jowitka345 11.10.10, 10:35 Okazało się, że mamy troche za krótkie. Pytanie czy podcinają wcześniej, czy przy okazji przeszczepu? Przeszczep będziemy mieli dopiero za jakieś 1.5 roku i nie chciałabym czekać do tego czasu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulkawpk Re: oczywiście wędzidełko :) 15.10.10, 17:23 Mój siostrzeniec ma prawie dwa lata i tez króciutkie ale ortopeda najpierw chciała, potem się bała i stwierdziła że jak będą logopedyczne problemy to dopiero wysyła na zabieg:) Odpowiedz Link
jowitka345 Re: oczywiście wędzidełko :) 17.10.10, 10:05 kasiulkawpk napisała: > Mój siostrzeniec ma prawie dwa lata i tez króciutkie ale ortopeda najpierw chci > ała, potem się bała i stwierdziła że jak będą logopedyczne problemy to dopiero > wysyła na zabieg:) > Ortopeda? troche dziwne... Ale czy twój siostrzeniec jest po rozszczepie? Odpowiedz Link
kasiulkawpk Re: oczywiście wędzidełko :) 18.10.10, 14:41 jowitka345 napisała: > kasiulkawpk napisała: > > > Mój siostrzeniec ma prawie dwa lata i tez króciutkie ale ortopeda najpier > w chci > > ała, potem się bała i stwierdziła że jak będą logopedyczne problemy to do > piero > > wysyła na zabieg:) > > > Ortopeda? troche dziwne... > Ale czy twój siostrzeniec jest po rozszczepie? nie ma rozszczepu:) - mama Wojciecha 107,5m - GG działa Odpowiedz Link
adarn Re: wędziedełko 17.10.10, 20:38 Podcinają wcześniej. Chyba do 6 miesiąca jest to w znieczuleniu miejscowym później już w znieczuleniu ogólnym. Przy okazji przeszczepu można również podciąć. Decyzja należy do ciebie. My podcinaliśmy przy okazji przeszczepu. Pati szybko pięknie pionizowała język. Łatwiej jej było zrozumieć co od niej oczekuję i jak ma ćwiczyć. Ale decyzję uzależniłabym od wędzidełka, o ile jest za krótkie. Odpowiedz Link
asik57 Re: wędziedełko 24.10.10, 15:25 Naszej córce podcięto podczas operacji rozszczepu. Odpowiedz Link
mbkbab Re: wędziedełko 26.11.10, 10:50 u nas było tak samo, przed samą operacją chirurg stwierdziła, ze mała ma za którkie górne wędzidełko i powiedziała, że zrobią to przy okazji zszywania podniebienia miękkiego. Odpowiedz Link