Dodaj do ulubionych

Czyżby jednak szansa na normalność?

19.12.03, 15:43
Dziś w "Faktach i Mitach", naczelny tychże, Roman Kotliński ogłosił, że w
najbliższych wyborach prezydenckich zamierza kandydować na ten urząd.

Facet jest młody, łebski (ma magistra prawa kanonicznego), doświadczony
życiowo (przez trzy lata był księdzem, więc wszystkie chwyty tych złodzieji
zna na pamięć, przetrzymał wściekłe ataki na swoją osobę po wyjściu z tego
bagna), dorobiony (własna gazeta z półmilionową rzeszą czytelników, trzy
poczytne książki), skrystalizowane, antyklerykalne poglądy, biegły angielski,
IQ 155 i co najważniejsze spoza układów. Popiera go Antyklerykalna Partia
Postępu "RACJA", trzecia co do wielkości (liczby członków) siła polityczna w
Polsce.

Roman! Jesteśmy z Tobą!
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Dlaczego piszesz "jesteśmy z tobą"? 19.12.03, 16:24
      Kto my? W imieniu kogo sie wypowiadasz? Napewno nie ja, parę osób z forum
      napewno też nie. Lepiej by było gdzybyś pisał za siebie.
      P.S. A ja potraktowałem ciebie poważnie sad
      Ale człowiek bywa naiwny!
      Wesołych świąt!
      • dbopery Re: Dlaczego piszesz "jesteśmy z tobą"? 22.12.03, 12:34
        Jestem do tego uprawniony choćby z tego powodu, że znam wiele osób, które myślą
        tak jak ja. Jestem jednym z tych, którzy tworzyli zręby APP "RACJA".
        "Fakty i Mity", których naczelnym jest rzeczony Roman Kotliński, mają ca 500.000
        czytelników i są jedyną gazetą w kraju, która ciągle zwiększa swój nakład. Wiem,
        że ci ludzie myślą podobnie do mnie.
        Ps. Gdybyś tak był łaskaw i wyjaśnił mi, czym spowodowałem Twoją dezaprobatę dla
        mojej osoby. Czyżby tym, że wypowiedziałem się w imieniu ludzi, których poglądy
        znam? O prognozowanej ilości tychże przeczytaj w odpowiedzi na post poniżej.
        Również Świąt wesołych Ci życzę.
        • abstrakt2003 Mity tak! Fakty nie! 22.12.03, 19:04
          Poczekajmy do wyborów! Wtedy przekomamy się o sile radykalnych antyklerykałów.
          Dezaprobata wynika z tego że zkpiłeś sobie ze mnie w wątku o Bogu i UFO. Nie
          ujawniłeś swoich prawdziwych przekonań. Gdybym je znał to nie traciłbym czasu
          na merytoryczną dyskusję. Między nami nie ma jakiejkolwiek płaszczyzny
          porozumienia!

Deus misereatur!
          • sceptyk Re: Mity tak! Fakty nie! 22.12.03, 22:26
            Pamietaj mlody czlowieku, ze z tymi wojujacymi antyklerykalami typu Kretyn52,
            dbopery53 i im podobni, gentelmenom NIE WYPADA merytorycznie dyskutowac. To
            jest badziewie forumowe, rekrutujace sie z nieudacznikow i przybled, wyplutych
            przez spoleczenstwo na margines. Czasem stwarzaja pozory uczciwych dyskutantow,
            mamiac tym niedoswiadczonych forumiarzy, ale wczesniej czy pozniej maska zawsze
            opada i spod niej ukazuje sie krzywa geba sfrustrowanego idioty.
            • dbopery Bóg tak chciał. 23.12.03, 09:51
              Nie przejmuj się. Kiedyś napewno wymyślą jakiś lek na skretynienie rozsiane. Nie
              mam pewności, czy tego dożyjesz, ale bądź dobrej myśli. Kiedyć Ci pomogą.
          • dbopery Szkoda, że tak uważasz. 23.12.03, 09:47
    • indris Szansa na normalność? 19.12.03, 16:38
      Być może. APP Racja startowała już w wyborach samorządowych i poparcie uzyskała
      śladowe ( przynajmniej w Warszawie ). Kiedy p. K. uzyska podobne poparcie w
      wyborach prezydenckich, będzie można się przekonać o jego rzeczywistym
      znaczeniu. We mnie p. K. wzbudza podobne uczucia jak Leszek Bubel toteż życzę
      mu podobnych wyników wyborczych.
      • dbopery Re: Szansa na normalność? 22.12.03, 12:42
        Zgadzam się z Tobą, że w wyborach municypalnych uzyskaliśmy poparcie na poziomie
        1,5%.
        Jednak czy wynik ten jest porażką? Otóż wyobraź sobie, że głosowali na nas tylko
        ci, którzy o nas wiedzieli i ci, którzy oglądając listy wyborcze doznali
        przyjemnego szoku. Dlaczego tak się stało długo by wyjaśniać. Efektem tychże
        działań było sekowanie nas w mediach. Konia z rzędem temu, który widział nasze
        spoty wyborcze - a jednak 1,5%!
        Jednak było jedno miasto, a właściwie jedna dzielnica, która została zarzucona
        ulotkami wyborczymi naszej partii. Chodzi mi o Radom. Tam wynik był na poziomie
        10%. I co Ty na takie dictum?
        • indris Dewiacja a normalność 22.12.03, 14:28
          RPP Racja a już zwłaszcza "Fakty i Mity" są oczywistą dewiacją. Oczywiście maa
          to to prawo do istnienia i pierwszy bym ich bronił przzed represjami prawnymi.
          Ale oceni ich społeczeństwo.
          Ich antyklerykalizm bazuje na zawsze możliwych do pokazania świństwach różnych
          księży. Tylko,że na tej samej zasadzie możnaby zorganizować partię
          antypolicyjną, bo świństw policjantów jest na pewno niemniej niż świństw osób
          duchownych.
          Dlatego właśnie ugrupowania, które bazują na antyklerykalizmie są w Polsce
          skazane na margines. Nie wspominając już o FiM, które jest zwyczajnie
          obrzydliwe, czytałem więc wiem.
          Tym niemniej uważam, że takie ugrupowania są potrzebne właśnie dla Kościoła.
          Każdemu potrzebna jest krytyka.
          • Gość: Porter Re: Dewiacja a normalność IP: *.w3cache.pl / *.pl 22.12.03, 15:00
            > Tym niemniej uważam, że takie ugrupowania są potrzebne właśnie dla Kościoła.
            > Każdemu potrzebna jest krytyka.

Tyle, ze FM to obrzydliwe, pelne wymyslow pisemko, z ktorymi nawet nikomu nie
            chce sie polemizowac. No bo po co? Przeciez to glupoty sa. Szef tegoz pisemka,
            stary cwaniak, znalazl sobie nisze rynkowa - potrzeby glupkow, ktorzy musza
            wiedziec, dlaczego im sie w zyciu nie wiedzie (ze sie nie wiedzie z powodu ich
            wlasnej glupoty, nie sa w stanie zrozumiec), tlumaczy im, ze to przez knowania
            wrazego kleru, oni mu wierza, bezkrytycznie i tak sie to kreci. I niech mu
            bedzie na zdrowie, jak wystartuje w wyborach prezydenckich i uzyska wynik na
            poziomie piwa bezalkoholowego (0,5%) beda pyskowac, ze to kler sfalszowal
            wybory.
          • dbopery Re: Dewiacja a normalność 24.12.03, 23:24
            indris napisał:

> RPP Racja a już zwłaszcza "Fakty i Mity" są oczywistą dewiacją. Oczywiście
            maa
            > to to prawo do istnienia i pierwszy bym ich bronił przzed represjami
            prawnymi.

Otóż z tym prawem to tak do końca nie wiadomo. Ostatnio pewna "dupa z uszami"
            (i nie jest to redaktor naczelny i były rzecznik rządu) poszła do (a właściwie
            wezwała do siebie) pana Leszka i naskarżyła na naszą gazetę i oczywiście
            Partię, że to w kraju katolickim, że w ojczyźnie papieża, że trzeba to to
            zamknąć. Lechu chyba coś obiecał ale zobaczymy.

> Ale oceni ich społeczeństwo.
            > Ich antyklerykalizm bazuje na zawsze możliwych do pokazania świństwach
            różnych
            > księży. Tylko,że na tej samej zasadzie możnaby zorganizować partię
            > antypolicyjną, bo świństw policjantów jest na pewno niemniej niż świństw osób
            > duchownych.

Ktoś kiedyś powiedział, że "najniżej upadło społeczeństwo, którego etyki uczą
            degeneraci". Łaskaw bądź wskazać mi miejsca, w których ci policjanci uczą nas
            czegokolwiek a zwłaszcza tego, jak mamy postępować. Jeśli nie widzisz między
            tymi dwoma zjawiskami różnicy to bądź zdrów.

> Dlatego właśnie ugrupowania, które bazują na antyklerykalizmie są w Polsce
            > skazane na margines. Nie wspominając już o FiM, które jest zwyczajnie
            > obrzydliwe, czytałem więc wiem.

Antyklerykalizm nie jest walką z kimkolwiek. Jest dążeniem do odizolowania
            duchownych wszelkiej maści od wpływania na prawo a w szczególności penalizację
            łamania ich wartości, jakkolwiek dobre by nie były oraz oczywiście od kasy!

> Tym niemniej uważam, że takie ugrupowania są potrzebne właśnie dla Kościoła.
            > Każdemu potrzebna jest krytyka.

Nie o krytykę tu chodzi a o wroga. Kościół musi mieć wroga by normalnie
            funkcjonować. Tak było od wieków i będzie po wsze czasy.
    • sceptyk Ja mam jeszcze lepsza kandydature 22.12.03, 13:23
      dbopery napisał:

> Facet jest młody, łebski (ma magistra prawa kanonicznego), doświadczony
      > życiowo (przez trzy lata był księdzem, więc wszystkie chwyty tych złodzieji
      > zna na pamięć, przetrzymał wściekłe ataki na swoją osobę po wyjściu z tego
      > bagna), dorobiony (własna gazeta z półmilionową rzeszą czytelników, trzy
      > poczytne książki), skrystalizowane, antyklerykalne poglądy, biegły angielski,
      > IQ 155 i co najważniejsze spoza układów. Popiera go Antyklerykalna Partia
      > Postępu "RACJA", trzecia co do wielkości (liczby członków) siła polityczna w
      > Polsce.
      >
      > Roman! Jesteśmy z Tobą!
      ------------------------------

Proponuje Kretyna52. Tez przetrzymal wsciekle ataki po wejsciu w to bagno, ma
      skrystalizowane antyklerykalne 'poglady', jest spoza ukladow (o ile wylaczymy
      znajomosc z pielegniarzami), jest czesciowo dorobiony (choc w wiekszej czesci
      jest niedorobiony), jego angielski jest pewnie lepszy niz tego swira od
      Popularnej Nieslychanie Partii. Nie mam jedynie informacji co do liczby jego
      czlonkow.

I co najwazniejsze, juz ma szereg ciekawych pomyslow, ktore wasz kandydat
      zglosi zapewne dopiero w przyszlosci. Do tych pomyslow nalezy m.in. trzymanie
      zab w kropielnicy, puszczanie bakow do tabernakulum etc. Uwazam, ze Kretyn52,
      jesli zgodzi sie kandydowac, zdobedzie znaczna poopularnosc - i wiele glosow -
      wsrod czlonkow Antyklerykalnej Partii Postepu 'RACJA'. Jest on murowanym
      kandydatem wszystkich sil postepowych w naszym kraju.

PS. A jak sie czuje filar Antyklerykalnej Partii Postepu 'RACJA', tow. Grzegorz
      Piotrowski? Ten ubek i morderca.
      • dbopery Re: Ja mam jeszcze lepsza kandydature 22.12.03, 14:09
        sceptyk napisał:
        >
        > Proponuje Kretyna52. Tez przetrzymal wsciekle ataki po wejsciu w to bagno, ma
        > skrystalizowane antyklerykalne 'poglady', jest spoza ukladow (o ile wylaczymy
        > znajomosc z pielegniarzami), jest czesciowo dorobiony (choc w wiekszej czesci
        > jest niedorobiony), jego angielski jest pewnie lepszy niz tego swira od
        > Popularnej Nieslychanie Partii. Nie mam jedynie informacji co do liczby jego
        > czlonkow.
        >
        > I co najwazniejsze, juz ma szereg ciekawych pomyslow, ktore wasz kandydat
        > zglosi zapewne dopiero w przyszlosci. Do tych pomyslow nalezy m.in. trzymanie
        > zab w kropielnicy, puszczanie bakow do tabernakulum etc. Uwazam, ze Kretyn52,
        > jesli zgodzi sie kandydowac, zdobedzie znaczna poopularnosc - i wiele glosow -
        > wsrod czlonkow Antyklerykalnej Partii Postepu 'RACJA'. Jest on murowanym
        > kandydatem wszystkich sil postepowych w naszym kraju.
        >
        > PS. A jak sie czuje filar Antyklerykalnej Partii Postepu 'RACJA', tow. Grzegorz
        >
        > Piotrowski? Ten ubek i morderca.

Jak widzę, pianę toczysz równo. Jak żywo przypominasz mi księdza proboszcza,
        który z ambony informuje owieczki o stosunku państwa kościelnego do projektu
        ustawy o związkach jednopłciowych. I wiem, że dokładnie tak jak temu kretynowi,
        Tobie się powiedzie. Zostaniecie w zgniłym, sklerykalizowanym państwie o ustroju
        rzymskokatolickim. Niedoczekanie Wasze!
        Kiedyś tak samo urągano feministkom, a dziś otwarcie przypływają do polskiego
        portu i za nic mają Wasze wściekłe wycie (zresztą tak, jak i MY).
        A co do Piotrowskiego to ja osobiście mam to gdzieś, czy jest członkiem APP
        "RACJA" czy nie. Choć w sumie to chciałbym bo wtedy szlak by Was do reszty trafił.

Z braterskim pozdrowieniem. DBOPery

Ps. A Krzys52 niech dalej Wam dosrywa. Robi to przednie.

Acha, i zawsze dziewica
        • sceptyk Re: Ja mam jeszcze lepsza kandydature 22.12.03, 14:17
          'Acha' sie pisze 'aha'. Natomiast 'ach' przez 'ch'. Tyle u was Racji, co w
          Tobie gramatyki.

Choc nie do konca. Bo np. jesli chodzi o Piotrowskiego, to oczywiscie masz
          Racje. Slusznie, nie powinno Cie obchodzic, czy jest w Twojej partii, czy nie.
          W koncu jeden bandyta wiecej czy mniej roznicy nie robi.
        • Gość: .. Re: Ja mam jeszcze lepsza kandydature IP: *.acn.pl 22.12.03, 14:19
          co do Piotrowskiego to ja osobiście mam to gdzieś, czy jest członkiem APP
          > "RACJA" czy nie. Choć w sumie to chciałbym bo wtedy szlak by Was do reszty
          trafił.
          Uwazaj zeby ciebie nie trafil
          • gini Re: Uwaga!!! 22.12.03, 14:40
            Jeszcze jeden z misjom przybyl!!
            Bedzie nas nawracal !!
            Sceptyku lap saperke, okopujemy sie !!
            • bykk Re: Uwaga!!! 22.12.03, 14:49
              Świeży idiota na F? Widać święta za pasem!
              • baky "święta" RACJA za pasem_n/t :o)) 22.12.03, 15:13
                bykk napisał:

> Świeży idiota na F? Widać święta za pasem!
                >
                >
                • gini Re: A niech mu bedzie 22.12.03, 15:16
                  Ten od opery b czy d jak mu tam ma racje a my mamy spokoj.
                  • Gość: wikul Towarzysz dboperty czy jak mu tam... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.03, 03:01
                    ... ma wyraźnie skrystalizowane poglądy . Wystarczy sięgnąc do archiwum . Ale
                    czy warto ?
                    • dbopery A karawana idzie dalej. 23.12.03, 09:57
                      • Gość: .. Re: A karawana idzie dalej. IP: *.acn.pl 23.12.03, 10:06
                        Uwazaj gnojku zebys sie na niej nie przejechal.
                      • Gość: Porter Re: A karawana idzie dalej. IP: *.w3cache.pl / *.pl 23.12.03, 12:15
                        Jak to kiedys powiedzial toz Siwak: "psy szczekaja, a czerwony karawan jedzie
                        dalej". Tylko pierdzielony jedzie, jedzie i wyjechac nie moze.
    • dbopery Czym to wytłumaczyć? 24.12.03, 01:17
      Wasze wściekłe ujadanie jest znamienne dla biomasy tracącej władzę (a
      przynajmniej mającej takie odczucie). Dokładnie tak samo się zachowacie (kładę
      obie ręce) w momencie, w którym będziemy, za przykładem światłej Francji,
      rozkrzyżowywać nasz ukochany, polski kraj. A to już blisko! Poznikają Wasze
      symbole otumanienia z publicznych miejsc, z instytucji państwowych, szkół,
      urzędów no i oczywicie z Sejmu. I nie zrobimy tego, za Waszym przykładem, w
      nocy lecz w świetle jupiterów i przy dźwiękach werbli. I na nic się zda Wasz
      wściekły skowyt; tak się stanie i basta.
      Aha! I zawsze dziewica!
      • abstrakt2003 Deus misereatur! 25.12.03, 18:59
        • dbopery Re: Deus misereatur! 26.12.03, 08:43
          Z całym szacunkiem, ale nie potrzebuję żadnej, a już napewno boskiej litości. A
          rozkrzyżujemy Polskę i tak. Deus vult!
          • abstrakt2003 Re: Deus avertat! 26.12.03, 09:24
            • dbopery A niby od czego? 27.12.03, 23:29
              • abstrakt2003 Re: Crassa ignorantia 28.12.03, 15:59
                Którą ty i tobie podobni reprezentują.
                • dbopery Quod dixi, dixi! 02.01.04, 23:24
                  Metiri se quemque suo modulo ac pede verum est.
      • Gość: JAP Re: Czym to wytłumaczyć? IP: *.87.112.219.ap.yournet.ne.jp 26.12.03, 10:43
        Musisz troche uwazac na siebie. Byl juz jeden taki bohater, ktorego w benzynie
        upieczono, a 1945 sie to dzialo.
        • dbopery Re: Czym to wytłumaczyć? 27.12.03, 23:28
          Wiele już wycierpiałem i sporo jeszcze przed nami. Ten, o którym byłeś łaskaw
          napisać, chciał podpalić świat a ja, a właściwie MY chcemy go naprawić.
      • pollak Ten jest nawet chyba lepszy od K52 02.01.04, 23:30
        Ty, tylko zostań na forum, bo Kretyn52 coś ostatnio jakby mniej się udziela, a
        już przywykliśmy do dziwactw. smile
        • dbopery Re: Ten jest nawet chyba lepszy od K52 03.01.04, 00:31
          pollak napisał:

> Ty, tylko zostań na forum, bo Kretyn52 coś ostatnio jakby mniej się udziela,
          a
          > już przywykliśmy do dziwactw. smile

Nie bój nic, zostanę! Lecz czy dziwakiem mnie zwąc aby afrontu mózgu swemu nie
          czynisz? Wszak za dziwność drzewiej uchodziło myślenie (a i dziś w przódy
          czynią <vide post powyżej> jak myślą). Zaiste wiele stosów ten rodzaj dziwności
          wyplenić chciało a on, na wskroś staraniom, w jednostkach przetrwał... I zawżdy
          trwać będzie na wieki wieków Amen.
        • dbopery A za komplement dziękuję. 03.01.04, 00:32

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka