05.06.12, 15:36
Moj brzuch jest wypełniony gazami caly czas i tak od lat młodzieńczych, to mi odbiera radość życia bo czasem dosłownie brzuch pęka mi w szwach, robi się słabo i czasem aż wymiotuje. W szpitalu obawiali mi się zrobić zdjęcie przeglądowe jamy brzusznej bo nie wierzyli ze nie jestem w ciąży, można sobie wyobrazić jakie miałam wzdęcie. A tak ogólnie to jestem chuda ja patyk
Obserwuj wątek
    • pszcz_olka Re: gazzy 18.06.12, 14:57
      Przyczyną może być nierównowaga pomiędzy bakteriami pożytecznymi a patogennymi w jelitach. Wspaniałe efekty w przypadku gazów, wzdęć, zgagi oraz problemów trawiennych i jelitowych daje kuracja probiotycznym napojem tzw. kefirem wodnym powstającym z fermentacji słodzonej wody, w której zanurzone są na 24 godziny kryształki japońskie (algi morskie).
      Warto dodać, żę jest to kuracja w pełni naturalna (bez chemii i farmaceutyków oraz ich skutków ubocznych).
      Po więcej szczegółów warto wejść na stronę:
      krysztalkijaponskie.pl
      • 2marta366 Re: gazzy 25.01.13, 16:37
        Nie ufałabym takim wyrobom, ładnie brzmi z opisu, ale ile w tym prawdy? radziłabym skonsultować to z lekarzem. A wracając. Ja u siebie podejrzewałam ZJD, poszłam się przebadać i nic mi nie wykryli. Jedynie co to zauważyłam że jak przed badaniem wzięłam tabletkę espumisanu, to nieco lepiej się poczułam. Lekarz powiedział że najprawdopodobniej jem bardzo ciężkostrawne potrawy, lub piję dużo kawy, co akurat się zgadza. Dał mi kilka wskazówek na unikanie wzdęć i od tamtej chwili czuję się o niebo lepiej!
    • mrukmrukmruk Re: gazzy 18.02.13, 13:27
      Pamiętaj, że może to być problem o podłożu psychicznym, tzn. chodzi mi o to zagazowanie na wyjazdach i ogólnie poza domem. Wiem, że niektóre osoby tak mają, że poza domem mają problemy z wypróżnianiem się lub częściej im szkodzi jedzenie. Oczywiście to może być jedynie część tego problemu, a na resztę pytań odpowie Ci gastrolog - tylko trzeba popatrzeć na opinię w necie i znaleźć jakiegoś ogarniętego, który nie zlekceważy Cię i nie zbyje tekstem "taka pani z natury".
      A normalnie, to też przeanalizuj też swoją dietę, co jesz, w jakich odstępach, w jakich warunkach (czy na szybko gdzieś poza domem). Mi ktoś kiedyś powiedział, że jem szybko i łykam dużo powietrza, wydawało mi się, że to jakieś urban legend, ale coś w tym jest. Co do środków zaradczych to pomóc może na przykład Novypaye drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74 - jest to naturalny środek, więc nie powinno być skutków ubocznych, a pomaga pozbyć się problemów ze wzdęciami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka