viki301 11.11.07, 18:28 mam pytanie czy wynik hemoglobiny 10.9 jest za maly do operacji czy przyjma takie wyniki na koziej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjul75 Re: wynik hemoglobiny 11.11.07, 19:52 Witaj.Zgodnie z tabelka norm dla dzieci, która znalazlam wynik masz w normie (5-7 m-cy: 10,1-12,9 g/dl) W załączeniu przesyłam link do strony. www.zdrowedziecinstwo.pl/zdrowie_dziecka-5-75-8.php Pozdrawiam i trzymam kciuki w czwartek. Odpowiedz Link
avanthi Re: wynik hemoglobiny 11.11.07, 20:00 cześć myślę, że najlepiej zadzwonic do pani anastezjilog z koziej, albo przesłać wyniki badań faksem.Słyszałam, ze minimum do zabiegu to 9,5 ale mogę sie mylić.Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za Juleczkę 15 listopada. Gosia i Patryczek dzielny chłopczyczek Odpowiedz Link
viki301 Re: wynik hemoglobiny 11.11.07, 21:16 uffff...dziekuje za podpowiedzi ...maz jutro zadzwoni na kozia dal upewnienia...nasz pediatra uwaza ze jest ok moze niskia hemoglobina ale miesci sie w normie i jest ok.....ufff....wielkie nerwy przed czwartkiem i mamy nadzieje ze to nie bedzie mialo wplywu na operacje... Odpowiedz Link
aga72bb Re: Dla tych którzy się martwią wynikiem hemoglobi 09.02.08, 15:09 Chciałam tylko dodać ,że mój syn był operowany w wieku 8 m-cy z hemoglobina 9,8 ponieważ jest anemikiem i większego wyniku długo byśmy nie osiągnęli. Lekarze w IMIDZIE twierdzą że jest to częsta przypadłość dzieci z rozszczepem. Nie obyło sie co prawda bez przetoczenia krwi bo po zabiegu hemoglobina spadła do 8,1. Ponownie, nie była to sytuacja odosobniona jak mi mówiły pielęgniarki. Na drugi dzień wyszliśmy do domu. Odpowiedz Link
1978bubu Re: Dla tych którzy się martwią wynikiem hemoglob 22.09.08, 09:20 my mieliśmy mieć zabieg w imidzie.Hemoglobina u prawie 7 miesięcznego maluszka9.8,hematokryt29.3.Lekarz prowadzący stwierdził ze nas dopuszcza do zabiegu z takimi wynikami.Jednak chirurg do ktorego trafilismy dr Kowal od razu stwierdził,ze zabieg sie nie odbędzie.Także najprościej w razie wątpliwych wyników najlepiej skontaktować się od razu z chirurgiem.W ten sposób zaoszczedzić sobie drogi, nerwów i zwolnic miejsce dla innego maluszka. Pozdrowienia dla wszystkich dzieci i rodziców. Odpowiedz Link