Dodaj do ulubionych

Ząbki zrobiły się ciemne tydzień po operacji

30.01.10, 19:53
Witam,
jesteśmy tydzień po operacji rozszczep wargi i podniebienia miękkiego. Dzisiaj
zauważyłam, że dolne jedynki strasznie ściemniały, zrobiły się czarnawe. Nie
myjemy ząbków od tygodnia nie wiem czy to przez to, żelaza nie dostaje, nie
mam pojęcia, dlaczego tak się stało. Czy ktoś miał podobny problem?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agneesi Re: Ząbki zrobiły się ciemne tydzień po operacji 01.02.10, 09:41
      Witam,

ponawiam wątek, czy żadne dziecko nie miało takiego problemu. DZwoniłam do Imidz
      i kazali mi iść do pediatry. Zaraz się wybieram, ale cały czas mnie zastanawia,
      czy ktoś miał podobny problem.
    • cye Re: Ząbki zrobiły się ciemne tydzień po operacji 01.02.10, 10:37
      Cześć,
      U naszej córki (3 tygodnie po operacji) ząbki są w porządku, mimo że już trzy tygodnie nie myjemy, więc to raczej nie to. Nie spotkałam się z takim problemem. Mam nadzieję, że pediatra coś poradzi.
      Pozdrawiam
      • jolantazd Re: Ząbki zrobiły się ciemne tydzień po operacji 01.02.10, 19:21
        U nas ząbek ściemniał po operacji tzn.zrobił się czarny od nasady (korzenia )
        i wypadł.Szkoda bo był śliczny i wcześniej nie było z nim problemu .Dzwoniliśmy
        do pediatry i prawdopodobnie zawiązek zęba podczas operacji został naruszony.A w
        poniedziałek jedziemy do Imidu i dowiem się czegoś więcej
        • agneesi Re: Ząbki zrobiły się ciemne tydzień po operacji 02.02.10, 15:27
          To bardzo proszę o informację jakie uzyskacie w Imidz. Nam powiedziała pediatra,
          że to może jakiś grzyb się zrobił w buzi i bierzemy teraz lek zawierający żywe
          kultury bakterii, stosowany także do zapobiegania próchnicy. Powiedziała także,
          że mamy skonsultować się z dentystą, ale wątpię, że powie nam coś mądrego.
        • agneesi do jolantazd 04.02.10, 17:12
          Witam,

czy możesz mi napisać, co Ci powiedzieli na kontroli w sprawie tego zęba? Mój
          mail agneesi@wp.pl
          • jolantazd Re: do jolantazd 04.02.10, 17:48
            jeśli nic się nie zmieni i dotrę yo dam znać ale na pocieczenie powiem ,że w tym
            miejscu urósł 2 ząbek
            • agneesi Re: do jolantazd 04.02.10, 17:55
              Ja myślałam, że Wy w ten pon byliście, pomyliły mi sie daty. Czekam na waidomość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka