ilona3211 28.11.04, 11:54 chciałabym podzielić się wrażeniami pobytu córki w tej placówce.pamela jezdzi już tam piąty rok i jest znakomicie już po pierwszym turnusie była poprawa.jak ktoś chce chętnie opowiem więcej pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szafir76 otwock 28.11.04, 12:27 Witam Wszystkich Mój syn własnie wrócił z pierwszego turnusu . Jestm bardzo zadowolena z rezultatów poprawy wymowy mojego synka . Turnus trwał 40 dni i naprawdę poprawa jest kolosalna. Adrianek ma tam trafić znowu w Lutym na dalsze leczenie. Przed trafieniem do ośrodka syn wcale nie wymawiał literek " m,,p b," Nie były one szłyszalne w słowach przez niego wymawiane a teraz bardzo dobrze radzi sobie. Oczywiscie jeszcze musimy popracowac nad innymi literkami jak " sz,cz" ale wierze w to że damy sobie radę z pomocą specjalistów w Otwocku. Pozdrawiamy wszystkich Adrian i Danuta Odpowiedz Link
asia.mama.marcelego Re: otwock 28.11.04, 15:07 oświećcie mnie co to za ośrodek??? I co to za turnusy? Odpowiedz Link
ilona3211 Re: otwock 28.11.04, 15:56 jest to ośrodek rehabilitacji mowy prowadzą go siostry zakonne i specjalisci logopedzi.kierowane są tam dzieci leczone w IMiD.NAPRAWDE ośrodek godny polecenia.Moja córka zanim poszła do zerowki mówiła językiem nie zrozumiałym.martwiłam się jak da sobie radę w szkole.Atu nagle jeden turnus iogromna poprawa.bylam tak szczęśliwa jak moje dziecko wymowilo banalnądla karzdego literkę''s''.teraz pamela jezdzi dwa razy w roku ma swoje koleżanki.Iwszystko ma sieku końcowi pozdrawiam Odpowiedz Link
szafir76 otwock 28.11.04, 22:07 Specjalistyczny Zakład Rehabilitacyjno-Leczniczy Narządów Mowy Zgromadzenia Sióstr św. Elżbiety w Otwocku. Dyrektor: mgr Maria Steciuk (siostra Filomena) 05-400 Otwock, ul. Kołłątaja 13 tel./fax (022) 779-22-35 www: www.rozszczep.prv.pl email:rehabilitacjam@poczta.onet.pl Pozdrawiam Mama Adriana Odpowiedz Link