Dodaj do ulubionych

Strach i akceptacja

08.08.17, 20:01
Jak się odnaleźć? Mam 14 lat i urodziłam się z rozszczepem wargi i podniebienia. W tym wieku wygląd jest najbardziej brany pod uwagę rówieśników. Brak mi pewności siebie. Boję się, że nikt mnie nigdy nie zaakceptuje. Niedługo kolejna operacja, a ja po prostu nie mam już sił na ciągle odpowiadanie pytań w stylu ,, Co ci się stało?"
To mnie wyniszcza. Piszę to, ponieważ nie mam się z kim tym podzielić.
Obserwuj wątek
    • damndestiny91 Re: Strach i akceptacja 16.09.17, 08:17
      Pewnie nie uwierzysz, ale z wiekiem jest coraz łatwiej ... Nagle się okazuje że w momencie kiedy sama zmieniłam podejście do siebie to inni ludzie też przestali zwracać na mnie uwagę... Coraz więcej osób myślało że moja blizna to efekt wypadku czy urazu z dzieciństwa... Później okazało się że w kontaktach z chłopakami nie ma to znaczenia, naprawdę!
      Owszem jakieś kompleksy zawsze są... Ale kto ich nie ma... Postaraj się pokazywać swoje atuty - oczy, figura, uśmiech, tak nawet jeśli nie jest on perfekcyjny!
      • karolinaraw Re: Strach i akceptacja 09.10.17, 13:35
        Dziękuję za twoją odpowiedź! Dodała mi wiele motywacji.
        Niedługo mam kolejną operację, dzięki której mam nadzieję moje kompleksy związane z tą wadą staną się mniej znaczące. Pozdrawiam!
    • piotr19791979 Re: Strach i akceptacja 10.10.17, 14:20
      Ja mam 38 lat. Mam rozszczep dwustronny no i oczywiście wadę wymowy w zestawie. I co z tego .Mam stabilną pracę ,projektuję konstrukcje budowlane ,mam kochającą żonę a niedawno urodziła mi się córka Michalinka. Od ponad 20 lat nie usłyszałem żadnej uwagi pod moim adresem choć na budowach nie pracują dżentelmeni . Nie bój się. Ten trochę głupawy wiek minie . Już jak ma się 17-20 lat nikt nie zwraca na to uwagi. A jak ktoś zwraca to jest po prostu głupi i nie ma co się durniem przejmować. Trzymaj się rodzinny i przyjaciół i nie zamykaj się w sobie, miej optymizm w sercu. Żadnych złych myśli. Chłopakami się nie przejmuj tak jak napisała damndestiny91

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka