Dodaj do ulubionych

Naziemna telewizja cyfrowa DVB-T

30.09.10, 19:13
Czy ktoś orientuje się jakie programy nadawane są z masztu w Magdalence (były maszt programu pierwszego Polskiego Radia)? Jaka antena najlepiej sprawdza się w Pruszkowie? Ja ten maszt widzę z balkonu. Tak więc na drodze sygnału nie ma żadnych przeszkód. Myślę, że sygnał z anteny nie może być zbyt słaby, ale i za silny. Chyba że w przypadku sygnału cyfrowego zbyt wielka moc nie gra roli. Nie za bardzo znam temat.
Obserwuj wątek
    • wfe416n Re: Naziemna telewizja cyfrowa DVB-T 30.09.10, 21:12
      TVP2, TVP1, TVP INFO, TVN, TV4, PULS, POLSAT sygnał będzie odbierany nawet na kawałku przewodu, osobiście używam anteny kupionej w Media Markt Vivonco STA DVBA 06.
      • leo48 do wfe 30.09.10, 21:25
        Czy to oznacza, że nawet nie jest wymagane kierunkowe zorientowanie anteny ?

I druga. Na rynku już są dekodery dla takich telewizorów starszego typu jak mój poczciwy Grundig (ale już 32 cale/100Hz). Niektóre są bardzo tanie (Manta, Technika). Czy ktoś ma juz doświadczenie z takim układem ?
        • wfe416n Re: do wfe 30.09.10, 21:30
          Takim specjalistą to ja nie jestem, moja antena jest w pokoju i ma wysokość ok 30 cm ( nie jest anteną kierunkową ). Inna sprawa że ja też z balkonu widzę maszt. Teoretycznie jesteśmy w zasięgu dwóch nadajników z Pałacu i Raszyna.
    • borekt Re: Naziemna telewizja cyfrowa DVB-T 04.10.10, 12:36
      więcej informacji znajdziesz na stronach Emitela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka