monikachk
31.08.12, 22:24
Witam,
kilka tygodni temu, w 20 tyg ciąży, dowiedziałam się, że nasza córcia ma lewostronny rozszczep wargi i podniebienia. Marysia przyjdzie na świat planowo 24 grudnia!:) Jesteśmy rodzicami 6 letniego zdrowego chłopca, w rodzinie nie było przypadków rozszczepów, więc był to dla nas grom z jasnego nieba. Świat nam się zawalił... Z biegiem dni jest coraz lepiej. Oswajamy się z tą myślą, dziękując Bogu, że to tyko rozszczep (robiono mi przy okazji badania genetyczne i kariotyp jest OK). Cieszę się, że znalazłam to forum - otworzyło mi oczy na wiele spraw, a przede wszystkim tchnęło we mnie trochę optymizmu. Przy okazji, dziękuję Edycie (z forum), do której napisałam maila zaraz po diagnozie i dała mi dużo ciepła, wiary i optymizmu.
Bardzo chciałabym poznać jakieś mamy z Warszawy, które mogłyby podzielić się swoimi doświadczeniami, być może wsparłyby w chwilach kryzysowych...Trochę boję się jak to będzie jak Marysia pojawi się już na świecie...Czy damy sobie z tym wszystkim radę? Poród i późniejsze zabiegi Marysi planujemy w IMiD.
Bardzo proszę mamy - najchętniej z Warszawy, które zechciałyby podzielić się swoimi doświadczeniami o kontakt ze mną - monika.kow@onet.eu