sz0k 10.03.08, 17:57 podczas zagranicznych wojaży? Byłbym wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irmtraud Re: W jakim języku porozumiewa się Donald Tusk 10.03.08, 18:08 najpewniej sfotygowanym .... www.spiegel.de/img/0,1020,1099705,00.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k dyplomatyczna odpowiedź :) 10.03.08, 18:17 Chociaż oczywiście mam na myśli język narodowy Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: W jakim języku porozumiewa się Donald Tusk 10.03.08, 18:22 W rozmowach z prezydentami mowi zawsze po polsku, a tlumacz przeklada to na jezyk rozmowcy. W wypadku wizyty w Bialym Domu np. na angielski, a nie jak sadza mylnie wyborcy PiS - na amerykanski. Podczas wizyt na Krakowskim Przedmiesciu natomiast tlumacz przeklada slowa Premiera Tuska na jezyk wolski, ktorym posluguje sie urzedujacy tam Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k hmmmm, dziękuję 10.03.08, 18:30 Za wyczerpującą odpowiedź Znaczy się poliglota z niego raczej marny, żeby nie powiedzieć zerowy. Dziwne, zważywszy na partię inteligentów oraz profesjonalistów w każdym calu, tak przecież różną od tych Kaczorów, co to ani be ani me, ani kukryku w obcym języku. Muszę chyba "Szkło kontaktowe" sobie puścić, może poruszyli tą pasjonującą sprawę, bo tutaj coś cichutko się zrobiło o naszym rządzie, oj cichutko. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg problem z kaczym językiem jest gdzie indziej 10.03.08, 18:39 > tak przecież różną od tych Kaczorów, co to ani be ani me, ani kukryku w obcym > języku. > Toz Borsuk Ci wyłozył,że dla Kaczorów potrzebny jest tłumacz na ichni język..wolski, przeciez nie polski. Jest lepiej , bo ten kaczor choć trochę kwacze po polsku A. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Oczywiście andrzeju 10.03.08, 18:43 andrzejg napisał: > > tak przecież różną od tych Kaczorów, co to ani be ani me, ani > kukryku w obcym > > języku. > > > > > Toz Borsuk Ci wyłozył,że dla Kaczorów potrzebny jest tłumacz na > ichni język..wolski, przeciez nie polski. Jest lepiej , bo ten > kaczor choć trochę kwacze po polsku Ale to w równym stopniu dotyczy wszystkich, łącznie z "ehrrrrrrr" Thuska. Także pominąłem ten szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Oczywiście andrzeju 10.03.08, 18:47 sz0k napisał: > Ale to w równym stopniu dotyczy wszystkich, łącznie z "ehrrrrrrr" > Thuska. Także pominąłem ten szczegół. zgoda z tym głębokim 'rrrrrrrrrrrr' Policz to na plus, bo nie daje Ci zasnąć podczas swoich tyrad A. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Pudło 10.03.08, 18:49 andrzejg napisał: > Policz to na plus, bo nie daje Ci zasnąć podczas swoich tyrad Toć ja już zasypiam na sam widok jakiegokolwiek polityka podchodzącego do mikrofonu... profilaktycznie )) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ewolucja 10.03.08, 18:51 sz0k napisał: > andrzejg napisał: > > > Policz to na plus, bo nie daje Ci zasnąć podczas swoich tyrad > > Toć ja już zasypiam na sam widok jakiegokolwiek polityka podchodzącego do > mikrofonu... profilaktycznie )) toz Tusk poszedł w ewolucji o krok do przodu i ma sój bRRRRRRudzik widocznie twój szczep poszedł dalej A. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k W sumie, to może i masz rację 10.03.08, 19:01 andrzejg napisał: > sz0k napisał: > > > andrzejg napisał: > > > > > Policz to na plus, bo nie daje Ci zasnąć podczas swoich tyrad > > > > Toć ja już zasypiam na sam widok jakiegokolwiek polityka > podchodzącego do > > mikrofonu... profilaktycznie )) > > toz Tusk poszedł w ewolucji o krok do przodu i ma sój bRRRRRRudzik > widocznie twój szczep poszedł dalej Po prostu nigdy nie testowałem tego w ten sposób. Na mnie to działa raczej jak dźwięk wiertarki, tudzież wiertła dentystycznego, dlatego od razu przełączam )) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Oczywiście andrzeju 10.03.08, 19:43 andrzejg napisał: > zgoda z tym głębokim 'rrrrrrrrrrrr' > Policz to na plus, bo nie daje Ci zasnąć podczas swoich tyrad > > A. Nie wybaczą tego "rrrrrrrrrrrrr". Jak może ktoś wychowany na podwórku używać takiego arystokratcznego "rrrrrrrrrrrrrr". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Oczywiście andrzeju 10.03.08, 22:25 wikul napisał: > > > Nie wybaczą tego "rrrrrrrrrrrrr". Jak może ktoś wychowany na > podwórku używać takiego arystokratcznego "rrrrrrrrrrrrrr". ano nie wybaczą, bo ciągnie się za nimi trauma seplenienia i mamrotania A. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Dla mnie to wstyd jak widze takiego premiera 10.03.08, 20:12 Od premiera wymaga sie wiecej niz od wymietoszonego lumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Dla mnie to wstyd jak widze takiego ...ps. 10.03.08, 20:13 www.se.com.pl/se/index.jsp?place=topMenu&news_cat_id=-1&layout=0 Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dla mnie to wstyd jak widze takiego premiera 10.03.08, 20:44 xenocide napisał: > Od premiera wymaga sie wiecej niz od wymietoszonego lumpa. To prawda, zwłaszcza jak spiewa hymn lub zabiera głos publicznie, czy też pokazuje swoje słynne buty. Pokazać ci wiecej ? www.youtube.com/watch?v=-BItp6g26ag&feature=related www.youtube.com/watch?v=s-51rKwcQ34&feature=related spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Buty_J._Kaczy%C5%84skiego Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Dla mnie to wstyd jak widze takiego premiera 10.03.08, 22:32 Mozesz wkleic setki linkow a plaszcz i spodnie premiera beda nadal wygladaly fatalnie. Nie po to krytykowano Kaczynskiego zeby Tusk go nasladowal. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dla mnie to wstyd jak widze takiego premiera 10.03.08, 22:43 xenocide napisał: > Mozesz wkleic setki linkow a plaszcz i spodnie premiera beda nadal wygladaly > fatalnie. Nie po to krytykowano Kaczynskiego zeby Tusk go nasladowal. Nie odróżniasz prywatnych okazji od oficjalnych. Mnie nie przeszkadza niedbały wyglad przy okazji prywatnej, tobie nie przeszkadzają koszmarnie wygladajace buty i zawstydzająca niezdrność przy ofcjalnej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: Dla mnie to wstyd jak widze takiego premiera 10.03.08, 23:12 Zawiedziony/a ??? ,... Ja nie !!! ,... ==================================================================== Nie po to krytykowano Kaczynskiego zeby Tusk go nasladowal. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dla mnie to wstyd jak widze takiego premiera 10.03.08, 21:14 xenocide napisał: > Od premiera wymaga sie wiecej niz od zagubionego pacjenta. www.youtube.com/watch?v=tkTP2dtvAL4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dla mnie to wstyd jak widze takiego premiera 10.03.08, 21:21 ...i czytam o takim postępowaniu. www.wprost.pl/ar/125334/Wysokie-premie-za-nekanie-pielegniarek/ Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: W jakim języku porozumiewa się Donald Tusk 10.03.08, 18:41 sz0k napisał: > podczas zagranicznych wojaży? To zależy w jakiej sprawie wojażuje. Jeśli prywatnie, to wystarczy mu do porozumiewania się turystyczny angielski. Jeśli państwowo wojażuje, to nie musi znać nawet angielskiego, bo premier (prezydent) nie po to jedzie, żeby się porozumiewać. Porozumienia bowiem zapadły wcześniej, na niższych szczeblach państwowych gdzie języki obce są opanowane. Zatem premier (prezydent) jedzie po to tylko, żeby przyklepać, podpisać coś co zna w ojczystm języku. Przy okazji może wymienić z gospodarzem kilka grzeczności. Język obojętny, tłumacze czuwają. Nie wiem, czy Tusk nie zna języków obcych, ale nawet jeśli nie zna, to nie jest jego największy mankament. a. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: W jakim języku porozumiewa się Donald Tusk 10.03.08, 18:46 Ado bardzo ładnie to napisałaś. Szkoda tylko, że nie pracujesz w TVN, albo np. nie podczytywałaś wikulka z dachsiem, czy jacqiem z jakiś rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Język angielski to kryterium najwazniejsze dla sze 10.03.08, 19:08 fa państwa. Jeśli mówi bzdury i podkłada się na kazdym kroku, przychylne media [CZYLI PARWDZIWA WŁADZA i jej finkcjonariusze nie musza tego przekazywać tłuszczy wyborczej] mieliśmy taki przypadek z Panem Stolzmanem żadna gafa (owijanie flagą amerykańską w Białym Domu po pijaku, wsiadanie do bagażnika, schodzeni z okna po drabinie i inne objawy choroby folipińskiej przez swoją zgraje nie były przekazywane tubylcom. Tusk nie musi nawet znać dziadka 1. ani 2. podczas pracy historyka (takie ma wykształcenie) nad sagą rodu i maistem Gdańskiem. Obcy znaczy tubylec jest w innym położenieu. Żadne zalety nie będa zauwazone żaden sukces nie odnotowany. Na tym polega demokracja sondażowo-medialna. W sytuacjach groźnych można posuwać się do metod rynsztoka, bazaru, stadionowo-kibolowych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Język angielski to kryterium najwazniejsze dl 10.03.08, 19:49 Jasne. Zobacz jak Mamrotek fotyguje po angielsku. www.youtube.com/watch?v=yzevoYYglPI Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: W jakim języku porozumiewa się Donald Tusk 10.03.08, 21:00 Na tym szczeblu jak dzisiaj w Stanach , miedzy Tuskiem i Bush'm dyplomatycznym polskim , tlumaczonym na dyplomatyczny angielski przez zaprzysiezonego tlumacza , chyba ze jestes Lech Walesa to przez lingwiste-ekwilibryste )) Jego tlumacz dwoil sie i troil zeby go zrozumiec )) ,... Inny przypadek , Carter na Placu zamkowym w W-wie w grudniu '77 wypelnionym po brzegi nizszymi ranga tajniakami i zomo w cywilu wyrazil sie z pomoca tlumacza delegowanego z Departamentu Stanu powiedzial po angielsku ze rozumie ich podniecenie demokracja a tlumacz przetlumaczyl ze Polacy podniecaja prezydenta - Takich wpadek bylo kilka tego dnia ,... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul W jakim języku porozumiewa się Bulgotek 10.03.08, 21:17 www.youtube.com/watch?v=3JtIatQR_0o Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Wikulek Ty masz chyba jakąś obsesję 10.03.08, 21:22 Ponad 100 dni minęło, a Ty nie zauważyłeś że rząd się zmienił? Teraz kogo innego mamy na tapecie, ochłoń. Powiedz lepiej co tam w koalicji rządzącej, bo ja o PSL to nie słyszałem chyba od czasu anulowania pewnego długu przez Pawlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Ty sz0ku masz chyba jakąś obsesję 10.03.08, 22:10 Ponad 100 dni minęło, a Ty nie możesz tego przeboleć. Bolesna wiec musiała byc ta porażka. Zauważyłeś że rząd się zmienił a twój premier nie może o tym zapomnieć ? Przez gardło nie moze mu przejść określenie "premier Tusk". Podobnie jak i jego dworowi. Nawet taki Kowol który dawniej nie dwał sie wciągać w prostackie pyskówki Kurskich, Karskich czy innych Gosiewskich, teraz wykonuje jakieś dziwaczne wygibasy retoryczne by pochwalić ganiąc lub odwrotnie. Aż przykro patrzeć na męczarnię tego zacnego człowieka. Przepadło sz0ku, ochłoń(cie). O koalicję pytaj koalicjantów, ja nie jestem w koalicji. A o "długu" Pawlaka nie słyszałem. Podziel sie ze mna tymi rewelacjami. Kiedyś rządowe media podawały gdy milicja złapała przemytników lub bimbrowników, ile to państwo na ich działalnosci starciło. Zdaje się ze ty też cierpisz na ten sam syndrom wirtualnych pieniędzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k mój premier? 10.03.08, 22:15 Przejdź się wikul, może to ci pomoże. Kup kilo jabłek, chlebek, zatankuj. Ponoć ceny poszły ostro w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: mój premier? 10.03.08, 22:52 sz0k napisał: > Przejdź się wikul, może to ci pomoże. Kup kilo jabłek, chlebek, > zatankuj. Ponoć ceny poszły ostro w dół. Nie muszę sie przchadzać, ceny mam w małym palcu bo robę zakupy. Ale co ma piernik do wiatraka ? Jedne ceny rosną inne spadają. Liberała to nie powinno dziwić. Liberał powinien przejmować sie tym co wyrabia nijaki Skrzypek w NBP. To moze mieć wpływ na inflację a więc na ceny. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4984372.html Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Ja tam nie wiem 10.03.08, 22:55 wikul napisał: > sz0k napisał: > > > Przejdź się wikul, może to ci pomoże. Kup kilo jabłek, chlebek, > > zatankuj. Ponoć ceny poszły ostro w dół. > > > Nie muszę sie przchadzać, ceny mam w małym palcu bo robę zakupy. Ale > co ma piernik do wiatraka ? Jedne ceny rosną inne spadają. Liberała > to nie powinno dziwić. Ale Donek, ponoć liberał, się strasznie o to wypytywał podczas pewnej debaty i niesamowite wrażenie na tłuszczy poczyniał. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ja tam nie wiem 10.03.08, 23:02 sz0k napisał: > Ale Donek, ponoć liberał, się strasznie o to wypytywał podczas > pewnej debaty i niesamowite wrażenie na tłuszczy poczyniał. Każdemu wolno pytać. Prawdopodobnie mu poradzili by przedstawić oponenta jako człowieka oderwanego od życia, nieznającego realiów. Stary kawaler na utrzymaniu mamusi, bez prawa jazdy i konta. W dodatku nieznający aktualnych cen. Zadziałało. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Ile kosztują jagodzianki wikul 10.03.08, 23:11 A ciastka z kremem? Marchew, pietruszka? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Ty sz0ku masz chyba jakąś obsesję 10.03.08, 23:04 > Bolesna wiec musiała byc ta porażka. I kto to mówi. Obrońca Borowskiego. Przegrana jest tylko Polski, bo ten rząd kompletnie nie funkcjonuje i trzyma status quo poprzedniej koalicji. Przecież nie będzie słuchał psycholi z gazetki wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ty sz0ku masz chyba jakąś obsesję 10.03.08, 23:28 qwardian napisał: > > Bolesna wiec musiała byc ta porażka. > > I kto to mówi.Obrońca Borowskiego. Przegrana jest tylko Polski, bo > ten rząd kompletnie nie funkcjonuje i trzyma status quo > poprzedniej koalicji. Przecież nie będzie słuchał psycholi z > gazetki wybiórczej. Wytrzeźwiej to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: W jakim języku porozumiewa się Donald Tusk 10.03.08, 23:52 spitme napisał: > chyba ze jestes Lech Walesa to > przez lingwiste-ekwilibryste )) Jego tlumacz dwoil sie i troil > zeby go zrozumiec )) ,... Walesa jezdzil z wlasna tlumaczka, znakomicie mowiaca po angielsku, w dodatku piekna kobieta. A wpadki tlumaczy sie zawsze zdarzaja. Gorzej jak sobie ktos wyobrazi, ze zna jezyk, jak np. Fotyga. Wychodzi na to, ze ona byla hardware hardcore'a Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś