Dodaj do ulubionych

*** KRÓLEWICZ ERYK ***

14.04.04, 14:52
*** KRÓLEWICZ ERYK ***

(kenny)

PRZEDSŁOWIE, 2004

Te krótkie i - jak mam nadzieję - chociaż odrobinkę śmieszne historyjki powstały w zamierzchłej przeszłości, czyli jakieś 10 lat temu. Widać już wtedy podejrzewałem w głębi mej duszy do czego dąży cała ta twórczość fantasy (lub też do czego nie dąży i co trzeba sobie samemu w miarę możliwości dopowiedzieć). W każdym razie powstały one ot tak sobie z potrzeby serca dość szybko. Powstały i utkwiły na te kilka lat gromadząc kurz nie w szufladzie, lecz na zapomnianej dyskietce marki Verbatim. Dopiero teraz nabuzowany coraz bardziej rozkwitającymi wokół mnie ekshibicjonistycznymi i grafomańskimi skłonnościami innych przedstawiam je po raz pierwszy szerszemu gronu czytelników. Niech nie zostawią na mnie suchej nitki!!!

WSTĘP WŁAŚCIWY, 1995
Chodzi tu wyłącznie o PRAWDĘ. Ale za to prawdę dużymi literami.
więcej: tinyurl.com/2yn4b

ERYK'01: DZIEŃ WYPRAWY
Królewicz Eryk miał dzisiaj wstać bardzo wcześnie. Nie zdarzało mu się to zbyt często, bo wolał on raczej wszelkie przejawy i uroki nocnego życia, lecz niestety tego pięknego poranka nasz królewicz nie miał żadnego innego wyjścia. Musiał wstać. Po prostu musiał. Miał imperatyw, gdyż to dziś właśnie, po raz pierwszy od niepamiętnych czasów, o ile nie po raz pierwszy w ogóle, wzywały go obowiązki i powinności. Taka karma.
więcej: tinyurl.com/38r3x

Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka