arveis
10.02.14, 17:41
Homofobia - nie istnieje wg. mnie. Bardziej bym to nazwał strachem przed podjęciem trudnych tematów. Nie rozumieniem sensu ze względu na niskie rozumienie wiedzy życiowej. Ludzie tacy są agresywni. Mają często zachowanie typowo jaskiniowe i nie rozumieją sensu zmian. Boją się wszystkiego co nowe. Mają problem z tym co nowe... - komputer może ( nie musi) być dla nich czarną magią. Boją się ponieważ nie rozumieją skutków i przyczyn niektórych zjawisk. Dzisiaj nie wyzywał bym tych ludzi od Homofobii. Tylko skupił bym się na tym, jakie są przyczyny zmiany, po co zmieniamy, jakie będą skutki. Tacy ludzie mogą być w pułapce błędnego rozumienia narodu, wiary... I chyba najlepszym sposobem jest pokazania przyczyn i skutków i mniej wyzwisk.
Ciekawe jest też to, ze jak taka osoba Cię złapie na błędzie to jest zadowolona. Lubię czasem dać takim osobom satysfakcje. Może czasem warto dać takim osobom możliwość złapania na błędzie, bo wtedy będą częściej się uśmiechać, a mnie działać agresywnie. Nie można zmienić wszystkiego na raz, więc dajcie takim osobom pole do przemyślenia. Poprawianiu Was. :)
Życzę takim osobom wielu miłych chwil i mniej takich dynamicznych w życiu, co by Wam podczas oglądania homo parady np. wódka lub piwo nie wypadło z ręki, bo to marnotrawstwo hehe. Tej jestem zdania, ze parady są dziwne i nie moralne i cieszczę się, ze niektózy stróże pilnują, by przede wszystkim była odpowiedzialność. Bo Wasza rola w społeczeństwie jest właśnie w pilnowaniu tego, by ludzie po podjęciu decyzji, byli odpowiedzialni i dobrze przemyśleli swą decyzje.
Cieszmy się, ze są "homofobowie", którzy powodują, ze dają Nam możliwość sensownego przemyślenia decyzji.
Liczę, ze zrozumiecie o co mi chodziło, przepraszam za użycie "homofob" . Pamiętajcie by wódkę trzymać porządnie podczas homo parady, bo ja też bym z chęcią czasem huknął w ten telewizor i co niektórych wygoni, ale cóż... hehe xD
Liczę, że z tej wypowiedzi wyciągnięcie sens, a nie pojedyncze zdania... Pozdrawiam