izawer12 15.11.04, 15:50 Chcę założyć do silnika Opla 1,8 rok 2001 instalację Bigas GIS Plus - prosze o opinie na temat ww.instalacji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rs20 Re: Instalacja Bigas 16.11.04, 22:29 Mam instalacje Bigas+wtrysk gazu w scenicu, przejechalem na niej 15000, w czasie jazdy wszystko jest idealnie, i na gazie i na benzynie. Jednak przy zapalaniu, gdy postoi kilka godzin rozrusznik pracuje dluzej. Troche to irytujce bo jak jezdze na benzynie to nie ma tego problemu.Gazownik mowil mi cos o tym ze komputer samochodu uczy sie gazu i ze potem jak zapala na benzyznie to moze to tak byc.Tylko ze przez pierwsze 3 miesiace bylo wszystko ok. Jaka moze byc przyczyna takiego zjawiska??? Odpowiedz Link
gaziarz Re: Instalacja Bigas 16.11.04, 23:21 a czy przy wymuszonej pracy na benzynie wszystko gra idealnie? Nie odczuwasz przerw, oslabienia przy duzych obrotach? Jesli chcesz to sprawdzic, to nie rob na zupelnie zimnym silniku. Jesli wystepuje to zjawisko, to zalecam odswiezenie benzyny. Wypal to co masz (jesli masz mala rotacje benzyny). Nalej z 10 litrow swiezej, dodaj uszlachetniacza do silnikow z LPG (polecam na Statoil lub firmy STP), przejedz kilkadziesiat km na benzynie (najlepiej w trasie). Jesli problem nie zniknie, to na pewno tkwi on w elektronice opisanej przez Twojego instalatora i sie nim nie przejmuj. Jesli moja metoda pomoze, powtarzaj to co pare miesiecy. (kolo 10-12kkm) i pamietaj, zeby miec zawsze swieza benzyne. pzder Odpowiedz Link