derekpl Re: ciekawostki (www) 01.05.05, 22:22 Zapraszam do obejzenia znajomych miejsc - ciekawe - czy wszystkie poznacie :P www.foto.pruszkow.prv.pl Moze i nie najladniejsze - ale .... Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: ciekawostki (www) 01.05.05, 22:52 ładne ładne Na pewno obejrzę za dnia, teraz idę spać bo jutro o 6 wstaję.. (choć, na szczęście, nie do pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
derekpl Re: ciekawostki (www) 01.05.05, 23:03 He he Dzieki - ja podzielam twoje cierpienie - z tym, ze do pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś
sqh W kwestii formalnej... 01.05.05, 23:45 Dlaczego zima też jest podpisana "spring"? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: ciekawostki (www) 06.05.05, 11:20 pl.wikipedia.org/wiki/Trolling Odpowiedz Link Zgłoś
suvarek do testowania lacza internetowego... 07.05.05, 16:11 nastepna strona do testowania lacza .... www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk Odpowiedz Link Zgłoś
derekpl Re: ciekawostki (www) 14.05.05, 21:06 allegro.pl/show_item.php?item=50770898 Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: ciekawostki (www) 16.05.05, 15:47 Witajcie, Do 'ciekawostek' wrzucam, bom jeszcze 'panoramy' z dźwiękiem nie zakosztował;-) I to jakim dźwiękiem! Głowy nie dam, bo już nie pamiętam (a może i jakieś zmiany nastąpiły?) - ale chyba, jak obrazkiem tak pokręcić, że po prawej niebieskie a po lewej budynek z 'takimś czymś okrągłym na początku' widać - to chyba maszty naszego "Daru..." zidentyfikować można? www.sklodowski.shost.pl/panoramix/0000020.html Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Promocja 16.05.05, 19:10 www.republika.pl/tza_art/fotki_laziska2003/fotki03.htm Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka The Beatles+Metallica= Beatallica:-) 18.05.05, 12:06 www.codewarrior.nl/beatallica/Beatallica/ jest jeszcze strona www.beatallica.com ale zablokowano ją bo Sony się buntuje, że nie mają licencji na utwory Beatlesów Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: The Beatles+Metallica= Beatallica:-) 18.05.05, 12:11 polecam zwłaszcza kawałek "I want to choke your band":) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Egri Bikaver Ensemble 22.05.05, 10:30 zwycięzcy tegorocznego przeglądu PAKA jestem niemal pewien, że ten kabaret powstał wczesnym rankiem po jakiejś studenckiej imprezie;-) www.egribikaver.pl/ na stronie jest kilka mp3-ek i jeden mpg, polecam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Przelicznik Gołot na minuty i minut na Gołoty 01.06.05, 09:42 czara.info/golota/ Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Anty Kazia Szczuka Front 01.06.05, 09:42 antyszczuka.fm.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Anty Kazia Szczuka Front 17.06.05, 22:36 stary.prochazka napisał: > antyszczuka.fm.interia.pl/ A mi tam się podobają krótko obcięte brunetki w okularach... Jedną taką pamiętam z Działu Zbiorów Specjalnych Biblioteki Raczyńskich w Poznaniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Anty Kazia Szczuka Front 18.06.05, 12:15 ja też do pani Szczuki nic nie mam, czasem jest zabawna jako hardkorowy Tadeusz Sznuk, no ale wiesz jak to jest, jak się kobiety ze sobą nie lubią;-)Tą stronę pewnie założyła jakaś dziewczyna, która brała udział w "Najsłabyszm ogniwie":) Odpowiedz Link Zgłoś
kubus811 Re: Anty Kazia Szczuka Front 05.07.05, 00:35 ta dziewczyna o załozyła ta strone jest chora,nie sadze aby brałaudział w programie bo nie wyglada na to by była pełnoletnia Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka barka podwodna:) 17.06.05, 22:07 mistrzosto świata w żegludze śródlądowej:) koti.mbnet.fi/~soldier/towboat.htm Odpowiedz Link Zgłoś
suvarek banknoty swiata... 18.06.05, 09:51 mozna wybrac obejrzec....polskie banknoty od 1919 r. www.kcshop.com/imagegallery/Poland.htm Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: ciekawostki (www) 30.06.05, 15:00 taki link dostałem w mailu pt. "Najgłupsza nazwa programu pomocy społecznej" www.mops.krakow.pl/index.php?tree=komunikat&komunikat=19 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzy17 Re: ciekawostki (www) 05.07.05, 08:46 Dobre!! I niezły pomysł na nicka!! Myślę że jego właściciel miałby duże szanse na wysooookie miejsce w rankinku!! Bezpieczny Wał!! suuuuper!! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Du the Dudek czyli Dudek Dance wg. BBC 09.07.05, 00:14 news.bbc.co.uk/sport1/hi/photo_galleries/4583457.stm Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: ciekawostki (www) 11.07.05, 17:28 www.hh-narkotycyzm.prv.pl/ mocne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: ciekawostki (www) 11.07.05, 18:17 i jeszcze do kompletu: m-c-p.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: ciekawostki (www) 11.07.05, 18:24 O, widzę, że nasze rozumowanie biegnie tym samym torem... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: ciekawostki (www) 11.07.05, 18:22 A ja byłem kiedyś hejwimetalowcem, co, jak się okazuje, jest tożsame z SZATANISTĄ... Ale "Trubadurów" nie słuchałem... }:-> m-c-p.prv.pl/ szatanizm.prv.pl/ :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: ciekawostki (www) 11.07.05, 18:43 czytając ta stronę mam wrażenie, że ja chyba byłem jakimś nieprawdziwym metalem:] Odpowiedz Link Zgłoś
derekpl Re: ciekawostki (www) 11.07.05, 22:56 Brak mi slow .... Bynajmniej nie z zachwytu. Poziom jest oplakany, szkoda czasu. Juz wiem czemu w niektorych firmach przed przyjeciem pracownik poddawany jest badaniom psychologicznym :P Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: ciekawostki (www) 11.07.05, 23:08 Mi się wydaje jednak, że wszystkie powyższe strony są wyrazem (auto)ironii i nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś był aż takim ignorantem. Z drugiej zaś strony, niesamowite są wpisy ludzi w księdze gości - większość z nich bierze to wszystko na poważnie...! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka sqh, gratuluję zdjęcia pt "Na ostrzu noża":) 12.07.05, 09:49 jeszcze dodam że do mnie wczoraj na -naste piętro dotarł świerszcz alpinista, umieściłbym go w sygnaturce ale Mozilla rozwala te eleganckie linki:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: sqh, gratuluję zdjęcia pt "Na ostrzu noża":) 12.07.05, 11:08 A dziękuję, ale osobiście bardziej jestem zadowolony ze zdjęcia wróbelka, który mi wpadł do kuchni i obudził mnie ćwierkaniem, nie mogąc się samemu wydostać na zewnątrz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: ciekawostki (www) 13.07.05, 13:51 "Dodatkowa ręka pomocna w układaniu włosów. Dzięki stojakowi na suszarkę do włosów możesz teraz spokojnie używać obu rąk do układania i rozczesywania włosów !!!" tylko czemu ta pani na zdjęciu akurat nie korzysta z tej wspaniałej możliwości?;) www.mango.pl/shop.html?akcja=spd&dzial=19&id=259 Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: ciekawostki (www) - Twierdza 18.07.05, 20:53 Ha, do ciekawostek wrzucam, bo się jeszcze FPruszków muzycznego wątku 'nie dorobił'... Cóż, to się da przy jakiejś okazji nadrobić;-) A znalazłem... hm; no sam nie wiem jak (i czy w ogóle?) zareklamować. Jak w temacie - kapelka 'Twierdza' się nazywa i jest lansowana na stronie... www.pruszkow.wszechpolacy.pl/rozrywka.htm ...jako 'muzyka zaprzyjaźnionego zespołu';-) Daleki jestem od reklamowania Wszechpolaków, ale 'Twierdza' jakos tak mnie rozczuliła. Z siedmiu zapodanych kawałków trzy dają się w miarę bezproblemowo odsłuchać. Muzycznie oczywiście, bo treści nie komentuję; mimo, iż dykcja wokalisty (wokalistów) nad podziw czytelna jest...;-) Swoją drogą, ciekawe, że Wszechpolaków uczą chyba jakiejś oryginalnej metody akcentowania wyrazów. E, czepiam się, akcent na ostatniej sylabie, pierwszej sybabie, brak akcentu, akcentowanie wszystkich sylab na raz - 'niewszechpolscy' twórcy też tak czynią przecież nagminnie...;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
derekpl Re: ciekawostki (www) 19.07.05, 10:00 Ech Polak potrafi :P wiadomosci.onet.pl/1132345,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
derekpl Re: ciekawostki (www) 19.07.05, 10:13 A teraz moze jeszcze w innym wydaniu serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2827386.html I wersja handlowa :P allegro.pl/search.php?string=magnesy+neodymowe Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka a kto za to zapłaci? 19.07.05, 11:26 odpowiedź brzmi - my wszyscy, nawet ci sprytni, którzy chcą sobie obniżać koszty. Jak oni nie zapłacą, to zapłaci spółdzielnia a spółdzielnia odbije to sobie na nich i wszystko wróci do stanu sprzed epoki indywidualnych liczników. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: a kto za to zapłaci? 19.07.05, 22:00 Taa... klasyczny przykład dylematu społecznego; czy raczej - 'pułapki społecznej'. Problem jest taki, że dopóki nie ma jednoznacznych, surowych i nieuniknionych konsekwencji bycia 'free riderem' - to się zawsze znajdą chętni do obniżania 'swoich kosztów'... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka oto, co bym sobie wstawił do sygnaturki 22.07.05, 10:39 gdyby mi jej Mozilla nie rozwalała: ps_3.w.interia.pl/heyah.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: ciekawostki (www) 03.08.05, 18:46 ja zawsze wierzyłem w polską motoryzację:) www.mongolrally.co.uk/teamdata.php?teamid=54 Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: ciekawostki (www) 13.08.05, 02:50 Witam, Kiedys panoramę morską z dźwiękiem zapodałem. A teraz, po nocy, nostalgia mnie sparła i znowu na FGdynia zajrzałem.... i proszę: no morze jak żywe! :-) Jak komu nie dane w te wakacje nad prawdziwe morze pojechać - to tutaj bardzo ładnie szumi!:-) Stereofonicznie! Ale szumi! Ech! www.solitudes.pl/sample/Soothing_Surf_56k.mp3 Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: ciekawostki (www) 13.08.05, 02:51 Jeszcze raz: www.solitudes.pl/sample/Soothing_Surf_56k.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: ciekawostki (www) 13.08.05, 03:37 Szumi! Potwierdzam! A nawet troche chlupoce...? Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: ciekawostki (www) 03.11.05, 22:04 Witam, Podkradłem z Forum Romanum... Niech mi roman_j wybaczy, ale ładne to - więc i podkradłem;-) "Śpiewnik religijnego kierowcy... :-)) roman_j 03.11.05 Zwykle to Ernest zakładał tutaj wątki motoryzacyjne, więc dla odmiany tym razem ja taki założę. Poniżej zamieszczam wyciąg ze "śpiewnika" religijnego kierowcy, jaki przygotował ksiądz Robert Jakubowski proboszcz parafii w Smołdzinie. Wykaz pieśni, jakie należy śpiewać podczas jazdy samochodem, jeśli roziwja się następujące prędkości: 80 km/h - Pobłogosław, Jezu, drogi. 90 km/h - To szczęśliwy dzień... 100 km/h - Cóż Ci, Jezu, damy... 110 km/h - Ojcze, Ty kochasz mnie... 120 km/h - Licze na Ciebie, Ojcze... 130 km/h - Panie, przebacz nam... 140 km/h - Zbliżam się w pokorze... 150 km/h - Być bliżej Ciebie chcę... 160 km/h - Pan Jezus już się zbliża... 170 km/h - U drzwi Twoim stoję, panie... 180 km/h - Jezus jest tu... 200 km/h - Witam Cię, Ojcze... 220 km/h - Anielski orszak niech Twą duszę przyjmie. Uwaga! Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do prędkości 120 km/h. Przy większych prędkościach jego miejsce zajmuje święty Piotr. :-)))" Pozdrawiam:-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: ciekawostki (www) 09.11.05, 15:15 Alternatywne wersje naszego forum: smaczek.pac.pl/jubi/?q=https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=132&m=0 smaczek.pac.pl/jubi/?q=https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=132&m=0 o ile odsyłacze zadziałają... A jak nie zadziałają, to idźcie na smaczek.pac.pl/jubi/ i sami wklejcie jakiś adres. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok autokorekta... 09.11.05, 15:16 O, działa. Ale dałem dwa razy to samo. Miało być to co przed chwiulą: smaczek.pac.pl/jubi/?q=https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=132&m=0 oraz druga wersja: smaczek.pac.pl/jubi/?q=https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=132&m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: autokorekta... 09.11.05, 15:23 hmm, ZfIesH.ALpOOhARY albo دث.ازضخا nie wiem, które mi się bardziej podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: autokorekta... 09.11.05, 15:30 Hi, hi... "ZfIesH" jest jak najbardziej OK! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s "weź jedną pralkę i ...3 litry mleka..." 24.11.05, 19:41 Witam:-) Poniższe wydaje mi się tak absudralne i egzotyczne, że bez wahania do kategorii 'Ciekawostki' kwalifikuję...;-) Ale zastrzegam, że się nie znam - więc może to nie jest żadna ciekawostka ale normalna procedura... Ale - wybaczcie - jako laik kompletny do łez rozbawiony, uznałem, że jednak ciekawostka...:-):-) "Wodka w 2 godziny Autentyczny cytat (tlumaczenie moje) z ksiazeczki "Samogon" zakupionej w Kijowie: Wódka w 2 godziny 3 litry mleka, paczkę drożdży, 3-4 wiadra wody wlać do pralki. Kręcić 2 godziny. Odstawić, następnie przedestylować. Smacznego :)))" No... ja wiem, że po 'wielkokalibrowych' dyskusjach nt. GMO - temat nie wydaje się być pasjonujący... ale rozłożyło mnie na łopatki... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: "weź jedną pralkę i ...3 litry mleka..." 24.11.05, 20:02 He,he...dobre...proponuje cat_sie eksperyment empiryczny - tu sa tylko pralki na cwiercdolarolowki, wiec moze poswiecisz sie dla nauki...? Potencjalne zyski do ryzyka wydaja sie chyba uzasadnione...? Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: ciekawostki (www) 27.11.05, 21:27 www.worth1000.com/cache/gallery/contestcache.asp?contest_id=3297 hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: ciekawostki (www) 06.12.05, 10:45 że też ja wcześniej nie trafiłem na tą stronę:-) www.ekonsument.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Święty Józef był ten mąż od Maria 18.12.05, 17:50 oto, dlaczego nie można polegać na komputerowych programach do tłumaczeń;-) mb-soft.com/believe/tpo/joseph.htm Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Święty Józef był ten mąż od Maria 18.12.05, 20:27 Dla kontrastu przepiękny zbiór przekładów z łaciny.Jeszcze sobie nie przyswoiłem umieszczania linków aktywnych więc tylko podaję frazę do wyszukania w Google:"bazy danych - jezuici".Jest to prawdziwa skarbnica zwrotów, przysłów i cytatów w obu kierunkach - polskie i łacińskie.Nieocenione np dla dziennikarza jako wsparcie w pisaniu artykułu.Proponuję wprawkę ze słowem lex ale jednocześnie z refleksją n/t jak prawo stosowane ma się do prawodawstwa rzymskiego będącego w końcu podwaliną cywilizowanego ustawodawstwa europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Święty Józef był ten mąż od Maria 19.12.05, 00:04 jeśli chodzi o to, to oczywiście znam i już kilka razy korzystałem:-) www.jezuici.krakow.pl/bibl/dictadb.htm a liki aktywne wstawia się dodając "" na początku:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Święty Józef był ten mąż od Maria 19.12.05, 00:05 > a liki aktywne wstawia się dodając "" na początku:) miało być Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Święty Józef był ten mąż od Maria 19.12.05, 00:07 no kurczę, co za gupie ustrojstwo, żeby głupiego http nie można było wpisać? Jeszcze raz, należy usunąć myślniki spomiędzy liter i znaków h*t*t*p*:*/*/ Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Święty Józef był ten mąż od Maria 19.12.05, 16:06 Pociesz się,że i tak nic z tego nie zrozumiałem ale kiedyś w wolnej chwili (tylko kiedy to będzie?),otworzę sobie panel pomocy i poćwiczę na testach wszystko o linkach i zdjęciach.Dziękuję za usiłowanie pomocy.Intencje wszak się liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Święty Józef był ten mąż od Maria 19.12.05, 16:20 > należy usunąć myślniki spomiędzy liter i znaków > h*t*t*p*:*/*/ > Pociesz się,że i tak nic z tego nie zrozumiałem No ja też nie za bardzo...;-) Może chodziło o usuwanie gwiazdek a nie myslników? Ja tam zawsze normalnie wklejam i naciskam enter... czasami działa ale nie zawsze... ale często; ale nie zawsze;-);-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Święty Józef był ten mąż od Maria 19.12.05, 19:32 w fazie koncepcyjnej to miały być myślniki, potem zamieniły się w gwiazdki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary ? 05.02.06, 13:57 zajrzałem sobie na www.pruszkow.com.pl i jakież było moje zdumienie, kiedy w nagłówku strony zobaczyłem tytuł "Spółdzielnia Mieszkaniowa Niedźwiadek" Może to z moim komputerem jest coś nie tak, bo mi się grafika nie otwiera, ale mam wrażenie, że strona jest jakby trochę, hmm... opuszczona? A może to jakiś większy remont? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Na stancji u pani Krysi 04.03.06, 18:20 długie, ale świetne:-) www.youtube.com/watch_fullscreen?video_id=WWlM_edE-yQ&l=929&fs=1&title=Stancja%20u%20pani%20Krysi Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: Moherkowo jak ta lala............. 04.03.06, 19:42 Suuuuuuuuper! Już dawno nic mnie tak nie ubawiło! Tylko na Boga! kto mi wytłumaczy - po co tym moherkom były potrzebne te głośniki??? czyżby przy kawusi disco polo?! -i jeszcze - żeby tak można było co tydzień,jak najlepiej oglądane seriale!Please! Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Moherkowo jak ta lala............. 04.03.06, 19:53 no właśnie nie rozumiem, czemu te głośniki były takie ważne, ale coś mi przez moment świtało że na ich tle wynikł jakiś konfilkt, że za głośno albo coś w tym rodzaju. cóż, ciąg dalszy chyba nie nastąpi, ale może znajdą się jacyś inni kontynuatorzy?:-) Odpowiedz Link Zgłoś