eliseu
13.12.14, 13:26
Witam. Opisze mój przypadek, może ktoś ma podobnie i wskaże jakieś rozwiązanie.
Ok 9 lat mam gazy - to jedyny objaw mojego przypadku. Nie boli mnie brzuch, nie mam mdłości, wymiotów ani stałych biegunek ani zaparć. Ciekawostką są takie fakty:
- gazy są zawsze, nie ma dni bez gazów bez względu na to co jem, lub nie jem, bo były również gdy miałem operację i byłem na diecie, piłem tylko wodę mineralną przez 3 dni
- gazy pojawiają się zawsze ok. godz. 13.00- 14.00, rano od momentu przebudzenia dwa, trzy razy, a od 13.00 trwają do momentu zaśnięcia z częstotliwością co ok. 5 - 10 minut
- bez względu na to jaki mam rozkład dnia, godzina obiadu, kolacji, stresowe sytuacje itp. gazy są zawsze mniej więcej takie same i pojawiają się o tej samej porze
- gazy zwiększają się podczas oddawania moczu, są niemal zawsze
- gazy nasilają się przed wypróżnianiem, częstotliwość co 2 - 3 minuty przez około pół godziny
- po wypróżnieniu gazy zanikają na ok. godzinę, czasami dwie
- prowadząc dzienniki przyjmowania pokarmu (co i w jakiej ilości) nie doprowadziły do żadnych wniosków
- przeprowadziłem test biorąc przez miesiąc LactoControl - bez żadnych wniosków, zero poprawy
- leczyłem się u psychiatry, gdyż wysłał mnie tam gastrolog - bezskutecznie, miałem 3 leki: m.in. Paroxinor, Sulpiryd i żaden w żadnym stopniu nie wpłynął na pojawianie się gazów
- miałem rożne badania gastryczne, np. kolonoskopia, gastroskopia, ugs jamy brzusznej, które niczego nieprawidłowego nie wykazały
- leki od gastrologa, np. Trilac itp. nie wpłynęły w żaden sposób na pojawianie sie gazów ani ich częstotliwość
- środki uspokajające, np. Relanium, Hydroksyzyna ni wpłynęły w żaden sposób na pojawianie się gazów ani ich częstotliwość
Ktoś miał podobnie? Nie mam pojęcia co jest źle?