stawek51 28.08.03, 18:25 Co sądzisz o landi renzo omegaz do peugeota 307 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: peugot 307 28.08.03, 18:52 poniewaz Landi Renzo nie ma doskonalej emulacji sondy Lambda w Peguotach nastepuje czesto "rozjezdzanie" sie ustawien komputera benzynowego. Moze nie nastapic, moze nastapic po pol roku. Jesli nie przeszkadza Panu, ze cos moze nie byc idealnie- to wiecej wad to rozwiazanie nie ma. Jesli chce Pan jednak miec wszystko perfekt- radze zainteresowac sie np. PRINSEM lub Vialle Odpowiedz Link
exmrlaguna Moje ukochane, ale niedostepnie drogie Vialle... 29.08.03, 01:03 ...tylko ze Vialle V generacji (najnowoczesniejsza instalacja na rynku jak dotad - wtrysk gazu w stanie cieklym, brak parownika, dynamika lepsza niz na benzynie) bedzie Ciebie kosztowac pomiedzy 7000-7500 do tego Peugeota, wiec to raczej malo oplacalna sprawa, jak wyliczylem przy swoim Peugocie 406. Zaloz lepiej "Ksieciunia" :-))) Swoja droga ciekaw jestem, czy 307 tez ma 2 sondy Lambda, EOBD i kompik Sagema ;-))))) Odpowiedz Link
stawek51 Re: Moje ukochane, ale niedostepnie drogie Vialle 29.08.03, 10:35 Chetnie założył bym Prinsa ale nie mogę znaleść żadnej stacji montażu w mojej okolicy (kujawsko-pomorskie) a Siedlce za daleko bo gdyby były jakieś kłopoty toco wtedy Odpowiedz Link
gaziarz Re: Moje ukochane, ale niedostepnie drogie Vialle 29.08.03, 20:44 to zaloz obojetnie jaka sekwencje, oby holenderska. Ale i tak tylko Prins lub Vialle jest najlepszy. Odleglosc jest rekompensowana przez cene. Policz, przekalkuluj, jakby co, bedziesz milym gosciem. Odpowiedz Link
stawek51 Re: peugot 307 30.08.03, 18:26 Chciałbym dowiedzieć się jak jest ze zużyciem benzyny przy instalacji wtrysku gazu .Jak szybko auto przechodzi na zasilanie gazem szczególnie zimą(robię dużo krótkich tras po których samochód stygnie).Czy tak samo jest przy instalacji wtrysku gazu w stanie ciekłym ? Odpowiedz Link
stawek51 Re: peugot 307 30.08.03, 18:30 Czy mógłbyś podać namiary na jakiegoś centralnego dystrybutora instalacji Prinsa może u niego mógłbym się dowiedzieć gdzie najbliżej montują takie instalacje Odpowiedz Link
gaziarz Re: peugot 307 31.08.03, 11:50 stawek51 napisała: > Chciałbym dowiedzieć się jak jest ze zużyciem benzyny przy instalacji wtrysku > gazu .Jak szybko auto przechodzi na zasilanie gazem szczególnie zimą(robię dużo > > krótkich tras po których samochód stygnie).Czy tak samo jest przy instalacji > wtrysku gazu w stanie ciekłym ? w PRINSIE (IV) samochod odpala sie na gazie, jesli ciecz chlodzaca ma wyzsza temperature niz zadana (okolo 30stopni). W praktyce oznacza to, ze odpalasz na beznynie tylko rano. Potem, nawet przy duzych mrozach, silnik stygnie dlugo. Jesli robisz duzo krotkich tras, to nie ma tego problemu. Jesli odstepy jednak sa kilkugodzinne, no to palisz benzyne. Probem przy Vialle nie wystepuje Odpowiedz Link