Dodaj do ulubionych

Mamy i dzieci w IMID

25.04.05, 10:18
Nie będę sie wdawała w opisy służby zdrowia , lecz chciałem poruszyc sprawę
matek i dzieci. Niestety niektórzy przyjeżdżają tam jak na wakacje! Matki
plotkują sobie i palą po kątach, a dzieci które nie miały jeszcze operacji
biegają po oddziale, głosno się bawią i trzaskaja drzwiami. Przeszkadza to
bardzo w uspokojeniu dzieci po operacji, zwłaszcza tym najmniejszym które
potrzebują jeszcze dużo snu - także za dnia!Czy tak musi być? Niestety
niektóre matki traktują ten pobyt bardzo samolubnie patrzac tylko na siebie!
Obserwuj wątek
    • miluolka Re: Mamy i dzieci w IMID 29.04.05, 17:53
      Nie chce być nie grzeczna ale niestety nad 1,5 rocznym dzieckiem nie jest tak
      łatwo zapanować jak właśnie zaczyna interesować się wszystkim no i niestety jak
      byłam ostatnio z córką w grudniu na zabiegu zszycia przetoki to najfajniejszym
      zajęciem dla niej było właśnie bieganie po korytarzach i trzaskanie drzwiami,
      ale przecież do nogi sobie jej nie uwiąrzę i na siłę nie będę jej nosić na
      rękach. Moja córa również śpi w dzień i nie powiem bo również trochę się
      denerwowałam że zaraz się obudzi zwłaszcza po zabiegu gdy była cała obolała i
      bardzo marudziła, ale niestety nie da w większym skupisku a zwłaszcza wśród
      dzieci poprosić o ciszę, trzeba poprostu trochę zacisnąć zęby i jakoś to
      przetrzymać.
      A co do palenia to sama palę i nie widziałam by ktoś palił po kątach bo sama
      bym się nie odwarzyła. Kasia
    • krasnal05 Re: Mamy i dzieci w IMID 02.05.05, 11:18
      Przykro mi że niektórzy podchodzą do pobytu w szpitalu jak właśnie pani! a
      przeciez to nie wyjazd na wakacje. Dziecko wcale nie musi latać i trzaskać
      drzwiami w obrębie oddziału gdyż do zabawy przeznaczona jest świetlica! Przy
      ładnej pogodzie natomiast z dzieckiem przed operacją mozna wyjść na dwór! A to
      że matkom nie chce się zajmować dziećmi tylko wolą zająć się sobą, lub
      poogladąc na tejże świetlicy seriale - to taki właśnie mamy efekt!POZDRAWIAM!!!
      • miluolka Re: Mamy i dzieci w IMID 09.05.05, 10:00
        Nie wiem dlaczego pani jest tak wrogo nastawiona do mam, i przy okazji potrafi
        nawet pani zarzucić, bo tak to właśnie zrozumiałam że zamiast pilnować dziecko
        to niby plotkowałam. Dziecko prawie 2 letnie nie usiedzi na miejscu, może pani
        przekona się o tym wkrótce jak pani smyk troche dorośnie!!!!!!
        Pozdrawiam. Kasia
        • krasnal05 Re: Mamy i dzieci w IMID 09.05.05, 11:08
          Witam! Swoje zdanie opieram na tym co sama widziałam i przezyłam. Nie dotyczy
          to na pewno ogółu, a jedynie pojedynczych osób!Nie zamierzałam Pani urażać,
          więc z góry Przepraszam jeżeli coś takiego zaszło!!!POZDRAWIAM!!!!
          • miluolka Re: Mamy i dzieci w IMID 09.05.05, 12:05
            Ma pani racje może ja również za bardzo pogalopowałam, ale tak jak pisałam
            wcześniej w tak dużym skupisku jak jest szpital dziecięcy naprawde trzeba
            trochę zacisnąć zęby i jakoś to przetrzymać i cieszyć się przede wszystkim
            rezultatami operacji i tym że już jest to za naszymi brzdącami. Ja również
            gorącą pozdrawiam. Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka