perla 03.06.09, 11:54 i kolejny antysemityzm wytropiony jest właśnie: www.dziennik.pl/wydarzenia/spoleczenstwo/article392138/Ksiazeczka_dla_dzieci_kpi_z_Zydow.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 12:07 "Raz dwa trzy, Niemcy mają wszy, a Polacy jacy tacy, gonisz wszy". Pedagodzy, z którymi rozmawiał "Dziennik", nie mają wątpliwości: książeczka jest antysemicka, antyromska i antyniemiecka na dodatek. "Oczywiście - po dokładnym przejrzeniu zawartości tej książeczki - przyznaję, że ten tytuł nie powinien być dostępny w specjalnej promocji z okazji Dnia Dziecka. Wydaje mi się, że błąd został jednak popełniony na etapie doboru wyliczanek do "Entliczka Pentliczka" - wierszyki (...) nie powinny się znaleźć w wydawnictwie kierowanym do dzieci. Mogę obiecać, że w przyszłości wszystkie tytuły przyjmowane do promocji przykasowej (nie tylko książki) będą dokładnie przeglądane. Na pewno ten konkretny przypadek wiele nas nauczył" - podsumowuje Monika Marianowicz. mediafm.net/kultura/20200,Empik:-Kontrowersyjna-ksiazka-w-specjalnej-ofercie-z-okazji-Dnia-Dziecka.html Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 12:58 Entlik - pentlik, rypcium - pypcium, kukuryku na ręczniku, eus - deus, kosmadeus, tere - fere baks! absztyfikant napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 13:04 Pan Perlisty, zjadl dwie glisty, i wydudnil litra czystej. Przyszla Dana, ryj mu zbila, i do Miriam wygonila. Z tego Obszczyl, chamus maly, naigrywal sie dzien caly. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 13:23 Kosi, kosi łapki, pojedziem do Danki. Danka da nam boczku, strzelimy po kielonku. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 13:27 Pan Pierdelka spadl z krzeselka, zlamal nozke o poduszke. A tymczasem zly pies Burek chapnal go w jego pisiurek. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 13:33 No a Obszczyl, lobuz maly, sral na Aqua dzionek caly. Zla Maglara, wiedzma stara, wrednie papier mu schowala. Obszczyl krzyczal w zdesperowaniu - dajcie chociaz strzep Koranu! Niestety nikt mu nie dal, wiec Obszczyl nucac wariacje o Hatikwie, wymyl sobie dupe w... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 14:53 absztyfikant napisał: > Obszczyl nucac wariacje o Hatikwie, wymyl sobie dupe w... Mykwie ????? !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 15:37 Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Diabli wiedza, moze chodzilo o ... pl.wikipedia.org/wiki/Petach_Tikwa Odpowiedz Link Zgłoś
perla pisałeś, że kochasz Israel 03.06.09, 16:25 obszczylu. Pragnę więc zauważyć, że to państwo istnieje tylko dlatego, że przez setki lat rozproszeni Żydzi zachowali swą religię i tradycję. Gdziekolwiek Żydzi przybyli, to pierwsze co robili, to budowali mykwę. I dzięki ich konsekwencji narodziło się państwo do którego pałasz miłością. Dzięki tej mykwie, w której chwiałbyś swój brudny tyłek wymyć. I ty jesteś ten pro żydowski i proisraelski? Nie, ty jesteś pro danowy tylko właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: pisałeś, że kochasz Israel 03.06.09, 16:33 Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek wysmiewal mykwy jako takie. Ty mnie chyba z kims mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Ale ciesze sie 03.06.09, 16:36 Ale ciesze sie, ze moje wierszyki cie zdenerwowaly - o to wlasnie mi chodzilo. Sam widzisz lebiego, ze nie byly takie niewinne. A teraz spie...j wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla cieszysz się za wcześnie 03.06.09, 22:34 chamie. Mnie trudno zdenerwować na forum jest. Natomiast wiedząc, iż jednym z moderatorów i asów forum o Israelu jesteś, dziwuję się, że tamte żydostwo nie kopnie cię jako chama ze swoimi publicznymi fekaliami. Widać boją się, jak zwykle w ich historii... Bo co, że ty niby wolontariuszem w Israelu byłeś i potem na balkoniku byłeś, to niby wszystko opluć możesz? Szkoda, że nikt z erec charakteru nie ma, i nie napisze ci tego co myśli o twych forumowych fekaliach właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: cieszysz się za wcześnie 03.06.09, 22:38 Ciebie bardzo latwo zdenerwowac jest wlasnie Dziecinnie prosto. A teraz ladnie nadstaw sie, to ci narobie znowu na glowe :~) Odpowiedz Link Zgłoś
perla idź koleś na balkonik 03.06.09, 22:44 i tam się onanizuj czy też wypróżniaj właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: idź koleś na balkonik 03.06.09, 22:46 Kiedy ja wole mykwe od balkoniku wlasnie :~) Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: idź koleś na balkonik 03.06.09, 22:56 pewien idiota zwany absztyfikantem, sr.ł z bólu krzycząc dyszkantem. i wołał na pomoc dane: patrz co tu jest nasr.ne, więc się nie obijaj pasztecie, tylko sprzątaj w moim klozecie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: idź koleś na balkonik 03.06.09, 23:42 A kto powie, ze Pierdelka W rymowaniu ma sukcesy Tego waterboarding czeka W lodzkiej mykwie w dwa szabesy Odpowiedz Link Zgłoś
perla opowiesci o obszczylu 04.06.09, 17:37 na ulicy stoi dziad i zawodzi w cały świat: dajcie ludzie po dwa grosze pięknie proszę, ślicznie proszę! kiedyś byłem ja lampartem teraz jestem życiem zdarty bom zaufał raz Żydówce i zjechałem na manowce na balkonik zapraszała świniną mnie częstowała gęsto przypochlebiała cycki jak gejzery miała oczy jak dwa oceany zabrałem się doń jak hiszpany i w tan do niej uderzyłem bardzo głupi jeszcze byłem... Już po wszystkim baba rada przed komputerem mi siada zamiast wina, zamiast raju w israelskim cudnym kraju każe pisać mi na forum każe mi konta zakładać opowieści z mykwy składać a więc czynię co chce. Trudno! ona rączęta zaciera śmiechem ryczy co się zmieści moze jej nie będzie nudno? może jeszcze mnie popieści? Płyną dni, płyną miesiące znoju pot zalewa gały ale babie ciągle mało jedź do mykwy, krzyczy w gniewie jeśli chcesz mnie godnym być idź i zanurz cielsko swoje czystą niech będzie twa żyć Jadę w łódzkie się zanurzać trudno, może babę złechcę chociaż coś mi mówi: "przestań" chociaż czuję, że ja nie chcę stoję więc u mykwy bram z klucza mi ją otwierają do basenu zapraszają myję przedtem cielsko swe czuję swe zapachy złe czuję fetor swojej skóry może jak to zmyję wnet baba zechce mnie w konkury i na balkon weźmie mnie? schodzę w wody mykwy otchłań miło, miło się zanurzyć ciepło wokół miło wokół a ja sokół a jam - sokół! skaczę pływam woda łechce może dana mnie popieści nagle - dym i woda wrze kręgi wokół mnie zatacza szczególnie o doope zahacza i wiruje, szarpie, żre gorąco mnie obejmuje i czuje ze tracę zmysły bo woda mnie w doope kłuje o, ta mykwa straszna była grzeszne doopsko wypaliła nie zostało nic - niestety! z czym ja pójdę do kobiety! przecie jeszcze młody całkiem jak tu żyć z takim kawałkiem! Resztki w tytkę spakowali i do łapy w drogę dali formaliny dołożyli w sumie dla mnie dobrzy byli Dziadek ręce załamuje i histerii nie hamuje A co baba na to powie jak się o tym wszystkim dowie! koniec z życiem - biedny chlipie i z żałości ledwo zipie po com o tej mykwie pisał bies podkusili Baba łasa ciągle podbuntowywała niechby mykwa sobie stała po com szydził niechby była doopska by nie wypaliła teraz późno już niestety i na ksiuty do kobiety i na ksiuty do faceta doopa nie ta doopa nie ta! Krąg słuchaczy stoi wokół dziś dziadyga, kiedyś sokół wywrzaskuje swe żałości z trwogi wszystkim trzeszczą kości po coś lazł do Żydów dziadu nie dość było ci polskości nie dość że już nie masz doopy sterczą z ciebie same kości Morał taki z opowieści Jeśli sprawy nie pasują zamiast wieści dziwnych treści zostaw lepiej to w spokoju i zaoszczędź sobie znoju nic nie zdziałasz nic nie zdołasz nie dość, że nie będzie chupy razem z głową... stracisz doope. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant niezle sie napracowales 04.06.09, 17:44 Napisze cos w rewanzu, moze nawet jutro Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 hucpa mamienia chupa 04.06.09, 17:50 perla napisał: > na ulicy stoi dziad Ze wzwodem ZOMO? Salon lyteracki, szalom pejsachowka. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Widocznie Perlistego mamiona chupa 04.06.09, 17:53 Miala byc chupa, a jest dupa Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: opowiesci o obszczylu 04.06.09, 19:25 jezuuuuuuu.... straszne to, jak czlowiek chce, a nie moze... ani to smieszne.... ani to skladne.... jak mowi scan: zal dupe sciska.... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: opowiesci o obszczylu 04.06.09, 19:40 dana33 napisała: > jezuuuuuuu.... straszne to, jak czlowiek chce, a nie moze... > ani to smieszne.... ani to skladne.... > jak mowi scan: zal dupe sciska.... nu pewnie,ze dupe sciska zal bo rymowanki powinny byc cepowate i ad rem,bo w koncu co mamy obwijac w bawelne i udawac,ze milosc nam na forum nie kwitnie powmiedzy wybrancami balkonowymi i stetinskimi oblsugiwaczami kosher dam und herren. rzecze pasztet do absztyfikanta fjuta (pisowania pejszens)mi trza nie palanata Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: opowiesci o obszczylu 04.06.09, 19:45 ty chyba zboczona jestes, rochellino pustemska... Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: opowiesci o obszczylu 05.06.09, 05:36 ??? pod znakami zapytania: ile perly bylo w perle? bo jesli na trzezwo to cos tworzone bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re:Dabra by byla wersja tez dla dzieci polskich 03.06.09, 13:17 http:www.pardon./artykul/1988/myszka_miki_w_sluzbie_nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re:Dabra by byla wersja tez dla dzieci polskich 03.06.09, 13:20 www.pardon.pl/artykul/1988/myszka_miki_w_sluzbie_nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 21:59 jakiś idiota pisał tę książeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Doprawianie mordy zaczyna sie w dziecinstwie 03.06.09, 17:07 "Nie wiem, czy jest to antysemityzm, ale na pewno jest to brak wrażliwości. Czy Polacy chcieliby przeczytać takie wyliczanki o sobie? Pewnie nie." == Podzielam zdanie rabina. Dodam jedynie, ze w intencjach wyliczanki moga nie byc antysemickie, niemniej antysemickie moga okazac sie w skutkach. Dziecko zaczyna postrzegac Zyda, Niemca, czy Rosjanina poprzez poprzylepiane im etykietki. Pozniej, ale na gruncie nabytych wczesniej uprzedzen, ma miejsce ciagle "odkrywanie", ze "wszystko sie zgadza". Wychowywanie dzieci na podobnych wyliczankach jest, moim zdaniem, kultywowaniem narodowo-koltunskiego postrzegania i traktowania innych narodowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 20:11 Książeczkę wydało wydawnictwo Soni Dragi. Ponoć to stuprocentowa Żydówka. Czy ktoś może to potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: entliczek, pentliczek 03.06.09, 22:05 xiazeluka napisała: > Książeczkę wydało wydawnictwo Soni Dragi. Ponoć to stuprocentowa > Żydówka. Czy ktoś może to potwierdzić? Potwierdzam...Sonia Draga to stuprocentowa Żydówka. Nota bene parchata. Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 lubi Ala Gore'a jak dawniej mam Stalina? 03.06.09, 22:30 sprawdź, moze się mylę....... Z jakiej Ty jesteś rodzinki? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka of_nocnik 04.06.09, 14:19 Co jest zakazane - pytanie o narodowość czy wymawianie słowa "Żyd"? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Luka jest 03.06.09, 22:42 niewątpliwym faktem jest, że najwięksi antysemici rekrutują się wśród żydostwa. Ale w tym przypadku to bez znaczenia jest. Oskarżanie wyliczanek jako antysemickich, to przekroczenie granicy absurdu jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Luka jest 04.06.09, 14:21 No właśnie spotkałem się z tezą, że Pani Sonia jest Żydówką, zatem publikację tej książeczki można uznać za antypolską prowokację. Staram się jedynie dowiedzieć od dobrych ludzi, czy pierwsza część hipotezy jest prawdziwa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Luka jest 04.06.09, 15:34 xiazeluka napisała: > No właśnie spotkałem się z tezą, że Pani Sonia jest Żydówką, zatem > publikację tej książeczki można uznać za antypolską prowokację. Czyli jeśli jest ona Polką, to publikację tej książeczki można uznać za antyżydowską prowokację ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Luka jest 04.06.09, 16:21 Jeśli jest Polką, to wydanie tej książeczki jest rzeczą najzupełniej naturalną. Jak zwykle - pała z logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Luka jest 04.06.09, 16:32 xiazeluka napisała: > Jeśli jest Polką, to wydanie tej książeczki jest rzeczą najzupełniej > naturalną. > > Jak zwykle - pała z logiki. Dla ciebie szóstka z rasizmu. Za dialektyczne podejście do faktu wydania książki, którego ocena jest zależna od narodowości autorki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Luka jest 04.06.09, 16:38 Dobrze, S55 - otrzymujesz maturę z politpoprawności i dzięki temu promocję do zerówki. Spytałem się o narodowość Pani Soni dodając, że są tacy różni, co węszą w tym drugie dno. Gdzie zauważyłeś u mnie dialektyczne podejście i zależność oceny? Druga pała z logiki i pierwsza ze spostrzegawczości. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Luka jest 05.06.09, 00:25 xiazeluka napisała: > Gdzie zauważyłeś u mnie dialektyczne podejście i > zależność oceny? Tu: "Jeśli jest Polką, to wydanie tej książeczki jest rzeczą najzupełniej naturalną." S. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Luka jest 05.06.09, 10:08 A co jest dialektycznego w stwierdzeniu "Polka wydaje książki z polskimi wierszykami"??? Kto ma takie rymowanki wydawać, Hotentoci? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A gdzie to Lika spotkal sie z ta teza?/nt 04.06.09, 18:06 xiazeluka napisała: > No właśnie spotkałem się z tezą, że Pani Sonia jest Żydówką, zatem > publikację tej książeczki można uznać za antypolską prowokację. > Staram się jedynie dowiedzieć od dobrych ludzi, czy pierwsza część > hipotezy jest prawdziwa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: A gdzie to Lika spotkal sie z ta teza?/nt 04.06.09, 18:54 Na forum Frondy. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: A gdzie to Lika spotkal sie z ta teza?/nt 04.06.09, 20:28 xiazeluka napisała: > Na forum Frondy. I wszystko jasne PS Bywam na FF i pisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 cos widac zza muru getta Izrael? 04.06.09, 17:26 perla napisał: > i kolejny antysemityzm wytropiony jest właśnie: Po co tropic, za murem jest sam antysemityzm. Brak antysemityzmu daje sie wytropic jedynie wewnatrz muru przy specyficznej pogodzie, dla bogaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Perla 04.06.09, 21:36 www.youtube.com/watch?v=LuGqVBayzPM Nisko spadla kultura w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś