viki301 30.11.07, 11:57 jesteśmy na etapie poszukiwania logopedy...może mogłybyście polecić nam już sprawdzonego przez was...przypominam że jesteśmy z warszawy...proszę bo już mam zamęt w głowie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reniblank Re: poszukuję logopedy!! 30.11.07, 12:50 my tez zaraz sie zaczniemy rozglądac za logopedą. na tym forum czytałam ze mgr Radkowska jest w tej dziedzinie mistrzem. wiem ze w imid przyjmuje. niestety nie mam namiarów. bede we wtorek na Koziej na zdjecie szwów to zapytam Profesor czy moze kogos polecic. Pozdrawiamy Odpowiedz Link
reniblank Re: poszukuję logopedy!! 30.11.07, 12:53 radkowska w imid (tel. 32-77-115, dzwonic tuz po 8-ej) Odpowiedz Link
skwarka23 Re: poszukuję logopedy!! 30.11.07, 13:06 Doktor Radkowska jest rewelacyjna my chodzimy do niej od początku i jak narazie nie mam do niej zastrzeżeń.Wykonywliśmy wszystkie ćwiczenia jakie nam kazała i teraz już(Bartosz jest 9 mies. po operacji)jeżdzimy tylko raz na trzy miesiące na kontrole.Przypomnę tylko że nie wykonujemy już zzadnych ćwiczeń bo Bartoszowi wszystko ładnie pracuje. Odpowiedz Link
viki301 Re: poszukuję logopedy!! 30.11.07, 13:11 dziękuję wam bardzo za informacje...zadzwonimy do dr Radkowskiej w poniedziałek...pozdrawiam Odpowiedz Link
reniblank Re: poszukuję logopedy!! 30.11.07, 13:18 a kiedy mieliscie pierwsza wizyte? my jestesmy swieżo po operacji... i czo dr Radkowska przyjmuje gdzies prywatnie czy tylko w imid? Odpowiedz Link
ignis1978 Re: poszukuję logopedy!! 30.11.07, 13:22 Witajcie! Dr Radkowska przyjmuje także w soboty na Koziej. Proponuje najpierw zadzwonić na podany już nr do imedu, porozmawiać i ewentualnie umówić się konkretniej. My jesteśmy jeszcze przed zabiegiem. Mamy pojawić się na początku stycznia a zabieg 29.IV. (Dr Radkowska uczy niemowlęta mówić:)- to słowa prof. Dudkiewicz :) ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
anjul75 logopeda-kiedy? 04.12.07, 13:59 Witam.Kiedy nalezy isc na pierwsza wizyte do logopedy?Kazano poczekac nam do operacji, teraz juz jestesmy 2 tyg. po i sie zastanawiam czy juz sie umawiac.(wiem,ze zaleca masaze itd.) Odpowiedz Link
u.too Re: logopeda-kiedy? 04.12.07, 14:52 pierwsza wizyta logopedy powinna być jeszcze na oddziale porodowym, on może ocenić jak będzie radziło sobie dziecko z karmieniem, pomóc w stymulacji itp. i udzielić wskazówek odnośnie pielęgnacji dziecka z rozszczepem (ale tylko w nielicznych polskich szpitalach jest taka możliwość) po zabiegu najlepiej iść jak tylko dziecko wydobrzeje i zostaną zdjęte/wypadną szwy Odpowiedz Link
mamanicole Z archiwum. 04.12.07, 15:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13419&w=38657076&a=38657076 Odpowiedz Link
asia.mama.marcelego logopeda 04.12.07, 17:30 wlasciwie piewrsze wizyty u logopedy sprowadzają się do ukierunkowywania dziecka, do odowiedniej stymulacji. Logopega pokaze wam jak mówic do dziecka, jak masaowac podniebienie, na co zwracac szzególną uwagę jednak nic więcej - nie poda wam szczególowej recepty na to, aby dziecko zaczęło mowic. Dobry logopeda to naprawdę skarb! p.s.zajrzyjcie też na forum opóźnienie mowy. Odpowiedz Link
anjul75 Re: logopeda 04.12.07, 19:24 Dziekuje za blyskawiczne odpowiedzi.Jestescie kochani:) Pozdrawiam-Ania z Adą Odpowiedz Link
reniblank Re: poszukuję logopedy!! 04.12.07, 20:21 Witam, dziś byliśmy u Profesor Dudkiewicz na zdjęciu szwów z wargusi:) dodam ze jestesmy tydzien po operacji. pytałam o logopede. Profesor powiedziała zeby isc do logopedy dopiero wtedy jak wszystkie szwy w buzi sie rozpuszcza. wtedy zaczyna sie masowac podniebienie... nasz mały nie miał problemów z jedzeniem. jadł z normalnego smoka nuk 2. maił prawostronny rozszczep wargi i podniebienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
annya11 Re: poszukuję logopedy!! 04.12.07, 23:54 Pani Profesor ma rację - szwy muszą się rozpuścić, rana zagoić - inaczej jakikowiek ćwiczenia mogą/będą sprawiać ból (to jest zrozumiałe). O ile się nie mylę szwy rozpuszczają się od 4 do nawet 8 tygodni po rekonstrukcji. Jeśli chodzi o IMiD czeka się na wizytę u logopedy - my czekaliśmy około miesiąca, więc sądzę że już warto się skontaktować z mgr Radkowską. O wizycie jeszcze przed operacją niedawno pisałam. Nadal zachęcam do kontaktu z logopedą. Mgr Radkowska przyjmuje także na Koziej, o ile się nie mylę (jeśli nic się nie zmieniło) to w soboty. Najpełniejszą informacją służą przemiłe Panie z Koziej. Odpowiedz Link
suwalaa Re: poszukuję logopedy!! 29.01.08, 10:31 Witajcie, Chciałam zapytać mamy, które na bieżąco kontaktują się z mgr Radkowską w IMiD, w jakich godzinach najlepiej teraz dzwonić, aby umówić się na wizytę? Próbuję od kilku dni bezskutecznie się tam dodzwonić i rano nikt nie odbiera, a potem non stop zajęte :( Odpowiedz Link
agnieszka.rzeznik Re: poszukuję logopedy!! 31.01.08, 20:26 ja dzwonię dzwonię dzwonię i w końcu się dodzwaniam :-) czasem szybko, czasem po połowie dnia, ale to jet chyba jeden ze skuteczniejszych sposobów Odpowiedz Link
suwalaa Re: poszukuję logopedy!! 31.01.08, 20:44 Ja zaczęłam dzwonić w poniedziałek, a udało się dopiero dzisiaj. Gdzieś tu na forum znalazłam w końcu info, żeby dzwonić tuż po 8-mej. I się udało... co prawda dopiero około 9.30 :) Odpowiedz Link
tylkoty0 Re: poszukuję logopedy!! 05.02.08, 11:24 a ile kosztuje wizyta na Koziej u logopedy Radkowskiej Odpowiedz Link
anjul75 Re: poszukuję logopedy!! 05.02.08, 21:06 Wizyta u dr Radkowskiej na Koziej kosztuje 70 zł. Pani dr przyjmuje tam tylko w soboty.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
annya11 odnośnie tel. do mgr Radkowskiej 05.02.08, 14:56 Należy dzwonić w okolicach 8-mej rano, ponieważ potem p. Radkowska koncentruje się na małych pacjentach. W przeciwnym razie nie byłaby w stanie pracować z dziećmi, a musiałaby się przekwalifikować do obsługi centrali telefonicznej:) Jeżeli chodzi o wizyty na Koziej, proponuję skontaktować się bezposrednio w Kliniką: Chirurgia Plastyczna i Odtwórcza ul. Kozia 9 lok. 16, Warszawa, tel: 22/ 827 48 22 Pozdrawiam -Ania Odpowiedz Link
tylkoty0 marjasmj 05.02.08, 19:19 skad w tobie tyle jadu i złośliwości nie rozumiem dlaczego na forum gdzie inni potrzebują pomocy jedni ich zbywają i lub złośliwie odpowiadają tyczy sie to np ciebie drogi marjasmj Odpowiedz Link