Dodaj do ulubionych

Czy to normalne?

06.05.06, 21:25
Na obiad ok 13. zjadłam rybę na parze z ziemniakami i marchewką. Zaraz po
posiłku zaczęło się przelewanie, wzdęcia i gazy. Od tamtego czasu piłam tylko
wodę niegazowaną, przez cały dzień wzdęcia, gazy, burczenie, ból. Macie też
tak? Już nie wiem co jeść.
Obserwuj wątek
    • paszczak44 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 09:46
      Pewnie miałaś tak dlatego, że zjadłaś rybę z ziemniakami i marchewką ;)
      Czyli białko z węglowodanami. Podobno jest to wyjątkowo niekorzystne połączenie.
      • ragazza4 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 10:04
        Nie wiem jak u innych, ale u mnie jest tak, że treść pokarmowa pochodząca z obiadu rozpoczyna "popychanie" gazów pochodzących jeszcze ze śniadania, tyle tylko, że czających się w zakamarkach jelit:). Stąd natychmiastowe sensacje.
        • hanca84 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 10:15
          Znacie jakąś dobrą stronę, gdzie jest napisane czego z czym nie nalezy łączyc?
          • enterol250 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 10:35
            prosze uprzejmie:
            www.glodowka.pl/laczenie.php
            hanca, a jaka diete stosowalas jak dotad?

buzka :*
            ent.
            • hanca84 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 12:35
              Wykluczałam mleko i jego przetwory, potem wykluczałam mięsa. Na obu dietach
              było bez zmian. Nie jem słodyczy, nie piję alkoholu, zero kawy, herbaty tylko
              owocowe. Nie jem także produktów wzdymających, ale mam wrażenie że czy jem czy
              nie nie ma wielkiej różnicy. Teraz nie jem także warzyw i owoców surowych.

Zjadłam gotowaną marchew i ziemniakami (na parze) i znów gazy i bóle brzucha, z
              czego to się bierze? Dodam że aktualnie nie mam zaparcia.
              • liii_luuu Re: Czy to normalne? 07.05.06, 15:10
                to podobnie jak ja.jakbym sie nie starała komponować mojej diety to i tak jest
                źle. tak sobie teraz pomyślałam, że to aż żałosne, żeby mieć takie problemy z
                układem pokarmowym,eliminując wszelkie używki : zero alkoholu, zero kawy, zero
                papierosów, zero gazowanych napojów no i przez jakiś czas było też zero
                słodyczy oraz eliminujac niezdrowe jedzenie. no i co mi może szkodzić? skąd te
                gazy? czasem czuje się tak jakbym wypiła 2 litry gazowanej coli i zjadła
                kilogram grochu, fasoli, itd. a jem normalnie, jak każdy.

też wyeliminowałam mleko i jego przetwory. zero poprawy.

są jedynie różnice związane z cyklem menstruacyjnym. parę dni przed okresem i w
                czasie nie mam zaparć. czasami wyprózniam się w miarę normalnie, czasem mam
                jakas chyba nadprodukcję kału, a czasem taką prawie biegunkę.
                a jak tylko skończy się okres wracają zaparcia.

• hanca84 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 13:47
      Jeszcze jedną rzecz zauważyłam. Jak dotykam brzucha czuję pęcherzyki powietrza,
      przesuwające się pod dotykiem. Czuję to w zasadzie zaraz pod żebrami, czyli
      chyba pod żołądkiem. Burczenie wydobywa się także nie tylko z jelit ale z
      samego żołądka. na dodatek po lewej stronie brzucha wyczywam cos podłużnego,
      czy to zalegający kał?
      • enterol250 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 15:01
        hm, ja takie bole i nabrzmienie jelit mialam przy bakteryjno-grzybiczej
        infekcji. na Twoim miejscu udalabym sie do gastrologa. jesli to to - samo nie
        przejdzie.

pozdro,
        ent.
        • hanca84 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 18:30
          Leczyłam się już u dwóch. Powiedzieli, że najważniejsza dieta. I tyle.
          • enterol250 Re: Czy to normalne? 07.05.06, 23:13
            o masz, a to konowaly. moze studenci :D a serio, jednak radzilabym probowac u
            trzeciego i czwartego konowala az do znalezienia przyczyny - nawet jesli
            to "tylko" reakcja na stres to musi byc jakis mechanizm i metody chocby
            czesciowego radzenia sobie z tym. inaczej czlowiek nie zyje jak czlowiek tylko
            jak worek z tkankami i narzadami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka