beata32 03.11.04, 14:17 Ja się załamię, mój młodszy synek Adaś znowu ma gorączkę. Właśnie dzwoniła babcia z tą 'radosną' wiadomością. Pewno znowu te cholerne uszy - do kilku dni się za nie ciągał ... ;-((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiapp Re: znowu chory ... 03.11.04, 14:21 Czy On nie ma problemow z migdalkami???? Bo wiesz czesto chore uszy itd.. moga wrozyc problemy z migdalkami. Pozdrawaim i zycze cierpliwosci. Pozdrawaim i zycze wiecej zdrowia Odpowiedz Link
bekad Re: znowu chory ... 03.11.04, 14:58 Oj to straszna wiadomość. Szkoda Maluszka. Wiem z własnego doświadczenia, jak te uszy bola. Tzn sama w dzieciństwie przez to przeszłam. Dlatego moja mama od początku mnie uczulała żeby uważać na Weronikę, bo jak z tymi uszmi się zacznie to potem co jakiś czas się odnawia.Ja jeszcze teraz odczuwam ból, jak wieje wiatr a nie mam czapki. Ale wiadomo, że nie zawsze można dziecko przed wszystkim uchronić.Moze to tylko jakaś drobna infekcja a nie nic poważnego. Trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link
a444 Re: znowu chory ... 03.11.04, 15:33 Polecam Esberitox w tabletkach,a do uszu Otinum lub w gorszym przypadku Atecortin w zawiesinie. Życzę zdrówka Odpowiedz Link
emilkaq Re: znowu chory ... 03.11.04, 15:47 Duzo zdrówka dla Adasia i duzo siły dla Mamusi. Wiem jak musi być Ci cięzko, ja jak Mikołaj choruje to chodzę jak struta, tak mi Go żal. Pozdrawiam Cię i trzymaj się cieplutko Aga mama Mikołaja Odpowiedz Link
beata32 Re: znowu chory ... 03.11.04, 16:16 Dziękuję za słowa otuchy. Co do tych uszu - podobno może to być dziedziczne - ja ze swojego dzieciństwa pamiętam - często chorowałam na uszy i baaaardzo to bolesna choroba. Najbardziej mnie załamuje jednak to, że ledwo 2 tyg minęły jak skończyliśmy antybiotyk. A jeśli to jednak znowu będą uszy - to szykuje się kolejna kuracja antybiotykowa. W geście desperacji umówiłam się do lekarza homeopaty - kiepsko się znam na tej dziedzinie leczenia, ale już po prostu przestaję wierzyć w skuteczność metod 'tradycyjnych'. Niestety - pierwszy wolny termin - dopiero za tydzień. Odpowiedz Link
aziolek Re: znowu chory ... 03.11.04, 16:32 Nie straszcie :( ja w dziecinstwie bardzo czesto chorowalam na zapalenie uszu. Wspolczuje Ci bo u mnie od 30.09 co i rusz katar. Na szczescie obywa sie bez antybiotyku. Wiesz homeopata do dobry pomysl, na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
a444 Re: znowu chory ... 03.11.04, 19:27 Beatko, od sześciu lat leczę dzieci naturalnymi metodami,również homeopatią,którą można leczyć doraźnie lub długofalowo.Wymaga to jednak ogromnej cierpliwości i jest dosyć kłopotliwe w przyjmowaniu,bo należy zachowywać odstępy czasowe inne po jedzeniu,inne przed jedzeniem itp. Ale moje dzieciaki praktycznie nie chorują odkąd zmieniłam Im dietę i zaczęłam leczyć naturalnie. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link
szukaj_mnie Re: znowu chory ... 03.11.04, 16:57 Trzymaj się dzielnie... będzie dobrze... dużo zdrówka dla Maluszka.. Izabela, mama Pauliny Odpowiedz Link
kazusek Re: znowu chory ... 03.11.04, 22:38 Ojej:((( Życzę dużo zdrówka dla Maluszka. Mam nadzieję,że ta homeopatia pomoże i zapomnicie w końcu o tym,co to jest zapalenie ucha..... Odpowiedz Link
beata32 Re: znowu chory ... 04.11.04, 08:59 Dziękuję Wam bardzo. Co do tej homeopatii - muszę koniecznie spróbować - już nie wierzę że kolejny antybiotyk coś więciej zmieni niż wyleczy doraźnie i osłabi organizm co spowoduje kolejną infekcję ... Jak się nie uda to trudno, ale sądzę, że nie zaszkodzi, a może pomoże Odpowiedz Link
beata32 Re: znowu chory ... dziś lepiej 05.11.04, 09:08 Adaś chyba się wybroni (tfu tfu ... ;-) ) Wczoraj cały dzień zajadał, długo się przespał, od rana nie zagorączkował, w nocy spał spokojnie ... może się uda bez lekarza zwalczyć choróbsko ... Dziękuję Ci Agatko za polecenie tych ziołowych kropli wzmacniających (E... coś tam) ... może to to pomogło. Pozdrawiam i trzymacje kciuku za wyzdrowienie. Odpowiedz Link
aziolek Re: znowu chory ... dziś lepiej 05.11.04, 09:31 Trzymam kciuki za wyzdrowienie. Po spokojnie przespanej nocy jest szansa na poprawe. To dobry znak. Juz za pare godzin wekend :)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link