Dodaj do ulubionych

Coś o Obcym!!

24.03.04, 11:58
Mam pytanie co sądzicie o wszystkich częściach serii "Obcy". Bo według mnie
część trzecia i czwarta zostały zrobione trochę na siłę. Kompletnie mi się
one nie podobały. Jedynka i dwójką są natomiast niesamowite. A co wy sądzicie
na ten temat??

Pozdrawiam Danway.

P.S. Ma ktoś z Was książki Stephena Perry'ego pt. "Obcy". Chodzi o część
pierwszą i trzecią (tak mi się wydaje), bo drugą mam tzn. "Obcy-Azyl"??
Obserwuj wątek
    • Gość: sim.on Re: Coś o Obcym!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:19
      według mnie pierwsze trzy części sa w porządku. najbardziej cenię sobie drugą.
      czwarta zaś jest dorobiona zdecydowanie na siłę. potrzebne jej jakies twórcze
      rozwinięcie, wtedy może zmienię zdanie. trzecia tez niczego sobie. ogólnie cała
      seria jest baaardzo dobra.
    • Gość: Michał Re: Coś o Obcym!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.03.04, 14:21
      Pierwsza i druga część jak dal mnie są super. Obie różni klimat, ale razem
      tworzą spójną całość. Trzecie część mogła by pójść już wtedy w zupełnie innym
      kierunku (kupę forsy na to wydali, a tego właściwie nie widać na ekranie),
      można by już wtedy pokazać planete obcych labo coś w tym stylu. Ale skoro już
      stało się tak, to cenię ją za atmosfere i stylistykę, szczególnie wersje
      specjalną. Ten ponury klimat i wszechobecne przygnębienie. Ona nie mogła się
      inaczej skończyć jak śmiercią Ripley. Czwórka to jakies nieporozumienie. W
      oryginalnym scenariuszu miał być wielki finał z obcym na Ziemi i troche wiecej
      miało się dziać na statku (sceny w palmiarni i ogrodach - fajnie by było
      zobaczyc obcych wsród paprotek). Z tego wszystkiego zrezygnowano. Film robiony
      na silę, bez szczegolnego pomyslu, ot tak żeby ciągnąć na sile całą serię. A
      końcówka po prostu nie smaczna, nie pasuje mi w ogóle cała ta francuszczyzna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka