25.08.05, 20:40
Czy ktos tego juz uzywal? a jesli tak to z jakim skutkiem i na jakie
dolegliwosci cierpial? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz, poniewaz kupilam
to na wzdecia i gazy, oprocz tego stosowalam Debridat, a teraz tylko
meteospazmyl i nic nie pomaga, wiec mam ndzieje, ze choc to odniesie jakies
sukcesy;) Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz:)
Obserwuj wątek
    • asia23bb Re: BOLDOVERA 25.08.05, 23:21
      Myslalam o zakupie tego, ale po przeczytaniu opisu w necie zrezygnowalam.
      Pisze, ze zmniejsza wzdecia dzialajac rozkurczajaco - czy to nie oznacza wiecej
      gazow? A tego akurat nie potrzebuje:)
      Ale stosuj i napisz nam po jakims czasie czy odczulas jakas roznice.

Powodzenia
    • kimono24 Re: BOLDOVERA 26.08.05, 12:58
      mi lekarz przepisał METEOSPASMYL
      mam to lykac przed 2-3 razy dziennie przed posilkami
      co prawda nie doskwieraly mi jakies straszne wzdjecia, raczej mialam sensacje
      zoladkowe po jedzeniu i bole brzucha jak cos zjadlam- mowie Wam to jest na
      prawde super
      biore przed jedzonkiem, jem i nic mi nie jest
      zadnego przelewania, bruczenia, kurczenia, bolu itd

polecam
      to lek na recepte

M
      • asia23bb Re: BOLDOVERA 26.08.05, 22:05

A czy jesz wszystko? Lub czy jesz to po czym wczesniej mialas sensacje?
        Bo widze, ze w skladzie tego leku jest simetikon, ja tam lekarzem nie jestem,
        ale wiem, ze popularne leki na wzdecia typu gastrosil czy espumisan to wlasnie
        simetikon..A to na mnie nie dziala..:(
        • asia23bb Re: BOLDOVERA 26.08.05, 22:18
          Wlasnie znalazlam jeszcze cos dziwnego.

Otoz w skladzie meteospasmylu jest wymieniony 'Alverini citras'. A na pewnej
          stronce przeczytalam, ze ten alverini to spasmolina o skladzie UWAGA:

"60 mg cutrynianu alweryny, sorbitol, żelatynę, stearynian magnezu, barwniki:
          dwutlenek tytanu (E 171), żółcień chinolową (E 104) i żółcień pomarańczową (E
          110)"

Nie czepiam sie juz tych E, bo nie wiem, ktore sa zle, a ktore dobre, ale
          przeciez SORBITOL wywoluje gazy! Pare razy o tym czytalam (jest np w gumie do
          zucia, slodyczach, kisielach, itp.)
          Moze sie myle. Niech mnie ktos madry poprawi. Bo szlag mnie trafia, ze nie ma
          laekarstwa na taka dolegliwosc (wydawaloby sie banalna) jak wzdecia i gazy.
          • darotka1 Re: BOLDOVERA 27.08.05, 12:18
            Drodzy moi
            Meteosapsmyl to nic innego jak spasmolina + espumisan . Sorbitol jest
            składnikiem kapsułki, czyli tego zielonego gumiastego "ubranka".
            Na mnie osobiście meteopasmyl (zazwyczaj)nie działa, podobnież jak espumisan.
            • minka25 Re: BOLDOVERA 27.08.05, 19:03
              No wlasnie na mnie tez nie dziala, a biore go juz od konca czerwca i nic, ale
              mysle, ze jesli Asi pomaga to niech dalej kontynuuje kuracje. Ja teraz ide na
              badania kalu, po czym udam sie do gastrologa i jesli ten nie powie mi nic
              interesujacego to udam sie nawet do homeopaty a potem do dietetyka, zebym
              wiedziala co mam jesc. Oczywiscie o kazdych wynikach bede Was informowala na
              bierzaco i mam nadzieje, ze okaze sie, ze mam cos innego niz IBS, bo to jest
              chyba najgorsze swinstwo jakie mnie kiedykolwiek dopadlo, a szczerze
              powiedziawszy mam mala nadzieje, ze jest to grzybica jelit, bo to sie u mnie
              zaczelo rok temu, kiedy lekarz przepisal mi antybiotyki bez oslonki, najpierw
              mialam przez pol roku biegunke, a teraz mam wzdecia i gazy i probowalam
              wszystkiego i nic. Od slodyczy niestety jestem chyba uzalezniona;) Ale jesli
              papierosy udalo mi sie rzucic to z tym powinno byc lzej, pozdrawiam wszystkie
              wzdymajace brzuszki;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka