz
        o Balcerowiczu - pean.
        Balcerowicz rodem BP KC PZPR (-> 1990), od razu zostal mianowany szefem UW.
        UW wchodzila z byla PZPR w koalicje na szczeblu nizszym, zawsze wygrywajac z AWS
        a w Sejmie z AWS wygralo od startu. Dzieki grubemu notesowi slabo zlustrowanego Tomaszewskiego,
        mechanika po zawodowce, w negocjacjach z "profesorami" z UW.

Przypominajac, ze AWS miala 34,5% a UW 11,5% i wykorzystujac
        tak zawziecie krytykowana przez UW "teorie spiskowa" wyciagamy oczywiste wnioski.

Tyle ze "niesluszne" politycznie. No ale tylko politycznie.
        . Nie logicznie !
        Prosze zauwazyc, ze zgodnie z teoria spiskowa - nic nie pisze o SLD !!!

• Gość: siedem Re: Obciach SLD IP: *.tgory.pik-net.pl 23.11.01, 14:20
          mam nadzieję mr # że nie pijesz do mnie z tym Buzkiem smile)))
          7,00

> Dla przypomnienia - Buzek byl 7 -ym kandydatem na premiera
          > a 1 -ym na jaki zgodzila sie Unia. Jego 1 -sza wypowiedz
          > o Balcerowiczu - pean.
          > Balcerowicz rodem BP KC PZPR (-> 1990), od razu zostal mianowany szefem
          > UW.
          > UW wchodzila z byla PZPR w koalicje na szczeblu nizszym, zawsze wygrywajac z
          > AWS
          > a w Sejmie z AWS wygralo od startu. Dzieki grubemu notesowi slabo zlustrowaneg
          > o Tomaszewskiego,
          > mechanika po zawodowce, w negocjacjach z "profesorami" z UW.
          >
          > Przypominajac, ze AWS miala 34,5% a UW 11,5% i wykorzystujac
          > tak zawziecie krytykowana przez UW "teorie spiskowa" wyciagamy oczywiste wniosk
          > i.
          >
          > Tyle ze "niesluszne" politycznie. No ale tylko politycznie.
          > . Nie logicznie !
          > Prosze zauwazyc, ze zgodnie z teoria spiskowa - nic nie pisze o SLD !!!
          >

• Gość: # Obciach nie tylko SLD IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.11.01, 14:40
          Nasz Szanowny Polemista
          Przekonywujacy Inaczej - raczyl napisac:

" gdyby naprz. Michnik oszalal i zaczal sie zachowywac jak Antek i GW zmienil
          w filie Naszego Dziennika to tez go natychmiast pokochacie?
          smile))

Bardzo dowcipne. Smieje sie z tego od 1992 roku - bo tryb przypuszczajaco-
          nieprawdodobny uzyty zostal zartem.
          . Michnik udowodnil setkami artykulow szalenstwo obrony kata przed ofiara.

Setki razy miesza dobro i uczciwosc ze zlem i zdrada.
          Bo zatrul sie brudzio-kiszczami a zarazil Jaruzelem po Magdalence a Paris...
          Jony Walker czyli Jas Walesa f-my Kuron z Kwasem pity po debatach TV
          chorobre utrwalil.
          I po co przypuszczac - tyle samosadow Maleszkowych - a zliczyc trudno..

Taka milosc jacy kochankowie... ( : - <
          • Gość: Blong Re: ale czerwonego Antka kochasz IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 14:51

> Nasz Szanowny Polemista
            > Przekonywujacy Inaczej - raczyl napisac:
            >
            > " gdyby naprz. Michnik oszalal i zaczal sie zachowywac jak Antek i
            > GW zmienil
            > smile))
            >
            > Bardzo dowcipne. Smieje sie z tego od 1992 roku - bo tryb przypuszc
            > zajaco-
            > nieprawdodobny uzyty zostal zartem.
            > . Michnik udowodnil setkami artykulow szalenstwo obrony kata przed
            > ofiara.
            >
            > Setki razy miesza dobro i uczciwosc ze zlem i zdrada.
            > Bo zatrul sie brudzio-kiszczami a zarazil Jaruzelem po Magdalence
            > a Paris...
            > Jony Walker czyli Jas Walesa f-my Kuron z Kwasem pity po debatach
            > TV
            > chorobre utrwalil.
            > I po co przypuszczac - tyle samosadow Maleszkowych - a zliczyc trudno..
            >
            > Taka milosc jacy kochankowie... ( : - <

tez masz koszulke z Che Guevara ?
        • Gość: Blong Re: Obciach SLD IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 14:45

> Dla przypomnienia - Buzek byl 7 -ym kandydatem na premiera
          > a 1 -ym na jaki zgodzila sie Unia. Jego 1 -sza wypowiedz
          > o Balcerowiczu - pean.
          > Balcerowicz rodem BP KC PZPR (-> 1990), od razu zostal mianowany szefem
          > UW.

Hoho a przed chwila mowilismy ze nie zyciorysy wazne smile))

> a w Sejmie z AWS wygralo od startu. Dzieki grubemu notesowi slabo zlustrowaneg
          > o Tomaszewskiego,

No i znow grzebanie w pochodzeniu.

Smieszne czy zalosne?
          Raz piszemy ze nie zyciorys a charakter i pozniej walimy po pochodzeniu

• bykk Re: do LMAKA_KŁAMAKA 23.11.01, 14:56
      LIMAK,niestety dalej kłamiesz!
      Przy zwalnianiu dyscyplinarnym(a ponoć Ty zostałeś zwolniony z dekretu stanu
      wojennego)zawsze były podawane paragrafy,punkty,podpunkty itp.!!!
      Poza tym kłamczuszku co to za pismo o numerze ...16/81 ?
      Taki numer mógł mieć najwyżej 12!!! Znowu się pomyliłeś???Coś dużo "pomyłek"!
      Coś na te tematy wiem,a o gówniarza się nie gniewam,bo chciałbym być młodym!
      Tylko Ty wyszedłeś rzeczywiście na gówniarza,niestety.
      Jeśli tak bardzo pragniesz to Ci ...,ale właściwie po co,dla kogo?
      Pamiętaj, nie obrażaj drugiego jak gówno wiesz na jego temat!
      mimo miłego weekendu życzę
    • Gość: komodor Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 09:38
      Widzowie jak zawsze słyszeli tylko bełkot nawiedzonego człowieka.Macierewicz
      swoich kompleksów nie powinien leczyć sam.Są przecież lekarze potrzebnej
      Macierewiczowi specjalności.
      Ale przy okazji trzeba udzielić pochwały słuchaczom RM.Nie żałowali grosza ni
      czasu. Tylko szkoda tego wysiłku bo to i tak niczego w stanie zdrowia
      Macierewicza nie zmieni.
      • Gość: snajper Re: ________POGROM LINII SPECJALNEJ..i IP: *.acn.waw.pl 25.11.01, 17:03

> Widzowie jak zawsze słyszeli tylko bełkot nawiedzonego człowieka.Macierewicz
        > swoich kompleksów nie powinien leczyć sam.Są przecież lekarze potrzebnej
        > Macierewiczowi specjalności.
        > Ale przy okazji trzeba udzielić pochwały słuchaczom RM.Nie żałowali grosza ni
        > czasu. Tylko szkoda tego wysiłku bo to i tak niczego w stanie zdrowia
        > Macierewicza nie zmieni.

Nie jestem tego pewny. Wszak poczucie siły, poczucie poparcia aż 3200 osób może
        osłabić na pewien czas jego lęki. Może uda mu się wtedy trochę przytomniej
        spojrzeć na świat, który go otacza. Może nawet coś zobaczy ?

• Gość: Janusz2 Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: 194.92.234.* 26.11.01, 11:57
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: komodor napisał(a):
          >
          > > Widzowie jak zawsze słyszeli tylko bełkot nawiedzonego człowieka.Macierewi
          > cz
          > > swoich kompleksów nie powinien leczyć sam.Są przecież lekarze potrzebnej
          > > Macierewiczowi specjalności.
          > > Ale przy okazji trzeba udzielić pochwały słuchaczom RM.Nie żałowali grosza
          > ni
          > > czasu. Tylko szkoda tego wysiłku bo to i tak niczego w stanie zdrowia
          > > Macierewicza nie zmieni.
          >
          > Nie jestem tego pewny. Wszak poczucie siły, poczucie poparcia aż 3200 osób może
          >
          > osłabić na pewien czas jego lęki. Może uda mu się wtedy trochę przytomniej
          > spojrzeć na świat, który go otacza. Może nawet coś zobaczy ?

Nie lubię socjalistów. Ani narodowych, ani "internacjonałów". Dlatego do
          Maciarewicza mam dokładnie taki sam stosunek jak do np. SLD.
          I dlatego z nieukrywaną satysfakcją słuchałem jak Maciarewicz,
          któremu "internacjonały" ciągle przyprawiają "mordę" oszołoma, chorego
          psychicznie itp. chłodno, spokojnie, z przylepionym na stałe usmiechem odpierał
          ich ataki.

Było to ciekawe, ponieważ zwycięstwo kogoś kto jest sam w walce z atakującą go
          sforą zawsze jest widowiskowe.

A tak przy okazji - może obecni tu socjaliści to wyjasnią:
          dlaczego zawsze socjaliści "internacjonały" uważają, że są lepsi od narodowych
          socjalistów?
          • Gość: komodor Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 14:50
            I właśnie o ten przylepiony,sztuczny uśmiech chodzi.Jeszcze te oczka - jak
            niektórzy piszą - ołowiana, chwalebna przeszłość - noc grubych teczek i mamy
            nieodrodnego syna dobrze znanego ojca.Antek, pozdrawiam cię - twój tato Beria.
            • Gość: Janusz2 Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: 194.92.234.* 26.11.01, 15:12

> I właśnie o ten przylepiony,sztuczny uśmiech chodzi.Jeszcze te oczka - jak
              > niektórzy piszą - ołowiana, chwalebna przeszłość - noc grubych teczek i mamy
              > nieodrodnego syna dobrze znanego ojca.Antek, pozdrawiam cię - twój tato Beria.

A co sądzisz o prezencji Premiera Millera?
              • Gość: komodor Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 15:35
                W dziedzinie URODY nie jest moim idolem.Zdecydowanie wolę dziewczyny.
                Jeżeli chodzi o całą resztę - jemu powierzyłbym własne pieniądze,Macierewiczowi
                nie.
                • Gość: Janusz2 Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: 194.92.234.* 26.11.01, 16:34

> W dziedzinie URODY nie jest moim idolem.Zdecydowanie wolę dziewczyny.

Pierwszy raz w czymś się zgadzamy.

> Jeżeli chodzi o całą resztę - jemu powierzyłbym własne pieniądze,Macierewiczowi
                  > nie.

Pytałem o Twoją opinię nt. prezencji Premiera, ponieważ pisałeś wcześniej o
                  Maciarewiczu:

"I właśnie o ten przylepiony,sztuczny uśmiech chodzi.Jeszcze te oczka (...)"

Premier takze ma przylepiony sztuczny uśmiech. Oczka ma takie "bardziej
                  cwaniackie".
                  Ciekaw byłem czy to dyskwalifikuje go w Twoich oczach.

A tak przy okazji dobra rada: nigdy nie powierzaj własnych pieniędzy żadnemu
                  socjaliście - na pewno ukradnie. smile)
                  (potem będzie ściemniał, że to na biednych, a dla niego tylko pokrycie
                  niezbędnych kosztów, bo ta jego Lancia była już do wymiany, itd.)
                  • Gość: komodor Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 08:29
                    Zupełnie inaczej postrzegam Millera i zupełnie inaczej Macierewicza. Ten
                    ostatni to dla mnie zimny typ z mentalnością inkwizytora co przekłada się na
                    wyraz twarzy.
                    Z tymi socjalistami to chyba przesadzasz.Dla mnie, to począwszy od twórcy PPS -
                    Limanowskiego, przez Piłsudskiego, Lipskiego - są to ludzie poszlakowanej
                    uczciwości. Dałbym im moje pieniądze.Niechętnie natomiast daję państwu ponieważ
                    praktyka wielu lat nauczyła mnie,że każda złotówka która trafia do budżetu w
                    przeważającej częsci zostanie zmarnowana.
                    • Gość: siedem Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.tgory.pik-net.pl 27.11.01, 09:04
                      ocena posta:
                      poziom bełkotliwości i zaplątania - 9,5 na 10

a teraz wejde z butami w wasza dyskusje o tow. Millerze
                      chciałbym dalej promować określenie Plastuś [wszelkie prawa zastrzeżone]
                      A więc do plstusia nie mam większych zastzreżeń poza tym, że jego retoryka jest
                      na miejscu na łamach kloacznej gazetki "nie". Doskonale pasuje do przemówień 1
                      sekretarza gminej organizacji partyjnej, ale całkiem nie przystaje do człowieka
                      pełniącego jedno z najwyższych stanowisk w państwie. No cóż tak jak Lepper tak
                      ludzik z plasteliny ["człowiek z żelaza"] kiedyś się odchami.
                      A teraz mam pytanie: Czy to prawda co ludzie Millera wypłyneli jak te gówno za
                      sprawą tygodnika-szamba "nie"?
                      7,00

> Zupełnie inaczej postrzegam Millera i zupełnie inaczej Macierewicza. Ten
                      > ostatni to dla mnie zimny typ z mentalnością inkwizytora co przekłada się na
                      > wyraz twarzy.
                      > Z tymi socjalistami to chyba przesadzasz.Dla mnie, to począwszy od twórcy PPS -
                      >
                      > Limanowskiego, przez Piłsudskiego, Lipskiego - są to ludzie poszlakowanej
                      > uczciwości. Dałbym im moje pieniądze.Niechętnie natomiast daję państwu ponieważ
                      >
                      > praktyka wielu lat nauczyła mnie,że każda złotówka która trafia do budżetu w
                      > przeważającej częsci zostanie zmarnowana.

• Gość: komodor Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 09:36
                        No tak, kończy sie jak na prawicę przystało:formą i treścią w szambie.
                        A potem się dziwicie, że wasz byt polityczny kończy się w niebycie.
                        • Gość: Porter Re: Spowrotem do tematu IP: *.orion.pl 27.11.01, 10:19

> No tak, kończy sie jak na prawicę przystało:formą i treścią w szambie.
                          > A potem się dziwicie, że wasz byt polityczny kończy się w niebycie.

Ja sie calkiem zgadzam, ze to brzydko wypominac SLD taki drobiazg jak
                          kilkadziesiat ostatnich lat (stalinizm, komune, moskiewskie pieniadze, Olina,
                          SdRP przeksztalcone w SLD bez splacaneia esdeerpowskich dlugow, za to z
                          przejeciem majatku, miliardowe przekrety za poprzedniej kadencji...) wiec nie
                          wypominam. Chcialbym, jesli mozna wrocic do meritum, czyli programu Linia
                          Specjalna.

Napisal Pan:

> człowiek ogarnięty załem nienawiści do wszystkich i wszystkiego co inne niż on
                          > sam.

A czy bylby Pan laskaw powiedziec, na czym polegaly klamstwa Macierewicza w tych

Moim zdaniem w tych akurat kwestiach jego poglady wygloszone w Linii Specjalnej
                          byly dosc dobre umotywowane i malo kontrowersyjne. Ale moge sie mylic. Jak juz
                          pisalem jestem przedstawicielem ciemnego ludu, dlatego jak mam okazje zapytac o
                          cos Czlowieka Oswieconego - to pytam.

• Gość: komodor Re: Spowrotem do tematu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 11:01
                            To nie jest kwestia oświecenia ale słuchu.Widocznie każdy z nas słyszał coś
                            innego.
                            Opierając się na swojej wiedzy stwierdzam stanowczo,że wszystkie wypowiedzi
                            Macierewicza na temat sprzedaży polskiej ziemi, zagrożenia ze strony
                            UE,zagrożenia bytu narodowego, pozbawienia tożsamości narodowej itp to
                            majaczenia polskiej odmiany taliba.
                            Co potrafi Macierewicz to pokazał w czasie nocy pustych teczek.
                            Nie odmawiam nikomu prawa do antyeuropejskich postaw tylko proszę powiedzieć co
                            nam zagraża?A może to zagraża ostateczną marginalizacja takich ludzi jak
                            Macierewicz i ich ugrupowań?
                            Warto czytać jak to wszystko komentują przedstawiciele polskiego kościoła na
                            który Macierewicz się bezustannie powołuje. I okazało się, że jego kościół to
                            ojciec Rydzyk. Ja wybieram prymasa.
                            • Gość: Porter Re: Spowrotem do tematu IP: *.orion.pl 27.11.01, 14:33

> To nie jest kwestia oświecenia ale słuchu.Widocznie każdy z nas słyszał coś
                              > innego.
                              > Opierając się na swojej wiedzy stwierdzam stanowczo,że wszystkie wypowiedzi
                              > Macierewicza na temat sprzedaży polskiej ziemi,

Ale co konkretnie nieprawdziwego powiedzial Macierewicz w sprawie sprzedazy
                              polskiej ziemi?

>zagrożenia ze strony UE,

Ale co konkretnie powiedzial nieprawdziwego Macierewicz w sprawie zagrozenia nas
                              przez UE?

>zagrożenia bytu narodowego,

Ale z czym konkretnie w wypowiedzi Macierewicza dot. zagrozenia naszego bytu
                              narodowego sie Pan nie zgadza?

>pozbawienia tożsamości narodowej itp

Ale co konkretnie w wypowiedzi Macierewicza dotyczacej pozbawienia tozsamosci
                              narodowej uwaza Pan za klamstwo?

>to
                              > majaczenia polskiej odmiany taliba.

O ile sie nie myle, to talibowie sa fanatykami mordujacymi ludzi o innych
                              pogladach. Czy znany jest Panu fakt, jakoby Macierewicz kogos zamordowal?

> Co potrafi Macierewicz to pokazał w czasie nocy pustych teczek.

A co konkretnie pokazal Macierewicz w czasie nocy "pustych teczek"? O ile
                              pamietam - dostal uchwale sejmu nakazujaca mu przedstawienie zasobow archiwalnych
                              w odniesieniu do poslow senatorow i waznych urzednikow panstwowych - i uchwale ta
                              wykonal. Naprawde nie rozumiem, skad do niego pretensje! Czy kapusie bezpieki
                              moga budzic czyjakolwiek sympatie? Czy powinni nami rzadzic? Na obydwa pytania
                              mozna odpowiedziec twierdzaco, ale z cala pewnoscia powinnismy o tym wiedziec, bo
                              ludzie powinni wiedziec, na kogo glosuja, a w przeciwnym wypadku istnieje duze
                              ryzyko szantazu wysokich urzednikow ich teczkami. Uchwala sejmowa, przez
                              publikacje zasobow archiwalnych, niebezpieczenstwo to wyeliminowala. O ile mi
                              wiadomo, nikomu ze zdemaskowanych przez Macierewicza TWow, zarowno z lewej, jak i
                              z prawej strony sejmu, wlos z glowy nie spadl, poza tymi ktorzy na bezczelnego
                              klamali w oswiadczeniach lustracyjnych. Ale to juz nie jest wina Macierewicza.
                              Niewykluczone, ze sie myle, zatem bede wdzieczny za wskazanie, w ktorym miejscu.

> Nie odmawiam nikomu prawa do antyeuropejskich postaw tylko proszę powiedzieć co
                              >
                              > nam zagraża?

Zagraza nam zrujnowanie calych sektorow gospodarki, ktore zdaniem unijnych
                              urzednikow nie powinny sie w Polsce rozwijac. Zagraza nam rozrost biurokracji.
                              Zagraza nam tez to, ze gospodarka europejska pograza sie w coraz bardziej
                              widocznej recesji...
                              Dwa pierwsze zagrozenia byly widoczne w gospodarce kazdego kraju, jaki wstepowal
                              ostatnio do UE.
                              Jednak fundusze pomocowe pozwalaly te zagrozenia niwelowac. Nam juz dwa lata temu
                              powiedziano jasno, ze nie ma mowy o zadnej powazniejszej pomocy. Obecna recesja w
                              krajach Unii potwierdza to niestety w calej rozciaglosci.

Jezeli chodzi o zagrozenia polityczne, to zagraza nam, ze bedziemy musieli
                              przestrzegac prawa, ktorego nie uchwalimy. Nawet, jesli bedzie dla nas skrajnie
                              niekorzystne, bedziemy musieli sie mu podporzadkowac.

>A może to zagraża ostateczną marginalizacja takich ludzi jak
                              > Macierewicz i ich ugrupowań?

A tu, to Pan trafil jak kula w plot. Jakos tak jest w krajach Unii, ze partie
                              antyeuropejski kwitna w nich po prostu. Le Pen, Haider... Oni wyrosli na negacji
                              Unii.

> Warto czytać jak to wszystko komentują przedstawiciele polskiego kościoła na
                              > który Macierewicz się bezustannie powołuje. I okazało się, że jego kościół to
                              > ojciec Rydzyk. Ja wybieram prymasa.

Ja nie jestem tak oczytany w wypowiedziach przedstawicieli polskiego Kosciola,
                              ale odnosze wrazenie, ze ich wypowiedzi sa w kwestii polskiego przystapienia do
                              EU bardzo rozmaite. W samym Episkopacie sa zarowno eurentuzjasci, jak i
                              eurosceptycy.
                              Co do ciaglego powolywania sie Macierewicza na wypowiedzi przedstawicieli
                              Kosciola, to nie zauwazylem, zeby w programie o ktorym rozmawiamy, powolal sie na
                              nie choc raz.
                        • Gość: Janusz2 Re: Kultura a opcje polityczne IP: 194.92.234.* 27.11.01, 10:37

> No tak, kończy sie jak na prawicę przystało:formą i treścią w szambie.
                          > A potem się dziwicie, że wasz byt polityczny kończy się w niebycie.

Jesteś pewien, że to domena prawicy?
                          Według mnie zależy to od konkretnych ludzi, niezależnie od opcji politycznej.

Dla ilustracji post z innego wątku:
                          "Re: Kurwo krzaklewska - co robisz odbycie na brodzie??
                          Autor: Gość portalu: GJK
                          Data: 24-11-2001 23:33 adres: *.acn.waw.pl

Mysle, ze robi lody lobuzkowi, tej wylupiastookiej szmacie"

Życzę dobrego samopoczucia
                          • Gość: komodor Re: Kultura a opcje polityczne IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 10:53
                            Jak czytam takie obrzydliwości - bez względu na opcje to odczuwam obrzydzenie
                            do autorów. Ale jak przejrzymy wypowiedzi na tym forum to zauważymy,że szambo
                            na ogół reprezentuje określona opcja polityczna i mentalna.A mu się potem
                            dziwimy skąd się wziął lepper.
                            • Gość: Porter Re: Kultura a opcje polityczne IP: *.orion.pl 27.11.01, 10:55
                              Lepper wzial sie z PZPR. Byl czlonkiem partii do samego konca. A Panu sie
                              wydawalo, ze skad?
                              • Gość: komodor Re: Kultura a opcje polityczne IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 11:42
                                Nie on jeden.
                                • Gość: Porter Re: Kultura a opcje polityczne IP: *.orion.pl 27.11.01, 12:02
                                  Alez oczywiscie, ze nie on jeden. Ale Pan pytal, skad sie taki cham i buras
                                  wzial - to Panu odpowiadam.
                                  A jak tam odpowiedz na moje pytanie?
                                  (zarzucil Pan Macierowiczowi klamstwa w programie Linia Specjalna i pozwolilem
                                  sobie poprosic o skonkretyzowanie zarzutow)

Przypominam, ze napisal Pan:

> człowiek ogarnięty załem nienawiści do wszystkich i wszystkiego co inne niż
                                  on
                                  > sam.

A czy bylby Pan laskaw powiedziec, na czym polegaly klamstwa Macierewicza w
                                  tych

Czy Macierewicz przedstawial jakies nieprawdziwe dane liczbowe?
                                  Czy moze wymyslal jakies informacje?
                                  Czy zarzucal UE jakies nieprawdziwe, a grozne zamiary?

...
                                  • Gość: komodor Re: Kultura a opcje polityczne IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 12:42
                                    Ale na litość boską - przynależność do PZPR nie stanowi automatycznie podstaw
                                    dla chamstwa,łamania prawa i lekceważenia sądów.Ja tylko zwracałem uwagę na
                                    fakt, że z tych szeregów (jak z każdych) mogą wywodzić się ludzie przyzwoici i
                                    tacy jak lepper.
                                    Jeżeli chodzi o kłamstwa Macierewicza to myślę,że wywodzą się one z błędnej
                                    przesłanki a mianowicie z przekonania,żę UE stanowi dla Polski zagrożenie -
                                    chyba nawet pod każdym względem. Otóz ja twierdzę, że teza ta jest błędna a
                                    Macierwicz, który jest niewątpliwie człowiekiem inteligentnym wie,że nie ma
                                    racji i świadomie przekazuje nieprawdziwą ocenę sytuacji. A to jest właśnie
                                    kłamstwem.
                                    Teoretycznie Polska od wieków była w Europie - szczególnie kulturowo ale chyba
                                    już nie bardzo cywilizacyjnie.Od wieków byliśmy na marginesie a postęp techniki
                                    i przyspieszenie gospodarcze spowodowały,że dzisiaj oddaliliśmy sie jeszcze
                                    bardziej.
                                    W UE będą sąsiednie kraje a my razem z Białorusią i Rosją będziemy dzierżyli
                                    sztandar narodowej tradycji.Powoływanie się na precedens Szwajcarii ma sens
                                    jedynie wówczas kiedy zapominamy o dzielących nas różnicach
                                    ekonomicznych.Przystąpić do UE musimy - bo tak naprawdę nie mamy innego
                                    wyjścia.Da nam to szanse na powolne niwelowanie różnic.Jeżeli nie wstąpimy to
                                    różnice te będą rosły a Polska przy pozorach niezależności stanie się
                                    europejskim bantustanem.Wszelkie opowieści o świętej polskiej ziemi to
                                    brednie.Obserwują tych co żywią i bronią prawie codziennie pod wiejskim
                                    sklepikiem.Brudnych,cuchnących z piwem w ręce i rynsztokiem w ustach.Widzę jak
                                    jest u nich czysto w domach i jak wyglądają polskie krowy.Będę jadł golonkę -
                                    bo lubię, będę jadł francuskie sery - bo lubie, a nie dlatego,że w imię
                                    ratowania polskiego rolnika muszę.Niech cudzoziemcy kupują ziemię, niech ją
                                    uprawiają, niech będzie na wsi czysto i porządnie, niech zatrudniają Polaków
                                    jeżeli my sami nie potrafimy zorganizować porządnego rolnictwa.Minister Balazs
                                    jak doniosła prasa ma podobno 700 tys. zł,- rocznego dochodu.Może więc zamiast
                                    opowiadać dyrdymały populistyczne trzeba się zabrać do roboty?
                                    I o tym wszystkim Macierewicz wie!Mając do wyboru Lukaszenkę albo Europę -
                                    wybieram Europę.Demagogia Macierewicza - mam nadzieję, będzie
                                    bezskuteczna.
                                    • Gość: Porter Re: Kultura a opcje polityczne IP: *.orion.pl 28.11.01, 15:41

Bardzo dziekuje za list, postaram sie przedstawic polemike, ale niestety praca
                                      mnie goni, a potem musze isc - mimo czterdziestki na karku - do szkoly. Wiec
                                      odpowiedz moze ukazac sie z lekkim opoznieniem, za co z gory przepraszam.

) Ale na litość boską - przynależność do PZPR nie stanowi automatycznie podstaw
                                      ) dla chamstwa,łamania prawa i lekceważenia sądów.Ja tylko zwracałem uwagę na
                                      ) fakt, że z tych szeregów (jak z każdych) mogą wywodzić się ludzie przyzwoici i
                                      ) tacy jak lepper.

Jasne, ze tak. Lepper jest chamem posiadajacym powazna samokontrole i jezeli
                                      zaczal znowu rozrabiac, to dlatego ze wydawalo mu sie, ze ma eseldowskie
                                      przyzwolenie. Przeciez Lepper sluzy SLD do tego, zeby odbierac antyunijny
                                      elektorat takim formacjom jak ZChN, PiS, czy LPR. Tyle, ze atak na Cimoszewicza
                                      okazal sie wyjatkowo glupi. Az jestem zaskoczony, ze Lepper nie przewidzial
                                      skutkow. Tu wtret: nie pisze o moralnej, etycznej, ani estetycznej stronie jego
                                      zachowania, tylko o scislej pragmatyce politycznej. Otoz podzielam opinie Leppera
                                      o starym Cimoszewiczu - tak sie sklada, ze znam kilka jego ofiar z WATu i
                                      pamietam opracowanie posla Beszty-Borowskiego staremu Cimoszewiczu poswiecone
                                      (jak pan chce, moge przyslac na priv). Ale to idiotyzm (nie mowiac juz o tym, ze
                                      dranstwo) robic z tego zarzut mlodemu Cimoszewiczu. Bo takie same trupy w szafach
                                      maja liczni inni politycy (i nie tylko politycy) z wszystkich ugrupowan i opcji,
                                      wiec nic dziwnego, ze zespolowo zrobi sie Lepperowi kesim. Przy okazji odwraca
                                      sie uwage od sposobu prowadzenia nago cjacji (bo juz nawet majtkismy zdjeli) z
                                      Unia Euopejska. Kazdy, kto zechce zaatakowac Cimoszewicza, bedzie automatycznie
                                      porownywany do Leppera.

) Jeżeli chodzi o kłamstwa Macierewicza to myślę,że wywodzą się one z błędnej
                                      ) przesłanki a mianowicie z przekonania,żę UE stanowi dla Polski zagrożenie -
                                      ) chyba nawet pod każdym względem. Otóz ja twierdzę, że teza ta jest błędna a
                                      ) Macierwicz, który jest niewątpliwie człowiekiem inteligentnym wie,że nie ma
                                      ) racji i świadomie przekazuje nieprawdziwą ocenę sytuacji. A to jest właśnie
                                      ) kłamstwem.

Znajac osobiscie Antoniego Macierewicza, potwierdzam, ze jest czlowiekiem
                                      inteligentym, ale w zadnym razie nie moge powiedziec, zeby byl inteligentnym
                                      politykiem (cos jak Korwin-Mikke). Pod tym wzgledem byle Miller bije go na glowe.
                                      To tak na marginesie. A teraz ad rem. Uwazam, ze integracja z UE jest normalna
                                      transakcja handlowa, tylko bardzo skomplikowana i wieloplaszczynowa. W takiej
                                      transakcji cos musimy oddac, a cos innego mozemy uzyskac. Rzecz w tym, ze - i tu
                                      Macierewicz ma 100% racji - podpisujac uklad stowarzyszeniowy z UE oddalismy tak
                                      wiele, ze UE nie bardzo sie oplaca konczyc proces rozszerzania. Po prostu to co
                                      ma, Unii zupelnie wystarcza, wiec nie ma zadnej motywacji, by cokolwiek zmieniac.
                                      Tak wiec, by zakonczyc proces integracji musimy Unii dostarczyc bodzca - czyli
                                      oddac jeszcze wiecej, niz ma teraz i zgodzic sie na mniejsze korzysci, niz
                                      liczylismy dotad. Krotko mowiac isc na kolejne ustepstwa (co widac po dzialaniach
                                      rzadu Millera). Mysle, ze warto opoznic nasze czlonkostwo w Unii o rok czy dwa,
                                      wypowiedziec traktat stowarzyszeniowy i przenegocjowac warunki (ale nie
                                      dostosowanie gospodarek, prawa, systemow samorzadowych, czy finansowych) tylko
                                      warunki handlowe - czyli okresy przystosowawcze, fundusze pomocowe, umorzenie
                                      dlugow, udzial Polski we wladzach Unii etc. To sie na dluzsza mete oplaci.

) Teoretycznie Polska od wieków była w Europie - szczególnie kulturowo ale chyba
                                      ) już nie bardzo cywilizacyjnie.Od wieków byliśmy na marginesie a postęp techniki
                                      )
                                      ) i przyspieszenie gospodarcze spowodowały,że dzisiaj oddaliliśmy sie jeszcze
                                      ) bardziej.

Tak jest. Tylko Unia europejska jest takim dziwnym, eksperymentalnym tworem:
                                      powstala po drugiej wojnie swiatowej, po tym, jak wyzwolili ja Amerykanie, za
                                      amerykanskie pieniadze (dostarczone w ramach planu Marshala). Przez kilkadziesiat
                                      lat Amerykanie bronili jej przed ZSRR, a Unia mogla zaoszczedzone na zbrojeniach
                                      srodki pakowac w piekne programy spoleczne, oczywiscie rowniez za aprobata USA,
                                      bowiem uwazano, ze wysoki standard zycia tzw mas jest najlepszym srodkiem
                                      zniechecajacym te masy do komunizmu.
                                      A teraz Amerykanie jakby mniej chetnie loza na wojskowa opieke nad UE,
                                      gospodarczo Unia pograza sie w recesji, nie mozemy liczyc na srodki, ktore
                                      postawily na nogi Hiszpanie, Portugalie, czy Grecje.

) W UE będą sąsiednie kraje a my razem z Białorusią i Rosją będziemy dzierżyli
                                      ) sztandar narodowej tradycji.Powoływanie się na precedens Szwajcarii ma sens
                                      ) jedynie wówczas kiedy zapominamy o dzielących nas różnicach
                                      ) ekonomicznych.

Powolywanie sie na Bialorus ma sens rowniez jedynie wowczas, kiedy zapominamy o
                                      dzielacych nas roznicach, ktore sa nie mniejsze, niz te pomiedzy nami i
                                      Szwajcaria.

)Przystąpić do UE musimy - bo tak naprawdę nie mamy innego
                                      ) wyjścia.

No wiec ja zupelnie nie rozumiem, dlaczego niby nie mamy innego wyjscia. Co
                                      konkretnie stanie sie, jezeli przystapimy, a co, jezeli nie przystapimy do Unii?
                                      Jezeli wejdziemy - na zadne fundusze pomocowe nie mozemy liczyc. To nam wyraznie
                                      powiedziano. Koszt dostosowania nas do Unijnej biurokracji bedzie ogromny.
                                      Obowiazek wprowadzenia norm europejskich i dumping w wykonaniu duzych
                                      przedsiebiorstw unijnych wykonczy mnostwo polskich firm. Staniemy sie rynkiem
                                      zbytu dla unijnych towarow, bo sami nie bedziemy nic - lub prawie nic -
                                      produkowac. Oczywiscie z czasem powstana u nas przedsiebiorstwa zarzadzane przez
                                      unijnych managerow, w ktorych Polacy beda sila robocza. Wraz ze zbudowaniem muru
                                      na naszej granicy wschodniej, upadnie nasza atrakcyjnosc, jako partnera
                                      handlowego dla krajow spoza unii europejskiej - i mam tu na mysli raczej USA,
                                      Japonie, Chiny, Koree niz Bialorus... Jednoczesnie nie bedziemy mieli nic do
                                      gadania w sprawie rzadzenia Unia, za to bedziemy zobowiazani do wypelniania
                                      decyzji unijnego "rzadu", ktorym trzesa - tradycyjnie przyjazni nam i nie majacy
                                      z nami zadnych konfliktowych interesow - Niemcy.
                                      Zwazywszy na klopoty gospodarcze unii, po integracji bedziemy jak marynarze z
                                      przeciekajacej krypy, ktorych wzial na poklad duzy, luksusowy liniowiec,
                                      SS "Titanic". I natychmiast zapedzono ich do szorowania pokladu, co jednak dlugo
                                      nie trwalo.

Jezeli do unii nie wstapimy - bedziemy skazani na wlasne sily. Mozemy zawrzec z
                                      UE umowe o wolnym handlu, zupelnie tak samo, jak np z USA. Poniewaz bedzie u nas
                                      taniej - bedzie sie u nas inwestowac. A umowa o wolnym handlu da nam mozliwosc
                                      sprzedawania naszych towarow do UE i USA bez ponoszenia kosztow czlonkostwa.

)Da nam to szanse na powolne niwelowanie różnic. Jeżeli nie wstąpimy to
                                      ) różnice te będą rosły a Polska przy pozorach niezależności stanie się
                                      ) europejskim bantustanem.

Mysle, ze mamy szanse nim zostac, niezaleznie od wstapienia do unii. I jak to
                                      powyzej napisalem - wychodzi mi, ze bardziej niebezpieczne bedzie wejscie do Unii
                                      na takich warunkach jak obecne.

)Wszelkie opowieści o świętej polskiej ziemi to
                                      ) brednie.Obserwują tych co żywią i bronią prawie codziennie pod wiejskim
                                      ) sklepikiem.Brudnych,cuchnących z piwem w ręce i rynsztokiem w ustach.Widzę jak
                                      ) jest u nich czysto w domach i jak wyglądają polskie krowy.

Alez oczywiscie ma Pan racje. Tylko... tylko jeszcze dziesiec lat temu nikt od
                                      polskiego chlopa niczego nie wymagal. Czystosci, pracowitosci, myslenia,
                                      planowania. Czego by nie wyprodukowal - sprzedawal. Jak nie mogl utrzymac sie z
                                      gospodarstwa - szedl na ciecia w jakims duzym zakladzie. Tak przezyly dwa
                                      pokolenia chlopow. Moglby Pan dac im troche czasu. Ja z racji zawodu duzo
                                      podrozuje. I widze, jak nasz kraj sie zmienia przez ostatnie lata. Jest duzo
                                      czysciej, duzo bogaciej niz szesc-siedem lat temu. Jeszcze pare lat - bedzie
                                      calkiem niezle. M
                                      • Gość: Porter Re: Kultura a opcje polityczne, cd IP: *.orion.pl 28.11.01, 17:02
                                        Ciag dalszy:

>Będę jadł golonkę -
                                        > bo lubię, będę jadł francuskie sery - bo lubie, a nie dlatego,że w imię
                                        > ratowania polskiego rolnika muszę.

I niech bedzie Panu na zdrowie.

>Niech cudzoziemcy kupują ziemię, niech ją
                                        > uprawiają, niech będzie na wsi czysto i porządnie, niech zatrudniają Polaków
                                        > jeżeli my sami nie potrafimy zorganizować porządnego rolnictwa.

Mysle, ze wcale nie musza uprawiac polskiej ziemi cudzoziemcy. Wystarczy, zeby
                                        mozna bylo na jej uprawie zarobic - a beda ja uprawiac rownie dobrze Polacy.
                                        Widzi Pan, jezeli bedzie tak, jak Pan sobie zyczy, to Pana kiedys tez wezwie
                                        Herr Gescheftsfuhrer i powie: Herr Komodor, w nasze przedsiebiorstwo bedziemy
                                        zatrudniac na wszystkich wazniejszych stanowiskach czlowiek z Niemiec, bo
                                        Polacy sa za brudni, stercza pod budkami z piwem w reku i rynsztokiem w gebie.
                                        Wiec albo zostanie Pan u nas sprzataczem, albo zegnam. Po miotle moze sie Pan
                                        zglosic do magazynu miotel. A zamiast francuskiego sera, w stolowce dostanie
                                        Pan niemiecka ersatz-pasztetowa.
                                        My nie jestesmy dla Niemcow zadnymi partnerami, ani przyjaciolmi. Jestesmy dla
                                        nich po prostu bydlem (brudnym, zlodziejskim, spod kiosku, z piwem w rece i
                                        rynsztokiem w gebie). Pan tez. I ja, chociaz jak zyje nie pilem piwa pod budka
                                        z piwem i Polakiem jestem czesciowo. Jezeli Pan nie wierzy, niech Pan pooglada
                                        niemiecka telewizje, ale nie piekne programy publicystyczne, w ktorych slicznie
                                        wypowiadaja sie tamtejsi intelektualisci i politycznie poprawni politycy, tylko
                                        programy dla przecietnego Niemca. (Trzy klamstwa w jednym zdaniu? - Uczciwy
                                        Polak z wlasnym samochodem poszukuje pracy). Niech Pan popyta, jak polskim
                                        firmom wspolpracuje sie z niemieckimi...
                                        No, wiec to, ze jestesmy dla Niemcow bydlem nie ma obecnie wiekszego znaczenia.
                                        Ale jak bedziemy w Unii, to zmieni sie troche na niekorzysc. Niemieckie firmy
                                        maja nad naszymi ogromna przewage: sa bogatsze i maja poparcie rzadu Niemiec.
                                        Wiec beda nas niszczyc i wprowadzac swoje porzadki. W ramach ktorych bedziemy
                                        traktowani jak bydlo. Pan tez. Polakom nie bedzie sie lepiej wiodlo, jezeli
                                        Polska beda rzadzili obcy. Bo nie beda tego robic w naszym interesie.

>Minister Balazs
                                        >
                                        > jak doniosła prasa ma podobno 700 tys. zł,- rocznego dochodu.Może więc
                                        zamiast
                                        > opowiadać dyrdymały populistyczne trzeba się zabrać do roboty?

Ale kto ma sie zabrac do roboty? Balazs juz sie zabral...

> I o tym wszystkim Macierewicz wie!

Ja mysle, ze wie. Ale mysle tez, ze za bardziej prawdopodobny uwaza rozwoj
                                        sytuacji, ktory ja opisalem, niz Panski, w ktorym wszyscy nam pomoga. Bo to
                                        mrzonki. Otoz nam dotad nikt nigdy w niczym nie pomagal i jezeli historia mogla
                                        nas czegos nauczyc - to tego, zeby liczyc na siebie. Macierewicz uwaza, ze
                                        wejscie do unii obecnie i na obecnych warunkach powoduje liczne
                                        niebezpieczenstwa - czesc wymienilem, dodam jeszcze zwiekszenie bezrobocia i
                                        zakonserwowanie go na wysokim poziomie, zas jesli chodzi o korzysci, to nie
                                        bardzo widac, zebysmy mieli na co liczyc. Ale moge sie mylic. Niech Pan zatem
                                        napisze na jakie korzysci mozemy liczyc wchodzac do Unii.

>Mając do wyboru Lukaszenkę albo Europę -
                                        > wybieram Europę.

Ale to przeciez nie jest ten wybor. Ma Pan do wyboru samodzielny rozwoj naszego
                                        kraju, albo wlaczenie do istniejacej, skostnialej, skorumpowanej i na dodatek
                                        nieprzychylnej nam struktury. Wszelkie powolywanie sie na Lukaszenke jest bez
                                        sensu. Tak samo nie ma co powolywac sie na Szwajcarie czy Norwegie.

>Demagogia Macierewicza - mam nadzieję, będzie
                                        > bezskuteczna.

Ja licze na to, ze ludzie zaczna kalkulowac, co sie oplaca, a co sie nie
                                        oplaca. Ze przestana myslec symbolami (francuskie sery kontra Lukaszenka),
                                        tylko zechce im sie przeczytac i zrozumiec, o co w tym wszystkim chodzi - i
                                        najwazniejsze - ze przestana sie ludzic, iz Polakom bedzie lepiej, jezeli
                                        Polska beda rzadzili obcy.
                                        • Gość: siedem Re: Kultura a opcje polityczne, cd IP: *.tgory.pik-net.pl 30.11.01, 09:25
                                          ty piszesz, że piwa za duzo nie pijasz!
                                          a twój nick porter to skąd się wzion!>?
                                          ______________________________________
                                          to taka mała pokazówka radzieckiej szkoły dyskusji z przeciwnikiem, tytułem
                                          rozluźnienia zaciśnietych pośladków tego wątku.
                                          ps
                                          twój reply to doskonały text
                                          przepraszam za ten kult jednostki
                                          mam nadzieję, że jest w jakiś sposób archiwizowany
                                          6,33

Gość portalu: Porter napisał(a):

> Ciag dalszy:
                                          >
                                          >
                                          > >Będę jadł golonkę -
                                          > > bo lubię, będę jadł francuskie sery - bo lubie, a nie dlatego,że w imię
                                          > > ratowania polskiego rolnika muszę.
                                          >
                                          > I niech bedzie Panu na zdrowie.
                                          >
                                          > >Niech cudzoziemcy kupują ziemię, niech ją
                                          > > uprawiają, niech będzie na wsi czysto i porządnie, niech zatrudniają Polak
                                          > ów
                                          > > jeżeli my sami nie potrafimy zorganizować porządnego rolnictwa.
                                          >
                                          > Mysle, ze wcale nie musza uprawiac polskiej ziemi cudzoziemcy. Wystarczy, zeby
                                          > mozna bylo na jej uprawie zarobic - a beda ja uprawiac rownie dobrze Polacy.
                                          > Widzi Pan, jezeli bedzie tak, jak Pan sobie zyczy, to Pana kiedys tez wezwie
                                          > Herr Gescheftsfuhrer i powie: Herr Komodor, w nasze przedsiebiorstwo bedziemy
                                          > zatrudniac na wszystkich wazniejszych stanowiskach czlowiek z Niemiec, bo
                                          > Polacy sa za brudni, stercza pod budkami z piwem w reku i rynsztokiem w gebie.
                                          > Wiec albo zostanie Pan u nas sprzataczem, albo zegnam. Po miotle moze sie Pan
                                          > zglosic do magazynu miotel. A zamiast francuskiego sera, w stolowce dostanie
                                          > Pan niemiecka ersatz-pasztetowa.
                                          > My nie jestesmy dla Niemcow zadnymi partnerami, ani przyjaciolmi. Jestesmy dla
                                          > nich po prostu bydlem (brudnym, zlodziejskim, spod kiosku, z piwem w rece i
                                          > rynsztokiem w gebie). Pan tez. I ja, chociaz jak zyje nie pilem piwa pod budka
                                          > z piwem i Polakiem jestem czesciowo. Jezeli Pan nie wierzy, niech Pan pooglada
                                          > niemiecka telewizje, ale nie piekne programy publicystyczne, w ktorych slicznie
                                          >
                                          > wypowiadaja sie tamtejsi intelektualisci i politycznie poprawni politycy, tylko
                                          >
                                          > programy dla przecietnego Niemca. (Trzy klamstwa w jednym zdaniu? - Uczciwy
                                          > Polak z wlasnym samochodem poszukuje pracy). Niech Pan popyta, jak polskim
                                          > firmom wspolpracuje sie z niemieckimi...
                                          > No, wiec to, ze jestesmy dla Niemcow bydlem nie ma obecnie wiekszego znaczenia.
                                          >
                                          > Ale jak bedziemy w Unii, to zmieni sie troche na niekorzysc. Niemieckie firmy
                                          > maja nad naszymi ogromna przewage: sa bogatsze i maja poparcie rzadu Niemiec.
                                          > Wiec beda nas niszczyc i wprowadzac swoje porzadki. W ramach ktorych bedziemy
                                          > traktowani jak bydlo. Pan tez. Polakom nie bedzie sie lepiej wiodlo, jezeli
                                          > Polska beda rzadzili obcy. Bo nie beda tego robic w naszym interesie.
                                          >
                                          > >Minister Balazs
                                          > >
                                          > > jak doniosła prasa ma podobno 700 tys. zł,- rocznego dochodu.Może więc
                                          > zamiast
                                          > > opowiadać dyrdymały populistyczne trzeba się zabrać do roboty?
                                          >
                                          > Ale kto ma sie zabrac do roboty? Balazs juz sie zabral...
                                          >
                                          > > I o tym wszystkim Macierewicz wie!
                                          >
                                          > Ja mysle, ze wie. Ale mysle tez, ze za bardziej prawdopodobny uwaza rozwoj
                                          > sytuacji, ktory ja opisalem, niz Panski, w ktorym wszyscy nam pomoga. Bo to
                                          > mrzonki. Otoz nam dotad nikt nigdy w niczym nie pomagal i jezeli historia mogla
                                          >
                                          > nas czegos nauczyc - to tego, zeby liczyc na siebie. Macierewicz uwaza, ze
                                          > wejscie do unii obecnie i na obecnych warunkach powoduje liczne
                                          > niebezpieczenstwa - czesc wymienilem, dodam jeszcze zwiekszenie bezrobocia i
                                          > zakonserwowanie go na wysokim poziomie, zas jesli chodzi o korzysci, to nie
                                          > bardzo widac, zebysmy mieli na co liczyc. Ale moge sie mylic. Niech Pan zatem
                                          > napisze na jakie korzysci mozemy liczyc wchodzac do Unii.
                                          >
                                          > >Mając do wyboru Lukaszenkę albo Europę -
                                          > > wybieram Europę.
                                          >
                                          > Ale to przeciez nie jest ten wybor. Ma Pan do wyboru samodzielny rozwoj naszego
                                          >
                                          > kraju, albo wlaczenie do istniejacej, skostnialej, skorumpowanej i na dodatek
                                          > nieprzychylnej nam struktury. Wszelkie powolywanie sie na Lukaszenke jest bez
                                          > sensu. Tak samo nie ma co powolywac sie na Szwajcarie czy Norwegie.
                                          >
                                          > >Demagogia Macierewicza - mam nadzieję, będzie
                                          > > bezskuteczna.
                                          >
                                          > Ja licze na to, ze ludzie zaczna kalkulowac, co sie oplaca, a co sie nie
                                          > oplaca. Ze przestana myslec symbolami (francuskie sery kontra Lukaszenka),
                                          > tylko zechce im sie przeczytac i zrozumiec, o co w tym wszystkim chodzi - i
                                          > najwazniejsze - ze przestana sie ludzic, iz Polakom bedzie lepiej, jezeli
                                          > Polska beda rzadzili obcy.

• Gość: Porter Re: Kultura a opcje polityczne, cd IP: *.orion.pl 30.11.01, 10:22
                                            Gość portalu: siedem napisał(a):

> ty piszesz, że piwa za duzo nie pijasz!
                                            > a twój nick porter to skąd się wzion!>?
                                            > ______________________________________

Eeee, ja pijam nieduzo dobrego piwa w dobrym towarzystwie.

> to taka mała pokazówka radzieckiej szkoły dyskusji z przeciwnikiem, tytułem
                                            > rozluźnienia zaciśnietych pośladków tego wątku.
                                            > ps
                                            > twój reply to doskonały text
                                            > przepraszam za ten kult jednostki
                                            > mam nadzieję, że jest w jakiś sposób archiwizowany
                                            > 6,33

...set vaseline_mode=off ?
                                            smile))
                                            >
                                            >
                                            >
                                            > Gość portalu: Porter napisał(a):
                                            >
                                            > > Ciag dalszy:
                                            > >
                                            > >
                                            > > >Będę jadł golonkę -
                                            > > > bo lubię, będę jadł francuskie sery - bo lubie, a nie dlatego,że w im
                                            > ię
                                            > > > ratowania polskiego rolnika muszę.
                                            > >
                                            > > I niech bedzie Panu na zdrowie.
                                            > >
                                            > > >Niech cudzoziemcy kupują ziemię, niech ją
                                            > > > uprawiają, niech będzie na wsi czysto i porządnie, niech zatrudniają
                                            > Polak
                                            > > ów
                                            > > > jeżeli my sami nie potrafimy zorganizować porządnego rolnictwa.
                                            > >
                                            > > Mysle, ze wcale nie musza uprawiac polskiej ziemi cudzoziemcy. Wystarczy,
                                            > zeby
                                            > > mozna bylo na jej uprawie zarobic - a beda ja uprawiac rownie dobrze Polac
                                            > y.
                                            > > Widzi Pan, jezeli bedzie tak, jak Pan sobie zyczy, to Pana kiedys tez wezw
                                            > ie
                                            > > Herr Gescheftsfuhrer i powie: Herr Komodor, w nasze przedsiebiorstwo bedzi
                                            > emy
                                            > > zatrudniac na wszystkich wazniejszych stanowiskach czlowiek z Niemiec, bo
                                            > > Polacy sa za brudni, stercza pod budkami z piwem w reku i rynsztokiem w ge
                                            > bie.
                                            > > Wiec albo zostanie Pan u nas sprzataczem, albo zegnam. Po miotle moze sie
                                            > Pan
                                            > > zglosic do magazynu miotel. A zamiast francuskiego sera, w stolowce dostan
                                            > ie
                                            > > Pan niemiecka ersatz-pasztetowa.
                                            > > My nie jestesmy dla Niemcow zadnymi partnerami, ani przyjaciolmi. Jestesmy
                                            > dla
                                            > > nich po prostu bydlem (brudnym, zlodziejskim, spod kiosku, z piwem w rece
                                            > i
                                            > > rynsztokiem w gebie). Pan tez. I ja, chociaz jak zyje nie pilem piwa pod b
                                            > udka
                                            > > z piwem i Polakiem jestem czesciowo. Jezeli Pan nie wierzy, niech Pan poog
                                            > lada
                                            > > niemiecka telewizje, ale nie piekne programy publicystyczne, w ktorych sli
                                            > cznie
                                            > >
                                            > > wypowiadaja sie tamtejsi intelektualisci i politycznie poprawni politycy,
                                            > tylko
                                            > >
                                            > > programy dla przecietnego Niemca. (Trzy klamstwa w jednym zdaniu? - Uczciw
                                            > y
                                            > > Polak z wlasnym samochodem poszukuje pracy). Niech Pan popyta, jak polskim
                                            >
                                            > > firmom wspolpracuje sie z niemieckimi...
                                            > > No, wiec to, ze jestesmy dla Niemcow bydlem nie ma obecnie wiekszego znacz
                                            > enia.
                                            > >
                                            > > Ale jak bedziemy w Unii, to zmieni sie troche na niekorzysc. Niemieckie fi
                                            > rmy
                                            > > maja nad naszymi ogromna przewage: sa bogatsze i maja poparcie rzadu Niemi
                                            > ec.
                                            > > Wiec beda nas niszczyc i wprowadzac swoje porzadki. W ramach ktorych bedzi
                                            > emy
                                            > > traktowani jak bydlo. Pan tez. Polakom nie bedzie sie lepiej wiodlo, jezel
                                            > i
                                            > > Polska beda rzadzili obcy. Bo nie beda tego robic w naszym interesie.
                                            > >
                                            > > >Minister Balazs
                                            > > >
                                            > > > jak doniosła prasa ma podobno 700 tys. zł,- rocznego dochodu.Może wię
                                            > c
                                            > > zamiast
                                            > > > opowiadać dyrdymały populistyczne trzeba się zabrać do roboty?
                                            > >
                                            > > Ale kto ma sie zabrac do roboty? Balazs juz sie zabral...
                                            > >
                                            > > > I o tym wszystkim Macierewicz wie!
                                            > >
                                            > > Ja mysle, ze wie. Ale mysle tez, ze za bardziej prawdopodobny uwaza rozwoj
                                            >
                                            > > sytuacji, ktory ja opisalem, niz Panski, w ktorym wszyscy nam pomoga. Bo t
                                            > o
                                            > > mrzonki. Otoz nam dotad nikt nigdy w niczym nie pomagal i jezeli historia
                                            > mogla
                                            > >
                                            > > nas czegos nauczyc - to tego, zeby liczyc na siebie. Macierewicz uwaza, ze
                                            >
                                            > > wejscie do unii obecnie i na obecnych warunkach powoduje liczne
                                            > > niebezpieczenstwa - czesc wymienilem, dodam jeszcze zwiekszenie bezrobocia
                                            > i
                                            > > zakonserwowanie go na wysokim poziomie, zas jesli chodzi o korzysci, to ni
                                            > e
                                            > > bardzo widac, zebysmy mieli na co liczyc. Ale moge sie mylic. Niech Pan za
                                            > tem
                                            > > napisze na jakie korzysci mozemy liczyc wchodzac do Unii.
                                            > >
                                            > > >Mając do wyboru Lukaszenkę albo Europę -
                                            > > > wybieram Europę.
                                            > >
                                            > > Ale to przeciez nie jest ten wybor. Ma Pan do wyboru samodzielny rozwoj na
                                            > szego
                                            > >
                                            > > kraju, albo wlaczenie do istniejacej, skostnialej, skorumpowanej i na doda
                                            > tek
                                            > > nieprzychylnej nam struktury. Wszelkie powolywanie sie na Lukaszenke jest
                                            > bez
                                            > > sensu. Tak samo nie ma co powolywac sie na Szwajcarie czy Norwegie.
                                            > >
                                            > > >Demagogia Macierewicza - mam nadzieję, będzie
                                            > > > bezskuteczna.
                                            > >
                                            > > Ja licze na to, ze ludzie zaczna kalkulowac, co sie oplaca, a co sie nie
                                            > > oplaca. Ze przestana myslec symbolami (francuskie sery kontra Lukaszenka),
                                            >
                                            > > tylko zechce im sie przeczytac i zrozumiec, o co w tym wszystkim chodzi -
                                            > i
                                            > > najwazniejsze - ze przestana sie ludzic, iz Polakom bedzie lepiej, jezeli
                                            > > Polska beda rzadzili obcy.
                                            >

• Gość: siedem Re: Kultura a opcje polityczne, cd IP: *.tgory.pik-net.pl 30.11.01, 10:40
                                              > ...set vaseline_mode=off ?
                                              > smile))
                                              i jak tu nie wazelinić. hahahhahahahhaha
                                              7,00

• Gość: Janusz2 Re: SLD uczyniło Leppera wicemarszałkiem IP: 194.92.234.* 27.11.01, 11:47

> Jak czytam takie obrzydliwości - bez względu na opcje to odczuwam obrzydzenie
                              > do autorów. Ale jak przejrzymy wypowiedzi na tym forum to zauważymy,że szambo
                              > na ogół reprezentuje określona opcja polityczna i mentalna.

Zdecydowanie się nie zgadzam.
                              Znam kilku kulturalnych ludzi o poglądach lewicowych.

> A mu się potem dziwimy skąd się wziął lepper.

Tylko dwóch posłów SLD głosowało przeciwko nominacji Leppera na wicemarszałka.
                              Natomiast przeciw byli wszyscy posłowie PO, PiS i LPR.
                            • Gość: siedem Re: Kultura a opcje polityczne IP: *.tgory.pik-net.pl 27.11.01, 13:55
                              Towarzyszu "wicie, rozumicie" nie róbcie z Leppera prawicowca. Wystarczy, że
                              Hitlera już prawicowcem uczyniliście. Kto następny, Stalin?
                              7,00

> Jak czytam takie obrzydliwości - bez względu na opcje to odczuwam obrzydzenie
                              > do autorów. Ale jak przejrzymy wypowiedzi na tym forum to zauważymy,że szambo
                              > na ogół reprezentuje określona opcja polityczna i mentalna.A mu się potem
                              > dziwimy skąd się wziął lepper.

• Gość: Janusz2 Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: 194.92.234.* 27.11.01, 09:44
                      > Zupełnie inaczej postrzegam Millera i zupełnie inaczej Macierewicza. Ten
                      > ostatni to dla mnie zimny typ z mentalnością inkwizytora co przekłada się na
                      > wyraz twarzy.

Ja także inaczej postrzegam Maciarewicza i Millera. Ponieważ o Maciarewiczu już
                      napisałeś, więc ja dopiszę o Millerze - tani cwaniaczek i karierowicz (co
                      przekłada się na ogólną prezencję), bezwzględnie wspinający się na górę. Co mu
                      natomiast trzeba przyznać - skuteczny.

> Z tymi socjalistami to chyba przesadzasz.Dla mnie, to począwszy od twórcy PPS -
                      > Limanowskiego, przez Piłsudskiego, Lipskiego - są to ludzie poszlakowanej
                      > uczciwości.

Nie neguję, że nawet wśród socjalistów trafiają się idealiści (tak chyba mozna
                      postrzegać J.J. Lipskiego).

Piłsudski jest symbolem dla Polaków - kojarzonym z odzyskaniem niepodległości i
                      rozgromieniem bolszewików.
                      Ale już II Rzeczpospolita wcale nie była takim rajem, jak niektórzy starają się
                      ją opisywać.
                      A przecież głównym kreatorem tego państwa był Piłsudski i ludzie z jego otoczenie.

Więc pozostawmy Marszałka na pomnikach, ale z tym powierzaniem pieniędzy...

Natomiast o współczesnych socjalistach mam zdanie jak najgorsze.
                      Działacze dążą do władzy w oparciu o populistyczne hasła pomocy biednym - i
                      faktycznie dbają o to aby mieć zawsze dostatecznie duży elektorat.

Jakoś trudno spotkać "socjalistę" dzielącego się z potrzebujacymi tym co sam
                      posiada (natomiast spotkać milionerów wśród "socjalistów" nie jest trudno - np w
                      obecnym Sejmie na 240 nowych posłów ośmiu posłów z SLD-UP jest milionerami -
                      lepsza jest tylko Samoobrona, w której jest dziesięciu milionerów).

Natomiast "odbieranie bogatym" (czywiście nie "swoim" bogatym) faktycznie należy
                      do ulubionych zajęć współczesnych socjalistów.

W tym celu tworzą niewydolne, korupcjogenne, systemy gospodarcze, w których
                      występuje ogromna zależność gospodarki od polityki, przez co rzesze ludzi żyją
                      dużo gorzej, niż mogłyby żyć w normalnym systemie.

> Dałbym im moje pieniądze.

Jeśli Ci nie są potrzebne...

> Niechętnie natomiast daję państwu ponieważ
                      > praktyka wielu lat nauczyła mnie,że każda złotówka która trafia do budżetu w
                      > przeważającej częsci zostanie zmarnowana.

I tu się z Tobą zgadzam.
                      Uważam, że państwo powinno być sprowadzone do niezbędnego minimum. To co ponad to
                      minimum będzie napewno lepiej realizowane niezależnie od panstwa.
                      • Gość: # Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.11.01, 12:19
                        Texty Blonga przewiduje - nie otwierajac listu.

Poniewaz to samo zaczynam miec z Komodorem
                        - przy nastepnej zalecanej mi przez nich, lub ich przyjaciol ,
                        wizycie u psychiatry - odpowiem, - czy juz jestem jasnowidzem !

Komodor z unikalnym sluchem - w porownaniu do glupszych - odpowiada
                        logicznie "inaczej", na pytanie o klamstwa Maciarewicza.
                        Mianowicie bez uzasadnienia. Stosuje tez "projekcje" w syndromie "rzutowania".

Mnie nie interesuja zas wywody o socjalizmach, czy to narodowych Hitlera,
                        czy internacjonalistyczny, czy jakikolwiek w odniesieniu do klamstw Macierewicza.

Potraktowalem Komodora powaznie jak kiedys Blonga.
                        Komodor wyrywa z kontekstu logicznego np. slowo i obraca nim bez wprawy
                        wlasciwej wytrawnym propagandzistom. Nie wie biedak, ze moje pokolenie
                        czytalo miedzy wierszami cale 51 lat !!! Logika zauralska nijak sie ma do greckiej.

A taka mi przypominaja Panskie dywagacje o zyciorysach wte i wewte.

Wypelnia Pan luki edukacyjne potworkami nibyponizajacymi
                        rodem z magla "GW" i "NIE". Polecam watek o szefie GW
                        i opinie bylych wieloletnich pracownikow...

Przyklady kultury i logiki, ktorej brak Pan smie zarzucac innym: -

Gość portalu: komodor 25-11-2001 09:38 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Widzowie jak zawsze słyszeli tylko bełkot nawiedzonego człowieka.Macierewicz
                        swoich kompleksów nie powinien leczyć sam.Są przecież lekarze potrzebnej
                        Macierewiczowi specjalności.
                        Tylko szkoda tego wysiłku bo to i tak niczego w stanie zdrowia
                        Macierewicza nie zmieni.

Gość portalu: komodor 26-11-2001 14:50

I właśnie o ten przylepiony,sztuczny uśmiech chodzi.Jeszcze te oczka - jak
                        niektórzy piszą - ołowiana, chwalebna przeszłość - noc grubych teczek i mamy
                        nieodrodnego syna dobrze znanego ojca.Antek, pozdrawiam cię - twój tato Beria.
                        Gość portalu: komodor 27-11-2001 08:29
                        Ten ostatni to dla mnie zimny typ z mentalnością inkwizytora co przekłada się
                        na wyraz twarzy.
                        Gość portalu: komodor 27-11-2001 11:01

To nie jest kwestia oświecenia ale słuchu.Widocznie każdy z nas słyszał coś
                        innego. Opierając się na swojej wiedzy stwierdzam stanowczo,że
                        wszystkie wypowiedzi
                        Macierewicza na temat sprzedaży polskiej ziemi, zagrożenia ze strony
                        UE,zagrożenia bytu narodowego, pozbawienia tożsamości narodowej itp to
                        majaczenia polskiej odmiany taliba.
                        Co potrafi Macierewicz to pokazał w czasie nocy pustych teczek.
                        A może to zagraża ostateczną marginalizacja takich ludzi jak
                        Macierewicz i ich ugrupowań?

A jeszcze manipulacja pt. "noc pustych teczek"
                        ' zamiast "nocna zmiana rzadu" po ktorej nie wpuszczono Macierewwicza
                        do Min. a Archiwum spladrowano ta, ze starzy komunisci archiwisci zbledli ze strachu i
                        oburzenia. Powody "nocnej zmiany" z udzialem agentow tzn. postawienie w stan
                        podwyzszonej gotowosci Jednostek Nadwislanskich -okazaly sie KLAMSTWEM.
                        Zbadaly to wszelkie mozliwe komisje - i to po "obaleniu" rzadu Olszewskiego.

Komodor jak i Blong nie odniosa ani slowem do tych faktow.
                        Wielokrotnie to sprawdzilem.
                        Oni klamia jak na zawolanie. I stosuja "rzutowanie" okraszone inwektywami.

Pzdr nieklamcow #
                        • Gość: komodor Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 13:05
                          Jak widać kłopoty się powtarzają.Może warto sprawdzić przyczynę.
                          Podejrzewam,że szczęśliwość powszechna nastanie pomiędzy Odrą a Bugiem jak
                          wszyscy będą myśleli na komendę.
                          Anteny satelitarne też zlikwidujecie? To już było.
                          • Gość: Janusz2 Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: 194.92.234.* 27.11.01, 13:42

> Jak widać kłopoty się powtarzają.Może warto sprawdzić przyczynę.
                            > Podejrzewam,że szczęśliwość powszechna nastanie pomiędzy Odrą a Bugiem jak
                            > wszyscy będą myśleli na komendę.
                            > Anteny satelitarne też zlikwidujecie? To już było.

Halo, Komodor do kogo właściwie to mówisz?
                            Uzywasz liczby mnogiej, a nie podejrzewam, że "dwoisz" po staropolsku, tym
                            bardziej nie podejrzewam, że stosujesz trochę bardziej współczesną formę liczby
                            mnogiej - zlikwidujecie, Towarzyszu smile)

Napisałeś kiedyś w innym wątku:
                            "Gość portalu: komodor napisał(a):
                            > Wina i kara MUSI być zindywidualizowana, w przeciwnym razie mamy do czynienia
                            > nie ze sprawiedliwością ale boleszewizmem w czystej postaci.A tego chyba
                            > wszyscy nie lubimy."

Indywidualizuj więc także traktowanie swoich rozmówców.
                            Wszak bolszewizmu WSZYSCY nie lubimy smile)
                          • Gość: siedem Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.tgory.pik-net.pl 27.11.01, 14:27
                            Traz to komodor zabełkociłeś się na amen.
                            Plecam lekture wątku od początku.
                            6,89

> Jak widać kłopoty się powtarzają.Może warto sprawdzić przyczynę.
                            > Podejrzewam,że szczęśliwość powszechna nastanie pomiędzy Odrą a Bugiem jak
                            > wszyscy będą myśleli na komendę.
                            > Anteny satelitarne też zlikwidujecie? To już było.

• Gość: # Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.11.01, 14:44

Slimaka przezwal mnie kratka, w przyplywie weny polemiczne.

Odpowiedzialem mu, ze to kratka Bucki'ego,
                              uzywana w rentgenach do .......
                              - "wyostrzania obrazu".

Tak samo jak w przypadku Limaka
                              zadzialala poprawnie na Komodora !!!!!!!!!!!!!

Jaki poziom odnoszenia sie do niezzaprzeczalnych faktow - kazdy widzi !
                              Szczegolnie wyostrzyla: - 1. zastepowanie argumenyow racjonalnych -inwektywami
                              oraz -2. amatorska diagnoza psychiatryczna.
                              Za Stalina bylo to powazna zabawa w doktora. Kosztowala reszte zycia.
                              W piaskownicy polemicznej tylko kupe wstydu !
                              To by bylo tyle na ten watek. Bo zmiany nazwisk u politykow
                              sa bardzo, bardzo dobre na Polakow. A prawa to niech sobie szukaja w IV RP.
                              Komodory -..... Góóóóóóóooorrraaaąąąąąą......
                              • Gość: Blong Re: krotce do # z ciekawosci IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 17:07
                                Szanowny # widocznie masz problemy ze zrozumieniem prostej tezy "jesli ktos z
                                naszych ma paskudny zyciorys no cacy, jesli z waszych to be". Niepotrzebuje ci
                                nic udowadniac bo udowadniasz to sam w swoich poprzednich postach.
                                Niezauwazyles ani ze nie krytykuje tym razem ani lustracji, ani dekomunizacji a
                                tylko i wylacznie czerwonego Antka. O jego przeszlosci wie prawie kazdy, wiec o
                                czym my tu mowimy. Wykrecanie sie od odpowiedzi, metne formulacje i zarzuty
                                propagandowych chwytow jest jedyne co ci pozostalo, jesli nie potrafisz inaczej
                                wyjasnic swojej niekonsekwencji.
                                Pozdrawiam
                        • Gość: komodor Re: SLD większymi oszołomami od Maciarewicza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 13:04
                          Jest mi bardzo przykro,że sprawiam tyle problemów kilku osobom w tym wątku.
                          Każdy ma takich idoli jakich sobie wybrał i ja nawet rozumiem,że może to być
                          Macierewicz.Na całe szczęscie nie jesteście zbyt liczni.
                          • Gość: Janusz2 Re: Komodor, co z Tobą? IP: 194.92.234.* 28.11.01, 13:24

> Jest mi bardzo przykro,że sprawiam tyle problemów kilku osobom w tym wątku.
                            > Każdy ma takich idoli jakich sobie wybrał i ja nawet rozumiem,że może to być
                            > Macierewicz.Na całe szczęscie nie jesteście zbyt liczni.

Komodor, co to za fochy?
                            Weź się chłopie w garść i do rzeczowej dyskusji.
                            Takie mazgajstwo to nie na forum.
                            • Gość: komodor Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 15:31
                              Spójrz na ilość wypowiedzi.Trochę to już zaczyna mnie nużyć - a poglądów na
                              temat Macierewicza,LRP i RM nie jestem w stanie zmienić.Uważałem i uważam, że
                              chcą nas zamknąć w skansenie obyczajowym, mentalnym i cywilizacyjnym.I gdybyśmy
                              się znależli w europejskim Afganistanie to oni wszyscy będą zadowoleni, ja
                              nie.Pozdrawiam.
                              • Gość: Janusz2 Re: Komodor, co z Tobą? IP: 194.92.234.* 28.11.01, 15:57

> Spójrz na ilość wypowiedzi.Trochę to już zaczyna mnie nużyć - a poglądów na
                                > temat Macierewicza,LRP i RM nie jestem w stanie zmienić.Uważałem i uważam, że
                                > chcą nas zamknąć w skansenie obyczajowym, mentalnym i cywilizacyjnym.I gdybyśmy
                                >
                                > się znależli w europejskim Afganistanie to oni wszyscy będą zadowoleni, ja
                                > nie.Pozdrawiam.

Trudno,
                                nieobecny, usprawiedliwiony.

Pozdrawiam
                              • Gość: Porter Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.orion.pl 28.11.01, 16:20

> Spójrz na ilość wypowiedzi.Trochę to już zaczyna mnie nużyć - a poglądów na
                                > temat Macierewicza,LRP i RM nie jestem w stanie zmienić.Uważałem i uważam, że
                                > chcą nas zamknąć w skansenie obyczajowym, mentalnym i cywilizacyjnym.I gdybyśmy
                                >
                                > się znależli w europejskim Afganistanie to oni wszyscy będą zadowoleni, ja
                                > nie.Pozdrawiam.

A dlaczego Pan porownuje to Afganistanu? Czy Polska jest krajem, w ktorym sie
                                zabija przeciwnikow ideowych? Jesli, to nie od dawna, bo dzis rano jeszcze nie
                                byla.
                                Ja mysle, ze dosc latwo mozna zaradzic wszystkim problemom. Ja wole miec Polske w
                                Polsce, Pan woli miec Europe w Polsce. Zeby bylo tu tak jak np. w Niemczech. Moze
                                wiec ja tu zostane, a Pan wyemigruje do Niemiec? Prosze sie nie obrazac, ja Pana
                                znikad nie wyrzucam, ale po prostu wyciagam wnioski z Panskich wypowiedzi. Po
                                prostu widze, ze nie ma szans na realizacje Panskich marzen (i to nie przez
                                Macierewicza, tylko z powodow ogolnej natury), bo nawet jesli wstapimy do Unii,
                                to jako czlonek drugiej kategorii, biedniejszy, brudniejszy i mniej znaczacy od
                                innych. Co gorsza nadal beda tu mieszkac, tak przez Pana nielubiani Polnischen
                                Untermenschen, brudni, glupi i ordynarni. To sie nie zmieni. A jakby Pan pojechal
                                do Niemiec, to jakby bylo Panu dobrze - wokol sami madrzy i czysci Niemcy, pelni
                                kultury osobistej, niemieckiej elegancji i iscie germanskiego poczucia humoru...
                                Naprawde nie rozumiem, co Pana tu trzyma. Przeciez polska ziemia, patriotyzm,
                                historia, tradycja, byt narodowy i racja stanu to zwykle brednie, szerzone przez
                                roznych Macierewiczow... Naprawde, wilk moze byc syty i owca cala. Pan zrealizuje
                                swoje marzenia, a ja nie bede musial w tym uczestniczyc.
                                • Gość: siedem Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.tgory.pik-net.pl 30.11.01, 09:43
                                  Zwięźlej rzecz ujmując; wartością dla lewusa jest całkowity brak wartości.
                                  Komodora ciągnie w stronę takich cywilizacyjnych i oświeconych rozwiązań jak
                                  eutanazja [która jest przecież wolnością! Dla kogo dla urzędasa który zadecyduje
                                  czy komodorowi przedawkować morfinę czy utrzymywać chwasta przy życiu?]
                                  Błe
                                  Nie jestem takim kulturalnym ludziem jak Porter dlatego ujmę to brutalniej:
                                  Komodor w drogę do jajacka nie zapomnij zabrać limaka. I nie wracajcie.
                                  7,12

Gość portalu: Porter napisał(a):

> Gość portalu: komodor napisał(a):
                                  >
                                  > > Spójrz na ilość wypowiedzi.Trochę to już zaczyna mnie nużyć - a poglądów n
                                  > a
                                  > > temat Macierewicza,LRP i RM nie jestem w stanie zmienić.Uważałem i uważam,
                                  > że
                                  > > chcą nas zamknąć w skansenie obyczajowym, mentalnym i cywilizacyjnym.I gdy
                                  > byśmy
                                  > >
                                  > > się znależli w europejskim Afganistanie to oni wszyscy będą zadowoleni, ja
                                  >
                                  > > nie.Pozdrawiam.
                                  >
                                  > A dlaczego Pan porownuje to Afganistanu? Czy Polska jest krajem, w ktorym sie
                                  > zabija przeciwnikow ideowych? Jesli, to nie od dawna, bo dzis rano jeszcze nie
                                  > byla.
                                  > Ja mysle, ze dosc latwo mozna zaradzic wszystkim problemom. Ja wole miec Polske
                                  > w
                                  > Polsce, Pan woli miec Europe w Polsce. Zeby bylo tu tak jak np. w Niemczech. Mo
                                  > ze
                                  > wiec ja tu zostane, a Pan wyemigruje do Niemiec? Prosze sie nie obrazac, ja Pan
                                  > a
                                  > znikad nie wyrzucam, ale po prostu wyciagam wnioski z Panskich wypowiedzi. Po
                                  > prostu widze, ze nie ma szans na realizacje Panskich marzen (i to nie przez
                                  > Macierewicza, tylko z powodow ogolnej natury), bo nawet jesli wstapimy do Unii,
                                  >
                                  > to jako czlonek drugiej kategorii, biedniejszy, brudniejszy i mniej znaczacy od
                                  >
                                  > innych. Co gorsza nadal beda tu mieszkac, tak przez Pana nielubiani Polnischen
                                  > Untermenschen, brudni, glupi i ordynarni. To sie nie zmieni. A jakby Pan pojech
                                  > al
                                  > do Niemiec, to jakby bylo Panu dobrze - wokol sami madrzy i czysci Niemcy, peln
                                  > i
                                  > kultury osobistej, niemieckiej elegancji i iscie germanskiego poczucia humoru..
                                  > .
                                  > Naprawde nie rozumiem, co Pana tu trzyma. Przeciez polska ziemia, patriotyzm,
                                  > historia, tradycja, byt narodowy i racja stanu to zwykle brednie, szerzone prze
                                  > z
                                  > roznych Macierewiczow... Naprawde, wilk moze byc syty i owca cala. Pan zrealizu
                                  > je
                                  > swoje marzenia, a ja nie bede musial w tym uczestniczyc.

• Gość: komodor Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 10:33
                                    Towarzystwo Jajacka i Limaka w niczym mi nie przeszkadza.Zakładam, że są to
                                    ludzie sympatyczni i można z nimi spokojnie porozmawiać czego w Twoim przypadku
                                    powiedzieć chyba nie można.
                                    TAK,JESTEM ZWOLENNIKIEM EUTANAZJI!Nie widzę w tym nic złego.Zawsze byłem
                                    zwolennikiem wolności a nie zabobonów.Żyj jak chcesz i daj żyć innym ale Wy
                                    chyba tego nie potraficie.Jak by to było cudownie - chwycić wszystkich za pysk.
                                    Już teraz wiem dlaczego tak skwapliwie bronicie Leppera. Swój - swojego.
                                    • Gość: siedem Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.tgory.pik-net.pl 30.11.01, 10:51
                                      Zamordyzm, kochany, to by był gdyby padały na forum postulaty deratyzacji takich
                                      osobników jak ty. Tymczasem jeszcze się nie spotkałem z pomysłem zamknięcia np
                                      pisma "nie" choć współczynnik kloaczności tego produktu jest bez wątpienia
                                      100kroć większy od RM. Za to Tow. OnJacek śmiało wybiega przed kolektyw
                                      rewolucyjny z ideą zamknięcia RM. Padasz pod nawałem krytyki i starsz się zrobić
                                      z siebie męczennika jak obywatel Limak w wątku o pluciu. Nikt nikogo ie chwyta
                                      za pysk co więcej ułatwiamy ci droge do wolności i oświecenia pokazując droge
                                      emigracyjną, jakże przyspieszajacą "nastanie królewstwa" -wyjazd kolego.
                                      7,00

> Towarzystwo Jajacka i Limaka w niczym mi nie przeszkadza.Zakładam, że są to
                                      > ludzie sympatyczni i można z nimi spokojnie porozmawiać czego w Twoim przypadku
                                      >
                                      > powiedzieć chyba nie można.
                                      > TAK,JESTEM ZWOLENNIKIEM EUTANAZJI!Nie widzę w tym nic złego.Zawsze byłem
                                      > zwolennikiem wolności a nie zabobonów.Żyj jak chcesz i daj żyć innym ale Wy
                                      > chyba tego nie potraficie.Jak by to było cudownie - chwycić wszystkich za pysk.
                                      > Już teraz wiem dlaczego tak skwapliwie bronicie Leppera. Swój - swojego.

• Gość: komodor Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 12:53
                                        Całe szczęscie,że trafiam na takiego sympatycznego człowieka jak Ty.Ja się
                                        miewam znakomicie. Jak zapewne wiesz szczur przeżyje wszystko łącznie z wojną
                                        atomowa więc niepotrzebnie nie zaczepiaj w taki sposób.
                                        Utwierdzasz mnie w przekonaniu,że RM nie należy zamykać ale niektórych jego
                                        obrońców tak i to nie zawsze w więzieniu.
                                    • Gość: Hiacynt Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 12:52

> Żyj jak chcesz i daj żyć innym ale Wy
                                      > chyba tego nie potraficie.Jak by to było cudownie - chwycić wszystkich za pysk.
                                      > Już teraz wiem dlaczego tak skwapliwie bronicie Leppera. Swój - swojego.

Chwycić za pysk to przecież Ty i Twoi, prawda?
                                      Przez wiele lato to robiliście. Cóż się stało??
                                      Co robiłeś w latach osiemdziesiątych? Jaki resort?
                                      • Gość: komodor Re: Komodor, co z Tobą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 14:26
                                        Sądząc po tej dyskusji to zwolenników chwytania za mordę trzeba szukać po
                                        zupełnie innej stronie niż sugerujesz.
                                        I w poszukiwaniach i w trzymaniu macie bardzo długą praktykę.Pewnie stąd ten
                                        żal,że pozbawiono was tej zabawki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka